Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is de dag na de podcast en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Mounir El Allouchi, Fabian Sporkslede en Tony Vidmar

Tony Vidmar in team van de eeuw

In Australië is Tony Vidmar verkozen in het team van de eeuw. Vidmar werd door fans een plaats toegedicht bij de beste 23 Australiërs. Zo vind Vidmar zich terug in een mooi gezelschap. Namen als Tim Cahill, Mark Viduka, Harry Kewell en Johnny Warren staan in hetzelfde rijtje. Het team kent nog een extra Nederlands tintje want Guus Hiddink is verkozen tot bondscoach van de eeuw.

Mohammed Aminu moet het gaan laten zien in Griekenland

Ooit bestempeld als Ghana’s grootste talent, tegenwoordig voetbalt Mohammed Aminu in Griekenland. De jonge Ghanees kwam in al zijn verhuurperiodes nooit aan spelen toe bij een club. In september liet Manchester City Aminu dan ook uit zijn contract lopen. Uiteindelijk vond hij een nieuw onderkomen bij AEP Kozanis in Griekenland. Deze club speelt op het derde niveau van Griekenland. De eerste stap voor Aminu om toch nog een weg naar de top in te slaan.

Sporkslede tevreden in Israel

Fabian Sporkslede heeft het naar zijn zin in Israël. Afgelopen winter werd hij gevraagd te vertrekken in Georgië en kwam hij zo uit bij Bnei Sakhnin FC. Met die club haalde hij meteen de Israëlische play-offs. Nu is Sporkslede herstellende van een blessure, maar geniet hij wel. Hij speelt bij de grootste Arabische club van het land en ziet dat zijn club nog stappen kan maken naast het veld. Voorlopig richt hij zich op het wederom halen van de play-offs.

Joeri de Kamps verovert snel basisplaats

Bij Lechia Gdansk is Joeri de Kamps goed begonnen. Na de eerste wedstrijd als wissel erin te komen, stond de Amsterdammer bij zijn tweede en derde wedstrijd meteen in de basis. In diezelfde competitie speelt ook een andere ex-NACcer. Karol Niemczycki is de onbetwiste nummer 1 van Cracovia. Dit seizoen begon hij dan ook alle wedstrijden in de basis.

Karmiotissa wint door twee doelpunten van ex-NACcers

In Cyprus werd de wedstrijd tussen Aris Limassol en Karmiotissa beslist door twee ex-NACcers. Mounir El Allouchi en Dion Malone wisten beide het net te vinden waardoor er gewonnen werd met 2-1. Hierdoor pakte Karmiotissa meteen de eerste overwinning van het seizoen en klom het van de laatste plaats af.

Bron:
B-Side Rats, The Australian, VI, ELF, Kickgh,
Terug naar overzicht
19 Reacties
54   8  
scheppioni

Hadden we nu nog maar een type Tony Vidmar op linksback zeg !

54   8  
scheppioni

Hadden we nu nog maar een type Tony Vidmar op linksback zeg !

13   1  
Baa-baas

Ja, die zou ook bij ons in het elftal van de eeuw staan. Dat waren nog eens tijden!

28   5  
Brecht

NAC had altijd goede linksbacks: Ad Bakker, Tonny Vidmar, Mitiliga, Angelino. Daarna is het de achilleshiel van NAC geworden.

37   1  
Oosterhout076

@Brecht, vergeet Gudelj niet....

39   1  
Wanny

Dan vergeten we de beste van allemaal nog, Kees Kuys. 43 interlands en door Cruijff nog genomineerd voor het Oranje van de eeuw.

6   3  
Kopspion

Tommy Dekker
De markt sjacheraar 😅

Den Beus, Sjak Beusenberg

11   3  
Nog jaren kkd

Een goeie linksback... Is niet alleen de achilleshiel van NAC maar van nog meer cubs.
Een linksback moet tegenwoordig verdedigen en aanvallen tegelijk. Dat houdt in dat je een enorme longinhoud moet hebben. Fysiek bere sterk moet zijn. Komt nog bij dat je een goeie voorzet moet hebben en nog eens een goeie techniek want je komt heel wat spelers tegen wanneer je van achteren naar voren moet denderen.
En weer terug he...
Om dit alles te kunnen moet je van de bovenste categorie zijn.

17   10  
Ere

Er komt een zeer goede TD beschikbaar! Nac haal hem aub binnen!! Ted van Leeuwen

8   7  
Ernie

Ere
Die stopt om gezondheidsredenen.

11   4  
Ere

@Ernie
Daar word anders niets over gezegd in het pers bericht. Daar word meer de nadruk gelegd op zijn doelstellingen die hij behaalt heeft

4   12  
Wanny

Waarom is Ted van Leeuwen een goede TD dan?

17   4  
Nac

@Wanny

Nec en Twente terug naar de ere gebracht en allebei er ingehouden.

Is gewoon een hele goede TD.

4   12  
scheppioni

Een weekend zonder een WINNEND NAC , is al een weekend met minder vreugde voor vele van ons, toch ?

4   11  
Beest

Get a life please pfff

5   8  
ZNDRT-FanaticZ

Vidmar, wat een topper was dat. Een van de weinige NAC'ers waarbij een terugkeer bij NAC gewoon goed uitpakte. (Net als bv Glenn Salmon, maar in tegenstelling tot PvH en de 3e periodes van Bobson en Boukhari ;) )Vooral in zijn eerste periode een klasbak, zal zijn goal tegen ajax met Vd Sar nog in de goal niet snel vergeten!

Toch bijzonder te zien dat El Allouchi zo snel is afgezakt naar bedenkelijk niveau. Wellicht dat een hoop roeptoeters hier het toch bij het rechte eind hadden...

Sporkslede maakt toch nog wel wat mooie avonturen mee. Sympathieke gast!

24   8  
Ernie

Tot 14.25 uur viel het eigenlijk nogal mee!

6   2  
Toontje

En wat te denken van de legendarisch PELK
(voor de jongeren Adri Pelkmans)

12   6  
Signase

Von Flieg heeft het op 14.48 weer over zichzelf.

1   1  
Noahd

Loten we toch mooi hercules in de beker. Blijven altijd leuke potjes

Laad alle berichten na dit bericht in