Wij gaan niet opzij

'Besselink in belangstelling meerdere Italiaanse clubs'

Das Phantom

De 17-jarige Rowan Besselink staat in de belangstelling van meerdere Italiaanse clubs. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Boban Pavlov in gesprek met het Algemeen Dagblad. Besselink liep zelfs al een week stage bij Venezia.

De verdediger is begin dit seizoen aangesloten bij het eerste team van NAC en maakte veel minuten tijdens de voorbereiding. "Rowan doet het goed. Zelfs vorige week tegen Feyenoord stuurde hij zijn teamgenoten met zijn aanwijzingen. Hij leest de wedstrijd goed, is zowel links- als rechtsbenig, is kopsterk en is op jonge leeftijd al een leider in het veld", aldus Pavlov. 

Pavlov vertelt dat Venezia vorig seizoen al op de stoep stond, maar ze toen niet zijn ingegaan op de interesse. "Dit jaar volgde een nieuwe uitnodiging. Hij heeft in Venetië een week stage gelopen, met als mogelijk doel aan te sluiten bij het Primavera (beloften)team." Volgens Pavlov zijn er nog meer teams uit Italië met interesse voor Besselink. 

Er is nog geen concreet aanbod gekomen en de verdediger is ook in gesprek met NAC, aldus zijn zaakwaarnemer. Besselink zelf richt zich op NAC en zegt geen invloed te hebben op de situatie. "Ik richt mij nu met NAC op de start van de competitie, vrijdag tegen Helmond Sport. De posities zijn dubbel bezet. Als er verdedigend problemen zijn bestaat altijd de kans dat ik speel", aldus de verdediger. 

Bron:
B-Side Rats, Algemeen Dagblad
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 16 reacties
Terug naar overzicht
86 Reacties
392   12  
Real Robert

Kunnen we, om te beginnen, zo'n zaakwaarnemer niet naar Servie terugsturen?
Dat soort mensen maakt het voetbal stuk.
Belachelijk om met een 17-jarige, nog leerplichtige voetballer in Italie te gaan leuren.
Een regelrechte schande!
Kan de KNVB eens onderzoek doen naar de licentie van dit heerschap.

392   12  
Real Robert

Kunnen we, om te beginnen, zo'n zaakwaarnemer niet naar Servie terugsturen?
Dat soort mensen maakt het voetbal stuk.
Belachelijk om met een 17-jarige, nog leerplichtige voetballer in Italie te gaan leuren.
Een regelrechte schande!
Kan de KNVB eens onderzoek doen naar de licentie van dit heerschap.

88   6  
Janus

Dan heeft Pavlovke een andere wedstrijd gekeken dan ik denk ik.... Was samen met Brandt en Agougil een van de slechtste van het veld.

Blijf nou lekker rijpen bij NAC jongen, jou kans komt echt vanzelf wel.

31   16  
ome cor

Is die zaakwaarnemer de ex-trainer van WDS ?

Rowan zal niet met een pistool op het hoofd voor deze zaakwaarnemer gekozen hebben, neem ik aan.
Dus als hij zich er prettig bij voelt en zich goed vertegenwoordigd voelt dan is dat niet aan ons, toch ?

Het gevolg van een keuze (gaan of blijven) kan pas later beoordeeld worden of het goed of fout was.

Veel wijsheid gewenst voor deze jonge voetballer.

35   20  
Guuske

laat me raden...contractloos? en loopt gratis de deur uit
maar ben het wel eens met bovenstaande reacties, laat zo'n jongen in Nederland naar school gaan en bij een Nederlandse club proberen het 1e elftal te halen, als ze hem in buitenland graag willen hebben dan kan dat altijd nog. Nu is het gewoon mensenhandel

34   4  
Livingthedream

Ik vond hem in de voorbereiding echt niet heel best.

Banzuzi en Mekkaoui zijn van dezelfde leeftijd maar echt wel een stuk beter.

Maar hij is pas 17 dus kan nog altijd stappen maken

28   33  
Das Phantom (BSR)

@Real Robert

Besselink heeft keurig zijn HAVO-diploma gehaald vorig jaar en dus is hij niet meer leerplichtig. Als hij een talent is hoop ik ook dat hij blijft, maar om nou gelijk te stellen dat Pavlov terug moet naar Servië (komt hij daar uberhaupt vandaan?)

Deze man staat Rowan al bij sinds zijn 15e, dus hij zal er een goed gevoel bij hebben denk ik.

