Wij gaan niet opzij

FC Dordrecht - NAC: Man of the Match

LarsW

Na het duel tegen de Belgische ploeg RWDM hebben jullie er al even in kunnen neuzen, maar nu is 'ie er voor het 'echie': het kiezen van de Man of the Match. NAC won in Dordrecht gisteravond met 0-2, waardoor de ploeg van Ruud Brood drie punten bij mag schrijven en een zeer goede start van de competitie beleeft. Omdat veel supporters de wedstrijd niet in zijn geheel hebben kunnen zien, volgt er een zo uitgebreid mogelijk wedstrijdverslag.

In Dordrecht startte NAC met de verwachte namen. Het feit dat de broers Ilic aan de aftrap verschenen, bevestigde andermaal dat de huurlingen van Manchester City beschikken over de nodige kwaliteiten. Luka kennen we nog van vorig seizoen, terwijl Ivan zich voor het eerst laat zien in Breda. Hoewel beiden middenvelders zijn, is Luka wat aanvallender ingesteld en vervult Ivan een verbindende rol. De Serviërs lieten zien dat ze een flinke meerwaarde zijn voor de Parel van het Zuiden.

Sterke start

In een 4-3-3 systeem, met Luka Ilic als hangende rechtsbuiten en Filipovic op links, trad NAC in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan. Het middenveld werd gevormd door Arno Verschueren, Ivan Ilic en Mounir El Allouchi, waar laatstgenoemde al de gehele voorbereiding laat zien dat hij flink is opgeleefd nu de rotte appels uit de selectie verdwenen zijn. In Dordrecht vervulde El Allouchi een rol waar hij veelal tussen de aanvallende en middelste linie zwerfde. Door zijn beweeglijkheid was hij zeer lastig te dekken voor de Schapenkoppen.

NAC maakte in de eerste minuten al duidelijk dat het aanvallende intenties had in Dordrecht. Na amper twee minuten speelde Mounir El Allouchi zichzelf goed vrij en schoot hij richting het Dordtse doel, maar er zat nog been van de thuisploeg tussen. Het leverde direct de eerste corner van de wedstrijd op, die genomen zou worden door Andrija Filipovic. Met links sneed hij de hoekschop scherp aan, waarna Luka Ilic zijn hoofd er tegenaan kon zetten bij de eerste paal. Het scheelde slechts een kleine meter, of NAC had de leiding genomen binnen drie minuten. Rakelings ging de bal voorlangs. Dordrecht was gewaarschuwd.

Ingestudeerde vrije trap

NAC nam de leiding na een klein half uur. Ivan Ilic versierde op zo'n 25 meter na goed doorzetten een vrije trap, waar El Allouchi en Filipovic achter stonden. Het overstapje van eerstgenoemde en vervolgens een indraaiende voorzet van de Kroaat: Verschueren hoefde alleen nog zijn hoofd er tegenaan te zetten. Een verdiende voorsprong voor NAC, dat het FC Dordrecht continu moeilijk maakte. Tot vlak voor rust was de wedstrijd vrij eentonig en zonder al te veel hoogtepunten, waar met name Ivan Ilic zeer positief opviel door zijn uitstekende vermogen om het spel te lezen en steeds op de hoogte te zijn van wat er om hem heen gebeurt. De pas 18-jarige middenvelder laat zich inzakken, is aanspeelbaar, draait open en verlegt het spel. Een genot om naar te kijken. Een spelverdeler pur sang die ook nog eens aanvallend zijn steentje bijdraagt.

Het was Finn Stokkers die vlak voor rust het laatste hoogtepunt bezorgde (foto). Na een goede actie van Luka Ilic, die zijn directe tegenstander passeerde en de achterlijn haalde, probeerde Stokkers achter het standbeen langs de bal binnen te tikken. Het is dat FC Dordrecht-aanvoerder Daniël Breedijk zeer goed ingreep, waardoor de bal niet in het doel verdween. In de herkansing kon Stokkers opnieuw het doel niet vinden, dankzij opnieuw uitstkeend ingrijpen van Breedijk.

Kleine Dordtse opleving

Na rust nam FC Dordrecht het initiatief in handen. De thuisploeg ging overtuigend op zoek naar de gelijkmaker, maar deze bleef uit. Mede dankzij de betrouwbare sluitpost Nick Olij, wist Dordrecht de stand niet gelijk te trekken. In een kort tijdsbestek moest Olij drie keer handelen en met succes. NAC bracht in deze fase vooral zichzelf in de problemen door onrustig uitverdedigen en onrustig opbouwen.

