Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is de dag na de podcast en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Ernie Brandts, Karol Niemczycki en Enes Ünal.

Gudelj scoort weer een wereldgoal

Nemanja Gudelj lijkt dit jaar een abonnement op mooie goals te hebben afgesloten. Waar de verdediger annex middenvelder eerder ruim drie jaar niet tot scoren kwam, heeft hij nu wederom het netje gevonden. In de stadsderby met Betis Sevilla maakte hij op grootse wijze de 1-1. Hierdoor kon hij zijn team behoeden voor een nederlaag. Voor de liefhebbers is de goal hier te vinden.

Arno Verschueren gaat door met scoren

Arno Verschueren is hard op weg om zijn eigen record te verbreken. De Belg scoorde ooit zeven keer in één seizoen voor NAC en staat nu na elf wedstrijden al op vijf doelpunten voor Sparta. Met dit moyenne zou Arno aan het einde van het seizoen op vijftien doelpunten kunnen eindigen. De middenvelder is dit seizoen belangrijk voor Sparta. Naast zijn doelpunten heeft hij ook al twee assists gegeven en wordt hij geroemd om zijn vele kilometers die hij elke wedstrijd maar weer aflegt.

Karol Niemczycki al acht clean sheets in Ekstraklasa

In Polen staat een voormalig NAC-keeper uitstekend te keepen. Karol Niemczycki doet het zeer goed bij Cracovia. In zestien wedstrijden heeft de keeper al acht clean sheets bij elkaar gebokst. Mede hierdoor bevindt zijn team zich op de zesde plaats, op één punt achterstand van de nummer drie. Karol’s contract loopt aan het einde van het seizoen af, en zal met deze prestaties opvallen bij de grotere clubs van Polen.

Ernie Brandts in RVC van MVV

In Maastricht hebben ze Ernie Brandts toegevoegd aan de RVC van de lokale voetbalclub. Hij zal de portefeuille Voetbaltechnische zaken gaan beheren. Hiermee wordt de laatste vacature opgevuld en is de Raad van commissarissen weer bij compleet.

‘Enes Ünal geniet interesse van Juventus’

Juventus zou graag Enes Ünal toevoegen aan haar gelederen. De Turk verkeert al anderhalf jaar in grootse vorm bij Getafe CF. Ook dit seizoen heeft hij al vier keer gescoord en twee assists gegeven. Ünal zou dertig miljoen moeten kosten om in januari al de overstap naar Turijn te kunnen maken. Hij heeft nog een contract tot medio 2025 in Spanje.

Bron:
B-Side Rats, VI, TF, Fanatik, De Telegraaf, Ziggo Voetbal
Terug naar overzicht
17 Reacties
44   5  
Kobus

Als je elke keer weer leest wat er bij NAC heeft gespeeld aan spelers,
En wat we nu rond hebben lopen.
Wat zijn we ver gezakt.man man.

30   2  
NAC Vooruit!

Wat een prachtige goal van Neno Gudelj weer! Ook in zijn NAC tijd had hij zo’n poeier al wel in zich.

12   20  
Fan uit Zevenbergen

Deze week komt er nog Nieuws van NAC = Breda naar buiten in een Persbericht ‼️‼️

14   7  
Scheppioni

Wat is het mijmeren zeg, terug in de tijd met Ernie Brandts !!

21   22  
Ome Cor

Karol Niemczycki.... net als Noppert door de NAC supporters gewogen en te licht bevonden.
Diezelfde mensen vonden bij het vertrek van Olij vriendje Kortsmit de beste opvolger.


Brandts die met zijn saaie en lelijke voetbal de eredivisie voor één seizoen wist te foppen. Geweldig !!! De einduitslagen waren mooier dan het spel, maar dat boeide lange tijd niet.
Het idee dat iedereen nog een jaar in dit speltype zou trappen is net zo mooi als zijn verontwaardiging dat NAC zijn aflopende contract niet verlengde.

