Wij gaan niet opzij

'Deze week persbericht met namen stichtingsbestuur en meer nieuws'

Das Phantom

Volgens BN DeSten komt NAC=Breda deze week met een persbericht naar buiten. Dat vertelt Yadran Blanco in de nieuwste aflevering van Gegenpressing. Het zou in ieder geval gaan om de namen die plaatsnemen in het stichtingsbestuur.

Daarnaast zouden de nieuwe eigenaren volgens Blanco nog meer informatie hebben voor de supporters. Wat die informtie is, wordt niet besproken in de aflevering. Wel vertelt de clubwatcher dat Toon Gerbrands mensen voor het stichtingsbestuur heeft gezocht met "diepe zakken", aldus Blanco. Dit met als reden dat zij, mocht het nodig zijn, eventueel financieel bij kunnen springen. "Zo ver wordt ook alweer gedacht." 

Halverwege oktober reageerde Gerbrands bij de Clubraad op de kritiek over een gebrek aan communicatie. "Ik snap dat supporters graag worden geïnformeerd over de stand van zaken, maar wij gaan alleen maar feiten communiceren", was te lezen in het verslag van het gesprek. "Zo kan het zijn dat er een langere tijd geen nieuws naar buiten komt, maar ook dat er in een korte periode juist veel wordt gecommuniceerd." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, Clubraad NAC
Vorig bericht
Depla draait autocombi PEC Zwolle terug 28 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 17 reacties
Terug naar overzicht
74 Reacties
67   15  
Ouwe Spionkop

In eerste instantie dacht ik wat zal mij een zorg zijn wie er in dat stichtingsbestuur zitten.
Niet interessant, want ze hebben geen enkele zeggenschap over de dagelijkse gang van zaken.
Maar ik hoor nu ineens in de Gegenpressing podcast dat Gerbrands vermogen leden heeft gezocht die als het nodig is kunnen bijlappen.
Kijk dat is mooi meegenomen. Zeker omdat er nu een vrijwel totaal nieuw elftal zal moeten worden gekocht .
Nou kom maar op met die namen en hopelijk het nieuws dat er voor de winterstop een RVC +AD + TD + scouts zijn.

20   76  
steven73

mensen met diepe zakken ??? deze nemen zitting in stichting bestuur. en wat krijgen die ervoor terug als ze straks in mei 2023 bij moeten springen. ik hoop dat ze capabel zijn. dit ruikt namelijk naar vriendjespolitiek

52   19  
Joop Klepzeiker

Gisteren iemand gesproken die onlangs ook Gerbrands gesproken heeft. Ervaart voldoende tegenwerking en achterkamertjespolitiek, maar is nog volop in de overtuiging dat hij en de mensen die hij om zich heen verzameld heeft het gaan fixen, om binnen een paar jaar Eredivisie te spelen. De namen met 'diepe zakken' uit de podcast kon hij in elk geval wel bevestigen.

17   49  
Jaap

Liever mensen met inhoudelijke kennis dan mensen met diepe zakken.

37   6  
Tip

Ik denk dat het in de situatie van NAC juist belangrijk is om bestuursleden met diepe zakken te hebben. Tevens inhoudelijke kennis maar dit moet vooral komen van de nieuwe TD en AD. Verder het persbericht eerst maar eens afwachten.

14   7  
Joop Klepzeiker

Ligt er helemaal aan in welke functie en met welke verantwoordelijkheid Japie. Als je alleen maar kenners in huis haalt levert dat alleen maar eindeloze discussies en verschillende kampen op.

16   4  
Wanny

Een stichtingsbestuur heeft niet zoveel van doen met de dagelijkse gang van zaken.

67   15  
Ouwe Spionkop

In eerste instantie dacht ik wat zal mij een zorg zijn wie er in dat stichtingsbestuur zitten.
Niet interessant, want ze hebben geen enkele zeggenschap over de dagelijkse gang van zaken.
Maar ik hoor nu ineens in de Gegenpressing podcast dat Gerbrands vermogen leden heeft gezocht die als het nodig is kunnen bijlappen.
Kijk dat is mooi meegenomen. Zeker omdat er nu een vrijwel totaal nieuw elftal zal moeten worden gekocht .
Nou kom maar op met die namen en hopelijk het nieuws dat er voor de winterstop een RVC +AD + TD + scouts zijn.

