Wij gaan niet opzij

Het Dinsdag Dilemma #20

Thiestemberg

Nog twee wedstrijden en dan staan de play-offs alweer voor de deur. Eerder kwam al een bericht naar buiten op de site waar de route naar deze play-offs werd uitgestippeld. Mocht NAC de play-offs halen doen we dat sowieso als een van de laagst geklasseerde ploegen, daardoor kunnen we de potentiële tegenstanders van NAC al terugbrengen tot een rijtje van vier ploegen. Nu is aan jullie de vraag, wie van deze ploegen zie je het liefst?

Weet jij een leuk NAC-dilemma dat je met ons wil delen? Stuur deze dan naar [email protected] en wie weet komt jouw dilemma binnenkort voorbij.

Het liefst heb ik als tegenstander:
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Ruperti fluit NAC-Top Oss 5 reacties
37 Reacties
73   9  
Bas

Dit lijkt me niet echt een dilemma toch na zo'n jaar als deze. We hebben er totaal niks te zoeken

73   9  
Bas

Dit lijkt me niet echt een dilemma toch na zo'n jaar als deze. We hebben er totaal niks te zoeken

14   22  
scheppioni

Geen mutatie in de staf dan gaat het voor ons NAC niet worden.
Dit elftal is alweer eens uitgeblust, plus weer strubbelingen in de overname verneem ik ........
Wat een ellende, de hele voorbereiding gaat nu al naar de verdommenis, Jort halen gisteren was om de achterban een scheef beeld te geven. Trieste bedoeling zeg.....

31   6  
Ivo

We verloren van Helmond, Jong Utrecht en zelfs thuis tegen Dordrecht. De tank is leeg, de koek is op. Deze groep is uitgeblust, gaat nog 2 potjes plichtmatig verliezen en dan lekker op vakantie.

19   16  
T3un

Tuurlijk ik snap dat mensen zeggen dat we er niks te zoeken hebben maar even, wij in Breda kunnen het echt laten spoken tijdens de play-offs. Het zal nooit slecht zijn om er in mee te doen, het is en blijft voetbal wie weet waar het schip strand.

31   6  
David

Net kansloos verloren van Dordrecht dus tuurlijk lijkt het er op dat je niks te zoeken hebt in de play-offs. Maar iedereen weet ook dat er nergens zoveel opportunisme is als in het voetbal.
Gewoon thuis winnen van Oss dan zit je in de play-offs. Laatste wedstrijd tegen excelsior is een paar dagen voor het begin van de nacompetitie dus die zullen wel wat spelers sparen. In tegenstelling tot een paar jaar geleden kan je met een goede eindklassering geen ronde overslaan dus voor excelsior maakt het geen zak uit of ze 3e of 4e worden.
Met een beetje geluk kom je dan tegen Eindhoven. Die gaan het klassieke verhaal hebben van goed seizoen gespeeld, net niet genoeg voor directe promotie en dan in de 1e ronde een kansloze uitschakeling.
Nou dan zit je dus gewoon weer in de halve finale met 20.000 man uit Breda die ineens weer alle vertrouwen hebben in de promotie.

En zeggen dat je het niet moet willen om nu te promoveren is echt de grootste onzin die er is. Heel leuk dat rustig willen bouwen in de kkd, maar daarvoor is het verschil qua inkomsten tussen eredivisie en kkd voor Nac veel te groot. Bovendien laat Nec zien dat uit het niks promoveren niet betekent dat je het jaar daarna een kansloos seizoen speelt.

16   8  
Scheids!

Het énige dat je in deze reeks kunt bereiken, is dat je nóg harder voor schut gaat met dit materiaal!
19000 man iedere thuiswedstrijd voor schut zetten kent óok zijn grenzen en, daar zijn wij alláng overheen!
Bespaar ons verdere ellende en maak haast van de overname en het schrappen van namen als van Aalst en Manders! Rot toch op jullie !💛🖤

20   10  
Bash (BSR)

Ik heb niet de ijdele hoop dat we nog in de play-offs terecht komen. Mocht dat toch gebeuren heb ik echt geen voorkeur voor de tegenstander, op papier vermoed ik dat iedere tegenstander een maatje te veel is voor dit NAC. Ik mis Haye en Seuntjens, Bilate en soms zelfs el Allouchi en v. Hooijdonk.

