Wij gaan niet opzij

FC Eindhoven laat prijs De Rooij niet zakken

Praatpapegaai

Eerder vandaag werd gemeld dat Kaj de Rooij nog maar 500.000 euro kostte. Marc Scheepers, technisch manager bij FC Eindhoven, laat vanmiddag echter weten dat de vraagprijs nog 'gewoon' 700.000 euro is. Vreemd, want trainer Maurice Steijn gaf in onze voorbeschouwing aan dat Eindhoven opnieuw met NAC om tafel wilde gaan.

Dat de zaak Kaj de Rooij een tenenkrommend dossier aan het worden is, was al bekend. Eindhoven lijkt momenteel per goed balcontact van de linkeraanvaller 100.000 euro op de prijs te gooien. Van een lagere vraagprijs is dus bepaald geen sprake. Scheepers: ,,Het is allemaal onzin, We hebben altijd 700.000 euro gezegd en liggen nog ver uit elkaar. Waar dit verhaal vandaan komt, snap ik echt niet. Het contact met NAC is ook nooit weggeweest, al zijn er na dat laatste bod geen nieuwe ontwikkelingen meer.” 

Maurice Steijn zei het volgende in de voorbeschouwing: "Het feit dat Eindhoven met ons rond de tafel wil geeft aan dat zij wellicht wat in de vraagprijs willen doen en dat zij ook wellicht wel inzien dat dit het moment is om Kaj te verkopen. Wij hebben nog steeds interesse in hem, we hebben die positie nog niet ingevuld omdat we altijd nog de hoop hebben gehad dat we er samen uit zouden komen. En dat hoop ik nog steeds." 

Scheepers vertelt dus een ander verhaal aan het Eindhovens Dagblad. Hij verwacht nog inmenging van een aantal Eredivisieclubs die De Rooij zouden willen oppikken. Maar hij is in één ding heel duidelijk: ,,We zijn bereid Kaj te laten gaan, maar dan moeten alle partijen tevreden zijn. En de belangrijkste partij is dan FC Eindhoven.” Al met al zullen we de diepongelukkige blik in de ogen van Kaj de Rooij dit weekend maar weer afwachten in zijn interview na de wedstrijd tegen Roda JC. 

Bron:
B-Side Rats, Eindhovens Dagblad
58 Reacties
156   4  
H.V.M.

Volgens mij begint Kaj steeds meer last van zijn lichte blessure te krijgen!
Wordt uiteraard vervolgd!

72   2  
Hont

Dan geen euro's uit transferinkomsten dit jaar in Eindhoven.
Succes met de failliete voetbalclub.

156   4  
H.V.M.

Volgens mij begint Kaj steeds meer last van zijn lichte blessure te krijgen!
Wordt uiteraard vervolgd!

122   8  
n@©

NAC moet op dit moment gewoon geen 7 ton voor een speler willen betalen. Als dat de vraagprijs is en blijft, dan is De Rooij gewoon een te dure speler voor ons. Jammer, maar op naar de volgende versterking!
Als we als KKD club ineens zulke transferbedragen gaan betalen, dan krijg ik het gevoel dat we weer rechtstreeks afkoersen op de volgende financiële ramp.

38   8  
Sjorske

Laatste bod uitbrengen en accepteren ze dat niet, gelijk doorschakelen naar andere opties.
Dat ze lekker in de stront zakken.

47   2  
Kinderkaartje

IK weet nier of Eindhoven hier nu zo verstandig aan doet.

Mijn moeke zei altijd: "wie het onderste uit de kan wil hebben, die krijgt de deksel op zijn neus."

Eindhoven kan het zich -volgens de info uit de media- niet permitteren om De Rooij niet te verkopen, want ze hebben 14 contract spelers en geen geld.

Voor die 7 ton komt NAC dus niet aan tafel en dat zal eventueel andere gegadigden ook afschrikken. Dan kan het zomaar zijn dat ze er straks 'mee blijven zitten'. Voor de korte termijn misschien leuk voor ze, maar voor de lange termijn denk ik het niet.
En dat gelul dat er andere gegadigden zijn, neem ik ook met een korreltje zout. En als dat een Sparta of ADO of vergelijkbaar zou zijn, daar wordt De Rooij ook niet beter van, denk ik. Da's veel verdedigen.

Het feit dat wij een mazzeltje hebben gehad met Van Hecke moet niet betekenen dat er nu ineens onverantwoorde uitgaven gedaan moeten worden. Dan maar kampioen zonder De Rooij.

We gaat 't zien!

Hup NAC.

