Wij gaan niet opzij

Hyballa over City-huurlingen: "Karakter minstens zo belangrijk als talent"

Thiestemberg

Peter Hyballa liet tijdens de NACpraat podcast op BredaNu radio zijn licht laten schijnen op de samenwerking met City. Hyballa is van mening dat bijna alle huurlingen zeer talentvol zijn, maar niet allemaal even goede instelling hebben als zij worden verhuurd aan een club als NAC.

"In het verleden heeft NAC natuurlijk een aantal spelers geleend die het hier uitstekend hebben gedaan. Er zitten er natuurlijk ook een paar tussen die hier arrogant heen komen en denken: ik speel hier toch maar een jaartje dan ben ik weg. Die spelers hoef ik niet." Volgens Hyballa heeft dit ook te maken met het flinke salaris wat de jonkies bij City opstrijken, dit kan ook in de kleedkamer voor wrijving zorgen als de City-talenten niet presteren. 

Hyballa verteld daarna over zijn eigen ervaringen bij clubs met grote jeugdopleidingen. De Duitse trainer heeft ervaring bij Leverkusen, Dortmund en Wolfsburg en ziet dat veel van dit soort grote talenten weinig tegenspoed ervaren tijdens hun opleiding bij dit soort clubs. De stap naar NAC in Nederland en de Keuken Kampioen Divisie kan dan een grote zijn voor deze jongens. "Je hebt jongens nodig die dit aankunnen en het ook graag willen, spelers met een 'kutkarakter' moet je niet willen"

Er werd ook al even gesproken op versterkingen richting volgend seizoen en hoe Hyballa deze jongens scout: Ik kijk natuurlijk beelden van deze spelers maar ik wil vooral met ze praten om hun karakter in te schatten." Vijf á zes spelers van City passeerde de revue bij Hyballa en TVDA. Met twee spelers waar ze enthousiast over waren werd ook al daadwerkelijk gesproken. Een van deze spelers gaf tegenover Hyballa aan niet geintresseerd te zijn. De ander liet een goede indruk achter: " De tweede speler kwam juist nederig over, hij was heel goed geinformeerd over de club maar ook in mij als trainer. Dat vond ik interessant, zo'n jongen wilt graag." Namen van spelers op deze shortlist kon Hyballa nog niet prijsgeven.

Afsluitend kaartte Hyballa nog een probleem aan voor NAC in de zoektocht naar talentvolle spelers: "Veel jongens willen ook zeker nu met de corona gewoon in de Eredivisie voetballen. De KKD is dan gewoon niet zo 'sexy' daarbij weten jongens uit de jeugd van een Engelse club vaak ook niet wat de club NAC betekend voor de mensen hier." Ook assistent Maik Drenzsla reageerde sceptisch toen Hyballa aangaf een overstap naar NAC te beambiëren. "Hij wist niet zo veel van de club, toen hij het stadion zag draaide hij echter snel bij."

 

 

Bron:
B-Side Rats, NACpraat, BredaNu Radio
24 Reacties
105   5  
DunErwt

Wijze woorden. En eindelijk iemand die niet gelijk dol word van een City speler. Ze moeten wel willen. En daar heeft hij een punt. Meeste supporters denken dat een jeugdvoetballer van City gelijk top is maar gaat op dat moment zeker ook om instelling. Met alleen goed kunnen voetballen wordt je geen profvoetballer in het hoofdje moet het ook goed zitten.

OT: Felicitaties voor onze vrienden in Hamburg. ST. Pauli vandaag 110 jaar!

34   1  
Dun Diëe

Eigenlijk de enige spelers vanuit City die échte waardevol zijn geweest zijn op één hand te tellen. Manu, Angeliño, Pablo Maru, Thierry Ambrose. Wellicht vergeet ik er nog één. De rest had wellicht het talent maar niet het juiste karakter. Van de broertjes Ilic ben ik ook niet laaiend enthousiast. Ik vrees dat ze (nog lang) niet zo goed zijn als ze zelf denken. En verzaakten behoorlijk dit seizoen.

