Wij gaan niet opzij

Haye: “Op de juiste momenten FC Den Bosch onder druk zetten”

Italo

Vanavond treed NAC in stadion De Vliert aan tegen provinciegenoot FC Den Bosch. Middenvelder Thom Haye blikt in gesprek met BN DeStem vooruit op het treffen. De Professor wil afrekenen met de wisselvalligheid binnen de ploeg.

Tegen verschillende laagvliegers ging het in de novembermaand goed mis. Van FC Dordrecht werd verloren, gevolgd door matige optredens tegen Jong FC Utrecht en Jong PSV (gelijkspel). Tegen Helmond Sport werd er weliswaar gewonnen, maar was het spel niet beter dan in de weken ervoor. Tijd voor de ommekeer, vindt ook Thom Haye.

Daarvoor zal de wisselvalligheid uit de ploeg moeten. Er is de afgelopen weken extra aandacht geschonken aan spelprincipes en met name het drukzetten op de tegenstander. De afspraken zijn gemaakt over het drukzetten op de tegenstander, zo geeft Haye aan tegenover BN DeStem: “We willen laten zien dat we op de juiste momenten hoog op het veld staan en FC Den Bosch zo onder druk zetten. Ook omdat we sterker zijn als we de ballen hoog op het veld veroveren. Dat is iets waar we mee bezig zijn, dat moet nog beter.”

NAC en FC Den Bosch trappen vanavond om 20:00 uur af. Het duel is live te volgen op ESPN, maar online natuurlijk ook via ons liveblog én de matchcast.

Bron:
B Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
23 Reacties
35    
Braze

Praatjes vullen geen gaatjes.
Laat vanavond zien dat de praatsessies en de gerichte trainingen effect hebben.

22    
mmm

Gaan vanavond en gewoon winnen. Laat zien dat je het kan Nac!!!

-25    
Nacman

Eerst zien dan geloven met dit bij elkaar geraapt zooitje amateurs.

26    
RV

Haye heeft ook een punt dat we geen slechte selectie hebben. Er wordt gesproken over een tussenjaar maar hoe vaker daarover gesproken wordt hoe meer de selectie dat zelf ook nog gaat denken. In iedere linie hebben we een speler voor de top van de Eerste divisie.

Met deze selectie moet je zeker top 6 spelen en met een spits er bij zeker top 3.

Maar er zijn wel een aantal jongens die zich moeten gaan laten zien. En dan heb ik het niet over de jeugspelers (want ik geniet echt van Van Schuppen, Kestens, Azzagari, Agougil en Banzuzi). Ik heb Antonia, Rutte, Maria en Ligeon alleen nog maar zien onderpresteren. De Rooij verwacht ik inmiddels ook weleens iets van.

Bakker en Malone moeten ook een tandje hoger (liefst zie ik Adilehou de plek van Malone innemen).

35    
Braze

Praatjes vullen geen gaatjes.
Laat vanavond zien dat de praatsessies en de gerichte trainingen effect hebben.

11    
Scheids!

Op de juiste momenten?
Dáár gaat het al fout, want je moet je tegenstander een volle wedstrijd de wil op weten te leggen, wil je überhaupt van dit soort clubs winnen!
Maar NAC kan dit seizoen van iedereen verliezen, zélfs kansloos van een nummer laatst!

11    
Dbare

Van jou weten we dat dat wel goed zit bij je, maar zorg ook eens dat de rest dit snapt en ook uitvoert. Daar schort het nogal eens aan helaas.

5    
Supermax

Al weer live op ESPN? Ik dacht dat ze na de recente wedstrijden wel iets anders zouden uitzenden. Het heeft ook iets kolderieks dat de spelers meebetalen om de supporters hun eigen wanprestaties te laten zien. Alsof je iemand vraagt om te komen kijken naar de drol die je net in de pot gedeponeerd hebt.

Enfin, we blijven hopen..

5    
Geelzwartwit

@RV

Helemaal mee eens.
Welke spelers je er ook bij wil halen, enkel een kleine behendige echte spits erbij kan een aanvulling zijn. Daarnaast hebben we 1 genoeg spelers en 2 genoeg spelers die beter zouden moeten zijn dan alles in de KKD onder plek 5.