Luka Ilic bracht aan alle twijfel een einde. Over rechts combineerde hij met Schouten, waarna de Serviër naar binnen trok en uithaalde met links in de verre hoek: 0-2. Een mooi doelpunt dat door een collega-journalist in de Mixed Zone omschreven werd als zondagsschot. Dat laatste is wellicht te veel van het goede, maar een fijne treffer was het zeker. Wat misschien nog wel mooier was, was de manier hoe het doelpunt gevierd werd. Samen, met zijn allen, gleden de NAC-spelers naar de cornervlag voor de thuistribune waar een handje vol NAC-supporters het feestje meevierden. Dit elftal heeft de wil om voor elkaar door het vuur te gaan en dat is heerlijk om te zien.

Slotfase

De drie punten zouden nooit meer in gevaar komen na het doelpunt van Luka Ilic. Toch was het in de tweede helft regelmatig billen knijpen. De backs van NAC, Robin Schouten en Jethro Mashart, zijn aanvallend een wapen maar verdedigend kwetsbaar. Niet voor niets kwam de meeste dreiging van de thuisploeg over de flanken. Het is een verbeterpunt voor Ruud Brood, die met Pelé van Anholt en Javier Noblejas twee alternatieven achter de hand heeft. Het elftal lijkt verder goed te staan, waar een alternatief voor Ivan Ilic nog wel gewenst is. Wanneer hij of Verschueren wegvalt, heeft NAC (nog) geen bewezen controleur achter de hand die dit gat op zou kunnen vangen.

Tot slot viel op dat Finn Stokkers niet alleen aanvallend zijn steentje bijdraagt, maar in defensief opzicht enorm veel werk verrichte. Bij standaard situaties is de aanvaller achterin te vinden, terwijl hij regelmatig zichzelf terug liet zakken tot het middenveld om mee te jagen en ballen te heroveren. Alleen al daarom is Stokkers een aanwinst. Hoewel het te vroeg is om uitspraken te doen over hoe de selectie ervoor staat, lijkt NAC een gooi te kunnen doen naar de bovenste plaatsen.

B-Side Stats: FC Dordrecht - NAC (1083 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
R. Schouten
-
R. Riera
-
N. Monsalve
-
J. Mashart
-
A. Verschueren
-
I. Ilic
-
M. El Allouchi
-
L. Ilic
-
F. Stokkers
-
A. Filipovic
-
J. van der Gaag
-
S. van Hooijdonk
-
B. Kudimbana
-
R. Brood
-
A. Filipovic
6,8
F. Stokkers
7,1
L. Ilic
8,3
M. El Allouchi
6,9
I. Ilic
7,7
A. Verschueren
7,7
J. Mashart
6,5
N. Monsalve
7,1
R. Riera
6,9
R. Schouten
6,6
N. Olij
8,0
R. Brood
7,4
B. Kudimbana
6,2
S. van Hooijdonk
5,9
J. van der Gaag
6,5
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
43 Reacties
103   1  
De Lange

Heb Olij al reddingen zien verrichten waar van Leer zou falen. Dat heb je nodig

55   2  
Des NAC’s

Leuke feature dat je na het stemmen meteen de opstelling met tussenstanden ziet. ?? BSR

33   4  
Becherovka

@BSR mogen ingevallen spelers mogelijk ook een 0-waarde zoals buiten stemming gelaten voor te weinig minuten krijgen?

Verder weer een machtige optie erbij! =)

103   1  
De Lange

Heb Olij al reddingen zien verrichten waar van Leer zou falen. Dat heb je nodig

9   5  
Bart

Filipovic met een assist 6.8 gemiddeld op het moment?

18   7  
Wolfmanjack

Gemiddelden van boven de 8. De euforie kent geen grenzen. Krijgen ze straks allemaal een 9 als ze echt goed spelen

56   1  
Scheppioni

Voor man of the match vind ik dat je de hele wedstrijd gezien moet hebben, dus helaas nu geen stem van mij persoon ! HUP NAC, KEEP ON GOING !

15   2  
Steefl

L Ilic maakte een wereldgoal. Echter stond hij in de 2de helft ook aan de basis van zeker 3 mislukte counters door gehaaste en vreemde keuzes.
Ik vond Verschueren sterk spelen. Verdedigend centrum plus keeper ook. Backs voor rust goed, na rust iets minder.
Stokkers hard werkend wel wat ongelukkig in de voortzetting soms. Filipovic op vrije trappen na niet gezien.

