Overal waar we komen

Noodplan Eredivisie ongunstig voor NAC

Praatpapegaai

Met alles wat er speelt is het niet gek als de competitie dit jaar niet afgerond gaat worden en dat er zich een doemscenario gaat voordoen voor de voetbalcompetitie. Als de bal niet meer gaat rollen kan de KNVB kiezen om het noodplan in gang te brengen. Dit noodplan kan onze eerste periodetitel in jaren waardeloos maken. De Graafschap en Cambuur zouden dan instromen in de Eredivisie en komen RKC en ADO met de schrik vrij.

De Eredivisie zou dan één seizoen gaan draaien met maarliefst 20 teams. Dus geen degradanten, wel promovendi. De nacompetitie gaat dan niet gespeeld worden waardoor een terugkeer in de Eredivisie niet mogelijk gaat zijn voor NAC. Dit scenario kan zich voltrekken als de bal niet kan gaan rollen voor 30 juni. De Europese tickets worden dan verdeeld over de plaatsen op de ranglijst zoals deze op dit moment staan. 

Voetbal is natuurlijk relatief op dit moment, maar het is toch jammer dat we dan gedoemd zijn om nogmaals een seizoen mee te draaien in de KKD. Er is wel goed nieuws, FOX heeft kenbaar gemaakt sowieso de tv-gelden over te maken van het laatste kwartaal van het voetbalseizoen. Mocht er wel gevoetbald gaan worden voor 30 juni dan zijn er meerdere noodscenario's aanwezig om de competitie af te ronden, deze scenario's worden zo snel mogelijk naar buiten gebracht door de KNVB. 

Voor de hopers die denken dat we na 6 april weer gaan voetballen kunnen we dit alvast de kop indrukken. De hervatting wordt waarschijnlijk snel met drie weken vooruitgeschoven. De clubs hebben wel kenbaar gemaakt dat het issue om met of zonder publiek te spelen niet meer speelt. Als er maar gevoetbald kan worden. 

Bron:
De Telegraaf, B-Side Rats
Terug naar overzicht
50 Reacties
183    
Belg in de g

Bekijk het positief .. er komen geen sterke teams bij en er gaan er 2 weg dus dit zou dan toch de weg moeten open zetten voor volgend seizoen

64    
Peter13

Natuurlijk is het jammer voor NAC (en ook voor Volendam). Maar een team laten degraderen op basis van een tussenstand kun je ook niet maken. Dus ik snap deze noodsprong wel. En laten we wel wezen, Cambuur en De Graafschap staan nogal wat puntjes los van de rest.

14    
Guuske

Tja, valt iets van te zeggen. We staan niet echt bovenin de ranglijst. Maar belangrijkste is op het moment ieders gezondheid. Eerst deze kut Corona periode door zien te komen. Nac komt daarna wel weer. Volgend seizoen een nieuwe poging om te promoveren. Er zullen veel clubs financieel erg verzwakt uit deze periode komen.

183    
Belg in de g

Bekijk het positief .. er komen geen sterke teams bij en er gaan er 2 weg dus dit zou dan toch de weg moeten open zetten voor volgend seizoen

16    
Uit Je Naaht

Ondanks dat het niet erg gunstig is voor NAC kan ik geen regel bedenken die werkbaar en eerlijker is dan wat ze nu in gedachten hebben.

Waar ik me wel zorgen over maken is de afronding van seizoen 2020-2021. Hoeveel degradanten en promovendi zullen er dan zijn, als de competitie terug moet naar 18 clubs?

9    
Rudi

Dan degraderen/promoveren er volgend jaar dus 4.

22    
Wanny

Dat zou juist gunstig zijn. NAC is nog relatief sterk financieel en als er niks degradeert, dan is de concurrentie volgend seizoen beperkt.

Vecht je met NEC, Volendam, Eagles en wie weet Roda om een promotieplek. Dat is toch anders dan tegen Den Haag en RKC.

Op dit moment heeft NAC toch niks te zoeken in de eredivisie.

-8    
Ronald

Ja vind dat we weinig recht van spreken hebben en dit maar moeten accepteren. Echter vind ik het wel eerlijker als er volgend jaar dan 3 rechtstreeks promoveren. Wij hebben nu geen Playoffs dat is in ons(en andere clubs) nadeel. Daar mogen we wel iets voor terug zou ik zeggen.