Hopelijk zien we komend seizoen een selectie die echt voor elkaar door het vuur gaat. Of dat nou in de ED of KKD is maakt me op dit moment niet heel veel meer uit. Het voortbestaan van de club en stabiele aansturing vind ik nu wat prominenter in beeld.

15   11  
Thiestemberg (BSR)

@NOAD1976

1. Ik ga er voor het gemak even vanuit dat je met Vrolijk doelt op Breda=NAC. Er is meermaals ontkracht dat hij of het lokale collectief ‘te weinig’ geld zou hebben, luister bijvoorbeeld de laatst Gegenpressing Podcast maar eens terug. Ze bieden net zoveel als city group en kunnen toekomst plannen zo lijkt het beter onderbouwen.

De city group heeft meer geld dat staat vast, wat niet vast staat is hoeveel geld er (na de aandelenovername op de langere termijn) ook daadwerkelijk in NAC wordt geinvesteerd.

2. Wij komen niet bij uitstek met de play-offs op te proppen, juist door de slechte resultaten en het belabberde spel geven wij de optie ‘niets te zoeken in de play-offs’ en zoals je ziet is dat ook by far de populairste reactie en we laten hem staan.

27   19  
Belgische Naccer

De uitslag van deze poll zegt alles, over wat NAC nog voorstelt na het Steijn/Manders debakel.
Namelijk helemaal NIETS en niemand interesseert het nog. Ook de spelers niet, want dan sta je niet zo als 11 natte kranten op het veld tegen Dordrecht. Ik denk ook niet dat ze de play-offs gaan halen.

En nu maar hopen dat "de overname" daar op korte termijn verandering in gaat brengen.

Maar ik heb er een hard hoofd in. Met City had ik nog wel hoop op een snelle terugkeer naar de eredivisie gehad, maar met de lokalen heb ik er weinig geloof in. Dat wordt een herhaling van de laatste 10 jaar.

Want met (te) weinig geld, krijg je gewoon niet de spelers die je nodig hebt voor promotie. We missen ook dit seizoen al de toppers van City. Fiorini was vorig jaar de belangrijkste speler op het middenveld. Maar daar heeft niemand het meer over.

En als je dan Haye en Hooijdonk ziet voetballen bij Heerenveen. Die zaten bij toptrainer Steijn, gewoon op de bank, want Bilate en Immers moesten spelen...man man...ik blijf het zeggen met Hyballa hadden we nu op de plek van Cambuur gestaan in de eredivisie. Met 10 mijoen transferwaarde op het veld. Nu heb je niks en 2 ton waarde op het veld. De waarheid is hard.

Het resultaat van 10 jaar wanbeleid.

31   2  
D'n Klaagmuur

Wat is er toch allemaal aan de hand met NAC en het (supporters)beleid? Nu krijg ik weer een mail dat er voor Excelsior uit, waar we jarenlang op vrij vervoer, of in ieder geval allemaal met de autocombi, mochten komen mag er nu slechts 95 man met een autocombi en mag de rest weer ouderwets een bus ingepropt worden? Leven we weer terug in 2002 of wat? Een buscombi ja?? Naar Excelsior??

Wat is er gebeurd met de normalisering die een jaar of 8 geleden in werd gezet?

Ik begin echt op alle fronten klaar te raken met NAC. Het voetbal is niet om aan te gluren, het beleid is niks, de sfeer is al jaren doods, nieuwe liedjes worden niet meer verzonnen, men staat liever met de rug naar het veld met de telefoon in de hand blije filmpjes van zichzelf te maken en de creativiteit is nergens meer te bekennen.

