Wij gaan niet opzij

Fr0nt76 verhuist naar het midden: "Wij willen de B-Side helpen aansteken en opzwepen"

Das Phantom

Fr0nt76 gaat verhuizen. De supportersgroep heeft op Twitter aangekondigd dat ze vanaf vrijdag niet meer vooraan staan, maar naar het midden van de B-Side verhuizen. De groep doet dit omdat ze de sfeer op de tribune willen verbeteren.

"Afgelopen seizoen heeft Fr0nt zijn verplaatsing naar beneden gemaakt, in de hoop het geluid meer richting het veld te dragen", is te lezen op Twitter. "Helaas bleek dit de dynamiek op de tribune weg te nemen,waardoor het aansteken van alle groepjes op de B-Side niet mogelijk was." 

Fr0nt76 probeert met de verhuizing de sfeer te verbeteren op de tribune. "Wij willen de B-Side helpen aansteken en opzwepen, maar daarnaast heeft Fr0nt de B-Side ook nodig." De groep snapt dat er nu misschien vaak andere mensen op de beoogde plekken staan. "We komen als groep, maar doen dit samen. United we stand. Op naar een prachtig seizoen van wederopbouw." 

Bron:
B-Side Rats, Front76
Terug naar overzicht
168 Reacties
551   109  
ComonNAC

Dus een stel agressieve pubers die net een paar haren op hun zak hebben bepalen zometeen dat ik niet meer op de plek kan staan waar ik al vanaf 1996 sta? Op een tribune zonder vaste zit/sta plekken? Prima dat ze de sfeer proberen te verhogen, maar door dit soort dingen vooraf af te dwingen in plaats van er gewoon op tijd te zijn iedere wedstrijd sla je de plank in mijn ogen compleet mis.

94   36  
Rogo

Mijn zegen hebben ze! Afgelopen seizoen was het te tam, dat moet anders. Een groep die de boel aanjaagt helpt daarbij. Al begint het op het veld natuurlijk. De sfeer komt alleen als er nog iets op het spel staat én het elftal laat zien er vol voor te gaan.

51   23  
Nb.vos

Heel mooi! ik heb dit vaker al geroepen dat de fanatiekere aanhang weer centraal op Bside en op VakG hoort te staan om de boel aan te zwengelen!

203   66  
BredaCentrum

Zullen we anders ook een trommel & een megafoon nemen?

En nu iets meer gefundeerd..

Ik ben pertinent tegen op een groepering bij NAC die zich opdringt op tribunes. Zonder te meer omdat in mijn ogen Fr0nt zich voordoet als een sfeerbepalende groep op de Bside.
Zelf (en volgens mij vele met mij) ervaren ze bij thuiswedstrijden als niet-NACs. Het spelen van een capo die meermaals omgekeerd naar de tribune staat vind ik geen bijdrage leveren aan hetgeen NAC voor staat. Sfeer komt wat mij betreft voort uit een wisselwerking tussen veld en tribune. Nu zit daar, als het aan deze groep ligt, een schakel tussen.

Daarnaast ben ik wel van mening dat Fr0nt goed is in sfeeracties zoals ook de Loco’s in zeer positieve zin onderdeel zijn van het NACse.

189   6  
Arnac

Na 25 jaar op het midden van de bside te hebben gestaan (van Goodrats, Maniacs tot aan andere vrienden), verplaats ik met enige tegenzin naar Vak G. Ik hoop dat de nieuwere aanhang net zo fanatiek is zoals ik en m'n vrienden dat altijd zijn. Zingen, schreeuwen en aanmoedigen horen daarbij.
Bij de nieuwere generatie zijn ook een hoop, volgens mij, vriendinnetjes bijgekomen. Die vinden het dan 'oh zo gezellig! Wat zingen ze leuk, hihi'
Hopelijk brengt de nieuwe fanatieke groep alleen fanatieke mensen (jongens en meiden) zonder daarbij indruk te hoeven maken op hun vriendinnetje of vriendje, maar wordt vooral NAC aangemoedigd en toegezongen.
In de gracht en in de stad kan iedereen zich dan weer druk maken om zijn uiterlijk en gedrag voor degene die hij /zij leuk vindt.

Overigens, de mededeling : 'Wij verplaatsen naar het midden', is m.i. wat vreemd. Ze moeten gewoon bijtijds op een plek staan. Het is een vrije tribune, wie het eerst komt heeft de plek die hij wilt.

29   100  
Jules

90 minuten lang, gekke huis op de tribune, niemand die ons stoppen kan !

Oh w8….. verkeerde site. Hoop ik…..

57   41  
Sjef de gevulde koek

Prima besluit heren van Front076. Hopelijk word het op Vak G ook opgepakt. Vroeger kon je daar de tribune niet eens op achter het doel. Nu staan er kinderen en meisjes van 12. Hopelijk trekt Front een grotere aanhang aan nu en word de Bside weer wat rauwer ipv die zuipende studenten die niet eens 3 spelers op kunnen noemen. Op naar vrijdag heb er zin in.

150   3  
Voorwaarts

Van mij mogen ze natuurlijk staan waar ze willen, iedereen mag dat.
Weet wel dat het op het midden van de Bside het drukst is van allemaal en dat de Bside van niemand is.

Mocht er enige wrijving zijn hoop ik op flexibiliteit van beide kanten. Iedere wedstrijd een net iets andere plek (afhankelijk van de drukte) is ook goed.
Front heeft een niet al te beste naam en er zijn genoeg mensen die er al jaren staan en willen blijven staan.

246   8  
Nac

Als Front zorgt dat ze om half 7 bij de poort staan kunnen ze in het midden staan.

Ze moeten niet denken dat ze voor hun ruimte vrij gaan houden.

34   96  
Pmds

@voorwaarts

Een niet al te beste naam?

Tenminste jongeren die nog echt fanatiek zijn en zowat iedere uitwedstrijd met een goede groep bezoekt.

Waar doel je op?

551   109  
ComonNAC

Dus een stel agressieve pubers die net een paar haren op hun zak hebben bepalen zometeen dat ik niet meer op de plek kan staan waar ik al vanaf 1996 sta? Op een tribune zonder vaste zit/sta plekken? Prima dat ze de sfeer proberen te verhogen, maar door dit soort dingen vooraf af te dwingen in plaats van er gewoon op tijd te zijn iedere wedstrijd sla je de plank in mijn ogen compleet mis.

174   1  
Badeend

De B-side is en was altijd al ongeorganiseerd. Dat de sfeer niet al te best was, heeft niets met de placering van welke groep dan ook te maken. Dat heeft te maken met onherkenbaar voetbal, een onherkenbaar elftal, jazeker ook corona en algemene ontevredenheid maar vooral een onherkenbare club de afgelopen jaren.

Dat gaat veranderen en dat mensen als die van front76 daar positief aan bij willen dragen is prima. Zo lang het zich maar niet uit in het opeisen van bepaalde "nieuwe rechten" ten koste van andere NAC-supporters.

20   77  
NNB

En de toetsenbord hooligans slaan weer toe...

17   59  
JP076

@comonac afdwingen? Er wordt niets afgedwongen. Alles wordt gedaan in goed overleg staat er :).

32   37  
scheppioni

Goed bezig Fr0nt76 !!!
Echt zin in een fris voetballen NAC vrijdag, afgelopen met dat tikkie breed gek^t !
Nou van de week de knvb nog en knallen maar !! HUP NAC, zal nooit verloren gaan !

7   35  
Henktietenkie076

Vrijdag 90 minuten lang “ ik spring voor nac, jij springt voor nac, wi springen allemaal voor nac nac nac nac nac”

92   40  
Das Phantom (BSR)

Iedereen heeft zijn conclusies alweer getrokken voor de eerste wedstrijd is gespeeld.

Misschien komen de mannen wel keurig op tijd naar het stadion om te staan waar ze willen staan, gaan ze niet iedere week op twee vaste rijen staan, maar schuiven ze een beetje en verhogen ze de sfeer wel met hun inzet.

Natuurlijk is het niet goed als ze plekken gaan opeisen. Met nadruk op als, want dat staat ook helemaal nergens. Ze vertellen in het statement alleen wat en waarom ze iets doen en hopen daarmee op begrip.

Zullen we even afwachten hoe dit gaat uitpakken voor we conclusies trekken?

57   16  
Yup

Wij staan al jaren met een vaste groep supporters op die plekken.
Moeten wij nu weg?

65   12  
ComonNAC

@JP076

Er staat "we komen als groep, maar doen dit samen." Maar met wie doen ze dit samen? Is dat al overlegd met alle andere seizoenkaarthouders die daar al jaren staan? Overleg komt in het stuk niet voor.

Als ik de goede koppen voor mij heb is onderling overleg vooral dat je maar snel moet wieberen omdat ze denken dat ze allen kunnen maken.

53   8  
Keeske

Wordt het deel nu ook weer afgezet met geel zwart lint? Dat was namelijk ook zo toen ze naar beneden gingen...

23   10  
Talent

Goed dat jullie dit nu kenbaar maken. Zal wel weer gezeur komen, ga in overleg. Hopelijk kan het vuurtje vanuit het midden eindelijk echt weer eens aangewakkerd worden en zoeken zoenende stelletjes en over gin tonic pratende types een plek aan de zijkant.

Iedereen is welkom bij NAC of je nu 100 jaar supporter bent, het jouw start van de stapavond is of gewoon nieuwsgierig. Het kan echter niet zo zijn dat als je besluit in ‘t midden van de B-Side te gaan staan en er wordt iets ingezet dat je dan raar gaat staan kijken en gewoon door gaat met selfies maken en het hebben over bla bla bla chocoladevla. Doe het samen, maak de B-Side weer als vanouds👊

49   26  
Das Phantom (BSR)

De ene helt van de supporters hier stelt dat er geen vaste plaatsen zijn op de B-Side, dus dat ze maar op tijd moeten komen. De andere helft zegt dat ze al jaren een vaste plek hebben in het midden en vragen zich af of ze nu weg moeten voor "een paar pubers".

Zo gaan we er sowieso niet uitkomen, denk ik. Wordt vroeg druk vrijdag in het stadion.

47   6  
ComonNAC

@Das Phantom,

Misschien en als zijn cruciaal in jouw betoog. Deze groep is zo subtiel als een hamer en laat te veel ruimte voor vrije interpretatie. Aangezien normaal gesproken 1+1 toch echt 2 is trekken inderdaad veel mensen deze conclusie.

