Wij gaan niet opzij

Hendriks: "Je moet veel volwassener zijn"

Italo

In de winterstop versterkte NAC zich met Feyenoord-talent Ramon Hendriks. Het leidde in eerste instantie tot wat gefronste wenkbrauwen bij een deel van de NAC supporters. Een dikke maand later heeft Hendriks alle sceptis doen verdwijnen. We spraken met het talent over zijn eerste periode bij NAC.

Vrij snel na zijn entree in Breda kreeg Hendriks al een basisplaats toebedeeld door Maurice Steijn. De trainer ziet in hem de zo gewenste linker centrale verdediger die het vermogen heeft om opbouwend zijn stempel te drukken op het spel. In zijn debuutwedstrijd tegen Jong PSV was Hendriks direct een van de lichtpuntjes aan Bredase zijde. Met als gevolg dat Hendriks niet meer uit het elftal verdween en direct tot enorm veel minuten komt: “Dat had ik misschien niet zozeer meteen verwacht, maar ik wist wel dat er kansen lagen. Door het te laten zien op trainingen krijg je dan de kans. Het is echt top dat je vervolgens zo snel in de basis kan staan.”

Bij Feyenoord kwam Hendriks vanwege de corona-maatregelen in een lastig parket terecht. Wedstrijden spelen voor het Onder-21 team was geen mogelijkheid, terwijl Hendriks ook niet steevast onderdeel uitmaakte van het eerste elftal. “Ik heb wel een aantal keer een korte periode meegetraind met het eerste. Maar dan vervolgens vrij snel weer terug naar de onder 21. Daar deden we eigenlijk alleen maar aan conditietraining want je kon niet heel veel meer doen in groepjes van vier. Dus het was wel even schakelen toen ik vervolgens bij NAC terecht kwam.”

In een andere omgeving, bij een nieuwe club, weet Hendriks zich razendsnel in te passen. “Ik ben heel goed opgevangen door het team en de staf. Het zijn fijne jongens om mee te werken. Ik denk dat dat heel erg mee heeft geholpen in dat ik me zo snel kon aanpassen.” Ook het voetballen op profniveau maakt Hendriks voor het eerst mee: “In de jeugd is het zaak dat je je ontwikkelt. Hier moet je gewoon al ontwikkelt zijn. Je speelt tegen volwassen mannen die weten er nodig is om te slagen. Je beleving naar de wedstrijd is anders, je duels zijn anders en de manier van spelen is anders. Je moet veel volwassener zijn.”

Dat hij daarbij vaak met andere jongens om zich heen speelt (Hendriks heeft links en rechts naast hem samengespeeld met Adilehou, Malone, Riera, Rutten, Maria en Mashart) deert de verdediger niet: “Je traint elke dag met die jongens dus je weet wat ieders kwaliteiten zijn. Als je voor de wedstrijd gewoon met elkaar praat moet dat geen probleem zijn. Al met al vind ik het wel goed gaan. Dat volwassen voetbalt bevalt me wel. Het zijn andere duels tegen grotere, sterkere mannen. Je moet je duels daardoor anders spelen, maar bovenal moet je ze winnen. Ik denk dat dat redelijk goed gaat en dat ik veel duels win.’’

Bij zijn broodheer Feyenoord volgen ze de verrichtingen van Hendriks nauwlettend. De stadionclub plukte Hendriks weg uit de opleiding van FC Dordrecht. Overigens is Ramon niet de enige ‘Hendriks’ die bij een BVO terecht is gekomen. De verdediger blijkt lid te zijn van een heuse voetbalfamilie: “Mijn nicht speelt Eredivisie Vrouwen. Mijn neven speelden altijd in de hogere teams bij hun clubs. Mijn zusje speelt ook bij Feyenoord, en mijn broertje komt er ook aan trouwens. Alleen mijn oudere zus kan eigenlijk niet voetballen.”

Zo af en toe maakt Hendriks een bezoek aan Feyenoord om zijn ontwikkeling onder de loep te nemen. “Ik heb wel contact met de trainers en ook met de technisch directeur. Wat bel- en appcontact. Af en toe ga ik ook daarheen om wat beelden te bekijken en te evalueren hoe het gaat. Ze zijn positief verrast tot nu toe, dus dat is goed.”

Gevraagd naar de kortetermijnplannen (en een eventuele nieuwe verhuurperiode aan NAC) laat Hendriks weten dat het echt nog te vroeg is om daar iets over te kunnen zeggen: “Dat weten we nog niet. Er komt een nieuwe trainer bij Feyenoord, dus ik denk dat ik me in de voorbereiding mag laten zien en dat we vanuit daar verder gaan kijken. Tijdens de gesprekken die we nu hebben gevoerd met NAC is dat (een langer verblijf red.) niet ter sprake gekomen. Voor nu een half jaartje, en wie weet daarna. Dat weet ik allemaal nog niet.” Een eventuele promotie met NAC zou de keuze om nog een keer verhuurd te worden wel een stukje makkelijker maken. “Dat kan interessant zijn want je gaat dan weer een niveautje hoger voetballen. Maar nogmaals, dat ligt puur aan de situatie bij Feyenoord en daar weet ik nu nog niets over.”

