Overal waar we komen

Haye sluit interlandcarrière bij Indonesië niet uit

F8Hipster

Thom Haye zegt niet direct 'nee', wanneer de bondscoach van Indonesië zich meldt. De middenvelder heeft Nederlands én Indonesisch bloed en mag daarom voor beide nationale elftallen uitkomen.

Haye speelde een kleine vijftig jeugdinterlands voor Oranje, maar wist nooit de stap naar het vlaggenschip te zetten. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat hij op korte termijn alsnog opgeroepen wordt en dus overweegt hij een interlandcarrière voor Indonesië.

Haye voelt een band met het Aziatische land, zo vertelt hij aan Indosport: "Mijn grootmoeder kwam uit Sulawesi, terwijl mijn grootvader in Solo werd geboren. Ik ben zelf op Bali geweest en vond dat echt leuk."

Als de Indonesische bondscoach zich meldt, is Haye bereid te luisteren: "Op dit moment houd ik alle opties open. Ik heb nog nooit een aanbod gekregen om het Indonesisch nationale team te vertegenwoordigen en dus heb ik ook nog geen definitieve beslissing kunnen nemen."

Bron:
B-Side Rats, Indosport
Volgend bericht
Noodplan Eredivisie ongunstig voor NAC 50 reacties
Terug naar overzicht
5 Reacties
20    
L

Ja want Bali staat wel gelijk aan heel Indonesië........ het lijkt hem waarschijnlijk gewoon leuk om een keer international te zijn. Waar de caps gehaald worden maakt niet uit. Geef hem geen ongelijk maar als je een keer op Bali geweest bent en zeggen dat je een band hebt met het land gaat wel wat ver.
Ben er een maand geweest op rondreis en Bali was juist totaal anders als al het anderen wat er was.

Eerst maar eens een held worden in Breda en promoveren met NAC. Hij is wel echt een aanwinst voor ons team!

-3    
Henri

Of je daar als speler en werkgever uiteindelijk blij van moet worden vraag ik me ten zeerste af.
Speler moet veel vlieguren maken naar klimatologisch andere zones en zal dus mistens ieder kwartaal op pad zijn om te spelen op een niveau waar je als speler in de Nederlandse competitie niets kunt leren. Extra kans op ziektes en blessures. Heeft geen enkele sportieve of financiële meerwaarde. Ga dan lekker aan het eind van je carriere een paar jaar lekker relaxed in de Indonesischecompetitie spelen.
Dit item zou ik zeker betrekken in eventuele contract onderhandelingen.

4    
Uit Je Naaht

@L

Dat Haye een band voelt met Indonesië is de betekenis die BSR aan zijn uitspraken geeft, niet iets wat hij zelf zegt. Het is gewoon een conclusie die je logisch uit zijn woorden kunt halen: hij heeft "iets" met het land, zonder dat we daar grote conclusies aan hoeven te hangen. Hij zegt gewoon dat hij er een keer is geweest en het naar zijn zin heeft gehad. Bovendien is de conclusie van die band óók gebaseerd op de geboorteplaatsen van zijn grootouders (beide overigens niet op Bali).

Leuk voor hem en een voordeel van zijn culturele achtergrond!

4    
Quinn

Dit is een beetje zo'n Dessers die voor Nigeria mag spelen en Veldwijk die voor Zuid-Afrika mag spelen verhaal. Desalniettemin leuk voor deze jongen mocht het zover komen, maar goed voorlopig is alles op het gebied voetbal onzeker helaas.

4    
Pietjepils

Ik denk niet dat je het gevoel iets met Indonesië te hebben ter discussie moet stellen als je een Indische achtergrond hebt. Zoiets is heel persoonlijk.

Ik meen dat voor elke Indische Nederlander dat land met z'n natuur, eten en cultuur iets oproept.

Of je als Indische Nederlanders iets met het huidige staatkundige land Indonesië hebt is weer wat anders.

Laad alle berichten na dit bericht in