Wij gaan niet opzij

Het Dinsdag Dilemma #15

Thiestemberg

Dit dilemma gaat over een actueel onderwerp. De mogelijke transfer van Thom Haye. Wat denken jullie? Met Haye doorbouwen en zo ver mogelijk komen dit seizoen + play-offs. Of is het beter om de transfersom te innen, Haye de transfer te gunnen en vrede te hebben met het feit dat we dit seizoen geen serieuze uitdager zijn?

Weet jij een leuk NAC-dilemma dat je met ons wil delen? Stuur deze dan naar [email protected] en wie weet komt jouw dilemma binnenkort voorbij.

Ik zie Thom Haye liever:
Bron:
B-Side Rats
33 Reacties
45   3  
Tonn

Quote van de Stem ""De transfermarkt is nog twee weken open, waardoor de clubs de tijd hebben om tot een deal te komen die iedereen tevreden stemt""
No deal is ook een deal die een groot deel van de NAC supporters tevreden zal stemmen.
Het belang van NAC voorop!

13   3  
JN

Voor een mooi bedrag moet hij de volgende stap kunnen maken. Bij een bod onder de 5 ton absoluut niet verkopen. Komende zomer komen er bepaalde clubs echt wel terug voor Haye.

27   6  
Dutchbird

Als een eredivisieclub een speler echt heel graag wil hebben is een gat van 2 a 3 ton tussen bod en vraagprijs snel overbrugd. Zeker als er wellicht ook nog andere clubs op het vinkentouw zitten.
Heerenveen is blijkbaar niet echt overtuigd van de kwaliteiten van Haye als eredivisiespeler. Anders was het al rond geweest.

45   3  
Tonn

Quote van de Stem ""De transfermarkt is nog twee weken open, waardoor de clubs de tijd hebben om tot een deal te komen die iedereen tevreden stemt""
No deal is ook een deal die een groot deel van de NAC supporters tevreden zal stemmen.
Het belang van NAC voorop!

25   8  
Chris W.M.

Wanneer je Haye voor een mooi bedrag kan verkopen en de transfersom kunt gebruiken om een vervanger te halen, dan is het prima om hem te laten gaan. Het is per slot van rekening het verdienmodel van heel veel Nederlandse clubs.

Maar. ADO krijgt ook een deel van de transfersom. En je zit met de NOW-regeling. Per saldo blijft er dan dus maar een heel klein beetje geld over wat je zou kunnen gebruiken voor een vervanger. Als je die al weet te halen, we weten allemaal hoe lang we op een spits hebben moeten wachten.

In dit geval zeg ik dus: lekker houden tot in ieder geval aankomende zomer

6   7  
Quinn

@Chris WM

Ik zie hem ook graag blijven, echter heb je dan de kans dat hij minder gemotiveerd is. Hij zal dan ongetwijfeld balen dat de clubs er niet uit zijn gekomen. Heb je al een eventuele vervanger op het oog?

19   3  
Chris W.M.

@Quinn

Maar Haye weet ook dat als hij er met de pet naar gaat gooien het komende half jaar, de kans nog veel kleiner is dat hij wegkomt uit de KKD. Het enige wat gaat gebeuren, verwacht ik, dat ook onder een nieuwe eigenaar de kans 0.0 is dat hij bijtekent mocht het niet tot een transfer komen. Vergeet ook niet dat Haye niet boos is op NAC als club omdat de onderhandelingen zo stroef gaan, maar op Manders. De man die binnen nu en 6 weken op straat staat. Dus motivatieproblemen, misschien een week of 2, 3. Daarna pakt hij echt de draad wel weer op.

9   2  
Snipes

Als het klopt wat BN zegt snap ik de houding van NAC wel. 3,5 ton is ook wel belachelijk laag voor de beste speler van de kkd met een doorlopend contract. 7 ton is gewoon realistisch. En tegelijkertijd hoor ik iedereen over die 6,5 miljoen, maar dat is natuurlijk quatsch. We kunnen niet in de boeken kijken van ze. Wellicht vallen er een hoop gaten te dichten. En daarnaast siert het ze om niet als idioten de transfermarkt op te gaan.

Even afwachten dus. Onderaan de streep houden we er toch niets aan over

6   8  
Cambridge

Een transfersom gaat met het verstrijken van zijn contract omlaag en omlaag. In de zomer krijg je dus veel minder.

