Wij gaan niet opzij

Fifa staat voor opschuiven seizoensslot en transferwindow

Thiestemberg

De UEFA en FIFA vergaderen al een tijd over de voortzetting van de competities in of na deze crisis. De eerste tekenen van een definitieve eindbeslissing komen nu aan het licht. Alle informatie in dit artikel is afkomstig uit een uitgelekt concept-document van de FIFA.

De FIFA ziet zich door de wereldwijde maatregelen en de grote wens van nagenoeg alle voetbalbonden om het seizoen uit te spelen genoodzaakt het seizoensslot, de transferwindow én mogelijk de nieuwe seizoensstart op te schuiven. Eerder werd al op deze optie geanticipeerd door het EK een jaar op te schuiven. 

Een groot probleem met deze oplossing is het feit dat alle aflopende contracten van de spelers aflopen op 30 juni. Het inhalen van alle wedstrijden voor deze datum is niet realistisch. De FIFA geeft aan dat deze contracten als uitzondering worden verlengd met een aantal maanden. Al afgeronde transfers (van bijvoorbeeld Hakim Ziyech) worden dus ook automatisch opgeschoven. Formeel opgezegde contracten blijven wel opgezegd, hier veranderd dus niks. 

Mocht dit concept doorgang vinden zal er wel gekort worden op wedstrijden. Er zijn al plannen geopperd waarin Kwalificatieduels voor de Champions en Europa League in een duel worden beslist, dus niet meer in tweeluik-vorm. Het is niet uit te sluiten dat dit voor eventuele Nederlandse Play-offs wedstrijden ook gaat gelden.

Bron:
B-Side Rats, AD, VTBL
Vorig bericht
Geen wedstrijden meer voor NAC-jeugd 0 reacties
Volgend bericht
KNVB met ING in gesprek over noodfonds 9 reacties
6 Reacties
35   3  
Ouwe Spionkop

Ik ben voor. Als de (gezondheids) situatie het toelaat in de zomer voetballen. Hopelijk met publiek bij heerlijke temperaturen.
Beter nog dan in de winter te staan blauwbekken op tribune.

35   3  
Ouwe Spionkop

Ik ben voor. Als de (gezondheids) situatie het toelaat in de zomer voetballen. Hopelijk met publiek bij heerlijke temperaturen.
Beter nog dan in de winter te staan blauwbekken op tribune.

3   0  
Bou

Het is logisch dat de FIFA, de nationale bonden en de clubs willen dat de competities worden uitgespeeld. Probleem is uiteraard dat het totaal onbekend wanneer er weer gevoetbald kan worden. Uitgangspunt is vermoedelijk dat er geen verdere consessies meer gedaan worden aan het EK2020 (in 2021) en de OS.

Probleem is echter de contracten. FIFA kan wel aangeven dat deze verlengd worden, maar de FIFA is geen partij in een contract tussen speler en club, het lijkt mij sterk dat dit zomaar kan. Verder is dan het voornemen om de reeds ogezegde contracten niet te verlengen feitelijk on eerlij, dit betekend dat spelers dus niet meer in actie kunnen komen of dat clubs op stel en sprong contracten met een paar maanden moeten gaan verlengen, met alle financiele consequenties van dien.

Als de competities afgemaakt worden, maar het duurt langer dan verwacht voordat er weer gespeeld kan worden, dan wordt het automatisch ook krap voor volgend seizoen. 2 of 3 keer per week spelen kan dan niet uitgesloten worden.

2   0  
sjef de gevulde koek

wat zal de amstel dan lekker smaken met 30 graden op me knars. Ipv bijna alle wedstrijden hier met kut weer haha. Zou wel top zijn en nog een kleine kans. Ik ben benieuwd lijkt me bijna onmogelijk. Ook met vakanties etc als alles word vrij gegeven.

1   0  
Arie

Laten we het hopen, zo blijft het voor iedereen eerlijk.
Elke andere situatie zal oneerlijk zijn voor bijv. AZ met het kampioenschap, Utrecht t.o.v. Willem II met een wedstrijd minder voor de EL plaatsen, mogelijke promovendi uit de KKD buiten Graafschap en Cambuur en het goed wegkomen qua degradatie van RKC, ADO, maar ook kwakkelende clubs als Fortuna, Twente en Zwolle.

3   2  
fvf6

Volgens mij is dat juridisch een probleem in het geval Ziyech , op papier is hij 1 juli geen speler meer van Ajax . Want wie draait ervoor op als hij na 1 juli voor Ajax speelt en een blessure oploopt waardoor hij een maandje of 6 niet kan voetballen ?

1   0  
The fly

Ik zie alleen maar voordelen.

Langer verblijf Hecke en Olij
Kans op promotie
In je shirt op de tribune
nog beter bier omzet door mooi weer


ik zeg win win win

Laad alle berichten na dit bericht in