Wij gaan niet opzij

Haye snapt kritiek: “Als het een keer niet lukt, sluipt er twijfel in het team”

Italo

Bij afwezigheid van Dion Malone droeg Thom Haye tegen Jong FC Utrecht de aanvoerdersband. De vice-captain laat zich tegenover BN DeStem uit over de speelstijl en de kritiek die daarmee gepaard gaat.

Die kritiek snapt Haye wel, die onderkent dat het spel dat laatste weken niet erg best was. Met zijn ploeg speelt de Amsterdammer wat meer teruggetrokken. Een speelstijl die de spelersgroep zelf zou hebben gekozen. Thom Haye zou dit het liefst anders zien: “Ik ben niet per se een voorstander van echt inzakken. Wat je wel ziet bij onze ploeg, is dat jongens soms moeite hebben om vanaf het begin van de wedstrijd de toon te zetten. Als dat één of twee keer niet lukt, sluipt er twijfel in het team. ‘Stappen we door? Stappen we niet door?’ Er ontstaan gaten waardoor het minder loopt.”

Volgens Haye is het onzin dat er binnen deze spelersgroep te weinig spelers zitten die in staat zijn om compact druk te zetten op de tegenstander. “Wat je wel ziet, is dat spelers moeite hebben om constant de discipline te houden als we zeggen dat we de hele tijd druk zetten. Op het punt waar we nu zijn, is dat niet meer te trainen. De basis staat. Dit is waar we de laatste periode op moeten voortborduren.”

Thom Haye geeft verder aan het ‘wij-gevoel’ , eerder aangehaald door trainer Maurice Steijn, niet zozeer te missen. Volgens de middenvelder hoort kritiek er simpelweg bij, en toont dat juist de betrokkenheid.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
26 Reacties
124   1  
Ivo

Haye komt veel beter tot zijn recht in een team dat vooruit voetbalt. Hij heeft inzicht en een prima pass in de benen. Nu komt hij niet veel verder dan ballen afpakken. Zonde van zijn kwaliteiten.

28   11  
Arie

Van de hele selectie zijn er spelers die verzaken, slecht zijn of het niet aankunnen, Malone, Maria, De Rooij en spelers die groeien Adilehou, Fiorini of gewoon stabiel zijn Immers, Olij, Hendriks, El Al etc .

Haye daarentegen heeft een enorm dalende lijn. Begon echt goed, bepalend, dicteerde het spel geregeld. Is nu echt geen schim meer van die speler en pakt vooral veel gele kaarten door domme, onnodige overtredingen.

124   1  
Ivo

Haye komt veel beter tot zijn recht in een team dat vooruit voetbalt. Hij heeft inzicht en een prima pass in de benen. Nu komt hij niet veel verder dan ballen afpakken. Zonde van zijn kwaliteiten.

30   3  
geelzwartwit

Haye is heel belangrijk als je hem dichter op de spitsen laat spelen.
Man met overzicht een lang en korte pass en assists in de benen. Zonde dat hij steeds meer een verdedigende rol krijgt. Steijn had vanaf het begin op een 4-4-2 moeten trainen. Passjes en schoten van Immers en Haye. De diepte in door de opkomende middenvelders en 2 spitsen voor de kaats en oorlog in de 16.

In de plaats van verder vooruit stond hij nu zelfs als centrale verdediger.. tsja hoe moet je dan de tegenstander terughouden?

47   7  
Messiaans

Tenminste iemand die niet wegloopt voor de verantwoordelijkheid.

Kunnen Maurice en Dion nog een voorbeeld aan nemen

38   38  
Baosje

ach vrijdag volgt de definitieve nekslag na wéér een zeperd tegen Roda.... en dan mag ik echt hopen dat het exit Steijn is.

ik ben er inmiddels echt klaar mee ...

als je dan een huurling van Feijesnert (Azarkan) brengt , en daarmee de ontwikkeling van oa Azzagari in de weg staat ....

ach laat maar .... voetbal van NAC seizoen 2020-2021 ... ZUM KOTSCHEN !

