Wij gaan niet opzij

De Mos: "Olij geeft maximaal en blijft overeind"

Das Phantom

Wat men in Breda al even wist, lijkt ook in de rest van Nederland duidelijk nu: Nick Olij is een ijzersterke keeper en zou een stap hogerop zeker aankunnen. Ook oud-trainer en analist Aad de Mos deelt die mening, zegt hij in gesprek met BN DeStem. "Olij geeft maximaal en blijft altijd overeind."

De Mos is lovend over de doelman, die hij echt bij een club als NAC vindt passen. "Hij heeft lef. Goede coaching. Durft en is sterk in de een tegen een", aldus De Mos, die toch ook wel minpunten heeft gevonden."Voor een topkeeper had hij een paar centimeter groter moeten zijn." 

Volgens de analist kan de doelman lachend mee bij alle clubs die in het rechterrijtje van de Eredivisie staan. Hij verwacht dat Olij op alle lijstjes staat. Als De Mos het voor het zeggen had gehad bij PSV, had hij ook eerder Olij gecontracteerd dan Joël Drommel. 

500.000 euro vindt De Mos een schappelijke prijs voor de doelman, zeker omdat NAC op dit moment laag op de ranglijst staat. Echter heeft De Mos nog wel een advies voor, hij gaat uit van Karel Vrolijk, de nieuwe eigenaar van de club: Olij vijf jaar vastleggen. "En dan kan Olij op zijn 32ste altijd nog naar een grotere club gaan als tweede keeper." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
29 Reacties
111   7  
SjorsNAC

500.000 gezien de stand? Grapjas doe maar x2 x3. Zonder Olij bungelde we nu rond de 17/18e plek ja!!

111   7  
SjorsNAC

500.000 gezien de stand? Grapjas doe maar x2 x3. Zonder Olij bungelde we nu rond de 17/18e plek ja!!

28   6  
Willem 4,5

Leuk hoor Aad, maar dat ie goed is weten wij al 2 jaar. En vastleggen voor 5 jaar, door wie? Het project Vrolijk gaat 'm niet worden denk ik.

19   19  
Geelzwartwit

Wijze woorden daar kunnen we wat mee. Dank je Aad.

11   53  
dikkenek

Over een (half)jaar zijn ze allemaal gratis af te halen, dan is NAC failliet!

29   4  
matc

Aad de Mos, ik weet niet, maar ik kan die man niet serieus nemen. Zie hem meer als opvulling bij sommige tv programma's als er iemand afmeld. Aad hoeft mij niet te vertellen dat Nick een goede keeper is, dat ziet een leek nog wel .

7   13  
PietP

Olij heeft rond dezelfde tijd als Schouten verlengd. Dat was december 2020 met een krabbel van Manders eronder.
Die zal toch zeker ook wel een mooie clausule op papier hebben laten zetten?

21   3  
Das Phantom (BSR)

@PietP

Olij heeft in gesprek met DeStem duidelijk aangegeven geen clausule te hebben. Zou niet weten waarom hij dat zou verzinnen.

23   9  
Tip

Haye hadden we natuurlijk graag gehouden. Maar door de onduidelijkheid die er heerst koos Thom terecht voor een andere club. Wel de verkeerde club vind ik , rare in zich zelf gekeerde organisatie daar in Friesland. Ik denk dat bij spelers die nu weg willen de nieuwe eigenaar van zich moet laten horen. Er moet gewerkt worden aan een succesvolle selectie voor volgend seizoen. Overigens is onze reserve keeper niet veel minder dan Olij. Dus die moet zeker ook blijven.

4   0  
Bredaaaaa

Olij straks ook weg? 😢

15   4  
DunErwt

Aad wie🤔🤔😊

20   18  
DunErwt

Word zo moe van die mannetjes die roepen dat Haye de verkeerde club heeft gekozen. Man man man Alsof ze zelf bij de besprekingen hebben gezeten en met de familie Haye hebben gepraat. Echte seniele narcistjes die dat op hun zelf toepassen.

6   3  
PietP

@Das Phantom
Bedankt voor de verheldering.
Ik heb geen abbo op de stukjes van Blanco.

29   5  
Tonn

Het begint er op te lijken dat Blanco met zijn bewust gekozen artikelen in de Stem er plezier aan beleeft om NAC nog verder uit te kleden. Met welk doel? Een vertrek van Olij is niet in het belang van NAC. Ik hoop dat Olij met NAC gedurende zijn huidige lopende contractstermijn in de Eredivisie gaat keepen.

