Wij gaan niet opzij

Hyballa begonnen aan tweede termijn als trainer van NAC

Das Phantom

Na de overwinning op TOP Oss heeft Ton Lokhoff het stokje overgedragen aan Peter Hyballa. De Duitser stond vanochtend voor het eerst voor de groep in Zundert, waar hij direct het veld op ging met de wissels en reserves.

Afgelopen woensdag werd Hyballa aangesteld als trainer van NAC. Het is de tweede keer dat de oefenmeester actief is in Breda. In 2020 stond Hyballa ook al aan het roer van de club, maar na zeven wedstrijden kwam er een einde aan de samenwerking na veel interne onrust. 

Daarna volgde een turbulente periode voor Hyballa. Na zijn vertrek bij NAC werkte hij, telkens kortstondig, voor Wisla Krakau, Esbjerg fB, Türkgücü München en AS Trencin. Bij NAC heeft hij een contract getekend tot het einde van seizoen met de optie voor een extra jaar die NAC kan activeren. 

Peter, welkom terug en succes. Maak er wat moois van! 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
90 Reacties
294   14  
Das Phantom (BSR)

Zal eerlijk zijn: had mijn twijfels toen ik het hoorde na alle verhalen die verschenen over Peter in zijn periode na NAC.

Maar hij liet ons in ieder geval leuk voetballen in die zeven wedstrijden in 2020 en het was een prachtige bekeravond in Alkmaar.

Vanaf vandaag staat hij aan het roer, dus laten we hem steunen met z'n alle en hem de kans geven zich te bewijzen en revancheren.

Succes, Peter.

294   14  
Das Phantom (BSR)

Zal eerlijk zijn: had mijn twijfels toen ik het hoorde na alle verhalen die verschenen over Peter in zijn periode na NAC.

Maar hij liet ons in ieder geval leuk voetballen in die zeven wedstrijden in 2020 en het was een prachtige bekeravond in Alkmaar.

Vanaf vandaag staat hij aan het roer, dus laten we hem steunen met z'n alle en hem de kans geven zich te bewijzen en revancheren.

Succes, Peter.

60   4  
Geelzwartwit

Prima weertje om meteen lekker hard te trainen. Benieuwd hoe snel Peter er discipline en energie in krijgt. Ook benieuwd naar tactische vindingrijkheid. Bij dit soort trainers kun je altijd iets onvoorspelbaars verwachten wat dan goed uitpakt.

77   10  
Schijt aan noad1976

Hoep NAC

61   5  
Mo

Hij liet nac weer vooruit voetballen,zijn nadeel is dat hij zegt wat hij vind en niet met zijn leidinggevende mee lult..peter ik word hier ik blij van...

52   4  
Koeieuier

Alles beter dan die flegmatieke Molenaar die met z'n uitspraken het seizoen al kapot maakte voor het goed en wel begonnen was. Hopelijk kan Hyballa met de juiste sturing van bovenaf en zijn enthousiasme het seizoen doen kantelen. It's not over until it's over, erop kleunen dus die laatste maanden. Niks te verliezen, alles te winnen. Met deze mindset komt een type als Hyballa als geroepen in deze fase van het seizoen.

39   4  
Jf

Ik hoop dat hij vooral spelers beter maakt aangezien we een jonge spelersgroep hebben. Er zit namelijk wel potentie in deze spelers.

16   28  
Vinnie Jones

We zijn de laatste wedstrijden richting de play-off plekken geslopen, mooi moment om in te stappen. Als hij de boel weer naar voren jagen zoals tijdens zijn vorige periode worden we weer kandidaat. Het liefste zie ik in september Vreven weer terug, maar deze trainer gaat iig voor een schokeffect zorgen.

25   3  
dun Henk

Ben heel benieuwd!
Gisteren was er niet veel aan de hand tot de 1-2 viel, daarna zie je toch weer de angst in de ploeg komen en het niet doorduwen.
Dat is net hetgene waarvan ik denk dat Hyballa er juist wel in kan krijgen, dat tot het gaatje blijven gaan en er vol op blijven klappen.
Succes Peter, ik heb er vertrouwen in !

19   9  
Scheppioni

Idd das Phantom, die geweldige kwartfinale ! Ik ben echt zeer benieuwd wie er nu van de spelers van NAC met dit conditiegeweld meekan, met name de drie grote jeugdige talenten van ons NAC !!!

36   3  
Fritske d'n Olifant

Een van de doelstellingen van NAC=Breda was dat NAC bij de Top 5 van fitste selecties van de competitie moet horen. Laat dat maar aan Peter Hyballa over. Als het zowel PH als TL en PM lukt om een modus te vinden waarin er goed, respectvol en duurzaam met elkaar wordt samengewerkt dat kan dit wel eens iets heel moois worden.

