Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #129

Das Phantom

De competitie staat voor de deur en dat betekent dat er genoeg te bespreken is. Thijs 1, Thijs 2 en Levien nemen plaats achter de microfoon om het wel en wee van de club te bespreken. De overname, de oefenwedstrijd, de mogelijke basisopstelling, de open dag en voorspellingen. Het komt allemaal voorbij. Veel plezier!

De overname
Door vakanties binnen de licentiecomissie liep de overname weer vertraging op. Hoe de zaken er nu voor staan en wat de vertraging voor effect heeft op de club bespreken wij met Jasper van Eck (NAC=Breda) die een inhoudelijke reactie geeft op de status. 

NAC - Excelsior Virton
NAC heeft op zaterdag met 2-1 gewonnen van Virton. De mannen in de studio blikken terug en kijken hoe NAC er een kleine vier dagen voor de seizoensouverture voor staat. Verder wordt er ook vooruitgeblikt op NAC - Helmond Sport.

Open dag
Buiten dat de NAC Open dag een leuke dag was voor jong (en oud) werd er ook getraind en werden de rugnummers aanvoerder(s) bekend gemaakt. Thijs 1 was aanwezig en blikt met veel plezier terug op de jaarlijkse open dag

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #129
Bron:
B-Side Rats
17 Reacties
27   2  
Ric

Even over de ‘de Rooij’ discussie.
Ik zou graag zien dat ze met Velanas op 10 gaan spelen, de Rooij op ZIJN positie als linksbuiten. Bazuzi daardoor op 8 als box to box speler. Dan valt er rechts een vacature vrij die hopelijk op termijn ingevuld kan worden door Antonia.

Ik denk oprecht dat Velanas op 10 ook het spel nog meer kan gaan maken!!
Die gast is zo goed en belangrijk!

7   6  
Linie

BSR-edit: Reacties over het vorige bericht, graag op het vorige bericht. Dank. 

27   16  
Derk

Prima uitleg toch vanuit NAC=Breda, het is toch te gek voor woorden dat dit nog niet geregeld is door de KNVB? Het was echt al wel uitgelekt wanneer er iets niets in orde was met NAC=Breda. De reden is vakantie van KNVB commissarissen?! Het is een schande!

10   10  
Jacobaan

En weer blijkt Manders zijn werk niet volledig te hebben uitgevoerd door niet alle noodzakelijke stukken naar de KNVB te hebben gestuurd anders had het waarschijnlijk al lang rond geweest.
Hoe lang kan die man nog doorgaan?

Maar goed ondanks alles is door de overname mijn geel-zwart hart weer gaan kloppen en heb ik veel zin in het nieuwe seizoen. En ik besef ook dat het waarschijnlijk een overgangsjaar zal worden maar als er maar attractief NOAD voetbal op de mat wordt gelegd. Dan zijn wij als NAC supporters al snel tevreden.

HUP NAC!

14   1  
Ivo

Wederom een duidelijk verhaal vanuit NAC=Breda. Het gaat niet over de hoeveelheid geld, maar de laatste checks op de holding. Waarbij dit proces voor de KNVB ook nieuw is, zeker in combinatie met een groep ondernemers.

Dus de stemmingmakerij over onvoldoende middelen of garantstellingen kunnen ook weer de kast in.

Hopelijk staan alle lichten snel op groen. Dan begint het pas echt.

5   17  
Noad1976

@ ivo de goedkeuring van de KNVB zegt niets over het kapitaal wat er is om de selectie te versterken. Dus als de overname net financieel lukt. Leuk en nu???

9   0  
Wanny

Van Eck legde het duidelijk uit, maar hij liet ook het achterste van zijn tong niet zien. Je hoorde tussen de regels door wel wat frustratie.

20   2  
Wanny

@ NOAD1976

Er is helemaal geen kapitaal nodig om de selectie te versterken. Met een spelersbudget van 2,5 miljoen kun je gewoon promoveren als je het geld goed besteedt.

Wat er nodig is, is een goede organisatie met de juiste mensen. Zoals bijvoorbeeld een fatsoenlijke medische staf, zodat de spelers die we hebben inzetbaar zijn. Nu gaat er minstens een half miljoen euro de deur uit aan spelers die niet kunnen spelen. Van dat geld kun je ook een topspits en nummer 10 voor de KKD hebben.

12   5  
BYA

@NOAD1976, ik volg al een tijdje je posts en blijkbaar vond je een overname door MC een beter idee dan NAC=Breda. Dat mag uiteraard.

