Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #227 met Remco Oversier

Das Phantom

Hoewel Remco Oversier pas 1 augustus officieel in dienst treedt bij NAC als algemeen directeur, is hij al enkele weken achter de schermen betrokken. Zo ook vanavond, want in podcast #227 van Een Tikkie naar het Zuiden is Remco te gast. Wij maken kennis met de nieuwe algemeen directeur, krijgen uitleg over de uitdagingen die op hem liggen te wachten en krijgen we ook een waardevol inkijkje in het persoonlijke leven van Remco. Veel luisterplezier.

Niet over één nacht ijs
In het eerste deel van de podcast gaat het over het aanstellingsproces van de nieuwe algemeen directeur en geeft hij een kijkje in hoe het is verlopen. Dat hij zelf niet over één nacht ijs is gegaan wordt in ieder geval duidelijk.

Persoonlijke leven
In het gesprek komt ook het persoonlijke leven van Remco aan bod. Zo vertelt hij openhartig over het overlijden van hun dochter Keet en hoe dat hem, en uiteraard ook zijn gezin, heeft gevormd. Ook vertelt hij dat de voetbalwereld hem die periode op de been hield.

Uitdagingen bij NAC
Er ligt genoeg werk te wachten op Remco. Om goed voorbereid te kunnen beginnen is hij nu al bezig om zich goed in te lezen, gesprekken te voeren en de club in alle lagen te leren kennen. Als belangrijke dossiers komen onder meer het stadion, het trainingscomplex en uiteraard het partnerfonds voorbij.

B-Side Rats · Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #227 met Remco Oversier
Bron:
B-Side Rats
42 Reacties
10   0  
Da Pope

@Theoden King

Het moet haast dat ik gisteren per abuis bij een ander gesprek aangeschoven ben, want volgens mij hebben we het over alle punten die je noemt gehad. Wellicht niet in exact deze bewoordingen, maar zaken als communicatie en de gespannen verhouding tussen MT en RvC zijn voor zover ik weet gewoon de revue gepasseerd. Daarnaast heeft Remco uitgebreid toegelicht op basis waarvan hij tot zijn keuze gekomen is om bij NAC in te stappen.

Ik denk dat je bij dit soort gesprekken altijd aanloopt tegen het feit dat iemand nog niet (helemaal) in dienst is. Terugkijken is lastig en harde noten kraak je pas als je daadwerkelijk de scepter zwaait.

Je moet dit interview wat mij betreft dan ook vooral zien als een mogelijkheid om de nieuwe algemeen directeur wat beter te leren kennen, je een beeld te vormen van zijn persoon en een gevoel te krijgen bij de afspraken die zijn gemaakt om van zijn dienstverband een succes te maken.

Remco schuift in ieder geval nog een keer aan bij de mannen van De Rat en zal daarna ook weer een keer bij ons achter de microfoon kruipen. Er komen daarom nog meer dan genoeg gelegenheden om dieper op concrete plannen, uitdagingen en zorgen in te gaan.

Overigens spreekt het zoals altijd voor zich dat je je kunt melden via bsiderats@bsiderats.nl wanneer je denkt dat je het zelf beter kan. Volgens mij is hulp nog altijd meer dan welkom.

8   2  
NACOudGastel

Volgens mij een uitstekende AD

9   4  
Nicky

Alleen al het feit dat hij er zit.... top! Ik ga ff rustig luisteren.

7   3  
dutchtwang

Een verademing om naar te luisteren. Het zou zo maar eens kunnen dat we een normale club gaan worden.

8   3  
Eretribune

Een echte AD voor ons Nac.
Open en een man met visie en een bak ervaring en een groot netwerk.
Een goede keuze volgens mij.
Remco , veel succes bij onze mooie club.
Eens word de hemel stralend blauw.

13   4  
Nacfem

Nou ik zit iig voorlopig in de kruiwagen, het zijn natuurlijk nog maar woorden....maar wel uitgesproken door iemand met gevoel en realiteitszin. Kippenvel over het stukje over z'n dochtertje.
Zou het dan toch kunnen dat er iemand is aangesteld die deze club recht kan aandoen? Iemand die de reus kan laten opstaan en zelfs kan laten opbloeien?? Mijn zege heeft ie de komende 3 jaar!! Remco succes! Hup NAC!

