Wij gaan niet opzij

De Graaf hoopt op wisselgeld bij Haye-deal: “Interessante spelers voor ons”

Italo

Aan de lange onderhandelingen tussen NAC en SC Heerenveen over Thom Haye is nog geen einde gekomen. Trainer Edwin de Graaf weet wel een manier om de partijen dichter bij elkaar te brengen. Hij hoopt op een of meerdere spelers van SC Heerenveen, mocht Haye de omgekeerde weg bewandelen.

Tegenover BN DeStem laat De Graaf zich uit over de kwestie. Middenvelder Haye is morgen nog beschikbaar voor de trainer en hij gaat dan ook gewoon spelen. Daarna zullen beide clubs proberen om tot een akkoord te komen. Trainer De Graaf weet wel een manier waarop de partijen elkaar kunnen vinden.

“Ik heb gezegd dat ik er graag een aantal spelers van Heerenveen bij zou willen betrekken. Daar lopen namelijk interessante spelers voor ons rond” , zegt De Graaf. Hierbij richt de trainer zich niet enkel en alleen op een middenvelder die Haye kan vervangen.

Een snelle blik op de spelerslijst van SC Heerenveen geeft een aardige indruk van spelers waar De Graaf een oogje op heeft. Op het middenveld is bijvoorbeeld Rodney Kongolo (24 jaar, tien optredens dit seizoen) een logische speler om bij uit te komen. Ook linksback Woudenberg (27 jaar, acht optredens) en aanvaller Van der Heide (20 jaar, tien optredens) zijn interessante targets voor De Graaf.

Of SC Heerenveen er voor open staat om een speler (koop of huur) te betrekken in de deal is niet bekend.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
51 Reacties
98   2  
Tonn

Het wordt tijd dat NAC na de overname weer eens met een enkele stem naar buiten komt. Al die meningen die her en der door de pers opgevist worden staan haaks op elkaar. Dit is geen werken zo om een goed resultaat te bereiken voor NAC midden in een transfer soap.

28   7  
Nac

Rami Al Hajj Is ook een interessante speler. Hij is op een leeftijd dat hij ook moet gaan spelen. Lijkt me voor hem wel een mooie kans om bij nac veel aan spelen toe te komen.

Hij krijgt met Haye weer een concurrent bij.

48   3  
Henri

Met Bakker heeft NAC de best mogelijke oplossing voor de linksbackpositie in zijn gelederen. Helaas is trainer EdG daar pas een paar weken geleden achter gekomen. Dus Woudenberg is niet nodig en Rodney Kongolo vond toen hij bij MC in de jeugd speelde NAC te min om naar toe te gaan. Dan zal hij nu wel naar een nog veel verder afgezakt NAC willen komen? Lijkt me voor beide spelers een no go. De gasten gaan liever naar Scandinavië, de oude Oostbloklanden etc. ipv wat spartelen in deKKD tegen een matig salaris. Ik snap overigens de haast niet zo. Wacht tot over een paar maanden er een nieuwe TD zit die het beleid gaat bepalen. Voorkom nu dat de lijst met spelers die geloosd moeten worden nog groter gaat worden. Zeker nu is geduld een schone zaak.

98   2  
Tonn

Het wordt tijd dat NAC na de overname weer eens met een enkele stem naar buiten komt. Al die meningen die her en der door de pers opgevist worden staan haaks op elkaar. Dit is geen werken zo om een goed resultaat te bereiken voor NAC midden in een transfer soap.

36   1  
Ouwe Spionkop

Geen idee of we hiermee blij moeten zijn.
Voor die speler(s) is dit een flink achteruitgang en geen idee of ze dit zelf wel zouden willen.
Dan zou het om een soort gratis huur gaan vermoed ik.
Ik zie liever gewoon een bedrag met 6 nullen voor Haye.
Dan kan de nieuwe TD straks gaan bouwen aan zijn eigen elftal.

60   24  
J nac

Sodemieter toch op trainer er is niemand die ons beter maakt en onze jonge gasten moeten weer plaats maken voor nobody's.
Gewoon 1 miljoen voor Haye en anders oprotten met Heerenveen.

70   3  
Semsi

Hier was ik al bang voor. Het gat tussen vraag en aanbod willen dichten met gratis huurspelers...

Keiharde knaken wil ik zien!

50   0  
LL

Alsjeblieft niet zeg!
Laat die friezen maar gewoon dokken. 4 ton.. wat een lachertje! Gewoon poot stijf houden. Iedereen heeft jarenlang al geprofiteerd van NAC. Vanwaar de haast??