53   18  
Hobbelpaardje

Het beoordelen van spelers is een prima toevoeging, echter het is iets te omslachtig. Kun je niet gewoon de top 3 van de wedstrijd kiezen. Of 1 speler? Om nu 11-14 spelers en 1 coach te beoordelen is redelijk uitgebreid.

30   4  
Martinus

Mooi concept. Middenveld het hoogst beoordeeld samen met de doelman en Stokkers.
Alleen jammer dat ik iedereen een punt moet geven. Kan toch geen oordeel vellen over Sidney?

41   3  
Haarlemmer

Mooi concept, maar denk dat het meer effect heeft om het voetbalzone principe te gebruiken. Daar kan je iedereen beoordelen,maar hoeft t niet. Zodoende is dd drempel lager en krijg je niet dat mensen fictieve scores gaan geven omdat ze alleen nick olij willen beoordelen als hun motm.

19   0  
RaraNAC

Zeer mooie toevoeging bsr!!

- spelers met max 5 min buiten de beoordeling laten? Of een soort van neutrale stem.
- mogelijkheid om automatisch naar de volgende speler te gaan? Dat je mobile scherm ook meteen een toetsenbord is en je er dus snel doorheen kan werken? (7, enter, 6, enter, 7, enter, etc.)
- totaal aantal stemmen ook wel interessant

13   29  
sjef de gevulde koek

Er schijnt een club zich hebben gemeld voor Verschuren. Prijskaartje rond de 5 ton. Ik hoop toch eigenlijk dat hij gewoon blijft.

13   81  
The Don

Ik vind het kiezen van een man of the match meer iets voor fantasieloze kut clubs, die hun supporters dan een interactieve stem willen geven door een man of the match te mogen kiezen.

De volgende stap zal dan wel worden dat de tussenstand en uitslag van de man of the match verkiezing live te volgen is op led schermen en dat na de wedstrijd de betreffende speler een bosje bloemen krijgt en op de foto mag met een sponsor.

Gaaf..

19   60  
Kipiani

Zwak tot zeer slecht gisteren: Stokkers, Mounir, Filipovic. Rest matig tot zeer goed.
Wat Blanco met Mounir heeft is niemand duidelijk, Mounir mist alles op dit niveau: rust aan de bal, schotkracht, duelkracht, combinatievermogen, overzicht, snelheid, handelingssnelheid. Deze jongen staat al jaren stil in zijn ontwikkeling.

13   29  
Henkie

We hebben gewonnen tegen dr nr 17 uit de KKD van vorig jaar Kipiani, dan mag je niets kritisch meer zeggen, want dan is iedereen top!

14   2  
Martinus

Henkie, jawel hoor. Ik vond Mashart, Filipovic niet zo overtuigend. Allouchi dan weer wel een stuk beter dan menigeen hierboven. Kritisch zijn mag zeker.
Dit was inderdaad maar de nr 17 van vorig seizoen, maar aan de andere kant is dit team nog niet helemaal ingespeeld (zeker de Ilic broeders niet vanwege later aansluiten) en we speelden uit. Vergeet ook niet dat we gaan van een behoudende spelopvatting naar een aanvallende. Dan ben ik overwegend positief over deze wedstrijd.

39   6  
Fred1

@ the Don, dat is de vooruitgang , deal with it, waarom willen jullie zo koortsachtig elke stap vooruit tegen houden? Het is zó jaren tachtig en gruwelijk conservatief.
Moeten we emmertjes weghangen net als bij Telstar om de score bij te houden.
Je blijft te veel in valse sentimenten hangen die met het jaar grotere mythische vormen gaan aannemen.
Helemaal fout laat NAC eens volwassen worden op alle fronten en laten wij ons maar druk maken om de punten en wat er op het veld gebeurt .
Ik vind dat ook BSR met zijn tijd mee gaat en ik wil graag geïnformeerd worden, dus niks mis mee.

3   0  
Bertus

Even of topic, is er ergens een site waar ik de speeldata van nac kan uploaden in mijn agenda?

8   0  
Perreweps

@bertus

Met onderstaande link kan je alle wedstrijden in je agenda zetten. http://www.nac.nl/108/newsid/13326/Competitieprogramma-2019-2020-definitief.html

8   0  
Rat uit Rijen

Gave nieuwe toevoeging BSR! Hulde voor jullie en onze mannen op het veld! Hup NAC

3   0  
Bertus

@perreweps bedankt!