Is er nog iemand die NAC een serieuze kans toedicht in de playoffs? Dat je in de positie van ADO of Emmen nu niemand wil laten gaan snap ik. Maar in het geval van NAC? NAC staat nog net bij de ploegen die mogen meedoen. 1 punt uit 3 wedstrijden, 234 minuten niet gescoord. Dat is de harde realiteit.

8   2  
Henri

Helemaal eens met Chris W.M. In de huidig situatie (NOW) is het m.b.t. een reële transfersom (rond de 7 ton en doorverkooppercentage voor ADO) voor NAC bijna onmogelijk om een totaalplaatje te maken dat voor alle partijen aanvaardbaar is. Daar kan niemand wat aan doen. Haye in de zomer verkopen voor wellicht minder, maar dan is er geen nadelige invloed van de NOW regeling. En wellicht ligt er bij NAC dan wel zo'n mooi plan dat Haye graag blijft met een mooi opengebroken contract. Haye moet ook niet vergeten dat Heerenveen volgend seizoen ook een andere trainer heeft en dat kan soms ook weer nadelig uitvallen. Pas definitieve stappen nemen als het voor alle partijen duidelijk is en een win/win situatie,

5   5  
gjoewie

Ik denk dat het niet moeilijk is om te stellen dat Haye die overstap verdient. Hij heeft zijn best gedaan en is toe aan een stap omhoog. Of hij daar al dan niet slaagt, is ons probleem verder niet, dus daar heb ik het niet over.
Van belang voor NAC zijn twee aspecten: een eventuele vervanger van buitenaf aantrekken en liefst nog deze transferperiode, zodat we kwalitatief niet achteruit gaan. En kunnen we voor het geld dat we voor Haye krijgen (moet daar echt nog iets van naar Adoow?) die beoogde vervanger kunnen aantrekken. Als je weet dat we 4,5 ton voor De Rooij betaald hebben en we zouden nu maar 7,5 ton voor Haye krijgen, dan denk ik dat we voor niets aankloppen bij de kazen voor Oosting, hoewel ik hem wel de eerst aangewezen persoon vindt als vervanging voor Haye.
Je zult dan toch een stapje lager moeten zetten, ik heb al meerdere malen gewezen op Joey Sleegers van Eindhoven, die eind van dit seizoen uit zijn contract loopt en dus voor 50 tot 100 duizend wel over te nemen is.
Je zou ook nog kunnen kijken of El Allouchi los te weken is uit Marokko. Ik weet zo gauw de naam van zijn club niet meer...

Als Heerenveen niet over de brug komt, dan blijft Haye nog gewoon een half jaar bij ons. Hij kan zich verder orienteren op clubs waar hij naar toe wil en de nieuwe technisch directeur kan de boer op om een zo hoog mogelijk transfersom binnen te halen.
Haye zal er in die laatste weken echt niet met de pet naar gooien, dat deed Veerman bij Heerenveen ook niet toen hij niet naar AZ mocht.

5   5  
Beter de Laat dan nooit

Als promotie via play-offs serieus doel is dan houden, maar moeten er versterkingen bij.
Als promotie niet haalbaar lijkt vertrekt hij anders in de zomer en kunnen we nu al beter aan een nieuwe ploeg gaan bouwen.

11   3  
cor

als je zelf 5 a 6 miljoen pakt en je wilt dan voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.
lekker laten wachten, komen wel terug met een reëel bod.

7   0  
NAC4Ever

Ik zou gaan voor die kans in de play-offs. Wie weet wat daarin nog mogelijk is.

Mogelijk kun je dan een paar ton minder vragen voor Haye. Daar staat tegenover dat promotie (volgens mij) een paar miljoen oplevert. Daar kan Haye zeker een bijdrage in hebben.

In de play-offs is letterlijk alles mogelijk. Dit hebben o.a. RKC (2019) en NEC (vorig jaar) bewezen. Maar ook wij in 2017. Toen had ook lang niet iedereen vertrouwen in promotie.

6   12  
Willem 4,5

Welke play offs? Is er eerlijk iemand die denkt dat we de pl. offs halen, we staan al het hele seizoen voor Jan L.L, lekker doorkloten nu en volgend seizoen alles op alles zetten met een team wat KKD waardig is.

4   8  
Scheids!