51   1  
Kvdc

Nou het is gewoon wie het eerst komt wie het eerst maalt, dus dit geldt voor Front maar ook voor de oude garden.

Wij zitten ook al jaren in het midden, omdat wij er om 18:30 zijn. Er staat ook nergens dat ze bij Front vaste plekken verwachten.

Ze zullen in het midden staan wat een breed begrip is.

Ik kijk in ieder geval uit naar Vrijdag!

Hup Nac!

25   6  
Brutes

@kdvc is de eerste die heel het bericht heeft gelezen geloof ik

23   27  
Das Phantom (BSR)

@ComonNAC 


Dat klopt, omdat we ook nog niet weten hoe het uit gaat pakken.

Begrijp mij niet verkeerd, ik vind dat niemand veel op te eisen heeft op een tribune waar er geen vaste plaatsen zijn. Ik ben ook wel eens later dan ik hoop en dan zit ik meer naar de zijkant of beneden. Balen, maar is niet anders.

De mannen van Front76 doen veel goeds voor de club. En ja, ze maken ook fouten. Dat weten we inmiddels. Hoeven ze alleen niet voor altijd voor in een verdomhoekje voor. Dit is een mooi moment om weer op een goede manier de schijnwerpers te pakken.

76   8  
Yup

@Das Phantom

Wij staan al jaren in het midden omdat we ruimschoots op tijd komen. Eventueele geel/zwarte lintjes zullen subtiel verwijderd worden.

28   7  
Livingthedream

Ik vind het een goed idee.

Maar dan moeten ze er wel gewoon om 18.15 allemaal staan.

Plaatsen vrijhouden op een vrije tribune is te lachwekkend voor woorden.

Geld overigens voor alle groepen of vriendengroepen. Ben je optijd heb je je eigen plek. Denk je 15 min voor de wedstrijd aan te komen kakken en een plek op te eisen heb je gewoon pech

28   2  
GeelZwart

Front geeft aan dat ze in het midden willen gaan staan. Ze geven niet aan dat ze 5 rijen in het midden op gaan eisen.

Voor Front en voor de mensen die er wellicht al jaren staan geldt; wie er als eerste is, die heeft plek. Ik denk dat het niet zo erg is om een keertje toevallig 1 of 2 rijen omhoog of omlaag te staan?!

Laten we er een mooi seizoen van maken en laten we alle supporters/supportersgroepen in hun waarde laten.

Hup NAC!

26   17  
Tinus

Mensen die denken dat ze recht hebben op een plek omdat ze er al jaren staan, en dat op een vak waar geen vaste plekken zijn. Man man.

40   7  
D'n Klaagmuur

Heel mooi! Heb met aantal gasten al wat contact voor het introduceren van wat nieuwe NAC liederen op de tribune aangezien dat zelf nooit zal lukken vanaf F7. Aardige gasten met hart voor de club en mee eens dat de sfeer écht moet veranderen, want anders worden we echt een grote praatkroeg waar het voetbal slechts bijzaak is.

24   7  
Mikesneu

Ik vind het wel mooi dat ze het op deze manier zeggen
Ze kunnen ook niets zeggen en vrijdag die plekken gewoon innemen
Daarvoor mijn complimenten
Ik zelf sta al jaren op de b side met een groep die van 5 man uitgegroeid is tot 20 man
Sommige moeten van ver komen andere moeten tot laat werken
Ik heb het geluk dat ik bijna altijd optijd aanwezig kan zijn en zodoende wat plekken vrij kan houden voor mijn vrienden
Ik hoop dat de mannen van fr0nt er iets moois van maken
Hou elkaar ook een beetje in de gaten dat voorkomt onnodige irritatie

39   15  
negentientwaalf @commonnac

Deze zonder haar op zn zak vanaf 2000. Leeftijd is geen prestatie overigens. de Meeste zijn begin 30 eind 20.

En nu weer vriendelijk, "wij doen dit samen" wijst inderdaad op flexibiliteit van beide kanten, en net als iedereen vroeg komen als de hekken open gaan.

@overigen
Directe paniek alsof wij van gisteren zijn, dat wij niet weten hoe vol de B-side is en of we trommels mee gaan nemen.
Dit gaat gewoon normaal, maar als je met 30 man naar t midden verhuist zal dit inderdaad voor iedereen schuiven worden, alsmede voor ons.
Wij communiceren dit vooraf om juist te opvliegende reacties ter plaatse voor te zijn, want ook wij weten dat er niet altijd rustig verzocht wordt weg te gaan door mensen die langer op die plek staan.

34   4  
Rogo

Niet meteen in de verdediging schieten allemaal. Er is een groep die de sfeer wil verbeteren, daar kan toch niets op tegen te zijn? Dat is toch waar NAC en de B-side bekend om staan? (nog steeds ja...) Ik neem aan dat iedereen die graag in het midden staat daar ook graag aan bijdraagt. En alles met een beetje overleg en flexibiliteit uiteraard. Niet de ene groep tegen de andere, maar samen voor NAC!

32   16  
Mike

Jezus wat is dit een zeiksite geworden zeg met iedereen die zich en zijn mening belangrijk vind.

Ik denk dat ik deze site die ik dagelijks soms meermaals bezoek ff in de ijskast ga zetten.

Ik kan helemaal niets meer met al het negatieve gezeik(niets ten nadele van BSR!) van een stel gesubsidieerde loonarbeiders die in real life door niemand serieus genomen worden maar hier het podium pakken.

In mijn optiek draagt ook al dit negatieve(deels terechte) gezeik ook bij aan waar de club nu staat. Wat een zure bedoeling. Echt heel sneu.

31   2  
Dos

Mijn dochter van 8 gaat vrijdag voor het eerst mee naar NAC, dus hopelijk is de sfeer zo dat ze niet weet wat ze meemaakt en vaker mee wil :-)

28   6  
NOAD

Moet er van alles tegenwoordig gezeik gemaakt worden...?

Ik denk dat iedereen het er over eens is dat de sfeer steeds harder achteruit gegaan is. Daarnaast hoor je iedereen klagen over de "studenten" en alle vrouwen die meer met hun uiterlijk bezig zijn dan met de wedstrijd.

Fr0nt wilt hier wat aan gaan doen, wat in mijn ogen alleen maar goed is. Daarnaast geven ze duidelijk aan dit samen te willen gaan doen en verwachten ze niet dat iedereen maar plek voor ze gaat maken.

Laten we alle negativiteit van de afgelopen seizoenen achter ons laten en weer een frisse start gaan maken. Zowel op het veld, als op de tribunes!
10   1  
Vinnie Jones

Als ze er om half7 staan hebben ze er alle recht toe. Uit hoeveel man bestaat Front eigenlijk?

8   22  
Mikesneu

Nog een tip voor de mensen van fr0nt
Stel een iemand aan die met mensen met klachten gaat praten

54   69  
Kansloos

Och och de stoere boys van front gaan plekken opeisen op de bside…. Op de bside zijn geen vaste plekken!!! Ga dan lekker op de ere zitten. Zorgen voor meer ellende en boetes dan voor sfeer! Blijf gewoon lekker beneden staan met de vissershoedjes die beschermen tegen de regen..

60   2  
Kvdc

Ik hoop ook dat de mannen van Front de spelers weer gaan toezingen voor de wedstrijd. Dat was toch een mooie tijd, met 3/4 duizend man de jongens toezingen tijdens de warming-up.

24   22  
Ouwe Spionkop

Dat wordt onrustig vrijdag op de BSide.

10   5  
Negentientwaald @mikesneu

Geen slecht idee inderdaad! Zijn veel mensen die ook gegronde vragen of klachten hebben.

Mogen altijd naar Thomas vragen.

34   52  
Anoniem73

Wat hebben we nou aan dit soort berichten. Lkkr belangrijk zeg. Die gasten maken voor 18000 mensen de sfeer alleen maar slechter. Dus ga svp 100 km verderop staan.

40   11  
Theoden King

@Noad: je hebt helemaal gelijk.

Het "rauwe randje" bestaat al een paar seizoenen niet meer in het stadion. Deels verklaarbaar door het non-voetbal dat we al jaren geserveerd krijgen, maar deels ook de lamlendigheid van de huidige jeugd.

In mijn tijd op de B-side (jaren '90 tot ongeveer 2003), waren de liederen niet van de lucht. Trotse pro-NAC yells als "Wij gaan niet opzij" afgewisseld een anti-tegenstander lied al dan niet over de moeder van een bepaalde voetbaltweeling. Om nog maar te zwijgen van het legendarische distichon "We zijn de homo's, ja, ja", vaak als reactie op een dergelijke kwalificatie vanuit het uitvak.

Nou weet ik dat de huidige sneeuwvlokgeneratie bij dit soort woorden een acute psychose krijgt, maar dat ontslaat ons aller supporters niet van de inspanningsplicht om van het Rat Verlegh weer een wall-of-sound te maken.

48   14  
De Gier

Wat een sneue reacties zeg. Wanneer Fr0nt op tijd aanwezig is, wat ze altijd zijn, mogen ze staan waar ze willen, en dus ook midden op de Bside. Mannen die aangeven dat de Bside ongeorganiseerd moet zijn maar wel denken recht te hebben op een plek omdat ze er al 25 jaar staan klinken helaas een beetje paradoxaal. Daarnaast snap ik het gezeik op fr0nt ook niet zo goed, ik dacht dat iedereen bij NAC het rauwe randje terugwilde op de tribune? Front bestaat uit gasten die zich ontzettend hard inzetten voor de club en wanneer deze gasten niet aanwezig zouden zijn op de tribune vraag ik me af welk groepje zou opstaan om de sfeer aan te wakkeren. Op een mooi seizoen NACers. Hup fr0nt en hup NAC!

22   23  
Ouwe Spionkop

@TheodenKing
Wat denk je van blijven zingen tegen John van Loen: Je moeder is een hoer. Je wist dat hij daar op ging reageren als een stier op een rode doek. Vervolgens pakt hij dan rood. Prachtig!
Of het legendarische lied 'Rotterdam ***stad in de oorlog lag je plat.' Altijd geslaagd die versie in de Kuip.
Ja dat krijgen die studentjes niet meer uit hun keel hahaha.

28   2  
Breda F2

Zullen we net als vroeger 1 front vormen. Heb jaren aan de korte zijde gestaan in de bea. Daar was t ook rauw en volle gas achter de ploeg en de stad. Weliswaar aangedreven door de Bside.