12   17  
GJ_NAC

Weet die zaakwaarnemer wat de uitslag was van Feyenooit - NAC?

Nou als Besselink geroemd word voor een wedstrijd die we kansloos met 6-1 verloren en waarbij het net zo goed 12-0 had kunnen worden, dan weet hij wel de juiste USP's te benoemen ja. Wat een sukkel zeg.

12   7  
Anno 1971

Boban hoopt kennelijk op een Pavlov reactie van NAC…..

22   3  
Guuske

Hoe komt het dat Italiaanse "kleine" clubs jeugd spelers van een middenmoot KKD club Nederland in het vizier hebben? Is dat een goed scouting netwerk ( wat wij mss missen) of is het de verkopende zaakwaarnemer die clubs tipt?

40   6  
Badeend

"Zelfs vorige week tegen Feyenoord stuurde hij zijn teamgenoten met zijn aanwijzingen."

Welke kant stuurde hij ze op? Het bos in?

Zonder gekheid - een promopraatje van een zaakwaarnemer is natuurlijk niet interessant, noch relevant. Ik ben benieuwder hoe Molenaar naar hem kijkt. Mocht dit echt een talent zijn, dan is het wel de categorie waarin de nieuwe koers (& eigenaren) het verschil voor NAC moeten gaan maken. Als je talenten op deze leeftijd een heel goed ontwikkelplan kunt voorschotelen (incl uitzicht op speelminuten en goede begeleiding op alle vlakken) - dan kun je écht gaan bouwen. Ik hoop het!

33   1  
RaRa

Wij van WC-eend.....

12   2  
Geelzwartwit

Als je nieuwe beleid is: opleiden voor NAC1, van sportieve waarde maken voor NAC1 en dan transferwaarde opstrijken. Dan hoop ik dat de club heel goed weet hoe ze talenten moet binnen houden, op waarde moet inschatten en contracteren.
Als je voor talenten echt wil kunnen cashen moeten ze in NAC1 sportief opvallen. En niet vertrekken voor ze in NAC1 spelen.

Succes met alle keuzes

19   0  
RICHARDPRAHA

Ja uiteraard is er " belangstelling" van meerdere Italiaanse clubs als je zo'n speler overal pro-actief aan het aanbieden bent.

Want Italie is overduidelijk het juiste land om als jonge speler te gaan spelen in een of ander u21 team te gaan spelen want je krijgt daar als jonge spelers zoveel kansen......NOT.

18   0  
Paul

Zo werken zaakwaarnemers. Jochie is 17, en wil graag contract. ‘Oh, ik scherm wel even met wat andere interesse. Wie weet!’

Als hij goed genoeg is, zullen ze bij NAC wel een plan met ‘m hebben.

Verder is het natuurlijk mooi dat de jeugd langzaam beter lijkt te worden.

6   1  
Henri

In het hedendaagse voetbal zul je als voetbalbedrijf als je talentontwikkeling tot hoofdverdienmodel hebt gemaakt veel voetbal know how in je organisatie moeten hebben ter beoordeling van de eventuele talenten, maar er ook daadwerkelijk in willen/moeten en durven investeren. Geen contract is tegenwoordig gratis vertrek op een eventuele opleidingsvergoeding na. En ja net als iedere club of ander bedrijf dat moet investeren zul je er wel eens naast zitten. Daarnaast is het voor jonge talenten van essentieel belang dat er binnen NAC een goed begeleidingsnetwerk is. Zaken die volgens mij allemaal nog opgezet moeten worden.

12   4  
Beest

Kinderhandel

18   4  
Gampel

Leuk dat die jongen in z'n vakantie op voetbalkamp mocht maar een zaakwaarnemer die met dit soort verhalen komt moet samen met zijn speler de toegang tot het stadion worden ontzegt.

14   3  
Fritske d'n Olifant

Sinds de successen van spelers van middelmatige Nederlandse clubs in Italië zoals Hateboer, De Roon en Schouten zullen de Italiaanse clubs wellicht met bovengemiddelde interesse de Nederlandse competities volgen, maar Besselink viel me in de oefenwedstrijden niet op eigenlijk. Mooi verkooppraatje van zijn zaakwaarnemer maar ik krijg het gevoel dat hij hiermee eerder NAC onder druk wil zetten om deze speler te contracteren dan dat hij daadwerkelijk naar Italië verkast.