13   4  
Zippo

Ja jammer...next!

28   3  
Tombola Breda

Ik begin ondertussen een beetje moe te worden van deze soap....

27   1  
Michel

EHV zak er maar in dan 👍

Kaj wil NAC, NAC ziet Kaj ook zitten en dan wordt er zo gehandeld door EHV.

Voorcontract voor Kaj en laat ze daar heel gauw de pleuris krijgen zeg...uit ijdelheid zo handelen is ongehoord

18   9  
fanneke

Kaj is een goede speler, maar hij is lang nog geen 7k waard..Zal hij waarschijnlijk ook niet worden.
Hoop echt dat NAC geen 7k gaat betalen. Last Eindhoven dan maar langzaam failliet gaan als ze het zo beroerd doen.
Bovendien moet Eindhoven de speler een transfer gunnen waar hij beter van wordt.
Beter 4k ophalen dan met een ontevreden blijven zitten!

16   3  
H.V.M.

Nog even en we gaan het aantal afleveringen van GTST kraken!
Wat een Soap zeg.

8   8  
The fly

Allemaal heel leuk, maar er lopen genoeg leuke aanvallers op links. Volgens mij hebben wij er al tegen 2 leuke spelers gestaan. Denk bijvoorbeeld aan K. Loukili.
Ik zou er niemand meer bijhalen.

Of het moet messi zijn.

10   0  
H.V.M.

Eindhoven blijft gokken op Emmen, Heracles of Sparta.
Daar gaat komende week nog het een en ander gebeuren qua in - en uitgaande transfers.
Anders komen ze gewoon op hangende pootjes terug naar NAC!
Maar wat wil Kaj als er een van bovenstaande Eredivisie clubs alsnog aan de bel trekt?

10   6  
Ibio

Dan dikke doei!

11   6  
ome cor

Volgens mij zei Steijn WELLICHT.
Dat betekent Misschien / Mogelijk / Mogelijkerwijs of anders gezegd: dat is geen zekerheidje maar een veronderstelling.

Dom van Eindhoven natuurlijk, maar NAC moet natuurlijk niet zwichten. We willen Kaj graag, maar niet ten koste van alles om dat domme Eindhoven uit de financiële brand te helpen.
Datzelfde domme Eindhoven is een speler die bij hen onder contract staat aan het demotiveren. Lijkt me voor de sportieve doelstelling van de club ook niet echt slim.

NAC moet een signaal afgeven: tegen onze voorwaarden en anders gewoon niet.

14   12  
Ivo

Totale onzin natuurlijk deze houding van FC Eindhoven. Deze jongen heeft een aflopend contract, na dit seizoen lekker gratis oppikken, dan kan hij voor ons in de eredivisie komen spelen.

12   0  
Kinderkaartje

@Ivo

Klopt niet, heeft nog een eenzijdige optie voor een jaar.
1,5 jaar dus nog.

37   0  
DenN

@Fanneke

Voor 7k had ik De Rooij zelf gekocht. Ik heb altijd al een linksbuiten willen hebben!

12   4  
Kopspion

Laat ze daar het heen en weer krijgen zeg !
Er zijn volgens alternatieven in de vorm van Loukili, Hornkamp, Omarsson die je voor minder kan krijgen en in mijn ogen zijn dat ook geen verkeerde spelers voor ons hoor..

9   7  
Josdebakbanaan

Oke nou, next!

Voor 3/4 ton moet je in het buitenland toch ook een super linkervleugelspeler kunnen halen? Liefst ook een linkspoot.

6   0  
den hulk

nac moet gewoon een datum stellen bij de rooy en van hooydonk kunnen ze evetueel verder kijken

14   3  
Otjes

Hi Kaj, je kunt ook gewoon Eindhoven afmelden per what’sapp. Beetje druk erop, schijnt normaal te zijn tegenwoordig....

6   6  
Breda

De eerste berichten over spelen zonder publiek komen al weer en die joker uit tilburg wIl zelfs totaalverbod. Niet te gek doen nou met je centen.

17   4  
Nicky

Niet zo krampachtig NAC.. "We willen, we hopen, graag....."

Zoek maar zovast een alternatief. En geef een FCE een ultimatum. 350.000 magtie max kosten. En moet het maandag voor 17:00 weten. Zo niet dan ook afscheid durven nemen..

9   67  
Perino

Linksbuiten Noa Lang (Ajax) huren ,
Kaj de Rooij eind van seizoen transfervrij
binnen halen !!

