Goed weekend voor jeugd NAC, O21 wint knap van Feyenoord O21

BsideBart

Waar alle competities weer langzaam starten is ook bij de NAC-jeugd de bal weer aan het rollen. Meerdere jeugdelftallen kwamen dit weekend weer in actie. Voor NAC O21, uitkomend op het hoogste niveau, stond er meteen een mooi affiche op het programma. Feyenoord O21 kwam op bezoek op Sportpark Heksenwiel in Breda.

NAC O21 speelde met een aantal spelers die ook bij het 'grote' NAC tegen ADO bij de selectie zaten. Zo stonden onder andere Van de Merbel, Neelen, Marijnissen, Siereveld, Agougil en Tavares in de basis. De ploeg van de nieuwe coach Robert Molenaar moest meteen aan de bak tegen Feyenoord O21 waar Tein Troost, Bredanaar en ex-NAC'er, het doel verdedigde.

NAC kwam na vijf minuten al op een 1-0 voorsprong door spits Özcan Yasar, een naam die tijdens deze wedstrijd nog vaker terug zou komen. Na de 1-0 werd NAC teruggedrongen en werd de stand scoorde Feyenoord de 1-1. In de 38e minuut volgde een van de hoogtepunten van de wedstrijd. Nadat de bal door de scheidsrechter voor NAC op de stip werd gelegd ging aanvoerder Boris van Schuppen achter de bal staan. Met een weergaloze 'panenka' verschalkte hij vriend, buurman en Rotterdamse doelman Troost om zo de 2-1 te maken. Dit was ook meteen de ruststand.

Na de rust wederom Feyenoord dat het spel dicteerde en de verdiende 2-2 maakte, wederom vanaf de stip. Feyenoord bleef sterk maar na een vlijmscherpe counter maakte Yasar zijn tweede van de wedstrijd om NAC op een 3-2 voorsprong te schieten. Hier bleef het niet bij voor de jonge spits. In de 86e minuut maakte hij zijn derde van de wedstrijd, met deze hattrick bepaalde hij ook meteen de uitslag op 4-2.

Buiten de O21 kwamen ook andere elftallen in actie, hieronder een overzicht van de andere uitslagen.

Sparta O18 2-3 NAC O18

Al na dertien minuten kwam NAC op voorsprong door een goal van Jaydino Jacobus. Nadat Sparta terug in de wedstrijd was gekomen scoorde Ezechiel Banzuni. Na rust was NAC nog steeds de baas over de Spangenaren en scoorde Rowan Besselink de 1-3. Sparta maakte het nog spannend maar kwam niet verder dan 2-3.

NAC O16 0-2 FC Eindhoven O16

NAC O16 kon geen vuist maken tegen de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven. Met twee doelpunten van Driessen Mendez ging NAC kopje onder. Eindstand 0-2.

NAC O15 3-2 Helmond Sport O15

NAC O15 schoot uit de startblokken en kwam al na drie minuten op 1-0 dankzij Gabriel Sarfo. Na deze 1-0 verloor de ploeg van Robbie Haemhouts de grip op de wedstrijd en wisten de Helmonders met een 1-2 voorsprong de rust te bereiken. Vlak na rust kwam NAC langszij en in de 52e minuut wist NAC van een 1-2 achterstand al naar een 3-2 voorsprong te komen. Doelpuntenmakers voor NAC waren Dave Millenaar en Youssef Amghar.

NAC O14 4-2 FC Eindhoven O14

NAC wist met een sterke eerste helft FC Eindhoven over de knie te leggen. De tweede helft was van een minder niveau maar het was genoeg om met een 4-2 winst af te sluiten.

Feyenoord O13 3-1 NAC O13

Na een kwartier voetballen stond NAC al met 1-0 achter. Dankzij een penalty van Anass Aachir kwam NAC voor rust nog langzij. Na rust kwamen de Rotterdammers snel op een 3-1 voorsprong en was dit niet meer te repareren voor de ploeg uit Breda.

PSV O12 10-13 NAC O12

Een uitslag waar de neutrale toeschouwer van smult op de Herdgang. De jonkies van PSV en NAC maakte er een doelpuntrijke wedstrijd van waar NAC uiteindelijk met 10-13 aan het langste eind trok.

Vitesse O11 14-2 NAC O11

Een nederlaag voor de jongste NAC-voetballertjes. Vitesse won nipt, met 14-2.