23   5  
NVT

Zou het zo zijn dat Steijn enkel zijn voorkeursvoetballers de kans geeft om captain te zijn, ongeacht ze daar geschikt voor zijn?

Zou Olij niet geschikt zijn voor deze rol? Een van de weinigen die echt coacht in de wedstrijd en het vermogen heeft om een collega ongenuanceerd op zijn plek te zetten als ze verzaken. Dit soort pit kan NAC nu wel gebruiken.

21   1  
Gilze

In mijn optiek zit er ook nog ruimte tussen compleet inzakken en continue druk zetten. Dat laatste heeft idd nu geen nut meer, had al veel eerder ingeslepen moeten worden. Maar van de goal af voetballen is bepalend of NAC zijn spelers in hun kwaliteit laat voetballen. Haye moet rondom de aanval spelen om effectief te zijn, de aanval heeft ondersteuning nodig maar die moeten aankomen lopen vanuit de backpositie. De backs kunnen niet verdedigen maar wel aanvallen. Dus waarom niet een meter om 20 eerder druk zetten? Op die manier ga je veel dwingender speler en kan je ballen achter je verdediging oprapen ipv zelf onder druk staan tegen, met alle respect, teams als Oss.

8   0  
geelzwartwit

@Gilze precies dat!

Hou je je tegenstander achteruit of loop je zelf achteruit.
Juist met de routine en de talenten en kwaliteit die NAC heeft zou je meer balbezit moeten hebben en hoger druk zetten.

We hebben er echt wel de spelers voor maar het is er vanaf dag 1 zo niet ingeslepen. Het is volgens mij ook nooit de bedoeling geweest want als je vanaf dag 1 de selectie samensteld en het verder doet met wat er al is en een hele duidelijke speelstijl waar je volle bak op traint dan hoef je tussentijds nooit zoveel extra spelers te halen en spelers weg te doen. Het team en systeem preveleren dan boven de individuele kwaliteit en tot op heden hebben we de potjes met mazzel op individuele kwaliteit gewonnen.

26   1  
fvf6

Haye zit momenteel in een mindere periode , maar heeft wel een enorme vechtlust , soms op het randje of net erover . Hij is een type wat ik noem stofzuiger die net voor de verdediging de foutjes van de middenvelders opknapt en dat met grote regelmaat doet , bovendien heeft hij ook een goede pass naar voren . Hij is een van de sterkhouders in het team .

10   9  
Viking

Hij raakt de kern. Er zijn spelers die moeite hebben de discipline te houden.
Hierdoo komen andere spelers niet in hun kracht.

EL AL is zo'n speler... Ja en daar heeft toch Steijn echt een rol in om juist de spelers daar op aan te spreken.

Vrijdag Roda mannen... Zet hem op he..

14   4  
Steefl

Haye speelt al weken niet best, hopelijk herpakt hij zich.

Waar is DJ Buffonge trouwens gebleven?

16   6  
Wanny

Ik vind Haye helemaal geen speler om kort op de spitsen te spelen.

Hij is juist sterk met versnellingen met de bal aan de voet en het verplaatsen van het spel met een lange bal. Daarvoor heb je ruimte nodig.

Ik heb hem nog niet veel kunnen betrappen op slimme, korte steekpassjes. Die zouden juist van Janssen of El Al moeten komen.

In een ruit op het middelveld zou ik hem met de punt naar achteren of rechtsmidden laten spelen.

9   8  
Wolfmanjack

We hebben maar één echte nummer 10 en dat is Haije.

5   3  
NAC!!!

Idd, ik heb er vrijdag ook echt een hard hoofd in. Verlies op Roda is dan het daadwerkelijk besef dat er niets inzit dit seizoen, hoe erg ook. Nog maar te zwijgen van het weggegooid kapitaal door onze vorige TD!

Drama seizoen!

11   5  
Marco van bavel

Haye wordt helemaal misbruikt door stein!!

11   0  
BATI

“Wat je wel ziet, is dat spelers moeite hebben om constant de discipline te houden als we zeggen dat we de hele tijd druk zetten."

Dat is toch gewoon een onderdeel van je vak of zie ik dat nu verkeerd. Als je die discipline niet hebt hoor je niet in een elftal thuis.