34   9  
bier en friet

Ik moet zeggen dat ik erg sceptisch was toen ik hoorde over zijn aanstelling. Een sympathieke en authentieke man, maar je moet er rekening mee houden dat hij over een half jaar weer weg is. Ofwel omdat hij ruzie krijgt, ofwel omdat hij de spelersgroep helemaal uitperst. En ik stond als 1 van de weinigen volledig achter zijn vorige ontslag, omdat hij iets deed (naar de krant stappen om zijn baas (terecht) een dolksteek toe te brengen) wat je niet kan accepteren bij een slapende reus die in coma blijft door dat constante gezeik.
Ik geloof echt dat het bij hem komt vanuit de beste intenties en enthousiasme, maar als club in (weder-)opbouw moet je nu wel een fundament leggen waar je volgend seizoen op verder borduren. In het slechtste geval breekt over 2 maanden weer de pleuris uit, dan heb je de helft van een toch al verloren seizoen verloren (maar als extra mis je dus wel deels de aanloop naar volgend seizoen).

Maar ik voel steeds meer begrip voor de aanstelling. We zaten in een negatieve flow, dus dan heb je iemand nodig die voor reuring kan zorgen (onder druk wordt alles vloeibaar, ook een vastgeroest negativisme). Hij kan met zijn eigen enthousiasme en de energieke speelstijl die hij oplegt/overbrengt de sfeer weer op de tribunes terugbrengen, wat zeker in de kkd veel extra punten op kan leveren. En ik zie het ook wel gebeuren dat hij wat jonge spelers die onder hun potentieel presteren met extra aandacht weer aan het voetballen krijgt. En, als laatste, hij heeft echt veel verstand van voetbal. Daar werd hij altijd om geprezen, zelfs door de mensen die hem afzeken om zijn persoonlijkheid. En dat is ook erg nuttig in onze (opbouw)fase.

Ik hoop echt dat hij de energie en positiviteit in een half jaar weer terugbrengt. Dan is zijn aanstelling imo al een succes voor hem en voor ons. Mocht hij bewijzen dat deze (laatste) kans langer kan duren (door zelfreflectie / zelfontplooiing / hulp vanuit de club / ...) is dat alleen maar bonus. Weinig te verliezen voor beide partijen en veel potentiele winst. Lekker bezig NAC.

18   64  
Walter

Mensen die roepen dat er weinig te verliezen valt met de aanstelling van een risico trainer slaan de plank toch wel mis. NAC=Breda wilde zoals ze altijd zeggen, structuur en opbouwen. Met een trainer als Peter H heb je dat absoluut niet. Volgend seizoen kan er dus weer opnieuw gebouwd gaan worden en dat is jammer, want je had er nu mee moeten beginnen om volgend jaar meteen goed te starten.

27   12  
Theoden King

Blij met de komst van Hyballa, maar ik vind het toch wel slim hem eerst het seizoen te laten afmaken alvorens (eventueel) te verlengen.

Gezien zijn cv is het geen gelopen koers dat deze trainer past bij een langetermijn-relatie.

47   5  
Beter de Laat dan nooit

Benieuwd of hij Banzuzi aan de gang krijgt. Heeft het lichaam voor zijn spel. Nu nog de drive.

15   80  
Van Flieger

Hoeveel terughaal-trainers waren ooit succesvol bij NAC?

8   51  
Van Flieger

Koeieuier - wie stelde Molenaar aan? Zou dat Verkuilen geweest kunnen zijn, de V's?

17   91  
Van Flieger

Frits - die 5 fitste teams, hoe ver zitten we daar van af? Hoor je niemand over. Net als over 3 EUR 700K spelers in de selectie. Die hebben we ook al niet. Eigenlijk klopt er na 8 maanden NAC=Breda nog maar bar weinig van. En laten we het even niet over promotie hebben.

37   7  
Martinus

Ik had ook twijfels, maar ben er inmiddels van overtuigd dat dit goed kan werken.

Hyballa heeft bij voorbije clubs steeds met een bestuur gewerkt dat hem uiteindelijk niet wilde steunen, alsof ze niet wisten wat ze in huis haalden. Bij Esbjerg staat me bij dat ze Van der Vaart haalden om de spelers gerust te stellen. Dat lijkt me ook een rare situatie.

Bij NAC weet men echter precies wie hier wordt binnengehaald. Hij heeft hier immers eerder gewerkt, onze nieuwe technisch directeur kent hem van die tijd. De keuze voor Hyballa is dus bewust en iedereen zal dezelfde kant op willen.

Er lopen echt wel spelers met talent rond bij NAC, die gewoonweg niet het maximale er uit halen. Gebrek aan inzet, gebrek aan conditie. Dat zijn zaken waar Hyballa juist veel aandacht aan besteedt. De spreekwoordelijke 'schop onder hun reet' die talenten soms nodig hebben, laat dat maar aan Hyballa over. Als je verzaakt, kun je banken.

Aan de andere kant hebben we ook een paar spelers die juist in de spelopvatting van Hyballa willen spelen. Lucassen en V.d. Sande in het bijzonder. Tel daarbij de komst op van Omarsson (die makkelijk scoort) en die jongen van Twente, die nu al een uitstekende indruk maakt... Plus, het publiek identificeert zich met Peter Hyballa, dat is duidelijk. Er kan weer wisselwerking ontstaan tussen de spelers en de tribune. Dan is er echt nog wel wat mogelijk.

