Wij gaan niet opzij

Fan Onderzoek '19/20: Hoe ervaar jij een bezoek aan het Rat Verlegh Stadion?

Temminho

NAC heeft de hulp van supporters nodig. Voor de elfde keer houdt de KNVB namelijk het Fan Onderzoek, waarin voetbalfans hun eigen club beoordelen op basis van de sfeer, catering, faciliteiten, maatschappelijke betrokkenheid en entertainment in het stadion. Vorig jaar won NAC deze prijs nog. Toen gaf maar liefst 98,2 procent van de NAC-supporters een bezoek aan het Rat Verlegh Stadion als 'goed' of 'zeer goed' te ervaren.

Vorig jaar deden ruim 46.000 voetbalfans aan het onderzoek mee. Deze voetbalfans hebben ieder hun eigen club beoordeeld op basis van de sfeer, catering, faciliteiten, maatschappelijke betrokkenheid en entertainment in het stadion. De verwachting is dat de categorie entertainment destijds voor de supporters van NAC niet de doorslaggevende factor was. Naast deze eerder benoemde categorieën kunnen voetbalfans ook aangegeven waar de behoeften liggen in de verbetering van zaken als het stadionbezoek en de informatievoorziening in het stadion van hun favoriete club.

Wil jij jouw mening over een bezoek aan het Rat Verlegh Stadion achterlaten? Dat kan hier.

Bron:
B-Side Rats, KNVB
36 Reacties
63   16  
Ric

Het enige wat ik mij kan bedenken is het rampzalige uitvak. Past totaal niet bij het gastvrije ontvangst. Heel de interactie is weg...en om eerlijk te zijn kan ik mij van de laatste jaren niet één wedstrijd voor de geest halen dat ik vanaf de b-side echt hoor wat er daar gezongen en/of geroepen wordt.
Dat vind ik echt wel een enorme aderlating.

63   16  
Ric

Het enige wat ik mij kan bedenken is het rampzalige uitvak. Past totaal niet bij het gastvrije ontvangst. Heel de interactie is weg...en om eerlijk te zijn kan ik mij van de laatste jaren niet één wedstrijd voor de geest halen dat ik vanaf de b-side echt hoor wat er daar gezongen en/of geroepen wordt.
Dat vind ik echt wel een enorme aderlating.

19   3  
Ouwe Spionkop

Ga deze straks invullen.
Over beleving in het stadion gesproken: Hangen de LED schermen en zijn deze vrijdag in gebruik?

25   12  
foxn

Altijd herres als ik er een biertje drink

23   31  
Ere

Het uitvak is natuurlijk schandalig net als het spel op het veld. Vak I word zelden gebruikt dus maak het weer zoals het was.
Van mij mag de carnavals sfeer ook wel een heel stuk minder!!!

22   11  
Keuken

@ere

Altijd wel zielig om te zien dat kruiken de moeite nemen om hier te reageren op berichten.

Focus je lekker met je andere fans op je eigen club (voor t straks weer minder gaat en iedereen weer bij ijshockey zit?)

4   1  
The fly

Heb je even?

Een hele grote waslijst. Maar laten we positief blijven. Ik zal er een aantal uithalen.

- Inderdaad het uitvak is niet echt wat het hoort te zijn
- Spelers en personeel moet zich meer laten zien in de regio. denk hierbij aan sponsorbezoek, scholen, ziekenhuizen enz. Goed voor binding van supporters met de club en vice versa.
- Help de supporters meer met sfeeracties.
-

29   6  
Vak g

@keuken

Denk dat er meer mensen zijn die zoals @ere denken mag wel wat minder carnaval op de tribune

6   18  
Jorge

@ere

013 ligt naast ons, enkel daarom de burenruzie. Verplaats julle club (en alles dromheen) naar ‘t noorden of ergens ver en nobody hier gaat zich druk maken om een vrije saaie club als die van jullie. ??

26   7  
T hert

Inderdaad veeeeeel minder carnaval. Het ruige is er helemaal van af en ingewisseld voor een polonaise.

