Overal waar we komen

Hyballa: "Ik moet helemaal niks"

Das Phantom

Peter Hyballa heeft in gesprek met BN DeStem zijn kant van het verhaal verteld over de situatie rondom zijn technische staf. Volgens de trainer vroeg Willem Weijs om een takenpakket dat de Duitser hem niet kon bieden.

Volgens Hyballa wilde Weijs vooral trainingen leiden om te kunnen leren, maar zijn er op dit moment gewoon punten nodig. Daarnaast vindt de hoofdtrainer dat hij zelf een goede veldtrainer is. "Mijn grootste kwaliteit is veldtrainer zijn. Dit team is niet fit, dus moet ik ze eerst fit maken. Met alle respect voor Willem, ik ben vijfentwintig jaar trainer. Hij beleeft nu zijn eerste crisismoment, daar moet hij mee omgaan", zegt hij in gesprek met de krant. 

Hyballa vindt dat Weijs te veel eisen had tijdens de gesprekken. "Willem wilde bijvoorbeeld veel trainingen leiden. Dat heeft hij inderdaad gezegd in het gesprek. Prima, maar ik vind dat ook veeleisend. Wij kunnen hem niet bieden wat hij wil en dan kan het vervelend worden." 

Hoewl Weijs weer terug wil keren als assistent, is dat een gepasseerd station voor Hyballa. "Als je in de eerste zin zegt: jij moet mij in alles meenemen, dan houdt het op. Ik moet helemaal niks. Assistenten zijn voor mij assistenten." Molhoek had hij graag bij de groep gehouden, maar die wilde zelf terug naar de jeugd. Een extra assistent krijgt de Duitser niet. "Omdat er geen geld is", besluit hij. 

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Ziekenboeg NAC stroomt leeg 14 reacties
Volgend bericht
Liveblog: AZ - NAC 168 reacties
Terug naar overzicht
98 Reacties
123    
Buurman

Vanuit Hyballa gezien zeer goed te begrijpen. Ook eerlijk. Of we met Hyballa beter af zijn dan met Willem gaan we de komende 5,6 wedstrijden zien. Van WW is zijn opstelling ook te begrijpen. Die gast wast stik enthousiast en stond te popelen erin te mogen vliegen. Ernstig verwijtbaar is de directie van NAC die dit totaal verkeerd heeft gemanaged. Jammer genoeg is er weer een groot probleem ontstaan dat hoe dan ook geld gaat kosten. Verder blijf ik van mening dat NAC een goede ervaren spits had moeten halen. Maar goed het is nu aan Hyballa te laten zien hoe hij dit oplost. Hij stelt dat hij al 25 jaar trainer is , in vergelijking met hem is Willem een broekie, dus neem ik aan dat hij weet wat hij gaat doen. Ik hoop dat Hyballa NAC op de rails krijgt. Op naar AZ en jong Ajax.

5    
Seuter

Wie moeten we nu nog geloven iedereen veegt zijn eigen straatje schoon en als ze Pinokkio heten liepen er nu veel met LANGE neuzen rond.

44    
Fred1

Heel simpel, de deur definitief sluiten voor die Weijs en er nooit meer in.
Talent of niet zulke machtswellustelingen passen niet in een BVO waar om elk puntje gestreden moet worden.
Wat verbeeld die kerel zich?
Gewoon opzouten Willem.
Sterke taal van Hyballa.
En toch wel vreemd dat een selectie op bijna 3/4 van de competitie nog niet fit blijkt te zijn , nu weten we ook waar al die blessures vandaan komen.
Hoe Dogan over het veld sjokte was alleszeggend en tenenkrommend, ik merkte toen al op dat deze groep verre van fit is en power mist.

35    
Tom076

Duidelijk verhaal, het bestuur heeft voor peter gekozen waardoor willem op de 2de plaats is gekomen.
Of het een goede keus is weet je nooit op voorhand maar prima dat het zo gegaan is.
Gewoon prima gehandeld door het bestuur.