49   8  
Nac

@ VAN FLIEGER

Dit is nog maar de eerste transferperiode van NAC=Breda, dus je kan ze nu nog nergens op afrekenen.
40   4  
O.I. Nagy

Al dat gezeik of Peter H. het gaat maken of niet, ik denk dat wij hem de volle krediet geven, zijn aanpak staat mij zeer aan. Eigenwijs of te lui voor de duur betaalde heren is nu voorbij. Ik voorspel een goede afloop. En daar horen zweetdruppels bij. Vervolgens voor dat iedereen zijn mening geeft, geef die man een behoorlijke kans, dan komt het wel goed met NAC.

14   7  
Koeieuier

@Walter, welke trainer zou anders een optie zijn? Wie staat er open om in dit trainerskerkhof te stappen halverwege het seizoen? Je hebt nu een contract voor 6 maanden + optie op tafel liggen. Ergste wat kan gebeuren is dat je aan het einde van het seizoen met lege handen staat maar wel een top fitte groep in handen hebt. In het meest positieve geval win je de loterij die nacompetitie heet. Dat zou de kaarten behoorlijk door elkaar schudden.

18   60  
Van Flieger

Dat er iets moest gebeuren in december was klip en klaar. Eigenlijk al eerder. Voor de fout-met-gevolgen door het aanstellen van Molenaar heeft niemand nog zijn hand opgestoken. Niemand heeft het weer gedaan. De consequenties zijn wel heftig: we moeten een energizer voor de groep zetten om deze bijna overleden en kwaliteitsarme selectie tot leven te wekken. Zo vrijblijvend is het allemaal niet wat er afgelopen zomer is gebeurd aan de Stadionstraat.

29   86  
Van Flieger

Die jongen van Twente maakt helemaal nog geen 'uitstekende indruk'. Wat een gelul toch weer. Hij heeft het lastig en je mag hopen dat hij snel beter wordt waarvan je denkt dat hij het kan. Maar gisteren ook weer zo'n fout op het middenveld. Poeh. En dan roepen 'uitstekende indruk'. Hou op zeg.

21   8  
Bredaaaaa

König Hyballa 👑

50   11  
Cees-2

Van Flieger: NAC krijgt binnen twee weken nieuwe hoekvlaggen. Deze zijn 30 cm langer, kan dat jouw goedkeuring krijgen?

43   12  
Tinus

@ van FLieger. Weer lekker aan de azijn gezeten vanmorgen? Man man

84   12  
Nac

@ Van Flieger

Staring heeft inderdaad 1 foute aanname gehad, maar anders had hij ook niet bij nac gespeeld.

Is gewoon een goede aanwinst.

Simpele ziel

33   4  
Geelzwartwit

Het gaat nu allemaal over de aanstelling van Hyballa maar ik zie de aanstelling van Hyballa als het eerste voorbeeld van de identiteit die NAC na wil streven. Tot in de treuren wordt er geroepen om de holle uitspraak meer NOAD. Hol? Ja. Want welke supporter van welke club wil nou niet dat zijn team fanatiek erop klapt en zich vol inzet? Als Barcelona geen inzet toont roepen supporters ook om meer inzet.

De aanstelling van Hyballa geeft aan dat NAC en daarmee oa Peter Maas een strijdend en fit NAC willen. En met NAC gaat het dan om heel de club. En niet alleen maar herkenbaar strijden maar dus ook fit en met pressie spelend. Meer fysiek dan overloos tactisch rondgetik.

Als de komst van Hyballa staat voor wat NAC voor nu en in de toekomst wil zijn vind ik het helemaal prima.en hoe lang Hyballa hier zijn steentje in bij kan dragen is onbekend. Maar hey NAC is als club het bewijs dat geen enkele trainer een zekerheid is. Niet voor de korte en niet voor de lange termijn.
Een van de weinige solide trainers in het Nederlandse voetbal zijn denk ik Ron Jans en Arne Slot. Maar op dat niveau zitten we nog niet. En dan nog zullen die trainers bij de gekozen NAC identiteit moetrn passen

39   6  
Arnac

@Flieger

Hoe zou jij het aanpakken bij NAC dan? Welke personen zou jij aandragen en op welke posities binnen NAC zouden ze dan terecht komen?
Welke spelers zou je halen, wie zijn er haalbaar en goed genoeg voor NAC volgens jou?

45   6  
TVB

Hou op met reageren op vlieger, hij post al 20 jaar alleen negatieve reacties, nooit opbouwende kritiek of suggesties hoe het wel moet. In goede of slechte tijden maakt niet uit. En op dit moment is het natuurlijk erg makkelijk om kritiek te geven. Maar we hebben als NAC nu meer aan opbouwende feedback of tips

12   2  
Bredafun

Al bekend hoe de eerste training is gegaan vandaag?

14   2  
NAC4EVER

Erg nieuwsgierg naar de komende tijd.
Zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

19   11  
Walter

@ KOEIEUIER

Elke trainer die nu thuis zit komt graag naar NAC. Je krijgt er gemiddeld 200% betaald, want na de helft van je contract weet je dat je kan wieberen. Dus dat is echt grote onzin. Ze staan in de rij de trainers, bij NAC bij amateurclubs overal. Makkelijk geld verdienen met het uitvoeren van je hobby.

59   3  
N1912

Stiekem hoop ik dat BSR weer de manschappen, tijd en ruimte vindt om de video interviews weer op te kunnen pakken. Je kan van Hyballa vinden wat je wilt, maar voetbalinhoudelijk heeft hij veel interessants te melden, ik mag er graag naar luisteren.