8   19  
RichardPraha

Nu gaat het dan om een eventueel vertrek van een NAC speler, maar hoe zit het nou met het aankoop en recruitment beleid van spelers?

Ik kan namelijk helemaal geen pro-actief scoutingsbeleid bij NAC bespeuren. Zie nergens iets over video of data scouting zoals bij de meeste clubs wel, en is die Hagenees nu echt de enige " professionele" scout die we in dienst hebben?

We zijn dus bijna geheel afhankelijk van de hoge hoed van Tonneke + hetgeen wat door zaakwaarnemers zal worden aangeboden.

Sorry maar dat is toch echt een amateurisch beleid? Wel weer typisch NAC maar niet op een goede manier.

10   7  
Cees-2

Real robert: Eén relaas uit de lucht gegrepen. Jij mag vinden wat je wilt uiteraard, maar verder kun je er totaal niets mee. De wetten en gang van zaken in de voetballerij liggen anders. Ook NAC, zelf, doet daar lustig aan mee. Je moet er mee dealen. Eerst de sterksten met voldoende geld, dan verder in volgorde tot en met het amateurvoetbal toe.

Wen er maar aan.

7   0  
Bp

@ome cor

Indd, oud trainer wds'19

11   4  
Henri

Veel vroegere Joegoslaven zitten in een vriendennetwerk met wereldwijde contacten. Ik lees dat deze Boban Pavlov veel samenwerkt met Saibo Talic, een in Canada actieve coach. Nu las ik toevallig deze week volgens mij op twitter een verhaal van een in Canada wonende NAC supporter die opperde dat het land bol staat van voetbaltalent, maar dat er totaal geen begeleiding is, waardoor ze meestal weer stoppen. Misschien is dit voor NAC een mooie binnenkomer. Clubs als AZ, Heerenveen en FC Groningen hebben inmiddels meer dan vaste voet in Scandinavië. Dat is in decennia opgebouwd. Het netwerk dat deze clubs daar hebben, het onderling vertrouwen en respect dat is opgebouwd, daar krijgt NAC zelf geen poot meer aan de grond. Dus probeer dan ergens anders bij de eersten te horen.

8   6  
RichardPraha

@ HENRI....Forget it, het voormalig Joegoslavia is wel de laatste regio waar je als NAC zou moeten gaan investeren in een scoutingsnetwerk.

Niet omdat er geen talent is maar puur doordat de corruptie en malafide praktijken rondom clubs met lugubere club eigenaren. Daar moet je ver vandaan blijven.

Centraal Europa is dan veel interessanter, Tsjechie, Slowakije, Hongarije wellicht.

14   0  
die ne gast

Beetje opzichtig van de zaakwaarnemer om met andere interesse te schermen om zo druk op de contractonderhandelingen met NAC te zetten en een betere deal uit het vuur te slepen.
Zijn goed recht, maar ik mag hopen dat NAC dit ook doorziet en zich niet gek laat maken. Met Banzuzi heeft NAC zich ook niet gek laten maken en zijn er uiteindelijk ook gewoon uitgekomen.

14   0  
Dutchbird

Jongens maak je niet druk, mooi stukje onderhandelingstactiek van een zaakwaarnemer.

29   3  
Fritske d'n Olifant

@ Richardpraha

Vroeger hadden we Frans Bouwmeester en Addy Brouwers die de scouting deden. Die scoutten op ervaring en gevoel, kenden iedere speler in NL en België maar werkten niet met computersystemen vol met data en statistieken.

Maar deze NAC-iconen zijn 8 jaar geleden op een ontzettend schofterige manier buiten gezet door Graeme Rutjes. Je weet wel, het golfmaatje van Van Aalst. Nadien is er op geen enkele wijze uiting gegeven aan de reden die Rutjes aan Bouwmeester destijds meegaf voor zijn ontslag. Namelijk dat NAC de scouting wilde professionaliseren. Inmiddels zijn we vele TD's verder, is er enorm geleund op het netwerk van City, is Peter Maas gehaald en weggepest ten faveure van Schoenmaker jr. Kortom de reden dat NAC moet putten uit het netwerk van Lokhoff is niet de schuld van Lokhoff zelf of de nieuwe eigenaren. Zodra de handtekeningen gezet zijn en NAC ook echt van NAC=Breda is kan er ook aan een professionele scouting gewerkt worden. We moeten nog steeds dankbaar zijn dat Van Aalst en co NAC tegen wil en dank hebben gered 8 jaar geleden, maar ze hebben de club als een uitgewoonde ruïne achtergelaten. Dat zie je op alle fronten terug, waaronder de scouting.