11   7  
Eddie_V

ik vind 15 cijfers geven veel te omslachtig en teveel werk. zeker voor een wedstrijd die ik niet gezien heb. gewoon aken motm kiezen of scores leeg kunnen laten

7   4  
Buurman

In de eerste plaats allemaal vet proficiat. Ben wat laat maar ik kon vanuit Bels even niet inloggen. De redactie heeft het digitale probleem op kunnen lossen. Gisteren zijn een aantal vraagtekens toch omgezet in een plus. Ik ben echt opgelucht. Uiteraard zijn we er nog niet. Nu gewoon lekker de korte termijn. Winnen van Helmond en je staat nummer 1. Schept vertrouwen en saamhorigheid.

2   20  
The Cosmic Gate

Die Lunqist (ofzoiets) is ook lekker begonnen : 1ste wedstrijd meteen rood ...je kunt het maar in je bol hebben .

Jammer dat hij weg is dat wel, maar agh echt missen ....doen we niet

40   2  
Henkie

Die rode kaart was belachelijk en dit was zijn 2e pot. Speelde goed trouwens voor die kaart. In zijn 1e pot bereidde hij overigens het enige doelpunt van de wedstrijd voor met een geweldige lange bal (0-1).

Nee Lunqvist missen we zeker wel.

13   0  
Los Pollos Hermanos

Leuke feature, maar zonder de gehele wedstrijd gezien te hebben kan je hier heel erg moeilijk enige waarde aan verbinden.

Volgende thuiswedstrijd doe ik wel gewoon mee ! Erg leuke toevoeging!

4   2  
maikolg

Ik kon ook helaas even niet online maar het team heeft dit goed opgelost. Ik ben het eens met het feit dat op iedereen stemmen niet echt moet imo, zeker niet als er mensen zijn die helaas moeten oordelen op basis van 5' samenvatting Fox Sports. Wat mij betreft een van de Ilic jongens MOTM, blij dat ze er bij zijn en hopen dat ze fit blijven!

6   3  
Buurman

Beste Los Pollos. Uiteraard mogen we nu niet gaan zweven. Dit NAC moet er iedere wedstrijd de beuk in zetten. Maar ik heb de indruk dat deze jongens dat ook gaan doen. Een goed begin schept vertrouwen. En dan hebben we het enorme thuisvoordeel zeker voor keuken begrippen.

18   0  
Babosje

Nou ik zou bij deze ook het NAC publiek willen prijzen want wat we waren geen seconde stil!
Kutstadion!

16   3  
Jan Bril

Jordan van der Gaag wordt ondergewaardeerd, die laat al een aantal wedstrijden aardige dingen zien.

4   0  
NACHouten

Die nieuwe man of the match feature is wel geinig gedaan! Luka en Nick Olij krijgen de hoogste punten wat mij betreft

8   1  
Optimist

Ilic, Olij en Verschueren men of the match.
Stokkers en Monsalve ook goed en de rest ruim voldoende.

Er gaan nog zat clubs problemen krijgen in Dordt met die Marquez.

12   5  
TheBelg

Voor mij stak Ivan Ilic er echt bovenuit. Hij heeft gewoon iets extra, dat zag je aan alles. Wat het team van vrijdag écht miste was een creatieve nummer 10, eentje die tussen de lijnen speelt en die laatste infiltratie of pass in huis heeft. El A. viel daar toch weer door het mandje. Het goeie nieuws is wel dat we deze positie al in huis hebben gehaald. Hopelijk snel hersteld. Ja, ik zie het wel zitten met deze groep.

18   0  
Nachoreca1

Nooit verwacht dit nog te typen...maar Verschueren vond ik erg goed. Ere wie ere toe komt. En wij de ere divisie aub.... come on nac

18   33  
van Flieger

Ja brave mensen, zoals van Flieg al opmerkte tijdens het rondootje in Oudenbosch is Ivan Ilic technisch de beste van het hele stel. Dat wil alleen niets zeggen over de kampioenskansen van deze selectie waar gewoon nog teveel zwakkebroeders in mogen acteren. Dat je 2 jaar na Angelino nog altijd een groot probleem hebt op de linksbackplaats moet je bepaalde mensen binnen de organisatie wel aanrekenen. Net zoals een spits halen die niet scoort of een rechtsback die ons nog hoofdbrekens gaat bezorgen.
De 0-2 tegen de kleine club Dordt (nog geen 4e van ons budget) zegt helemaal niets. De reacties na afloop en ook hier weer op de site van de bekende kliek waren aandoenlijk en voorspelbaar. Opluchting en hun rancune de vrije loop laten. Het was Dordt uit met een Macause Consensus van 0-2, tegen Helmond is die 3-0 en tegen Cambuur 1-0. Als de man die niet gelooft in statistieken gewoon 2x zijn werk doet staan we op 9 uit 3 en kan de rest van de organisatie eindelijk eens wat leveren. Want daar moet doorgepakt worden. Pinocchio Eisenga moet eens commercieel gaan opleveren en VDA moet komen met 2 echte versterkingen. Dan helpen ze ons NAC echt, in plaats van het steeds weer zoeken naar excuses waarom dit of dat niet kan.