Vooral de meer ervaren spelers moeten meer laten zien. Dat was vorig seizoen al zo en dit seizoen ook. Eigenlijk zouden de ervaren spelers ervoor moeten zorgen dat de talenten moeilijk aan de bak komen. Maar het is omgekeerd de talenten doen het naar vermogen beter dan de ervaring... en ik schaar op basis van aantal KD wedstrijden Kaj de Rooij en nog een paar anderen niet meer onder de term jonkies.

8    
SjorsNAC

Je kunt dagen blijven praten maar zonder fatsoenlijk spits ga je toch weer niet tot doelpunten komen. Ik stel me maar weer in op een avondje 'niet om aan te gluren' voetbal en teleurstelling. Waarom zou het nu ineens structureel beter gaan? Excuses voor het cynisme.

2    
Wanny

Gewoon lekker vol op de aanval spelen. Dan vallen er vast wel een paar goals. Krijg je er ook een paar tegen, maar dan zien we in ieder geval een leuke pot.

2    
Tram

Eens met Sjors. Geef me 1 reden waarom het vanavond niet de zoveelste flutpot wordt.. Ik zie die nl niet.

14    
Vamos

Wat dacht je van 90min lang Den Bosch onder druk zetten? Het wordt toch godverdomme wel eens tijd om met vuile broekjes en het snot voor de ogen van het veld te stappen lijkt me

10    
Ivo

Alles is al besproken en kapot geanalyseerd. De selectie mist scorend vermogen, met een echte spits en betere vleugelspelers hadden we gewoon top-5 gestaan. De as er achter is gewoon prima. We pakken ook weinig tegengoals.

Ik ben gecharmeerd van Kotzebue, die jongen zou ik gewoon eens in de basis zetten. En ook Adilehou, met zijn kracht en snelheid zorgt voor gevaar. Dan kan Seun als schaduwspits spelen, dat ligt hem veel beter. De Rooij is een beetje een 50-50 speler, hij heeft het wel of niet.

Dus middenveld Cagri - Haye- Seuntjens en voorhoede De Rooij (op links dus) - Adilehou - Kotzebue. Antonia mag weer even banken, die heeft het gewoon niet. en Kestens en Velanas vind ik te licht. Van Schuppen als 1e wissel als het niet lekker loopt, ipv Cagri.

2    
Edje

Den Bosch is niet beter dan Kozakken Boys

7    
scheppioni

Sorry Thom, het zal niet echt aan jou liggen maar ik ben niet meer zo gevoelig voor woorden .....
Gewoon de benen 90 min de baas zijn laten spreken ! HUP NAC !!!

-6    
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarnac

Blablabla… voetballen!!!

4    
fvf6

Voor de wedstrijd weet iedere aan waaraan het lamlendige spel van de afgelopen tijd ligt . En steeds weer komt er van de goede voornemens helaas weinig of niets uit . Maar het is bijna sinterklaas , dus ik laat me graag verrassen . COME ON NAC make us proud

2    
RV

Het probleem tegen Helmond was vooral ook dat het middenveld bestond uit Haye en Cagro. Dat is opzich het probleem niet maar ik vind Cagro een vrij behouden controlerende speler, en dan nog gaat Haye de ballen tussen de twee centrale ophalen en blijft hij zich daar tussen nestelen.

Dus of Haye blijft op die nummer 6 spelen en daarnaast komt er gewoon weer een diepgaande (of frivole zoals Haye het zelf zegt) speler als Azzagari óf we gaan Haye echt wat meer in de combinatie zien met Seuntjens.

3    
Beter de Laat dan nooit

De trage opbouw lijkt me minstens een net zo groot probleem.

0    
Veerse naccer

Zo zo heeft de graaf na 17 wedstrijden gezien om keer druk zetten te oefenen nou malone kom maar op ,laat me niet lachen dat word weer malone bakker en weer terug de graaf tactiek

2    
Real Robert

Veerse Naccer slaat de spijker op zijn kop. Het wordt gewoon niets vanavond.
Karakterloze De Graaf was de volgende blunder van die AD leugenaar.
Terwijl we Molenaar en Penders al aan boord hadden weed de loopjongen van Steijn aangesteld.
Het resultaat zien we nu.

1    
Veerse naccer

REAL ROBERT
Helemaal mee eens

0    
jimcp

Dit NAC staat potverdrie veel te laag.

Laad alle berichten na dit bericht in