11    
Oldskool

De grote vraag is vooral: wat gebeurt er volgend seizoen. Ga er dan 4 clubs direct uit? Dat waag ik namelijk te betwijfelen. Clubs als Twente, Zwolle, Emmen etc zie ik daar zo maar niet mee akkoord gaan.

En met 20 clubs gaan ze echt niet door. Dus dan alleen de kampioen en 3 er uit?

Of gaan ze het gebruiken om versneld de Beneliga door te duwen?

Dit plan kun je pas beoordelen als je weer hoe ze die aantallen weer rechttrekken.

12    
Hont

Betekent dit dan ook dat er volgend jaar 4 rechtstreeks degraderen? Anders zitten we 2 seizoenen met de gebakken peren.
Dit seizoen zou ik er geen enkele moeite mee hebben consessies te doen - veiligheid en gezondheid gaan voor. Maar om dan ook volgend seizoen gestraft te worden vind ik nogal wat.

7    
F4

NAC raakt alleen een plaats in de play-offs kwijt, de reddingsboei voor een hemeltergend slecht competitiejaar. Daarin is slechts één ticket voor de eredivisie te verdienen, terwijl er liefst acht sterke ploegen om strijden.

Ik denk dat NAC er alleen maar beter uitkomt zo, omdat de kans aanzienlijker groter is een jaar later direct te promoveren. Snap ook niet waarom dit per se ongunstig is. Of dacht iedereen daadwerkelijk dat dit NAC vlekkeloos die loterij in de play-offs had gewonnen?

12    
Jan

Voetbal....totaal niet belangrijk nu!

-9    
Ratjeduneerste

En hoe manifesteert zich dat het volgende seizoen dan?
Dan moeten er dus 4 degradanten en 4 promovendi komen?

Degraderen de onderste 4 dan rechtstreeks en de top 4 promoveert? Degraderen de onderste 2 direct en spelen de overige 2 nacompetitie met 4/ 6 ploegen uit de KKD?

Het is nogal een scenario. Zoals overigens al eerder werd aangehaald, is het natuurlijk wel een voordeel dat de 2 'grotere' clubs verdwijnen en hiervoor geen degradanten in de plaats komen.
Feit is echter wel dat de ontwikkeling van de club een jaar stagneert ipv dat er verder gebouwd kan worden.
De vraag is dan nog maar hoe het met budgetten en dergelijken gesteld zal worden.

(Nog een voordeel, geen andere bijzondere clubs meer in de KKD buiten misschien GAE, dus elke vrijdagavond NAC live op FOX) ;)

8    
Bommel

Meer voor de handliggend is volgend jaar 3 rechtstreeks eruit en 1 playoffs. Enkel de kampioen promoveert direct en 1 evt via play-offs.
Of ze bouwen het af naar 19 clubs het eerste seizoen en 18 het volgende.

46    
Da Pope

Me dunkt dat NAC zich hier tot het allerlaatste moment tegen verzet. Niet zozeer omdat je recht hebt op promotie, maar vooral omdat de financiële gevolgen van deze beslissing nogal behoorlijk zijn. Er wordt NAC een reële kans op promotie ontnomen en daar moet je niet zonder slag of stoot mee akkoord gaan.

Als de KNVB echt geen andere mogelijkheid ziet dan dit noodscenario uit te rollen, lijkt mij dat je prima afspraken kunt maken over een financiële compensatie voor alle clubs die een promotiekans worden ontnomen. Voor een club als NAC zijn de financiële gevolgen van nog een jaar KKD groot en daar moet dus wat tegenover staan.

Voetbal mag dan misschien niet het belangrijkste zijn in het grote perspectief der dingen, maar van NAC verwacht ik dat de club zich keihard opstelt. Dit is wat mij betreft een tamelijk willekeurig gekozen oplossing. Er zijn talloze andere opties te bedenken. NAC hoeft hier niet mee akkoord te gaan.

-26    
Tja

Terecht. Op basis van dit seizoen een eerlijk besluit. Wel jammer dat die gasten 20 km verder profiteren. Die hadden play offs om Europees nooit gewonnen en nu mogen ze zo meedoen

-16    
Linie

Naar mijn idee komt voor dit NAC de eredisvisie nog echt te vroeg... de geleidelijke weg is misschien helemaal niet zo gek.

Ik vind overigens wel dat de verantwoordelijken voor het scouting/aankoop/verkoop beleid zichzelf toch wel eens in de spiegel mogen kijken; als je Seuntjes en Muhren bij hun huidige clubs zo bepalend ziet zijn... samen goed voor 42 goals en 17 assists.