-42    
Jss

Hierin is Weijs toch wel het meest respectvol omgegaan van de twee. Zoiets hou je binnenkamers, maar goed iedereen zal wel de polonaise achter Hyballa aanlopen omdat hij zo eerlijk is. Nee, dit is heel oncollegiaal. Je werkt beide voor NAC Breda en hiermee doe je onze club geen eer aan.

68    
signase

Trainers zijn alfa-mannetjes. Dit had Weijs ook niet moeten proberen bij een Van Gaal, Advocaat, Ten Hag of Van Bommel. Oke, goed, bij Ultee was hij er mee weg gekomen. Maar bij Hyballa dus niet. Ook een duidelijk signaal aan de spelers: deze trainer laat niet met zijn voeten spelen.

-69    
10Dora

De Duitser gedraagt zich nu al als olifant in een porseleinkast. Nog geen twee weken in dienst en nu al twee collega trainers (die langer bij de club zitten en als veelbelovend te boek staan in het land) tegen zich in het harnas gejaagd. Peter vergeet alleen dat de spelersgroep wegliep met Willem Weijs. Kwestie van tijd voordat de bom barst. Peter haalt de kerst (ook) niet.

123    
Buurman

Vanuit Hyballa gezien zeer goed te begrijpen. Ook eerlijk. Of we met Hyballa beter af zijn dan met Willem gaan we de komende 5,6 wedstrijden zien. Van WW is zijn opstelling ook te begrijpen. Die gast wast stik enthousiast en stond te popelen erin te mogen vliegen. Ernstig verwijtbaar is de directie van NAC die dit totaal verkeerd heeft gemanaged. Jammer genoeg is er weer een groot probleem ontstaan dat hoe dan ook geld gaat kosten. Verder blijf ik van mening dat NAC een goede ervaren spits had moeten halen. Maar goed het is nu aan Hyballa te laten zien hoe hij dit oplost. Hij stelt dat hij al 25 jaar trainer is , in vergelijking met hem is Willem een broekie, dus neem ik aan dat hij weet wat hij gaat doen. Ik hoop dat Hyballa NAC op de rails krijgt. Op naar AZ en jong Ajax.

17    
D'n Wim

And the soap continues...

Ondertussen is de term ''het is nooit saai bij nac'' wel eentje die niet alleen mij, maar ik denk wel meerderen hier de neus uit komt.

Was het hier maar goed geregeld.... en goed georganiseerd... en gestructureerd.. en saai..

11    
Ivo

Zo jammer dat dit allemaal via de media moet. In iedere organisatie gebeuren dit soort dingen. Interne verschuivingen, mensen met ambitie die hogerop willen, en alle positieve en negatieve dingen die daar bij horen. Soms krijgen mensen kansen en soms zijn er teleurstellingen.

Weijs wordt hier publiek afgestraft omdat hij ambities heeft en probeert er voor zichzelf een zo goed mogelijke positie uit te slepen. Weijs zelf is netjes geweest en heeft alles binnenskamers gehouden. Hij heeft niks gelekt en is nu toch de pispaal.

Bij NAC komt iedere natte scheet in de krant. Bij andere clubs gebeurt dit niet, of in ieder geval veel minder. Ik krijg een beetje plaatsvervangende schaamte bij dit soort artikelen. Medewerkers worden gewoon als stront behandeld, dit doe je toch niet? Hyballa moet dit gewoon niet doen. Hij had moeten zeggen dat het een interne aangelegenheid is.

45    
SjorsNAC

Ik vind het heerlijk om te lezen dat er nu een echte baas rondloopt die duidelijkheid schept.

Hyballa is nu de hoofdtrainer en is met volle verstand binnengehaald, hij gaat nu gewoon zijn ding doen. En mensen die na 1 wedstrijd de trainer gaan lopen afzeiken sporen niet. Hij zit met rommel van ruud en tom volgend seizoen kunnen we los gaan als het dan niet loopt. En tegen az kunnen we wel eens verliezen niet waar?