11   0  
Gevleugelde Stadsrat

Het plezier in het spelletje wordt op deze manier volledig uit deze jongen gezogen door deze houding van FC Eindhoven.

Geen seconde wordt eraan gedacht dat deze jongen, net als Sydney, op zijn jonge leeftijd gewoon zoveel mogelijk speelminuten wilt maken op een hoger niveau. Geen seconde dat hij een eredivisie of buitenlandse club helemaal niet ziet zitten om daar op de bank te belanden. Hij is overtuigd van het plan dat NAC hem te bieden heeft en de minuten die hij dan kan maken. De juiste stap voor hem in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Uiteraard is er begrip voor de situatie van FCE, maar zoveel belang op enkel de schouders van deze jongen om uit de financiële malaise te komen geeft enkel blijk van ontzettend kortzichtig, inspiratieloos beleid en gebrek aan enig voetbalvisie

37   4  
Nee gewoon nee!

Noa Lang? Dat is toch geen nac speler man, veel te arrogant en stiekem misschien al een stapje verder dan nac.

9   2  
Nac

Even voor de duidelijkheid kaj heeft nog 1,5 jaar contract.

Misschien wel handig als je wat zinnigs wil zeggen.

13   0  
Gevleugelde Stadsrat

@NAC Kaj heeft een contract tot 2021 waarna FCE de cluboptie heeft om eenmaal zijn contract een kaar te verlengen. Echter, als van deze optie gebruik wordt gemaakt dient de speler een substantiële salarisverhoging te krijgen. Gezien de huidige financiële situatie van FCE is er niet genoeg draagkracht om hem deze salarisverhoging te bieden en is het enige wijselijk besluit Kaj deze transfer periode te verkopen

5   12  
TIPEX

Ach ná dit seizoen is Kaj transfervrij. Wordt dan een duur seizoen voor de Eindhovenaren.

8   1  
Boom

Wat een eikel die Scheepers. Zo valt er geen zaken te doen. Jammer voor Kaj, maar zo lang hij er geen groot punt van maakt ben ik bang dat er helaas weinig schot in de zaak zal komen.

11   36  
Teflon don

700K is volgens mij helemaal niet zo gek; uiteindelijk kom je op een tonnetje of 5 met een doorverkoop percentage uit. Als NAC gelooft dat de Rooij echt goed is dan gaan ze hem over 2/3 jaar voor een veelvoud verkopen.

Daarnaast heeft NAC een speler voor 2.5 mln verkocht die slechts 16 wedstrijden in NAC 1 heeft gespeeld, dan is het toch niet zo gek dat E’hoven het maximale wilt hebben.

Dat Eindhoven vast houdt aan die 7ton is omdat NAC ze het gevoel geeft dat er nog wel wat te halen valt in de onderhandeling. Ze willen de Rooij heel graag anders hadden ze 2/3 weken geleden wel doorgeschakeld en een alternatief gehaald.

Bij NAC wordt alles gezet op directe promotie en de spelers die ze daar voor nodig denken te hebben worden hoe dan ook gehaald, dat weet Eindhoven ook wel.

11   5  
f4ratje

door deze soap, heb je best kans dat ALS kaj komt de verwachtingen zooo hoog zijn want hij heeft zoveel knaaken gekost dat het helemaal faliekant misloopt.... hoop het natuurlijk niet maar dat is nogal een druk op zon jongen zn schouders

18   15  
RV

Ik heb net als de meeste mensen deze jongen heel af en toe voorbij zien komen in de samenvattingen. De laatste wedstrijden op hem gaan letten maar waarom dit dan de verlosser van NAC moet zijn begrijp ik niet. Over wie hebben we het zeg...

Hij zal vast niet zijn beste wedstrijden hebben gespeeld maar vond het oprecht tegenvallen. Zowel qua fysiek, in de combinatie, in de actie als voor de goal.

Misschien maar stoppen met de zoektocht naar een buitenspeler?

El Allouchi een linie naar achteren, Immers op tien, Malone in balbezit een linie terug, volle bak opkomende backs, contract van Hooijdonk verlengen en Venema er naast in de spits.

Een half miljoen is nog steeds een veel te fors bedrag.

11   5  
Bommetje

Hier moet NAC niet aan meedoen. Bod intrekken en maar kijken wat ergebeurt. Die 4 ton kunnen ze ook volgend jaar inzetten

13   5  
Harrie

Lekker laten gaan en terugtrekken om niet meer te onderhandelen

7   12  
Mo

Houd toch op, Manders!

9   5  
Reflektor

Maximaal 250.000 euro nu, zonder doorverkoop clausule.

