Wij gaan niet opzij

'Valk kandidaat voor de functie van algemeen directeur'

Das Phantom

Nadat Chris Woerts het van de week al opperde bij de mannen van VI, brengt vandaag ook BN DeStem dat Henk Valk de topkandidaat is om algemeen directeur te worden van NAC. Valk is op dit moment werkzaam bij Philips, waar hij meerdere topfuncties heeft.

Valk is als supporter vaak te vinden bij de wedstrijden van NAC en woont in Teteringen. De topkandidaat zou door Toon Gerbrands zijn aangedragen voor de functie. Er staan nog geen handtekeningen op papier, maar volgens de krant worden "de laatste plooien glad gestreken". 

De Philips-bestuurder kan niet gelijk aan de slag in Breda, want hij heeft bij zijn huidige werkgever een opzegtermijn van drie maanden. Als de partijen er uitkomen voor eind januari, kan Valk per 1 mei aan de slag in Breda. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, Chris Woerts
Terug naar overzicht
33 Reacties
116   4  
Borisjenac

Een man met kennis denk ik en supporter! Goede combi, jammer dat hij wel zo laat start, maar geduld is een schone zaak.

116   4  
Borisjenac

Een man met kennis denk ik en supporter! Goede combi, jammer dat hij wel zo laat start, maar geduld is een schone zaak.

45   4  
ECG

Man van niveau,staat een goeie kop op!

44   4  
JN

Lijkt me een goede zaak. Stiekem hoop ik dat hij wat eerder aan de slag kan gaan. Misschien nog wat vakantiedagen opmaken? ;-)

De organisatie begint goed op poten gezet te worden, er wordt weer wat herkenbaarder voetbal gespeeld en de play-offs plaatsen zijn weer binnen handbereik. Een goede eindklassering dit jaar kan van groot belang zijn om spelers van niveau (over) te halen in de zomer. Het begint weer ergens op te lijken bij ons NAC! The only way is up!

48   4  
Ger koot

Dat is wat anders dan die koekenbakkers die er gezeten hebben

25   9  
Geelzwartwit

Beter gedegen de tijd nemen dan kort door de bocht snel. Wel mooi dat hij supporter is en daarmee vast zowel de zakelijke als gewonen supporters begrijpt. Vanuit zijn Philips functie zal hij vast ook een goed netwerk hebben.

Mbt de berichtgeving hoeft Teteringen voor mij niet specifiek benoemd te worden. In deze tijd misstaat woonachtig in regio Breda ook prima.

31   3  
Martinus

Dat is toch wel ander kaliber dan voorheen. Iemand die een hogere functie bekleedt en geregeld in het stadion te vinden is. Er zit volgens mij nu veel meer knowhow in de organisatie bij NAC.

74   4  
Dennis

Ik wilde schrijven 'we mogen Toon Gerbrands wel dankbaar zijn voor wat hij weg aan het zetten is' , maar degene die op het idee gekomen is om Toon aan te stellen is natuurlijk helemaal goud waard. Het gaat snel de goede kant op!

14   5  
TheButcher

Alle managers lopen op dit moment al met veel eerder dan 3 maanden de deur uit bij Philips, na 30 januari (jaarcijfers en nieuwe organisatie plannen Philips) kan het wel een snel geregeld zijn.

28   6  
Koeieuier

Zoals ik van de week al liet doorschemeren was dit nieuws in de wandelgangen al bekend, dit zou heel goed zijn voor ons NAC! Kent de stad, de mensen en heeft jarenlange bestuurservaring op een hoog niveau. Heeft de skills en know-how om wanbeleid om te zetten in structureel beleid.

19   3  
Nr 12

Man met zo te lezen veel ervaring. Komt wel na jaren bij een corporate terecht in een heel andere organisatie. Ben benieuwd of hij daarin ook functioneert, het zal toch anders werken dan bij het degelijk gestructureerde Philips.

57   15  
Rubenac

Zijn vrouw Ria zal de cordial voortaan voorzien van de nodige entertainment.

22   4  
Wanny

Dat ie nog bij Philips werkt wil niet zeggen dat ie niet al betrokken kan zijn bij NAC.

Peter Maas is ook al volop bezig

17   10  
Scheppioni

Slechter dan de laatste tien jaar kan niet, dus ..... succes Henk Valk !💛🖤 maak ons blij !

14   10  
Theoden King

Ik vind het heel lastig inschatten of dit een goede keus is voor NAC.

De beste man zal zeker wat kunnen, maar of daar het leiden van een bvo ook bijhoort? Keine Ahnung.

23   5  
Derk

Mooie ervaring. Zwaargewicht.

Het duurt misschien wat langer dan verwacht, maar NAC=Breda doet verder alles goed als je het mij vraagt.

9   51  
Van Flieger

'Meerdere topfuncties' kan niet. Er is maar 1 topfunctie en die heeft die opvolger van FvH. En niet Valk. Die is stevig aan het reorganiseren want veel aandeelhouders, klanten en patiënten zijn laaiend. De ene class act na de andere rolt op Philips af.

17   5  
Mc Guyver

Kan er ook niet meer gezeurd worden over Prinsenbeekse kliek.