Bij Thom is de focus allang niet meer alleen bij NAC , dus is een transfer voor beide partijen de meest gunstige oplossing.
Dit seizoen moet wéderom als verloren worden beschouwd en de hoop is dan ook gevestigd op de investeringen van de nieuwe eigenaar!

18   2  
Ron

Vraagprijs van Heerenveen voor Veerman was 10 miljoen. ( aug 21). Hellas Verona bood toen 5 miljoen en dat werd resoluut afgewezen indertijd.
Uiteindelijk voor iets van 6 miljoen naar PSV.
En nu vinden die Friezen dat 350.000 wel voldoende is voor één van de beste KKD-spelers ?
Wat een stel mafklappers daarzo.
Ik gun Haye die transfer van harte, maar wat mij betreft wel voor de hoofdprijs.
Alles onder de miljoen zou ik te weinig vinden.

- Heerenveen heeft de portemonnee dik gevuld.
- NAC moet een deel doorsluizen aan ADO.
- Bij NAC moeten er gaten in de begroting gedicht worden.
- Voor een luizige paar ton koop je geen vervanger.

Dus wat mij betreft zit NAC hoog in de boom, en laten ze 'm onder de 1 miljoen niet gaan, maar ik ben bang dat het hooguit de helft zal worden.
En daar gaat je beste speler dan.......
Ben je nog kanslozer dan je nu al eigenlijk bent.

7   3  
NB.VOS

Ik ben alleen bang dat Haye zijn motivatie kwijt is mocht de overstap niet door zal gaan. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar/eigenaren al iets zouden kunne betekenen om tegemoet te komen of hem al een verbeterd contract aan te bieden om hem zo gemotiveerd binnen boord te houden.

De playoffs kunnen gek lopen en we strijden nog mee voor de beker! Waar zou je dan liever spelen.. in een vol sfeervol stadion met een bourgondische gezellig warme stad. Wedstrijden die echt leven. of ergens in een kill matig gevuld stadion zonder sfeer in de middle of nowhere met van die stugge Friezen. Met als enige wedstrijden wat er een beetje toe doet groningen en cambuur..

5   4  
Fritske d'n Olifant

Voor de voetballerij Thom Haye niets meer dan lof! Een begenadigd speler met een fluwelen traptechniek een een goede inzet. Maar ik krijg de laatste maanden wel een beetje de indruk dat hij zich enorm ergert aan de wat mindere goden om hem heen. En in de afgelopen 4 á 5 wedstrijden is dat ook goed zichtbaar. Dat is te begrijpen want ons ergeren, dat doen wij supporters al jaren. Maar ik heb het idee dat dit voor de verhoudingen in het team niet helemaal goed is. Dat voelt een beetje dubbel want je wilt het liefst die andere spelers zelf ook een schop onder hun hol geven. Maar daarvan gaan ze doorgaans niet beter spelen en je hebt ze op dit moment wel nodig. En het gaat bij NAC op korte termijn ook echt niet beter worden.

Dus als Thom Haye niet kan accepteren dat hij in matig elftal speelt waarvan een deel ook een laakbare mentaliteit heeft. En hij wil perse weg, ook al wordt hij door heel Breda op handen gedragen. Dan is het gewoon beter hem te laten gaan voor een marktconform bedrag. Dat Haye vindt dat hij die fooi wel waard is die Heerenveen NAC biedt en zelfs gaat lopen porren in de onderhandelingen en het misschien zelfs op de spits gaat drijven zodat NAC straks minder overhoudt vind ik heel jammer en dat is ook niet zoals ik mij de voetballer Thom Haye wil herinneren.

Kortom, het is niet aan ons, maar aan Thom Haye of hij het waard vindt om te blijven en onderdeel wil uitmaken van wat hopelijk de wederopstanding van NAC gaat zijn. Zo ja, stoppen met mauwen en de schouders eronder. Zo nee, oudoe en daggebedaanktzijtdawitte!

4   0  
SjorsNAC

Lastige keuze, indien er geen hoog transferbedrag op tafel komt dan blijven en vol gaan voor de playoffs, met Haye maak je een stuk meer kans. Dan zal hij in de zomer alsnog vertrekken voor paar ton minder dat is de keerzijde.

4   14  
Spionkop

Manders wil slechts 750k voor Haye.

Flikker toch op man!