Afgelopen weekend halve finale FA Cup op Wembley geweest en dag erna naar QPR - Derby. Letterlijk niemand zit daar op zijn telefoon tijdens de wedstrijd, iedereen kijkt en beleeft de wedstrijd. En natuurlijk heeft dit ook te maken met het dramatische niveau van de KKD.

Voor het eerst in 25 jaar twijfel ik ten zeerste of ik nog een seizoenkaart neem. Enige reden zou zijn dat ik mijn plekje op F7 kwijtraak, maar mijn NAC gevoel is nog nooit zo ver weg gezakt als dat het dit seizoen gezakt is.

En om antwoord te geven op de vraag: Wij hebben NIETS te zoeken in die play-offs! Hoop oprecht dat we het niet halen, voordat er hier weer een nergens op gebaseerde hoop gaat ontstaan.

8   4  
D.kocx

Hebben we iets te zoeken in de playoffs? Ik denk van niet maar hé als we ons kwalificeren is dit wel een mogelijke ticket naar de eredivisie die NAC zal moeten pakken en daar hebben ze zeker de steun nodig van ons!! Laat een eventueel extra jaar in de KKD niet afhangen van de supporters! De negativiteit is hoog nu dat hoor ik om me heen en lees ik hier ook en dat is logisch maar laten we aub aan Manders en consorten bewijzen dat ze de supporters er in ieder geval niet onder krijgen! Mocht NAC niet promoveren moeten de spelers, omstanders en wij zelf het idee hebben dat het in ieder geval niet aan de supporters heeft gelegen!

12   1  
Sjonnie

D'N KLAAGMUUR@

Dat is juist voor mij ook de enige reden om nog een seizoenkaart te nemen.
Ik zit zo wat vooraan in vak B3 en dan ben ik die kwijt.

17   6  
baosje

@Thiestemberg (BSR)

bespaar je de moeite ... mensen zoals NOAD1976
willen niet luisteren en of lezen...
ze zijn zo vreselijk en zwaar gefrustreerd dat City het niet mag overnemen , ze blijven dan ook met die waas voor hun ogen iedere keer dezelfde onzin uitkramen

het wordt eens tijd dat deze mensen nu ook eens achter de club gaan staan , ze hun oogkleppen afdoen en niet almaar achterom blijven kijken en maar continu tegen ieders schenen aan willen blijven schoppen ...

en als ze het hier niet bevalt ... ze zijn vrij om deze site over te slaan ..



16   7  
Uit je Naaht

Natuurlijk hebben we er niks te zoeken, maar daar gaat het toch niet om? Willen we winnen of niet? Realiseer je hoe krankzinnig dit is: NAC-supporters die massaal niet het hoogst haalbare voor de club willen. Crazy. Laatste twee potjes: tanden erin, en vlammen in de play-offs.

Tuurlijk is de kans groot dat je er met 5-0 vanaf gaat. Maar dat is toch geen reden om dan maar laag te willen eindigen op de ranglijst? Het belangrijkste supportersorgaan dat van de club, dat ons nog maar enkele dagen geleden behoede van een mondiaal voetbalconglomeraat onder leiding van een Saudische miljardair heet verdomme NOAD. En hier loopt men massaal te huilen dat ze liever even afhaken voor de play-offs: de enige weg naar het hoogste niveau.

Dat we zelf eens wat NOAD kweken. En dan zeuren over een uitgebluste selectie...

9   6  
Frits

Het LOKAAL COLLECTIEF kan het best investeren in een NIEUWE BVO: NOAD BREDA.

Dan is die superintrigant en pipo Wim van Aalst meteen uitgespeeld!

7   4  
naccer076

Nog 2 wedstrijdjes en dan lekker op vakantie met z'n alle.
We hebben met dit team (en dito instelling...zie afgelopen vrijdag) niets te zoeken in de playoffs.
Bespaar ons een nog langere lijdensweg!!