37   4  
Scheppioni

Niet doen Ed !!!! Zeker die kongolo niet die ons NAC veel te min vindt, dat is vragen om problemen ! Gewoon 1 miljoen en investeer verder in eigen jeugd en haal een op niveau dan iemand via een fris netwerk !! Kom op Karel Vrolijk, sla ook spijkers met koppen nu !

8   8  
Rubenac

De kruiken zijn bijna rond met kongolo.

9   4  
Scheppioni

Helemaal waar J NAC !!!!!

35   1  
076

En ja, ons moeder zeej nog: doe da nou nie!!

17   0  
fvf6

Gewoon een goed bedrag eisen voor Haye , spelers ruilen lijkt mij de minste optie .NAC moet gewoon met eigen spelers het seizoen afmaken . En zal als de verkoop helemaal rond is zo snel mogelijk een t.d. aan moeten stellen die aan het werk gaat om een selectie samen te stellen waarmee NAC kan promoveren. Zodat we met een frisse selectie het volgend seizoen kunnen aanvangen

10   8  
GJ_NAC

Een transfersom en kleingeld in de vorm van een speler is zo gek nog niet, maar wie wil er op dit moment nog voor ons NAC spelen?

Geloof niet dat enige eredivisie speler op dit moment zit te wachten op een avontuur bij NAC in de middenmoot van de KKD helaas.

En waar blijft de officiële witte rook trouwens, iemand enig idee?

20   1  
Voske

Dit is een verloren seizoen. Slaat nergens op om tweede keus spelers te gaan huren. Geld pakken en dat (hopelijk) investeren voor de langere termijn. Begrijp dat de trainer er a ders over denkt,qua eigen belang. Maar ons NAC is er iig niet bij gebaat...

29   2  
Ed

flikker op, gewoon knaken en heen spelers. Laat ze lappen. Krenten. Haye is het bedrag dubbel en dwars waard. Hij is geen wisselspeler bij ons, maar een dragende kracht. Wat een Mafkezen.

21   3  
Spionkop

Jah!!! Laten we weer een links back halen. Dan zullen we vast meer gaan scoren.

Natuurlijk is onze verdediging niet van het nivo waar we naar toe willen. Maar het is goed genoeg. We houden vaak zat de nul.

Het probleem ligt voorin, en in het creëren van kansen. We hebben handige vleugelspelers van nivo nodig. En scorende middenvelders, en het liefst nog een fitte spits.

Nu ga je de enige scorende middenvelder weg doen, voor een appel en een ei. En we richten ons daarna weer op een links back.


PFFFFFFFF!!!!!!!!!

10   2  
RV

De enige posities waarvan ik zeg dat er dit jaar nog wat te halen valt zijn de buitenposities voorin (we hebben veel te weinig scorend vermogen). De Rooij begin ik zo langzamerhand toch wel echt zorgwekkend te vinden en twijfel of hij ook de mentale fitheid heeft om een stapje extra te zetten om hogerop te komen. Antonia kan zeker nog van meerwaarde zijn maar Kotzebeu en Kestens (die ik wel iets vinden hebben) gaan het verschil niet maken.

Ik zie inderdaad ook graag de linksback positie zoals afgelopen week ingevuld (met Bakker) zodat eindelijk Adilehou eens week in week uit kan spelen.

Verder zou het inderdaad sonde zijn als de eigen jeugd dan weer vervangen wordt door nobodies als Rodney Kongolo (die inderdaad NAC te min vond), astemblieft zeg...

14   2  
Henri

Op het ogenblik ivm NOW-regeling, %ADO en omdat er over 2 maanden een nieuwe TD is het hele proces een 1/2 jaar stopzetten. Die paar maanden wachten kunnen er ook nog wel bij. De Graaf denkt ook alleen maar aan zijn eigen belang en wil er nog een stel spelers bij. Het is natuurlijk van de gekke dat hij Bakker nu pas linksback gaat zetten en bleef volharden met de voorkeur geven aan mindere alternatieven als Mashart en Maria. Twee spelers die totaal het niveau niet aankunnen. Ook het feit dat Marijnissen nog geen enkele kans heeft gekregen zegt genoeg over de bekwaamheid van EdG. Ed is net als alle andere trainers, eigenbelang eerst,.....na mij de zondvloed. De nieuwe eindverantwoordelijke TD kan niet snel genoeg worden benoemd.

