Wij gaan niet opzij

FC Chiasso krijgt boete en transferverbod na Vloet-deal

Das Phantom

FC Chiasso heeft van de FIFA een transferverbod en een geldboete opgelegd gekregen omdat het nog altijd de transfersom van 399.000 euro aan NAC niet heeft betaald voor Rai Vloet. Dat meldt Voetbal International. Chiasso stelt niet te kunnen betalen omdat het geen geld heeft en wacht op Frosinone.

In de zomer van 2018 vertrok Vloet richting Zwitserland, die de speler na drie weken doorverkocht aan Frosinone. Die club was gepromoveerd naar de Serie A. Echter ontving NAC nooit de transfersom voor de middenvelder en heeft het meermaals in rechtzaken gelijk gekregen: Chiasso moet betalen aan NAC. 

De Zwitsers stellen echter dat zij nog altijd wachten op geld uit Italië en dus niet kunnen betalen. Zij hebben een zaak aangespannen tegen Frosinone. Daarnaast vindt Chiasso het vervelend dat NAC niet akkoord gaat met de afspraak om direct te betalen als het geld binnen is bij de nummer vier van het tweede niveau van Zwitserland. 

Voor de FIFA zijn dat echter geen argumenten om niet te betalen en dus heeft de bond nu sancties opgelegd. Het is nu dus afwachten of de Zwitsers geld ontvangen van Frosinone voor er uberhaupt een cent richting Breda komt. 

In het artikel van VI wordt aan de toenmalige technische man Hans Smulders gevraagd naar de deal. Was het niet opvallend dat een club van het tweede niveau een dergelijk bedrag op tagel wilde leggen? Smulders liet de club natrekken. "Het zag er allemaal goed en betrouwbaar uit. Een Zwitserse club waar veel geld achter zat en met een goed stadion. Het leek erop dat zij de Zwitserse top wilden gaan bestormen." 

Bron:
B-Side Rats, Voetbal International
35 Reacties
98   6  
Brecht

Nog nooit van een bankgarantie gehoord zeker die Smulders ?

98   6  
Brecht

Nog nooit van een bankgarantie gehoord zeker die Smulders ?

40   2  
DunErwt

Als ze een slecht stadion hadden gehad hadden ze het niet gedaan🤣🤣🤣

31   11  
Jamie

'Het leek erop dat ze de Zwitserse top wilden gaan bestormen.'

En dat denk je echt als ze Vloet willen halen?! Wat een domme man die Smulders..

23   1  
Reflektor

FC FIASCO

24   0  
Wanny

Alsof Smulders nu gaat zeggen dat ie finaal de mist in is gegaan.

40   2  
TpT

Echt alles is shady aan deze deal. Smulders die handelt zonder bankgarantie. Chiasso koopt een speler en verkoopt direct door zonder een minuut gebruikt te maken van de speler. Vervolgens wordt er niet betaald omdat er geen geld is en wat doet de fifa? Die leggen en boete op. Echt alle partijen zijn hier beter van geworden behalve NAC.

En de fifa incasseert lekker een geldboete terwijl NAC het slachtoffer is. De fifa zou juist achter NAC moeten staan maar die bobo’s zorgen alleen voor zichzelf.

Overigens had Smulders dit van te voren gewoon moeten overzien. Maargoed dat Smulders onbetrouwbaar is weten we intussen al langer.

26   6  
Real Robert

ben er zeker van, dat die Vloet zijn tekengeld wel heeft ontvangen, wellicht ook zwart.
En waarom ging Smulders accoord zonder een bankgarantie?
Ook geld ontvangen?
Waarom heeft NAC geen aangifte gedaan wegens mogelijk fraude? In ieder geval bij de FIOD.
Kan deze dienst ook gelijk de deal met Lommel onderzoeken.
Goedzee had daar natuurlijk geen belang bij, omdat hij mogelijk aangesproken zou kunnen worden wegens wanbestuur en bestuurlijke aansprakelijkheid.
Net als die geweldige voorzitter van de RvC.
Wanneer gaat de beerput bij NAC eens open? Ook inzake de gelden naar de Haagse clan van Steijn!

28   2  
Bredaaaaa

Volgens mij heeft ook Goetzee een handtekening gezet bij de transfer. Samen met smullie.