5    
Henri

Ik mag aannemen dat onze AD bij ieder scenario de financiële consequenties voor NAC doorrekent. Zo blijven bijv. de degradanten in dit scenario een jaar langer de voordelen hebben van het eredivisie FOX contract wat NAC dan als tweede jaars KKD flink minder gaat opleveren.

15    
John

Er is maar 1 oplossing. Dat is het eerlijkste voor iedereen. Het seizoen nietig verklaren.

2    
fvf6

Niet promoveren en ook niet degraderen , gewoon een nieuwe competitie starten eind augustus (indien mogelijk) Clubs zullen zoals het er nu uitziet in problemen komen met spelers die uit hun contract lopen (mogen ze die nog opstellen in de maand juli) , spelers die al een tranfer op zak hebben kunnen dus ook niet meer opgesteld worden . Dus de oplossing die volgens mij het beste is, is om competitie stop te zetten met de stand zoals hij nu is , niet promoveren of degraderen . De oplossing voor het kampioenschap in de ere divisie in verband met europees voetbal is m.i. omdat Ajax en AZ gelijk staan in punten die een thuis en een uitwedstrijd laten spelen om zo te beslissen over het kampioenschap ( mogelijk zonder publiek)

1    
Vinnie Jones

Voor- en nadelen. Twee sterke ploegen eruit en veroordeeld tot nog een jaar kkd. Niet mogen promoveren kan je niet maken. Maar deze situatie vraagt wel om daadkracht en beslissingen. Als we de ploeg bij elkaar weten te houden hebben we wel een ingespeeld legertje wat volle bak kan gaan. We hebben toch veel meerderjarige contracten. Optie Haye lichten en door. Die paar ton uit de beker gaan ons misschien wel het zetje geven waardoor we (nog) niet hoeven te bezuinigen.

-15    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Ik hoor de complottheoreten en de Calimero’s al denken: ‘die hele Corona is ontstaan om NAC niet te laten promoveren en Schollen zit ook in het complot. Iedereen is tegen ons...’

Uiteraard is voetbal nu maar bijzaak. Ik mis het wel, maar ook mijn gemis is nu totaal onbelangrijk.

-1    
Mick j

Ik snap het wel dat 20 idee,
maar wie vergoed de resette
van 2 thuis wedstrijden ?

5    
Willem 4,5

De wereld staat nu op z,n kop, laten we eerst maar eens zorgen dat we dit virus onder controle krijgen, dat is het allerbelangrijkste op dit moment. Voetbal, hoe erg het dan ook is dat alles nu in de soep loopt, valt totaal in het niet bij wat er op dit moment aan de hand is. Het voetbal overleeft wel, maar eerst zijn er belangrijker zaken!

0    
Ivo

Tja, dan laten ze er 2 promoveren, niemand degradeert, dus dan krijg je een eredivisie met 20 en een KKD met 18, waarvan 4 Jong Teams.

Het seizoen erop zullen ze dit willen corrigeren, dus in 2020-2021 degraderen er dan 2 extra uit de eredivisie, terwijl voor de KKD de gewone promotie/degradatie regeling geldt. Dus nr. 1 en 2 rechtstreeks en de derde via nacompetitie.

Gezien de fase waarin NAC zit MOET je dan komend seizoen gewoon vol voor de titel kunnen gaan. Doorselecteren in de selectie, dan moet dat lukken.

Nadeel is dat je 20 eredivisieclubs hebt die gaan vissen in de KKD-vijver. Daar gaan we misschien wat spelers kwijtraken, maar niet zonder goede transfervergoeding.13    
Buurman