6   2  
Mike Zonneveld

Veel succes Remco, blij dat je er bent!!

10   6  
3ROBI

Typisch dat iedereen alweer lyrisch is na 1 intervieuw.

Lees bijvoorbeeld eens de reacties onder dit artikel;
https://www.bsiderats.nl/nieuws/kennismakingsinterview-met-mattijs-manders

Begrijp me niet verkeerd. Ik hoop dat Oversier het goed gaat doen. Maar een beetje nuance lijkt me wel op zijn plaats.

4   4  
Dun Diëe

3Robi, precies mijn gedachte. Maar ik moet ook zeggen dat ik Oversier een stuk stabieler over vind komen. Bij Manders had ik meteen al mijn twijfels. Die dacht op een goedkope manier de supportershandjes te vullen om daarna zijn ideeën er doorheen te drukken. Dat ziet hij zelf zeer waarschijnlijk heel anders maar luidde wel zijn ondergang in.

6   0  
Kaieschetter

Leuk dat hij direct aansluit in de podcast om een beter beeld te krijgen. Of hij capabel is zal moeten blijken, ik laat me niet meer foppen. Ik hoop dat er eindelijk is een fatsoenlijke samenwerking gaat komen tussen AD-TD en trainer.

9   0  
Mike Zonneveld

Casper Staring naar t EK ipv Frenkie?

8   0  
Wanny

In een eerste interview bij BSR is het niet zo moeilijk om goed over te komen. Om alleen op basis daarvan heel positief te zijn lijkt me nog wat te vroeg. Zoals het ook onzin is om nu al negatief te zijn.

Ik wens hem heel veel succes en wie weet wat voor mooie dingen er gaan gebeuren als ie de juiste man blijkt te zijn.

5   0  
WillyG

Dit lijkt mij een geschikte vent die rust kan brengen in de tent. Hopelijk gaat hij daar vanuit de supporters gelederen de kans voor krijgen. Dat men niet meer terug hoeft te komen op die brandbrief over RvC leden etc.

5   0  
BNAC

Wat een solide verhaal, doordacht, in rust verteld, prettig om naar te luisteren, open, positief, relaxed. En het feit dat hij zich nu al overal laat zien.. Hij is nu al zichtbaarder als AD voordat hij gestart is dan de voorgaande 3 AD’s bij elkaar.

Dit zegt nog niets over zijn capaciteiten, maar als hij zo open blijft staan voor alle geledingen en blijft luisteren en doet wat hij zegt, kan dit zomaar eens een schot in de roos blijken.

Ik ben benieuwd! Veel succes Remco!

5   0  
Barbapapa

Plezierige, oprechte man om naar te luisteren. Ik wens hem veel succes!

0   6  
Theoden King

Pfff. Lange zit.

We hopen allemaal dat we eindelijk een AD hebben gevonden voor de komende jaren. We gaan het zien.

3   2  
IBIO

Klasse van de BSR dat ze Oversier in de podcast hebben.
Ga anderhalf uur.
Ik ga het straks eens in de auto beluisteren

3   0  
Hedden-um

Welkom Remco en top dat je meteen bij supporters gaat zitten.

Wat mij in positieve zin opviel was dat hij ook de hand in eigen boezem heeft gestoken en aan gaf waar hij (volgens zichzelf) fouten heeft gemaakt. Neemt dus ook voor zijn eigen daden verantwoording. En maakt de fouten die hij voor afgaand aan zijn periode bij NEC niet bij ons opnieuw maar gaat op een actieve manier anders te werk.

6   0  
Looisty

Zijn persoonlijke verhaal aangehoord te hebben is de man voor mij sowieso al een held.

5   0  
Wanny

Ook goed dat Toon Gebrands nu vertrekt. Teveel kapiteins op een schip werkt niet.

