Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Willem Weijs nieuwe assistent van Kompany bij Anderlecht

Thiestemberg

Het dienstverband bij Willem II van Willem Weijs is beperkt gebleven tot een seizoen. De 34-jarige trainer verlaat de O-21 van Willem II voor een avontuur bij Anderlecht. Weijs gaat hier aan de slag als assistent-trainer van het eerste, onder hoofdtrainer Vincent Kompany.

Weijs stond twee seizoenen geleden kortstondig bij NAC voor de ploeg als interim-hoofdtrainer. Daarvoor was Weijs werkzaam in de jeugd. In zijn korte tijd bij NAC bracht Weijs snel lijn in het spel van de ploeg. Al was er zo nu en dan ook kritiek op het vele getik in zijn speelwijze, er was niet altijd genoeg rendement. 

Het hoogtepunt van Weijs bij NAC kwam in het bekerduel tegen PSV. NAC won thuis van de Eindhovenaren en stootte zo door tot de kwartfinale van de beker. Toen Hyballa werd aangesteld vertrok Weijs al snel als assistent. Weijs wilde bepaalde verantwoordelijkheden die Hyballa niet uit handen wilde geven. Na een jaartje in Tilburg mag Weijs dus een mooie stap maken naar de Belgische topclub Anderlecht.

 

(Weijs bij ons voor de camera na het geslaagde bekerduel tegen PSV)

Bron:
B-Side Rats, VI
Vorig bericht
Dinsdag Dilemma #2 25 reacties
Terug naar overzicht
45 Reacties
103    
[email protected]©

Ik denk dat de keeperstrainer van Anderlecht hier wel een rol in heeft gehad.

97    
Eljé

Had van mij mogen blijven. Net als Gilissen en dan hadden we een echte, nette NAC technisch staf gehad. Was nooit beroerder geweest dan waar we nu staan...

20    
Buddha

Had toen wat pech dat er niet gescoord werd bijvoorbeeld bij Helmond uit maar qua spel en kansen creëren 1 van de betere trainers van de afgelopen jaren. Lag ook goed bij de jonge spelers.

2    
Ernie

Ook uitgekotst hier, door sommige die er blijkbaar maar verstand van denken te hebben.

103    
[email protected]©

Ik denk dat de keeperstrainer van Anderlecht hier wel een rol in heeft gehad.

38    
Wanny

Hoe kun je nu zeggen dat ie 1 van de betere trainers van de laatste jaren is geweest? Er zijn 5 wedstrijdjes onder zijn leiding gespeeld.

12    
Kipiani

Toch wel een beetje opvallend hoe de relatie NAC met City een aantal mensen vanuit NAC verder heeft geholpen richting de City kliek. Een masseur naar Lommel, een speler naar Lommel, een keepers trainer naar een Belgische ex City vedette, Weijs nu naar de City kliek in Brussel en dan hebben we Smulders nog niet genoemd die nog altijd midden in bed probeert te liggen bij City.
NAC als springplank, NAC achterlatend.
Waarom horen we niets meer over Jelle, dat was toch op en top NAC ?

-1    
CORNE

had geen zak uitgemaakt als Willem was gebleven.
Dadelijk komen de nieuwe eigenaar en dan wordt alles GELUKKIG ANDERS...........

6    
Geelzwartwit

Volgt een mooie carrierepad richting de top. Heel veel succes! Altijd jammer gevonden dat het zo'n mbt contracten toezeggingen etc was

Top trainer in spe denk ik

-6    
Mikesneu

Beter voor Willem
Hij moet de zusjes niet Weijser maken
Zal Jelle wel tussen zitten denk ik zo

19    
RICHARDPRAHA

Deze kerel was enorm intelligent, capabel, innovatief en ambitieus.

Logisch dus dat hij NAC wilde verlaten.

Sorry, de waarheid is hard en doet pijn aan mn NAC hart.

-26    
Bertus

Niets is wat lijkt.
Ten Rouwelaar een échte NAC man?
Dat is het enige wat ik over Weijs en ten Rouwelaar wil zeggen.

5    
Breda_076

Club hopper.

