Wij gaan niet opzij

KNVB met ING in gesprek over noodfonds

Thiestemberg

Bij de aankondiging van een algehele staking van de Nederlandse voetbalcompetities lieten veel clubs hun zorgen al blijken. De gemiste inkomsten van de wedstrijddagen zijn voor alle clubs een enorme aderlating. Sommige clubs hebben genoeg reserves om een tijd zonder deze inkomsten te kunnen. Bij veel kleinere clubs is dit niet het geval. Voor hun kwam de KNVB maandag met goed nieuws.

De KNVB liet namelijk aan alle clubs in een conference call weten dat ze samen met ING een noodfonds beschikbaar gaan stellen voor de noodlijdende clubs. Het kapitaal in dit fonds en de vorm waarin de clubs hulp krijgen (met of zonder rente) is nog niet bekend. Buiten de Eredivisie en de KKD zijn amateurclubs ook in het plan van de KNVB opgenomen. Eredivisie CV directeur Matthijs Manders wil op deze manier met alle clubs 'schouder aan schouder' door deze coronacrisis heenkomen.

NAC beleefde dit seizoen dankzij het behalen van de halve finale van de beker een financiele meevaller. Toch zal de club de steun van de KNVB ook zeker kunnen gebruiken deze crisis. Deze week komt er een update van Luuc Eisenga waar in ook dit onderwerp ongetwijfeld aan bod komt.

Bron:
KNVB, ECV, Veronica Inside & B-Side Rats
9 Reacties
6   0  
Henri

@Scheppioni
Christ van Ninnatten is voorlichter bij de KNVB. Niet meer en niet minder. Heeft dus zero invloed op het beleid aldaar.
Anders was NAC iedere competitie waarschijnlijk met 10 punten voorsprong gestart.

2   6  
Henri

Toch zal de club de steun van de KNVB ook zeker kunnen gebruiken deze crisis. Deze week komt er een update van Luuc Eisenga waar in ook dit onderwerp ongetwijfeld aan bod komt.

Als waar is wat jullie schrijven komt NAC naast het infuus van de grote drie ook aan het infuus van de ING bank te liggen. Dat belooft in mijn ogen niet veel goeds.

1   1  
Wanny

Nog meer schulden die je in de toekomst moet afbetalen. Dat is ook niet echt aanlokkelijk.

3   3  
scheppioni

NaCCer van Nijnatten zit daar ook nog bij de bond, hij moet maar voor NAC staan ook betreft periodekampioen, niet zo maar laten afschepen. Ook een vorm van toekomst, bij een mogelijkheid op verbetering/kans op promotie ! Periodes zijn er niet voor niets in de KKD !

4   1  
Henri

@Wanny
Dat is ook de strekking van mijn post. Laat de drie eigenaren lekker dokken. Door hun wanbeleid (zich overal mee bemoeien en totaal ongeschikte personen aanstellen) zijn we in deze KKD misère beland. Ze hebben al 3x de kans gehad de club te verkopen, steeds is het geweigerd. Bod werd te laag beschouwd of het werd de kopende partij niet gegund. Het lijkt mij een zeer slecht scenario als Eisenga nu nog bij de ING bank om geld gaat vragen. Krijgen zal door een KNVB arrangement niet moeilijk zijn, maar aflossen is meestal een ander verhaal. Maar ik ben nog steeds benieuwd naar het beleidsplan van Eisenga dat eind februari al zou worden gepresenteerd.

6   0  
Henri

@Scheppioni
Christ van Ninnatten is voorlichter bij de KNVB. Niet meer en niet minder. Heeft dus zero invloed op het beleid aldaar.
Anders was NAC iedere competitie waarschijnlijk met 10 punten voorsprong gestart.

0   0  
De Bolle Damen

Het is Chris (van Nijnatten) en heeft inderdaad geen substantiële invloed bij de KNVB mbt NAC alleen als ambassadeur en groot fan. Meer niet.

0   0  
Scheppioni

Weet ik eigenlijk ok goed, maar tis meer de wens van de gedachte Wanny !

0   0  
Scheppioni

Henri bedoel ik

1   0  
Wanny

NAC heeft normaal gezien al niet veel inkomsten in deze periode. Dat komt pas bij verlengingsperiode seizoenkaarten en de eerste sponsorbetalingen voor het nieuwe seizoen. Als dit lang aanhoudt en we een diepe crisis in gaan, gaan daar de klappen vallen.

Tot die tijd kun je genoeg maatregelen nemen om de kosten te verlagen om zo de omzet die je wel mist te compenseren.

Om te beginnen kun je als NAC alles op kantoor zonder vast contract schrappen. Uitzendkrachten per direct en tijdelijke contracten nu al aanzeggen.

En de spelersgroep vragen om vanaf 1 april 70% van salaris te accepteren tot er weer gevoetbald wordt. Bij promotie dit seizoen of volgend seizoen wordt het verschil alsnog uitbetaald.

En daarnaast gewoon met de stofkam er doorheen en niks meer uitgeven wat niet 100% noodzakelijk is.

Laad alle berichten na dit bericht in