PH lijkt er met een nuchtere blik naar te kijken. Stelt de juiste eisen. En gelukkig wordt er nog wel gepraat want het kan natuurlijk geen kwaad om daar in de keuken te kijken.

105   5  
DunErwt

Wijze woorden. En eindelijk iemand die niet gelijk dol word van een City speler. Ze moeten wel willen. En daar heeft hij een punt. Meeste supporters denken dat een jeugdvoetballer van City gelijk top is maar gaat op dat moment zeker ook om instelling. Met alleen goed kunnen voetballen wordt je geen profvoetballer in het hoofdje moet het ook goed zitten.

OT: Felicitaties voor onze vrienden in Hamburg. ST. Pauli vandaag 110 jaar!

14   4  
Steefl

Succesvolle Citu huurlingen:
Enes Ünal, Manu García, Angeliño, Thierry Ambrose en Pablo Marí.
Toevallig ook allemaal jongens met een goede inzet en betrokkenheid. Muric had wellicht ook gepast, maar zullen we nooit weten.

Mislukt ondanks best wel talent, maar vaak een wat sjokkerige instelling en weinig rendement:
Gebroeders Ilic, Paolo Fernandes, David Faupala en Brandon Barker

Gewoon niet goed genoeg:
Ashley Smith-Brown, James Horsfield, Erik Palmer-Brown en Thomas Agyepong(wel veel blessures.)

Als door gesprekken met Hybala de middelste categorie wegblijft zou je beste 1 of 2 leuke versterkingen per seizoen kunnen hebben.

12   1  
Ratjeduneerste

Dit past precies bij zijn stijl als trainer. Het is graag of niet.

Ben benieuwd wie die jongens van City zijn die daadwerkelijk op de radar staan. Wanneer het mogelijk is zou ik zeggen nodig ze eens uit. Laat ze het stadion zien, laat ze de fans, de sfeer en de club NAC zien. Ik denk dat je daarmee zulke jongens een stuk extra kan motiveren.

Goed om te horen dat gesprekken al gevoerd worden, zodat hopelijk in een vroeg stadium de selectie ver rond kan zijn en er geen paniekaankopen bij hoeven zoals de laatste jaren vaak het geval was.

Ik ben benieuwd wanneer het eerste transfernieuws naar buiten gaat komen! Man, wat heb ik weer zin in voetbal...
Vanaf morgen maar weer Bundesliga kijken!

37   11  
Fritske d'n Olifant

Hyballa kaart hier een gevoelig punt aan. Spelers komen niet graag naar NAC omdat de club in de KKD uitkomt. Daarnaast wil ik er nog aan toevoegen heeft de club een negatief imago vanwege alle bestuurlijke onrust, trainerswisselingen etc. Clubiconen worden weg gejaagd of worden niet betrokken bij de club. Wat dat betreft is NAC het tegenovergestelde van clubs als AZ en PSV. Clubs die op een zakelijke en effectieve manier worden geleid, maar van binnen een warm bad zijn met veel oud-spelers die bij de club betrokken zijn. Dat haalt spelers over om naar zo'n club te komen. NAC is Ben van Bilzen, Annie van Hooijdonk en de supporters op de tribune. En voor de rest? De kruiken hebben dit goed aangepakt en zijn de laatste jaren van een grijze muis naar een herkenbare club met een filosofie en beleid gegaan. De aanwezigheid van een ex international als TD haalt veel spelers over de streep. Hier zit elk jaar een andere passant op het pluche. De oorzaak daarvan is vrij simpel. Teveel poppetjes met macht binnen de club en ze hebben allemaal een andere visie (voor zover ze het verschil weten tussen een corner en buitenspel), andere vriendjes en houden elkaar op die manier in een wurggreep waardoor er nooit serieuze stappen worden gezet. En dit blijft zolang er geen sereuze overnemende partij zich aanbiedt.