-4    
Bredafun

Weijs was n goede opvuller. Deze coach kon goed met die gasten overweg, en werd gewaardeerd.
Maar, voor alle duidelijkheid: de huidige trainer is echt niet verkeerd, die doe zijn stinkende best.
't ga vooral om die dwazen en niksnutten in t veld.
De figuren die denken n messi te zijn, maar pannekoeken voetbal laten zien en lachertjes zijn van de kkd, en het gedeelte dat tijdens de wedstrijd nog na geniet, van hun vakantie. Die dromen teveel, en zitten totaal niet in t spel. Daar kan je 'n Koeman als coach neerzetten, maar die zal t zelfde constateren, dat 2/3 't NAC-shirt niet mag dragen!

Als voorbeeld masshart, die totaal niet in de gaten had dat de bal naar hem werd gespeeld, omdat ie met z'n gedachten ergens anders zat gvd. Sta je dan voor LUL of >>>
Wat n droeftoeters staan erin nu...!

Velanas....pfff.... baronie niveau, Antonia.... hoe lang heeft ie nodig om op zn oude niveau te komen, zo zijn er nog n paar die zonder enig verstand op t veld staan.

Ondertussen zijn we bijna belandt op de laatste plek in de KKD.
CHAPEAU dropfiguurtjes van NAC....... THANKS! wat n prestatie hebben jullie neergezet....

Dan enkele figuren, die ooit echt goed waren, echt jammer, dat deze 3 gasten zich uit de naad werken om toch nog iets te laten zien bij NAC.
Dit hoort normaal met 11 man, maar misschien dat de rest dit ooit ga begrijpen (als t dan al niet te laat is).
Gelukkig dus nog n paar spelers, die begrijpen waarvoor ze in dienst zijn bij dit NAC, maar t gros beseft dit totaal nog steeds niet waarvoor ze betaald krijgen.
Man, man, wat n omhoog getrokken pubers!!! Echt fokking irritant om die figuren te zien spelen.
T wordt tijd dat jullie ogen open gaan zakkenvullertjes!

NAC- ONWAARDIG DEZE WESTRIJDEN!
plek 17..................................(in de KKD ---pfff)

24    
CORNE

Heb even 20.min. walluk tegen de zusjes gekeken......
Wat is ons clubje toch diep gezonken....
Echt een schande voor onze mooie STAD BREDA.....

2    
Bredafun

@corne
Wat ik hierboven inderdaad al vermelde inderdaad.
En toch figuren hier die t anders zien
Hahaha door wat voor bril kijken die dropjes man!

-2    
CORNE

BREFAFUN ....
2 van die KUT clubs die onze mooie CLUB UIT BREDA al lang en breed voor bij zijn gestreeft....
Hoe is
het mogelijk ??

8    
Boschstraat

@corne hoe is het mogelijk??? Heb je ff.

1    
Johnny1912

Bredafun

Volgensmij is het die zelfde trainer die Mashart opsteld. En Velanas op de flank zet en blijft zetten terwijl dat al wedstrijden niet rendeert!!!

8    
Tip

Iedereen met een gezond verstand weet dat WW capaciteiten had en heeft. Maar bij NAC werd hij per direct door een groep supporters, toen hij door pech twee keer niet won, badinerend WiIlem Wijsneus genoemd. Leuk joh. Allemaal humor. Moet kunnen.

3    
CORNE

Boschstraat......
Ja ik heb wel een half uurtje..
..

-30    
Stijn

Hij verlaat gewoon alweer een zinkend schip.

2    
Tegel

Al was hij hoofdtrainer bij NAC geworden , dan zou hij toch nog op de allereerste (internationale) trein zijn gesprongen. #carrieremannetje

8    
Atleet

Als je een beetje kort bij NAC staat weet je dat WW het nooit onder banken of stoelen heeft geschoven dat hij hogerop wil in de voetballerij dus wat een reacties alweer man man

26    
Stijn

@corne

De zusjes staan nu 34 plaatsen boven NAC met 1 wedstrijd minder gespeeld….

-13    
Johnny1912

Net een interview gelezen van ons club icoon Rob Penders.

Geeft aan dat hij te lang assistent is geweest en er bij NAC geen perspectief was op meer. Toch vreemd dat een club icoon bij zijn clubje geen kans krijgt na een paar prima potten als interim.

En dat De Graaf met veel minder kijk op voetbal na 1 jaar assistent zijn meteen wel het vertrouwen krijgt. Blunder van jewelste, Penders had nu mooi hoofdtrainer kunnen zijn. De trainer van nu verneukt het en haalt geen punten! Oh ja, 6 hele puntjes uit 7 wedstrijden kkd. Werkelijkwaar schandalig!