22   3  
Bas

Onbegrijpelijk hoe Smulders en Goetzee zich daar hebben laten oplichten. NAC kan dit hoofdstuk beter sluiten. Er gaat toch geen cent komen. Katvanger Chiasso heeft niks en Frosinone weer zogenaamd van niks.

17   11  
Steef

Was het niet zo dat NAC op dat moment blij was dat Vloet weg was en ze zijn salaris kwijt waren?

11   4  
Nonkel Frans

Hadden we - hebben we - en krijgen we aub rap een kundig jurist binnen de organisatie.

Als ik bestuur was dan krijgt directeur bevoegdheid zonder fatsoenlijke juridische check en akkoord. Zo niet dan vliegt ie eruit.

Man o man!

7   2  
scheppioni

Werkelijk niet te geloven !!!
HUP NAC !

17   5  
Toontje

Krijgen we nooit meer...net als het gerld voor Sidney

Smulders en Manders twee grote mislukkelingen

4   14  
P

Off topic:

Ondertussen traint Pele van Aanholt mee bij fc grunn, om het probleem rechtsback daar op te lossen.

Hebben wij daar ook geen probleem, was voor ons ook goede optie geweest

5   0  
Gerrit Hiemstra

@P

Als je op dit moment kan kiezen tussen FC Groningen of NAC sportief gezien, dan is de keuze niet zo moeilijk, helaas, als van Aanholt zijnde.
En dan is het inderdaad maar de vraag of men hiervan wist in Breda en dan nog het punt “geld” dat is er niet denk ik, zelfs voor een half jaar contract voor een extra speler.

31   2  
Wanny

Pelle van Anholt, daar kom je ook niet verder mee. Lood om oud ijzer met Rutten en Ligeon.

13   2  
Andre Vermeulen

Kan die boete niet alvast als een aanbetaling aan NAC worden betaald.dan is er in ieder geval al iets binnen

43   12  
Henri

Het meest verschrikkelijke is nog dat de in Zwitserland wonende NAC supporter harry b.d. contact heeft gehad met Justin Goetzee en hem persoonlijk heeft gewaarschuwd over de handelswijze van Chiasso. Hij waarschuwde JG deze deal niet te sluiten. Maar Justin zette gewoon door en sloot de deal en dat bovendien nog eens zonder een bankgarantie. Zelfs na zo'n waarschuwing. Hoe is het allemaal mogelijk hè.
Deze Justin Goetzeee is voor Vrolijk de man om de toekomst van NAC aan op te hangen. Als Vrolijk nog wat info over de competentie van Goetzee wil dan zou ik zeggen speur nog eens over de supporterssites en kijk eens waar de man allemaal bij betrokken is geweest. Bovendien Vrolijk verklaarde toch dat hij perfect wist wat er bij NAC moet gebeuren om een grote omslag te creëren. Dus een omslag met met een oud bestuurder die mede schuldig is aan de huidige puinhoop. Hoezo omslag?

10   1  
Geelzwartwit

Bologna heeft ook een goed stadion.
Just saying

22   6  
Ivo

De hamvraag: hoeveel hebben Smulders en de zaakwaarnemer van Vloet zwart betaalt gekregen voor deze deal.

7   11  
fvf6

We kunnen nu wel allemaal naar Smulders wijze , maar iedereen was blij dat we van Vloet af waren en als er dan ook nog eens een transfersom van 350.000 euro aan hangt wie had er dan geen ja gezegd . Daar mee zeg ik niet dat Smulders helemaal goed heeft gehandeld , maar ik vind het wel begrijpelijk nadat hij onderzocht had met wie hij te maken had deze deal heeft goedgekeurd

22   1  
Arnac

Is het geld van die Turkse club waar Amoah heenging inmiddels al binnen?

21   11  
Spionkop

Justin is geen superman, dus die heeft ook fouten gemaakt. Dat zal die zelf ook beamen.

Maar hij heeft ook zo veel goeds gedaan. We stonden bijna op omvallen he. En zonder geld, weliswaar ten koste van de sportieve prestaties, maar eerst de club redden, dat was het devies.

Daar horen deze prestaties bij. En we staan er, ondanks twee verschrikkelijke jaren, financieel redelijk voor.