Mijn zegen hebben jullie want veel tammer als de laatste jaren met hier en daar een uitschieter doet ons pijn in de ogen.

De keren dat er vanuit F7, F5 en zelfs F2 de boel opgestookt moest worden was veel te veel. Doen we overigens graag hoor maar dit zegt genoeg.

Oja, zullen we dit jaar het vuur al opstoken voor de wedstrijd. Net als vroeger. Dan weet de tegenpartij ook gelijk waar ze zijn beland.

Zet 'm op boys. Tot volgende week vrijdag!

12   2  
TheBeek

Ik mag hopen dat ze dat aansteken niet te letterlijk nemen......

5   2  
Breda F2

@ The beek, hoe ist scherpe heer. Hahaha, dat hebben we al een x eerder meegemaakt.

Voor de phyromanen onder ons. Neem t niet letterlijk aub.

22   17  
Bredaaaaa

Ik vind t een goed initiatief. Midden op de bside staan is sfeer maken. Als je dat niet wil kan je beter ergens anders staan. Front 76 is goed bezig!

40   13  
De muzikant

@vinnie jones @NAC: "als ze zorgen dat ze er om half zeven staan"..... Waarschijnlijk zijn de mannen van FrOnt dan nog bezig met het ophangen van vlaggen, spandoeken etc. waarvan jullie denken dat die vanzelf aan de hekken gaan hangen.

25   3  
Ivo

Tijden veranderen, het publiek bij wedstrijden ook. Als we de sfeer van vroeger willen vasthouden, dan zal je daar bewust iets aan moeten doen, want anders zakt het weg.

Ik ben geen fan van Capo-achtige taferelen, mensen die voor anderen bepalen wat er gebeurt op de tribune. Het bijzondere van NAC was altijd spontaniteit. Een individu die iets geks roept wat overslaat op de rest. Wir fressen papegaai. De keeper van Cambuur. Limburgse vlaaien zijn vies.

Maar goed. Niks doen is ook geen optie, dan bloedt het langzaam dood. Laten we het een kans geven.

68   22  
Los Pollos Hermanos

Blij dat dit groepje jeugd op de b side staat. Gelukkig is er nog Vak G, zonder die rare drang om te zingen en te springen voor 0 reden.

Sfeer ontstaat uit emoties. Emoties die moeten worden losgemaakt op het veld. Dat is de ultieme katalysator om de vlam in de pan te laten slaan. Niet een stel doorgesnoven 18 jarige kinderen met zonnebrillen en stone island jassen.

Raar gedoe allemaal.

39   11  
Ome cor

Als je een logo hebt van een figuur met een hoody en een doekske voor z'n mond om maar niet herkend te worden en je dan opwerpt om de sfeer aan te steken op de B-side...
Wie is Fr0nt76 en wat maakt hen de aangewezen sfeermakers namens een heel vak ?

Vroeger in de Beaxtrixstraat hadden we vak B vol met lelijke koppen met af en toe een petje of muts staan en een paar schreeuwlelijks die het hele vak aan de gang kregen.

Kijk de oude beelden maar terug....zo'n fanatiek vak in het midden van de lange zijde...dat schreeuwde net zo makkelijk de ploeg naar het linker doel als naar het rechter doel. Om nu elk jaar een afgezwakte versie van "overal waar we komen" naar Vak G te blijven zingen begint onderhand ook wat saai te worden.

36   8  
NB.VOS

Er zijn geen vaste plekken maar als iedereen 2 stapjes opzij zet dan vermengd het vanzelf.

Er staat niet bij dat ze de plek op gaan eisen etc. Ze willen sfeer terug brengen en dat kan vanuit het midden centraal het beste.

Ik hoop dat vak G dit ook op gaat pakken. En kom maar op met die duimpjes omlaag maar sommige 'supporters' moeten inderdaad eens op hun plek gezet worden. Toen ik 18 jaar geleden vak G op liep was ik onder de indruk van de mannen die er stonden. Nu kijk ik naar dezelfde plek en staan er 16 jarige meisjes te tiktokken.

BSIDE moet het fanatieke sfeervak weer worden en vak G moet het rauwere vak weer worden.

6   1  
RaraNAC

Ich bin kein Papagei

47   21  
Lokko76

Leuk en aardig maar ik wacht nog steeds op de excuses richting de hele achterban vanuit front voor de teksten die ze in het uitvak van Den Haag hebben geschreven.

20   6  
D076

Comonnac

' dat ik niet meer op de plek kan staan waar ik al vanaf 1996 sta? Op een tribune zonder vaste zit/sta plekken?'

Best een kromme reactie, je hebt het over jouw plek en geen vaste plekken. Waarom zouden deze gaste die proberen voor een goede sfeer te zorgen dan niet naar een andere plek mogen gaan. Er zijn immers geen vaste plekken zeg jezelf ;)

23   31  
De muzikant

Lokk076: net zoals ADO excuses heeft aangeboden aan NAC en z'n volledige achterban? Hou er toch eens over op man, bijna het hele vak deed mee.

17   17  
baosje

dus vrijdag is massaal vanuit het midden te horen ... Mijn Sanseveria ...

laat die pubers maar gewoon op tijd naar het stadion komen en zorgen dat ze vooraan in de rij staan , dan kunnen ze gaan staan /zitten waar ze willen

een deel van de tribune opeisen , gaat niet werken


17   2  
Barry

@vos,

Op G hebben er maar liefst 900 man niet verlengd. Dat zal voornamelijk nieuwe aanwas van de laatste jaren zijn, die misschien niet op de bside terecht konden. Ook op G stikte het van de mensen die liever met hun mobiel bezig waren dan dat ze naar de wedstrijd keken. Ik verwacht dat dat probleem zich nu vanzelf opgelost heeft.

32   2  
Sjak

Wij staan in het midden op de zittribune tegen de staantribune aan en ik zou het gaaf vinden dat Front verkast naar de staantribune in het midden. Waar wij staan staan allemaal oudere NAC supporters die al jaren lang mede de sfeer bepalen, Clubjes van verschillende grote. Mensen die een hechte band hebben door NAC. Mensen die al decennia lang met elkaar een front vormen tegen de steeds toenemende groep heren en dames die niet voor het voetbal komen maar om het weekend in te zuipen. Dames en heren waarvoor NAC alleen een aanleiding is om het weekend te starten. Mensen die niet snappen wat een echte sfeer is. Als je gaat zingen staren ze je aan alsof ze water zien branden. Met wat power uit het middenveld moet dat te veranderen zijn, mits het prima liedjes zijn die niet gejat zijn van een YouTube kanaal van Ajax ;-)
Dan ga je ons weer meer horen en ja het mag wel wat rauwer.. Maar ga die oude clubjes zoals die van ons niet wegjagen want dan haal je ook een stukje van de oude ziel uit het stadion. Dat zal de komende jaren toch wel gaan veranderen maar laat ons elkaar helpen om het Rattenhol weer vanouds een plek te maken waar iedereen met de bibbers naar toe gaat.

42   39  
Baske

Hoe sommige mensen hier over Fr0nt76 praten is beschamend….

“Opgefokte pubers met net een paar jaar haar op hun ballen”

👋👋

33   8  
Mr X

Een hoop reacties geven nu precies aan waar (1 van de) problemen zitten. De B-side is een ingedutte tribune geworden waar een hoop NAC-ers komen om met hun vrienden/familie te ouwehoeren (op hun vaste plek 'want daar zitten/staan wij al 10, 20, 26 jaar...) en wat voetbal te kijken. Fanatiek supporteren is er helaas niet meer bij. Het is tijd geworden om de boel op te schudden en de gasten van Fr0nt76 mogen van mij daar een rol in spelen. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan (hopelijk niet letterlijk). Maar deze supporters op de 'vaste plekken' (de wat oudere waaronder ik mezelf ook schaar) zijn niet het grootste probleem. Die zingen vaak wel mee en hebben hun bijdrage aan de sfeer als supporter. Het grootste probleem zijn de 90 minuten op hun telefoon kijkende, chips etende, bier gooiende en verder onverschillige gasten/meiden. Die kunnen beter wat anders verzinnen voor de vrijdagavond.

Er is in het stadion trouwens genoeg ruimte voor iedereen maar staantribune B-side en Vak G = bek open trekken en sfeer maken. Dat is altijd ook zo geweest en daar zullen de oudere NAC-ers (op hun eigen plekkie) het toch wel mee eens zijn.

10   8  
Sjak

@Baske
Mee eens, ik ken die gasten niet persoonlijk maar het feit dat je zoveel voor de club wil doen is zegt voor mij al heel veel.
Ik heb vroeger genoeg meegekregen van de "sfeermakers" op de oude B-side in het oude stadion, dan zijn dit gewoon gasten waarmee goed te praten is.

27   10  
Cees-2

Ik wil daar best aan meewerken, als ik dan in de toekomst de medewerking krijg van Front76 dat ik weer uitwedstrijden op eigen gelegenheid kan bezoeken. Want o.a. dat bezoekje onlangs in Den Haag heeft daar zeker niet toe bijgedragen. Afgesproken? Het bezoeken in veewagens naar uitduels, nou ja. En ook daarvoor geldt, net als thuis, hoe meer NAC-zielen, hoe beter voor de club.

23   25  
S076

Misschien moeten sommige die zo negatief reageren op fr0nt even kijkje komen nemen wat hun allemaal doen voor de club.. man man wat een reacties.. Niet op de opendag geweest zeker?

Voor mensen die maar half het bericht lezen hebben ze gaan alleen verplaatsen en eisen geen plek op..

Hun willen alleen met de vaste harde kern op het staanvak meer op 1 lijn zitten en zingen en waar ze vorig jaar stonden kwam dat niet helemaal over. Er staan gewoon te veel mensen op het staanvak die gewoon niet met NAC bezig zijn. Verloren pot het boeit sommige niks en drinken er niet minder om.. Hun weekend is begonnen..

Op naar vrijdag en laten we die tribune eens trillen!

PS: Fr0nt is altijd in voor een praatje...

13   9  
Noahd

Ben blij als we over een tijdje van al deze toetsenbord tikkende zeikers op deze site en tribune af zijn zeg. Jullie zijn mede onderdeel van het probleem, blijf dan ook lekker weg op de tribunes

17   0  
Gman

Als ik iets irritant vind dan is het mensen die in het midden staan (de trap). ;)

16   1  
ComonNAC

@1912

Goed dat je hier reageert. Maar de bewoording van jullie bericht is gewoon kut en dwingend. Dat schiet of schoot in het verkeerde keelgat en zo te lezen niet alleen bij mij.