6   4  
Gjoewie

Sorry jongens, maar klaarblijkelijk heb ik een andere kijk op de gang van zaken. Ik zou het eeuwig zonde vinden als we niet meededen met de pleeoffs.
Thuis tegen TOP Oss zal knap lastig worden, maar die gasten staan anders opgesteld dan Dordrecht. Ze voetballen naar voren en dat levert ons ruimte op. Met Bannis en De Rooij kunnen we lekker (nou ja...) countervoetbal spelen. Zo hebben we thuis Jong PSV en De Graafschap ook verslagen. En dat is niet eens zo lang geleden.
Dan uit naar Excelsiknor. Die zitten de laatste tijd niet in de beste flow. Ze hadden alle kansen op directe promotie, maar toen het er echt op aan kwam, liep het verkeerd. Ze hebben wel de topscorer van de KKD in het veld lopen, maar Adilehou zal die in zijn achterzak hebben. Gestolen 0-1 als resultaat. NAC met vertrouwen naar de pleeoffs.
Vervolgens speel je de eerste ronde tegen... Excelsiknor! Uit een schamele 0-0 en thuis win je met twee counters: 2-0. Aantal toeschouwers: 14.000.
Tweede ronde tegen Eindhoven. Eerst thuis, wordt met moeite en een mazzelgoal van Velanas 1-0. Aantal toeschouwers: 17.000. Uit bijt Eindhoven de tanden stuk. Uitgerekend De Rooij speelt een wereldpartij en scoort twee keer. Sleegers en Van der Sande scoren voor de Eindhovenaren. NAC naar de finale!
Eerst thuis tegen de Stillempjes. 19.000 toeschouwers. Nog voor de rust is het bier op, in allerijl worden nog wat tankwagens aangesleept. NAC speelt 1-1 gelijk, doelpunt van Van Schuppen.
Ik laat de uitwedstrijd maar even voor wat het is.
Maar je kunt stellen dat NAC op deze manier 60.000 toeschouwers trekt. Dat is vlotjes meer dan een half miljoen aan recettes. En dan heb ik het niet eens over de catering.
Kandetogwirunleukspeulerkevorkope!

8   15  
Cees-2

Baosje: Wat NOAD1976 betreft, heb je hopelijk gelijk? Dat BSR invloed heeft op volgend seizoen. Oogkleppen, o.a. ook jij bezit deze, meer zelfs dan de pro-City mensen, dat naar mijn mening. Dan het schoppen en wat nog meer, nou de anti-groep kan er ook wat van. Ik praat voor mezelf, maar ik heb niet de bedoeling om te schoppen, Naxioma door menigeen verguisd, ook niet. Zijn teksten bezitten inhoud, daar kan menigeen een puntje aan zuiden. Let eens op hoeveel duimpjes naar beneden ik weer krijg, "zonder onderbouwing meestal", en anders?

17   6  
Da Pope

Het is super dubbel. Aan de ene kant ben ik helemaal klaar met dit seizoen, een deel van de selectie en een flink deel van de club in zijn algemeenheid en dus ben ik ergens blij als er zo snel mogelijk een streep onder dit jaar kan. Maar aan de andere kant wil je toch dat we als door een godswonder stiekem via de nacompetitie promoveren. 


We hebben sportief gezien natuurlijk geen ene reet te zoeken in de play-offs. We hebben een uitgekleed en uitgeblust elftal, dat zelden thuis geeft als het er echt om gaat. Maar de uitgangspositie voor (het begin van) de wederopbouw van de club is natuurlijk wel een stuk beter in de Eredivisie. Zelfs als je er na een jaar meteen weer uitvliegt. Je begroting is in de Eredivisie veel makkelijker sluitend te krijgen, dus dat scheelt alvast één te vullen gat.

Daar komt bij dat ik na de coronajaren en dit in alle opzichten verschrikkelijke seizoen inmiddels ook wel vind dat we een feestje verdiend hebben. 

Als je realistisch bent, is de kans dat het lukt verwaarloosbaar. Het zou ook een bijna gênante beloning zijn voor de totale janboel die de club inmiddels is, vooral buiten het veld. Maar zolang het kan, hoop ik toch dat het lukt.