4   0  
Molenschot Loco

Op nac.nl ...gerbrands verlaat NAC

4   0  
raraNAC

Waar ik vooral erg blij om ben is dat hij niet de ene na de ander oneliner eruit gooit op populair te zijn.

Dat wij de beste supporters van het land zijn vertellen we zelf wel aan elkaar.

Ook geen gezwets over een beleidsplan die over een maand weer in de prullenbak kan.
En het verhaal van het overlijden van z’n kind greep mij echt naar de keel.

Nieuwe AD icm een nieuwe trainer (en staf) maakt dat ik zeer positief ben. Het is een stuk makkelijker om afscheid te nemen van mensen in deze overwinningsroes.
Stap voor stap vooruit!

4   0  
Steef

Qua profiel een prima kandidaat. Komt uit zijn woorden. Nog weinig concreets maar dat is logisch.
Nu in de praktijk zien wat dat gaat brengen. We hebben vaker goede hoop gehad.
Voor nu heeft hij het vertrouwen.

1   0  
Richting grote markt

Ontzettend leuk dat Remco gelijk in de podcast komt zitten. Goed verhaal wat nog niet direct iets zegt of het een match made in heaven is.

Maar laat dit een voorbode zijn dat er meer mensen hun verhaal komen doen aan de supporters. Lees je mee Peter Maas en Pierre?

6   0  
Wanny

@ RICHTING GROTE MARKT

Pierre in de podcast zou juist een enorm slechte zet zijn. De RVC moet op de achtergrond blijven.

Peter Maas en Eric Matijsen kunnen natuurlijk wel prima in de podcast. Zijn ook allebei mensen die volgens mij prima een verhaal kunnen vertellen.

3   16  
Theoden King

Een kennismakingsgesprek met onze nieuwe algemeen directeur van de categorie ‘gezellig kletsen met een bakkie koffie’.

Remco liet geen kans onbenut om open deuren in te trappen en algemeen modieus managementjargon in de groep te gooien. “Ik weet van alles een beetje”, “Ik ben een verbinder”, “Je moet met elkaar praten in plaats van over elkaar”.

De mannen van BSR doen ook geen enkele poging er een inhoudelijk scherp gesprek van te maken. Ik geef een voorzet:

1. Remco, naast een trainerskerkhof staat NAC de laatste jaren ook bekend als een abattoir voor algemeen directeuren. Je voorganger werd al na een paar maanden bij het grof vuil gezet. Heb je deze casus ook in je overweging meegenomen om voor NAC te kiezen? En zoja, wat was je conclusie?
2. Onze technisch directeur wordt Peter de Zwijger genoemd en dat komt niet door zijn neiging om regelmatig en professioneel te communiceren. Hoe kijk jij aan tegen communicatie met de achterban vanuit het MT? Afgezien van deze kennismaking, hoe vaak kunnen we het komende seizoen iets van je horen? Zullen we alvast een driemaandelijkse update via deze podcast inplannen?
3. Nog geen maand geleden hebben de supportersgeledingen, waaronder wij als BSR, het vertrouwen in het clubbestuur opgezegd. Directe aanleiding daarvoor was dat de RvC een beslissing van het MT zomaar door de shredder haalde. Hoe kijk jij naar de taakverdeling RvC/MT? Wat is good governance volgens Remco Oversier? Waar ligt bij jou de grens die niet overgegaan mag worden?

Etc. etc.

Jammer, gemiste kans.

6   0  
Ray

We kunnen van alles van dit interview vinden.
Maar ik word wel blij van, dat het de laatste maanden soms lijkt op een redelijk organisatie
(buiten Karelse verhaal supporters zetel).
Die bewust mensen benaderd met een andere dynamiek zoals nu deze AD en de trainer. En dat er een heel voortraject ingaat voordat ze worden aangenomen. Iets wat ik de laatste 10 jaar heb gemist. Ook dat niet de standaard mensen uit de bepaalde kliek worden aangetrokken. Zegt natuurlijk nog weinig over het functioneren maar ik vind het fijn te zien dat er rustig verder wordt gebouwd.
De promotie speelt natuurlijk een mega grote rol in het positivisme. Ik begrijp ook wel dat als we na 5 wedstrijden 17e staan dat de sfeer weer omslaat. Maar voor nu word ik hier wel blij van