Als er al mensen staan sta ik normaal ook wat hoger of lager of naar een zijkant toe. Totaal geen probleem mee, maar het stukje komt over als: wij staan daar en jullie bekijken het maar. Wij zorgen samen dat wij daar staan. Dat het imago van een deel van jullie niet heel best is is dan dubbel op. Maar zoals Das Phantom ook aangeeft is dit een mooi moment om te laten zien dat het wel allemaal goed kan gaan.

Zeker als je hier ook aangeeft dit gewoon in goede banen te willen laten lopen en jullie niets gaan afdwingen zou het goed moeten gaan. Laten we daar dan maar met z'n alle voor gaan.

6   2  
F3

Het "op tijd komen om dan op vrije plaatsen te gaan staan" hield vroeger al in, dat er aan het begin en het eind van een rij stoelen 1 persoon ging staan om die hele rij bezet te houden. De rest van de heren kwamen dan veel later, die "goeie ouwe tijd". Dat leverde ook altijd interessante discussies op. Hopelijk hebben deze heren het fatsoen om dan in elk geval gewoon met zijn allen tegelijkertijd te komen. We gaan het zien, wij zijn in elk geval jaren geleden verkast naar de ere.

11   3  
ComonNAC

@D076,

Wij staan inderdaad al jaren op, ongeveer, dezelfde plek. Niet geheel toevallig omdat wij er altijd op tijd zijn. Als er al iemand anders staan jammer en schuiven we wat op, maar als je een heatmap kan maken is die heel erg gecentreerd.
Zoals al aangegeven zit hem in dat wat schuiven niet het probleem. Maar zoals ik, en anderen ook gezien een aantal reacties, het las was dat ze die plekken op gingen eisen en dat degene die er staan maar op moesten rotten.

Zoals negentientwaalf aangeeft blijkt dit niet te zijn. Dan is het rot opgeschreven, maar geven we het eerst maar eens een kans vrijdag.

10   12  
Mikesneu

Ik ben van mening dat de b side eigenlijk te groot is om inderdaad alleen maar echte supporters te herbergen
Hoeveel mensen gaan er op de b side 3000 ofzo
Ik ben voorstander van eigenlijk weer een rauw vak op de middenlijn iets minder mensen maar wel diehards

19   7  
JP076

@commonac wederom wordt er nergens gepleit dat wij plekken gaan opeisen. Als je het artikel goed doorneemt zie je dat er totaal geen opdringerige insteek is.

Het paniekerig gedrag vooraf is nergens voor nodig. Vrijdag zul je zien dat alles goed komt!

Hup NAC

28   9  
Das Phantom (BSR)

Mooi dat de mannen van Fr0nt hier ook gewoon even uitleg komen geven over wat ze bedoelen. Zag dat ze op Instagram ook al prima hadden verwoord dat ze gewoon op tijd zullen zijn en niemand willen wegjagen.

Laten we ons vrijdag vooral focussen op sfeer maken en de ploeg steunen met elkaar. Heb wel weer zin een een schorre stem na een avondje NAC.

5   0  
NAC4Ever

Prima!
(Als ze er optijd zijn).

41   6  
Mutz

Ik heb geen goede ervaring met het front76. Zij hebben mij nog niet laten zien dat zij in zijn voor een gesprek, zelfs het tegendeel. Ze gedragen zich wel zij de beste en fanatiekste supporters zijn.
De opmerking dat de sfeer niet zo goed is op de bside klopt. Was het voetbal de afgelopen seizoenen wel goed dan. De sfeer was/is ook een wisselwerking met wat er op het veld te zien was/is. Het front76 heeft weinig fantasieliedjes. Dan ook nog de lokeren supporters die zij meenemen en wiens liedjes ze ook nog zingen. Ik hoop dat het meevalt, maar heb er een hard hoofd in.

36   5  
P’hage

Helemaal goed als er initiatieven worden ondernomen die ten goede komen aan een verbeterde sfeer op de B-side. Want laten we wel wezen, deze is al jaren zwaar ondermaats.
Ik ga nu vloeken in de kerk, maar waar wij vroeger prat gingen op de sfeer bij ons, kunnen we nu een voorbeeld nemen aan WillemII.
Dat kunnen en moeten wij ook weer bereiken en de enige manier is om samen op te trekken en dan bedoel ik ook echt samen.
Ik sta vanaf de openingswedstrijd tegen Gremio in 1996 helemaal bovenaan in het midden van de B-Side en schreeuw als bijna 46 jarige iedere wedstrijd de longen uit mijn lijf.
Wat mij betreft geen onderscheid in wie je bent, hou oud, hoe lang je al supporter bent etc als je maar met hetzelfde doel naar NAC komt. Oude tijden doen herleven. Zelf ben ik ook actief betrokken bij Samen voor NAC en kan ik dus uit ervaring zeggen dat je samen meer voor elkaar krijgt.
Ik zou dan ook graag met een paar afgevaardigden van Front, Loco’s etc in gesprek gaan om te zien hoe we gezamenlijk kunnen optrekken om de algehele sfeer weer TOP te krijgen. En als er andere mensen / groepen zijn, sluit gerust aan. Niemand is groter dan de club, maar samen kunnen we het verschil maken. Wie doet er mee? Laat maar weten en dan kunnen de mannen achter BSiderats ons vast aan elkaar koppelen. Groet Edwin

10   6  
Yup

Willen ze niet gewoon wat droger staan ipv onderaan waar je altijd nat wordt als het regent? ;)

22   7  
Jules

Zo te zien aan de min duimpjes op m’n grapje, is het sarcasme helaas ver te zoeken. En dat beste mensen, is jammer.

Leuk en aardig die groepjes, maar vind dat georganiseerd gebeuren gewoon niet bij NAC passen. Zal wel de leeftijd zijn, maar al die capo groepjes vind ik maar enge sekte achtige dingen.

15   1  
Negentientwaalf @p'hage

Altijd voor open natuurlijk. Je samen voor NAC collega Maarten heeft mijn nummer sowieso al.

Voel je vrij!

-Thomas

16   9  
bier en friet

Ik denk dat het nooit gaat werken als één groep zich verantwoordelijk gaat maken voor de sfeer. Omdat zij zich verantwoordelijk voelen doen zijn veel (wellicht teveel en niet alles is zichtbaar voor iedereen) en daarna vinden zij dat ze rechten / privileges hebben en eisen ze dat iedereen meedoet (op hun manier) en 'respect' toont, anders gaan de capuchons weer op. Dat is ook (uitvergroot) mijn beeld van Front. Dan krijg je vanzelf capo-toestanden.

Bij voorkeur komt de sfeer op een organische manier terug. De fanatiekere gasten op de b-side vinden elkaar op de tribune, in de gracht of in de kroeg, de last wordt gedeeld en een nieuwe 'old skool'-sfeer komt vanzelf en die huidige brakken met hun telefoons en vriendinnetjes verdwijnen of gaan mee. Maar goed, daar hoop ik al jaren op en het gebeurd niet.

Persoonlijk denk ik dat teveel goedwillenden inmiddels verhuisd zijn en ik hoor ook van echt veel fanatieke supporters die een paar jaar geleden nog op de b-side stonden dat ze die ***-sfeer beu waren en naar F zijn verhuisd. Een optie zou kunnen zijn om 3 wedstrijden te nemen waarop mensen die recent van B-side naar F zijn verhuisd tijdelijk terug kunnen keren. Afhankelijk van vrije kaarten op B-side kun je bv de meer fanatieke supporters (weet je via via wel) eerste kaarten kunnen geven. De vrijgekomen kaarten op F kunnen gewoon in de verkoop.
Ik denk dat als bv 100 gasten met ervaring op de B-side 3 wedstrijden tijdelijk terug zijn, dat zij de longen uit het lijf schreeuwen. 3 wedstrijden met een goede sfeer en je hebt een basis waar de rest op door kan bouwen.

Is maar een idee he.

2   11  
Nac breda

@kansloos moet jij is opletten 😂

7   0  
NACPB

Ik snap de scepsis wel.

Stel wat gaan ze doen als de rijen waar ze willen staan al bezet zijn. Gaan ze dan de vraag stellen mogen wij hier staan?
Of sturen ze iemand eerder die voor 30+ man plaatsen vrijhouden?

Dat zijn denk ik de voornaamste vragen die nu leven bij diegene die negatief reageerd.
Opzich ze willen wat aan de sfeer doen, altijd positief. Ik heb ook de tijd meegemaakt dat de bsidemaniacs zich net voordat de poort open ging vooraan ging staan en riep wij zijn de bsidemaniacs wij krijgen voorrang.

Elke bezoeken van het stadion is gelijk dus als hun zorgen dat ze optijd zijn kan en mag je er niks van zeggen. Wij zijn ook wel eens te laat geweest, dus zochten wij een andere plek die wel vrij was.

Laat vrijdag de start zijn van een nieuwe opleving van het avondje NAC.

14   11  
FVP

Zou het op prijs stellen dat niemand op de trappen gaat staan op de Bsite kan ik gewoon weer in het midden gaan zitten. Alvast bedankt .

13   14  
joopie

Goed initiatief mannen! Alles bedoeld om de sfeer te verhogen en weer leven in de brouwerij te krijgen. Die gasten zijn er altijd uit en thuis, dus hebben net zoveel (of juist niet veel) te zeggen over waar ze gaan staan als een ander. Als je dan roept "ik sta al jaren in het midden en ga niet opzij" zeg je eveneens dat je vaste plek hebt die je helemaal niet hebt...
Als je gezeik krijgt dan ga je gewoon praten en uitleggen dat je beide t beste voort hebt met de club!

Succes vanuit F7

28   29  
yellow

ik geloof nooit dat jullie in het midden kunnen gaan staan .wij staan daar al vanaf de opening van het stadion ,wil wel eens zien of jullie ons daar weg jagen

7   6  
Cees-2

Joopie: Ik ging vroeger haast elke uitwedstrijd met een gezelschap, mag jij raden waarom dat minder is geworden? Om de club ook uit te steunen.

32   19  
ongelooflijk

Hoody, zonnebril, sjaal voor je mond en een schone luier aan. Lekker in het midden met bier gooien. Zullen de onderste rijen blij mee zijn. Sfeertje mensen.

19   16  
S076

Wat een kansloze reacties allemaal van ga mij maar eens weg jagen.. We zijn er gewoon vroeg en we gaan daar staan en de ene keer is dat iets meer naar links en dan weer rechts maar ongeveer ergens op het staan vak.. en we hebben niet meer rechten dan jullie omdat we veel doen voor de club..