6   3  
Ouwe Spionkop

* Vermogende

47   17  
Das Phantom (BSR)

Volgens mij heeft het stichtingsbestuur weinig van doen met de dagelijkse gang van zaken. Als je daar bekwame mensen met diepe zakken neerzet die eventueel bereid zijn om mee te betalen (als dat nodigt blijkt), spreekt mij dat erg aan. Ook omdat die mensen daar zelf mee instemmen en dus ook gevoel bij de club hebben.

30   93  
Beest

Bij City daar hebben ze diepe zakken🙈

29   4  
Rob

De tegenwerking vanuit achterkamers verbaasd met totaal niet. Hopelijk kan Toon dat met zijn autoriteit doorbreken. Maar bijlappen…in ruil voor zeggenschap? Of hoe zien ze dat dan…

24   7  
Svt076

@ouwe spionkop,

Ik wil ook graag dat alles snel afgerond word. Maar ik denk dat het onrealistisch is om te hopen op de RvC, AD, TD en scouts voor de winterstop. Binnen een maand dus.

De RvC stelt mede de AD aan, wie samen weer de TD aanstellen. Lijkt me niet dat we binnen nu en een maand iedereen al hebben + een TD die al z'n scouts al binnen heeft gehengeld.

Heb liever dat het wat langer duurt en direct de juiste mensen, dan nu in alle haast weer een onbekwame AD en TD die je er over een jaar weer uit moet flikkeren (+ alles wat ze hebben binnen gehaald).

De volgende TD krijgt carte blanche met al die aflopende contracten in de selectie, en die van de trainer. Dus dit moet een schot in de roos worden.

22   7  
BUNGH

@SVT076
Volledig eens.

Als je op dit moment echt de tijd neemt om de meest capabele AD en vervolgens TD aan te stellen heb je daar 100% profijt van.
Al het budget wat vrijkomt aan aflopende (dure) contracten mogen gebruiken voor een nieuwe selectie + trainer is een weelde voor een capabele TD.

Dit MOET de meest overwogen keuze worden uit misschien wel de laatste 20/30 jaar.
Wordt dit wederom een flater dan ben je echt ten dode opgeschreven. Loop je weer 3 jaar met een selectie vol met Ruttens/Ligeons etc dan kunnen we onze club serieus afschrijven voor de toekomst. Daar kom je nimmer meer bovenop met de uitgesproken tekorten in de KKD en daarbij de financiele mogelijkheden van onze aandeelhouders.

Het is nu letterlijk ALLES OF NIETS!!

13   41  
Ernie

Er is eerst veel geld nodig om alle lopende contracten af te kopen. En dan heb ik het over 90% van de selectie spelers. Grote vraag is dan, wat schiet erover om Eredivisie waardige spelers te halen?

40   6  
Wanny

@ ERNIE

Waarom moeten we veel contracten afkopen? Volgens mij lopen er heel veel af komende zomer, dus die kun je gewoon niet verlengen.

10   3  
fvf6

Ik hoop dat die mensen met diepe zakken willen weten wat er hun centen gaat gebeuren en daar ook medezeggenschap in zullen hebben , zodat er goed mee om wordt gegaan en geen geld meer blind in paniek wordt uitgegeven , maar alles verantwoord gebeurd , zodat het zichzelf terug zal verdienen .

29   12  
Cees-2

Voor alle hardlopers, ongeduldigen, voelt men zich iets beter na dit bericht? Zoals je leest, men is doende om e.e.a. correct te gaan invullen. Stap voor stap. Doordacht bouwen. Zodat men daar later op kan door bouwen, met een sterkere fundering gaat dat beter. Ook als er "dan" iets tegenzit. Hier gaat het om, het fundament moet zo sterk mogelijk worden. Dan blijf je altijd profijt van hebben. Maar jullie zullen vast wel weer "iets" te simmen hebben. Maar, echt, dit is de weg.