Ik denk dat als we ipv Justin, toen weer de zoveelste liegende, droomkastelenbouwer als directeur gehad hadden er een goede kans was geweest dat NAC failliet was gegaan.

Buiten dat is Justin gewoon een goede vent, met het NAC hart op de juiste plaats. Waar maar weinig mensen echt een hekel aan hebben.

Ik vind het nog steeds jammer dat die weg ging. Voor mij is die van harte welkom.

14   1  
Badeend

Hans Smulrol heeft 'bijzondere dingen' gedaan, maar bij NAC leren we het nooit. De verhuur van Kali aan Virton was minimaal net zo schimmig, en alle blunders van Steijn en Manders hebben ook niet echt geholpen...11   3  
Karel

Uit betrouwbare bron: ook het vrolijk verhaal blijkt een broodje aap verhaal te zijn. Hij is totaal niet in beeld om NAC over te nemen.
Er is inmiddels een nieuwe partij aan zet, echter willen zij niet voldoen aan de vraagprijs van de huidige aandeelhouders. Wel is het zo dat ze NAC een kapitaal injectie willen met een doordacht plan.

6   5  
De muzikant

Tsja, Smulders.
Er waren genoeg bezoekers op bsiderats die Smulders op handen droeg. Zijn "visie" om spelers te lenen aan Helmond Sport geweldig vonden en hem met hand en tand verdedigden, ondanks dat ieder weldenkend mens zag dat deze charlatan onze mooie club richting de afgrond ging brengen. Ben benieuwd in welk riool de reporter van VI moest duiken om deze onwel riekende look-a-like van Koko Petalo te vinden.

8   1  
Geelzwartwit

@karel

Broodje aap verhalen kloppen wel bij een geheimhoudingsplicht met hoge boetes. Benieuwd of jouw bericht ook in die categorie broodjes zit of er iemand een risico op boete genomen heeft

2   0  
Geelzwartwit

@demuzikant

Het ging natuurlijk al snel een vreemde kant op toen het grote woord 'city spelers zijn alleen als aanvulling' in praktijk wat anders bleek te zijn en werd. Zo erg zelfs dat we op ene gegeven moment uitgingen van 7 basis spelers en er komen er ook nog 3 van city.. Speculeren op kwaliteit direct voor de basis en dat ging sowieso fout.

15   1  
adnac

De naam Vloet wil ik NOOIT meer lezen op deze site. Hoofdstuk afsluiten voor altijd .

3   1  
Gert

En geld voor Cristiano en Sergio

12   9  
RV

Ook in deze... waar is de diknek op het pluche en hoe kan blijven de supporters dit accepteren?

Het rotte stadion, de deal met Vloet, het misgelopen geld van Sydney (onder contractperiode Manders), de dramatische jaarcijfers, de intens onder presterende trainer met dit immens hoge budget...

Nee het wordt tijd de komende weken (als we echt met 14.000 zijn) dat er stront aan de knikker komt en dat we net als andere nietszeggende clubs gewoon zelfstandig deze man buiten zetten. Willem II kan een trainer buiten zetten, Roda een corrupte investeerder maar Manders kan blijven zitten. Rauwe club noemen ze dat dan...

Niet communiceren kan niet in deze tijd.

10   2  
076

Smulders afrekenen op 1 deal van een totale mislukte kloothommel als Vloet gaat me wat ver. Volgens mij was iedereen stomverbaasd en zielsgelukkig dat ie uberhaupt verkocht werd. Smulders haalde ook Unal, Dessers, Verschueren, Brondeel, Garcia, Sadiq, Angelino, Mari, Vreven etc.

Vergeleken met droeftoeters Manders en Steijn waren Goetzee en Smulders zo slecht niet. Ik had er in ieder geval meer mee dan veel andere directies. Ondanks een paar blunders.

En stonden die supporters niet op F5 toen we promoveerden?

0   3  
Ed

Boete🤣🤣. Dokken zal je bedoelen. Lachertje van de FIFA

0   0  
Dutchbird

Helaas ontvangt NAC helemaal niets van die boete want die verdwijnt in de zakken van FIFA voorzitter Gianni Infantino.

0   0  
Malpolon

Chiasso is gedegradeerd, ze spelen nu op het derde niveau.

Laad alle berichten na dit bericht in