Ik denk dat nu een pas op de plaats maken het aller beste is. Je mag al stik blij zijn als je volgend seizoen in juli weer blanco kunt beginnen met de oefenwedstrijden. Ook wat dat betreft niet te vroeg roepen, niemand weet op dit moment wanneer deze epidemie eindigt. Wedstrijden zonder publiek zie ik niet zitten , dat is een theater show, of circusvoorstelling, zonder publiek.
Daarnaast volgt, als dit verschrikkelijke virus onder controle is, een periode van rouwverwerking. Hoeveel mensen gaan ons nog ontvallen puur door de pech dat ze dit virus binnen kregen ? Daarnaast zullen we nog een hele tijd gedisciplineerd regels moeten volgen. Het blijkt in andere landen dat als je de regels direct los laat na een eerste piek een tweede en derde piek kunnen volgen. Ik hoop echt dat er snel een experimenteel medicijn gevonden wordt , dan volgt een medicijn en vaccin meestal snel, zodat het aantal slachtoffers niet exponentieel blijft stijgen. Ik vond de oproep van Verschueren in De Stem erg goed , BVO 's hebben nu een voorbeeld functie.
Over het voetbal met tegenzin , want het interesseert me geen kloot nu, toch twee nuances.
Wedstrijden zonder publiek lijkt me voor NAC te kostelijk. Als Cambuur en Graafschap ( terecht m.i.) promoveren waarom dan de momenteel onderste uit de ere niet laten degraderen ? Waarom het een wel en het ander niet.

-3    
von F

Heeft luuc nog een goed gesprek gehad bij de knvb?

6    
hoofdtribune

hoezo geen degradanten? met alle respect voor Ado en Rkc die hebben wel zo weinig
punten gehaald en staan mijlen ver weg van de rest...dat er in blijven
wel erg onrechtvaardig voelt...

Als ze de eredivisie intact laten, moeten ze de KKD ook zo laten. Geen promotie dus voor Cambuur en Graafschap.

3    
RaraNAC

Ik zou het plan zeker begrijpen. Ik verwacht ook een financiële compensatie voor de periodekampioenen die nu niet kunnen promoveren.

In onze situatie is het gewoon op de blaren zitten en accepteren. Volgend jaar met de verbeterde selectie kampioen worden.

Ik denk dat een club als AZ echt veel meer baalt van deze situatie.

10    
Arie

Het eerlijkst zou in dit geval zijn om dan 2 playoffwedstrijden te doen. De Graafschap en Cambuur promoveren. De overige periodetitelwinnaars NAC en Volendam spelen 1 wedstrijd tegen Ado en RKC, die op basis van niks erin zouden mogen blijven. Wij dan tegen Ado en Volendam tegen RKC, op basis van ranglijst.

13    
SjorsNAC

Enorm balen natuurlijk maar staat in geen verhouding met wat er allemaal gebeurt nu, ik zeg jammer dan en volledige focus op volgend seizoen.

2020 had een mooi jaar moeten worden met een mooie sportzomer en ook persoonlijk een aantal mooie gebeurtenissen maar het is allemaal onzeker geworden. 2020 gaat als een zwart jaar de boeken in.

Diep respect voor de mensen die aan de frontlinie staan in het ziekenhuis en sterkte aan iedereen die getroffen is.1    
Habe

Dat betekent naar mijn mening dat er volgend jaar dus in ieder geval 2 clubs meer zullen moeten degraderen als promoveren

8    
Harrie

Dan maar hopen dat er nog gespeeld gaat worden, inclusief nacompetitie. Ook financieel beter voor NAC

7    
[email protected]©

En hoe zit het dan in het seizoen 20/21, want dan moet de eredivisie weer naar 18. Vier degradanten? Of drie degradanten en één promovendi? Of twee degradanten en alleen NACompetitie voor de kampioen van de KKD?

Eens met Da Pope. Dit moet je als NAC zijnde niet zomaar accepteren, zonder compensatie.

-5    
Tombola Breda

Zuur, maar het is zo als het is. Het is voor de KNVB kiezen voor de minst slechte oplossing. Ik zou mij ook echt geen andere scenario's kunnen bedenken die beter zijn. De play-offs voor NAC ten spijt...

Bovendien zal directe promotie voor Cambuur en de Graafschap binnen de huidige omstandigheden misschien ook nog wel de nodige uitdagingen geven. Promoveren kost namelijk ook het nodige voor een voetbalclub (extra vereisten veiligheid, premies). Aangezien de clubs nu inkomsten missen uit wedstrijden drogen de reserves op (als die buffer er überhaupt al is...). Extra kosten voor promotie kunnen dan een financiële strop zijn, ondanks het zicht op meer inkomsten.

-2    
Belgische Naccer

Volgend jaar 20 teams in eredivisie.

Het zal dan hopelijk worden:
4 rechtstreeks eruit
Eerste 2 KKD rechtstreeks erin (zoals dit seizoen)

en de rest in de tombola van de Na-competitie.

