Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Fernandes naar A.C. Perugia

Da Pope

Paolo Fernandes vervolgt zijn carrière bij A.C. Perugia. De club uit de Serie B kondigt op haar website aan dat ze de aanvallende middenvelder voor één seizoen huren van Manchester City.

Paolo werd in 2017 nog uitgeroepen tot speler van het jaar bij het EDS van Manchester City, maar het wist in zijn twee jaar in Breda (mede door blessures) nooit waar te maken. Bij Perugia hoopt de technische Spanjaard zijn carrière nieuw leven in te blazen. In Italië komt Paolo bij een club die, sinds de doorstart in 2010, weer aan het opklimmen is in de Italiaanse voetbalpiramide.

 

Bron:
B-Side Rats, A.C. Perugia
Vorig bericht
Liveblog: NAC-Lokeren 97 reacties
Volgend bericht
‘Kudimbana dwingt contract af’ 79 reacties
30 Reacties
0   0  
Bsider

Kan goed voetballen die jongen. Jammer dat wij dat niet zo vaak hebben kunnen zien

0   0  
Fanneke

Jammer dat hij niet heeft kunnen laten zien dat hij wel degelijk kan voetballen. Blessuregevoelig gebleken en geen klik met Van de Gaag.
Succes in Italië.

0   0  
Dutchbird

Tactisch inzicht en communiceren in het veld waren ook niet zijn sterkste kant, maar pingelen als geen ander.

0   0  
Wanny

Typische pleintjesvoetballer. Wel mooi om te zien, maar bij 11 tegen 11 op een groot veld helaas zelden effectief.
Smulders dacht echter dat ie de kar hier wel kon gaan trekken.

0   0  
10diego

Mooie stad om in te leven, om niet te zeggen prachtig.

0   0  
Ivo

Zat hier blijkbaar ook niet lekker in z'n vel en kampte met persoonlijke problemen. Hopelijk vindt hij het plezier in het spelletje terug.

Voor dit soort spelers is het lastig. Voetbal is fysieker geworden.

0   0  
Wanny

@ Ivo

Klopt en daar heeft Smulders de plank mis geslagen. Fernandes zou bij Ajax veel beter tot zijn recht zijn gekomen dan bij het NAC van vorig seizoen.

Smulders dacht waarschijnlijk dat we de stap naar de onderkant van de middenmoot konden maken en dat deze jongen dan wat extra's zou brengen waardoor je 10e wordt ipv 12e. Echter speelden we volle bak degradatievoetbal en dan worden er andere dingen gevraagd dan een panna.

0   0  
10diego

@wanny, alles is de schuld van Smulders. Niet van de aandeelhouders, niet van de RvC. Smulders dat is de boeman. Die is gelukkig weg en nu komt alles goed.

0   0  
Wanny

@ 10diego

Zeker niet alles is de schuld van Smulders, maar voor de samenstelling van de selectie en de technische staf was hij eindverantwoordelijk. Zoals hij ook eindverantwoordelijk was voor de successen (promotie, handhaving) met bijbehorende bonus en salarisverhoging (wat mij betreft ook terecht).

De RvC moet zorgen dat er capabele mensen op de directeursposten zitten die afdoende worden gecontroleerd. Dat er checks & balances zijn. Dat lijkt niet het geval te zijn geweest.

De aandeelhouders moeten dan weer zorgen voor een capabele RvC. En verder zo weinig mogelijk doen.

Alles komt pas goed als op alle lagen de zaak goed georganiseerd is, met duidelijke taken en de juiste mensen.

0   0  
Nacdictive

Ik ben het wel met 10diego eens dat er altijd heel makkelijk wordt geschoten op Smulders, waar was de rest? Met Theo Mommers idem dito..
Het is altijd makkelijk een zondebok aan te wijzen, zonder verder te kijken dan je neus lang is..

On topic: Fernands succes!!

0   0  
Boxer

Blijf het een geweldige voetballer vinden, helaas zat er mentaal iets niet goed.
Succes Paolo hoop dat het nu wel lukt

0   0  
Wanny

@ Nacdictive

We moeten zeker verder kijken dan onze neus lang is, maar dat neemt niet weg dat Smulders een kutselectie samen heeft gesteld.

Dat had men absoluut beter moeten organiseren, zodat de kans daarop kleiner zou zijn. Maar dan blijft nog steeds overeind dat ie voor dit (belangrijkste) stuk van zijn functie een dikke onvoldoende krijgt.

En uiteindelijk kun je er ook heel veel toezicht op zetten en overlegstructuren in het leven roepen. Maar iemand is eindverantwoordelijk en geeft de final call. En diegene is dan ook meestal het haasje als misloopt. Mede daarom word je als directeur ook goed betaald.

Vergelijking met Mommers gaat voor mij niet helemaal op. Die nam bewust financiële risico's. Daar zou altijd controle op moeten zitten. Dus of de controle was er niet of de controleurs waren gewoon medeplichtig en schuiven het nu op Mommers.

