Wij gaan niet opzij

Goed weekend voor jeugd NAC, O21 wint knap van Feyenoord O21

BsideBart

Waar alle competities weer langzaam starten is ook bij de NAC-jeugd de bal weer aan het rollen. Meerdere jeugdelftallen kwamen dit weekend weer in actie. Voor NAC O21, uitkomend op het hoogste niveau, stond er meteen een mooi affiche op het programma. Feyenoord O21 kwam op bezoek op Sportpark Heksenwiel in Breda.

NAC O21 speelde met een aantal spelers die ook bij het 'grote' NAC tegen ADO bij de selectie zaten. Zo stonden onder andere Van de Merbel, Neelen, Marijnissen, Siereveld, Agougil en Tavares in de basis. De ploeg van de nieuwe coach Robert Molenaar moest meteen aan de bak tegen Feyenoord O21 waar Tein Troost, Bredanaar en ex-NAC'er, het doel verdedigde.

NAC kwam na vijf minuten al op een 1-0 voorsprong door spits Özcan Yasar, een naam die tijdens deze wedstrijd nog vaker terug zou komen. Na de 1-0 werd NAC teruggedrongen en werd de stand scoorde Feyenoord de 1-1. In de 38e minuut volgde een van de hoogtepunten van de wedstrijd. Nadat de bal door de scheidsrechter voor NAC op de stip werd gelegd ging aanvoerder Boris van Schuppen achter de bal staan. Met een weergaloze 'panenka' verschalkte hij vriend, buurman en Rotterdamse doelman Troost om zo de 2-1 te maken. Dit was ook meteen de ruststand. 

Na de rust wederom Feyenoord dat het spel dicteerde en de verdiende 2-2 maakte, wederom vanaf de stip. Feyenoord bleef sterk maar na een vlijmscherpe counter maakte Yasar zijn tweede van de wedstrijd om NAC op een 3-2 voorsprong te schieten. Hier bleef het niet bij voor de jonge spits. In de 86e minuut maakte hij zijn derde van de wedstrijd, met deze hattrick bepaalde hij ook meteen de uitslag op 4-2. 

Buiten de O21 kwamen ook andere elftallen in actie, hieronder een overzicht van de andere uitslagen.

Sparta O18 2-3 NAC O18

Al na dertien minuten kwam NAC op voorsprong door een goal van Jaydino Jacobus. Nadat Sparta terug in de wedstrijd was gekomen scoorde Ezechiel Banzuni. Na rust was NAC nog steeds de baas over de Spangenaren en scoorde Rowan Besselink de 1-3. Sparta maakte het nog spannend maar kwam niet verder dan 2-3.

NAC O16 0-2 FC Eindhoven O16

NAC O16 kon geen vuist maken tegen de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven. Met twee doelpunten van Driessen Mendez ging NAC kopje onder. Eindstand 0-2.

NAC O15 3-2 Helmond Sport O15

NAC O15 schoot uit de startblokken en kwam al na drie minuten op 1-0 dankzij Gabriel Sarfo. Na deze 1-0 verloor de ploeg van Robbie Haemhouts de grip op de wedstrijd en wisten de Helmonders met een 1-2 voorsprong de rust te bereiken. Vlak na rust kwam NAC langszij en in de 52e minuut wist NAC van een 1-2 achterstand al naar een 3-2 voorsprong te komen. Doelpuntenmakers voor NAC waren Dave Millenaar en Youssef Amghar.


NAC O14 4-2 FC Eindhoven O14

NAC wist met een sterke eerste helft FC Eindhoven over de knie te leggen. De tweede helft was van een minder niveau maar het was genoeg om met een 4-2 winst af te sluiten.


Feyenoord O13 3-1 NAC O13

Na een kwartier voetballen stond NAC al met 1-0 achter. Dankzij een penalty van Anass Aachir kwam NAC voor rust nog langzij. Na rust kwamen de Rotterdammers snel op een 3-1 voorsprong en was dit niet meer te repareren voor de ploeg uit Breda.