10   0  
fvf6

Zo te horen is Hyballa goed bezig spelers die van M.C. komen moeten inderdaad niet alleen talent hebben maar er ook voor willen gaan , en niet denken over een jaar ga ik terug of speel ergens anders . Het zou goed zijn de spelers verhalen te vertellen over hoe het met Garcia , Mari , Ambrose ,Unal en Angelino is gegaan, dat waren echt jongens met een missie . Iets wat je van de meeste huurlingen niet kan zeggen .Ik heb er goede hoop op dat Hyballa een goede selectie weg kan zetten en dat er veel spelers zijn die onder hem willen spelen

10   9  
NAC Breda de parel van het zuiden!

Sankt Pauli er zijn mensen die vanuit Breda wel eens naar Hamburg gaan en gingen
Maar er is toch geen officiële vriendschapsband tussen die supporters groepen?
Ik bedoel als je op televisie kijkt zie je geen enkele vlag of spandoek van NAC..
Wel van Bayern München (Schickeria) bijv.

10   0  
BATI

Nou, ik denk juist dat nu door de corona crisis clubs 3x na moeten denken waar ze hun geld aan uitgeven. Grote selecties zullen worden ingekrompen om de kosten de drukken. Dus er komen meer spelers op de markt. Alleen salarissen zullen ook veranderen dus de vraag is waar spelers genoegen mee nemen.

Blijven wachten op een hoog salaris en de gok nemen dat je tot september in de wachtkamer zit of kiezen voor zekerheid en een kleiner contract tekenen in de KKD. De slimme spelers, dus spelers die NAC nodig heeft, zullen dat laatste kiezen.

17   0  
Ivo

Hyballa slaat hier weer de spijker op de kop. Er is een veel betere controle aan de poort nodig van wie je binnenhaalt. Niet alleen de techniek, maar ook of er een goede kop op zit. Dit had ons de afgelopen jaar veel ergernissen kunnen voorkomen.



13   0  
Molenschot Loco

Als ik die jonge gasten zou binnen halen Peter....zou ik gelijk beelden laten zien van onze Engelse helden met NOAD in het museum...John lindfort...ronny Goodlass...en BOB latchford......wat een klasbakken waren dat!!!!

7   34  
jvt

Laat die jongens inderdaad maar een leeg stadion zien!
Daar worden ze vast enthousiast van. Want dat is de toekomst voorlopig.

Door TvdA werd er voortaan gekeken naar fysieke gestelheid en karakter; nou we hebben het gezien! 5e plaats KKD met nog het moeilijkste uitprogramma van alle concurrenten, halverwege het seizoen werd al terug gegrepen op de periodetitel van nora bene zondebok Brood.

Fraai is het allemaal niet en dat beste mensen, was wel het werk van de huidige TD die natuurlijk nu door Hyballa wordt overvleugeld zoals destijds ook met Brood en de soap Gradje.

20   3  
Ivo

@JVT

Is dat nou lekker, zoveel azijn in je koffie?

TvdA is zeker niet foutloos geweest, maar werd ook regelmatig overruled door Brood en Eisenga. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Dankzij het aanhoudende geklungel van Brood mocht TvdA in de winterstop niks meer doen. Al was Haye een prima aanwinst.

Positief is, er zal eindelijk een kleinere selectie komen (ze moeten nu wel), dus echt terug naar Max 23-25 spelers en niet meer. En dan moet iedere versterking raak zijn, geen gokjes meer zoals met Kudimbana, of TD Smulders die echt met hagel schoot. Er komen zat goede spelers op de transfermarkt die nu genoegen moeten nemen met een lager salaris. En dan is NAC een interessante club, want er is een brede achterban, dat valt zo maar niet om.

19   3  
Arubaanse NACcer

Ik wou dat ze Peter Hyballa een contract verlenging van nog minimaal 2 jaar zouden geven.

