Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is de dag na de podcast en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Graham Arnold, Bart Verbruggen en Stijn Vreven.

Bart Verbruggen keept en schiet Anderlecht naar de volgende ronde

Anderlecht speelde in de beker tegen Lierse. Dit werd 2-2 waardoor penalties de doorslag moesten gaan geven. De negentiende penalty was voor Lierse en werd vakkundig gestopt door Bart Verbruggen. Hierna mocht hij zelf aan de penaltystip verschijnen. Hij schoot deze hard en hoog binnen waardoor hij eigenhandig Anderlecht naar de achtste finales tegen Genk loodste.

Vreven naar Dessel Sport

Bij Dessel Sport krijgen ze een indiaan aan het roer. Stijn Vreven heeft tot het einde van het seizoen getekend bij de club. Dessel Sport speelt op het hoogste amateurniveau van België. De club verkeert in degradatienood en went zich nu tot Vreven. De Belg zat zelf al sinds april 2021 zonder club. Zijn laatste club was het Slowaakse AS Trencin.

Graham Arnold wees MLS af

In juli kreeg Graham Arnold een aanbieding vanuit Amerika om bij een club in de MLS aan de slag te gaan. Deze wees hij af om zijn WK-droom met Australië te kunnen verwezenlijken. Arnold gaf daarbij aan dat hij het op elk ander moment had aan willen nemen, maar voor zijn eigen land tot het uiterste wilde gaan. Na het WK is de kans echter groot dat de Australische voetbalbond zijn contract niet gaat verlengen. De bond wilt op zoek naar nieuwe opties voor de invulling van bondscoach.

Arno Verschueren scoort weer

Arno Verschueren zet zijn streak door. Tegen FC Twente was het wederom raak. De Belg hielp zijn team aan de 1-1 waardoor het gelijkspeelde tegen de ploeg van Ron Jans. Verschueren gaat de WK-break in met een doelpuntenaantal van zes.

Nemanja Gudelj en Ivan Ilic met Servië naar WK

In de WK-selectie van Servië zitten twee ex-NACcers. Zowel Nemanja Gudelj as Ivan Ilic zijn uitverkozen om mee te gaan naar het WK in Qatar. Ilic speelde al vijf wedstrijden voor Servië en maakte vorig jaar zijn debuut. Gudelj speelt al langer voor zijn land en heeft inmiddels 48 wedstrijden achter zijn naam. De middenvelder scoorde één keer voor zijn land.

Bron:
B-Side Rats, VI, Nieuwsblad, PF, GVA
Vorig bericht
Blank leidt NAC - PEC 60 reacties
Volgend bericht
B-Side uitverkocht voor NAC - PEC 35 reacties
9 Reacties
30   1  
Ivo

Toch jammer dat een Stijn Vreven nu bij topamateurs aan de slag moet in Belgie. Nu hoef je daar geen medelijden mee te hebben want dat hangt van het zwart geld aan elkaar. Maar toch, een trainerscarriere in het profvoetbal zou er zeker inzitten als hij een assistent naast zich zet die tactisch sterk is. Want dat was wel een beetje zijn manco. Maar spelers motiveren en een team smeden kan hij heel goed.

14   29  
Nacman

Arnold gaat naar NAC volg seizoen

10   3  
Scheppioni

Bron ? Nacman

26   4  
Mark

Die kan naar MLS waar hij dik gaat verdienen, denk je dan echt dat hij naar NAC gaat komen?

20   23  
Belgische Naccer

Molenaar al terug gezet naar het tweede?
Ik mis daadkracht bij onze nieuwe eigenaars...

En die zal er toch moeten komen als we weer met 0-5 verliezen van PEC...! Je kunt namelijk de achterban NIET negeren!

Dit zielloze voetbal is volledig onacceptabel! En dat het anders kan hebben de spelers de eerste 5 wedstrijden laten zien! Dus er zijn geen excuses!

30   1  
Ivo

Toch jammer dat een Stijn Vreven nu bij topamateurs aan de slag moet in Belgie. Nu hoef je daar geen medelijden mee te hebben want dat hangt van het zwart geld aan elkaar. Maar toch, een trainerscarriere in het profvoetbal zou er zeker inzitten als hij een assistent naast zich zet die tactisch sterk is. Want dat was wel een beetje zijn manco. Maar spelers motiveren en een team smeden kan hij heel goed.

7   1  
gjoewie

Ivo > Ik zat er net aan te denken. Zijn ambitie kennende zal hij toch niet echt met een dikke glimlach zijn contract getekend hebben, maar ik vind het persoonlijk wel een mooi platform om te laten zien wat je als relatief onervaren trainer in huis hebt.
Trainers die een keer aan het echte werk hebben mogen ruiken, denken meteen dat ze alle wijsheid in pacht hebben, maar dat is meestal niet zo. Frank Rijkaard degradeerde ook met Sparta en het is Leo Beenhakker ook al eens overkomen, als ik met niet vergis. Spelers motiveren en een team smeden zijn eigenschappen die lang niet elke trainer beheerst. Je moet ook de rotte appels in de selectie durven te verwijderen, ook als dat de best betaalde spelers zijn. Ten Hag doet het wat dat betreft niet slecht. Een team bestaat namelijk niet uit de elf beste spelers, maar een eenheid van dragende en uitvoerende spelers
Maar ik zal Vreven wel in de peiling houden, ik ben echt benieuwd hoe hij het daar doet.

4   4  
Mol

@Mark,

Ja, er bestaat ook nog iets als clubliefde boven geld!

8   3  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Awayday naar Dessel en Stijn gelijk mee terug nemen naar Breda. We missen iemand met ballen voor de groep.

0   0  
Prul fc

Iemand met ballen voor de groep. Met dit team gaat geen 1 trainer presteren. Vergeet niet dat vreven een geweldige selectie had. Moet je eens kijken waar die spelers nu allemaal voetballen. Wat er nu rond loop gaat met geen enkele trainer geweldig voetballen. Het is gewoon een seizoen overleven en hopen dat volgend jaar alles gaat veranderen. Nieuwe staf. Nieuwe selectie en veel ambitie

Laad alle berichten na dit bericht in