Sommige schrijven hier ze zijn niet in voor een gesprek kom dan gewoon eens langs in de toren of op het vak om te praten maar dan zie je niemand.. man man..

Maar ben benieuwd tot vrijdag!
Hup NAC!

20   11  
TjeukeRijenontour

Mooi dat Fr0nt het initiatief neemt om er 'weer' iets moois van te maken op de B-side.
Mijn eerste reactie was, 'als die vast geroeste Bside gasten maar niet denken dat ze "hun" plek kunnen behouden'.
En precies wat ik dacht klopt ook aan de meeste reacties hier te zien..'ik ga m'n plek toch niet afstaan aan een stel pubers die net haar op hun balzak hebben', om maar een voorbeeld te noemen. 'wij staan al vanaf 1996 op deze plek'. Schei toch uit!
Zoals op een ander platform te lezen is zal Fr0nt gewoon optijd moeten zijn om dat plekje te kunnen bemachtigen, zoals ieder ander!
Niet denkend dat de 'plek' van hun is.
Wij zijn NAC, niets meer en niets minder..zoals iedereen dat is op de tribune!

10   5  
die ne gast

Wat een gezeur vooraf. Het zal allemaal wel loslopen aanstaande vrijdag. Beetje inschikken en op de trappen gaan staan en het past altijd. Zo gaat het volgens mij al sinds de opening van het stadion...

En prima dat Front naar boven gaat, komt volgens mij de sfeer echt wel ten goede.

12   0  
Maarten

Creativiteit mag ook wel aan gesleuteld worden.

15   2  
GeelZwartHart

Nooit moeite gehad met de dames en heren van Front. Van mij van harte welkom op het midden, kunnen meteen de balletjes die er nu staan, helemaal vooraan staan. Win-win-win. Hup NAC tot vrijdag.

17   17  
Fred1

Ik lees een paar keer “ wat geeft bepaalde groepen het recht om iets op te eisen “.
En daar zit nu net de essentie van heel het NAC verhaal, en wat ons al jaren parten speelt, iedereen vind wat en iedereen wil een vinger in de pap en wie het hardst brult krijgt zijn zin.
Daarom zitten we nu vast aan ( als het goed is ) NAC= Breda, en zijn we overgeleverd aan het corrupte bondje, en hebben andere partijen voor een overname op voorhand al geen schijn van kans gekregen.
Het is zoals altijd de kleine roepende minderheid bepaalt.
De laten we ons daar niet over verbazen.
Ik heb er me allang bij neergelegd , als ik straks weer een greintje plezier in voetbal mag terugvinden ben ik al blij.

22   8  
Steef

Ik hoop vooral dat wij als NAC publiek weer uit gaat blinken in origineel, soms rauw maar altijd spontaan geluid. Niets monotooms. Als front dat doet, helemaal prima.

Capo’s, trommels en het kopiëren van Italiaanse, Duitse of Spaanse liedjes die een uur doorgaan e.d doen ze maar bij onze zusjes.

26   0  
HarmeNAC

Gullie doet maar. Ik zit lekker op de ere, en daar kun je net zo goed kabaal maken. Hup NAC!

5   14  
Nb.vos

Het probleem met creativiteit qua sfeer is het feit dat al vele melodieën gebruikt worden door andere clubs. Voor mij persoonlijk helemaal geen probleem! Het zijn nou eenmaal de nummers die eenvoudig, herkenbaar en opzwepend zijn... maar iedereen is gelijk tegen want bij ...ajax bij feyenoord bij utrecht en Tilburg... gebruiken ze dat al! Boeiend! Plak er dan een originele pakkend tekst overeen en verbeter het hoe het bij de andere is. In de tussentijd is daar allemaal meer sfeer gekomen dan bij ons helaas.

Ik vind bijvoorbeeld https://youtu.be/xtytotOIFnc van Celtic ook een heerlijk nummer wat ik mij goed voor kan stellen op onze vakken.

15   30  
Rbull076

Leuk dat front die wens heeft.

Maar de manier waarom zorgt nu al voor veel irritaties. Zouden ze al door hebben, dat ze zijn niet gewenst zijn in het midden stuk?

28   18  
Mo

Jongens van front kom op g staan laat die internetpannekoeken lekker op der eigen plek staan..jankers

23   13  
Buddha

Gelijk met een dikke pyro beginnen dan zit de sfeer er gelijk goed en vind iedereen front weer leuk.

10   16  
Didier

Prima actie van Fr0nt76! Vanuit het midden achter het doel sfeer creëren.
Dat deden wij ook altijd op vak G. Helaas is daar niet veel meer van over. Achter het doel zijn veelal de minst fanatieke gasten blijven staan, die gezien hun leeftijd ook weleens plaats mogen maken.
Je ziet het ook terug in het organiseren van het vak G gala. Voorheen kocht je viavia een kaartje en staat het zelfs op Bredavandaag.nl. Rauwe is er, helaas, grotendeels af. Daarom des te beter dat aan de andere zijde Fr0nt het wel weer oppakt.

15   3  
D'n Klaagmuur

@NB.Vos:

Als we een copy paste club gaan worden die dat soort melodietjes gaan jatten dan is het bij mij echt klaar. Er zijn DUIZENDEN liedjes op de aardbol. Verzin er een tekst op en je hebt een stadionlied.

Anders ook maar meteen zo'n josti trommel erbij nemen? Want daar zijn ze tegenwoordig in Glasgow ook erg goed in!

10   5  
Ben de Gaijgek

Het probleem is misschien best op te lossen en valt in de praktijk misschien ook best wel mee.
Maar het gaat om de TOON van het bericht:

"Fr0nt76 gaat verhuizen. De supportersgroep heeft op Twitter aangekondigd dat ze vanaf vrijdag niet meer vooraan staan, maar naar het midden van de B-Side verhuizen".

Alsof mensen via een statement op Twitter maar even een plek kunnen reserveren. Daar zijn andere tribunes voor waar je op rij- en stoelnummer reserveert voor het hele seizoen of desnoods een losse wedstijd.

Maar zullen we eerst eens kijken hoe het vrijdag gaat en mensen.....we komen voor NAC naar het stadion toch, niet voor veel of weinig haar op de ballen van een medesupporter.

15   2  
H.V.M.

Ben benieuwd waar de vlam het eerst in de pan slaat?
Op het veld of op de B-Side!
Waarschijnlijk dus het eerst op laatstgenoemde tribune, want daar begint het zo ongeveer al rond 18.30u.

Nee even serieus!
Niemand kan op de B-Side een vaste plaats opeisen, dus ook Fr0nt76 niet.
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, zullen we maar zeggen.
Overigens staan we daar toch allemaal met hetzelfde doel!
NAC vol enthousiasme naar de overwinning schreeuwen én zingen, maar bovenal saamhorigheid uitstralen.
Dat Fr0nt76 de B-Side nieuw (sfeer) leven wil inblazen is overigens een prima idee, maar laten we het vriendelijk houden.
Allemaal wat water bij de wijn doen en verder niet te zwaar aan tillen.
We gaan tenslotte toch allemaal voor een leuke avond naar het NAC stadion!
Toch?5   5  
NoWat

18:30, even later 18:15… het wordt steeds vroeger..!

Kunnen we ook gewoon stoppen met zeiken op elkaar en er gewoon SAMEN voor gaan staan?!

Come on NAC!!

3   11  
NB.VOS

Verzin dan wat! Ipv dat half tamme overal waar we kommen..

29   17  
B-Side Maniac

Wat een stel zeikers hiero. Met name Commonac. Ik snap de eerste reactie, maar verdiep je eerst even in de situatie.

De B-Side heeft altijd al georganiseerde groepen gehad. En ook nodig ook. Kijk maar naar de afgelopen seizoenen.

Ik sta inmiddels al jaren aan de zijkant, maar kan alleen maar toejuichen dat Front het voortouw neemt. Het is kommer en kwel op de tribune.

Gewoon samen lekker er een gekkenhuis van maken. Of je nu van Front bent of niet.

Ik lees verder dat die jongens ook direct op de tribune moeten staan zodra de poorten opengaan.. misschien doen ze dat ook wel. Maar ik zal jullie wat vertellen uit de Maniacs-tijd (2006-2010). Wat vandaag de dag ook niet veranderd is.

Die gasten besteden uren per week in de club. Ze zijn op wedstrijddagen al vroeg in het stadion om alles op te hangen of nog snel een doekje te spuiten.. die jongens zijn er dus al lang voordat jullie er zijn.

Wat jullie dus niet van plan zijn is om in feite een groep vrijwilligers letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven.

In onze tijd werd dat geaccepteerd en konden we met zwaaivlaggen aangeven waar we stonden. Dat leidde in het begin ook tot wat weerstand, maar na 5 wedstrijdjes was dat ik ongeveer wel over. Wij hadden dat niet aangekondigd. Ik vind het eigenlijk zeer netjes dat ze het even melden.

Als je hier moeilijk over gaat doen, dan ben je zoiets als een chagrijnige bejaarde die moeilijk doet dat er wordt gevoetbald in zijn straat. Zo iemand die alleen maar dwars ligt en de toekomst geen ruimte geeft.

Ik vind het een top initiatief. Misschien haak ik er ook wel bij aan.

22   8  
D'n Klaagmuur

Volgens mij ben ik de laatste die de afgelopen 8, misschien wel 10 jaar of langer, iets verzonnen heeft. Het "Oooooooh NAC, the yellow army, we're gonna win today" is je vast wel bekend.

En ja ben bezig, samen met Front, om ORIGINELE stadionliederen erin te krijgen. Daarom waardeer ik ze, want ze staan daarvoor open.

Maar die copy paste liedjes ben ik echt allergisch voor.

Komt goed, samen komen we er wel.

16   8  
De Waarheid

Plaats niet opeisen!!!!!!
Huh als je binnenkomt is er een zwembad aan de Turkse riviera niks bij. Overal liggen sjaals voor de vriendjes die lekker een kwartier voor tijd binnenkomen. Mij niet meer gezien op die B-SIDE.

20   4  
Sigaar

We moeten maar weer eens de spelers 1 voor 1 toezingen als ze het veld op komen.

22   9  
B-Side Maniac

Voor de duidelijkheid. Laat die gasten na het ophangen van vlaggen even een biertje pakken en eten voordat het weer begint. Zo gek is dat niet als je al 3-4 uur voordat het eerste fluitsignaal begint aanwezig bent.

