Wij gaan niet opzij

Filipovic: "Luka en ik zijn hetzelfde, een beetje gek in het hoofd"

Thiestemberg

Na de bekeroverwinning op FC Emmen sprak de sterk spelende Andrija Filipovic met BN de Stem. De Kroaat deed een boekje open over zijn band met teamgenoten en zijn mentale vooruitgang in zijn tijd bij NAC.

Filipovic gaf namelijk aan in zijn tijd bij NAC rustiger te zijn geworden. Bij zijn oude ploeg NK Gorica pakte de druistige aanvaller namelijk even veel gele kaarten als dat hij goals maakte. Tegenwoordig beperkt Filipovic deze onstuimige acties tot het minimum: "Het kost mij geen moeite meer om rustig te blijven. Ik blijf kalm en raak niet meer gefrustreerd als ik niet speel. Ik heb geduld.”

Waar hij bij NK Gorica koning van de gele kaarten was is hij bij NAC koning van de invalbeurten. Maar liefst negen keer betrad Andrija het veld als invaller, niks negatiefs volgens de aanvallar zelf: "Ik weet dat de trainer in mij gelooft omdat hij mij altijd laat invallen. Ik heb een kans gekregen en aangetoond dat ik meer kan brengen dan ik tot op heden heb gedaan.”

Filipovic heeft het naar zijn zin bij NAC, hij geeft aan dat het een geweldige waardering is dat de supporters hem zo waarderen. Ook heeft hij gigantisch veel steun aan zijn twee 'Servische broertjes' Luka en Ivan: "Zij zijn als twee broers voor mij, geweldige personen. Natuurlijk is het fijn om mensen uit de Balkan in mijn directe omgeving te hebben, al is het maar om in mijn eigen taal te praten. We zijn vrienden, broers, alles. Luka en ik zijn hetzelfde, een beetje gek in het hoofd. Ivan is de rustigste. Hij is jonger, maar wel slimmer.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
14 Reacties
62   3  
Overal

Ik denk dat Filipovic een hele goede kan worden. Hij heeft met afstand de beste voorzet van de hele selectie en kan een mannetje voorbij komen.

Als ik Brood was zou ik hem de komende wedstrijden zeker een kans in de basis geven.

62   3  
Overal

Ik denk dat Filipovic een hele goede kan worden. Hij heeft met afstand de beste voorzet van de hele selectie en kan een mannetje voorbij komen.

Als ik Brood was zou ik hem de komende wedstrijden zeker een kans in de basis geven.

45   10  
sjef de gevulde koek

Er gebeurt wel altijd iets als hij in het veld staat. Vind hem zeker niet tegenvallen en zie hem liever dan El Allouchi weet niet wat die aan het doen is maar komt niet meer voorruit jammer om te zien. Vorig jaar heel negatief geweest op hem. Begin dit seizoen dacht ik een andere El Allocuhi te zien maar op dit moment zakt hij zwaar door het ijs. Dan doe mij deze jongen maar die veel meer gevaar uitstraalt en een goeie voorzet schot heeft.

16   5  
Kopspion

Past goed bij BAC denk ik.., verreweg de meeste supporters zijn ook een beetje (?) gek in het hoofd

9   1  
Kopspion

NAC dus

7   5  
scheppioni

Ik had eerlijk bij Filipovic wat twijfels, maar die zijn weg.
Ga zo door Andrija, waarde vol voor de ploeg zo is gebleken.
Daarbij laat hij ook Sydney gewoon voort de vrije trappen nemen !
Go ahead thuis is in het verleden nog wel eens lastig geweest, dus hopelijk morgen meteen van de eerste minuut scherp ons NAC !!!

6   4  
scheppioni

Ook dat klopt Kopspion, volkomen herkenbaar !

8   2  
HupNAC!

Vind ik echt 1 van de leukste spelers van de huidige selectie en toont wekelijks aan dat er nog groei in zit!

9   3  
Dbare

Leuke speler. Echte NAC voetballer en moet soms aan Lurling denken als ik hem bezig zie. Ga zo door!!

7   6  
Ere

Filipovic is naar mijn mening een stuk beter dan El Al. Ook van der Gaag is beter dan El Al. Van mij zou ook boussaid gewisseld mogen worden voor een van deze twee gasten. Het ziet er allemaal spannend uit, maar heeft enorm veel onnodig balverlies op gevaarlijke plekken.

6   6  
Johnnyboembastik

Filipovic is een aardige speler voor NAC op het huidige niveau. Tegen Emmen duidelijk kunnen zien dat hij wedstrijdritme mist, want na een uur spelen was de tank duidelijk leeg.
Filipovic is in mijn optiek een mindere speler dan L. Ilic.
Hem vergelijken met El Alouchi is nonsens, want volledig ander type speler met meer dan waarschijnlijk een andere opdracht in het veld van onze technische staf. Natuurlijk is Filipovic feller, betere voorzet ... maar voor de balans in een elftal heb je niet zoveel aan 4 of filipovicen.
Hem mag je vergelijken met L. Ilic, ook qua positie. En Luca is simpel weg een betere voetballer. Dat Filipovic iets extras kan brengen als hij van de bank in het elftal wordt gebracht is duidelijk. Dus gebruik hem daarvoor zou ik zeggen.

11   0  
Boxer

Ik zie dat deze selectie steeds breder wordt. De nummer 12 t/m 18 kunnen ook prima mee en zijn geen verzwakking.

Dit kan je in de loop van de competitie weel eens van pas komen

5   1  
CsabaFeher

Filipovic is in mijn ogen een speler die met zijn fijne voorzet iets extras kan toevoegen aan de aanval op dit moment. Met spelers als Ilic, Boussaid en El Allouchi die allemaal voornamelijk naar binnen komen om de combinatie te zoeken wordt het vrij voorspelbaar.
Ook voor van Hooijdonk en Stokkers zou het weleens lekker zijn om meer voorzetten te krijgen en zo wat meer te afwisseling te hebben in de aanval. Niets ten nadelen van El Allouchi, maar hij is, denk ik, van bovengenoemde de minste dribbelaar waardoor ik Filipovic wel graag een keer op zijn plek zou willen zien in de competitie!

1   6  
The fly

Gezien zijn ontwikkeling lijkt het me zeker dat hij een basisplaats moet krijgen. Ik kan genieten van bousaid, maar heeft som cruciaal bal verlies.

Ik zou als volgt spelen. (als iedereen fit zou zijn).

olij

schouten/anholt monsalve riera noblejas

filipovic i. ilic verscheuren vd gaag

Hooijdonk Dogan


Bank keeper: maak niets uit, olij keept alles
Bank verdedigers: anholt/schouten, hecke, rosler, neelen
Bank middenveld: bousaid, l. ilic, el allouchi
Bank aanval: sjokkers, kudimbana, roulerende jeugd

0   0  
Arie

Filipovic is vooral een veel fijnere speler voor Van Hooijdonk, die geeft tenminste nog eens een voorzet. Ilic draait vrijwel altijd naar binnen naar zijn chocoladebeen toe of gaat zelf aan de wandel.
Flippo mag van mij lekker blijven staan en wedstrijdritme opdoen.
El Al heb ik al definitief afgeschreven. Daar heb je gewoon echt niks aan, gaat duels uit de weg, heeft geen drang naar voren en ontbeert creativiteit.

Laad alle berichten na dit bericht in