20   4  
Breda-mike

@Ernie

Wat kun jij onzin lullen zeg 🤣 dit is echt zeiken om te zeiken.

13   25  
kees bouw

dit elftal wil ik nog niet gratis zien al geven ze geld er bij onder afdeling amateurs kunnen nog niet mee nac wat ben je afgedwaald

22   14  
Theoden King

Een aankondiging alsof de club een enorme stap gaat maken met het bekendstellen van een paar namen. Deze functies hadden al lang en breed ingevuld moeten zijn.

In de situatie waarin NAC zich bevindt, zou een team van TD, AD én RvC al volop met volgend seizoen bezig moeten zijn. Zeker gezien het WK, waardoor men de komende tijd in relatieve luwte kan werken.

44   8  
De Bolle Damen

Bij de mensen van “tis toch nooit goed “ is het toch nooit goed. Als het al niet (veel) té laat is ; dan zullen de namen wel niet deugen. Aan alle NAC supporters die wel positief achter de club staan een advies: lees die notoire doem - en complotdenkers niet.
Het leidt af van waar het om gaat: het beste voor ons NAC.

Ik ben ook niet met alles eens, zeker niet, maar mensen met de juiste intenties moet je te allen tijde steunen. En ik geloof erin. Tijd nemen en zorgvuldig te werk gaan.
Ik weet; het biedt geen zekerheid voor succes maar mijn zegen hebben ze. En niet die non NAC’ers met snode , wazige plannen.
Hup NAC !

22   11  
willem 4,5

Zielig als je altijd in het verleden blijft hangen, city zucht........

17   18  
Baosje

Sinterklaas met zijn zwarte pieten ( sorry Sylvana Simons 🤮) ....doe hebben pad diepe zakken 🤣

16   1  
Die ne gast

Vol verwachting klopt ons hart…

Lijkt me wel een rare constructie als je verwacht dat de mensen in het stichtingsbestuur gaan bijstorten, zonder dat ze eigenaar zijn of zeggenschap hebben / krijgen. Of gaat Karel Vrolijk nu zelf de STAK in?

Maar goed, eerst de namen maar eens afwachten, hopelijk met uitleg erbij wat de stichting allemaal wel en niet doet en wel en niet mag.

16   8  
Matc

Ben nu al benieuwd naar de commentaren van de pijpzeikers hier als het nieuws naar buiten komt.

10   6  
Scheppioni

@ ernie
Best een zielig antwoord zeg, op zijn p.p.'s !
Ik heb vertrouwen in Toon !

8   4  
Tip

Wat gaan mensen toch snel in de verdediging. Op voorhand al. Het is doodsimpel. Als erbij NAC goed werk wordt geleverd en de stijgende lijn zet zich in dan schaart nagenoeg iedereen zich achter de club. Zeker als ons elftal naar behoren gaat presteren. Enkele mopperaars hou je altijd. Het is echt wel tijd dat er onderhand garen op de klos komt.

7   30  
Pirke12

We wachten geduldig af, heb er nog steeds vertrouwen in. En laten we met zijn allen het vertrouwen houden.

Speel nog mee met mijn wk poule (inleg 5 ) euro.


https://links.voetbalpoules.nl/SJG6YofquQFHZ1A5A

11   3  
Monir

Als het maar geen diepe zakken zijn om te vullen

18   7  
Otjes

Ik moet eerlijk toegeven dat het Nacse me de laatste tijd niet veel meer doet.

Ik hou m’n 4 seizoenkaarten nog wel hoor!

Ben afgelopen Vrijdag lekker gaan uit eten met mijn “Truus” bij Girasol/ Luca’s keuken ipv naar kansloos Nac of Telstar te kijken. Moeten meer mensen doen. Goed eten en minder frustratie.

Take away; ik zie wel wat het wordt met Nac, het gaat slecht maar ik geef het nog een kans. Misschien de laatste, tja

13   3  
Charles

Het was john karelse die met de mededeling kwam dat er een persbericht/nieuws aan komt deze week omtrent organisatorische invulling.

Dat mensen in de rvc diepe zakken hebben, wil helemaal niets zeggen en is pure speculatie dat ze ook zouden willen investeren.

