Wij gaan niet opzij

De Graaf eist maximale van spelers: “Anders haak je op dit moment even af”

Italo

Tijdens de korte voorbereiding op de tweede seizoenshelft heeft trainer Edwin de Graaf de nadruk gelegd op het fysieke aspect. Hij eist van zijn spelers dat zij topfit aan de start van de tweede seizoenshelft verschijnen. Vanavond moet dit tegen FC Eindhoven tot uiting komen.

De selectie van NAC begon op dinsdag 28 december aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De laatste drie trainingsdagen van 2021 stonden volledig in het teken van fysiek en conditie. Oftewel: Afbeulen geblazen. “De groep had soms moeite met de belasting die we de eerste dagen hebben gegeven. Het blijkt ook dat ze dat even nodig hadden” , zegt Edwin de Graaf hierover.

De Graaf had meerdere redenen om het gaspedaal direct flink in te trappen. De trainer bracht zijn spelers direct over de eerste vermoeidheid heen zodat de eerste kleine pijntjes die normaal zijn na een korte break er direct uit zijn. Daarnaast verwacht hij meer dominantie van zijn elftal in de tweede seizoenshelft: “Als je dominant wil spelen, moet je zorgen dat je conditioneel topfit bent. Die eerste dagen hebben we keihard getraind. Ik vind ook dat we dat nodig hebben. Ik vind dat we afspraken 90 minuten lang vol moeten houden. Ik heb ook aangegeven dat spelers die het niet vol kunnen houden, op dit moment bij mij even afhaken. Die jongens moeten maar zorgen dat ze weer aansluiten.”

Tijdens de afgelopen trainingsdagen is toegewerkt naar de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Nadruk is daarbij gelegd op de onderlinge afspraken, zowel in balbezit als bij balverlies: “Daar hebben we de nadruk op gelegd zodat iedereen weet wat de afspraken zijn. Dat hoop je vanavond dan terug te zien. Dat we heel snel momenten herkennen en dingen oppakken. Dat we aan de bal de dingen doen die we hebben afgesproken. Ik wil dat we in de eerste fase en als we wat verder op het veld aan de bal zijn, proberen elke keer een overtal te krijgen. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan uitvoeren.”

In tegenstelling tot NAC kent FC Eindhoven een prima seizoen tot dusverre. De tegenstander van vanavond staat op een keurige achtste plaats op de ranglijst. Een plek boven NAC. “Het is een ploeg die keihard voor elkaar knokt. Daarbij hebben ze ook spelers die individueel hun kwaliteiten hebben. Joey Sleegers is natuurlijk een goede speler die beslissend is voor hun. Maar ik vind sowieso de hele voorhoede goed”.

Toch stelt De Graaf dat NAC in eigen huis favoriet is. Ondanks de stand op de ranglijst, en ondanks de vijf spelers die ontbreken vanwege corona: “Wij moeten laten zien dat we revanche willen voor de wedstrijd daar. Die uitwedstrijd (2-0 nederlaag) hoorde bij de slechtste wedstrijden van de eerste seizoenshelft. Ik denk dat wij een betere ploeg met meer kwaliteiten hebben. Dat moeten we op het veld laten zien.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
19 Reacties
53   5  
Chris W.M.

Ik ga er eens goed voor zitten vanavond. Waarschijnlijk een van de laatste wedstrijden van Haye in het shirt van NAC, wil van hem nog genieten zo lang het kan.

53   5  
Chris W.M.

Ik ga er eens goed voor zitten vanavond. Waarschijnlijk een van de laatste wedstrijden van Haye in het shirt van NAC, wil van hem nog genieten zo lang het kan.

15   5  
BATI

Stoere taal alleen waaruit kan je allemaal kiezen dan? De lamme of de blinde?

Als je in juni begint en in januari moet je er toch steeds op hameren dat simpele afspraken nagekomen moeten worden op het veld dan is dat gewoon een gebrek aan kwaliteit. Van zowel de technische staf als de spelers.

We gaan het allemaal wel weer zien. Maar ik kan me niet voorstellen dat het de 2e seizoenshelft heel veel anders zal gaan dan de eerste.

13   2  
Ernie

Chris W.M
Ik kan Haye wel begrijpen als hij vertrekt. Het is voor hemzelf nu het moment om een stap hogerop te maken. Bovendien spelen we nog minimaal 2 jaar kkd. En dat zal Haye niet zien zitten.

20   38  
Rubenac

Blah blah blah

Zolang spelers je “edje” mogen noemen, ben je als coach geen knip voor je ogen waard.

Zal niemand je serieus nemen, je bent niet one of the guys, maar de leider !!

6   30  
Bredaaaaa

Wat een drill sergeant. Wat een leider. The Big Boss. Tacticus en motivator. Met de Graaf gaan we promoveren.

26   3  
Nicky

Zuurpruimen.... Hahahha fijn weekend!

34   3  
maarten

In het allerbegin met v Acker, Ketens en andere jeugd was t leuk en frivool. Sinds mannen zoals Malone, Ligeon, Rutten , Antonia erin staan is het weer vertrouwd afbraakvoetbal. Seuntjens begon goed maar zakte ook weg naar een bedenkelijk niveau. Laat V Schuppen, Mekkaoui, Banzuzi, Ketens en V Acker gewoon lekker spelen. Die frieten de graspollen tenminste op. Beter dan die uitbuikende vedettes. Het is er absoluut niet beter op geworden.

23   0  
Joepoe

Waarom niet altijd hard trainen?