5    
Ric

@johny1912
Op welke positie hadden Koeman, van Gaal, Klopp, Mourinho of Pep met deze selectie gestaan dan denk je?

Kijk eerst eens objectief naar de kwaliteit van de selectie voordat je op de trainer gaat lopen zeiken.

-2    
Harri

Bij gebrek aan beter en bij gebrek aan kennis door vele opgehemeld. De meeste lulde maar mee. Bakte er uiteindelijk weinig van en heeft al veel clubs versleten. Zwaar overschat dit eigenaardig mannetje.

18    
Gilze

Betreft Penders weet ik het niet zo goed hoor.
Ik vind het een op en top clubman, zeker tijdens zijn voetbalcarriere. Maar persoonlijk vind ik hem weinig uitstralen en zie ik dan toch liever de Graaf als trainer, men zal er wel over nagedacht hebben neem ik aan? Het voetbal was in de eerste paar wedstrijden in ieder geval een stuk interessanter dan de afgelopen jaren.
Je kan De Graaf daarom niet alles aanrekenen, slecht ingekocht want er is geen geld (grote 3 houden de hand op de knip, liefst zsm weg). Manders heeft 0.0 voetbal knowhow, is bezig met een eenmansshow en borstklopperij wanneer iets wel goedgaat, anders in geen velden of wegen te bekennen.
Ik denk dat je er maar op 1 manier uit gaat komen, met een boel geld (liefst van iemand die binding heeft met de club).

Jaren geleden baalde ik er van dat clubs als Zwolle ons op alle gebieden voorbij stoven, nu zit je in het KKD moeras (zie Roda jc). Een grote leegloop zal het op supportersgebied niet worden maar als die Zusjes zo blijven presteren dan zie ik een hoop jeugd, geef ze eens ongelijk, uit de regio toch die kant op neigen. Hopelijk kunnen ze snel een ommezwaai maken en wordt het weer leuk om naar NAC te gaan kijken, de trots weer terug.

26    
IVo

Zeiken op de Graaf heeft totaal geen zin. Hij is niet hier omdat hij de beste trainer is voor ons NAC. Hij is hier omdat hij de goedkoopste optie was, en in bezit van de juiste verplichte diploma's.

Vervolgens krijgt hij een selectie in zijn mik geschoven met jeugdspelers op amateurbasis en met koelkastcontractjes, aangevuld met 30-plussers die aan het uitbollen zijn en fysiek niet meer meekunnen. Dan blijkt niemand zijn conditie te onderhouden in de zomer waardoor de blessures opstapelden. Ook dat nog.

Dit is een overgangsjaar mensen, we worden misschien 8e, misschien 12e en misschien 15e. Maar het maakt geen hol uit. Het gaat er om dat we dit seizoen nieuwe eigenaren krijgen, alleen dan kan je weer vooruit kijken. Er zal een nieuwe directie komen en ook een nieuwe technische staf. Hoe sneller hoe beter.

Wat nu gebeurt is zo goedkoop mogelijk het seizoen doorkomen, zodat lijkt alsof NAC financieel gezond is. Bij een overname is dat relevant. Dat de hele Core Business (voetbal) op zijn gat ligt, is bijzaak. Alles draait nu om de Grote Drie en aan wie zij gaan verkopen. De rest is bijzaak.

-1    
Scheppioni

Is ons NAC achter de schermen nog volop bezig mag ik hopen, betreft overname ??? Of is nu het weer allemaal op een lager pitje ...... mag toch echt allemaal niet te lang duren en hoop dat Edje toch gewoon blijft voetballen, goed voorbeeld is bv niet zoals eerste helft tegen dgs maar zoals de tweede helft, 90 min graag ! Betreft W.W. was een prima combi persoon geweest met Hyballa !

-2    
Johnny1912

Ric

Wij zouden allemaal meer punten dan 6 hebben gehaald na 7 kkd wedstrijden. Dus je argument klopt niet. Ado heeft ook een schandalige selectie. Heb je hun puntenaantal al gezien?

0    
Sjakkie

@gilze,

Onze jeugdopleiding is de laatste jaren de jeugdopleiding dik voorbij gestreefd hoor!

1    
Basje

@ivo

100% gelijk, jij snapt ‘t!