10   4  
Walter

Kunnen de mensen met diepe zakken ome toon blijven betalen.

23   16  
Sjef de gevulde koek

Blijf in herhaling vallen maar dit geeft weer aan dat Nac is Breda geen geld heeft. Noodkreet na city maar niet in staat om Nac snel naar de eredivisie te brengen. Helemaal naar het zien van wat er nu op het veld staat. Ze komen er nu achter dat ze lucht hebben gekocht. Geen stadion, geen organisatie,geen spelers die ook maar een cent op gaan brengen. Nee 7 miljoen voor gebakken lucht wat zullen die 3 bavianen gelachen hebben. Nu gaan ze mensen met diepe zakken zoeken en we zijn straks weer bij af met 7 man die weer van alles te vertellen hebben. Slaap lekker iedereen en nog jaren in de KKD.

22   4  
Volksclub NAC

Cees Meeuwis gaat echt geen rooie rotcent in NAC stoppen dat kan ik je verzekeren!
Verder zegt het veel dat als er mensen met diepe zakken worden gezocht om eventueel bij te kunnen springen. Er is dus gewoon niet veel geld!

18   19  
Noad1976

Competent of met expertise is bijzaak blijkbaar. Ze moeten diepe zakken hebben om het verlies af te tikken jaarlijks.

Dan ben ik benieuwd wie de namen zijn die hun geld willen doneren want Vrolijk was ook vermogend volgens de NAC is Breda mannen en Stichting NOAD. Nou dat hebben we gezien.

34   9  
Svt076

@sjef,

MVV heeft ook geen geld. RKC ook niet. Cambuur ook niet. Volendam ook niet.
Om er maar een paar te noemen.

Ik vind het echt onzin dat men denkt dat NAC een eigenaar nodig heeft met honderden miljoenen op de bank. De centen moeten gewoon op de juiste manier worden uitgegeven. Er is genoeg geld geweest bij NAC de laatste 10 jaar, alleen alles is op gegaan aan afkoopsommen, verkeerd geselecteerde spelers, etc etc.

En juist daarom vergt dit proces zoveel tijd, want nu moet er voor het eerst in de afgelopen 15 jaar een fatsoenlijk fundament worden gelegd. Als dat goed gebeurd hoeven we de komende jaren niet weer om het jaar van AD en TD te wisselen, 2 à 3 trainers eruit te flikkeren en 11 nieuwe koppen op het veld te zien.

Deze mensen hebben we het beste met NAC voor dus laten we ze de tijd en de ruimte nou eens geven. En ja, ook ik ben ongeduldig en zie sommige zaken liever anders gaan, maar goed, dan had ik zelf de club maar moeten kopen.

15   11  
Nr. 20

Eens dan wordt de wereld stralend blauw. Gewoon vertrouwen hebben en kans geven. Niet calimero en negeer de personen hier die zichzelf belangrijker vinden dan de club. Geduld wordt op proef gesteld maar heb vertrouwen in dat juiste personen het straks samen gaan doen!

12   31  
Pietjebel

Hadden we maar voor de Amerikaanse partij gegaan

12   6  
Jezus is hier

Diepe zakken he.
Wanneer deze lieden een speler kopen, of deels bijdragen, worden ze eigenaar dan wel mede eigenaar.
Bij verkoop gaat de winst niet naar NAC....
NAC de vruchten en iemand anders de poen.

12   19  
Noad1976

@ das phantom

Je doet 2 aannames :

Dat ze die diepe zakken ook gaan gebruiken en dat ze dit om en niet doen zeg maar uit clubliefde

Ik geloof niet in sprookjes zie de gehele nac is breda overname.

22   20  
Los Pollos Hermanos

Nac is Breda heeft dus gewoon niet genoeg centen. Dat roep ik al vanaf dag 1. En geld is wat we nodig hebben. geld. niks meer en niks minder.

18   24  
Noad1976

Het feit dat Sjoerd van Fessem van Stichting Noad , nu blijkt dat nac is breda nu al lege zakken heeft, dit plan heeft verkocht als beste plan voor NAC dan ben je toch totaal ongeschikt!

