Wij gaan niet opzij

Plat over mededeling: "Jammer dat het zo afloopt"

Das Phantom

Alex Plat werd eerder deze week compleet verrast door het nieuws dat hij overbodig is bij NAC. Dat vertelt de ex-aanvoerder in gesprek met NH Nieuws. "Wat moet je zeggen? Niemand zag dit aankomen", aldus de Volendammer.

Na de wedstrijd tegen Jong AZ (5-1) kreeg Plat te horen van technisch directeur Peter Maas en commissaris Pierre van Hooijdonk te horen dat hij uit mocht gaan kijken naar een nieuwe werkgever. Eigenlijk heeft Plat tot vanavond 0:00 uur om een nieuwe club te vinden. Toch gaat plat niet weg om het weggaan. "Mijn gevoel bij de nieuwe club moet goed zijn", aldus Plat tegen NH Nieuws. "Ik wil ergens heen waar ik met plezier kan voetballen. Ik denk alleen dat iedere club zijn spelers nu al binnen heeft. Dit is te laat voor mij." 

Plat speelde in totaal 21 wedstrijden voor NAC, maar lijkt nu voor een tijd alleen op het trainingsveld actief te zijn. Bij de eerste selectie hoeft hij zich naar alle waarschijnlijkheid niet meer te melden. "Ik heb genoten van de tijd hier, alleen was het jammer dat de resultaten niet optimaal waren. Jammer dat het zo afloopt." 

 

Bron:
B-Side Rats, NH Nieuws
Terug naar overzicht
22 Reacties
257   15  
Patrick

Echt slecht dat ze zo met de speler omgaan. Ookal is die niet goed genoeg zorg dan dat je het begin januari het hem verteld. Laat hem als die niet verkocht wordt in iedergeval transfervrij vertrekken en niet weg laten rotten op een trainingsveld op Zundert. Hij heeft altijd wel inzet getoond alleen komt gewoon tekort.

257   15  
Patrick

Echt slecht dat ze zo met de speler omgaan. Ookal is die niet goed genoeg zorg dan dat je het begin januari het hem verteld. Laat hem als die niet verkocht wordt in iedergeval transfervrij vertrekken en niet weg laten rotten op een trainingsveld op Zundert. Hij heeft altijd wel inzet getoond alleen komt gewoon tekort.

159   1  
MaartenH

Sportieve reactie. Dat verdient respect!

Succes bij je volgende club Alex.

55   1  
Enkhuizer

Verder in het artikel in het NHD zegt hij het besluit te begrijpen. ‘Zo werkt voetbal nu eenmaal’ en ‘het kon niet eerder, dat begrijp ik wel’.

Duidelijk woorden van een speler die voorzichtig moet zijn, want hij is nog onder contract van NAC.

38   2  
Das Phantom (BSR)

@Patrick

Ik denk niet dat hij zomaar transfervrij wil vertrekken. Hij heeft nog behoorlijk wat salaris openstaan bij NAC voor de komende jaren en hij zou wel gek zijn als hij dat zomaar weg zou geven. Dan moet je echt gaan schikken met een speler.

59   6  
Ivo

Ik zou als NAC deze speler toch opnemen in de selectie. Ik vind het niet chique van NAC. Na dit seizoen kan je altijd nog kijken of je een andere club voor hem kan vinden. En Plat is misschien niet de beste voetballer, maar qua inzet kan je hem weinig verwijten.

15   10  
Tip

Spierballen management , niet mijn ding. Eens dus met @Patrick

17   4  
076

NAC gaat zich voorbereiden op volgend seizoen. Spelers die daar niet in voorkomen doen niet meer mee. Velanas gaat ook niet meer spelen, want weigert met NAC te praten over verlenging. Plat kan echt wel gratis weg.

En daar is wel iets voor te zeggen. Promotie is echt niet makkelijk en nu reeds de voorbereiding starten en met een ingespeeld team starten kan veel extra punten opleveren.

De playoffs zijn een loterij.

6   3  
Henri

Het was natuurlijk het moment, maar iedereen weet dat als je een bankzitter van een KKD-club koopt, wat Volendam was of van een club in het rechter rijtje van de eredivisie dat je dan daarmee niet veel potten zult breken.

19   2  
Scheppioni

Ik blijf het voor de breedte jammer vinden, je ziet vaak dat zo'n speler bij de selectie houdend best nog zijn waarde kan betekenen.....ik vind Plat zeker niet de minste middenvelder binnen ons NAC nu !

7   0  
Maarten

De scouting in een notendop. Dat betreft ben ik blij dat Je Hellemons geen td is. Bij de jeugd goed op poten gezet maar aankopen en doorstroming zijn eigen vergaloppeert.