6   1  
Geelzwartwit

Ik zou het halen van nieuwe spelers vooral in samenspraak met de nieuwe TD doen, of het moet huur zijn voor de rest van het seizoen maar dan zou ik dat alleen voor de spitspositie doen want daar hebben uit eigen selectie nog geen volwaardige spelers. Je zou met 2 gehuurde spitsen dan richting play-offs kunnen. De rol van Haye moet intern opgelost worden. Je gaat toch al anders spelen doordat je nu een echte spits hebt dus op het middenveld kan er op een vertrek wel geanticipeerd worden. We zitten namelijk erg ruim in de middenvelders.
Voordeel is dat de nieuwe TD in ieder geval 2 belangrijke posities voor het nieuwe kan invullen (spits en positie van Haye).

18   1  
Moppernac

Ik dacht dat Vrolijk afgelopen maandag zou tekenen?
Het is maar erg stil geworden.

5   16  
Bredaaaaa

De Graaf heeft bewezen om met jonge spelers zonder ervaring een wereldprestatie te halen. Geef hem 3 jaar en we zullen promoveren met de huidige spelers. Maar met Vrolijk is de situatie nu helemaal anders geworden. NAC zal waarschijnlijk geld krijgen voor goede spelers. Hiermee zal de Graaf nog sneller kunnen promoveren. De Graaf moet onze Wenger worden. Komende decennia onze hoofdtrainer. Hopelijk kan Vrolijk Haye overtuigen om in Breda te blijven. Onze captain. We gaan t meemaken.

6   3  
Kipiani

Onze Professor Bredaaaa

2   8  
Bredaaaaa

Er is maar 1 professor. Dat is Haye.

19   1  
Wanny

Laat De Graaf zich hiermee niet bemoeien. Gewoon cash en dan kijken we wel wat we met dat geld doen.

23   0  
Nacman

De spelers die NAC wil hebben zullen geen zin hebben om naar NAC te komen.
En tweede elftal spelers hebben we zelf bij NAC.
Dus dokken of weg wezen.

36   1  
Moppernac

Hieronder het bericht wat in BnDestem stond ,

BN DeStem onthulde eerder op dinsdag dat NAC een bedrag van 750.000 euro vraagt voor Haye, terwijl Heerenveen niet verder wil gaan dan vier ton.

Stoppen met zaken doen met Heerenveen, die kun je niet serieus nemen.
Als Kay de Rooij al €500.000 moest kosten voor de KKD dan moet Thom eigenlijk het dubbele opbrengen, dus €750.000 is nog aan de lage kant.

8   1  
Adriaan

Alleen versterking voor
En voor de rest keiharde knaken beuren...

10   4  
Supporter!

Hoe is het mogelijk dat een merendeel (het dilemma) Haye weg wil hebben en kiezen voor het geld…

Haye is toevallig Haye, inderdaad een mooi persoon, een mensenmens, die graag hogerop wil. Waarom zijn we ineens zo begaand met iemand die ons naar de eredivisie kan brengen!?

Hup NAC!

13   0  
Marti

Ik krijg de indruk als we maar wat meer spelers hebben , spits back of midenvelder aanvallend of verdedegend maakt niet uit als hij maar tegen een bal kan schoppen ! Nee edwin dit moet met klinkende munten betaald worden , zodat je bewust een speler zelf kunt kiezen die noodzakelijk is voor NAC !

26   1  
Ome Cor

Afvallers van Heerenveen halen ?
En waarvoor ? Om dit seizoen uit te spelen.
Hoe de selectie er volgend seizoen uit ziet is hopelijk ni aan De Graaf, Manders en Hellemons.

Ik zeg: niet doen.

23   2  
Ernie

Ik vind het ook een slecht idee. Waarom spelers erbij halen, lopen onze eigen jeugd in de weg. Het is simpel, als Heerenveen te weinig wil betalen voor Haye,dan gaat het feest niet door. Jammer voor Haye.

22   8  
Tip

Indien Thom wordt verkocht voor een goed bedrag dan waardige vervanger halen waar je ook volgend seizoen mee verder kan. Het seizoen is nog niet voorbij. En als Thom vertrekt heb je sowieso een heel goeie middenvelder nodig. Althans dat vind ik.

In heb afgelopen tijd de reacties gelezen op meerdere sites over de overname. Ik las van een reageerder een goeie, was een zekere Tonn meen ik ; " dat op voorhand positief zijn kan irriteren maar op voorhand negatief zijn is erger..". Daar kwam het op neer. Was ik het mee eens.

Ik voel me dus verplicht mijn positiviteit te onderbouwen.
Mag ik dat doen al is het buiten het onderwerp ?