10   20  
F V P

@willem 4,5 gewoon toegeven dat je fout hebt gekozen. Straks in de 3e divisie de stadsderby spelen. In de Vrolijk arena voor 500 man. Hier heeft Gerbrands geen dsb ( dubieuze staats bank) of een lampenfabriek met diepezakken. Zelfs geen rijke Turk die bevriend is met Erdongan. Maar gelukkig geen García of Angelinio meer.

5   4  
witzwartgeel

Benieuwd hoe snel alle aanstellingen na het Stichting Bestuur gaan plaatsvinden en ik ben vooral benieuwd hoever er schoon schip gemaakt gaat worden. Hopelijk is herkenbaar attractief voetbal niet heel ver weg.

10   10  
Jezus is hier

Erg vervelend wanneer ik onderbroken word terwijl ik nog niet was uitgesproken.

Meer lieden met poen bij de club dus.
Dat wordt een wirwar aan belangen die door elkaar lopen.
Investeerders in de club en investeerders in spelers of allebei tegelijk.
Een chaotische situatie en dat is slecht voor de opbouw lange termijn.

Jezus krijgt het gevoel alsof een of meerdere investeerders uit NAC willen stappen.

10   10  
Fritske d'n Olifant

Wat een hoop onzin en speculatie in de reacties zeg. Blanco zegt dat Toon mensen met diepe zakken heeft gezocht voor het stichtingsbestuur dus er moet geld bij of de 5 van Breda hebben niet genoeg geld. Dus nu wordt alles wat Blanco schrijft wel voor zoete koek geslikt door de city boys. Laten we nu eerst eens afwachten of er iets gaat gebeuren deze week en wat de feiten zijn. Want er is wel vaker iets aangekondigd in de gegenpressing podcast. Bovendien vind ik het veel belangrijker wie straks mag gaan graaien in de zakken (diep of ondiep) en welk plan daar achter zit.

2   37  
Malle

Kan nac niet ihataren oppikken

10   13  
De Gier

Met andere woorden, weer terug bij af dus? Wederom een slangenkuil vol allerlei willekeurige investeerders die menen hun zegje te mogen doen. Ik snap het sentiment bij de supporters en de goede bedoelingen vanuit N=B maar ik vrees dat het nog heel lang gaat duren voordat alles weer enigszins op de rit is. Met City was dit wellicht anders geweest, geld was in ieder geval geen probleem geweest. Toch zouden hier ook een aantal vervelende haken en ogen aan hebben gezeten. Achteraf is het altijd mooi wonen natuurlijk. Ik heb alle goeie hoop van de wereld voor N=B maar moet eerlijk zeggen dat ik het allemaal niet zo rooskleurig in zie. Ik laat me graag verrassen. Fijne avond

16   7  
Ivo

Inderdaad een hoop aannames en de usual suspects met voors en tegens.

Eerst maar eens zien dat dat persbericht er echt komt en om welke posities en mensen het dan gaat. Het heeft allemaal lang geduurd. NAC kan wel wat positief nieuws gebruiken.

Het is altijd makkelijk om kritiek te leveren, ik geef mensen liever eerst een kans. Helaas was dat soms onterecht, maar omdat anderen er een puinzooi van maakten wil dat niet zeggen dat dat nu weer gebeurt. Dit gaat over de lange termijn toekomst van de club, dus je kan nu nog moeilijk oordelen. Hup NAC.

14   15  
Crematorium "Wel te Rusten"

Mooi dat Toon een netwerk heeft met lui met diepe zakken die NAC wel even willen helpen...
Heel mooi.
Hoeveel geld zullen ze NAC geven?
Moet toch wel een miljoen of 2 zijn.
Ja vast en zeker.
Mooi hoor zo'n Sinterklaaskado.
Ben benieuwd hoeveel zeg gaan geven met kerst.

Wat een topper deze Toon. De gemeente is al bezig met een standbeeld.

9   13  
Ouwe spionkop

Meeuwis wordt de voorzitter van het stichtingsbestuur.
De man is een van de rijkste Bredanaar met een geschat vermogen van 50 miljoen.
Die man wordt daar echt niet voor niks weggezet door Gerbrands.
Die gaat echt wel lappen.