10   0  
Da Pope

@Theoden King

Het moet haast dat ik gisteren per abuis bij een ander gesprek aangeschoven ben, want volgens mij hebben we het over alle punten die je noemt gehad. Wellicht niet in exact deze bewoordingen, maar zaken als communicatie en de gespannen verhouding tussen MT en RvC zijn voor zover ik weet gewoon de revue gepasseerd. Daarnaast heeft Remco uitgebreid toegelicht op basis waarvan hij tot zijn keuze gekomen is om bij NAC in te stappen.

Ik denk dat je bij dit soort gesprekken altijd aanloopt tegen het feit dat iemand nog niet (helemaal) in dienst is. Terugkijken is lastig en harde noten kraak je pas als je daadwerkelijk de scepter zwaait.

Je moet dit interview wat mij betreft dan ook vooral zien als een mogelijkheid om de nieuwe algemeen directeur wat beter te leren kennen, je een beeld te vormen van zijn persoon en een gevoel te krijgen bij de afspraken die zijn gemaakt om van zijn dienstverband een succes te maken.

Remco schuift in ieder geval nog een keer aan bij de mannen van De Rat en zal daarna ook weer een keer bij ons achter de microfoon kruipen. Er komen daarom nog meer dan genoeg gelegenheden om dieper op concrete plannen, uitdagingen en zorgen in te gaan.

Overigens spreekt het zoals altijd voor zich dat je je kunt melden via bsiderats@bsiderats.nl wanneer je denkt dat je het zelf beter kan. Volgens mij is hulp nog altijd meer dan welkom.

8   0  
Wanny

@ THEODEN KING

Een inhoudelijk scherp gesprek zou ik eens gaan voeren als de beste man daadwerkelijk in dienst is getreden en een tijdje aan het werk is.

Met name over het eerste en derde punt dat je aanhaalt heeft Oversier overigens wel het een en ander gezegd.

Dit was een mooie gelegenheid om hem een beetje te leren kennen en het gaf ook nog wel wat inzicht in wat er op NAC af komt nu we gepromoveerd zijn en wat de belangrijke dossiers zijn voor de komende tijd.

7   0  
Marti

Eindelijk ‘ n kapitein op het schip die al vele wateren heeft gevaren en veel heeft meegemaakt mooie en trieste dingen ,, maar is haast overal doorheen gegaan , nu ook te hopen dat hij ook de juiste koers weet te vinden bij NAC Breda , ik wens kapitein Remco hierbij veel succes en een behouden vaart!

2   0  
De paarse heide

Onze Ronnie opgepakt...

2   1  
De paarse heide

Die had ik even niet zien aankomen

5   0  
Dutchbird

@Theoden King
Tja we hebben ook verzuurde supporters die eigenlijk thuishoren bij de zusjes.

1   0  
VakGBaard

Lijkt me een goeie AD voor ons nu. Hopelijk is hij snel weg, want dan is 'de storm op zee' bij ons NAC gaan liggen en zit de club in rustig vaarwater. Ik hoop voor hem op een mooie en voorspoedige tijd bij ons.

Levien complimenten over hoe jij de scherpe vragen stelt en doorvraagt

1   4  
Theoden King

@ Da Pope
Dank voor je inhoudelijke reactie.

“Ik denk dat je bij dit soort gesprekken altijd aanloopt tegen het feit dat iemand nog niet (helemaal) in dienst is. Terugkijken is lastig en harde noten kraak je pas als je daadwerkelijk de scepter zwaait.”

Ik vermoed ook dat het daaraan ligt. Eerlijk gezegd kreeg ik bij dit interview soms wegtrekkers en dat is geen goed teken als iemand zich net nieuw voorstelt. Ik zie uit naar een interview met Oversier in de winterstop bijvoorbeeld, waarin hij wat concreter kan zijn.