7   1  
Dun Diëe

Eindhoven probeert gewoon in extreme het onderste uit de kan te krijgen want ze weten dat NAC net 2 miljoen heeft bijgeschreven voor van Hecke. Dat is hun goed recht hoor. Wel zullen zien hoe het loopt.

En ja we willen hem er natuurlijk graag bij hebben maar het is nou ook weer geen hele grote ramp als het uiteindelijk niet mocht lukken.

25   1  
Scheids!

Of topic:

Frans Derks op 89 jarige leeftijd overleden!!
Rust zacht Frans, sterkte aan al zijn nabestaanden!

8   11  
Charles

Steijn is wellicht een goede trainer, maar voor een td denk ik niet geschikt. Onhandig om nu al zaken in de openbaarheid te brengen, beter even de mond houden, tijdens of zelfs nog voor heropende onderhandelingen. Hierdoor gaat het nu stuk lopen. Verkoop van kaj ligt neem ik aan erg gevoelig in eindhoven, tis het tafelzilver wat ze eenmalig kunnen verzilveren in een financieel barre tijd.

Onderhandelingen voor je aan tafel, niet in de media.

15   13  
abc

Misschien vergis ik me, maar volgens mij bepaalt de verkopende partij de prijs. En de kopende partij kan daarmee instemmen of een tegenbod doen. Eindhoven hoeft helemaal niks. Waarom moet deze club trouwens ' maar failliet gaan.' Hebben ze ons iets in de weg gelegd ?

De vraagprijs is 700k, het bod van NAC 400k. In fatsoenlijk zaken doen kom je dat uiteindelijk meestal uit op 550k.
Of Kaj dat geld waard is, ik persoonlijk denk van wel, bepaalt de technische staf van NAC en niet wij. Dus we gaan het wel zien. In ieder geval ontbreekt in deze selectie nog creativiteit.




31   4  
Badeend

Een half miljoen of zelfs meer betalen voor een speler die nog alles te bewijzen heeft is voor NAC in de huidige situatie (financieel opkrabbelend, eerste divisie, corona-omzekerheid) echt TOTAAL VAN DE POT GERUKT. Nooit doen.

12   5  
Leurenaar

NAC stoppen met die flauwekul! Geen zaken doen met Eindhoven zolang de huidige directie daar de scepter zwaait.

11   0  
Hans

Nou heren van 040, dan is het vanaf dit weekend 340000, en volgende week 320000. Elke week dat wij m niet hebben neemt de waarde af.

8   25  
Vinnie Jones

Wat mij betreft mag NAC doorschakelen naar Loukili van Helmond. Die vond ik tegen ons erg goed.

6   3  
Scheppioni

Ik sluit me aan bij den Hulk !
Laat scheepers lekker verder dromen 4 ton geen cent meer !

11   3  
Spion

Er zijn voor 7 ton toch wel andere/betere opties?
Ik vrees dat Eindhoven zijn hand hier overspeelt. Hopelijk houd NAC voet bij stuk en bieden ze geen eurocent meer dan 4 ton.

9   12  
Belgische Naccer

Stop maar met die de Rooij.
Eindhoven vraagt de hoofdprijs en dat gaat NAC gewoon nooit betalen. 4 Ton is al een heel goed bod wat NAC gedaan heeft. Take it or leave it.

Karim Loukili van Helmond Sport, is de beste linksbuiten die we tot nu toe tegen ons gehad hebben. Die liet Schouten alle hoeken van het veld zien. Haal die maar op! Is net zo goed als van Rooij

8   7  
Reflektor

Die kan je niet ophalen ....is een talent uitgeleend aan Helmond door Mechelen.

1   2  
Cees

Tot mijn spijt lees ik op deze pagina een hoop onzin reacties. NAC moet “altijd” zakelijk “blijven”! Zich nooit laten verleiden tot dom handelen. Je bent en blijft een voetbalbedrijf! Al onderhandelend met Eindhoven, let namelijk niemand NAC om gelijktijdig haar voelsprieten “ook” elders uit te gooien, het met zoeken naar mogelijk andere spelers. En al die wildwestverhalen, die menigeen in de wereld gooit, daar koop je totaal niets voor.