9   10  
Ivo

De VPN's draaien weer overuren vanavond.

10   11  
Volksclub NAC

Ik denk het ook oude spionkop. Meewis heeft niks met NAC en ook nooit gehad. Die kans is idd groot dat hij zijn knip wel even zal trekken 😴

9   24  
Crematorium "Wel te Rusten"

Denken sommigen hier nu echt dat wanneer je Toon inhuurt voor een klus dat je bij de presentatie niet alleen een rapport krijgt maar ook een paar rijke kerels die geld in je club gaan pompen? Zo werkt het echt niet.

Zou trouwens ook goed zijn voor de relatie tussen Toon en deze rijke lui want hun geld verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Fabeltjeskrant nieuws. Supporters worden weer voor de gek gehouden.

11   10  
Bredaaaaa

Yes. Mooi news. Ik luister naar Karelse. Ik wacht af. Vrolijk nu aan zet. Op naar victorie!

13   5  
Svt076

Het zagen van stoelpoten is al weken begonnen. Op deze manier wordt het nooit iets.

12   10  
Cees-2

Zoals ik in bovenstaand bericht al aangaf, menigeen heeft "altijd" wat te simmen. Wat NAC ook doet! Doet NAC niets, geven ze geen update, halen ze mensen binnen, .........enz, .........enz, SIMMEN.

Telkens haalt men werkelijk alles aan, elke keer opnieuw, wat dan ook, met telkens opnieuw, als ulthieme bedoeling de boel te ondermijnen. Dat is geen kunst, dat lukt namelijk altijd. Die groep, die zelf weinig tot niets aangeeft in de zin, hoe dan wel, die mensen verander je helaas nooit.

Ik zeg helaas, ook helaas voor "hun" eigen club, maar dat beseffen zij schijnbaar niet. Anders zouden ze het puur doen om te kwallen.

Afsluitend, zeg ik opnieuw, NAC negeer deze groep compleet. Het is een groep die totaal niets inbreng bij de wederopbouw van NAC.

Geld heeft NAC ook keihard nodig, met mensen die weten hoe daar mee om te gaan. De fundering dus. Men is vollopen bezig, zo blijkt. Ga zo door!

8   16  
Cees-2

Ook het riooljournalistje, van het telkens opnieuw speculerende krantje uit de buurt, blijft, vooral om klantjes te trekken, bewust zijn haast dagelijkse kletspraatjes verspreiden. Dat kan iedereen, als je dat wil. Maar echt kloppende, boeiende, tevens diep uitgezochte feiten zijn zelden uit hun pennenstreken gekomen. Dat je je daarvoor leent. Je kunt diep zakken als mens, puur om nietswetende, simpele lezertjes binnen te ronselen.

Tja een gedeelte van de mensheid heeft helaas voor dat soort gelul een zwak. En dan pakt een krantje met beperkte kwaliteiten dat direct aan. Dat is namelijk hun doelgroep. Kwaliteitsnieuws is voor hun niet haalbaar, dus dan maar zo.

13   4  
Nonkel Frans

Vanochtend in BNdeStem komt Yadran Blanco weer met een opbeurend verhaal. "Angst en beven" is vandaag t motto.
De woordkeuzes laat een mens denken dat half voetbalminnend Breda aan de rand van de afgrond staat en de overige helft zich daar heen begeeft.
O nee wacht helemaal op t laatst komt t lichtpuntje.........
Man o man hoe draai ik een redelijk objectief nieuwswaardig verhaal in elkaar? Yadran zegt niks nieuws. Hij maakt drama. Hij kan beter scriptschrijver worden bij een theateropleiding of een TV programma a la GTST.

9   3  
Los Pollos Hermanos

Spion,

Je zit echt compleet mis met Meeus die gaat echt geen enkele cent in NAC duwen. Helemaal niets. Maar nog steeds een welkome aanvulling, met diepen zakken. Maar hij stopt geen euro in NAC. Dat weet ik van iemand die dichtbij hem staat.

