Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Thiestemberg

De laatste week van de winterse transferwindow. NAC deed veel zaken en ook op het gebied van Ex-NAC is er genoeg te melden deze week! Verder nieuws uit de laatste twee uur voor de deadline wordt volgende week meegenomen!

Lerin duarte naar ASWH
Lerin Duarte gaat aan de slag bij ASWH. De middenvelder is dus officieel profvoetballer af. De Ex-NAC middenvelder maakte furore bij Heracles en speelde met Ajax in de Champions League. In zijn halve seizoen bij NAC kon hij echter niet voorkomen dat NAC uit de Eredivisie degradeerde. Zijn laatste avontuur als prof beleefde hij bij het Griekse Aris FC, de club waar Manu Garcia nu speelt.

Björn Hardley mag weg op huurbasis
Björn Hardley speelde al meer dan zestig werstrijden voor het U-21 team van Manchester United. Een stap naar het eerste zit er voorlopig nog niet in, daarnaast staat de volgende lichting ook te trappelen. Net als veel van zijn ploeggenoten mag hij dus uitkijken naar andere club. Hier zou hij dan op huurbasis ervaring op kunnen doen. Hardley is inmiddels twintig jaar oud.

Graham Arnold blijft bondscoach van Australië
Graham Arnold heeft zijn contract bij de Australische voetbalbond met 4 jaar verlengd. Er waren internationaal gezien de nodige clubs geïnteresseerd in Arnold. Toch blijft hij de Socceroo’s nu dus trouw. Arnold ontvangt voor zijn diensten een vergoeding van enkele miljoenen. Niet gek, hij heeft het erg goed gedaan als bondscoach.

Danny Verbeek speelt 200ste wedstrijd
Danny Verbeek is in Den Bosch gehuldigd voor zijn tweehonderdste wedstrijd in het shirt van de Blauw-Witten. Deze mooie wedstrijd bekroonde hij ook nog eens met een prachtige assist. Fun fact: Danny Verbeek is een van de laatste NAC-spelers die de magische grens van honderd wedstrijden bereikte. Alleen El Allouchi deed dat hem nog na.

Earnest Stewart aangesteld als technisch directeur bij PSV
Earnest Stewart is de nieuwe technisch directeur van PSV. Hiermee hebben de Eindhovenaren eindelijk een nieuwe technische beleidsbepaler. Stewart was als laatst actief als director bij de Amerikaanse voetbalbond. Makkelijk gaat het niet worden in Eindhoven, VI wist te melden dat  Toon Gerbrands in zijn ambitie om met PSV structureel Champions League te spelen de club in een financieel penibele situatie heeft gebracht. Deze verhalen zijn echter niet bevestigd door officiële bronnen.

Alfred Schreuder ontslagen bij Ajax
Het zal jullie niet zijn ontgaan maar Alfred Schreuder is niet langer de trainer van Ajax. Na acht wedstrijden waarin zes keer gelijk werd gespeeld vloog hij vorige week definitief de laan uit. Voorlopig neemt John Heitinga de honneurs waar. Als potentiële vervanger wordt een andere Ex-NACcer genoemd: Peter Bosz. Ruud Brood kan in ieder geval fluiten naar een baan bij Ajax. Zijn naam werd genoemd als eventuele ‘Senior Assistant’ om Schreuder uit de brand te helpen. Dit gaat vanzelfsprekend niet door nu.

DJ Buffonge gepresenteerd bij Telstar
De ster van de training is neergestreken in Velsen-Zuid. Manchester United jeugdexponent DJ Buffonge is per direct speler van Telstar. De club ziet Buffonge als een speler die zowel op het middenveld als op de vleugel een bijdrage zou kunnen leveren. Buffonge ligt voorlopig alleen voor dit seizoen vast. Er is wel een optie opgenomen in zijn contract.

Bron:
B-Side Rats
6 Reacties
27   3  
The Cosmic Gate

Dj Buffonske naar Telstar..ik moest stiekem wel beetje om lachen..
Damn wat een uitzonderlijk talent was dat...zeiden ze

27   3  
The Cosmic Gate

Dj Buffonske naar Telstar..ik moest stiekem wel beetje om lachen..
Damn wat een uitzonderlijk talent was dat...zeiden ze

3   6  
NAC4EVER

Duarte is toch niet bij ons gedegradeerd maar bij ons niet gepromoveerd?

16   2  
Quinn

Björn Hardley, een centrale verdediger, talent van Man Utd. en mag verhuurd worden? Z’n moeder werkt toch bij NAC? Ik zeg 1+1

4   1  
Gjoewie

Danny Verbeek zou nog makkelijk in de top van de KKD mee kunnen. Hij is nu de veteraan bij Den Bosch, waar hij iedere week weer aantoont de boel op sleeptouw te kunnen nemen. Destijds kwam hij bij NAC misschien niet echt bovendrijven, maar hij speelde toen wel in een betere selectie. Ondertussen heeft hij een bak aan ervaring opgedaan en zijn ze maar wat blij met hem in Den Bosch.

5   0  
Dikkenek

En wat te denken van Grad Damen naar Dandenong Thunder SC, Down under?! Bron-> fc de avonturiers

2   2  
BredaParel

Zou Manu Garcia niet binnenkort de leeftijd bereiken weer voor sfeer te kiezen en voor NAC binnen te hengelen zijn? Al zullen de Griekse salarissen wel hoger liggen en is het er beter weer…

Overigens blijft Danny Verbeek een speler die bij NAC het goed deed. Goal tegen Twente van ver blijft een technisch wonder

Laad alle berichten na dit bericht in