Maar waar baseer je telkens op dat er geen geld zou zijn? Je presenteert je als de alleswetende, maar met een beetje onderzoek (Google, Bouwbedrijf Vrolijk omzet) lees je dat Vrolijk al jarenlang een succesvolle onderneming is, met de laatste jaren 200-300 miljoen omzet per jaar. Ga er vanuit dat daar genoeg van overblijft. Een groot deel daarvan wil hij aan NAC schenken he, deze bouwsjaak. En wij maar zaniken over 50 cent meer voor een biertje.

Ook de andere bedrijven zijn gezond en liquide. Check KVK of andere sites.

Dus laten we lekker blijven discussiëren, dat hoort bij onze kutclub, maar een beetje meer onderbouwing zou je gemopper wat geloofwaardiger maken vriend.

27   2  
Ric

Even over de ‘de Rooij’ discussie.
Ik zou graag zien dat ze met Velanas op 10 gaan spelen, de Rooij op ZIJN positie als linksbuiten. Bazuzi daardoor op 8 als box to box speler. Dan valt er rechts een vacature vrij die hopelijk op termijn ingevuld kan worden door Antonia.

Ik denk oprecht dat Velanas op 10 ook het spel nog meer kan gaan maken!!
Die gast is zo goed en belangrijk!

6   9  
Tip

@BVA. Omzet is geen winst of eigen vermogen. Vraagtekens of N=B voldoende financiële middelen heeft en vragen over de garantstelling zijn wel degelijk gegrond. Ook de vraag of er voldoende kwaliteit op het veld staat nu is een zeer terechte vraag. Het heeft allemaal niks met stemmingmakerij te maken. Uiteindelijk hoopt iedere NAC supporter dat N=B een succes wordt. Dat is namelijk nu de kortste weg om onze gezamenlijke hobby weer leuk te maken. @RIC. Dat een linksvoor linksbuiten MOET staan is niet waar. Voor een speler die buitenom gaat en dikwijls de achterlijn haalt klopt dat wel i.v.m. voorzetten geven. Trekt een speler echter meestal naar binnen dan kan een’ linkspoot’ goed of zelfs beter op rechts staan. Met de binnenkant kan hij dan beter geplaatst schieten naar de verste paal . Andersom een ‘rechtspoot’ op links zelfde verhaal natuurlijk. De Rooij moet regelmatiger gaan presteren te beginnen dit seizoen. Hij kan het zeker maar laat het tot heden helaas maar af en toe zien. Het ligt aan 1 ding. Inderdaad aan de Rooij zelf.

1   4  
Tip

…. ‘linkspoot’ linksbuiten MOET staan……..

8   2  
BYA

@Tip

Omzet is geen winst of eigen vermogen > Oh , niet? Dat dacht ik.

Ook de bedrijfsresultaten en daardoor een schatting van het vermogen van de investeerders zijn vrij gemakkelijk te achterhalen. Maar dan moet je wel een beetje je best doen en niet alleen maar wat schreeuwen zoals NOAD1976 en anderen doen.9   4  
Ivo

@TIP

Dat de goedkeuring van de KNVB vertraagd is ivm de garantstelling is in bovenstaande podcast ontkracht. Je moet niet bezig blijven, er wordt duidelijk uitgelegd waar het aan ligt. Met overigens een pijnlijke conclusie t.a.v. Manders. Het is genant aan het worden. Jasper van Eck wilde er eigenlijk niet te veel woorden over loslaten maar Levien legt de vinger op de zere plek.

We mogen 7 miljoen aftikken voor de aandelen, dat is een flink bedrag. Maar het was nodig om Palermo-achtige toestanden te voorkomen. Zo zie je maar aan wat voor zijden draadje onze club heeft gehangen. De kreet "Het belang van NAC" van de huidige aandeelhouders is een farce gebleken.

Realistisch gezien spelen we nog minimaal 2, maar misschien meer seizoenen in de KKD. De nieuwe eigenaren proberen in die periode ook financieel de boel weer op orde te krijgen. Sponsoren terughalen, omzet maximaliseren en kosten reduceren. Toch zal er geld bij moeten. Ik ben er van overtuigd dat hier over nagedacht is. En dat men niet in het voorjaar zegt: Oei, wat nu? Moet er geld bij? Dat hadden we niet verwacht! Dit zijn succesvolle ondernemers. Als de deal rond is, zullen we meer horen over de plannen.

2   2  
Spingebob

@ivo

De grote 3 zijn /waren ook succesvolle ondernemers 😂😂😂

12   1  
Voorwaarts

Van harte gefeliciteerd mensen!
NAC=Breda heeft goedkeuring gekregen

8   2  
rikkie

https://www.nac.nl/nieuws/knvb-keurt-overname-goed

HUP NAC=BREDA

7   1  
Semsi

KNVB keurt overname goed. Staat op NAC.nl

Laad alle berichten na dit bericht in