Wij gaan niet opzij

FC Eindhoven heeft minder last van de coronagolf

Gerrit

Terwijl links en rechts in het betaalde voetbalclubs kampen met spelers met Corona, valt het bij FC Eindhoven voorafgaand aan de ontmoeting met NAC nog mee.

De tegenstander van morgen lijkt de dans te ontspringen als het gaat om coronagevallen. ,,We testen heel veel, deze week ook weer drie keer. De medische staf heeft het hier prima geregeld”, vertelt trainer Rob Penders. 

De club heeft het sowieso dit seizoen goed voor elkaar. Ze staan, net boven NAC, op de achtste plaats. Met Joey Sleegers hebben ze een gevaarlijke vleugelspeler in huis. Hij scoorde dit KKD-seizoen al negen keer en gaf acht assists. Sleegers is hierdoor bij de helft van alle doelpunten van FC Eindhoven betrokken geweest. Hij is dan ook met afstand de man waar de NAC-verdediging morgen voor op zal moeten passen.

Het komt NAC niet verkeerd uit dat FC Eindhoven morgen niet kan beschikken over twee basiskrachten. Middenvelder Enrico Hernández, die in de eerste wedstrijd nog scoorde, is door Vitesse teruggehaald na slechts een half jaar verhuurd te zijn geweest. Daarnaast is verdediger en basisspeler Maarten Peijnenburg geblesseerd.

Er heerst bij FC Eindhoven wel nog wat onzekerheid voor morgen. Morgen moeten de spelers nog testen en de club heeft ook een aantal spelers die terugkeren van besmettingen. ,,En dus kan er tegen NAC zomaar een heel ander elftal staan. We zullen zien of we morgen voor verrassingen komen te staan,” aldus Penders.

Bron:
B-Side Rats, Eindhovens Dagblad
13 Reacties
26   3  
RV

Adilehou op de back positie Sleegers laten uitschakelen en we zijn een heel eind. Backs met teruggetrokken beentjes hebben we niks aan tegen dit soort spelers.

16   9  
Scheppioni

Ook nu hoort dit NAC in de breedte kwalitatief sterker te zijn ..... focus op wat wel kan voetballen en overtuigend 90 min lang in 2022 !!!

25   17  
Ouwe Spionkop

Zelfs de semi profs van Eindhoven zijn te sterk voor NAC zelfs als we op volle sterkte zijn.
Wat zijn we ver, heel erg diep gezakt.

15   2  
Stefan-nac

Het beste voetbal wat ik ze heb zien spelen dit seizoen was de 1e helft tegen Telstar de 2e wedstrijd. Toen stond er veel jeugd in dus geen excuus. Winnen gvd💪

13   6  
Tip

Kom op zeg. Met Olij in de goal, Malone achterin, Haye op het middenveld , Seun achter de spits en jeugd die het wel kunnen maar nog wisselvallig zijn pak je gewoon 3 punten. Utrecht wonnen we toch ook.

23   8  
Jamie

Sleegers, tsja, leuk.
Ooit was Kay de Rooij ook dé man om in de gaten te houden bij Eindhoven. Komt nu helaas geen lantaarnpaal meer voorbij.. dus wat zegt dat?

50/50 wedstrijdje denk ik!

13   3  
Lamington

Zoveel nieuwe namen hier aan redactieleden, niet bij te houden..

Ik wens Penders succes, FC Eindhoven niet. Nog steeds kan ik boos worden hoe een clubman als Penders door die vleesbomenverzamelaar van een Edelenbosch aan de kant is gezet.

4   11  
Joepoe

Sleepers voor de rooij?

26   3  
RV

Adilehou op de back positie Sleegers laten uitschakelen en we zijn een heel eind. Backs met teruggetrokken beentjes hebben we niks aan tegen dit soort spelers.

11   1  
Moppernac

Dat we anno 2022 bang moeten zijn voor een nederlaag tegen Fc Eindhoven, hoe ver kan men weg zakken.
Zelfs dit NAC moet dit Eindhoven met 3-0 a 4-0 kunnen oprollen, zelfs NAC 021 zou van dit Eindhoven een resultaat moeten en kunnen halen.

21   3  
Ome Cor

De Rooij afschrijven is stompzinnig.
Het is een jong gaatje, geen ervaren ouwe rot die als kartrekker kan fungeren.
Een kwalitatief egaal team, een goede sfeer en vanuit de club beleid en duidelijkheid....dat heeft zo'n jongen nodig.

Die topper van Eindhoven is echt niet zo maar het voetballen verkeerd.

Maar goed, als je als supporter de avond voor de wedstrijddag al een bericht post dat de semi profs van Eindhoven zijn te sterk voor NAC zelfs als we op volle sterkte zijn, dan getuigt dat niet echt van geelzwart bloed in de aderen.

Als je dat na een kansloze verliespartij doet, okay, maar nu al gaan janken is net zo NAC onwaardig als de drie aandeelhouders, Manders en Lex jr. bij elkaar. Al noem je jezelf 100x na een tribune van de Beatrixstraat.

5   1  
Pirke12

Pijnlijk om te lezen. Het lijkt wel of ze zich al in de underdog positie laten beginnen.

Inderdaad wat ver gezakt, maar het biedt ook weer perspectief voor nieuwe spelers. Maar laten die nou net tekort komen (hoop het niet natuurlijk).

Niet zagen maar gewoon voetballen en er 100 procent voor gaan. Is dat zo moeilijk.

4   2  
Chris W.M.

Haye geeft wel heel duidelijk aan in de krant vandaag dat hij weg wil en kan he?

,,Het is het goed recht van NAC om te vragen wat ze willen. Maar als ik kijk onder welke omstandigheden ik ik naar NAC ben gekomen, verwacht ik dat we daar op een normale manier uitkomen.”

Dan lijkt het er wat mij betreft op dat hij rond is met een andere club.

10   0  
Sjef de gevulde koek@chris w.m

De stem pakt vandaag flink uit. Ook met gabriels z’n stukje. Dit doet zoveel pijn om te lezen allemaal. Wat ik gister al zei over banzuzi dat ik wel begrijp dat hij niet tekent snap ik ook dat haye wel weg wil. Wij gaan namelijk nooit promoveren en er 0,0 toekomst perspectief. Dit is het ergste wat ik in 25 jaar Nac heb mee gemaakt. Ook als Haye gaat komt er niemand voor terug en kun je dit seizoen beter schriftelijk afdoen en iedereen na huis sturen.

Laad alle berichten na dit bericht in