9   1  
D'n Klaagmuur

Vind het bedrag dat NAC vraagt echt niet overdreven veel. Het zijn gewoon ordinaire lijkenpikkers bij Heerenveen die de belabberde financiële situatie van NAC weten en dan hoop ik dat NAC liever kiest om Hayo te behouden dan te zwichten voor dit soort uitknijpers.

1   0  
D'n Klaagmuur

Hayo = Haye uiteraard

1   4  
Spongebob

De graaf zegt dat hij wel spelers van Heerenveen kan gebruiken.

Ik zeg 2 spelers erbij 👍👍👍, mits ze willen natuurlijk

4   6  
Breda83

@Spongebob

Rodney Kongolo en Lucas Woudenberg + 500K voor Haye. Deal van de eeuw.

6   1  
Henri

Met Bakker heeft NAC de best mogelijke oplossing voor de linksbackpositie in zijn gelederen. Helaas is trainer EdG daar pas een paar weken geleden achter gekomen. Dus Woudenberg is niet nodig en Rodney Kongolo vond toen hij bij MC in de jeugd speelde NAC te min om naar toe te gaan. Dan zal hij nu wel naar een nog veel verder afgezakt NAC willen komen? Lijkt me voor beide spelers een no go. De gasten gaan liever naar Scandinavië, de oude Oostbloklanden etc. ipv wat spartelen in deKKD tegen een matig salaris. Ik snap overigens de haast niet zo. Wacht tot over een paar maanden er een nieuwe TD zit die het beleid gaat bepalen. Voorkom nu dat de lijst met spelers die geloosd moeten worden nog groter gaat worden. Zeker nu is geduld een schone zaak.

5   4  
Scheppioni

Zobis het maar net Ron, Spionkop en zeker Henri !! Liefst Haye blijven .... maar goed hij wil weg, maar wat die gierige kut friezen willen slaat helemaal nergens op !! Alles onder het miljoen is zwaar klote, denk aan onze toekomst NAC !!!

1   0  
gjoewie

Haha, als Kongolo en Woudenberg aangeven dat ze naar NAC willen, dan wil Haye niet meer naar Heerenveen...

1   1  
bier en friet

Alles hangt af van het tijdspad dat Vrolijk voor ogen heeft.

Als ze dit jaar nog willen inzetten op promotie (lijkt mij onwaarschijnlijk aangezien investeren voor 1 februari wss niet gaat lukken) dan moet Haye uiteraard blijven. Verhoogt de kans op promotie aanzienlijk en ik denk dat Haye met veel plezier deze zomer bijtekent als NAC gepromoveerd is.

Als ze dit seizoen afschrijven dan kan Haye beter vertrekken. Zonder versterkingen gaat hij zich nog een half jaar irriteren zodat een vertrek in de zomer onafwendbaar wordt (en dan is er een mindere onderhandelingspositie voor NAC). Daarbij kan hij storende factor worden binnen de groep en vervult hij een plek op het veld waar ook een jonkie ervaring op kan doen. Los van de transfersom zijn dit voor mij al voldoende argumenten om hem te laten vertrekken, ervan uitgaande dat NAC zich niet dermate kan versterken om een reële kans op promotie te maken.

6   7  
Dun Diëe

Excuses voor de complete off topic reactie, maar er zijn momenteel hele rare dingen aan de gang wat het voortbestaan van de club aangaat. Er zou gisteren een koopovereenkomst getekend worden maar er is helemaal niks meer naar buiten gebracht.

Wat me net opvalt is een heel raar stukje op de Rat afgelopen vrijdag met een nogal stuitend positief stuk over de nieuwe eigenaar die meteen al tot “Ome Karel” gebombardeerd wordt, en een nogal slap en zichzelf onthullend betoog waarom dit het beste voor Nac zou moeten zijn met en een enorm “ik weet wat het beste voor u is” gehalte. Nu blijkt dat de Rat dus totaal geen neutrale partij is volgens Bndestem en oa reacties hier (lijkt mij maar één uitweg: opdoeken die handel. Hoe kan drol nu nog een neutraal supporterskanaal zijn). Daarnaast, wat op mij overkomt als een sneer richting Bsiderats over het prematuur lekken van informatie.