2   2  
Kipiani

Dan is er maar één speler en die komt nog uit Breda ook.

7   1  
TvB

Die mc spelers zijn eigenlijk een gok, je kan er zomaar een smaakmaker bij krijgen maar ook een paar kneuzen. Voordeel is natuurlijk dat je op die posities zelf nog geen speler hoeft te halen en betalen. Of dat nou voor de basis is of voor de breedte. Zo hou je geld over om andere spelers te halen of een verbeterd contract te bieden.

5   2  
Nacdictive

@Ivo: je hebt zeker gelijk over azijn maar laten we ook niet alles met de mantel der liefde bedekken, ook nu is er weer gigantisch veel verkeerd gegaan en bij elke koerswijziging denken we het gaat beter worden maar hoop is vaak...

3   2  
Ernie

Peter.
Het is ook wel prettig als ze een beetje talent hebben!

2   2  
Peerke

Zijn eerste commentaar na de eerste wedstrijd dat hij coach was , was dat hij het technisch allemaal heel erg vond tegenvallen. Tja.

8   5  
ome cor

Alle vertrouwen in PH.
Waardevolle trainer voor NAC.
Tuurlijk zal hij ook wel eens een foutje maken (in onze ogen) en zeuren er mensen als hij een ludiek kolderiek filmpje op Social media zet, maar dit is een kerel met verstand van zaken.

Die twee spelers bij City.
Eentje is goed bezig met zijn toekomst, waar NAC als tussenstation kan fungeren.
De ander ziet NAC niet zitten en denkt al groter te zijn dan hij is. Mooi !
Hoe talentvol ook, zo iemand is een pain in the ass voor ons, dus lekker weg blijven met z'n arrogantie.

6   3  
Ivo

@nacdictive

Zeker niet met de mantel der liefde bedekken. Maar wel ook de fouten bij de juiste mensen neerleggen. Ruud Brood was niet de keuze van TvdA, maar van de vorige RvC. Vervolgens ging dat mis, iets wat je zag aankomen omdat Brood ook vorig seizoen het team niet gemotiveerd kreeg in de slotfase van de competitie. Dus kwamen er afkoopsommen voor Brood en Vrede, en daar ging het budget dat TvdA achter de hand had gehouden voor versterkingen in de winterstop naartoe.

De grootste misser van TvdA vond ik dat hij bij de samenstelling van de selectie te zwaar geleund heeft op Ivan en Luca Ilic en Boussaid. In plaats van spitsen Kudimbana en Filipovic had hij beter een goede vleugelspeler kunnen halen. En een speler van kaliber Thom Haye had er gewoon vanaf het begin moeten zijn. Het middenveld was te jong en te licht, de flankspelers te traag in opbouw en te weinig scorend vermogen.

1   0  
Nacdictive

@ivo klopt maar de RVC wordt aangesteld door (of handelt naar de wensen van) de CVA en als zij geen fatsoenlijke visie etc hebben, blijft het water naar de zee dragen?

11   2  
Ivo

@nacdictive

Zeker, maar de manier waarop TvdA is afgebrand vind ik niet fair. Als het fout gaat is het zijn schuld, als het goed gaat gaan de credits naar anderen. Hij is eindverantwoordelijk, en als je dan ook nog regelmatig door een RvC of AD wordt gepasseerd wordt het allemaal wel heel lastig.

Ik zie ook liever een TD van een ander kaliber maar om nu weer iemand te ontslaan zou wel heel zot zijn. Hij moet nu laten zien dat hij in lastige situaties van waarde is voor NAC.

0   0  
Mafkees

Kijken jullie de stukjes ook weleens na voor je ze plaatst?

3   0  
Scheppioni

Over karakter gesproken 'D'n Karel' oer NaCCer ziet vandaag Abraham ! Proficiat Kerel !?

Laad alle berichten na dit bericht in