De overname ( ik ga er nu vanuit dat er wordt getekend):
A. We krijgen een eigenaar uit de regio en die is van meet af aan NAC supporter. Vind ik een plus.
B. We gaan van een constructie van 22 aandeelhouders , waarvan 3 grote, naar 1 eigenaar. Uiteraard is dat veel beter, zeker bij NAC.
C. Vrolijk heeft vermogen maar heeft zich tevens verzekerd van mede investeerders. Amerikaanse investeerder voor een nieuw stadion en mensen om te investeren in spelers, technische staf en infrastructuur. Ik denk dat Ons NAC hier ook in kan participeren. Goeie zaak dat er ' breed vermogen' komt.
D. Veel clubs hebben hun doorstart of verdere groei gemaakt met de bouw van een nieuw stadion. Dat gaat NAC ook doen en de richtdatum 2030 lijkt me zeer realistisch. Dan is trouwens ons huidig stadion aan renovatie toe. Dan liever nieuw. En de beoogde lokatie is een enorme droom lokatie. Kortom goeie zaak.
E. Vrolijk heeft verstand van bouwen, dus hij is voor het managen van bouwen van een nieuw stadion de juiste man. Dat hij een dubbel belang heeft is niet verkeerd. Karel is 100 procent gemotiveerd als NAC supporter, nog eens 100 procent omdat hij geen miljoen of 10 wil verliezen en nog eens 100 procent omdat hij later een stadion gaat bouwen. Kortom niks mis mee, mensen die hier moeilijk over doen moeten kruidenier in Tilburg op Korvel worden.
F. Vrolijk heeft 7 miljoen betaald om eigenaar van NAC te worden. Een gering doch eerlijk bedrag om bezitter van onze 'mooie club in verval' te worden. Onze 3 grote aandeelhouders worden geen 7 miljoen rijker, maar na 15 miljoen te hebben geïnvesteerd 8 miljoen armer. Dat klinkt toch anders dan wat u veel leest op de sites.
G. Door 7 miljoen te betalen profileert Vrolijk zich als een keurige zakenman. Mensen die NAC voor niks willen overpakken worden in de zakenwereld terecht aasgieren, goudzoekers of jakhalzen genoemd. Een BVO betaal je op basis van potentiële mogelijkheden, niet op basis van een boekhoudkundig trucje.
H. Moeilijkste eerste taak van Vrolijk wordt aanstellen van AD en TD. Maar er is geen enkele reden om nu al te denken dat hij dit niet goed gaat doen. En anders mag hij het zelf ook herstellen als hij mispakt ; we hebben nu gelukkig maar 1 eigenaar; 1 verantwoordelijke man.
I. Vrolijk is een zeer bereikbare man hoor je van veel mensen. Dat hoort bij de cultuur van NAC.

Om bovenstaande redenen ben ik positief gestemd.
Ik ben geen vriendje van Vrolijk, heb niks met de bouwwereld. Ik heb alleen zelf een keer een paar muurtjes gemetseld. Heerlijk werk in de buitenlucht. Als hobby tenminste. Het resultaat was acceptabel.

Hopen dat NAC morgen een ronde verder komt en dan liefst een gemakkelijke loting.

Uiteraard maakt ieder op basis van zijn eigen mening een keuze. Ik heb de mijne in het kort proberen uit te leggen.
Fijne avond iedereen.









6   2  
Nac

@Ernie

Als je spelers er bij kan halen die ook echt een versterking zijn en die je ook kan vastleggen, dan moet je dat altijd doen.

Jeugdspelers moeten gewoon laten zien dat ze beter zijn.

Huur spelers hebben we inderdaad niet nodig. Dan kan je beter eigen jeugd de kans geven.

8   2  
NAC4Ever

Ik heb begrip voor De Graafs standpunt, maar hebben we niet meer aan geld?

4   3  
Ratkopf

Haha die Edwin heeft ook wel door dat hij dit brandhout niet aan spelen gaat krijgen, zeker zonder Haye. Die is aan het preken voor zijn eigen parochie en is dus echt niet bezig wat het beste is voor NAC op de lange termijn.

9   1  
Ed

Niks huren. Het moet een versterking zijn met contract voor langer. Zodat we er volgend seizoen op door kunnen.
Ik zeg Haye blijven!!! Financieel is het gat niet te dichten. Wonderen zijn natuurlijk niet de wereld uit, maar SC H wordt het niet. Jammer boor Haye, maar voor 3 suikerbroden laten we onze topper niet gaan. Ont moan zou Piet Paulusma zeggen!