Of ze houden het op voor altijd op 20 teams, zonder verdere verandering t.o.v. dit jaar. Dat zou ook een halfzachte oplossing zijn, de KNVB kennende zal dit het wel worden. Want stel je voor dat de KNVB, NAC zou bevoordelen, dat kan natuurlijk niet!

-1    
Falco

Schijt aan. Toch niks in eredivisie te zoeken

10    
Peer

Ik kan leven met promotie Cambuur en De Graafschap. Dit staan behoorlijk los en normaal gesproken niet meer in te halen.
Maar als je de huidige stand als uitgangspunt neemt, dan wel de laatste 2 RKC en ADO laten degraderen. Die staan ook al ver achter en staan normaal gesproken ook op degraderen.
Dan blijven beide competities op normaal aantal clubs. Hoeven ze volgend seizoen geen kunstgrepen toe te passen.

4    
Mo

Oke, dan hoop ik wel dat het team op eredivisieniveau wordt gebracht met gvd in ieder gevanl een ECHTE SPITS!

2    
@belgisch naccer

Dat wil ajax niet. Dus gebeurt dat niet.

2    
L.

Dat noodplan past natuurlijk wel prima in de historie van ons NAC !!

7    
The Cosmic Gate

Dat je niet promoveert vind ik nog tot daar-aan-toe ,maar dat zo'n ADO / RKC niet degraderen vind ik echt niet kunnen, en die zullen dan enorm spekkoper zijn. Want laten we eerlijk zijn , stel dat je in de play-offs tegen ADO had gespeeld dan had je echt grote kans gemaakt !!

Maar zoals vaker aangegeven , voor nu is het MAAR voetbal !

1    
Ernie

Op dit moment totaal niet belangrijk. Maar laten we eerlijk NAC heeft helemaal niks te zoeken in de Eredivisie!!!

4    
ome cor

Laten we eerlijk wezen.... zoals de stand er nu uit ziet heeft NAC geen enkel recht op promotie.
Dat we onder Hyballa misschien wel een goede kans zouden hebben met de periodetitel op zak is een aanname.

Als de twee beste teams promoveren en wij zijn volgend seizoen nog steeds geen titelkandidaat dan moeten we ons serieus afvragen wat we nog mogen verwachten van ons cluppie.

-6    
Sjef de gevulde koek

Dit past precies bij dit grote kut seizoen. Ik denk het slechtste seizoen aller tijden wat ik heb mee gemaakt. Dus ik zou zeggen tot over een paar maanden want volgend jaar spelen wij weer lekker in deze kut competitie. Hopelijk is Eisenga dan wel opgeflikkerd. Ik zeg hallee

2    
Moppernac

Gunstig voor NAC .

Volgend seizoen betere kansen tegen de zogenaamde zwakkere tegenstanders.
Maar belangrijker is dat NAC nu snel Van Hecke een verbeterde contract kan aanbieden

-3    
Scheppioni

Volledig met Da Pope eens ! Of het er dan 20 of 21 eredivisieploegen zijn, maakt dat ook niet meer uit, dus dan maar niemand degraderen, cam en gra promoveren en ene plek periodekampioenen, dus of vol of nac laten strijden onderling om promotie, dat is dan het eerlijkste !!

-2    
Kipiani

De financiele kant van de zaak, de verdeling van de gelden, moet los staan van de sportieve oplossing. Den Haag en RKC kunnen er troch niet inblijven (terecht gezien de siuatie) en ook daarvoor het geld meekrijgen, behouden, dat ze mis zouden lopen bij degradatie (onterecht).
Daarmee worden bijvoorbeeld Volendam en NAC Breda, dubbel 'gepakt'.
Kunnen we dat (het belang van NAC Breda) aan een passant als Eisinga overlaten is dan de vraag.
Hier hebben we expertise, een baas uit Breda, voor nodig, iemand die zijn hart zo wat heel zijn leven aan onze club heeft verpand.
Somber scenario vrienden.

1    
den hulk

we krijgen een beneliga competitie kan nac naar de amateurs zijn we van een hoop ellende af

0    
Bredafun

Nooit accepteren! Gewoon door laten spelen tijdens de winterstop. Gewoon opschuiven en eerlijk afwerken

0    
Balletje

Nadeel.....nog 1 jaar KKD

Voordelen......*jaar van groeien.
*geen niet promoveren door spel, dus supporters kunnen
de knvb de schuld geven
* jeugd verder laten groeien
* compensatie van dfe KNVB

Laad alle berichten na dit bericht in