15   2  
H.V.M.

Ook weer zo'n inhalige, niets ontziende, obscure, afschuwelijke geldduivel die zich vermomd als "zaakwaarnemer".
Een naam als Boban Pavlov werkt evenmin in zijn voordeel!
Zoals bij dit Topic al aangegeven; dit soort mensen maakt voetbal kapot.

Helaas zie je wereldwijd deze niets ontziende geldwolven elke seconde van de dag opduiken.
Wat dit betreft is Pavlov simpelweg een van de vele vernietigers van het hedendaagse voetbal.

5   0  
Rob

Ondanks dat deze jongen (nog) geen contract loopt hij dit seizoen niet gratis de deur uit. Omdat hij nog O19 speler is geldt de opleidingsvergoeding. In Nederland tussen de 10k-30k afhankelijk van welke club en je status als opleiding. Internationaal 90k vanaf je 16e en nog wat minder per jaar van de jaren ervoor.

Pas wanneer hij voor het einde van het seizoen geen contract heeft getekend kan hij eventueel gratis weg, maar heeft NAC altijd recht op een solidariteitsvergoeding bij een eventueel contract en ook bij eventuele verkoop in de toekomst.

Dus voor nu kijken wat die presteert en wanneer dat goed is een contract aanbieden en wanneer hij dat weigert terug naar de jeugd en daar op de bank, dan word de motivatie en interesse vanzelf minder.

15   2  
doom

zullen we gewoon nooit geen zaken meer doen met italiaanse clubs.. garantie voor ellende met niet betalen .. blijkt wel uit voorgaande transfers

8   5  
Geelzwartwit

Ik zou het mooi vinden al NAC juist scout op gepasseerde talenten. De talenten met een late jeugd. Van die spelers waar het op 20-23 jarige leeftijd pas er uit komt. Die allang niet meer in het vizier van grotere clubs zijn. De laatbloeiers die al volwassen zijn. Daarnaast zou ik het persoonlijk mooi vinden als er in Polen gescout zou worden. Weet alleen niet of dat logisch of interessant is.

8   0  
NAC Vooruit

Een echte ‘pavlov reactie’…

Zijn zaakwaarnemer begint al te kwijlen (en denken aan een zak geld) wanneer hij zijn pupil in Italië heeft aangeboden.

6   4  
RichardPraha

@FRITSKE D'N OLIFANT

Laten we het hopen dat NAC onder de nieuwe leiding gaat bouwen aan een sterk scoutingsnetwerk met een focus in bepaalde regio's, buiten NL bedoel ik dan.

Een goede jeugdopleiding is belangrijk maar een sterk scoutingsnetwerk nog veel meer, daar zit het voornaamste verdienmodel als club en door wat goede aankopen met veel potentie en restwaarde door gestructureerde scouting kun je als club doorgroeien.

45   4  
De generaal

Van Hooijdonk naar Bologna: uitgeleend aan Heerenveen
Maar de opleidingsvergoeding van € 675.000,- is nog steeds niet betaald aan NAC.
Maar Bologna vraagt wel een huursom aan Heerenveen.
Onbegrijpelijk dat dit kan.
Oppassen dus!

7   1  
Dippo

Ik hoop dat Besselink naast een zaakwaarnemer ook hele verstandige ouders heeft.
Probeer eerst een vaste basisplaats bij Nac af te dwingen, en als je dat lukt kan je voorzichtig verder kijken naar je toekomst.

7   9  
gjoewie

Richardstrand > Volgens mij bedoelt Henri Canada. Dat is niet eens zo'n gek idee om er eens te gaan kijken. Je hebt te maken met kinderen en kleinkinderen van Nederlanders die als boer naar Canada trokken om er hun geluk te beproeven. Die gasten zijn daar gewend aan droge zomers en koude winters. Zes maanden per jaar spelen ze ijshockey en in de zomer rennen ze nog wel eens achter een bal aan. Het zijn meestal grote, stevige jongens, ideaal voor het hotseknotsbegoniavoetbal dat we bij NAC willen zien. Als je niet doorbreekt bij het ijshockey, kun je het altijd nog in het voetbal proberen. Zo iets.
Je zou er een soort voetbalacademie op kunnen zetten? Waar hangt Piet de Visser tegenwoordig uit?

6   0  
Naccertt

Ik kan me helemaal vinden in de visie om Henri en Gjoewie om eens verder te kijken dan NL en bijv. Canada.