12   0  
Geelzwartwit

Alles wat op het veld beter is dan voorgaande jaren draagt bij aan een betere sfeer op de tribunes

Alles wat op de tribunes beter is dan vorige seizoenen draagt bij aan een beter spel op het veld

Ik ben voor

24   43  
1912

We geven hier vaak af op de mannen uit Tilburg. Maar je kan lullen wat je wil over ze. Zij zijn als 1 man achter het team gaan staan en hebben nu 1 van de beste sfeer in het stadion van Nederland. Vele zullen dit niet durven toe te geven of bagetaliseren maar het is wel zo.

Misschien moeten we hier in Breda ook eens als 1 man achter de club gaan staan en daarvoor soms eigen belang opzij schuiven voor het club belang. De sfeer terug in het stadion. Het oude avond NAC laten herleven. Het is op het moment niks meer en als we zo doorgaan zal het ook niks worden

15   3  
Semsi

Bevestigd door John Karelse (altijd goed ingelicht) op de Gegenpressing Podcast: Manders heeft niet alle/juiste documenten aangeleverd aan de KNVB. Hierdoor dus de vertraging.

Deze man heeft echt bruut veel kapitaal vernietigd bij onze club. En blijft maar doorgaan! Bedankt!

3   7  
Scheppioni

Sjezus, wat een gezever tegen mekaar zeg !!
Wie eerst is heeft de plaats en als wij al niet samen voor NAC zijn, dan gaat het met onze NAC spelers nog stroever zijn !! Met zijn allen achter ons cluppie gvd ! Ik moet van ver komen, hoop op tijd te zijn anders zoek ik wel een plaatsje op de B-SIDE terwijl ik altijd sta achter de goal !! HUP NAC !

35   7  
H.V.M.

Gaan we hier die Tilburgers nu ophemelen?
Bij de laatste (degradatie) wedstrijd hebben die op hun "sfeer tribune" onderling vóór, tijdens en zelfs na de wedstrijd elkaar de hersens ingeslagen.
Na afloop van de wedstrijd werd zelfs een vader met kindje, notabene na een achtervolging op het veld, lam geslagen.
Dat soort 'sfeer' kunnen wij in Breda missen als kiespijn.
Wij horen saamhorigheid uit te stralen en ja, het mag spoken op de tribunes, maar dan wel op een normale fanatieke manier, waar ook vaders met Kids zich veilig voelen.

Overigens wordt het hoog tijd dat er op de B-Side mooie grote vlaggen terug gaan komen.
De laatste jaren zie je alleen nog sterk vervuilde kleine gele vaatdoeken.
Lachwekkend en NAC onwaardig.

7   7  
Scheppioni

Dat zou toch echt grove schande zijn Semsi !!! Ongelofelijk dat die narcist nog steeds rond bazuint bij ons NAC !! Echt grove schande dit !

11   1  
Van "taajlaand

Moeilijk om hier een reactie op te geven, die iedereen tot tevredenheid stemt.
Vind het idee om als een stel aanjagers in het midden van een vak te gaan staan prima.
Ik ben "onder leiding" van "Siepke" de fanatieke NAC verslaafde geworden vanaf 1992.
Stond ook in het midden met privileges (op een muurtje)met een stel "volgelingen" om hem heen.

Maar sinds deze tijd hebben we een "internationaal" clubke gecreëerd.
Middelharnis, Stad a/h Haringvliet, Lage Zwaluwe, Zundert, Prinsenbeek, Breda, Etten Leur, Raamsdonk en Made.
We staan ook al jaren fanatiek te supporteren op ons "vaste" plekje, zoals er velen zullen zijn die ook al jàren bij elkaar kruipen.
Is een soort van (twee) wekelijkse reünie, waarbij het NAC gevoel centraal staat.
Kaarten worden bij verhindering ook steeds onderling over gedragen.
En, ja, ook wij zouden het ontzettend balen vinden, mocht deze groep dankzij verplaatsingen uit elkaar gedreven wordt.

In al die jaren hebben we natuurlijk ook veel nieuwe gezichten om ons heen gezien, en helaas ook afscheid moeten nemen van eigen "clubleden", vanwege werk, relaties of het ergste overlijden....
Dingen veranderen nu eenmaal.

Front heeft in de beginjaren vlakbij ons gestaan.
Geen problemen mee gehad, of het moet soms de rook zijn geweest die ons het zicht ontnam, of de zuurstof....

Verplaatsen naar de lange zijde misschien?
Hoe houden we deze club van een man/vrouw of 18 bij elkaar?
En, we zouden het pilske in de rust van de Bea ook ontzettend gaan missen.
(Goede autistische gewoonte..:-)

Dus, gaan we afwachten in de hoop vrijdag weer als vanouds bij elkaar te kunnen blijven staan.
Is iedere keer in het begin van het seizoen weer spannend.

Hup NAC!
5   15  
@HVM

Je bent wel een triest figuur als je niet naar het grote plaatje kan kijken en er maar 1 ding uit haalt. Jij denkt dat dat soort dingen niet bij Nac gebeuren. Dan ben je echt te dom om te poepen als je denkt dat dat het geval is.

16   19  
Molenschot Loco

Plekken op eisen doe je maar op zitplaatsen!! Ik laat mij niet verjagen!

12   18  
Geen tijd voor..

Mooie grote vlaggen.. begint eraan zou ik zeggen..

Stadion aankleden en ook nog willen eten en dan half 7 bij de poort staan..

Grapjassen hier.. mooie praatjes maar zelf de handjes uitsteken..

8   8  
Tip

Ik zie het probleem niet. Als er plek is (op tijd zijn) dan ga je (met je groep) toch staan waar je wilt. En als er een stel van je groep spandoeken hebben weggehangen en daardoor wat later zijn dan kan er toch gewoon wat plaats worden gemaakt cq worden vrij gehouden? Zal niemand moeilijk over doen, hooguit wel op het internet.

Bietje schuiven, bietje schuiven..... Zijn er nog supporters die dat weten van die degradatie wedstrijd aan de Bea tegen Haarlem met Budisic en Mujkic ? Daar moesten we blijven schuiven. Top sfeer.

Dat gaat vrijdag best goed komen.

Ik ben overigens wel van mening dat echte sfeer alleen ontstaat door wisselwerking tussen veld en tribunes. NOAD op het veld is hard nodig maar niet genoeg, spelers moeten ook kwaliteit hebben. NOAD en kwaliteit.

13   16  
Noad1976

De spelers horen het publiek op te “zwepen” die interactie is het avondje NAC.

1   31  
DeBruijn

Hoppa! Vrijdag mogen we weer!

Je hebt wel van die mensen met een hond of met een kat Maar wij zijn zo´n stelleke, wij houden niet van dat Wat stijfgroen op de vensterbank, dat is voor ons de top Een cactus of een vingerplant, Dat vinden wij een flop Mijn sanseveria staat voor het raam En als ik binnen kom dan gaat tie staan Het is een plantje van een meter hoog Maar met carnaval dan staat hij altijd droog Oh wat is tie groot geworden Hij baart me enorme zorgen Tis nogal een lastig klantje Mijn Belgische vingerplantje Mijn sanseveria staat voor het raam En als ik binnen kom dan gaat tie staan Het is een plantje van een meter hoog Maar met carnaval dan staat hij altijd droog Ik liep laatst in de Heuvelstraat, daar zag ik ´m al staan Ik dacht toen bij m´n eige, wat heb ik daar nou aan Ik heb hem toch genomen, hij was niet al te duur Nu kan ik ´m niet missen, hij is m´n beste buur Mijn sanseveria staat voor het raam En als ik binnen kom dan gaat tie staan Het is een plantje van een meter hoog Maar met carnaval dan staat hij altijd droog

14   2  
Duffe

We zullen het met z’n alle moeten doen! Jong/oud, de lange of de korte zijde.

Uiteindelijk is de 13e man belangrijk voor ons NAC.

Niet allemaal zo negatief op elkaar!

Het seizoen moet nog beginnen. Het wordt een lastig seizoen met veel mooie wedstrijden.

Wanneer je buurman begint met zingen, zing jij gewoon mee. Het begint bij jezelf.

Wij zijn NAC , gas erop dit seizoen!

15   3  
J.D.bside

Had de titel " front 076 zoekt verbinding met de totale b-side" een idee geweest?
De invulling is dan wat vrijer, voor iedereen....

7   6  
Lamington

Iemand een stream?.

20   23  
Vakg breda

Ik reageer nooit ,maar kan het niet laten wat een stelletje zwetsers hier op de site man man man ongelofelijk ,waardeer deze gasten,doen genoeg voor de club en zijn er altijd.jongens van front ga daar lekker staan en doe jullie ding gas erop

4   4  
ndk

@yup

het is ook niet jouw/jullie plek, dus ik zou zeggen ga er optijd staan

4   0  
@ Duffe

Precies dit, zo moeilijk is het allemaal niet

6   6  
ome cor

@SCHEPPIONI
Ben je nou zo dom of doe je alsof ?
Manders loopt hier (op papier) nog rond totdat de overname officieel is afgerond is.
Volgens mij weet iedereen dat.

Of we daar blij mee moeten zijn is een andere vraag, maar om nou zo verbaasd en weer met je favoriete woordje "narcist" te reageren....zet eens een ander plaat op joh.

8   6  
Andre

Uit betrouwbare bron . NAC was te laat bij de KNVB . En toen was er vakantie . KNVB dus terecht dan wacht je maar. Ging om twee simpele stukken ......pffff

9   2  
Robbb

Net WIJ ZIJN NAC gelezen, en man wat vervuld mij dat met trots. Inderdaad WIJ ZIJN NAC!! Wij allemaal. Samen kunnen we de B side weer aansteken. Ik juich het toe dat de jongere garde het oppakt. In het midden staan is 90 minuten volle bak geluid maken, als je dat niet wil ga je voor 1 keer een stukje opzij.
Op de Beatrix stonden we ook bij elkaar en daardoor ontstond er iets moois.
WIJ ZIJN NAC 💪

22   8  
N@©️

Gaan ze dan ook de hele wedstrijd hun gezicht bedekken?

5   65  
JoeyFr0nt76

Ik weet dat men hier altijd overal op tegen is, maar we moeten gewoon die B-Side weer die gevreesde tribune maken die het ooit was. Die Gelbe Wand kent men over de hele wereld. Nu de B-Side nog.

