Wij gaan niet opzij

Garbett opgeroepen voor Nieuw-Zeeland en mist wedstrijd tegen Roda JC

Das Phantom

Matthew Garbett is door de bondscoach van Nieuw-Zeeland opgeroepen voor twee oefenwedstrijden. De middenvelder, die net is hersteld van een schouderblessure, mist door zijn selectie de wedstrijd tegen Roda JC van 22 maart.

Beide wedstrijden worden gespeeld in Abu Dhabi. Nieuw-Zeeland neemt het op 22 mart eerst op tegen Egypte. Later, 25 of 26 maart, spelen de All Whites nog een wedstrijd tegen Kroatië of Tunesië. MVV komt op 29 maart langs in Breda. Mogelijk zit Garbett dan weer bij de selectie. 

Garbett speelde tot nu toe 16 wedstrijden voor het nationale team van Nieuw-Zeeland. Tijdens de laatste interlandperiode was de middenvelder nog trefzeker in het treffen met Ierland. Die wedstrijd eindigde in een 1-1. Griekenland won in november met 2-0 van de ploeg van Garbett. 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #211 22 reacties
Volgend bericht
NAC O18 in slotfase langs FC Volendam 5 reacties
25 Reacties
16   2  
Sjef de gevulde koek

De speler waar ik dus het meeste van verwachtte dit jaar hebben we gewoon geen hol aan gehad. Zou als speler zelf ook wel mooi zijn dat hij zelf zegt. Ik heb nog geen kut gepresenteerd ik sla die interland over en ga vol voor Nac.

9   3  
BP

Waarom een speler oproepen die langdurig geblesseerd is geweest voor wat luttele oefenwedstrijden.
Zeker zijnde als NAC zou ik iom Garbett hiervoor gaan liggen. Er staan voor ons belangrijkere wedstrijden te spelen voor plaatsing play-offs.
Garbett zou zelf uit dankbaarheid/ solidariteit richting NAC kunnen bedanken.

3   3  
Rieske076

Garbett wilt niet meer spelen voor nac heeft het totaal niet naar z’n zin in breda. Geblesseerd is die niet maar mentaal niet bij nac. Hij speelt liever voor z’n land en zal daar altijd beschikbaar voor zijn

6   3  
Bside2004

Niet om het één of ander, maar het gaat niet goed met TVC Breda: https://www.bredavandaag.nl/algemeen/algemeen/412517/bestuur-tvc-slaat-alarm-voetbalvereniging-dreigt-te-verdwijnen

is dit niks voor Nac om zich hier te vestigen? Dichter bij 't stadion kom je niet/Breda.

5   3  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

NAC kan hier niet voor gaan liggen. Je dient gewoon spelers af te staan.
Daarnaast kan je die jongen het ook niet per se kwalijk nemen dat hij gaat. Het is een eer om uit te komen voor je land en misschien doet een andere omgeving hem goed. En als international vertegenwoordigt hij ook nog eens een grotere transfersom.

3   0  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

@B-Side 2004

Ik zat het toevallig ook net te lezen, maar is denk ik wel te klein. Je kan er maximaal drie velden kwijt als het speelveld rechts er ook bij wordt getrokken. Als je alles op één locatie wil is het te krap.

3   1  
Die ne gast

@Rieske076
En dat weet jij omdat je regelmatig belt met Garbett of omdat Garbett je buurman is ofzo?

16   2  
Sjef de gevulde koek

De speler waar ik dus het meeste van verwachtte dit jaar hebben we gewoon geen hol aan gehad. Zou als speler zelf ook wel mooi zijn dat hij zelf zegt. Ik heb nog geen kut gepresenteerd ik sla die interland over en ga vol voor Nac.

10   1  
Malle

Paar dagen terug
“Speler kan niet spelen door ONDRAGELIJKE pijn”
Lijkt meer op werkweigering op deze manier.
100% weer een ander “pijntje” als hij terug is

9   0  
Maarten

Huh?? Mis ik hier iets? Roy Kortsmit toevallig nu ook opgeroepen voor Oranje? Had hij geen ondraaglijke pijn?

7   0  
Arie

Garbett heeft helemaal geen zin in NAC. Continue geblesseerd, behalve als hij met Nieuw Zeeland weg mag.
Talent heeft hij wel, maar de kiwi mentaliteit zie ik weinig van terug in die jongen. Motivatieproblemen wellicht door de divisie waarin we spelen.
Al denk ik wel dat hij op een hoger niveau, mochten we per ongeluk promoveren, een stuk beter uit de verf zou komen.

6   0  
Voor NAC

@DAS PHANTOM

Een locatie waar NAC in z’n geheel dus inclusief jeugd kan gaan voetballen zal een hels karwei worden. Maar 1 van de overwegingen om weer in Breda te gaan trainen was ook de binding met stad en supporters. Dus alleen daarom al zul je je hiervoor moeten melden als potentiële overname kandidaat, ook al zou het enkel voor NAC 1 zijn.

6   0  
Voorwaarts

Minimaal opmerkelijk te noemen dat een speler met een "ondiagnoseerbare blessure" toch opeens beter is zodra hij voor iemand anders kan spelen dan NAC.
Mocht er echt mentaal meer aan de hand zijn is dit een enorme flater van de technische staf. Help zo'n jongen die de halve wereld over is gevlogen en wellicht een iets ander karakter heeft nou eens!