8    
Frank

@Ric
Het maakt donders veel uit wie er voor de groep staat. Zie Nederlands elftal. Zie zelfs Willem II, die maar 2 spelers in hun basis hebben die er vorig jaar nog niet speelden.

de Graaf heeft gewoon geen meerwaarde. Dat is hem niet aan te rekenen, maar het is wel een feit. Gelukkig kun je ook als 8e uiteindelijk 'gewoon' om promotie spelen en dachten ze bijvoorbeeld in Nijmegen vorig jaar ook een verloren seizoen te spelen. Zie waar ze nu staan. Het kan snel gaan in het voetbal

3    
NAC!!!

Kijk een volgende speler/trainer die een positieve stap maakt na NAC! (Of ook uitgekotst is hier)

Mensen, je kan het draaien en keren zoals je wenst. De grote 3 zijn de ellende van ons NAC sinds de overname. Elk ontslag aangehaalde personen zijn altijd gebeurd door mensen die gesteund werden en worden door de grote 3. Hun hebben deze mensen aangesteld!
Dus nu roepen ze dat ze NAC willen verkopen aan iemand die het goed met de club voorheeft. Geloof je het zelf???
Wie het meeste bied is de eigenaar, simpel zat. Het gaat hun nu op geld niet om NAC!!

Het wordt bang afwachten en hopen dat ze echt iemand vinden met veel geld en goede bedoelingen. Er zijn maar genoeg clubs die in de shit zitten met zulke mensen..

De onrust en negatieve resultaat blijft tot de overname rond is. Hopelijk dan een positieve sfeer binnen de organisatie en duidelijk plan!

4    
Gilze

@sjakkie

Daarin wel, doelde meer op jonge supporters

4    
Johnny1912

Onze Ric snapt er inderdaad niet zoveel van.


De trainers die jij opnoemt zouden met deze selecties fier aan kop staan. Een trainer is je belangrijkste pion op je beste speler(s) na. Die maakt het verschil tussen geen/ weinig en veel punten.

Zie Tuchel bij Chelsea, met hetzelfde materiaal als Lampard het wel kunnen. Zie Van Gaal nu met hetzelfde materiaal.

Zo slecht materiaal hebben wij helemaal niet voor de kkd. Onze selectie is sterker dan VVV, ADO, Jong Ajax, Roda en Telstar. En zoveel doen we qua spelers niet onder van De Graafschap en Emmen. Een eenvoudig rekensommetje met ingecalculeerde mindere wedstrijden kom je al gauw uit op een minimum van 12 punten. Daar hebben wij de helft van en dat mag de trainer zich aanrekenen. Iedere trainer met een beetje verstand zou uit deze groep makkelijk 10 punten weten te halen.

Dus Ric de trainer maakt heel veel uit jongen haal die plank voor je kop uit. Het voetbal is ook al niet om aan te gluren, het enthousiasme van een aantal jeugdspelers heeft dat met veel NOAD nog weten te verbloemen de eerste paar potjes.

18    
Dutchbird

Hoewel ze in Tilburg in de afgelopen jaren met succes hebben gewerkt aan continuïteit en kwaliteit in de leiding van de club, snap ik waarom een club als Anderlecht een nog mooiere stap is.

Verder valt mij op dat veel mensen hier vergeten zijn waarom talenten als Gillissen, Weijs en Ten Rouwelaar hier zijn weggegaan. Heel simpel omdat ze werden aangestuurd door nono's als Edelenbos, van den Abbeele, Eisenga, Manders en Weijs.

Beetje Willem II afzeiken hoort er natuurlijk bij voor NAC supporters, maar daar hebben ze een bestuur dat wel goede mensen op de juiste plek zet. Dat is van Aalst, van Weelde en Burema nog nooit voor gelukt. Als dat telkens mislukt omdat je voortdurend falende managers aanstelt gaat de club naar de kloten. In het bedrijfsleven is dat niet anders. Dat verklaart waarom de Kruiken vaste klant zijn geworden in het linker rijtje eredivisie en NAC in het rechter rijtje KKD.

Nieuwe aandeelhouder(s) kunnen dat verbeteren maar dat is geen zekerheidje. Wel zeker is dat er vele jaren nodig zijn alvorens de herstelwerkzaamheden hun vruchten afwerpen. Zelfs al krijgen we een goede opvolger van Manders, een goede TD en een echte trainer dan nog komen we de komende vijf jaar niet in de buurt van de zusjes.