26   5  
Faant

Schandalig van NAC hoe ze Alex Plat behandelen

7   1  
RV

Je zou hem er straks ook de play offs eventueel goed bij kunnen gebruiken. Maar goed, NAC moet naar een kwalitatieve selectie en geen kwantitatieve. Een kern van 17 of 18 spelers die elkaar ook beter maken. Dat continu gewissel van formatie, positie en speeltijd doet die spelers (zeker de jeugd) ook geen goed.

Een vaste basis mer 4 a 5 sterkhouders.
Aangevuld met groei potentieel en zeg 4 eige jeugdspelers waar men het echt in ziet zitten. Het tijdperk van de Van Schuppens, Mashart, Kotzebeu, Kosiah en Thomas Marijnissen lijkt voorbij. Dat vind ik echt jammer voor die jongens hoor maar ze gaan het niet redden.

Hoop wel dat degene waar men wel de potentie in ziet (dat zijn zonder twijfel Agougil en Banzuzi) hun contract ook openbreken en ze echt een kans krijgen in de basis (of verhuurd worden tijdelijk).

15   4  
Gjoewie

Ik snap echt niet waarom ze zo met een speler omgaan. Velanas wordt op de tribune gezet omdat hij niet wil verlengen, Plat wordt al helemaal de wacht aangezet omdat hij niet in het team past of het niveau niet aan kan. Als je nog iets aan die spelers wilt overhouden, dan moet je ze de kans geven om zich door te ontwikkelen.
Kijk eens naar hoe ze dat bij Almere deden: Lance Duijvestein had ook duidelijk aangegeven naar NAC te willen, maar de clubs kwamen er niet uit. Dan krijgt Duijvestein een donderpreek van Alex Pastoor (what's in a name?), maar hij speelt vanaf het begin van het seizoen weer gewoon mee. Misschien dat ie aan het eind van zijn contract alsnog naar NAC komt, wie zal het zeggen.
Maar zoals de spelers bij NAC behandeld worden is onbeschoft. Stel nou eens dat een van de nieuwe spelers, bijvoorbeeld Garbett (die gehaald is voor de positie van Velanas), langdurig geblesseerd raakt, dan heb je toch een van die afvallers nodig om je selectie weer aan te vullen. En ga dan maar eens naast Velanas op de tribune zitten met de vraag: Odi, heb je zin om weer mee te doen? Dan krijg je als Technisch manager wel een heel terechte dikke vinger.
Als de spelers gewoon de kans krijgen om zich terug in de selectie te spelen, kun je de situatie een beetje masseren en als we een periode pakken en/of een plaats in de pleeoffs, dan bestaat altijd de kans dat Velanas alsnog bijtekent.

9   2  
Mo

Jammer om zo afgedankt te worden sucses alex

13   0  
Pietjebel

Respectloos

7   2  
fvf6

Alex begon goed bij NAC , maar werd steeds minder. Hij toonde wel een gezonde werklust . Ik zou hem er toch bijhouden en mee laten trainen met de selectie , je weet maar nooit of je hem eventueel bij een druk programma met mogelijk beker en promotie voetbal nog goed zou kunnen gebruiken om andere spelers te ontlasten .

8   1  
J.D.bside

Op dit vlak schijnt NAC nog steeds ontwikkeld te zijn; dit is niet de manier hoe je met mensen/situaties omgaat ....
Ik snap dat je keuzes maakt, doe dit dan op een nette cq correcte manier!!

3   8  
Brecht

Plat heeft dit tot echt aan zichzelf te danken. NAC heeft hem alle kansen gegeven, maar hij was steeds een van de slechtsten van het veld en nog wel op een belangrijke plaats. Hij wordt netjes doorbetaald, maar zal hopelijk snel een andere club vinden. Slecht gescout en dan krijg je dit.

1   5  
Calimero

Wat moet dat afscheid weer kosten?

4   1  
Pietjebel

Wie zeg dat de nieuwe ( huur ) spelers
Beter zijn dan plat ?

7   0  
Bas v d

Ze hebben Alex veel te veel verantwoordelijkheid gegeven door hem aanvoerder te maken daar is hij het type niet voor. Met een andere rol in dit team kan je hem er goed bij hebben want aan zijn inzet lag het niet

3   0  
Virrr

Echt grappig hoe het hier werkt. Als een speler niet presteert roeptoetert iedereen dat NAC niet daadkrachtig is en ze door moeten selecteren. Selecteren ze door, is het weer schandalig hoe ze het doen.

Wat doet NAC hier verkeerd? Plat is gewogen en te licht bevonden. Mag uitkijken naar een andere club. Contract wordt verder gehonoreerd alleen maakt hij geen deel meer uit van de selectie. Hard maar heel veel anders kunnen ze niet doen. Ga er vanuit dat NAC meewerkt aan een tussentijds vertrek.

Plat bij de selectie laten kan voor onrust zorgen. Focus op volgend jaar.

Laad alle berichten na dit bericht in