7   8  
Tip

@Cees. Een schoolvoorbeeld van zaken laten polariseren zijn je laatste twee reacties. Er is geen groep ‘slechte’ en geen groep ‘goede’ supporters. Er is een groep die gelooft in N=B en wil het project alle tijd geven. En er is een groep die gezien de opzet en/of vorderingen niet in N= B gelooft. Uiteraard zijn er altijd mensen waar het nooit goed bij is, maar dat is een minderheid. Ik hoop dat N=B slaagt maar ben er persoonlijk om allerlei redenen sceptisch over. Laten we nu eerlijk zijn, de laatste 2 seizoenen is NAC enorm afgegleden. Dat is een kwestie van kijken naar de ranglijst , het voetbal , het niet communiceren etc. en zaken die je soms opvangt ook van spelers. Maar hopen dat het uit-eindelijk goed komt willen we volgens mij allemaal. Dat is in ieder geval voor iedere NACer het beste. Ik wacht nu eerst het persbericht af.

2   5  
Tip

‘ Maar dat het uit-eindelijk goed komt willen we allemaal ‘

6   3  
Ben

Verloren seizoen hopen op mooie wedstrijden halen we de nacompetie mee genomen

Eerst bestuurlijk maar is alles pop de rit en van daar uit nac op bouwen.
Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd

5   11  
Beest

Sim Koning Cees 2 is weer eens aan het polariseren, niet vermoedende mensen onderuithalen. Zo hoog in zn bol met zn zelf bedachte bvo kennis. Kan iemand een boom en een touwtje uitkiezen voor dit walgelijk mens wat ik nooit en never een NAC supporter zal noemen.

7   15  
Nacman

Nog twee dagen voor eind van de week voor het persbericht of is dit de zoveelste loze beloften van NAC =Breda

21   6  
Breda-mike

@nacman

Nac=breda belooft helemaal niets, blanco brengt dit naar buiten.

6   1  
gjoewie

Pietje Bell > Amerikanen? Bij Adoow zijn ook Amerikanen ingestapt. Die willen nu weer van de club af. Slechte publiciteit vanwege slechte resultaten. Gekozen voor een bekende naam als trainer, terwijl hij er niets van kan. Nu halen ze die Franken weer terug als assistent. Dat gaat een fijne samenwerking worden met Kuijt!

9   1  
Braze

Zijn er nog mensen te vinden die bij NAC verantwoordelijkheid willen dragen?
Wie het is en wat hij/zij ook doet , op dit forum wordt hij/zij afgebrand voor hij /zij iets gedaan heeft.

5   5  
Bob

Steeds meer word duidelijk dat nac=breda gehandeld heeft uit emotie. Ze hebben geen kennis van zaken, geen visie en geen geld. Het inhuren van ome toon is kosten op het sterfhuis. Als ze bij NAC nu eens kei hard saneren op ere baantjes, overbodige baantjes en de vage sponsor deals die er zelf beter van worden aan banden leggen, kom je niets te kort. Een fatsoenlijke AD en TD ( die boven onze bouwvakker Hellemons staat ) Een schande dat er ieder jaar een tekort is. Neem een voorbeeld aan amateurclubs die met vrijwlligers wel een organisatie en een sluitende begroting kunnen maken.

6   3  
Ome Cor

Alleen de aankondiging dat er nieuws gaat komen is al een aanleiding voor een enorm gezeik onder het topic.

NAC is afgezakt, maar dat geld niet alleen voor de club........

6   3  
witzwartgeel

Het is eigenlijk heel simpel.

De club is overgenomen door ondernemers die het beste met NAC en de supporters voor hebben. 7 miljoen betalen voor een lege huls doe je alleen als je een goed doorgerekend toekomstplan hebt. Er is na de overname aangegeven dat er geld is en on going getracht wordt nog meer geld op te halen. Sportief gezien was het last minute (door de late overname) niet echt mogelijk een promotiewaardige selectie te vormen. Oude contracten dienden nog gerespecteerd te worden, een compleet nieuwe interim technische staf moet het dit jaar doen en sterkhouders als Sydney, Haye en Seuntjens werden vorig seizoen verkocht.

