Wij gaan niet opzij

Gerbrands vertrekt per 30 juni bij NAC: "Het is tijd om weer te gaan"

Das Phantom

Toon Gebrands vertrekt als adviseur bij NAC. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Per 30 juni legt hij zijn adviseursrol weer neer. "Een goed moment ook'', zegt Gerbrands. "Want we hebben de eredivisie bereikt. Een enorme stap waaraan ik graag mijn steentje heb bijgedragen.''

Gerbrands werd door NAC=Breda gevraagd voor de functie van adviseur en werd ook betaald door de nieuwe eigenaren. In eerste instantie zou hij tot eind 2023 aan de club verbonden zijn, maar door het vertrek van Henk Valk bleef hij een half jaar langer. Nu is het alsnog tijd om te vertrekken, aldus Gerbrands. "Mijn opdracht was om adviseur te zijn in het opzetten en uitbouwen van de governance van de club en daarbij de bestaande organisatie te ondersteunen. We hebben in die periode grote stappen gezet. Het is tijd om weer te gaan, nu Remco Oversier begint als de nieuwe algemeen directeur van NAC." 

De vetrekkend adviseur wordt bedankt door de directie, RvC en de Stichting Administratiekantoor (STAK) voor zijn bijdragen in "talloze dossiers" de afgelopen periode. "De inbreng van Toon heeft ons tot op het laatst erg geholpen, we hadden hem nodig. Gerbrands is zeer ervaren, kundig en oprecht, recht door zee en denkt en werkt altijd vanuit de intentie om NAC als club verder te helpen. Op belangrijke momenten was hij er altijd", aldus Henk van Koeveringe, voorzitter van de RvC. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
47 Reacties
37   4  
Ad B uit Roosendaal

Toon, hartelijk bedankt voor jouw ɓijdrage aan de verdere professionalisering van NAC

2   12  
Molenschot Loco

Nou henk? Nu jij nog...

2   14  
Maarten

Volg het voorbeeld van Koeveringe..

4   29  
GJ_NAC

HOUDOE en NIET bedankt!

3   29  
Theoden King

Wordt de bijdrage van Gerbrands nog geëvalueerd? En worden de conclusies gecommuniceerd met de achterban?

Gelukkig hebben we net een nieuwe AD die het allemaal anders gaat doen. Beter. Transparanter.

32   4  
penders4president

Och och och, smakeloze reacties hier. Echt tof om wat voor NAC te doen zo.

26   2  
Spitfire

Als directie, RvC en STAK hem hartelijk bedanken voor zijn werk, dan doe ik dat ook. Ik zou ik niet weten waarom ik dat tegen moet spreken.
Aangezien hij altijd betaald is door de nieuwe eigenaren (dus niet door NAC), snap ik de negatieve reacties nog veel minder...

Hup NAC

37   4  
Ad B uit Roosendaal

Toon, hartelijk bedankt voor jouw ɓijdrage aan de verdere professionalisering van NAC

2   20  
Benassi

Weet iemand hoeveel hij weegt? Dan weet ik hoeveel brons ik moet bestellen voor zijn standbeeld...

24   3  
Peertje

Is het zo moeilijk om iemand niet de grond in te boren? Wat is dat toch met altijd die sinische haatdragende geluiden van "supporters". Jammer weer.
Laten we de positieve sfeer doorzetten die we gezien hebben tijdens de play ofs! Ik spring voor nac!

Toon bedankt voor je dienst.

16   2  
Pep

Wat is dit een zieke site aan het worden.

4   15  
Benassi

@peertje

Serieus? Hij schrijft de promotie ten dele naar hem toe. Steentje aan bij gedragen?
Maar geen steentje bijgedragen aan het feit dat wij een heel seizoen naar bedroevend voetbal hebben gekeken, en met hangen en wurgen 8ste worden.

Dat we gepromoveerd zijn komt door de 110% inzet van de selectie, die wakker werden geschut door ons, de supporters.

Dat hij zich nu op de borst gaat kloppen vind ik heel erg ongepast.

18   2  
Hont

Waarom deze man de grond in boren? Hij heeft NAC welgeteld 0 euro gekost, heeft zijn ervaring gedeeld en advies gegeven waar gevraagd. Vanuit NAC=Breda een goede en nobele zet geweest (uit hun eigen portemonnee).