20    
Buurman

Dat WW door niet naar buiten te treden verstandig is begrijpt iedereen. Wat Hyballa doet is niet verboden , maar hij moet het nu ook wel laten zien. Ben benieuwd.

34    
Tombola Breda

Benieuwd naar Willem Weijs zijn kant van het verhaal. Maar vooralsnog snap ik de reactie van Hyballa volledig. Hij is immers ook hoofdverantwoordelijk. Dan kun je als assistent toch ook niet eisen om overal in mee te kunnen beslissen? Dat zou mooi zijn. Overal je invloed op uitoefenen maar zodra het slecht gaat mag Hyballa de klappen opvangen.

Als Weijs verstandig was geweest had hij zich geschikt naar de rol van 3e assistent. Dan had Hyballa hem van dichtbij kunnen meemaken en had hij vanuit een natuurlijk en constructief process steeds meer taken en verantwoordelijkheden kunnen krijgen. Maar dat gaat hem waarschijnlijk niet snel genoeg.

6    
Cool Hand

Hyballa heeft 1 probleem: hij heeft geen geweldige selectie. Alles staat of valt met resultaten. Het zal de buitenwacht worst zijn hoe hij zich gedraagt als hij wint en promoveert. Echter, als zijn team matig presteert en hij maakt overal vijanden, dan haalt hij, zoals een aantal hier hebben opgemerkt, de kerst niet.

24    
signase

Hebben we eens een trainer die transparant is, is het weer niet goed... :-)

Weijs heeft het wisselend gedaan tijdens zijn periode aan het stuur. Tegen PSV goed, tegen andere teams een stijgende lijn in het veldspel, maar zonder rendement, zodat er veel punten verspeeld zjin. Voor de goede orde: hierbij stond Dogan in de spits, die schopte er vorig jaar nog twintig in bij Top Oss. Je kunt de gebrekkige productie IMHO dan ook niet helemaal afschuiven op het gebrek aan een goede spits.
Wat echter buitengewoon schokkend klinkt, zijn de volgende woorden van Hyballa: "Dit team is niet fit." Heeft Hyballa andere (Duitse?) criteria voor fitheid of heeft de technische staf voor Hyballa's komst gefaald? Het lijkt er sterk op dat de zweep erover gaat de komende tijd, benieuwd hoe we dat terug gaan zien in het veld.

18    
H.V.M.

Lekker begin allemaal!
Wie er nu al in deze Real Soap gelijk heeft laat ik hier maar in het midden.
Feit is dat de sfeer binnen NAC er zo niet beter op zal gaan worden en de prestaties evenmin.

Het stokpaardje van Hyballa is een superfitte selectie.
Opzich natuurlijk niets mis mee, maar om nu hard van de daken te schreeuwen dat ze niet fit genoeg zijn is lichtelijk overdreven.
Tegen o.a. PSV was daar toch weinig van te merken.
De inkt van zijn handtekening is amper opgedroogd, maar je gaat je nu al afvragen of dit wel een gelukkig huwelijk gaat worden!
15    
Van "taajlaand

Hyballa verteld hier de zaken zoals ze ervoor staan, en waarvoor hij hopelijk gehaald is.
Houdt ik van, duidelijke taal!
Zal absoluut zijn eisen op tafel gelegd hebben tijdens de sollecitatiegesprekken, en ons 'bestuur en technische staf'zullen hier ook van op de hoogte zijn.
Zo ook Willem zelf, wist dat hij TIJDELIJK voor de op dat moment even de 'beste oplossing' voor NAC, voor de groep zou staan, maar ook dat hij moest wijken i.v.m. geen (nog) verplichte papieren.
Erg zorgwekkend dat de bovenste 'organisatie' dit zo ver kan laten komen, zodat deze texten via de krant naar buiten komen.
Smullen voor de media, pijnlijk voor spelers, vorige trainers, maar vooral voor ons, het (nog steeds) hondstrouwe publiek.
Schandalig ook dat het met de fitheid van de selectie zo matig voor staat....
Ook dat konden wij helaas veel te vaak constateren.
Waar we nog wel eens wat voetbal zagen in de eerste helft, werd het spel in de tweede , op PSV thuis na, nooit beter op.