44   17  
Belgische Naccer

Mijn favoriete trainer voor NAC! Ik roep al 3 jaar om hem…

Had nooit weggestuurd mogen worden door die corrupte Haagse bende!!!!

8   58  
steven73

op naar de vele blessures ,

27   7  
TVB

Van Hecke basisplaats in premier league, betekend dit een bonus?

15   17  
Arnac

@Belgische NACCER

Als je zo'n interview geeft over je werkgever, dan is het niet gek dat een bestuur hem ontslaat.
Als hij over enkele weken weer zo'n interview zou geven (wat ik niet verwacht overigens) , dan is het logisch dat hij wederom niet verder mag bij NAC.

15   12  
Volksclub NAC

Ben blij dat hij terug is! Had het niet verwacht en het lijkt er idd op dat N=B geen inmenging heeft bij het uitzetten van de strategie. Het was een advies van Vrolijk aan Manders om zowel Hyballa en Van den Abeele eruit te zetten en de topfavoriet voor AD was bij Vrolijk JWvD.
Goeie zaak dat het strikt gescheiden is!

51   2  
DenN

hoeveel Fliegers waren ooit succesvol bij NAC?

16   17  
Tip

Omdat het een half seizoen is zie ik het zeker zitten. Peter stapt op een juist moment in en krijgt de beschikking over een voor de keuken prima spits, naast van der Sande die ook goed is. Hyballa kan nu laten zien wat hij echt waard is ! Nacompetitie is beslist nog haalbaar. Heerenveen voor de beker zie ik als mooie extra wedstrijd. We hebben in de beker niks te verliezen. Tevens bemoedigend de AD die NAC op het oog heeft. We gaan het zien, spannend.

26   7  
De muzikant

@tip: "Tevens bemoedigend de AD die NAC op het oog heeft", je eerdere opmerkingen over deze man waren minden lovend. Ambtenaren cultuur bij Philips, en meer van dat soort opmerkingen of gelijke strekking. Wat ben jij voor een waailap?

7   11  
SjorsNac

Sorry ik ben niet direct heel enthousiast, puur gebaseerd op het verloop van zn carrière na NAC, de kans is groter dat het weer flopt dan dan dat het een succes gaat worden. Laat me graag verrassen en wens hem alle succes.

10   2  
Reflektor

Nog een keer ....
Ik snap niet dat je gaat reageren op de nep vlieger , de echte vlieger is nog arroganter , die reageert niet op mensen .

12   6  
TVB

De spelwijze van Hyballa vind ik top, (afjagen en vanuit balverlies tegenstander verder voetballen)
Hoop echt dat hij zich kan gedragen en minimaal tot de zomer blijft.
Over zijn vorige ontslag bij NAC: als je publiekelijk de td afzaagd ,terecht of onterecht dan is het niet gek dat je buiten gegooid wordt. Hopelijk gaat dit ammal niet gebeuren, en misschien als hij braaf is mag hij jaartje langer blijven

21   2  
Nonkel Frans

N1912 stiekem hoop ik dat BSR juist even geen interviews doet met PH.
Rust creeren rond deze stuiterbal. Tegen zichzelf beschermen. Alles wat hij er per ongeluk of overdreven uit floept komt als een boemerang terug en leidt alleen maar af.
Laat hem lekker in de luwte een half jaar werken en tekeer gaan in Zundert en laat zijn PR richting media - ook na de wedstrijd- aan iemand anders vd club over.

41   4  
Bas

@Belgische NACcer
Spijker kop. Oa. Hyballa moest wijken voor de Haagse kliek wanpresterende zelfverrijkers. Zo moest ook Maas eruit voor de incapabele Schoenmaker junior. En onder bijvoorbeeld Gieske zijn vele sponsoren vertrokken en is er niet een bijgekomen. Als dat interview de werkelijke reden was dan zou Van den Abbeele een week later niet ontslagen zijn. Dat interview was een simpele hij eruit, of ik eruit. Als je ze dan beide ontslaat laat je je wel heel opzichtig in je kaarten kijken. Zonder dit interview had Mattijs wel een andere aanleiding bedacht. Vriendje Steijn moest immers trainer + TD worden zodat er weer andere vriendjes voor grote salarissen via bevriende zaakwaarnemers (Ali Dursun) binnengereden konden worden. Of ze konden voetballen en of ze chronisch geblesseerd waarden maakte daarbij allemaal niet uit. De meeste van die gasten hebben nu geen club meer of spelen in dubieuze competities. Dat er nog mensen achter dat verhaal van Mattijs aanlopen is hallucinant.

26   8  
Scheppioni

Dat dit allemaal kon gebeuren he Bas !!
Ongelofelijk ! Juist daarom kan het nu met N=B nooit slechter gaan, die haagse shitzooi hebben met zijn allen ons NAC behoorlijk vernietigd, met ook nog bijna het hele bedrag van JP v Hecke verkwanselt te hebben ! Ze moesten er voor opgepakt kunnen worden.....