3   0  
Dutchbird

de wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar of ze de regio Breda nog gaan aandoen valt te betwijfelen

10   1  
D'n Klaagmuur

Mensen die na dit seizoen, waarin we werkelijk niet 1 écht goede pot op de mat hebben gelegd (en de wedstrijden die oké waren, waren met Haye en Seuntjens), echt hoop hebben dat we 3 rondes Play-offs gaan overleven... Stop ermee aub: dit elftal is categorie amateurvoetbal. Als we met dit elftal het seizoen waren gestart hadden we 18e gestaan.

4   14  
Nicky

NAC is NOAD... Behalve de stemmers... Die hebben niks te zoeken in de playoffs...

Waarom zouden de spelers hun best doen voor lamlullen die er toch niet in geloven.. Uuhh oh wacht was het nou andersom?

Ik ga nog liever met 10-0 en 2 rode kaarten op mijn bek tegen Willem 2, dan al opgeven voor het uberhaubt begonnen is. Erg laf... Vandaar ook laf voetbal, past er goed bij.

4   0  
Coasteraapjj

@D'n Klaagmuur.

De laatste keer toen wij naar Excelsior uit gingen met publiek liep het na de wedstrijd, een klein beetje uit de hand. Gebeurde eerlijk gezegd niks geks. Het zou mij niks verbazen dat dit de reden is dat iedereen met de bus moet, uitkaart+ uitgezonderd. Kansloos dat het een buscombi is natuurlijk voor de 315 overige supporters die willen gaan.

Om even weer on-topic te zijn, heb ik ook gestemd op ''Geen'' na alle tegenvallende resultaten. Echter valt er voor het verhaal van @David ook wel iets te zeggen.

6   1  
Tonn

Ik heb gestemd op: “x er is geen antwoord gegeven “

4   1  
Jeroen

De meeste kiezen FC Eindhoven waar wij het altijd moeilijk hebben en vaak in Eindhoven verliezen.
Als ik terugkijk naar het verleden lijkt Excelsior de ideale tegenstander.
In Rotterdam hebben wij vaak gewonnen en ook thuis.
Maar eerst maar eens zien te plaatsen voor de play-offs.
Hebben het zichzelf weer aardig en onnodig moeilijk gemaakt door van Dordrecht te verliezen.
Hebben niet meer in eigen hand.

3   3  
Willem 4,5

Zou eens beginnen met vraag gaan we de play offs uberhaupt wel halen en ga dan maar eens verder kijken. Met Haye en Seuntjens was er nog sprake van enig perspectief. De play offs halen is al een mirakel van de eerste orde!

3   1  
Peerke

Op basis van de recente resultaten zou je denken ADO. Maar sluit niet uit dat die gas terug hebben genomen voor de nacompetitie.
Daarom Exelsior genoemd. Al zijn we daar in het verleden al een paar keer met een tennisuitslag van teruggekomen.
Maar hun spelletje ligt ons beter dan dat van Eindhoven.
Maar zoals meerdere al aangeven eerst maar eens zien te halen.
Stiekem denk ik dat we met Haye en Seuntjens zelfs een serieuze kans op promotie hadden gehad.

9   0  
Benassi

We zijn er toch altijd met grote getalen? Waarom nu niet dan? Gewoon aan beginnen. Kijken wel waar het schip strand.

11   1  
Cambridge

Wat Karelse laatst ook zei in de gegenpressing podcast: per play-off rondje krijg je ook gewoon geld binnen met recettes, drankomzet etc. Er niet voor gaan is geen optie.

Op zich is de poll goed bedoeld maar volgens mij zijn er twee vragen in dezelfde poll gestopt: Heeft NAC er iets te zoeken en wie is de favoriete tegenstander? Dat maakt de poll moeilijk te beantwoorden.

2   1  
NAC4Ever

Excelsior, zijn niet bepaald 'in vorm'.