Hoop van harte dat Hyballa zijn woorden waar gaat maken.

6    
Heksenketel

Wat voegt het toe om dit via de pers (boodschap van dezelfde strekking staat vandaag ook in De Telegraaf) te uiten? De vraag stellen is het antwoord geven: Niets en dan ook helemaal niets!

Hyballa had kunnen zeggen, "Ik heb bij mijn aanstelling de afspraak gemaakt mijn eigen assistent mee te nemen. Voor de rest moet u bij NAC zijn."

Overigens inhoudelijk met hem eens.

-5    
Van "taajlaand

Sorry voor de slechte basis grammatica hierboven....D-T dan wel D/T, te snel zitten typen....

-6    
sjef de gevulde koek

Hyballa en Weijs hadden hier gewoon samen uit moeten komen maarja Ego boven de Club dus. Wel heel appart dat dit nu in onze situatie gebeurd. Er moet alles gebeuren om de playoffs te winnen. Die kans is hoe ver nu ook wel degelijk aanwezig. Als je gister zo'n Ado ziet zijn er altijd kansen. Alle neuzen moeten dezelfde richting op.

9    
Nac58

Hulde aan Peter, weg wezen al dat geleuter van andere , fit worden en voetballen laat de voetjes maar eens spreken. Maar wat moet hij zich kapot geschrokken hebben over het niveau, moet nog zien dat er iets van te maken is.

-32    
Los Pollos Hermanos

Deze trainer zorgt alleen maar voor nog meer onrust binnen NAC. Zo verschrikkelijk vol van zichzelf, walgelijk. Dit soort berichten houd je binnenskamers.

Gisteren vertelde ik u al dat Hyballa alleen maar bezig is met dubbele ren je rot trainingen waar de selectie zo over klaagt. De selectie heeft behoefte aan een duidelijke taakverdeling. Wie doet wat, waar en wanneer. Ze lopen als kippen zonder kop over het veld. Onder Willem leek er eindelijk een plan te zijn. Een idee achter voetbal. Dit is weer helemaal overboord gegooid door deze rare Duitser. Rennen, rennen, rennen en de rest komt goed.

De selectie niet fit? Ga toch weg. Alleen onze zelfbenoemde 'top trainer' Fred 1 had dat natuurlijk al gezien (net zoals de wedstrijd tegen Oss die we eindelijk in zijn gedroomde opstelling speelde. Slechtste pot van het seizoen), maar verder is hier nooit ook maar iemand geweest die daar iets over heeft gezegd. Omdat het ONZIN is. De selectie is conditioneel prima. Er is geen wedstrijd geweest dat je het idee had dat de tegenstander fysiek veel beter was. Maar nu is het ineens een issue. Wat een gelul.

Deze trainer brengt meer ellende dan goeds. De spelers, zoals ook al eerder benoemd, zijn totaal niet blij met deze pannekoek. Ze moeten hem echt niet. Dit gaat zijn afspiegeling nog wel krijgen op het veld.

Vanavond is geen eerlijke graadmeter. Als AZ dat duel serieus neemt (hebben Europa en zicht op titel) dan wordt het een slachtpartij die haar gelijke nog moet treffen. 5-0, 6-0 is niet onmogelijk. Maar daarna zullen jullie zien dat het niet beter zal gaan met NAC. Ze willen niet voor Hyballa door het vuur gaan.

Meester ren je rot. Zo wordt hij genoemd.

4    
Otjes

Hyballa kan dan wel duidelijk zijn en z’n eigen waarheid creëren.

Het is nog steeds zo dat hij wel een team moet creëren. Lukt hem dat met veel schreeuwen en openlijk mensen afvallen?