Goed, als ik het mis heb dan hoor ik het graag hoor, maar wellicht dat het komt door al dat overdreven en achterbakse geheime gedoe. Men roept hier altijd om het hardst voor transparantie, en de oorverdovende stilte die nú valt klopt van geen kanten. Degenen die beter hun klep zouden moeten houden hebben gelekt, en degenen die blijkbaar invloed hebben zouden er voor kunnen zorgen dat er fatsoenlijk en objectief geïnformeerd had kunnen worden in samenspraak met alle partijen, maar zij zwijgen nu in alle talen.

Wat is er met de Amerikanen gebeurd? Nu zet ik wel mijn aluminium hoedje op hoor, maar is door het express lekken van die informatie over “de yanks” hier en op drol de boel geklapt met die lui? En is toen Ome Karel strategisch binnengefietst? Want blijkbaar weet drol precies wat goed voor u is.

En wie is de geheime investeerder van “Ome Karel”, want alleen met zijn geld trekt hij het niet. Sterker nog, als dalijk blijkt dat we het alleen met Ome Karel zijn spaargeld moeten doen blijven we echt nog jaren hangen in de middenmoot van de KKD. En waarom is Karel opeens als enige overgebleven terwijl hij in een eerder stadium als eerste was afgevallen? Ik snap dat Bsiderats niet meteen alle antwoorden hierover heeft, of wil geven vanwege de met militaire precisie geïmplementeerde geheimhouding, maar nogmaals: alt hier nu echt helemaal niks over te zeggen?? Want er zijn genoeg kritische vragen te stellen op dit moment.

Als blijkt dat door express te lekken een deal met een vermogende partij is geklapt enkel onder het mom van “we moeten een lokale club blijven” (ook al zakken we steeds dieper weg in de stront), dan stel ik een ultimatum. Waarvan akte.

2   1  
Tico

Als ze hem willen behouden bij NAC dan gaat dat ten kosten van zijn inzet ben ik bang. Hij zal het zien als het hem niet gunnen van de overstap. Gewoon laten gaan mits ze een goede deal maken, want laten we eerlijk zijn hij is dat miljoen wel waard.

3   2  
Dutchbird

@Dun Dieë
NAC is een bedrijf dat wordt verkocht door de aandeelhouders. Zij zitten aan tafel met de kandidaat koper, de club zelf niet want dat is de organisatie die van eigenaar wisselt. Jij wekt de indruk dat het een openbaar proces is maar dat is de verkoop van een bedrijf nooit.

In dit geval worden de verkopende aandeelhouders bijgestaan door een onervaren bureau Crossminds dat de klus mag klaren omdat het toevallig een "zusterbedrijf" is van de huisaccountant. Vrolijk heeft ook geen ervaring met het kopen van een BVO en laat zich (hopelijk) bijstaan door ervaren adviseurs. Waarschijnlijk meer ervaring dan Crossminds.

Meestal verloopt zo'n proces op het laatst op het scherpst van de snede waarbij de kopende partij nog een aantal zekerheden wil via contractuele bepalingen waar de verkopers niet blij van worden. Bijvoorbeeld dat de verkopende aandeelhouders de ontslagkosten van de directeur (Manders) moeten dragen. Of dat een deel van de verkoopprijs wordt ingehouden tot Bologna de Sidney factuur van Manders heeft betaald. Zo zijn er nog tal van last minute bepalingen denkbaar. Meestal slikken de verkopende aandeelhouders uiteindelijk toch maar die bittere pil(len) want anders moeten ze verder als aandeelhouder en ze willen er juist van af. Maar dat kost vaak dagen of zelfs weken.

3   0  
Dun Diëe

@Dutchbird,
Bedankt voor de duiding en wellicht zie ik spoken. Maar zoals ik het begreep werden er een paar deadlines de ether ingeslingerd en horen we opeens verder niks meer.
Verder, mijn vragen over de investeerder van Vrolijk en het plotselinge verdwijnen van de gedroomde partij na berichtgeving hier en elders blijven. Hoewel het natuurlijk ook zo zou kunnen zijn dat de gewoon zijn afgehaakt. Dat is waar.

5   0  
Braze

Haye zou het seizoen bij NAC normaal af kunnen maken. Heerenveen heeft al een vervanger voor Veerman aangetrokken, dus de kans dat Haye daar op de bank beland is niet onwaarschijnlijk.
Er waren toch meer gegadigden voor Haye.
Als hij weg wil dan voor een normale prijs. Als Veerman 6 miljoen moest kosten kan Haye never en nooit voor een paar ton naar Heerenveen.

Laad alle berichten na dit bericht in