37   5  
Henri

@Nr12
Henk Valk gaat de boel totaal nieuw inrichten met hopelijk meer personen met een hoogopleidingsniveau en de nodige maatschappelijke en levenservaring.
Hij gaat, zoals dat normaal is bij grote bedrijven, mensen om zich heen verzamelen waar hij potentie in ziet, die hij vertrouwt of eventueel al kent.
Het ontzettend lage opleidingsniveau binnen de diverse afdelingen van NAC is een van de oorzaken dat het bedrijf NAC Breda nooit echt van de grond is gekomen. Er zaten/zitten er veel die best wel wilden, maar niet konden en het pluche wel leuk vonden. Zoals al vele malen op dit forum geschreven: "De bezem moet er doorheen", en flink ook!

5   11  
Bredaaaaa

Grote naam voor de voetballerij. Doen!

6   2  
Kikako

Hopelijk nu een goede bedrijfsvoering met winst aub

13   2  
fvf6

Als oud fokker directielid weet hij wat reorganiseren inhoudt . In die periode werd er bij fokker om de 2 jaar wel gereorganiseerd dus daar weet hij wel raad mee .

26   4  
Ouwkus

Het belangrijkste : deze man heeft een NAC hart.

40   4  
Kinderkaartje

Fliegertje moet ook weer even zeiken om het zeiken.

En dan zelf werkzaam zijn (geweest) voor Deutsche Bank, synoniem voor failliet en fraude.
Maar het is allemaal weer niet goed of het deugt niet, Hansje weet en alles beter, doet alleen niks en roeptoetert maar wat.

ON;
Dit lijkt me een prima vent voor NAC. Enige gevaar is dat hij ook supporter is. Ik hoop wel dat hij ratio en emotie kan blijven scheiden en zich niet laat leiden door de waan van de dag of zijn geel/ zwarte hart.14   1  
Volksclub NAC

Zou top zijn!! Het duurt lang maar de personen waar ze mee komen zijn wel echte professionals

2   4  
Denn

Bij die foto van Hyballa op het NAC-dekbed moet ik altijd aan Van Flieg denken…

6   1  
Otjes

Ben heel benieuwd wat dit met de salaris huishouding doet.

6   3  
Henri

@Ouwkus
Ik hoop dat deze man, Henk Valk, vooral de kwaliteiten heeft die voor NAC van groot belang zijn. Dat is key!

1   15  
anoniem73

slechtvalk, een zwaluw maakt nog geen zomer hoor

12   0  
Die ne gast

Ken hem niet. Profiel klinkt goed en beter dan wat we in jaren gehad hebben, maar hij zou niet de eerste persoon uit het bedrijfsleven zijn, die hopeloos faalt in de voetbalwereld. Telkens blijkt weer dat een bedrijf runnen niet hetzelfde is als een BVO runnen.
Eerst maar eens de aanstelling afronden en dan gaan we het meemaken en pas een mening vormen.

5   1  
Leonnac

Nac=Breda is goed bezig zo met in ieder geval de namen die naar breda komen. Ik denk dat peter maas, henk valk, ton lokhoff met hyballa en daarachter toon gerbrands nog als adviseur een goede directie kan zijn.

4   1  
Los Pollos Hermanos

Nou zeg, eindelijk eens een reden om te juichen. Een zwaargewicht op de plek waar je een zwaargewicht nodig hebt. Dit zou zeer goed nieuws zijn. Rondmaken, NAC. Deze kerel verdient zichzelf binnen een seizoen terug. Halen!

3   0  
Dutchbird

Algemeen directeuren en de BVO wereld blijft een lastige combinatie.

Ik zat als BZW-lid in een zaal vol bedrijfsdirecteuren die "les" kregen van Theo Mommers in de verschillen tussen een BVO en een normaal bedrijf. Het klonk allemaal heel mooi. Een paar jaar later bleek dat hij eigenlijk alleen maar wist hoe te malverseren.

Toen Manders aantrad dachten veel mensen dat hij prima papieren had voor de dagelijkse leiding van een BVO. Niets bleek minder waar.

Toon Gerbrands lijkt het goed te hebben gedaan bij PSV maar ook daar blijkt nu dat er wel erg veel kapitaal op de balans staat dat moet worden afgeschreven.

Van der Sar valt bij Ajax door de mand nu Overmars weg is.

Er zijn maar weinig algemeen directeuren met een langjarig fraai track record. Degenen die er wel zijn vallen niet op en misschien is dat wel een succesfactor. Uit de voetbalwereld afkomstig zijn blijkt bijna nooit een succesfactor.

Henk Valk komt uit de grote Philips organisatie. Daar leer je overleven tussen tal van collega's. Niet allemaal met nobele bedoelingen op het samenwerkingsvlak. Die ervaring komt goed van pas in KNVB verband.

Wat je bij Philips niet leert is het aansturen van personeelszaken, de boekhouding en de huisvesting, want daarvoor heeft Philips stafafdelingen die niet aan een (afdelings)directeur rapporteren. Daarvoor ben je bij NAC als directeur zelf eindverantwoordelijk want NAC heeft de omvang van een MKB-bedrijf. Op dat gebied kan Henk Valk waarschijnlijk nog wel wat leren. Wellicht dat er in de RvC voldoende kennis zit om hem daarbij te helpen. Als hij dat snel onder de knie krijgt lijkt het mij een prima keus voor de zeven jaren tot zijn pensioen.

1   0  
scheppioni

Best medelijden met je noadje, alpenzuurvirus is best hard NACcig !

Laad alle berichten na dit bericht in