35   14  
D'n Wim

Al dat gezeik om te veel carnaval. Iedereen praat elkaar na. Kom eens met concrete voorbeelden dan? Het gaat slecht dus mag er geen lol meer gemaakt worden op de tribune. Als er carnaval is op de tribune en we staan linkerrijtje eredivisie hoor je niemand zeiken hoor. Met dat duimpjes systeem is iedereen lekker politiek correct aan het lullen voor duimpjes omhoog. bahbah. ALAAF

22   24  
YLLWBLCK

Er reageren 2 kruiken in de maand hier en we doen niet of heel 013 zich bezig houdt met 076. Trust me... ik werk veel in Tilburg, die zijn al lang niet meer met ons bezig. Sterker nog... ze vonden ons zielig. Dat is pas erg...

12   15  
Ernie

Wanneer gaat eigenlijk het rookverbod in?

6   2  
Henk

@yllwblck

Ohneeeee wat erg man!

16   0  
El Patron

Ik denk dat we op de horeca nog wel wat kunnen verbeteren. Wat meer variatie of beter eten buiten het stadion zou er wel voor zorgen dat mensen eerder bij het stadion zijn en daar wat eten.

Daarnaast in het stadion veel te lange rij bij de drankpunten. Kunnen we bovenaan de B-side geen tappunten maken of jongens met een mobiele biertap zetten?

Uitvak blijft natuurlijk een belangrijk punt maar begrijp dat dat op dit moment te prijzig is.

16   2  
Tombola Breda

Ik ben al snel tevreden. Maar een speciaalbier bar zou mijn leven nog wat completer maken.

15   5  
Arie

Carnavalesk is misschien niet de juiste omschrijving, maar mijn stiefbroertje vertelde van de week dat hij vrijdag ook naar NAC gaat, lekker gezellig toch. Hij zou een bal vierkant tekenen, geen idee hebben in welke kleuren NAC speelt en is meer onderweg naar zuipen in de stad met een tussenstop.
Zulke figuren kunnen we missen als kiespijn.
Daarnaast is het rauwe idd helemaal weg, door het nieuwe uitvak. De charme van G was toen het vijandige door de hekken heen spugen, erin hangen en stoere telefoongebaren maken. Je kunt er het fijne van viden, maar dat had zn charme. Nu kun je het uitvak net zo goed afschaffen, want niemand heeft er wat aan.

17   1  
Arie

Oja, ik wil het broodje bal terug en Hertog Jan ipv Amstel.

19   6  
Tombola Breda

Arie, die "rauwe" gasten van vroeger zijn misschien ooit ook wel zo begonnen als jouw stiefbroertje. Het echte fanatisme komt vanzelf wel als na verloop van tijd het NAC virus toeslaat. Bovendien was dat rauwe van vroeger meer een maatschappelijk dan een NAC fenomeen.

Dat carnavaleske waar iedereen aan refereert wordt ook zwaar overdreven. Het lijkt wel of we het onszelf laten aanpraten door buitenstaanders.

23   8  
Fanneke

Waar ik mijn als enige aan erger is dat de trappen bezet zijn en dat als je er langs wil nog commentaar krijg ook.

23   0  
RaraNAC

Laat ik hier maar niet weer klagen over het dramatische NHG...
weinig stadions in Nederland waar je anno 2020 nog zo slecht kan eten.

7   15  
Pietje

- verwarming weer terug, voor de zittende mensen zoals op de ere is het ijskoud. Hierdoor meer mensen die naar het stadion komen.
- aanpassing dakconstructie om meer mensen niet in weer en wind te laten zitten, hierdoor meer mensen die ook dan naar het stadion komen.
- uitvak aanpakken
- meer sfeeracties zowel binnen als buiten het stadion, voor en na de wedstrijd.
- meer mogelijkheden om te eten voor de wedstrijd en na de wedstrijd
- verbetering WiFi
- lagere prijzen consumptie
- UITEINDELIJK IS PROMOVEREN NAAR DE ERE HET DOEL, dit helpt ook de sfeer in het stadion.