We gaan het zien.


6    
Chapuisat

Door aan te geven "niets te kunnen zeggen" weet Weijs zelf ook wel dat er veel gespeculeerd gaat worden. Ook dan wordt er olie op het vuur gegooid.

Bij zijn aantreden deed hij het om "de club te helpen." Nu hij terug moet is hij gefrustreerd (wat ik ook begrijpen kan), maar had ook kunnen melden dat hij zijn taken weer gewoon oppakt bij de jeugd.

Wat hij nu doet komt niet ten goede aan de rust bij ons clubkuh!

11    
Breda-Loyal

@signase

Hyballa heeft inderdaad een andere opvatting over fit zijn

Het voetbal wat hij wilt spelen vergt echt conditioneel veel van een speler met het constant druk zetten en lopen.

Je zag ook tegen Oss dat ze op een gegeven ogenblik ( met een paar uitzonderingen zoals Verschueren, Van Hecke en Rierra ) het team kwa energie op was.

9    
Wanny

Niet fit wellicht om het spel te spelen dat de nieuwe trainer voor ogen heeft. Tegen PSV hielden ze het vol, maar stonden we wel voornamelijk gegroepeerd op eigen helft af te wachten.

En er zijn continu geblesseerden, die zijn dus ook niet fit.

18    
enaaceebrera

Je kunt zowel Weijs als Hyballa niets verwijten. Het probleem zit hem er echter (weer) in het feit dat de directie dingen heeft beloofd aan Weijs die ze niet waar hebben kunnen maken omdat Hyballa met een eigen pakket aan eisen kwam.

Dat kun je Hyballa niet kwalijk nemen, is zijn goed recht bij een sollicitatie ronde. En Weijs kun je het niet kwalijk nemen dat hij eerder gemaakte beloftes/afspraken nagekomen wil zien worden.

De idioterie zit erin dat er eerst enkel naar een hoofdtrainer werd gezocht, omdat de assistenten toereiken waren, maar er uiteindelijk voor een trainer werd gekozen die dat anders zag.

Goed, Peter staat 0-1 achter en Willem voelt zich genaaid. En dat allebei buiten hun schuld om. De schuldigen denken dat wij dom zijn, zoveel is gisteren wel duidelijk geworden

-21    
Cool Hand

"Niet Fit". Geen enkel team in het Nederlandse voetbal is fit vergeleken met Liverpool of bijv. Leipzig. Bedoelt Hyballa dat? En dat gaat hij nu opeens bewerkstelligen? Succes kerel. Het zou je maar gezegd worden trouwens. Het kan best zijn dat een paar spelers minder 'fit' zijn dan zou moeten, maar één ding heb ik zelf als trainer geleerd en dat is dat je een groep nooit over één kam moet scheren. Als speler vond ik dat verschrikkelijk, had je je stinkende best gedaan, kreeg je op je flikker omdat het team verzaakte. Kan ik toch niets aan doen?

18    
Buurman

Wat me hooglijk verbaast stelt me gelijktijdig enorm gerust. Een groot deel van het probleem is, volgens Hyballa, een gebrekkige basis conditie. Verbaast omdat dit juist een hot item was/is van onze TM Tom. Kali mocht om 3 kg teveel gewicht gelijk vertrekken. Wat me enorm gerust stelt is dat dit door Hyballa geïnventariseerd probleem ; te weinig conditie, bij een jonge ploeg zeer gemakkelijk op te lossen is. Daar is Hyballa direct op zijn trainingen ook mee begonnen. Een en ander betekent dus dat de resultaten zeer snel zullen gaan verbeteren. En dat is wat wij willen !