8   23  
sam

@SCHEPPIONI

Ik snap een ding niet hier, meeste Nac supporters roepen het hier over Haagse shit zooi die achtergelaten is. als ik me niet goed vergis liep het bij Nac nooit financieel goed.sinds 19 eeuw al.
Waarom zijn stadion en treiningvelden toen verkocht?? Als ed busselaar en meeste supporters van nac geld niet hadden ingezameld was het de stekker al lang uitgetrokken. Financielle llende bij nac loopt sinds 19 eeuw. Gellukig hebben we nu een bestuur die het van aanpakken weet.

24   8  
Scheppioni

Klopt Sam, die haagse bende zijn ook de drie ex aandeelhouders verantwoordelijk voor, ze hebben NAC in eerste instantie wel gered, maar meende zelf ook verstand te hebben van voetbalzaken waardoor voortdurend de verkeerde mensen aangesteld werden van kwaad tot erger/ergst !!! En ja ook eind vorige eeuw met name half jaren 80 was het bij ons NAC ook een ramp, dus hopelijk nu met N=B vol wijsheid, want een goed beleid wint van paniekaankopen door genoeg geld !!! Laatste tien jaar zijn we kampioen in miskopen/paniekaankopen !

19   4  
TheBeek

Ik gun nac en ook peter alles maar ik houd een slag om de arm.

De man kan zichzelf niet veranderen dus het blijft een aparte.

Hopelijk gedraagd hij zich fatsoenlijk en gaat het allemaal goed.

Alleen zal ook peter een goede ervaren CV erbij moeten hebben om de lekke defensie te dichten. Misschien dat we het redden met Vet als libero dit seizoen maar ik hoop op een versterking daar ;)

19   3  
Brecht

Uit de foto wordt al duidelijk dat hij er bovenop zit en tussen de spelers staat. Ik houd van zo’n trainer. Ik denk de spelers ook

30   5  
Fred1

@ the Beek inderdaad karakters kun je niet veranderen.
Maar moet je dat willen?
Met het volle verstand wordt gekozen voor een trainer met dit karakter, dan krijg je er alles wat daar bij hoort bij.
Men zou eens blij moeten zijn met iemand die gewoon zegt waar het op staat.
Het zijn allemaal van die tere zieltjes die er beter aan zouden doen om er eens iets van te leren.
Ik hou wel van zoiemand.
Dus laat hem alsjeblieft zichzelf blijven en latende tere zieltjes zich om andere dingen druk maken.
Ik ben blij met hem.

13   8  
Cees-2

Fred1: Helemaal mee eens, gewoon je zelf zijn. Geen twee gezichten, eerlijk, zeggen waar het op staat, geen hypocriet gesjoemel. Waren ze "allemaal" maar zo, gewoon open en recht voor zijn raap. Leuk, of niet leuk. Eerlijkheid is uiterst belangrijk.

31   8  
witzwartgeel

@nonkel frans

Helemaal mee eens. Interviews met Hyballa de komenden weken gewoon niet doen. Dat zijn toch altijd open deuren interviews en niveau zelfbevlekking beste supporters van het land interviews.

Peter hoe is het om weer in Breda, het stadion, bij NAC te zijn? Geniet je van de sfeer? Het publiek? blabla.. ja het is altijd fanatiek en gewelig in Breda altijd een plekje in mijn hart gehad... Peter je werd bij Oss uit al toegzongen wat doet dat met je? Ja dat is ook typisch NAC he zie je bij geen andere club. Peter dus je bent blij om weer voor deze supporters te kunnen spelen. Ja de supporters ja dat is mooi ja alleen daarom verdient NAC hoger te staan dan waar ze nu staan. Ik ga ze daarmee helpen terug te komen.

Enz enz.

JE schiet er geen fuck mee op en vooral de borstklopperij niet.

Laat Peter lekker zijn werk doen en als je een interview wil.. zorg voor een interview met Peter Maas vanaf 1 februari. Zodat hij de sportieve plannen kan overbrengen. Daar heb je meer aan.

10   13  
Scheppioni

Omarson gaat nog weken duren..... da's wel weer balen, gezonde concurrentie is zo van belang, zeker nu het eindelijk fysiek naar een hoger level gaat !?! HUP NAC !

26   19  
Bp

Ben benieuwd wat die kakkerlakken krijgen aan boetes voor het afsteken van al da vuurwerk.

Niks ??

Kunnen wij tegen Heerenveen ook wel iets afsteken !!

34   5  
Rade Bogdanovic

Tegen Heerenveen zorgen voor een mooie opkomst. Vuurwerk en vol stadion. Er op klappen godver! Zin in!

20   16  
Mo

Waar blijven de verdedigende versterkingen?

Ook tegen Oss zag je weer dat die HEEL HARD NODIG zijn!

19   15  
Cees-2

BP: Als jij de boete betaald, i.p.v. jouw club. Al raad ik het af. Maar ja, het moet schijnbaar toch, ondanks de boete voor jouw club, anders hoor je er schijnbaar niet meer bij, bij een bepaalde groep. En straks zeuren als NAC niet genoeg geld heeft om iets "nuttigs" te doen. Ik hoop dat je het snapt, maar ik vrees van niet. Je krijgt zelfs nog duimpjes richting de hemel gestoken. Hoe dom kan men zijn?

14   2  
Bp

#cees -2

Bedoel alleen maar, hoe gaat de knvb om met het afsteken van het vuurwerk in de Kuip en hoe hoog de boete zal zijn. Komen ze er zo mee weg dan is het een vrijbrief richting andere clubs.