Echter kijkend naar dit artikel en de regels die daarvoor gelden is dit voor NAC onmogelijk helaas.

https://www.elfvoetbal.nl/Binnenland/275018/Een-speler-van-buiten-de-EU-naar-de-Eredivisie-dit-zijn-de-regels

7   1  
Mo

Zakenwaarnemers ppppffffff die maken heel de voetbal kapot

14   6  
Tip

Deze Pavlov maakt gebruik van de stelling van de echte Pavlov in de pedagogiek. Hij rinkelt met een belletje (promotie praatje) en hoopt dat NAC gaat kwijlen. ( Lees de hond van Pavlov). Next.

14   3  
Het spook

Laat Ton maar beslissen of dit jongetje die het in de voorbereiding slecht deed mag gaan of niet.

#inTonwetrust

21   5  
Ouwe Spionkop

@Degeneraal
Omdat Manders 'vergeten' was contractverlenging aan van Hooijdonk aan te bieden.
Bologna vindt dat ze dus geen opleidingsvergoeding hoeven te betalen.
NAC (lees Manders) heeft toen op de site geplaatst dat ze er wel recht op hadden.
Maar ik trek alles wat Manders zegt of schrijft in twijfel.

15   10  
van Flieger

Havo diploma, krijgen ze daar ook al onderwezen over de Pavlov-reactie? Of is dat nog te hoog gegrepen?

15   2  
Hij gaat de Singel in

Wat een lul verhaal ! Waarom komt dit op deze site ???

Typisch uit de koker van een nietszeggende voetbalmakelaar die geld wil gaan verdienen over de rug van zijn pupil. Hopelijk dat het een nuchtere jongen is en zich gewoon blijft ontwikkelen bij NAC. En ook zonder contract als dat voorlopig moet. Een contract moet je afdwingen en als je goed presteert en ontwikkelt dan komt dat vanzelf.

2   1  
Monir

Kunnen ze weer achter hun geld aan...

19   1  
Hartstikke Betrouwbaar

Beste Rowan,

Wissel alsjeblieft direct van zaakwaarnemer. Iedere zaakwaarnemer die jou nu al naar het buitenland wil brengen is slecht voor jou en slechts een egoïstische zakkenvuller.

Ga 3 seizoenen voetballen in NL, speel je bij NAC in de basis, en ga dan eens rustig nadenken of je al rijp genoeg bent om in het buitenland te slagen. En geld is niet het belangrijkste in het leven.

6   2  
Bp

Doet Tamas Petö nog scoutingswerkzaamheden voor NAC in Hongarije ??

26   4  
Los Pollos Hermanos

Hij claimt zelf geen invloed te hebben? Knul, je bent 17 jaar en nu al in handen van een ordinaire handelaar. Fout begin. Heel fout.

2   1  
Signase

@ Los Pollos:

Ja, die quote over geen invloed hebben, vind ik ook opvallend. Misschien valt het allemaal wel mee en is het allemaal onderdeel van het onderhandelspel. Zo niet, dan hoop ik dat iemand die jongen vertelt dat het toch echt om zijn eigen voetbalcarrière gaat. En dat hij daarin best het heft in handen mag nemen. Zaakwaarnemers zijn er om voetballers te dienen, niet andersom.

20   2  
Ivo

Die zaakwaarnemer zet NAC nu publiekelijk onder druk om hem een contract aan te bieden, want anders zou hij zogenaamd naar Italie gaan. Tuurlijk.

Ik zou zeggen: laat gaan. Jammer voor de jongen maar geef als club maar eens een signaal af dat dit soort zaakwaarnemers niet welkom zijn. Wij hebben trouwens al 3 talentvolle CV's onder contract: Velthuis, Marijnissen en Mekkaoui.

8   2  
Nicky

Die shirts van Venezia afgelopen seizoen waren wel echt super!!!

Just saying :)

2   1  
Henri

Inderdaad Gjoewie bedoelde ik Canada. Ik hoop wel dat de nieuwe TD een goed scoutingsteam als prioriteit gaat stellen en daarbij gaat samenwerken met een internationaal NAC netwerk. In Hongarije heeft NAC Feher en Peto zitten, in Zuid-Afrika Glen Salmon, in Australië Patrick Zwaanswijk, Ronnie Goodlass in Engeland. Ik zal er best nog een her en der vergeten, maar dit lijkt mij toch geen verkeerd startpunt als internationaal netwerk.