Los van dat, vraag me af met wie we op het middenveld beginnen tegen Roda. Janosek en Garbet er niet bij en er zijn nog wat blessures. Hopen dat we niet te veel kwaliteit missen.

4   0  
Breda vooruit

Het zou heel mooi zijn als NAC daar de velden kan overnemen.
Tvc kan fuseren met een andere kleine club in breda .
Hun probleem opgelost en NAC kan daar een topsport lokatie aan leggen gefinancierd door de heer k vrolijk.
Dus effe praten met de gemeente Breda en tvc.
Geef tvc wat geld mee dan kom je ver.
Tenslotte alles draait om geld.

4   0  
scheppioni

Mee eens BP ! Zeker omdat het om oefenwedstrijden gaat !

2   0  
Ricardo b old scool

Tvc zou zeker wel een toplocatie zijn voor nac lekker dicht bij het stadion en 3 velden waarvan 1 kunstgras en misschien is het wel mogelijk om dan een tunnel te creëren onder het spoor door zodat ze rechtstreeks vanuit het stadion naar de trainingsvelden kunnen lopen zal ook financieel gezien het goedkoopst zijn voor nac breda

1   0  
markenaa

@RICARDO
Gebouw over het spoor bouwen met op het dak de 2 extra velden die je nodig hebt en in de plint dan alle sportfaciliteiten. Enige nadeel is dat het heel heeeel veel geld kost. Afwatering kun je bij die velden dan weet wel prima regelen. Zou wel heel tof zijn. Treintjes onder de velden door 😅

2   1  
Ivo

De "We gaan de boel opdoeken als er geen vrijwilligers bij komen"-kaart wordt natuurlijk door iedere amateurclub wel een keer getrokken. TVC blijft echt wel bestaan. Zeker in een wijk als Tuinzicht willen ze de sociale structuren overeind houden.

Ik vind zelf het gebied rondom de oude suikerfabriek een prachtige locatie voor een stadion en sportcomplex voor NAC. Dat duurt nog wel een jaar of wat voordat er wat staat, maar de ligging is perfect. Aan het spoor, vlakbij het centrum. Zo'n kans krijg je echt niet vaak.

Garbett wordt weer een bijzonder verhaal. Lijkt op weg naar de uitgang op deze manier.

5   0  
HUPNAC

Als Garbett in de pers aangeeft dat de pijn na weken nog steeds ondraaglijk is en vervolgens aangeeft dat hij over 13 dagen later wel met zijn land kan spelen is het logisch dat supporters zich besodemieterd voelen.

2   1  
Dunsloopkogel

Zou de beste optie zijn
Nac na tvc brug over of onder het spoor en je en d'r
Optie dat huis wat d'r naast staat op kopen en met die tuintjes en je heb 5 velden

1   0  
Ouwe Spionkop

Het stadion ligt nu perfect.
Utopie te denken dat je bij terrein suikerfabriek kan bouwen. Dat gebied is al helemaal gepland voor woningbouw.
Tribune ere doortrekken naar 't verlaagde veld en je komt op capaciteit 21.000
Dan 't hoofdgebouw verbouwen en verhogen.
Waar die trainingsvelden vind ik niet zo boeiend. Daar komen 3 man en een paardenkop kijken door de week.

0   0  
ome cor

Garbett is een jongen aan het begin van misschien een hele mooie carrière.
Hij wordt voor elke interland van zijn land opgeroepen en internationale aandacht en succes gaat hem verder brengen dat wedstrijden in de eerste divisie of kaakaadee zoals het belachelijkerwijs moet heten.

Garbett is geen Bredase jongen, geen echte NACcer maar gewoon een broodvoetballer. Niks mis mee. Veel supporters zouden dat ook wil willen of vroeger gewild hebben.

Maar een potje tussen NAC en MVV is minder aansprekend dat een oefeninterland voor die jongen. Dat is jammer, maar als hij een belangrijke speler bij bijv. Man Utd of Bayern was geweest dan zou hij zo'n oefenpotje misschien eerder afzeggen.

0   1  
BasSnelden

Hahaaaa.. Eerst was Staring de pispaal en nu wordt er weer stemming gemaakt tegen Garbett.
Tis simpel: veel blessures gehad maar wel net weer fit voor die interlands. Verdacht? Toeval? Hoe dan ook: als Garbett of Janosek het goed doen bij interlands dan is het cashen voor ons Nac.

Elke keer als Garbett wel meedoet dan geeft hij vol gas. Massive. Great. Laten we hem koesteren!

Hup nac

0   0  
NAC Vooruit!

Zegt veel dat Nieuw Zeeland geblesseerde NAC spelers selecteert, die net weer wat minuten aan het maken zijn.

Zonde dat je zo’n jongen een x aan competitiewedstrijden per jaar extra moet missen daardoor.

2   0  
scheppioni

@ Bassnelden
Dit heeft niets met pispaal te maken. Tuurlijk moet iedere speler de ambitie hebben om voor zijn land uit te komen, maar gezien dat het oefenen is en bij ons NAC het er werkelijk om gaat die tenslotte hem ook betaald is het geen verkeerde situatie om het ook van hem uit naar zijn werkgever te kijken !

0   1  
fvf6

De oplossing is heel simpel , de medische staf moet hem niet fit verklaren en dus zo in Breda houden . Mocht hij toch voor die interlands gaan en terug keren in een nog mindere fitheid de kosten verhalen op de nationale voetbalbond van Nieuw Zeeland

Laad alle berichten na dit bericht in