Voor ton lToon idd het juiste moment om te gaan. De nieuwe directie staat.

Bedankt voor je inzet!

28   2  
Peertje

@benassi

Toon is niet verantwoordelijk voor het voetbal maar voor professionalisering van het bedrijf NAC. Als ik de podcast goed heb geluisterd is onze nieuwe AD blij verrast over de gang van zaken binnen de bestuurlijke kant. Dan heeft Toon weldegelijk NAC gelopen en zijn doel hier bereikt.

6   6  
Benassi

Ieder zo zijn eigen mening. Moet kunnen toch?

7   2  
Bloed aan de paal, bal in het net!

@theoden king je mag wel een toontje lager zingen jij

6   2  
Dutchbird

Ik ben geen fan van Toon (teveel narcist), maar hij was wel de juiste man op het moeizame tijdstip na de overname van de aandelen. De vorige aandeelhouders hadden er een grote puinhoop van gemaakt. Alles moest opnieuw in de steigers worden gezet en liefst heel snel. Dan heb je aan Toon een goeie.

Hij weet immers als geen ander hoe je een BVO-structuur in elkaar moet steken op een zodanige wijze dat besluiten snel en op de juiste wijze worden genomen. Bij voorkeur via delegatie aan het management, maar wel met een vakkundig toeziend oog vanuit de RvC op elk van de verschillende beleidsterreinen. Vanuit die optiek heeft hij de aandeelhouders en RvC geadviseerd en dat is door de bank genomen prima gelukt. Alleen Henk Valk en de supporterszetel in de RvC waren missers.

Voor Henk Valk is een vakkundig vervanger gevonden in de persoon van Remco Oversier. Nu geen man met een track record in een groot elektronicabedrijf maar iemand die de voetbalwereld en het vak BVO management tot in de puntjes verstaat. Die supporterszetel in de RvC moet nu worden opgelost door Oversier.

Dat is niet makkelijk want er zijn bij NAC wel heel veel geledingen die "mee willen praten" en vinden dat die commissaris hen naadloos moet vertegenwoordigen. Hoe borg je dat die commissaris een standpunt inneemt waarin al die geledingen zich kunnen vinden? Wat moet die commissaris doen als zijn "achterban" het niet met elkaar eens is? Hoe organiseer je het zo dat die commissaris het toezicht en de besluitvorming daarover in de RvC niet vertraagt als er bij zijn "achterban" verschillen van inzicht zijn. Het is te makkelijk om te zeggen dat de club niets te zeggen heeft over de relatie van deze commissaris en zijn achterban. Want als daar gedonder ontstaat, straalt dat af op de club en wijst heel Nederland weer naar het chaotische NAC. Daarom hoop ik dat Oversier alle tijd neemt om dit in goed overleg met die achterban uit te werken en dat die achterban begrijpt waarom dat zo belangrijk is.

17   3  
Wil

Ik ben TROTS op de mannen van NAC=BREDA!

In 1 jaar tijd hebben jullie GEWELDIG WERK geleverd in een verschrikkelijk hectische periode..... Het viel waarschijnlijk niet mee op rustig te blijven.

C H A P E A U!

EENS WORDT DE HEMEL STRALEND BLAUW!

8   10  
3ROBI

Blijkbaar mag je niet meer kritisch zijn na de (onverwachte) promotie. Maar de vragen van Theoden King zijn in mijn ogen niet heel vreemd.

Niemand hier was positief over Gerbrands en nu ineens wel. Hoop dat ze intern bij NAC zijn bijdrage goed evalueren om te kijken of je in de toekomst dit niet mogelijk anders kan invullen. En blijkbaar kan Oversier op dit moment niks fout doen. Je hoeft hem zeker niet gelijk af te branden maar laat hem eerst maar eens zien wat hij kan(en geef hem daar de tijd voor).

5   3  
Juupke

Mij lijkt een dank je wel zeker op zijn plaats om juist qua organisatie duidelijkheid te hebben gebracht waarvan we de komende jaren profijt gaan hebben en dat is cruciaal de eerste jaren in de eredivisie! Het begint ermee een duidelijk beeld te hebben hoe de organisatie er nu en bij groei in de toekomst eruit ziet! Je ziet wel dat je dat nu nodig hebt bij promotie want er gaat zeker veel positief veranderen maar daar moet je wel juist op anticiperen. Daar heeft Toon zeker aan bijgedragen!!