1   8  
Braze

Besselink is gegen nieuws. Als Schoenmaker en Gödde Spots voor NAC gescort heeft wel

1   1  
Geelzwartwit

@henri

Wat maakt die Oud NAC spelers tot goede scouts? En als ze goede scouts zouden zijn waarom zijn ze dan momenteel geen scout voor een club?

En wat moeten wij met van buiten de EU spelers (reteduur) ??? Plus NAC=Breda heeft in haar beleidsplan toch aangegeven zoveel mogelijk met lokaal talent waarde te willen creëren?

3   1  
Henri

@Fd'nOlifant
Frans Bouwmeester deed veel samen met zijn grote vriend Piet de Visser. Van Frans weet ik dat hij de ontdekker was Marc Overmars en deze van Go Ahead naar Willem II bracht. Ulrich van Gobbel bracht hij van NAC naar Willem II en JP van Gastel ging dezelfde weg. Maar door Frans Bouwmeester of Ad Brouwers ontdekte spelers die een grote (internationale) carrière hebben doorlopen zijn er volgens mij niet of het moet zijdelingse betrokkenheid bij een Ronnie Stam of Leonardo zijn. Maar misschien zie ik er een aantal over het hoofd

3   1  
Geelzwartwit

Mbt Besselink en andere talenten/contractenzou het fijn zijn als er spoedig een rvc en td is.

1   1  
Wanny

Tegenwoordig staat iedereen met voetbalschoenen in allerlei databases en degenen die er uitspringen zijn niet heel moeilijk te scouten. Wat je moet hebben is een scout die spelers gaat bekijken en ziet dat ze meer potentie hebben dan er tot op heden uit komt.

Ronaldo en Romario scouten lijkt me niet zo moeilijk.

12   14  
Francis Bacon

***:

Ik vind het jammer dat iemand die zo ongeveer al een mensenleven in ons land woont en werkt, wordt beoordeeld op het feit dat hij geen Pietje Jansen heet.

Als de belastingdienst dat doet, schreeuwt het hele land moord en brand (en terecht), maar hier mag dat blijkbaar gewoon...


1   4  
Henri

@GeelZwartWit
Ik persoonlijk zie dit als gebruik gaan maken van bestaand eigen netwerk. Waarom zou je dat laten lopen? In Zuid-Afrika, Australië of Canada wonen veel mensen met een Europese familie achtergrond. In Hongarije zal dat moeilijker liggen.
Een mooi voorbeeld vind ik altijd Didier Martel deze oud voetballer van o.a. FC Utrecht en Vitesse trad in 2014 toe tot het scoutingsapparaat van FC Utrecht. In deze 8 jaar heeft hij voor de Utrechtenaren alleen al met Sebastien Haller voor meer dan € 10 miljoen aan transferinkomsten binnengehaald met als taak scouten in Frankrijk in de lagere divisies Ligue 2+3.
Maar in mijn visie is het maar één aspect van een/de totale scoutingsafdeling.

6   2  
Geelzwartwit

@henri

Wat moet NAC met van buiten de eu spelers? Frankrijk snap ik wel.
Maar zuid afrika canada australie enz?
Is niet betalen mbt de regels die daarvoor gelden.

2   2  
Geelzwartwit
2   15  
Het spook

Wanny

Wij hebben geen scout meer nodig die overal door Europa zulke talenten scout.

Wij hebben Ton, die gaat spelers uit zijn netwerk laten komen door NAC=Breda. Deze combinatie moet goed komen als NAC=Breda zich niet met voetbaltechnische zaken bemoeid.

Want in Ton we trust!

2   6  
Henri

@GeelZwartWit
Niet in Europa voetballende spelers kunnen door Europese familiebanden vallen onder UEFA regelgeving waarbij ze als lid van de EU worden gezien en er dus geen verhoogde salarisschaal van toepassing is.

3   11  
scheppioni

Nog geen contract ?? of wel ?
Dan zeker opleidingvergoedingskosten mag ik hopen nu we fatsoenlijke mensen aan het roer hebben !! Hoe staat het verder met Vet ?

6   0  
ongelooflijk

Luchtfietserij.

10   3  
Geelzwartwit

@henri

Het zal niet voor niets zijn dat NAC=Breda zich richt op lokaal talent.
Weinig aanpassingsproblemen. Spreken de taal. Kennen de cultuur etc van Nederland hebben hier vrienden familie een sociaal leven...