Enfin, vanmiddag rijdt Mathieu vd Poel hier op 3 kilometer van de huisalp zijn rondjes tijdens de UCI mountainbike x cross wedstrijd en van Flieg gaat wel even langs om deze man of the match te steunen.

Huisalp, 22 gr, half bewolkt.

8   4  
Buurman

Beste Flieger. Volgens de Macause Consensus worden we , als we nu peilen , .... kampioen of toch minimaal nummer 2. Laat het maar gebeuren zou ik zeggen. Verder ben ik blij dat je terug bent. Je zorgt voor nuance , humor en wrevel. Wat wil een mens nog meer ?

6   2  
JohanB

Ik vind dit een leuk topic, maar helaas niet helemaal reëel. Heel veel mensen zullen stemmen zonder de wedstrijd te zien, dat is nu ook terug te zien aan de gemiddelde punten. Hierdoor zal iedereen altijd zn favorieten hoge punten geven en de spelers waar hij het minder op heeft altijd een laag punt. Hoe kan Stokkers überhaupt een 7 hebben, mist ook nog een niet te missen kans bij 0-1. Kudimbana heeft werkelijk niks goed gedaan, nog een kaart gepakt was gewoon een waardeloze invalbeurt.

5   12  
Real Robert

Flieger en enkele anderen hebben weer eens helemaal gelijk!
Dordrecht, 1 na laatste vorig seizoen en ook met een volledig nieuwe selectie, nog jonger dan die van NAC.
Bij uitwedstrijden tegen Graafschap, Cambuur of GoAhead wordt er door de tegenstander uit een ander vaatje getapt.
Wij hebben geen vleugelaanvallers, ontberen nog steeds een sterke man op het middenveld, zeker als onverhoopt Verschueren ook nog zou vertrekken.
Kijk daar maar niet van op, want die volgevreten rat hier in Belgie zal er alles aan doen om hem weg te brengen naar een andere club.
Het duo Brood/Damen zal wel op het vinkentouw ziiten bij een eventuele transfer van Verschueren.

11   18  
van Flieger

Buurman - hoeveel mensen kunnen zeggen de Macause Consensus te volgen en er ook daadwerkelijk geweest te zijn zoals van Flieg in juni van dit jaar ? In plaats van die hijgerige types ("hij tekent vandaag, hij tekent vandaag") waar alleen maar bogus uit komt (want hij tekende niet vandaag), een racistische rakker uit Brabantpark (niet bepaald het meest snuggere jongetje uit de klas vroeger) of lieden met een persoonlijke gram en grol (voormalig schoolgenoten) kwam van Flieg met diverse onthullingen. De reactie was weer net als vorig jaar: oh jee, snel verbieden want anders breekt de pleur#% los. Zo waren er grote vraagtekens bij Eisenga, was hij de chauffeur van Jan Ulrich bij Tekekom naar al die spuitartsen of was dat toch iemand anders ? En waarom kwam daar geen antwoord op? En hoe zit het nou werkelijk met VDA en Kapuadi ? En waarom heeft de aangestelde akela nog altijd geen zware RvC of koper voor ons NAC ? Tikt daar een tijdbom misschien ?
Enfin, je mocht er in die warme juli maand niets van zeggen, want dan week je zogenaamd af. Hoe kun je dan afwijken van de kern waar ons NAC om gaat, saamhorigheid en resultaat ?

8   0  
Stoney

Ivan ilic

8   1  
The M.

Bijzonder dat Luka Ilic het hoogste gemiddelde heeft. Omdat hij gescoord heeft??
Behoudens de goal speelde Luka een bijzonder ongelukkige pot voetbal en was zijn broertje velen malen beter.

5   0  
Harrie

De meesten zijn meer gecharmeerd van Schouten dan Mashart, maar ik vind het toch echt andersom. Aanvallend in de 1e helft gelijkwaardig, maar verdedigend stond Schouten diverse keren verkeerd en schatte situaties verkeerd in. Het is dat Olij een aantal keer goed anticipeerde om erger te voorkomen.

3   0  
PatjeR

Ik heb de pot alleen maar in samenvatting kunnen zien. Is er een optie om de stemresultaten te zien zonder te stemmen?

Laad alle berichten na dit bericht in