Dus ja, dan moet er iets veranderen. Over de komende jaren zullen we toch meer een richting op moeten van meer organisatie op de tribune. In het midden staan is een belangrijke eerste stap. Een trommel of megafoon kan de volgende zijn. Maak maar eens een lijstje van welke clubs in Nederland nu geroemd worden om hun sfeer en wat zij gebruiken als hulpmiddel… hou jezelf niet langer voor de gek. Het romantische gelul dat wij dat niet nodig hebben is krankzinnig als je kijkt naar de terugkrabbelende sfeer de laatste jaren. Verandering komt geleidelijk, maar het komt. Of je het nou leuk vindt of niet. Tot vrijdag, in het midden.

31   5  
Jantjebeton

Ik denk dat de jongetjes van front even niets te eisen hebben na de laatste wedstrijd in Den Haag.

Toen hebben ze zich zo misdragen dat ze een wedstrijd later niet zomaar de beste plek op de Bside kunnen opeisen.

22   2  
Badeend

Wat een onzin Joey. De sfeer is keihard achteruit gegaan doordat het voetbal en de club onherkenbaar verminkt werden, niet door welke andere oorzaak dan ook. NAC=Breda snapt wat er nodig is, het aantrekken van de binding tussen team (club) en supporters - DAT gaat helpen. Niet een groepje "sfeermakers" van 20-30 man. Als je écht denkt dat dat is wat er nodig is om het Avondje NAC weer roemrucht en mooi te laten worden, dan snap je er wat mij betreft heel weinig van. Dat heeft niks met "romantisch gelul" te maken, maar alles met wat NAC is.

Dat betekent niet dat mensen als Front076 niet ergens 'mogen' staan, maar het is ook niet zo dat een dergelijke verhuizing essentieel is voor een mooier Avondje NAC, of het verbeteren van de sfeer. Helpen zal het wel hoor, maar het zijn vooral de feiten (1) dat we van de afbrekers Van Aalst, Manders en de ex-trainer af zijn en (2) het betrekken van de juiste mensen op de juiste plekken en het aanhalen van de banden tussen club en supporters die echt gaan bijdragen.

32   0  
Da Pope

@JoeyFront76 


Het is wat mij betreft niet waar dat je microfoons, trommels en andere attributen nodig hebt om sfeer te maken. Sfeer ontstaat namelijk nooit vanzelf. Daarvoor is altijd een wisselwerking tussen veld en tribune nodig. Zolang er op het veld geen reet te beleven is en spelers een uitgebluste indruk maken, zal het op de tribunes nooit stormen. Hoeveel capo's en trommels je ook meeneemt. 

Voor het bewijs dat NAC nog altijd geen trommels nodig heeft, hoef je niet eens zo ver terug in de tijd. Denk terug aan de thuiswedstrijd tegen ADO in de play-offs of eerder in het seizoen tegen De Graafschap. Als er iets op het spel staat of er staat een elftal met een gunfactor, dat er alles voor doet, gebeurt er vanzelf iets op de tribunes. 

Het feit dat de sfeer al een aantal jaar onder druk staat, valt niet heel toevallig samen met een periode waarin NAC slecht presteerde en ongeïnspireerde elftallen met een laffe speelwijze had, terwijl het ook nog eens structureel een teringbende buiten het veld was. Als je vriendin van een knappe verschijning verandert in een ruftende walvis, die de hele dag in kleren met etensvlekken op de bank in haar neus ligt te peuteren, doe je ook minder je best voor haar. 

Ik ben niet per definitie tegen verandering. Ik snap heel goed dat iedere generatie supporters zijn eigen invulling geeft aan de manier waarop ze hun club beleven. Maar dat wil niet zeggen dat oudere supporters er geen reet van snappen of irrelevant zijn. Zij zijn namelijk de mensen, die het Avondje NAC zijn bijzondere betekenis hebben gegeven. Ik zou daarom altijd samen optrekken. Niet in de laatste plaats omdat je elkaar simpelweg nodig hebt. Want als straks maar 100 man fanatiek staat te schreeuwen, is de sfeer nog steeds kut.

25   0  
Bas

@JOEYFR0NT76

Een trommel, megafoon en meer 'organisatie' op de tribune zouden van de NAC supporters een uitwisselbare grijze eenheidsworst maken met een voorspelbare kunstmatige 'sfeer'. Het is 'krankzinnig' om te stellen dat de 'terugkabbelende sfeer' door iets anders komt dan door het laffe spel van de laatste jaren en het gebrek aan binding tussen spelers (club) en supporters. Als er op het veld nul inzet is dan zal je dat op de tribune terug zien. Daar is niks mis mee. Het maakt NAC onvoorspelbaar en authentiek i.t.t. de door jou 'geroemde' clubs met een plastic 'sfeer'.
Jouw houding hier, waarmee je jezelf boven anderen plaatst, is een groter probleem voor de sfeer en de onderlinge verhouding tussen supporters. Ik ga er verder vanuit dat het goedbedoeld jeugdig enthousiasme is en dat ik je verkeerd begrepen heb o.i.d., en dat je verder een nobody bent (niet lullig bedoeld) die niet namens Front spreekt.

35   0  
Negentientwaalf

@joeyfront76

Wij hebben geen Joey, wat denk je hier nou mee te bereiken door te doen alsof wij pro megafoon en die zooi zijn.

Get a life, stumper.

3   7  
Cees-2

Da pope: En de uitwedstrijden, hoe zit het daar mee? Nu je al een decennia of wat bijna niet meer met eigen vervoer kan. Jij weet ook dondersgoed wat de redenen daarvan zijn. Dat scheelt NAC ook aan steun en sfeer. Waarom is het op dat gebied doodstil? Denk eens aan al die NAC-supporters die noodgedwongen niet meer kunnen, doordat het allemaal veel te complex is geworden. Mensen met kinderen, ouderen, tellen die ook niet mee? Je zou bijna stellen, van totaal niet!

15   0  
Ric

@joey

Ik mag hopen dat je hier echt een verspreking maakt.
Maar nooit maar dan ook nooit een trommel op de tribune.

Iets waar wij ons jarenlang tegen uitspreken, uit clubs die geen trommel mee mogen etc. En dan ga jij lopen trommelen. Het is hier geen jostiband hoor.

7   4  
gjoewie

O jee, het T-woord is gevallen. Joey, je bent geen echte NAC-supporter, dat weet ik wel. Waarom denk je dat we FC Utrecht denigrerend de Trommels noemen? En de stad als zodanig de Tromstad?
Ooit in een ver verleden waren zij het die als eerste in Nederland iemand met een trommel op de tribune installeerden. In dat sfeerloze, winderige stadion (dat Van Seumeren daar eens iets aan doet!) kon je alles doen om te proberen er sfeer te creeren, maar dat was en bleef onmogelijk.
En, erg genoeg, het bleek besmettelijk. Niet veel later waren ze in Pluskut ook van mening dat een trommel sfeerverhogend is. :r :r
Ik zit af en toe met afgrijzen te kijken naar wedstrijden in Duitsland waar ze van die megagrote vlaggen hebben en dat de hele wedstrijd die dingen op en neer bewegen. Zodat de mensen die er achter staan (of zitten) niets meer van de wedstrijd zien. Bij NAC zouden die dingen in de fik gestoken worden (beter niet doen, want niet veilig voor de mensen die eronder staan).
Wat wel mooi is is zo'n megagroot spandoek dat voor de wedstrijd over de hele tribune uitgerold wordt.
Inmiddels zijn in Nederland meer clubs overstag gegaan met allerhande grollen en grappen om vergeefs de sfeer te verhogen. Zo heb je bij diverse clubs een mascotte op het veld staan. Bij NAC zouden ze zo iemand nog voor de wedstrijd in elkaar geslagen hebben. Bij de Kazen kwamen ze op een gegeven moment met van die papieren klappertjes. De mensen die daarmee zaten te klapperen kwamen helemaal daas thuis, ze hoorden nog tot de volgende thuiswedstrijd dat geklapper in hun oren.
Gewoon zingen, klappen, herrie maken, stampen, springen, k*t roepen, daar wordt onze sfeer mee gemaakt. Dat (angst)aanjagende heej, heej, heeeej als NAC in de aanval is zet nog steeds het kippenvel op mijn rug. Wij hebben geen klappertjes, trommels of megafoons nodig.

4   0  
Jules

Gjoewie, ook wij hebben ooit een mascotte gehad. De beste man stierf bijna zoals Tommy Cooper in het harnas toen hij een hartaanval kreeg op het veld in dat pak en iedereen dacht dat hij een grap maakte. Daarna is NAC daarmee gestopt, maar we hebben er wel al 1 gehad.

24   8  
kees1234

Front een plek in het midden..... ze verdienen een plekje ergens in een hoek in het stadion waar ze zichzelf nog even flink mogen schamen voor ADO uit vorig jaar. Respect voor hun inzet bij de acties. Maar verder hebben zij het credit redelijk verspeeld met hun ajax nummertjes, ado actie en tevens houding jegens anderen.

2   39  
Boaznac

En toch heeft Joey wel een punt. De sfeer was vorig jaar dramatisch, met als absolute uitschieters de belangrijke wedstrijden waarin wij het team gewoon te weinig gesteund hebben. Als dat met een trommel beter was geweest, en je had daardoor meer punten gehaald dan is die trommel wat mij betreft welkom. We kunnen het gewoon een keer proberen…. Bij Twente, waar de beste sfeer van Nederland is, werkt het ook. Kijk maar naar de resultaten!! Come on boys we are N A C!!

10   3  
Dos

Het is te hopen dat Joey geen onderdeel is van front, want trommels en een megafoon? Ga lekker in Amsterdam op de tribune zitten.
Da Pope verwoord het treffend. Trommels en andere attributen heb je niet nodig om sfeer te maken.
Het heeft te maken met een wisselwerking op het veld en zie wat er dan gebeurd. Vorig seizoen was de sfeer vaak niet om over naar huis te schrijven en dat is vrij logisch gezien de situatie waar NAC in zit, maar dan nog kreeg ik opmerkingen van mensen die ik meenam en zelden bij NAC zijn geweest over hoe ze onder de indruk waren van de sfeer en beleving op de tribune. Ik vond het niks voorstellen, maar dit is puurheid en deze puurheid moet niet weggeslagen worden door trommels, megafoons of andere toeters.