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Volgens mij is het al knap als het nieuwe NAC een top scoutings apparaat op weet tegen tuigen met de focus op een straal van 200km rondom Breda. Waarbij mrn mijn inziens juist moet scouten op de "vergeten" talenten de laatbloeiers. De spelers die na hun 20e juist boven de rest uitsteken.. De leeftijd waarnde meeste clubs niet meer op scouten.

Spelers die je in 2 jaar tijd door laat ontwikkelen. Na het eerste jaar zie je de potentie in het tweede jaar verleng je. Zoals ze nu met Thomas Mathijsen doen. Beter zo dan een talent van ver weg die op zijn 16e als een vreemdeling in Breda loopt en mocht het een talent zijn op zijn 18e weggehaald wordt..

Echt goede scouts kunnen de laatbloeiers eruit pikken. Je staat als scout alleen bij wedstrijden van een andere leeftijd te kijken.
Lijkt mij een betere vijver dan de vijver van 14 - 18 jaar waar alle clubs in vissen.

Genoeg voorbeelden van erg succesvolle "laatbloeiers"

16   5  
Tip

Piet de Visser is een uitzondering. Die man was stapelgek van voetbal en scouten. Hij heeft voor willem2 gouden zaken gedaan. Maar Piet werkte ook dag en nacht. Bloed fanatiek. En toch humor. Ik ken Piet een beetje en ook, bij toeval, de persoon die zijn talloze rapportages uitwerkte. Piet wist iedere beloftevolle speler uit Brazilie en Afrika te vinden. Volgens mij is Piet nog steeds verbonden met Chelsea. Hij is natuurlijk nu ouder. Maar nogmaals zo'n man loopt er maar 1 rond.

Bij NAC heeft scouting gewoon tot heden weinig opgeleverd. Waar dat in zit weet ik niet. Ik vond het wel sterk dat Smulders, ook al waren het geen jeugdspelers meer, Dessers en Unall haalde. Bij Dessers had ik na de eerste wedstrijd in Breda een heel goed gevoel. En dat bleef ook al was zijn start heel moeizaam. Zo blijf ik ook geloven in Kaj al moet hij het nu wel gaan laten zien. N=B wil aan transfers van jeugdige spelers geld gaan verdienen. Ik denk dat ze met Banzuzi heel goed zitten. In Herrmann zie ik tot heden helemaal niks. Maar ik moet me vergissen want Ton weet het honderd keer beter dan bovengetekende.

5   5  
F1

Niemand een live stream voor morgen ?

2   2  
Geelzwartwit

@henri
En @vakantiegangers

Leuk om te lezen mbt
Laatbloeiers

https://voetbalontwikkeling.nl/drie-aanvallers-die-op-late-leeftijd-zijn-doorgebroken-in-profvoetbal/

1   1  
Pietjebel

@f1

Hesgoal.com werkt meestal wel

5   50  
MickJ

Wandelgangen .
Nieuwe TD. Heer J . Van As
Nieuwe AD. Heer E. Stuard
Pin me er niet op vast , zou me niet verbazen.

13   2  
Scheppioni

@ Mick j
Stewart sowieso niet !
Dus broodje aap verhaal 🙃

24   0  
Semsi

Er is in ieder geval 1 ding wat mij positief opvalt. Een veel hogere trainingsintensiteit. Dus niet dat uurtje per dag trainen of slechts keer in de week training onder de vorige 2 trainers.
Topfit worden, dat gaat zich uitbetalen in wedstrijden.

15   2  
Semsi

Van As lijkt me erg sterk, die staat er niet goed meer op in Breda. Zijn manier van werken is altijd met oude ervaren spelers, dit staat haaks op het beleid wat men voor ogen heeft.
Stewart lijkt me onrealistisch.

We gaan het zien.

11   9  
Tip

Het belang van 2x trainen is ook het veel meer verbonden zijn met de club. Ze eten dan ook tussen de middag samen. Anders wordt het veel te vrijblijvend. En je krijgt wegduik gedrag. Van As zou ik persoonlijk geen moeite hebben maar hij past totaal niet in het plaatje van N=B. Geert B. zit toch op het vinkentouw ? AD kan alle kanten op Stewart, JWvD, Goetzee, CvN etc. 1 man kan niet en dat is Manders 😎. Gewoon rustig afwachten.