PSV O12 10-13 NAC O12

Een uitslag waar de neutrale toeschouwer van smult op de Herdgang. De jonkies van PSV en NAC maakte er een doelpuntrijke wedstrijd van waar NAC uiteindelijk met 10-13 aan het langste eind trok.


Vitesse O11 14-2 NAC O11

Een nederlaag voor de jongste NAC-voetballertjes. Vitesse won nipt, met 14-2. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
13 Reacties
53   0  
Ric

Eigenlijk wel een leuk idee om een keer in grote aantallen naar een wedstrijd van -21 te gaan.
Volgens mij een leuke en goede lichting waarvan het goed is dat ze beseffen dat de aanhang ze graag ziet spelen!

7   7  
Lamington

Goeie wedstrijdfoto

4   3  
Nac

NAC O14 4-2 FC Eindhoven O16


Het is O14 tegen O14 neem ik aan?

11   1  
Wanny

Mooi dat er aandacht is voor de jeugd. Zou nog meer mogen.

O12 en O11 zijn minigames. Daarin worden meerdere wedstrijdjes gespeeld op kleine veldjes. Dan krijg je dus die grote uitslagen.

Aan de tegenstanders te zien zitten alle teams wel in de hoogste klasse of eentje daaronder. Is ook weleens anders geweest.

53   0  
Ric

Eigenlijk wel een leuk idee om een keer in grote aantallen naar een wedstrijd van -21 te gaan.
Volgens mij een leuke en goede lichting waarvan het goed is dat ze beseffen dat de aanhang ze graag ziet spelen!

8   0  
N1912

Gewoon weer gewonnen van een Feyenoord dat er alles voor over heeft om dit te seizoen te promoveren, zodat ze over een paar jaar met hun Jong team in de KKD kunnen uitkomen.

Wedstrijd niet gezien, maar dit lijkt me gewoon weer een topprestatie. Goed bezig!

9   0  
Ratjeduneerste

Geen slecht idee Ric.

Wellicht eens onder de aandacht brengen bij de supportersgroepen? Mooi idee om daar inderdaad eens met een grote groep aan te komen moedigen!

14   0  
Johnny1912

Ik heb Agougil van het weekend aan het werk gezien, en dat beviel me ook heel erg. Wat een body, power en drive heeft deze jongen. Viel me ook vrijdag al op toen hij in viel.

6   1  
RICHARDPRAHA

haha Briljant :)


Een nederlaag voor de jongste NAC-voetballertjes. Vitesse won nipt, met 14-2.

1   0  
Sven

Wel knap dat een keeper een eigen doelpunt maakt (waar hij niks aan kon doen, via de paal tegen zijn achterhoofd) en hier doodleuk als doelpuntenmaker voor NAC wordt genoemd 😂

2   0  
mocambola

@ric.
goed idee. Ik heb 2 jaar geleden AJAX -21 tegen NAC -21 bezocht met mijn zoon. Toen al Pjotr, Boris en Luuk aan het werk gezien. Extra cool om ze dan vrijdag jl. te zien schitteren!

2   2  
Atleet

Vind sws dat de gemiddelde NAC supporter ook wel is de hele zaterdag bij boeimeer mag gaan kijken

2   0  
scheppioni

Goed om te lezen, met name O21, ik denk dat Molenaar hier in de toekomst ook goed in gaat bijdragen voor ons NAC, heeft Molenaar ook nog contacten in volendam ??
Daar breekt jeugd ook altijd goed door .......

1   1  
Keesje

Heb de wedstrijd van -21 gezien. Was een leuke pot.
Nac had wel het voordeel dat nac 1 al op vrijdag gespeeld had en er dus een aantal selectiespelers opgesteld konden wordend.
Dit was bij Feyenoord niet het geval.
Bannis, Hartjes en nog een aantal deden niet mee.

Laad alle berichten na dit bericht in