14   4  
Wanny

@ 3ROBI

Ik ben niet in de positie om op enige wijze te oordelen over het werk dat Toon Gerbrands voor NAC gedaan heeft. En ik denk 99.99% van de aanwezigen op deze site niet.

Als de degenen die hem betaald hebben tevreden zijn, dan zal het wel goed zijn denk ik.

5   3  
3ROBI

@Wanny

Dat is dus de vraag die gesteld wordt. Zijn ze bij NAC tevreden over wat hij gedaan heeft?

Er wordt niet gevraagd of mensen op deze site dat gaan beoordelen maar de mensen bij NAC.

4   0  
Waddinxveen

@ Dutchbird

Je hebt hier een erg goed punt mbt die supporters zetel in de RvC. Hoe kan 1 persoon in vredesnaam representatief zijn voor de mening van alle supporters? Je zag het al bij het statement richting oud NAC na het voorval met Karelse: er kwam weliswaar een verklaring van de supporters groeperingen, maar direct daarna stroomde #NACpraat op Twitter vol met mensen die aangaven dat deze groeperingen absoluut niet namens hun spraken. Ook niet gek. De harde kern op vak G kijkt absoluut anders tegen dingen aan dan de duizenden vriendengroepen en vaders met kinderen op de Eretribune.

Waarschijnlijk is het beter als de directie op vastgestelde tijden om de tafel zit met alle groeperingen en hun input meeneemt in de besluitvorming. Ipv een stem/veto in de RvC

6   3  
SjorsNAC

Ik geloof echt wel dat hij al dan niet indirect zijn steentje heeft bijgedragen. Echt wel iemand met de juiste know how. Bedankt en tot ziens.

6   0  
Wanny

@ WADDINXVEEN

NAC moet alleen met de supporters overleggen over zaken waarbij dat zin heeft. Dus niet over voetbaltechnische, commerciele of financiele zaken.

Maar wel over de dienstverlening van de club, horeca, bezoek aan (uit)wedstrijden, aankleding van het stadion etc.

Als je een beetje normale directie hebt die er geen Disney experience van wil maken, zou dit toch vrij eenvoudig moeten zijn. Ik geloof ook niet dat een supporter op G over veel van die supportersdingen totaal anders denkt dan iemand op F.

7   0  
Wanny

En weer 650 seizoenkaarten erbij in een paar uurtjes. Elke pot een uitverkocht huis komend seizoen denk ik.

6   4  
Tico

Goeiendag zeg, wat een reactie’s weer.
Lekker asociaal, wat een kutleven heb je dan als je altijd maar weer zo negatief bent. Bahbah

4   4  
Fan uit Zevenbergen

Nac is ingesprek mt Karim Rekik
& Mexx Meerdink van Az

4   2  
4824

Zuur gedoe van sommige. Als er een moment is om positief over NAC te zijn, dan is dat dit moment wel. Soms heb je een beetje geluk nodig voor een ommekeer. Hopen dat NAC een eredivisie waardige ploeg neer gaat zetten aankomend seizoen, dat het een match is met de trainer en dat het op kantoor rustig is en dat je in de eredivisie blijft. Vanuit daar steeds stap voor stap stabieler worden. Dat zit er best in denk ik. Minder zeiken zal de club goed doen denk ik.

0   0  
Breda vooruit

Na twee vertrekken nu tijd voor nieuwe spelers hoe zit het met mats die volgens broertje rond zou zijn.

2   2  
NAC

@ FAN UIT ZEVENBERGEN

Die Karim Rekik die bij PSV zat?

Die Meerdink leuke backup meer niet.

3   3  
Fan uit Zevenbergen

@ NAC ja die

8   4  
1 van de 2

Het is inderdaad behoorlijk triest dat zogenaamde supporters vanachter hun computer mensen zoals Lokhoff en nu dan Gerbrands, afbranden, zonder dat ze weten waar ze het over hebben.

2   0  
NAC

@ FAN UIT ZEVENBERGEN

Zou die vanuit de zandbak voor een NAC salaris gaan voetballen?