Tuurlijk gun ik nac geen boetes maar knvb moet onderhand maar eens 1 lijn trekken.

En bij nac zijn we wel in staat om andere sfeerverhogende acties te organiseren

45   3  
Ome Cor

Van Flieger
Kom even met een lijstje spelers die een hele competitie foutloos spelen en mail die ff door naar Peter Maas en Pierre.

Staring maakt ÉÉN fout in 90+ minuten en zwetsnek van Flieger meent hierover te moeten vallen.

7   11  
Scheppioni

@ Mo
In ieder geval Luc opstellen !

31   3  
Badeend

***:

Als je niet ziet dat Staring een grote aanwinst is, kun je maar beter je mond houden over voetbaltechnische zaken.

On topic:

Goed dat Hyballa weer terug is! Niet omdat hij als een razende tekeer gaat langs de lijn (waar sommigen om zaten te smeken de laatste weken) maar wél omdat hij:

(1) erbovenop zit,
(2) veel capaciteiten heeft - meer dan degenen die nu focussen op de uitwassen van zijn gedrag of zijn CV -,
(3) de juiste contractconstructie heeft op het juiste moment en
(4) echt iets los gaat maken, en samen met oa Lokhoff de band tussen club/team en supporters (die onder en door Mattijs-zonder-H vakkundig is vernield) weer kan gaan herstellen.

8   20  
Tip

@Moe-zikant. Klopt. Maar je hebt het weer niet goed gelezen. Philips is ook een ambtelijke omgeving maar Valk heeft meer gedaan dan Philips. Daarnaast al jaren NAC supporter. De naam die eerst werd genoemd was een Philips bestuurder en was niet Valk. Heb ik ergens geschreven dat iedereen van Philips ongeschikt zou zijn ? Valk vind ik in ieder geval een goeie keus.

21   17  
De muzikant

Tippie, je bent en blijft aan het draaien en zeuren als een dorpsdominee. Er is toch niemand die je serieus neemt man. Positieve is wel dat je tegenwoordig maar één naam hanteert. Waarschijnlijk omdat je steeds door de mand valt.

10   7  
Nonkel Frans

@witzwartgeel ook arno vermeulen bij studio sport adviseerde pierre v h gisteren om hyballa geen interviews te laten geven.
Maar helaas vanochtend heeft BNde Stem al beet. Daar stelt Hyballa expliciet dat Pierre hem alles uit handen neemt opdat hij zich kan concentreren op t veld.
"Belmeniet yadran" moet dan nog wel even getraind worden Peter.

3   7  
Svt076

@witzwartgeel,

Ik dacht hetzelfde. Maar ja hoor, het is al meteen raak nu in BNdS zie ik :')

35   4  
Fritske d'n Olifant

Het interview in De Stem vond ik juist heel mooi en openhartig. Het ging eigenlijk maar heel kort over NAC en waarom hij vertrouwen heeft in een goede samenwerking met PM en de andere mensen binnen de club. Het interview ging hoofdzakelijk over de mens PH en waar hij het afgelopen jaar allemaal doorheen is gegaan. Het heeft mij in ieder geval heel benieuwd gemaakt naar de Hyballa 2.0

7   13  
gjoewie

Toch wel grappig als je de eerste aanstelling van Hyballa vergelijkt met nu. Lees even mee:

Op 3 februari 2018 werd bekend dat Peter Hyballa de nieuwe trainer van NAC werd. Tom van den Abbeele stelde hem aan. Hyballa vond zichzelf een goede veldtrainer en wilde Willem Weijs, die na het ontslag van Ruud Brood tijdelijk het eerste elftal trainde, niet als assistent onder zich. (Niet veel later vertrok Weijs daarom naar de Stillempjes).
Na de eerste wedstrijd had Hyballa zijn oordeel over de selectie al meteen klaar: “Technisch slecht en geen speldiscipline”.

Dat is nu niet anders, denk ik dan maar.

Na het gelijke spel uit tegen NEC (waardoor NAC geen uitzicht meer had op directe promotie) ging Hyballa verder: “Ik hoor van spelers links en rechts wel dat ze aangeven het vaak harde trainingen te vinden. Dan weet ik dat ze hiervoor dus anders getraind hebben. Mijn trainingen zijn niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal.”
De competitie zou vanwege Corona stilgelegd worden. Hyballa was ervan overtuigd dat NAC via de nacompetitie gepromoveerd zou zijn. Daarmee zou hij zijn belofte inlossen: “als NAC niet promoveert, ben ik weg”.
Op 20 juni verscheen een interview in BNdeStem, waarin Hyballa zich zeer kritisch uitliet over technisch manager Tom van den Abbeele. Het grote verschil zit hem in het type spelers dat ze naar de club willen halen. Hyballa ziet graag Nederlandse spelers met ervaring komen: “Met acht tieners word je geen kampioen. Een of twee tieners kan wel”.
Op 3 juli 2020 werd Hyballa, onder andere naar aanleiding van dat interview, ontslagen.