5   2  
Buddha

@fanneke

Inderdaad ja, en dan vooral in de rust als de halve tribune gaat pissen. Gewoon blijven staan?? Ga dan even in de gracht staan, doe iets want blijven staan is geen optie.

37   3  
Dave

Verbetering wifi? Ik zou zeggen een signaaljammer installeren. Hoe minder mensen op hun telefoon aan het pielen zijn, hoe beter.

6   5  
Frank

Geweldig man.....
dit weekend twee Brabantse topwedstrijden:

PSV-WILLEM II
NAC-TOP OSS

;-)

3   1  
Arie

@ Tombola
Het rauwe van vroeger een maatschappelijk probleem? De samenleving is minstens net zo verhard als vroeger, met de kanttekening dat je tegenwoordig voor elke scheet een reprimande krijgt en de overheid/burgemeester/politie/ME het heerlijk vinden om los te gaan op voetbalsupporters.
Daarnaast is mijn stiefbroertje 25, dus die vergelijking van je gaat niet op, die komt over een jaar of 2 mss nog wel eens, maar dan moet het wel gezellig zijn.

8   6  
Nonkel Frans

Regionaal "Bredaas" bier alstublieft.
Barpersoneel die minimaal de letters n a c in het alfabet kunnen vinden.
Geluidsinstallatie op tribunes vernieuwen
Uitbreiding snacks binnen stadion en meer pesoneel tijdens rust voor snelle doorloop.
Uitbreiding fietsen stalling
Betere doorloop auto's op parking na wedstrijd
Brandweer oefening met publiek organiseren........oftewel hoe veilig is het publiek op de tribune bij volle bak?
WC s onder tribune tussendoor vaker bijhouden tijdens wedstrijden.
Rookverbod op tribunes.

24   2  
Hugo

Die grafherrie in de rust zachter. Elke mogelijke, non-fysieke, interactie met uitsupporters is vakkundig weggewerkt met dit belabberde uitvak en de muziek uit de speakers op standje gehoorbeschadiging.

Daarnaast wil ik graag dat er weer ouderwets containers worden geplaatst bij 'top-wedstrijden'

Dat Siep weer gewoon in de paal mag klimmen

Dat er gewoon weer 100000 klappers worden ingegraven,

Dat de Bside weer cabrio is,

Dat Sinterklaas weer gewoon in de hekken hangt.


En ik wil ook dat we promoveren uit deze ongelooflijke k*t competitie.

Tot morgen. 4-0. HUP NAC

11   4  
Pietjepils

Als je met je koter naar de toilet wil worden deze bezet gehouden met kansloze snuivers.

Bij binnenkomst wordt mijn kind van 10 gefouilleerd, maar op de toiletten kan je de snatsers er zo uitpikken. Geen stewart die zich daar aan waagt.

Een sigaretje of zelfs een blowtje begrijp ik nog wel, maar dat coke snuiven bij een voetbalwedstrijd is echt enorm kansloos.

Heeft stichting Vak G deze ergernis als afgevaardigde van de tribune, waar ik een ssc heb, al eens voorgelegd aan NAC?

3   2  
DunErwt

Lang leve de normalisatie!!! Alleen past niet bij een volksclub. Sinds de normalisatie is mijn ervaring in het stadion alsof ik op bezoek ga bij oma opa en/of ome cor.
Slaapverwekkend carnaval.
Het enig dreigende wat ik ervaren heb zijn de papieren vliegtuigjes die door kinderen vanaf F naar G werden gegooid. En een een soort van beveiliging die autoritair om mn id schreeuwt maar geen BOA is dus helemaal niet gerechtigd is hiervoor........ Lachwekkend gewoon.