Bij spelers aantrekken is het niet zo zwart wit. Smulders is ook gewoon binnen budget gebleven geloof ik. Alleen zijn veel spelers aangetrokken die niet hebben gepresteerd. Blijkbaar had hij er hogere verwachtingen van.

0   0  
Badeend

Nee niet alles lag aan Smulders, maar hij heeft wel flink wat planken misgeslagen op technisch gebied. En daar was hij verantwoordelijk voor, en niemand anders. Dat laatste was dan weer een plank die de RvC missloeg. Dat die weg is, kan nog wel eens de grootste zegen voor NAC zijn, alleen is het nu nog niet bekend wie die plaatsen in gaat nemen. Dat neemt allemaal niet weg dat Smulders er een potje van heeft gemaakt en gewoon zaken totaal verkeerd heeft ingeschat. Dat mag je hem absoluut aanrekenen. Het is toch niet zo dat, als het toezicht op een werknemer faalt, de werknemer zomaar met wanpresteren en allerlei fouten wegkomt??? Of ligt het écht altijd aan een ander???

0   0  
ome cor

Typisch een speler die goed uit de verf komt met goede spelers om hem heen.
Getuige zijn uitverkiezing in 2017....

In een kwalitatief minder team rendeert hij niet.
Het is het geen type kartrekker.
En inderdaad balen van zijn blessures.

Hopelijk gaat hij het in Italië beter doen.

0   0  
RaraNAC

Off-topic:
Kreeg een mail binnen over de nieuwe NAC shirts. Iemand een maattabel? Hoe klein is 4xs?
Ik krijg het nergens gevonden...

0   0  
Tandentrekker

Klopt die teller wel?

0   0  
Tombola Breda

@Tandentrekker, dat dacht ik ook. Maar ondertussen ben ik er achter dat er iets leuks aan zit te komen op die datum ;-) . BSR zal er nog wel wat over gaan vermelden vermoed ik.

On-Topic: Fernandes is een zeer goede speler. Maar zo doodzonde dat hij zo snel geblesseerd raakte. Zonder die blessures had hij probleemloos op dezelfde hoogte gestaan als Angeliño en Garcia.

0   0  
Bart

Sorry even iets heel anders. Is er vanavond iets van een livestream?

0   0  
Nacdictive

Wanny en Badeend, zeker mee eens. Maar ik vind uiteindelijk een CvA zeker, zo niettemin nog schuldiger, zij stellen immers een AD aan, zij benoemen RvC leden etc..
Dat Smulders een onevenwichtige, veel te grote groep heeft samengesteld met daarin ook fouten is zeker waar, maar ik durf met 100% zekerheid te zeggen dat er meer uitgehaald had kunnen/moeten worden. Dat heeft ook te maken met de supporters, ik ben daar eerlijk in, NAC is geen makkelijke club om voor te werken of te spelen.

0   0  
willem 4,5

Grappig is als het item over Fernandes gaat er een aantal weer vervallen in gezeik over Smulders, worden jullie daar niet een beetje moe van jongens. we zijn een jaar verder en het gaat maar door. Misschien kunnen we het ook nog even over Vloet hebben, is zo maar een idee hoor. Succes Paolo in je verdere loopbaan!

0   0  
Cees

Fernandes is een speler die moet voetballen in een team dat veel de bal heeft. Met rondom hem heen de juiste bal veroveraars. Voor hem het liefst niet te veel verdedigende taken. Zo rond de zestien kan hij met zijn
creativiteit redelijk goed uit de voeten, met soms een verassende uithaal. Is absoluut geen box to box-speler. Afgelopen seizoen kon hij niet in zijn kracht spelen. Jammer, best een aardige speler.

0   0  
Ivo

Vooruit kijkend maak ik me ook voor het komende seizoen de meeste zorgen over het middenveld.

Op dit moment ga ik uit van een 4-4-2 met Verschueren als controleur, el Allouchi links centraal, van der Gaag rechts centraal en Ilic als aanvallende middenvelder. Daar moet echt nog een kwaliteitsslag gemaakt worden om mee te doen om promotie. Scorend vermogen ontbreekt, maar ook fysiek kom je te kort. (behalve verschueren)

0   0  
Ivo

NAC start vandaag met een "2e" elftal met mannen die moeten laten zien dat ze in de selectie thuishoren. Proefspelers Kapuadi en Damen starten ook.

0   0  
Semsi

Geen Kudimbana. Ook niet op de bank.

0   0  
scheppioni

Het ga hem goed, zaalvoetballerke in spe !

0   0  
De muzikant

Niksnut, helemaal niets aan gehad, behoudens 25 minuten tegen Heerenveen.

0   0  
ome cor

@De muzikant
Er zijn supporters over wie je hetzelfde kunt zeggen

0   0  
De muzikant

Ome cor: blij dat je eindelijk een spiegel hebt gekocht!

0   0  
De muzikant

@ome cor: Je wilt iets zeggen, maar kunt niet duidelijk wat precies. Maak me anders maar duidelijk waar ik de plank missla, of waar Fernandes ons ergens in positieve zin heeft verrast....

0   0  
Belgische Naccer

Lambal 354

Laad alle berichten na dit bericht in