33   1  
Braze

Herenveen verkoopt een middenvelder voor 6 miljoen en wil een paar ton uitgeven voor een vervanger.
Opzouten!!!
Ruilen doet huilen. Heerenveen ruimt spelers op waar ze het niet in zien zitten en NAC zit opgescheept met nieuwe ellende.
Een fatsoenlijke prijs voor Haye, graag of niet.

14   2  
Atleet

Heerenveen zegt net zelf op tv dat na vandaag TH ver verwijderd is om naar Heerenveen te komen.

27   1  
Ric

Hans kraaij zegt t net ook terecht.
4 ton is een belachelijk bod op Haye.

14   0  
Ed

Die TD van Heerenveen is knetter. Wat een dwaas. Haye laten lopen, een spits die ze niet kunnen vinden en wazig over de trainer. Wat een drieftoeter. Dan liever geen TD🤣🤣

18   1  
Tonn

Geluisterd naar ESPN, de technisch directeur van Heereveen Ferry de Haan, gaat er vanuit dat het een heel lastig verhaal wordt om Haye te halen voor t geld wat ze in hun hoofd hadden. Een echte draaikont in t hele interview. Bedankt kerel voor alle onrust die je bij NAC veroorzaakt hebt. Dit is ongehoord. NAC moet stoppen met deze lulkoek.

11   1  
Ed

Tonn@
Inderdaad wat een draaikont. Dwaas eerste klas. Functie elders met zon TD. Niet bij ons

9   1  
Ed

Als toevoeging. Lekkere handswijze van Sc H. Thom wees blij dat je daar niet heen gaat.

15   3  
Chris W.M.

NAC wilde Kongolo in de deal betrekken. Die wil niet naar NAC, dus vandaar dat een deal ver weg is.

9   2  
Reflektor

Thom gewoon contract uit laten dienen en carrière beëindigen bij NAC....wil hij toch graag voor de club en fans .

13   1  
Henri

Die De Graaf wil volgens mij allemaal (ex) Feyenoorders binnenhalen. Heeft totaal lak aan het lange termijn gebeuren bij NAC. Wil dus nog een middenvelder terwijl we er al meer dan genoeg hebben. Conclusie, deze meneer heeft erg weinig vertrouwen in de NAC-jeugd en wil deze vervangen met spelers die het bij een middenmoter in de ere ook al niet meer redden. Bovendien buiten dat er komt echt geen enkele eredivisiespeler naar NAC zolang er geen beleidsplan is en bekend wie de TD gaat worden. En veel salaris zullen ze voor NAC ook niet in willen leveren.
Is dat TH wereldvreemd ofzo? Zelfs in de laatste weken hollen eigen medewerkers, intern, NAC nog verder uit. Ze willen het echt tot de laatste spaander afbreken en dan .......vertrekken.

1   0  
JohnFe

@Tip

Punt D ( 2030) in je betoog kan best realistisch zijn, doch we hebben een huurcontract tot en met 2035, wie gaat dan de overige 5 jaar betalen, nog steeds een substantieel bedrag..

https://www.bsiderats.nl/nieuws/nieuwe-huurdeal-tussen-gemeente-breda-en-nac-over-stadion-

0   0  
Geelzwartwit

@johnfe

Het is allemaal best bijzonder.
De Heer Manders stuurt een mail uit over een nieuw stadion (in 2030?) en een paar maanden verlengt hij de stadionhuur met 5 jaar. Ik vond het toen al vreemd. En dat blijf nu ook vreemd als Vrolijk ook 2030 noemt. Maar goed de concrete plannen van Heer Vrolijk kennen we nog niet. En wellicht is er achter de schermen al vanalles anders geregeld met de Gemeente?

0   4  
Lammert de haan

Kongolo direct ver ruilen Woudenberg behouden en van der heide ook weg voor haye. Logische optie

1   0  
Gossiemijne

Spits,spits, spits, spits Denken we nou echt dat al onze problemen zijn opgelost bij het aantrekken van een nieuwe spits ??? NEE is het antwoord de reden dat Seuntjes niet meer uit de verf komt in de spits heeft allemaal te maken met de aanvoer. spreek verdomme eens je middenvelders erop aan dat ze veelste weinig goeie voorzetten produceren. middenveld draait niet dus kan de voorste linie nooit goed draaien. maakt niet uit wie je daar neer zet

0   0  
Veerse naccer

Echt ga die nu ook voor td spelen steijn 2.0 zorg nou maar dat je spelers beter maak in plaats van afbreekt . Nu ik zo hoor staat mashart weer linksback volgende week miss hebben ze daar nog een trainer lopen kunnen ze beter doen denk

Laad alle berichten na dit bericht in