6    
Frank

Nou... onze buren speelden zich vorig jaar ook maar op de laatste speeldag veilig en keken al met angst en beven naar een eventuele ontmoeting met nac in de nacompetitie.

Wel hebben ze daar inderdaad de juiste beslissingen genomen en houden ze vast aan hun beleid. Bij NAC kan het ook zomaar een stuk beter gaan, is echt niet veel voor nodig, maar inderdaad wel de juiste mensen op de juiste plaats.

5    
Scheppioni

Idd Frank en ook met name de juiste spelers op de juiste plaats, de intentie is er wel om te voetballen, we creeeren kansen, alleen krijgen pupillen goals tegen ......maar deze lijn vasthouden !

3    
Naccer

Ik zie hier zoveel reacties over Willem II en rkc,
Idd Willem II hoeven wij voorlopig niet meer naar te kijken maar rkc zit echt niet ver van ons af !!
Heb al eerder gezegd hoe langer wij in deze competitie spelen des te moeilijker het gaat worden om terug te komen en dat we aantrekkelijk zijn voor spelers om bij ons te komen voetballen, een Tom haye was bij Willem II een paar jaar geleden al niet goed genoeg en hier is hij inmiddels een dragende speler dat zegt denk ik genoeg over het niveau verschil.
Willem II verdiend elk jaar wel een paar miljoen door spelers te verkopen en transfervrije spelers er voor terug te halen en die weer voor een x bedrag te verkopen,
Wanneer hebben wij voor het laatst flink verdiend aan een speler het kost ons alleen maar geld en we komen steeds dieper in de ellende !!!
Wakker worden mannen 1 jaar langer deze rot competitie en we zijn genaaid

13    
Fritske d'n Olifant

Wat een gel#l weer van sommigen hier. WW werd helemaal niet uitgekotst door de supporters. Misschien dat een enkeling de term weijsneus heeft gebezigd maar er wordt nu net gedaan alsof de supporters hier alle trainers wegjagen. Toevallig door dezelfde figuren die steeds maar weer over de vorige trainer blijven zagen.

Weijs is bij NAC vertrokken omdat onze Friese vriend Eisenga persé Peter Hyballa wilde hebben en er tegelijkertijd allerlei toezeggingen aan Weijs waren gedaan over zijn ontwikkeling tot toekomstig hoofdtrainer. Die bleken niets waard toen Hyballa afdwong dat hij zij eigen assistenten mocht meenemen en Weijs weer weggepromoveerd werd naar 021. Daarop is Weijs gedesillusioneerd bij NAC vertrokken naar een organisatie 30 km verderop die wél geleid wordt door oud spelers en echte voetbalmensen en waar men een gezonde voetbalvisie heeft.

Overigens is het huidige succes daar begonnen met het onder druk van de supporters wegsturen van een trainer die negatief voetbal predikte en totaal niet bij de club paste. Dus er is nog hoop ;-)

Veel succes bij paarswit Willem Weijs!

1    
Cool hand

Ik ben het helemaal met je eens, Ivo, op 1 punt na: het is geen overgangsjaar, het is een verloren jaar. Als we vóór volgend seizoen en nieuwe eigenaar hebben, dan wordt volgend seizoen het overgangsjaar. Dit seizoen blij zijn dat we met zijn allen weer op de tribunes mogen en dat is het wel.

0    
Nacdictive

Heel veel succes WW, ik denk dat hij nog best ver gaat komen in de trainerswereld.
Paradoxaal genoeg zijn er nog best wel wat ex-nacspelers die het als trainer behoorlijk doen en wij hier een trainers kerkhof hebben/hadden.
Slot, Schreuder, trainer van Eagles..

0    
RHCP

Wanneer mij de zekerheid zou worden geboden dat NAC over 4 seizoenen promoveert, dan zou ik direct tekenen voor dat scenario. Vooruitgang komt te voet en gaat te paard.

Je kan niet elk jaar opnieuw beginnen en denken dat succes volgt. Of je nu een amateurelftal hebt of een topclub waar een rijke Rus de portemonnee heeft getrokken: succes komt met de bouw van een skelet wat elk jaar maar beperkt wisselt (rustig doorselecteren).

Hopelijk bouwt NAC op deze manier en hopelijk, heel hopelijk hebben we dan een mazzeltje in de nacompetitie.

Laad alle berichten na dit bericht in