11   2  
E. Ricvan

Helaas volledig eens met Maarten. Verder gaan met de jeugd mn Akker en Kestens

31   6  
Fritske d'n Olifant

Wat meer respect naar De Graaf toe mag wel. Hij heeft de verantwoordelijkheid gepakt om aan het hoofd van deze groep te staan. Hij probeert er het beste uit te halen maar maakt als beginnend hoofdtrainer ook nog fouten. En hij ziet zich nu geconfronteerd met 0,0 mogelijkheden om kwaliteit aan deze onevenwichtige selectie toe te voegen. De enige knop waar De Graaf nog aan kan draaien is fysieke en mentale gesteldheid. Ik hoop dat het hem lukt en dat de spelers hem niet wederom in de steek laten.

Hup NAC!

11   22  
Johnny1912

Anders haak je op dit moment even af? We zijn al lang afgehaakt wat een clown.

6   9  
F8

Waar heb in dit eerder wel eens gehoord van De Graaf. Owja wacht dat zegt hij elke week alleen niemand in de selectie luistert er naar. Tsja….

6   3  
Marco van bavel

Het is niks en het zal voorlopig niks worden! Zolang de irritante 3 er nog zitten + Manders. De grote 3 zijn het voor mij allang niet meer. En Nicky, dan maar een zuurpruim, maar naar 47 jaar Nac is dit helaas de realiteit!!!

8   7  
Scheppioni

Met Maarten eens, het is echt een zeer kwalijke zaak bij ons NAC !!! Volgens mij beseffen het de meeste hier niet !?
Foute mensen zitten vrolijk hun zakken te vullen, de overname is heeeeel ver weg, spelers die ons moie club liefst vandaag nog goeiendag zeggen en een trainer die er alleen voor staat !! Het dreigt vanavond weer een debacle te gaan worden ..... wat een bende !!!

5   5  
Tip

Ik vind dat de Graaf het acceptabel doet. Maar zoals altijd is het uiteindelijk het resultaalt dat telt. Althans bij de meeste clubs toch....

Nacompetitie is haalbaar maar dan moet je een wedstrijd als tegen eindhoven thuis wel winnen. We gaan het zien. Ik reken op drie punten.

Tsja Haye. Eigenlijk onmisbaar in deze ploeg. Maar hem houden had alleen gelukt als de overname rond was geweest. Dan kon je een goed contract aanbieden en praten dat rond hem aan een ereploeg zou worden gebouwd. In de huidige situatie moet Haye knopen hakken en voor een goeie ere subtopper kiezen. NAC moet zoveel mogelijk geld zien te beuren.

Hopen dat de overname rond komt op korte termijn.

Een fout van de aandeelhouders is ,vind ik ,dat ze weigeren te communiceren met en informeren van de achterban. Ik kan begrijpen dat van Aalst zich op zijn ziel getrapt voelt, maar blijven zwijgen lost een rottige situatie nooit op. Hij dient er boven te staan.
Eerlijkheidshalve hoop ik wel dat van Aalst blijft. Als je straks met een groep overnemers 'komt te zitten' die met pijn en moeite een miljoen of 8 bij elkaar harken dan ben je alleen maar voorlopig gered.
Ook geloof ik er niet in dat alle expertise van oud-NAC moet gaan komen. Oud-NAC , oud spelers, zijn belangrijk in een club maar ze dienen geen dingen te gaan doen die ze niet kunnen of die andere mensen veel beter kunnen.
Nogmaals dat is mijn prive mening en daar hoeft men het niet mee eens te zijn uiteraard.

10   0  
Ivo

@TIP

Onder van Aalst is de club afgegleden naar waar we nu staan. Onder zijn co-eigenaarschap was het een komen en gaan van directeuren, TD's en trainers. Het was ieder seizoen opnieuw paniekvoetbal. Er was geen enkel beleid, visie, meerjarenplan etc. Het was waan van de dag beleid.

Daarom moet van Aalst weg. Hij is ook klaar met NAC en de achterban. Anders stel je je niet zo op. Anders zet je de schouders eronder en ga je voor de club staan. Als een boegbeeld, een leider. Niet als iemand die steeds wegduikt. Zijn leven is geruisloos en dat wil hij zo houden. Dan heb je niks te zoeken bij NAC.

De Graaf heeft als tussenpaus het krediet om het seizoen af te maken. Maar dit is ook niet de man die NAC de komende jaren omhoog gaat helpen. Een echte trainer zet de groep naar zijn hand, en op scherp. Dan kan het niet zo zijn dat je iedere week "te slap aan de wedstrijd begint". Dat zou bij een Vreven of Hyballa ondenkbaar zijn.

Een vertrek van Haye is een kans om veel geld op te halen en 2 a 3 goede versterkingen te halen. Maar dan moet je wel goede spelers halen en geen Velanassen of Maria's. Ik hou mijn hart vast. Mijn vertrouwen in de leiding van NAC is op dit moment echt gedaald tot op het nulpunt.

4   1  
Judge M.

@Maarten: Ik weet niet of jij Vanacker en Kestens in de heenwedstrijd tegen Eindhoven bezig hebt gezien maar als dat wel zo was dan had je hen denk ik toch echt niet in je relaas genoemd.. Die 2 komen gewoon tekort, jammer maar helaas..

En ik vermoed dat Penders vanavond gewoon dezelfde tactiek gaat hanteren als in de heenwedstrijd: vroeg druk zetten op NAC, ons de fouten laten maken en dan met goed ingespeeld combinatievoetbal (daar wel) de zaak afstraffen en achterin vertrouwen op Amevor en Bertrams..

Ik hoop dat ik ongelijk ga krijgen...

2   0  
Ome Cor

Mannekes toch....
Edje is toch alleen maar trainer om dat het hem gegund is ervaring op te doen als hoofdtrainer en omdat NAC toch niet promoveert maakt het feitelijk weinig uit wie je voor de groep zet.

0   0  
Veerse naccer

Bla bla bla bla 🤮🤮🤮🤮

Laad alle berichten na dit bericht in