16   2  
kees1234

@joey & boaz

Ga lekker samen naar ajax, twente, willem 2 psv... of ga bij een blaaskapel. Maar kom vooral niet meer naar nac als je op instrumenten wilt spelen. Houdoe

17   7  
Gampel

@BOAZNAC

NEE!!!

en wat Front betreft, die ben ik ook liever kwijt dan rijk. Er zullen er zijn met het hart op de goede plek maar een groot deel van die groep wil gewoon georganiseerd rotzooi trappen, is vaak aggressief, zelfs tegen eigen supporters, zingt kut liederen en straalt negatief uit op NAC. Een fanatiek supporter heeft geen capuchon, hoodie, petje en/of drugs nodig om vol achter z'n club te gaan staan.

1   1  
gjoewie

Jules > ja, ik denk dat je gelijk hebt. Het is iets wat nog wel ergens in mijn achterhoofd zat, maar waar ik liever niet aan herinnerd word. Maar volgens mij was dat echt al heel lang geleden, nog in de Beatrixstraat, toch?

9   1  
Zak hooi

Nee in het Fujifilmstadion in de begin jaren van het nieuwe stadion. Heb m voor mn neus bijna het loodje zien leggen en wij maar lachen. Gelukkig gebeurde het niet!
NAC is geen mascottes, trommels en megafoons. Het is vanuit het hart onze jongens naar voren schreeuwen!

4   1  
baosje

@joey

ga snel je mond spoelen !!

een trommel ??? stop die drumsticks maar héél snel en héél diep in je reet

ga lekker bij FC Fraude op de tribune zitten of meldt je aan bij de jostiband ... kan je je uitleven

4   29  
BOAZNAC

Jammer dat we kennelijk weinig ambities hebben. Dan moeten we ook niet zeuren over de slechte resultaten en kutsfeer vind ik. Dat front nu in het midden komt staan en we daarmee een goede start maken voor een nieuw NAC sfeervak is prima, maar er kan nog zoveel meer beter!! Moet je bij Ajax eens zien hoeveel het voetbal beter is geworden sinds de sfeer met trommel daar, of bij Twente… en ook onze zusjes een goed voorbeeld. Allemaal clubs die meegaan met het moderne voetbal. Niks mis mee toch. Een mascotte hoeven wij niet, maar wat sfeer betreft mag het allemaal best wat moderner!! Kunt zo’n trommel ook uit het zicht plaatsen hè, dan hoor je hem wel maar zie je hem niet op tv. Come on boys we are N A C!!

10   3  
Zak hooi

Beste Boaz,

We kunnen zeker wat moderner worden en dat is met bijvoorbeeld het scorebord al gebeurd. Dat zijn dingen die erbij horen maar de sfeer bij Nac zal nooit bepaald door een josti die op een trommel staat te hengsten. Ik snap dat we de sfeer terug naar niveau willen brengen maar dat zullen we voorlopig doen met Front in het midden. Kijken hoe het uitpakt en dat zal ook zeker liggen aan de boys op het veld. Er in beuken zowel op het veld als op de tribunes. Come on!!!

8   2  
baosje

@boaznac

De hele wedstrijd naar een KUT trommel gaan zitten luisteren ???
fklikkerstraal even lekker op !

als ik naar een trommel wil luisteren zet ik thuis wel een CD op

en anders ga je lekker in een toren zitten met je trommel , en ram er daar fijn op los

9   5  
Bier&Azijn

Als ik BSR moet geloven zijn het kindjes die niets voorstellen, maar tevens ook gasten waar je ontzettend voor om moet lopen.
Zijn er geen vaste plekken, maar niet op mijn plek staan!

Wat ik zie zijn een groepje gasten die wat zingen en met een vlag zwaaien, zo'n paar keer per jaar een lichtkaars aansteken en wat arbeiden voor de club.
Afgelopen seizoen stonden ze "op mijn plek" en heb daar best vaak een goed praatje mee kunnen maken, waarschuwden netjes omstanders met kids als er vuurwerk kwam. En af en toe goed kunnen lachen om die dikke die met 3 graden aan het zweten was omdat ie zn longen uit zn lijf brult.

Sorry hoor, moeten we hier nou zo druk mee bezig zijn met z'n allen?

3   4  
Cees-2

Ik heb even gewacht, maar de conclusie is dat het niemand ook maar iets interresseerd of "iedereen" op een normale manier naar uitwedstrijden kan. Men wekt de suggestie dat men alles voor NAC wil doen in thuiswedstrijden, maar dat is puur voor "eigen" voldoening. Egoisme ten top noemt men dat ook wel. Ikki, ikki, de meeste kunnen.....?......

Als het maar naar "onze" zin is. Terwijl steun in uitwedstrijden ook cruciaal is voor de club. Dus jongens,..............

11   1  
Imag0

Volgens mij is Joey een beetje aan het stemming maken en geen onderdeel van Fr0nt.

Los daarvan, Fr0nt lijkt toch wel een imagoprobleem te hebben als ik alle reacties en duimpjes hier boven zie. Vraag is of dat (on)terecht is. Feit is dat de NAC-supporters bekend stonden om het ‘ludieke’ en niet om het ‘georganiseerde’. Ik denk dat de schoen daar ook wringt tussen de ‘gelederen’ op de tribunes.

Verder lees ik steeds dat Fr0nt in een aantal reacties open staat voor gesprekken cq uitleg. Dat siert ze natuurlijk, maar reacties zoals steeds van Nnb (die - blijkbaar goed op de hoogte is hoe het bij andere clubs is en - er altijd als de kippen bij is om supporters te verwijzen naar RKC, Fortuna en noem maar op) stroken daarmee. Dergelijke reacties geven natuurlijk niet echt blijk van een open houding.

Laten we vooral in de spiegel blijven kijken en er allemaal ons voordeel mee doen.

United we stand!

7   2  
Ata

Cees 2, de meeste uitwedstrijden zijn heel goed en laagdrempelig te bezoeker hoor. Al jaren.

11   12  
HTP076

Heerlijk!!! Ik kan niet wachten om weer die ouderwetse, rauwe sfeer te krijgen in ons stadion. Alle hulde aan Fr0nt76, zoveel passie en inzet voor de club zie je zelden.

6   12  
NNB

@imago

Sta altijd open voor overleg of uitleg. Maar er worden hier aannames gedaan zonder ook maar enige kennis te hebben van wat fr0nt allemaal wel niet doet voor de club. Deze gasten zijn 24/7 met de club bezig, zijn nooit te beroerd om ergens mee te helpen.

Sterker nog, en dat is absoluut niet overdreven. Zonder deze gasten op de tribune zou er heel weinig overblijven van de sfeer in het stadion, zowel uit als thuis.

Wij zijn NAC toch? Laat dat dan ook zien, anders kun je inderdaad beter ergens anders een kijkje gaan nemen.

6   3  
Adje

Veel mensen zeggen nu dat ze al jaren een “vaste plek hebben”. Iedereen weet dat niemand op de bside een vaste plek heeft. De jongens zullen gewoon optijd komen omdat ze zelf ook weten dat het al vroeg druk is. Staan ze toch op jou “vaste plek” dan ben jezelf te laat gekomen.

Mijn zege hebben ze. Hup nac!

5   4  
NAC Voor Altijd

Leuk en aardig hoor, dat ze de sfeer op de B-Side willen opkrikken.
Maar houd het gewoon bij B-Side Breda en geen B-Side ultras....

Bivakmutsen in zwart geel past totaal niet in Breda.
Al snap ik het wel, omdat je dan onherkenbaar bent als je een fakkel afsteekt.

Ze moeten de boel flink wakker schudden op de B-Side!
En zorg er voor dat dat carnaval gedoe eraf gaat!

Leuk dat de Lokeren supporters af en toe meekomen, maar die lala en woho liedjes passen totaal niet in het stadion!

Qua sfeer en beleving past de vriendschap sowieso niet tussen Breda en Lokeren.
Ik vind dat Antwerp, veel beter qua beleving bij ons NAC past.

in Lokeren hebben ze een megafoon en een trommel.
Bij Royal Antwerp doen ze alles op de Engelse manier ( zoals op Vak G en de B-Side)

Ik snap sowieso niet waarom ze bij Antwerp zo gek zijn van Tilburg...

Totaal verschillende supporters groepen

3   3  
Monkeyrockers

@NAC voor altijd

De vriendschap met Lokeren is al meer dan 20 jaar oud en doorkruist inmiddels ook meerdere generaties.
Dat is iets meer dan dezelfde soort liedjes zingen …

Antwerp was altijd samen met Feijenoord , in Antwerp zingen ze ook hand in hand .
Dat Antwerp nu met Tilburg optrekt is van de laatste jaren .

5   2  
NAC Voor Altijd

Ja mooi hoor de vriendschap met een club.
Maar qua supporters cultuur, past Lokeren totaal niet in mijn ogen bij NAC.
Antwerp dan weer wel.
Ook een club zonder megafoon en een trommel
Persoonlijk vind ik Antwerp een veel mooiere club dan Lokeren....

Het stadion in een volkswijk, trouwe supporters die altijd gaan (ook toen het slecht ging)

Die vriendschap met WII daar snap ik totaal niks van.
een club met hetzelfde soort publiek, zoals dat van NAC past toch veel beter bij Antwerp?
Dan Willem II met een trommel en ajax liedjes........


0   2  
Pietflut

Als ze dan ook meer liederen ten gehore brengen dan standaard liedjes.

En het zo blijf dat alleen front iets inzet en het daarbij blijft en een ander individu of klein groepje iets inzet en het hele vak gaat mee tja bside 1 front heel het stadion 1 front.

En zeker niet steeds hetzelfde herhalen is vervelend en niet bevorderlijk voor de sfeer.

11   0  
Hugo

Feit is wel dat deze jonge garde supporters er alles aan wil doen om het stadion opnieuw te laten kolken. En dat gaat met wat foutjes soms (ado uit bv), maar op de opendag hebben deze gasten ook urenlang met kinderen spandoeken staan spuiten. Deze gasten hebben een hart voor de club, net als eenieder ander. De zitters, de zuipers, de snuivers, de zingers, de schelders, de springers, het pluche. Maar de bside is niet meer de bside van de Beatrixstraat. Het is tam, matjes, dat valt niet te ontkennen.


Het siert deze groep dat er netjes een bericht wordt uitgedaan dat dit het idee is. Probeer het , kijk het een aantal wedstrijden aan. Is het niks, ga dan weer in gesprek. Ik juich het toe, mits de trommels achterwege blijven uiteraard😉.

Hup NAC

Laad alle berichten na dit bericht in