NAC O18 in slotfase langs FC Volendam

Masthow

NAC O18 heeft zaterdagmiddag een ruime zege geboekt. FC Volendam werd met 3-0 verslagen. Alle goals vielen pas in de laatste tien minuten.

Beide ploegen troffen elkaar een paar weken geleden al in het bekertoernooi. Toen trok FC Volendam met 0-1 aan het langste eind. Zaterdagmiddag had het ook al snel 0-1 kunnen staan. Na 36 seconden spelen schoten de bezoekers van afstand op de paal. De openingsfase was sowieso voor FC Volendam. NAC maakte veel technische fouten en hield de bal niet goed in de ploeg. Doelman Van Pruijssen redde twee keer kort achter elkaar, de eerste keer geholpen door de spits die te lang wachtte met uithalen.

Kansen waren verder spaarzaam aan beide kanten. Uit een goede voorzet van linksback Oomen kopte Roeland net naast. Het was de enige doelpoging van NAC in de eerste helft. Na rust kwam Van Reeuwijk in de ploeg als controleur en het verschil in het spel was goed te merken. Aan de bal oogde het rustiger en met Boldewijn als aanvallende middenvelder werd er flink doorgejaagd op de verdediging van FC Volendam.

Ineens was NAC aanvallend de gevaarlijkste ploeg. Na een schot van Honkoop tikte Roeland de rebound binnen, maar hij stond daarvoor buitenspel. De ploeg creëerde in korte tijd meerdere goede aanvallen. Schoten van Roeland werden gekeerd of gingen net over. Een door de wind gedragen corner van Mperanyi ging er zelfs bijna in één keer in. De keeper stond echter op te letten en werkte de bal over.

Tien minuten voor tijd ging werd Mperanyi diep gestuurd door Van Zijp en vervolgens in de rug gelopen. De scheidsrechter wees naar de stip, van waar Roeland de score opende. Een minuut later was het meteen 2-0. Mperanyi veroverde op eigen helft de bal en verstuurde na een één-tweetje een diepe pass. Honkoop troefde zijn tegenstander op snelheid af en schoot via de binnenkant van de paal raak.

In de laatste minuut werd het duel helemaal beslist. Na een afgeslagen corner van Volendam kon Roeland helemaal doorlopen naar het doel van de tegenstander. De spits rondde koeltjes af voor zijn tweede van de middag. Door de zege vindt NAC aansluiting bij de bovenste ploegen. Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand op de koploper nu drie punten.