3   6  
Henri

Zaken die in mijn ogen verbetering verdienen zijn de volgende:
- stoelen dienen regelmatig schoon gemaakt te worden.
Gastvrijheid is niet bepaald je klanten/supporters/sponsoren op een door duiven ondergescheten stoel laten zitten.
- er moet weer een deugdelijke verwarming komen.
Gastvrijheid is niet bepaald je klanten/supporters/sponsoren zich laten verkleumen in een koud voetbalstadion. Gezien de vergrijzing in de samenleving is het al opmerkelijk dat er geen verearming meer hangt.
- het zou prettig zijn als de geluidsinstallatie ook een update krijgt.
- laat wereldberoemde Bredase artiesten als Tiesto en Hardwell eens een mooie, dynamische, opzwepende tune maken voor als de spelers op het veld komen. Hebben we zelf de mensen in onze regio en doen we er niets mee. Opmerkelijk.
- neem de verkoop van drank en spijs weer zeer snel in eigen beheer. FC Twente haalt er ieder seizoen een omzet mee van € 6.000.000,00 mee. Hoe lang loopt dit een vermogen kostende contract nog door?

0   0  
Haafie

Super simpel eigenlijk.

Nieuwe stoeltjes (gewoon zwart)
Uitvak verbeteren
Wc verbeteren
En haal het oude NAC logo van het scorebord


0   0  
die ne gast

@Henri
Omzet is geen winst.
Belangrijker is wat Twente er aan harde knaken aan overhoudt om spelers salarissen van te betalen.

Toen NAC de horeca in eigen beheer had, hield NAC er niet veel aan over, omdat er ook heel veel 'gratis' bier werd weggegeven en er her en der ook geld verdween (werd nog veel met cash betaald). Personeel was niet echt betrouwbaar toen...
Maar het blijft inderdaad wel raar dat er veel gedronken wordt en er relatief weinig geld daarvan naar NAC gaat.

5   0  
Zeepkist

@D'N WIM
Zodra mensen elkaar na een verliespartij tegen fortuna (vorig jaar) staan te highfiven en lachend en gierend richting de BEA wandelen om daar door te zuipen.. en er geen enkele vorm van chagrijn is vanwege het verlies...noem ik dat carnaval.
Als je niet snapt dat NAC allereerst een voetbalclub is, waar inderdaad gezopen wordt, ipv een kroeg waar toevallig ook nog tegen een balletje getrapt wordt...noem ik dat carnaval.
Mensen die het uit hun mond krijgen om te zeggen; ben eigenlijk voor Ajax en Real Madrid maar ik vindt het zuipen bij NAC gezellig....dat noem ik carnavalspubliek.
Het rauwe van de tribune heeft plaatsgemaakt voor clubjes mensen die hugodver geen klote interesseert hoe het met de club gaat, kritische mensen maar zeikerds vinden en die net zo lief bij PSV of Ajax op de tribune staan.

1   0  
Henri

@Dienegast
Dat omzet geen winst is weten we allemaal wel. Het gaat om hoe je iets dergelijks gaat inrichten en managen. We weten allemaal dat de leidinggevende lagen binnen NAC, beginnende bij de directie veel te laag zijn geschoold. Het gevolg alles dat binnen komt is van een nog minder niveau. Alles begint aan de top daar moeten allereerst krachtdadige, charismatische leiders zitten met een hoge opleiding (bedrijfskunde, MBA) ervaring en visie. Zulke jongens zijn niet goedkoop, maar leveren altijd meer op dan personen als Mommers, Eskens, Goetzee en Eisenga. We weten allemaal dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is.

1   3  
Pieter de Zaadschieter

Ik denk persoonlijk dat het carnavals sfeergehalte wel wat hoger zou mogen.

0   0  
Nonkel Frans

@ Henri - sinds wanneer is een bedrijfskunde of MBA diploma een garantie voor kwaliteit. Bij ons in het bedrijf - 4000 medewerkers - staan deze functionarissen bekend als afgestudeerd in de ik weetnietkunde. Ervaren integere leiders met gezond verstand die goede mensen spotten en aantrekken . Een beetje diploma is OK maar niet altijd bepalend. Goede referenties wel.

Laad alle berichten na dit bericht in