2   1  
Fritske d'n Olifant

Cambridge heeft gelijk. Misschien had de vraag iets anders gesteld moeten worden. Ik ben ook van mening dat NAC in de huidige vorm niets in de play-offs te zoeken heeft. Elke tegenstander is dan lastig. Maar desalniettemin ben ik wel van mening dat je iedere strohalm moet grijpen om die play-offs te halen, precies om de reden die Cambridge aangeeft. Wat mij betreft mag dan gelijk ADO de tegenstander zijn. Dan is NAC in ieder geval de underdog en die positie ligt ons doorgaans beter.

2   4  
Scheppioni

@ NAC4EVER
Nee bij ons NAC gaat het van een leien dak !
Met deze staf no way !

4   10  
steven73

@NOAD1976 precies ze wijzen naar de verkeerde deur. Komende jaren hebben ze het echt aan zichzelf te danken. NAC jeugdtrainers rennen nu meteen weg omdat er nu geen extra geld voor hen is. City had extra geld in jeugd opleiding gestoken. Maar in plaats van JA tegen city te zeggen halen ze liever dat schouder klopje van hun vriendjes. Zodat ze nog jaren kunnen aanhoren dat ze ene goede keuze hebben gehaald. en als het geld op is , ik verwacht max 3 jr " dan is het weer huilen. City had de stichting meer aandelen gegeven meer zeggenschap maar nee hoor.
En zo dom om met die Vrolijk in zee te gaan. die heeft zich bij elke deal aangesloten en waarom, DIE MAN IS MEDIA GEIL. die lijst alle kranten in waar hij met zijn kop op staat en hangt die boven zijn bed.

12   17  
naxioma

Dit kan toch niet! 60% geeft aan dat NAC zich maar beter niet kan plaatsen voor de nacompetitie. Ben je dan wel een echte supporter? Moet je niet elke mogelijkheid aangrijpen om promotie te bewerkstelligen? Wat is dit nu voor mentaliteit? Is dit nou het NOAD waar wij supporters zo prat op gaan.
Wel alles op alles zetten om te proberen een overname tegen te houden die ons een goede financiële en sportieve toekomst kan bezorgen, maar het totaal laten afweten als het gaat om de club te steunen in haar streven naar promotie. Dan ben je voor mij geen supporter. Verschrikkelijk.
NAC moet zich plaatsen voor de nacompetitie en daarin proberen zover mogelijk te komen. En misschien is er een wonder mogelijk met steun van het publiek. NAC hoort in de eredivisie en hoe langer promotie uitblijft hoe moeilijker het gaat worden terug te keren en financieel het hoofd boven water te houden. Daarbij leveren de extra wedstrijden in de nacompetitie de broodnodige inkomsten op. Hoe kan dan de meerderheid van de mensen dan hier aangeven liever geen nacompetitie te hebben?
Zo komt het gebrek aan ambitie en topsport klimaat misschien wel voort uit de hele entourage rondom NAC. Kennelijk blijven we liever een lokale carnavalsvereniging met de wekelijkse Bredase twisten, dan dat we een ambitieuze en professionele betaald voetbalclub worden.
Heren aandeelhouders, kiezen jullie voor ambitie, voetbal, professionaliteit en financiële bestaanszekerheid of kiezen jullie voor de raad van elf op het voetbalveld, in de catacomben en in de bestuurskamer?

14   9  
@ Naxioma

"Hoe kan dan de meerderheid van de mensen dan hier aangeven liever geen nacompetitie te hebben?".

Als je dat zelf niet kunt bedenken, moet je alle bijdragen van de afgelopen tijd nog eens nalezen. Je hoeft het er natuurlijk niet mee eens te zijn.

1   1  
NB.VOS

blijven degene die toch zo negatief zijn ook thuis met de playoffs mochten we het halen.

Ik hoop dat we het halen!

0   0  
ton

Hopelijk komen ze nog tegen willem 2 want ik denk dat ze gaan degraderen dus voor mij is het goed dat ze de nacompetie halen en dan weer tegen nac en we gaan weer voor een jaar de eredivisie in

Laad alle berichten na dit bericht in