Nu vraag ik me toch serieus af of Hyballa de selectie van NAC wel bekeken heeft, voordat hij het contract tekende. Want we hebben gewoon het jongste basiselftal van de KKD. MacNulty, Besselink, Mekkaoui, di Michele Sanchez, de Wijs en Banzuzi zijn tieners. Van de Merbel, Luc Marijnissen, Brandt, Kotzebue en Omgba zijn 20 jaar. Velthuis, Staring, Agougil, Van Schuppen en Kosiah zijn 21 jaar. Jethro Mashart (wie kent hem nog?) is 22, net als Kaj de Rooij en Jesaja Herrmann. Dat zijn samen 19 spelers, jonger dan 23 jaar.
Hebben we ook ervaren Nederlandse spelers? Jazeker, Kortsmit is 30, Bakker is 28, Rutten (die deed vrijdag weer even mee) is 29, Ligeon is 30, Vet is 29 en Antonia is de oudste van allemaal: 32 jaar.
Alex Plat, Boyd Lucassen, Ody Velanas en Thomas Marijnissen zijn 24 jaar en zitten daarmee in het midden.
Nieuwe aanwinst Omarsson is 28, maar dat is geen Nederlander.

Wat gaat Hyballa nu doen? Worden de tieners teruggezet naar de A-jeugd? Welke spelers zouden er op zijn verlanglijst staan? Welke spelers komen in deze transferperiode naar NAC?
Thom Haye kwam naar NAC in de wetenschap dat hij onder Hyballa zou trainen, maar voor het begin van het seizoen was Hyballa al weer weg.
Jean Paul van Hecke was een tiener toen hij, nota bene onder Hyballa, doorbrak. Hij werd voor een klein fortuin verkocht aan Brighton & Hove Albion. Hij werd 20 op 8 juni 2020.

Ik heb er nog steeds geen goed gevoel bij. Blanco had al snel de kans om een eerste interview af te nemen, terwijl ze zo gezegd hadden dat Hyballa geen interviews mocht doen. Nog voor hij goed en wel begonnen is, worden de fundamenten onder de samenwerking tussen het bestuur en de technische staf al weg geslagen. Ik hoop dat Hyballa snel goede resultaten bereikt.

1   4  
gjoewie

Oeps, 3 februari 2020 moet dat zijn. Niet 2018.

4   15  
Cees-2

Gjoewie: Jouw verhaal ziet er zo op het eerste gezicht perfect uit. Knap samengebracht. Gemakshalve vertrouw ik jou verhaal, en ga er van uit dat het exact klopt. Dan heeft NAC de verkeerde trainer aangetrokken, zo simpel is dat. Maar mogelijk is datgene wat jij aanhaalt uitvoerig besproken? Al vrees ik van niet. Wat jij nu aanhaalt is zo belangrijk, dat is de essentie waar het om gaat. De juiste gereedschappen aantrekken. Eerder was Hyballa niet gecharmeerd van een bepaalde spelersgroep, nu is deze spelersgroep nog meer van datgene wat hij destijds verafschuwde, maar stapt er "nu" echter wel in! Tja dan mag je sterk denken dat hij puur uit eigenbelang toch maar instapt. En NAC pakt hem desondanks toch! Hele goede inzending van jou.

2   22  
Cees-2

Gooi de duimpjes a.u.b. in de Singel, want dat doet maar wat. Wat een aanfluiting, telkens weer.

5   18  
Jezus is hier

Beste Das Phantom,

Bij twijfel niet doen he.
Bij twijfels zeker niet doen.

Dat de spelers wat fanatieker bejegend mogen worden is prima.
Maar er zijn grenzen he.

Hyballa heeft meerdere keren bewezen deze grenzen niet te respecteren.

17   2  
Wanny

@ GJOEWIE

Wie heeft gezegd dat Hyballa geen interviews mag doen?

17   1  
Rubenac

@ Gjoewie

Een mens kan zich niet ontwikkelen/tot andere inzichten komen?!

21   1  
Willem 4,5

Het slappe gezeik is weer begonnen met fiegemans natuurlijk weer op kop met zijn slappe altijd negatieve gelul. Geef die man godverdomme toch eens een kans om zich te bewijzen. Hebben we liever Brood terug of oplichter Steijn met zijn Haagse kliek of wéér een nieuw gezicht aan het firmament. Voorlopig is het prima zo, over een half jaar praten we verder.

5   1  
Vic

@JEZUS IS HIER

Lag dat aan Hyballa of aan de verrotte voetbalwereld, waar doorgaans de arbeidsomstandigheden vaak een MIDDELEEUWS KARAKTER hebben?

6   10  
Tip

@Moe-zikant. Ik draai in het geheel niet ! De eerste Philips man die werd genoemd was een bestuurder die snel met pensioen zou gaan. Zag ik niet zitten mede vanwege dat Philips een nogal ambtelijke organisatie is. Bij Valk, waar het uiteindelijk omgaat , ligt dat geheel anders. Valk vind wel een goede keus. Waar je wel gelijk in hebt is dat mijn mening of wat ik vind inderdaad geen zak uitmaakt. Ik heb (gelukkig) geen donder te vertellen bij NAC. Maar dat geldt dus voor iedereen hier. Wel lastig ervaar ik dat je reacties steeds verkeerd leest en interpreteert, al kun je daar waarschijnlijk niets of weinig aan doen. Dat je mijn reacties zo nadrukkelijk volgt vind ik dan weer wel amusant. Geen enkel probleem hoor ofwel om te beantwoorden aan het door jou van mij geschetst profiel ; " mijn zegen heb je."4   1  
Jezus is hier

Beste VIC,

Aan allebei.