2   8  
Signase

@BATI:

Inderdaad. Ik vind Haye's opmerking des te interessanter, omdat het suggereert dat Steijn dus wel degelijk druk heeft willen zetten tijdens een aantal wedstrijden. Overigens had Haye deze opmerking beter binnenskamers kunnen houden. Al noemt hij geen namen, toch valt hij er een aantal medespelers mee af.

3   6  
scheppioni

Goed gezien Ivo, ik wilde zowat het zelfde typen. Het lijkt idd nu in de belangrijke fase dat Haye lijkt te verzuipen met dat behoudend voetbal en zwakke verdediging wanneer steijn's zekerheden mogen voetballen !! Vrijdag wordt alleen de linksbackpositie( dat weet je nu al) een zwaar probleem, zonder NAC bril op gaan daar zomaar drie a vier goals uitvallen, al blijf ik met NAC bril op een 1-2 hopen ! We gaan het zien ! HUP NAC !

2   4  
willem 4,5

Haye en Oly zijn de enige met transferwaarde, dus dat wordt verkopen als we niet promoveren en die kans schat ik (zonder negatief te willen zijn) op 0,001%

4   2  
Wanny

@ willem 4,5

Dus jij bent voor 99.999% zeker dat promoveren?

3   0  
anoniem73

Ik ga ervanuit dat Dion Malone woensdag op de training tegen Steijn zegt een keer over te slaan en een wedstrijd rust te pakken zodat hij straks weer op het middenveld kan stralen. ALTHANS een echt vent zou dat zeggen.

3   2  
Ivo

@Scheppioni,

Ik heb zo'n gevoel dat Hendriks naar de linksbackpositie gaat. Omdat Maria niet fit is, en Mashart verdedigend te kort komt.

Dan kunnen Adilehou en Malone beiden spelen, en dat is voor Maurice weer een oplossing voor de hele discussie over de centrale verdedigers. Steijn kan het nu niet maken om Moise te passeren, en hij wil graag Malone in het team.

4   0  
Bertus

@ Ivo, spelen we om te winnen en te promoveren of om Steijn en zijn vriendje te plezieren?
Die geintjes moeten nu eens afgelopen zijn.
Het is geen speeltuin en ook geen filantropische instelling.

3   3  
Belgische Naccer

Als Malone erin staat is het EXIT Steijn.
Je hebt mogelijkheden zat achterin:

Schouten, Rutten, Adilehou, Rosler, Hendriks

Desnoods die Janssen als linksback, die moet zon rechtsbuiten ook wel tegen kunnen houden lijkt mij. Dat is dan zijn enige taak vrijdag. Er mag geen enkele voorzet komen vanaf links. Lijkt mij simpele taak. Gewoon ieder duel mannelijk erin.

Maar aub NOOIT MEER: Malone en Maria en Mashart zou ook nog kunnen maar die is kapotgemaakt door Steijn, dus die heeft geen vertrouwen momenteel.

2   1  
Magnesiumslikker

Haye is een prima speler, die sinds de winterstop meer tikkies terug geeft in plaats van naar voren. Of dit opdracht is, of dat dat met zelfvertrouwen te maken heeft weet ik niet. Hij is op dit moment wel te vaak in de eigen 16 te vinden met verdedigende acties, is op die manier nagenoeg bij iedere penalty of tegendoelpunt betrokken en heeft nauwelijks toegevoegde waarde. Zonde.

1   0  
Scheppioni

Zou een mogelijkheid kunnen zijn Ivo, ik ben alleen argwanend dat ook Hendriks tegen een snelle goppel geen oplossing gaat zijn ??? Daarbij met Moise en malone heb je twee rechtsbenige in het centrum van je verdediging, ook geen plus in mijn ogen, Moise en Hendriks of Rossler en Hendriks is prima zo gebleken. Ik weet zo niet of we nog een rappe snelle linkervleugel verdediger in de jeugd hebben, dan zou ik daar maar eens goed op scouten, want met M&M kunnen we de eventuele toevalpromotie niet de ere in !

Laad alle berichten na dit bericht in