Successen in landen waar nog met een gevulde varkensblaas wordt gevoetbald waren het gevolg. Een kans in Nederland, of elders in Europa kreeg hij niet omdat geen enkele club het in Ernie als trainer zag zitten. Best sneu...

44   5  
Kobus

Als je elke keer weer leest wat er bij NAC heeft gespeeld aan spelers,
En wat we nu rond hebben lopen.
Wat zijn we ver gezakt.man man.

27   7  
Sjef de gevulde koek

Als er over de huidige selectie een ex Nac gemaakt gaat worden over 2 jaar hoop ik dat de bsr regelmatig bij het amateur voetbal gaat kijken anders weinig ex Nac.

28   6  
Vergane Glorie

Al wat er na Ernie is gekomen mag niet in zijn schaduw staan. Begon met Maaskantje. Gevaren op vaders naam. Bourgondisch, tegendraads en .....Allemaal zaken die niets met voetbal te maken hebben. Geweldig die periode met Penders en Zwaanswijk in het centrum. Zij fopten alles en iedereen.
Beetje heimwee naar die tijd.

9   1  
Ernie

Ernie Brandts.
Dat was de goede oude tijd. Maar vergeet niet wat er toen aan kwaliteit op het veld stond. Niet te vergelijken met nu. Daarna is het ieder jaar slechter geworden. En die trend is nog niet gestopt.

11   1  
SjorsNAC

Ja toen onder brandts.
Wat een selectie hadden we toen, mannen als Lurling, Elshot, Ammi, Feher, Stam, penders, zwaanswijk, mtiliga, Amoah, kolkka etc wat een heerlijke spelers. Toen kwamen de tegenstanders nog wel met angst naar het rat verlegh. is echt dag en nacht verschil in alle opzichten.

3   1  
Tante Annie

Zeker is dat verschil dag en nacht.
Alleen die selectie was financieel niet houdbaar. Daar hebben we de gevolgen van gemerkt

3   2  
Judge M.

Ik voorspel dat Verschueren er dit seizoen meer gaat maken dan Sydney

5   2  
Becherovka

Eerder werd 'onthuld' dat het de schuld van Mommers was dat Brandts niet verlengd werd. Nu is het Stewart, van Bavel en Penders.

Een seizoen waarin je geloof ik 11 keer met 1 doelpunt verschil wint is een uitschieter. De vraag was of dat kunstje nog een keer herhaald kon worden.

Het duo Penders en Zwaanswijk was echt geweldig. Heel complementair aan elkaar en het stond echt als een blok. Er werd naar de mogelijkheden van de selectie gespeeld. Dat mis ik nu nog wel.

3   4  
scheppioni

Ook het middenveld Becherovka met Zonneveld, Reuser, Molhoek en de Graaf !!
Hey Molhoek.... nu weer de redder eventueel .......

3   4  
scheppioni

Oh nee Kwakman, Reuser kwam een jaar later volgens mij.....

3   1  
Henk

Zonneveld was toen al weg, Kwakman en Reuser kwamen pas een jaar later. Féher, Stam, Molhoek was het vaste middenveld dat jaar. De Graaf en Gilissen speelden ook maar veel minder dat jaar.

3   3  
Becherovka

@Schep

Dat was nog eens een middenveld ja. Altijd vol spanning als Zonneveld een vrije trap ging nemen, dat die er geregeld waanzinnig in vloog.

Andere tijden, waar ik toch wel weer naar terug verlang. Basis is rust op het kantoor en een duidelijke lijn. Toen was bij NAC het beleid: afvallers van de grote clubs en in potentie grote spelers met een krasje. Een kleine greep uit de selectie van 2007 Mtiliga (Feyenoord), Molhoek (Az), Kolkka (Feyenoord), Lurling (Koln), Sikora (Ajax), Amoah (Dortmund) en de Graaf (Feyenoord).

Salaristechnisch kwamen we wel in de problemen, maar man wat een team was dat!

0   1  
Oosterhout076

Misschien blijven we te lang in de historische tunnel zitten.

Laad alle berichten na dit bericht in