17   20  
Bp

Zouwe we Tim Gillesen een kans kunnen en willen geven, contract voor 1 jaar om mee te beginnen

17   0  
Fritske d'n Olifant

@Henri

Naar eigen zeggen had Bouwmeester in de 11 jaar dat hij als scout voor NAC actief was voor 11 miljoen aan transferopbrengsten bij elkaar gescout voor NAC. Daar zat inderdaad ook Ronnie Stam tussen. Bouwmeester en Brouwers waren natuurlijk van de oude stempel, maar daarna is het bij NAC niet veel beter geworden, eerder slechter. Smulders had zijn eigen netwerk met Belgische spelers en uit de grabbelton van City kwamen een paar leuke verrassingen maar dat noem ik niet beleidsmatig scouten. Het lijkt me evident het opzetten van een goed scoutingsnetwerk naast een goede jeugdopleiding van levensbelang is voor NAC. En dat kan inderdaad niet meer alleen door een lange regenjas met een notitieblokje in de hand. Maar dat laat onverlet dat indertijd mensen met een staat van dienst voor NAC als Bouwmeester en Brouwers op een ontzettend onbeschofte manier buiten zijn gezet door nobody Rutjes.

7   2  
Belgische Naccer

2 miljoen en vooraf betalen!

30   1  
Sjonnie

Birighitti in de goal bij Dundee tegen Az in de conference league.
Wat een keepertje was dat bij NAC.
Maar wel een mooie herinnering aan hem met de wedstrijd Feijenoord - NAC 0-2, gestopte strafschop en geschiedenis geschreven met de eerste uit overwinning in de Kuip van de Eredivisie.

10   2  
Semsi

Glenn Middleton scoort de 1-0 voor Dundee United. Daar is NAC ook nog eens mee bezig geweest.

11   0  
Pietjebel

@fritske dn olifant

Je vergeet misschien de belangrijkste speler te melden
LEONARDO
Die als kind van bouwmeester hier heen is gehaald en daar meer dan prima voor heeft gezorgd

2   1  
Tommes15

@semsi

En op basis van deze wedstrijd hadden we die gozer er prima bij kunnen hebben. Geen wereldvoetballer, maar wat een strijd legt hij op de mat.

Hopen dat we na de overname dit ook in Breda weer terug gaan zien!

3   23  
Bredafun

Alle respect, maar moeten we het nu gaan maken met n onervaren17 jarige op dit niveau, geldt ook voor Banzuzi?
dit moet een jaar worden met ervaren spelers.
Wat n gedoe weer pfff
laat dat gasten eerst sterk worden en ervaring op doen in t 2e.

9   0  
BOERFM- Elep

Marchday...... de NAC vlaggen kunnen weer buiten gehangen worden. Ben benieuwd hoe ze er voorstaan. Hopen dat we vanavond winnen, maar denk een gelijkspel. Come on NAC....

3   0  
Ivo

Het lijkt me heel gezond en normaal om een goede balans te hebben tussen ervaring en talent.

Op het middenveld hebben we dan Velanas, Plat en Vet als ervaren mannen, en Banzuzi, van Schuppen en Agougil als talenten. Cagro zit daar een beetje tussenin maar die zien we misschien niet eens meer in actie.

NAC=NAC en dus zullen we te maken krijgen met veel blessures. Daardoor zullen Banzuzi, van Schuppen en Agougil voldoende speeltijd krijgen. Om te beginnen vanavond al, want Velanas zal op linksbuiten staan waardoor er een basisplaats zal zijn voor Banzuzi op 10 en Agougil op de 8-positie.

Bij de wedstrijd tegen MVV over 10 dagen wordt het een ander verhaal. Dan verwacht ik dat Vet er bij is gekomen en er misschien ook een extra rechtsbuiten is.

1   1  
Ed

17 Jaar en naar het buitenland. Klinkt interessant. Verstandig is anders.

5   0  
Wanny

@ ED

Hoeveel jonge gasten zijn er de laatste 10 jaar bij NAC vanuit de opleiding doorgebroken en hebben daarna een glanzende carriere gehad?

De kans dat ie vanuit Italie doorbreekt lijkt me gezien de historie niet veel kleiner dan bij NAC.

0   0  
BredaParel

Hopelijk gren Pavlov-reactie: geld zien en als gevolg vertrekken...

Hoeveel kun je aan zo'n jongen verdienen? Is het risico niet kleiner hem te contracteren (3 jaar) en dit jaar tegen kleine clubs en in de beker te laten spelen?

Laad alle berichten na dit bericht in