“Overigens spreekt het zoals altijd voor zich dat je je kunt melden via bsiderats@bsiderats.nl wanneer je denkt dat je het zelf beter kan. Volgens mij is hulp nog altijd meer dan welkom.”

Zoals mijn oude vader altijd zei: Beter weten is zelf doen. Ik ga je uitnodiging eens ampel overwegen.

4   1  
Antoine

Ongelooflijk dat mensen hier negatief over zijn en weg trekkers krijgen . Een eerlijk transparant verhaal . Was zo eerlijk is , wat hij op dit moment kdn vertellen en dan nog een persoonlijk verhaal erbij ...was heel erg is natuurlijk... Ik heb genoten en ben blij .

4   1  
Michel1983

TheoDenKing is een partij zuur, jammer man.

Eindelijk een keer iemand die uit het voetbalwereldje komt en die ook nog iets van een studie heeft: heerlijk! Remco lijkt me een vakbekwame, toffe kerel die we nodig hennen en vast ook wel langer dan 3 jaar maar dat is niet gebruikelijk in de voetballerij.

Hup NAC en forza Remco!

4   0  
BredaF2

Genoten van het gesprek. Ik wens Remco alle succes.

4   0  
De Horzel

Dit is toch gewoon heerlijk man. Dit is echt wel wat we gemist hebben. Een normale vent die open en eerlijk communiceert. En denk niet dat hij dit doet om zieltjes te winnen of eenmalig is. Oversier weet wat belangrijk is. En transparantie staat bij hem zowat bovenaan. Zoals ik eerder al aantal x postte was het Oversier zelf die het niet aandurfde in januari. Er waren teveel bemoeienissen en mensen die te veel macht wilde. Gezien zijn gedegen manier van onderzoek heb ik er vertrouwen in dat het de komende tijd een stuk rustiger gaat worden. Hup Remco!

1   0  
NM2.0

Ik waardeer het zeer dat Remco Oversier de moeite neemt om aan te schuiven in een supporterspodcast en dat de Bsiderat het voor elkaar heeft gekregen om hem aan tafel te krijgen.

Voor mij voegt dit echt iets toe aan de informatievoorziening die ik ontvang over NAC.

Remco zit nog in zijn eerste 100 dagen, dus het is niet verrassend dat hij oppervlakkige antwoorden geeft op NAC-gerelateerde onderwerpen. Ik vond het opvallend en bewonderenswaardig dat hij openhartig sprak over bepaalde privéonderwerpen. Hierdoor krijg je een inkijkje in de persoon Oversier.

Natuurlijk is dit interview onderdeel van een charmeoffensief, maar dat mag ook. Ik stel het zeer op prijs dat er überhaupt wordt gecommuniceerd en dat er met supporters in gesprek wordt gegaan. We kunnen de laatste tijd sowieso niet klagen over de communicatie.

Het punt dat Remco maakt dat NAC bestaat uit mensen, vind ik zeer treffend. De laatste jaren is er erg veel op de man gespeeld door alles en iedereen, waardoor ik persoonlijk af begon te haken. Wij als entourage van NAC bepalen een groot deel van de sfeer in en rondom de club. Laten we stoppen met het continu met de grond gelijk maken van alles en iedereen en met z’n allen achter de club gaan staan.

0   0  
Hoge Vucht

Zozo je krijgt veel waar voor t kwartje dat je in Remco gooit haha,

0   0  
4Lantijntje

Prima podcast. Remco heeft een prima verhaal, vind ik. Ik geef hem echt een kans en ben benieuwd hoe de komende periode gaat verlopen.. Mannen prima interview vanuit jullie!! 💪

0   0  
SAMSON

Ik heb het grootste gedeelte van het verhaal geluisterd. Ik vond dat hij iets te vaak de nadruk legde op "kapitein van het schip" en 'jullie hebben mij nodig". Dan denk ik ach manneke ge bent bij ons dienst. Gewoon presteren, anders voor jou 10 anderen. Verder, laten we de beste man de kans geven. Ik ben nog lang niet overtuigd.

Laad alle berichten na dit bericht in