Met NAC richt Hendriks zich de rest van dit seizoen op een zo hoog mogelijke eindnotering op de ranglijst. Daarbij hoopt de jonge verdediger richting het slot ook nog te kunnen genieten van voetballen in een vol(ler) Rat Verlegh Stadion: “Ik hoop nog wat publiek mee te maken. Ik hoor heel veel verhalen, en die verhalen zijn heel mooi. Dus het zou mooi zijn om dat nog mee te kunnen maken.”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
#RAISEYOURFLAG 119 reacties
Volgend bericht
Penders nieuwe trainer NAC-O21 82 reacties
9 Reacties
53   5  
Voorwaarts

Ik vind het nogsteeds een vreemde move van steijn om deze huurjongen te halen en vaste spelers van de hand te doen. Maar tot nu toe heeft de winnende coach gelijk.

Ramon zelf kan er zelf ook niks aan doen en maakt een goede indruk, dus voor hem is lof zeker op zijn plaats!
Hopen dat het met de maanden nog beter gaat, meer ingespeeld en gewend aan het mannenvoetbal van de KKD. Dan zo het echt een goede vangst kunnen zijn tot het einde van het seizoen.

30   0  
since1912

Doet het hartstikke goed en klinkt als een verstandige, nuchtere jongen die alles in zich heeft om te slagen. Hopelijk ontwikkelt hij zich goed en weet hij ons naar de Eredivisie te schieten!

53   5  
Voorwaarts

Ik vind het nogsteeds een vreemde move van steijn om deze huurjongen te halen en vaste spelers van de hand te doen. Maar tot nu toe heeft de winnende coach gelijk.

Ramon zelf kan er zelf ook niks aan doen en maakt een goede indruk, dus voor hem is lof zeker op zijn plaats!
Hopen dat het met de maanden nog beter gaat, meer ingespeeld en gewend aan het mannenvoetbal van de KKD. Dan zo het echt een goede vangst kunnen zijn tot het einde van het seizoen.

31   0  
Kinderkaartje

@Voorwaarts

Zal voornamelijk een kostendingetje zijn, schat ik in. Die Spanjolen kostten natuurlijk klauwen met geld, deze heb je waarschijnlijk nagenoeg gratis.

Dat opent ook de financiele mogelijkheden om een speler als Anco Jansen binnen te halen. Dus misschien voor de CV plek niet zo veel verschil, maar op t middenveld wel.

En verder; vind t een erg goede speler. Staat er vanaf de eerste minuut. Ik heb er niet heel veel kijk op, maar t zo me niet verbazen als dit een hele grote gaat worden.

Eerst maar eens promoveren met NAC en dan nog een jaartje ere erachter plakken.

14   1  
RV

Het heeft goed uitgepakt.
Riera wilde denk ik ook weg en Steijn wilde persé een voetballende linker centrale verdediger.
Een win-win situatie als dat financieel ook mogelijkheden biedt om op andere posities te versterken.

Goede speler met een juiste drive, power en inspeelpass.
Staat ook een goede kop op om het zo maar effe te zeggen, een betere uitvoering van Bart Meijers (die ook wel dat voetballende vermogen had met een goede inspeelpass en goede drive).

Als Feyenoord er überhaupt voor open zou staan is het wel een speler waar NAC een transfersom voor zou kunnen neerleggen.


13   3  
Dutchbird

Met NAC promoveren en dan nog een jaartje eredivisie in Breda. Dan hebben we hem aardig klaargestoomd voor een basisplaats bij de dekschrobbers. Opvolger Botteghin.

12   7  
ome cor

Prima actie geweest van NAC om hem te halen en spelers die liever vertrekken én ook nog eens te duur zijn los te laten.

Hopelijk laat de nieuwe trainer van Feyenoord zijn NAChart spreken wanneer NAC hem nog een jaar zou willen huren.
Lijkt me een win-win situatie. Zij een mooi oefenterrein voor een jongen die nu nog te licht is voor het eerste en wij een jongen die zich vol motivatie wil laten zien om ooit Feyenoord 1 te halen.

Jammer dat wij bij de 021 zelf geen mogelijkheden hebben lopen voor deze positie, maar zo is het toch ook mooi.

15   2  
Scheppioni

Prima speler voor ons !! Zo'n speler moet veel voetballen krijgt bij dordt noord niet veel kans ..... dus als hij slim is blijft hij nog even wat langer, zeker bij promotie !!!

11   15  
Cool hand

Blijft wel bijzonder dat een speler die nauwelijks voetbalt zomaar een basisplek krijgt en moeiteloos meekan op KKD niveau. Alle lof voor die jongen, maar het zou beter zijn als dit niet kon. Maw het niveau van de kkd stelt geen ruk voor.

3   1  
Belgische Naccer

Blij dat het goed is uitgepakt. Met name voor NAC en deze jongen zelf natuurlijk. Ik hoop dat hij alleen maar beter wordt.

Maar het was ook wel hard nodig als je Riera wegpest en Rösler op de bank zet.

Idalehou heeft het ook zeer goed gedaan. Die vind ik sterker dan middenvelder Malone als CV.

Maar de trainer heeft altijd gelijk, zolang hij wint.

Laad alle berichten na dit bericht in