6   22  
Greve i. Ch

***
Sidney v Hooydonk naar NAC ?

6   0  
scheppioni

Iemand vers nieuws van de training vandaag? Sommige zullen wel het apezuur hebben nie ?
HUP NAC, nog iets goed te maken tegen de jonge kazen, de afslachting met molenaar..........

8   1  
Yellow Army ambassadeur

@Scheppioni; Zundert-update: De impact van Hyballa is op het trainingsveld onmiskenbaar. Intensiteit, tempo, risico en lef worden geëist. Alle trainingsvormen staan in het teken hiervan. Van pass- en trapvormen, conditietests tot zelfs extra trainingen. NAC 2.0? #NACpraat

@marknuch op twitter

12   1  
Breda83

@gjoewie

Algemeen bekend is dat niet TvdA Hyballa heeft aangesteld, maar Eisinga. TvdA wilde van Wonderen halen. Dus al vanaf minuut was die samenwerking gedoemd om te mislukken. Je vraagt je af of Hyballa de selectie wel heeft bekeken, vooraf gegaan aan een stukje waarin Hyballa aangeeft; “Met acht tieners word je geen kampioen. Een of twee tieners kan wel”. Nu heb ik nieuws voor je: kampioen gaan we sowieso niet worden. Hyballe gaat de komende maanden gebruiken om te zien welke jonge spelers de meeste potentie hebben, en een stap hoger aankunnen. Mocht zijn contract dan met een jaar verlengd worden (die optie zit erin) dan zal de komende zomer gebruikt worden om spelers te halen waarvan Peter, Peter en Pierre wel denken kampioen mee te kunnen worden. Dus zo gek is het allemaal niet. Ik heb trouwens ook nergens gelezen dat Hyballa geen interviews mág doen, volgens mij is aangegeven dat ze hem voorlopig uit de wind wilden houden om op het gemakje op te starten. Hij moet per slot van rekening ook gewoon weer voor de camera staan op wedstrijddagen, je kunt hem niet opsluiten en alleen voor trainingen en wedstrijden eruit laten.

15   2  
Nonkel Frans

@Gjoewie en @Fritske Olifant
Uit BNde Stem leren we dat hij zichzelf flink is tegengekomen en dat weten we nu. Klaar.
Hij zal, toen hij zo diep zat ook wel geleerd hebben dat hij geduld moet hebben en afhankelijk is van anderen voor dat hij een volwassen team krijgt. Dus niet gaan schreeuwen zoals destijds.
Verder blijven het woorden en intenties in betreffend artikel.
Hoe hij het echt gaat doen leert ons de tijd.
Dus we geven hem de kans en duimen dat hij de jonge spelers en de rest happy en blessurevrij houdt.
Een type als Hyballa is smullen voor de media, maar ik ben niet voor de media, ik ben voor NAC.

0   3  
Thierry14

@scheppionie, wat is er loos met onze finse vriend dat hij er al weken uitligt...

24   1  
De Zwijgende Meerderheid

Eric Hellemons in goed overleg weg, het zat er wel aan te komen.

Bedankt Eric dat je ons in de 7 magere jaren trouw bent gebleven, ik wens je niets dan goeds.

7   2  
NAC PB

Als Velanas transfervrij vertrekt (lijkt me aannemelijk).

Zou NAC dan niet kunnen kijken of Reuven Niemeijer openstaat voor een terugkeer in Nederland?

Heeft afgelopen zomer een (droom)transfer gemaakt naar Italië, maar komt er erg weinig aan te pas.
Daarnaast en niet per se onbelangrijk. Heeft nog samengespeeld met Omarsson, dus die kennen elkaar.

2 seizoenen bij Excelsior hiervoor met 29 goals en 17 assists. Misschien is het onhaalbaar, maar lijkt me een goede optie.

4   12  
Dutchbird

Tot ik vanmorgen het interview met Hyballa in de Stem las was ik positief over zijn komst. Na dat interview is mijn positiviteit met de helft gehalveerd.

Hij zegt veel geleerd te hebben maar blijkt vervolgens nog steeds de flapuit te zijn die zijn rare gedachtenkronkels graag deelt. Bijvoorbeeld zijn adoratie van Eisenga die nog beter kon liegen dan Mark Rutte. In het interview beweert hij te beseffen waar zijn valkuilen zitten, maar uit de inhoud blijkt het tegendeel.

De hoogste tijd om hem duidelijk te maken dat hij uiterst terughoudend moet zijn in zijn contacten met de pers en het delen van zijn gevoelens en ervaringen. Want anders is er binnen een maand alweer een reden om hem tot het einde van het seizoen op non-actief te zetten.

1   12  
Cees-2

Gjoewie: Trek je totaal niets aan van de "duimpjes", zeer scherp en uitermate goed opgemerkt. Een "zeer" goede inzending, juist om dit soort inzendingen bezoek ik deze site.

P.s: Overigens ben ik vooralsnog pro Hyballa.

Laad alle berichten na dit bericht in