4   4  
Maarten

Nou heer Scheepers, ga lekker aan kapitaalvernietiging doen en laat de Rooij in Eindhoven. Volgend jaar is hij nog maar 300.000 waard met 1 jarig contract. En als Kaj er echt de buik van vol heeft en geen knikker meer raakt dan mag je überhaupt blij zijn met wat euro's. Wat is hij een slechte onderhandelaar zeg. Ben blij dat je daar zit. En de nood is erg hoog daar. Vinnie Vermeer krijgt slechts een amateurcontract. Salaris van Kaj 2500 bruto, ik kom er mijn best er niet voor uit. Ga maar lekker 7 of 5 ton vragen jongen, Eindhoven zal zeer content zijn over jouw starre houding. Hebben ze daar geen RVC? Of hebben ze dat niet ivm de krappe begroting. Onze RVC bestaat tenminste nog uit tandloze Harlekijns maar wat zit daar in Eindhoven die Scheepers op zijn vingers tikt? Dit is echt ongelooflijk.

8   1  
Chris W.M.

@Reflektor, Vinnie Jones en Kopspion

Loukili kun je nu niet halen. Is een eigen speler van Helmond, heeft dat contract in Augustus getekend. Omdat hij al wedstrijden voor Helmond gespeeld heeft zou je hem op z’n vroegst in januari kunnen halen.

Omarsson speelt bij concurrent Excelsior. Die zal no-way goedkoper zijn dan De Rooij.

Het feit dat ze nog steeds op De Rooij wachten betekent dat ze gewoon zelf geen alternatieven zien. Dus moeten we het hier voorlopig mee doen, en hopen dat DJ Buffonge snel mee kan doen in het eerste. Gisteren weer uitspraken van Steijn gelezen waar ik erg nieuwsgierig door wordt. Wie weet hebben we De Rooij helemaal niet eens nodig!

5   1  
fvf6

Ik zou als NAC zijnde niet eens reageren op eindhoven 350.000 en 15% doorverkoop is meer dan voldoende. Zoals ik heb begrepen zijn er geen andere clubs geinterreseerd ,dus NAC staat in deze sterk .

3   1  
Ivo

Ik vind dat je als NAC in de KKD nooit meer dan 250K moet betalen voor een speler. En dan moet het echt een topper zijn. Je moet er later ook nog wat aan kunnen verdienen. En zijn salaris moet ook nog betaald worden.

In coronatijd 400K of meer betalen terwijl je niet weet hoe lang je met veel minder inkomsten uit wedstrijden en sponsoring moet doen, vind ik echt onverantwoord.

Zoek maar een andere speler. En we hebben ook DJ Buffonge en Fiorini nog, die hebben nog maar weinig gespeeld, geef die jongens anders een kans op de vleugels.

Nog ruim een week tot de transfer deadline, we gaan het zien.

1   2  
Pietjebel

@ivo
Snap ook niet echt waarom dj geen speeltijd krijgt
Zit net een stuk in de stem te lezen dat dj hele mooie dingen laat zien op de training

2   0  
Dutchbird

Laat die Scheepers over enkele weken maar aan zijn bestuur uitleggen dat hij 4 ton + een ton aan doorverkoop heeft laten lopen. Dan kan Goetzee het faillissement van Eindhoven aanvragen en kunnen ze aan de Aalsterweg over een paar jaar weer instromen bij de amateurs. Scheepers kan nog een paar weken uitzoeken hoe het precies zit met zijn WW aanvraag en hoe lang die gaat duren.

0   0  
Vinnie Jones

@ChrisWM en de rest die het wellicht al een keer gezegd hebben.

Bedankt voor de info, wist niet dat hij gehuurd werd. Kan ik dat ook weer uit m’n hoofd zetten, scheelt me ook nog eens minnetjes.

3   1  
Fred1

Dat er in de voetbalwereld geen enkele ethiek zit en het een door en door verrot wereldje is maakt deze soap weer maar eens duidelijk.
Ik weet dat een en een niet altijd twee is we het niet altijd zwart wit kunnen zien, ik weet ook dat soms dingen los van elkaar moeten gezien worden.
Maar tóch, dan komt bij mij de voorkennis handeling van Smulders weer boven drijven waar Goetzee volgaarne zijn goedkeuring aan heeft gegeven en ondertekend.
In mijn ogen je reinste oplichting.
En wat doet Goetzee nu?
Geen enkele scrupules, hij blijft gewoon op de achtergrond en doet alsof zijn neus bloed, wat voor een rat ben je dan, zeker als je ziet dat je TD een totaal irreële prijs vraagt.
Goetzee is achteraf gezien erg sterk gebleken om zogenaamd achter zijn TD te blijven staan, het lijkt op solidariteit maar in de praktijk is het wegkijken en weglopen voor je verantwoordelijkheid.
Walgelijk.

Laad alle berichten na dit bericht in