2   0  
Mike Zonneveld

@ Zevenbergen

Bron?

2   0  
De Bolle Damen

@Mike

Nee, een oase.

5   0  
De Bolle Damen

of beter, fata morgana

0   0  
Buddha

Zou het niet om zijn broertje Omar gaan? Lijkt me iets realistischer. Die Karim gaat never komen natuurlijk, kunnen we nooit betalen.

1   1  
Fan uit Zevenbergen

De ex trainer van fc den Bosch vervanger Ton lokhoff

7   7  
Belgische Naccer

Ik vind het narcistisch, opportunistich, en een beetje zielig....dat Toon zegt dat hij zijn steentje heeft bijgedragen aan de promotie naar de eredivisie...

Deze promotie kwam als een donderslag bij heldere hemel....de gehele organisatie, staf,, RvC en noem ze allemaal maar op, heeft werkelijk NIETS maar dan ook NIETS met deze promotie te maken.

Het is de wilskracht van de spelers en het INEENS ontstaan van een team-gevoel (wat voor mij nog steeds onverklaarbaar is, na zon kut-seizoen...) dat deze promotie heeft verdiend.

De promotie is een feit "ondanks" de trainer en "ondanks" de waardeloze organisatie waarvoor Toon mede-verantwoordelijk is...oh nee....waarin Toon advies heeft gegeven, en dus bij shit niet verantwoordelijk is....

Maar dit is wel het perfecte moment, om op te stappen, de cheque te cashen en door te gaan naar de volgend "klus". Nou Toon bedankt....ik weet niet waarvoor, maar met deze promotie heb jij helaas NIKS te maken. Dus dat is wel een beetje jammer, dat jij zelf vind dat jij hieraan een steentje mee zou hebben gedragen...Hoe dan? Door welk advies, door welke actie van jou Toon, zijn we nu gepromoveerd? Welke mensen hebben dit volgens jou gedaan, die uit jouw koker komen?

De enige die gepresteerd heeft....achteraf dan...zijn de spelers en dus ook Peter Maas, die blijkbaar toch een aardige spelersgroep heeft samengesteld...alleen jammer dat ze dat 38 wedstrijden verborgen hebben gehouden.3   0  
Bubba Gump

Ik las dat Rekik in beeld was bij NAC

8   1  
SP1

Wat een bedroevende reacties, ook weer op dit topic. Mensen die wederom denken te weten waar TG zich mee bezig heeft gehouden?! Deze man heeft vanuit zijn kennis en kunde advies uitgebracht, met de beste intenties en bedoelingen. Ipv dankbaar te zijn komen de simpele zielen janken over de slechte potjes van NAC 1...
Pppfffff wat een pannenkoeken!

4   1  
Voor NAC

Het is weer die tijd van het jaar dat dezelfde personen onzin namen zitten te droppen. Degene die 100% zeker wist dat een Eredivisie trainer zou gaan tekenen komt nu met Meerdink en Rekik. Kan dus al meteen een streep door, want onder Maas is niet 1 speler gekomen die op voorhand al “uitgelekt” was.

2   8  
Dero

Heeft 2 jaar flink kunnen verdienen en niks echt zichtbaars veranderd in positieve zin. Dat hij zichzelf op de borst slaat dat hij mede verantwoordelijk is voor de promotie is echt bizar. Niemand weet wat die heeft gekregen wie dat heeft betaald. Er zou ook geen geld naar het vrouwen voetbal gaan…… tja geloof het zelf.

7   1  
SP1

@dero,

Je bent duidelijk verbitterd over het leven waardoor je het even niet meer helder ziet. Als dit langer aanhoudt zou ik even de huisarts benaderen en je probleem met hem delen. Eens dan kleurt de hemel stralend blauw... Ook voor jou!

1   3  
Dero

SP1

@ Dankjewel voor de tip, heb er voor jou ook 1. Ga naar het sprookjesbos als je nog in fabeltjes geloofd.

2   2  
scheppioni

Ik neem aan dat ons NAC nu sprongen in de organisatie heeft gemaakt !

1   0  
Kiko

Ja dat dacht ik ook Schep. Misschien heeft ie wel een prachtig plan gemaakt waar we nog jaren profijt van zullen hebben.....!

Laad alle berichten na dit bericht in