Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is de dag na de podcast en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Ömer Bayram, Elson Hooi en Joey Suk.

Bayram weg bij Galatasaray

Ömer Bayram heeft een nieuwe club gevonden. Na één kampioenschap en Turkse bekerwinst bij Galatasaray, gaat hij nu voetballen bij Eyüpspor. Deze club heeft hem voor twee seizoen aan zich verbonden en speelt op het tweede niveau in Turkije. Zo laat Bayram Galatasaray na vier jaar achter zich. Hij speelde 126 wedstrijden waarin hij twee keer scoorde en 23 assists gaf.

Elson Hooi vervolgt carrière in Irak

Elson Hooi gaat in Irak voetballen. Hier heeft hij een contract getekend bij Al Minaa SC. Vorig jaar tekende Hooi nog een contract bij Al Tadamon SC uit Koeweit. Nu steekt hij daar de grens over om dus te gaan voetballen in Basra. In het verleden speelde Hooi 82 wedstrijden voor NAC waarin hij 11 keer scoorde en 6 assists gaf.

Einde seizoen voor Umar Sadiq

Na een mooie transfer te hebben gemaakt naar Real Sociedad, leek Umar Sadiq bezig te zijn om zijn status definitief te vestigen in Spanje. Helaas gooit nu een zware blessure roet in het eten. In de wedstrijd tegen Getafe kwam Sadiq ongelukkig terecht op zijn knie. Na tests blijkt nu dat hij zijn kruisband heeft gescheurd. Hiermee is het seizoen voor Sadiq nu al ten einde.

Thomas Agyepong uit contract bij Manchester City

Manchester City heft ervoor gekozen om het contract van Thomas Agyepong niet te verlengen. De Ghanees speelde ieder seizoen bij een andere club op huurbasis, maar heeft nooit kunnen overtuigen. Agyepong kwam vorig seizoen uit voor Lommel SK in de Belgische tweede divisie. Bij Lommel kwam hij tot alleen maar invalbeurten. In 13 wedstrijden speelde hij slechts 253 minuten mee.

Joey Suk schrijft geschiedenis voor zijn club

In Kroatië loopt een ex-NACcer rond bij HNK Gorica. Voorafgaand aan de wedstrijd degen Dinamo Zagreb werd stilgestaan bij een klein stukje geschiedenis. Joey Suk speelde daar zijn honderdste wedstrijd voor HNK Gorica. Hierom kreeg hij een shirt met rugnummer 100 uitgereikt van handen van Matija Dvornekovic, die zelf meer dan 200 wedstrijden voor de club heeft gespeeld.

Bron:
B-Side Rats, VI, Eyüpspor, SUN, Ghana Soccernet, FC Avonturiers
10 Reacties
88   3  
Wanny

Joey Suk, die had de uitstraling van een K1 vechter maar won nooit een duel.

88   3  
Wanny

Joey Suk, die had de uitstraling van een K1 vechter maar won nooit een duel.

11   78  
Mj

Agyepong halen als linksbuiten precies wat we nodig hebben

63   6  
aderB

Bayram naar het tweede niveau van Turkije? Dan was NAC misschien ook geen verkeerde optie geweest..

23   1  
Buddha

Ik lees graag de verhalen van de zogenaamde paradijsvoetballers maar Irak zou ik ff overslaan.

18   27  
Bp

Krijgt Nick Olij (ex-nac) nog een afscheid in het Rat Verlegh stadion??

5   2  
gjoewie

BP > Daar krijgt hij vast geen toesteming voor van Steijn...

Buddha > Basra ligt in zuid-Irak, op anderhalf uur rijden van Koeweit-stad. Het is niet zo mondain als Koeweit-stad. Basra heeft historische banden met Nederland, de VOC kwam daar nog wel eens. Het ligt op een steenworp van de Perzische Golf, maar het is er wel zanderig. Alsof je op het strand woont.

6   4  
ome cor

Thomas Agyepong, Elson Hooi, Joey Suk... aardige kerels maar niet iets waar je hier op zit te hopen dat ze terug zouden keren .

Zelf heb ik dat ook met Ömer -bye- Bayram, maar dat gevoel schijt niet iedereen te delen.

Een fitte Umar Sadiq is natuurlijk nooit meer een optie voor ons, al vond ik hem in zijn NAC tijd niet de allerbeste die wij ooit op zijn positie hebben gehad. Maar dat zegt meer over het zooitje wat hij om zich heen had staan dan over Umar Sadiq zelf, denk ik.
Hopelijk herstelt Umar goed en komt hij weer terug op zijn niveau van voor deze blessure.

2   3  
gjoewie

Ome Cor > Tja, bij de Stillempjes vonden ze Frenkie ook niet de voetballer die ze dachten nodig te hebben.
Je weet niet of een speler ergens anders ineens kan opbloeien. Dat is afhankelijk van de technische staf en de spelersgroep waarin hij acteert.
Ik denk dat niet iedereen (of maar niet te zeggen: eigenlijk helemaal niemand) direct zag dat Jean Paul van Hecke heden ten dage in de Premier League zou voetballen.
Uiteindelijk heeft hij bij NAC maar een stuk of 10 wedstrijden gespeeld. Dat was voor de scouts van Brighton & Hove Albion genoeg om hem over te nemen.
En zelfs dan moet je dus ook geluk hebben. Nu is Sadiq zwaar geblesseerd, dat is uitzonderlijke pech. Maar het kan nog erger. Nog niet zo lang geleden werd er met een particulier vliegtuigje een speler opgehaald in Frankrijk om in Wales te gaan spelen. Vliegtuig en speler kwamen nooit aan. Ze hadden er wel ettelijke miljoenen voor betaald...

9   0  
J breda

Ga ik ooit nog een shirtje bemachtigen dit seizoen? Ik stelde de vraag wanneer voetbalshop verwacht op een nieuwe levering shirts...
Dit is het antwoord: Wij doen ons best om ons assortiment up-to-date te houden en (uitverkochte) producten bij te bestellen. Helaas is het onzeker of deze producten/dit product bij ons binnen gaat komen. Hou de website in de gaten of deze producten/dit product op voorraad komt.

Ik dacht dat we nu eens een professionele partij hadden gevonden.

8   2  
NACoosterhout

Noppert in Oranje oh oho oh

Laad alle berichten na dit bericht in