24   4  
Ome Cor

Doet Aad tegenwoordig nog iets in de voetbalwereld of teert hij nog steeds op succes van heeeeel lang geleden ?

Wel een typisch Blanco-artikel weer.
Ben die gast een beetje beu.

16   1  
Willem 4,5

@pietp Wel grappig dat 90% van de berichten op deze site komen uit de info van bn/stem. Zonder journalistiek geen nieuws, of heb jij soms Manders zijn mobile nummer?

20   0  
scheppioni

Ja hoor, aad afkoopsom zal het wel eens zeggen, 500.000 wanne malloot, overigens is Olij een prima keeper, verbeterpunt alleen nog corners tegen ....... HUP NAC, HUP OLIJ !!

19   2  
scheppioni

Daarbij prima keepende Kortsmit is er volgens mij ook nog .....

7   5  
Boyke

Aad “afkoopsom” de Mos. Uber Haagse bluffer en tevens galbak. Ik doe m’n behoefte op zijn mening. Next….

11   2  
Judge M.

@Tonn:

Dat deed hij vorig seizoen al maar toen tuinde iedereen erin. En zie maar eens waar we nu staan..

9   3  
Ivo

Olij is de laatste speler op het veld met transferwaarde. De rest is óf te oud óf heeft nog niet genoeg laten zien. Kortsmit heeft een aflopend contract.

Volgend seizoen dan de keeper van de O21 in de goal? Liefst zonder contract natuurlijk. We moeten wel op de centen letten. Het is om gek van te worden.

11   0  
Zwampie

Zouden toch veel spelers een voorbeeld aan kunnen nemen. Alles geven,ongeacht de stand, ongeacht de tegenstander, maar het voornaamste laten zien dat je wat wilt bereiken en niet slapjes over het veld lopen en denken dat je HET bent.
Gewoon een top keeper

5   8  
Fritske d'n Olifant

Prima kerel die Aad, maar verder niet serieus nemen.

Dat Olij goed kan keepen kan Andrea Bocelli nog wel zien. Dat mensen nu Blanco met zijn artikel er de schuld van gaan geven dat Olij in de toekomst zou vertrekken is te triest voor woorden en veel te veel eer voor Blanco.

6   2  
Adiosdenbrass

Onze keeper Nick is momenteel veel beter dan menig keeper in de eredivisie.
Het zal niet lang duren dat een topclub zich bij NAC gaat melden. Aangezien Nick ook vloeiend Spaans spreekt en menig topclub Spaanstalige verdedigers heeft maakt het totaal sterker.

NAC kan flink cashen voor Nick met een goede doorkoopvergoeding!

Vandaag of morgen is het plan klaar van Vrolijk ( met geldschieter en NAC supporter van Aalst) erbij en is iedereen blij!

Ze kunnen nu bepaalde dingen naar buiten brengen maar dat is voor diverse supporters toch weer niet goed!
Wacht even af en dan komt het goed, durf ik te zeggen als NAC supporter met 52 jaar ervaring!!!

6   0  
Nick vrOLIJk

Nick in Oranje !

5   3  
Noad1976

Goede lijnkeeper
Wel iets te klein
En zwakke voortzettingen

3   8  
Toontje

Enige eredivisiewaardige speler van NAC

Bedragen voor hem worden weer veel te hoog ingeschat.

OOk voor Haye hebben we een stuk minder ontvangen ....

Zelfs veel minder dan Manders heeft gezegd

1   2  
Andre

Het is bijna rond . En er zijn meer investeerders die helpen met privé geld . Ook van de eerste 18 doen er weer mee . Ik zeg klasse

1   0  
Reflektor

Kortsmit ook goed.

0   0  
Michel Simons

Of je 1 of 11e staat in de KKD moet toch niet uitmaken? Olij en Haye zijn allebei wereldspelers, maar met twee, drie goede spelers in het elftal delf je toch veel het onderspit. Zeker met zo'n directie. Onze coach doet wat hij kan, maar dit is ook geen top.
Volgens mij speelt het klimaat binnen de club de grootste rol bij de afweging van Haye om weg te gaan. En gelijk heeft ie. Hopelijk kan Vrolijk ervoor zorgen dat dit ook niet met Olij gebeurt. Hij moet gewoon blijven. Je moet nieuwe spelers inlijven en onze jeugdspelers intensief naar een hoger niveau zien te brengen. Dan heb je kans om volgend jaar weer voor de bovenste plaatsen mee te strijden. Nu maak je weinig kans en moet je vrezen dat je nog verder afglijdt...

Laad alle berichten na dit bericht in