De huidige sportieve prestaties vallen flink tegen. De mogelijke hoop op magic bij dit team en/of coaches blijkt ijdele hoop te zijn. Er zal met meer geld gerekend moeten worden richting de toekomst.
De te verwachten begrotingstekorten zullen geen verrassing zijn. Toen NAC degradeerde was alles al doorgerekend. 1e jaar degradatie kon nog wel, 2e jaar ook daarna zou het steeds penibeler worden.

Het van de grond af aan (top down) opnieuw opbouwen van de club kost tijd wijsheid en daarmee geld. De kans op promotie dit jaar lijkt een utopie, hier zal ook aan het begin geen 100% rekening mee gehouden zijn.

Toon Gerbrands heeft de organisatie doorgelicht en is aan het werk gegaan. Hier kunnen zaken in tegenvallen die ook weer tijd en geld kosten. Onderdeel van het constructief opbouwen van NAC.

Een tegenvaller kan het zijn dat de eerste gewenste TD en AD kandidaten niet willen of kunnen komen. Toon zou bij twijfel bij deze kandidaten een voordeel moeten zijn. Lukt het Toon niet ze te overtuigen dan kan het niet en schakelen ze door naar andere kandidaten. Kost tijd.

Het kan zijn dat de verwachtte extra gelden door derden tegenvallen of uitblijven. Dan is het op financieel vlak de plannen bijstellen naar zelf meer bijdragen en/of andere gelden zien te ontvangen. Hierover zal men niet snel communiceren. Pas als er concrete toezeggingen zijn van miljoenen door derden zal men het communiceren (indien derden genoemd willen worden).

Doordat een hoge begroting heeft en hoge vaste lasten moet NAC wel promoveren om te kunnen blijven bestaan. We zijn te duur voor de KKD. Dat weten we al jaren. Dat weet NAC = Breda ook al heel lang.
We kunnen er dan ook niet anders vanuit gaan dat NAC = Breda echt wel weet waar men aan begonnen is. En de investeringen en kosten etc. richting de toekomst doorberekend zijn. En dat men ook echt werkt aan een club die jaarlijks stabiel top 12 in de eredivisie zal meedraaien.

Het enige wat mij nog steeds verontrust is het onderstaande artikel van BNDestem van destijds:

https://www.bsiderats.nl/nieuws/plannen-nacbreda-grotendeels-uitgelekt

Als NAC = Breda uitspreekt niet afhankelijk van transferinkomsten te zijn. Geloof wel in alles wat ze aan het opbouwen zijn. En zijn geld en tijd de beste raadgevers.

3   3  
Bogdanovic

Meer dan 15 jaar aan teloorgang geweest bij NAC met uiteindelijk KKD en in de uitverkoop gezet.

En wordt nu verwacht het even op te lossen sinds eind augustus. Lekker realistisch allemaal.

En ja, City heeft misschien wel het geld. Maar dat was ook géén zekerheid dat ze dat in NAC willen stoppen. Er is voor een andere partij gekozen NAC=Breda. Lokaal, minder kapitaal daadkrachtig. Maar ze zijn net begonnen en proberen het opnieuw op te bouwen op het verbrande as van de afgelopen 15 jaar.

Misschien moeten wij als NAC supporters een herindexering doen en niet zo hoge verwachtingen meer hebben. Wat meer realistischer zijn naar mate de situatie nu is.

Een KKD-club in wederopbouw. En al lang niet meer een stabieke Eredivisie club. Afgelopen zomer waren we nog een club die in de uitverkoop stond en eventueel op het randje van de afgrond balanceerde.

De realiteitszin is ver te zoeken hier. Ook ik hou het nauwlettend in de gaten. Maar wel met die gedachte om de tering naar de nering te zetten met de mogelijkheden die er nu zijn.

1   2  
Guuske

Ik heb een zware zak... mag ik dan ook in dat bestuur

1   0  
Willem 4,5

FVP verkeerd gekozen? bewust gekozen en totaal niet verkeerd! We zijn voorlopig nog niet uit de KKD maar alles beter dan je ziel aan de duivel verkopen en 11 vreemde natonaliteiten over het veld zien lopen die het geen Zak interesseert wat en hoe het er hier aan toe gaat. Alles is beter dan dat, zelfs de KKD.

Laad alle berichten na dit bericht in