19    
Pedro

25 jaar trainer waarvan nog geen 5 jaar als hoofdtrainer van een BVO en bij alle 4 clubs ontslagen. Dat is ook echt om trots op te zijn ja.
Bovendien kan hij wel roepen dat het elftal technisch te kort komt, geen speldiscipline heeft en nu ook al niet fit is.
Maar hij stelt zelf de 2 spelers met de minste techniek op(Stokkers en SvH). En ik zag in de door WW gespeelde wedstrijden juist een prima speldiscipline waarin ze uit bij Excelsior en GA Eagles zga niks weg gaven en de sheidsrechter 2 keer roet in het eten gooide(terwijl bv Eagles al 22 wedstrijden ongeslagen was). En ook tegen PSV boekte die gewoon een verdiende overwinning met verzorgd spel. Als ze niet fit zouden zijn dan is het wel heel vreemd dat alle goals onder WW in de 2e helft zijn gescoord en ook de statistieken beter waren(meer balbezit, doelpogingen en schoten op goal). En je hebt zat spelers met een prima techniek(anders kun je niet zo dominant spelen als onder WW waarbij ze dat niet deden op basis van hun fysiek), je mist alleen bepaalde type spelers zoals buitenspelers en spelers met scorend vermogen.
Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen maar ik ben betwijfel of deze aanpak gaat werken. Daarom hadden ze gewoon WW moeten laten zitten want daarbij was duidelijk een klik en een een vooruitgang te zien(en van dat geld had je dan mooi 2/3 goede spelers kunnen halen dan had ik er alle vertrouwen in).

14    
11Olsen

Klasse trainer! Duidelijkheid, dat is wat er nodig is. “ ik kan hem niet bieden wat hij wil, dan houdt het op” , “ we zijn hier om punten te pakken”. Ik denk dat Willem hier lering uit trekt en vraag me af wat hij gaat doen al hij ergens hoofdtrainer is en er komt een assistent van pak hem beet 15 jaar jonger zijn kamer in en zegt: “ ik wil een groot deel van de trainingen leiden”. Ik vermoed dat hij terug denkt aan zijn gesprek met Hyballa.

“Halve maatregelen en ja maar” , hadden geleid tot een ontevreden hoofdtrainer én een ontevreden assistent. Wat Tom en Luuc voordien met Willem hebben afgesproken is niet aan Peter Hyballa.

Succes trainer!

4    
Nachoreca1

Ben nou klaar met en over willem. Resultaten godverdomme! Stikt mij die Limburger nou.. we staan er kut voor en hoop en bid op beterschap op het sportieve vlak. 1 punt thuis tegen oss....man man man

17    
Someren NAC

Groot gelijk Peter, eindelijk eens iemand die met de bezem er doorheen veegt en zegt waar het op staat. Het wordt verdomme eens tijd dat er een hecht en fit team gesmeed wordt van deze mannen. Geen tijd voor haantjes gedrag. Één gezamenlijk doel: promotie en daar moet alles voor wijken. Wie niet mee wil, moet wijken.

5    
Misterbean

Dit heeft weer ALLES te maken met beloftes van NAC die niet nagekomen kunnen worden. Er is weer eens een keer helemaal niet goed over nagedacht over de keuzes, waardoor verschillende mensen zich maar weer eens voor het hoofd gestoten voelen. AD en TM acteren als Peppi en Kokki in een porseleinkast, wellicht als stromannen van ..... Zo jaag je iedereen die nog over is en kan bijdragen aan NAC de deur uit (zoals er al zovelen de deur uit zijn gejaagd). En het ergste is: er wordt helemaal niets van geleerd, het blijft zichzelf maar herhalen.

8    
Buurman

Beste Pedro. Je goed geschreven reacties ( eerder analyses) gebaseerd op feitenmateriaal vallen me al enige tijd op. Klasse. Ik lees ze graag.
Maar .... laten we hopen dat de aanpak van Hyballa gaat werken. Je weet het in het voetbal nooit zeker en de bal ligt nu in ieder geval voor 100 procent bij Hyballa! Ik hoop dat er over een 5,6 wedstrijden een goed draaiend elftal staat.

10    
Fanneke

Tja dat noemen ze nou een Duitse winnaars mentaliteit. Kan me vinden in de worden van Hyballa. Bovendien tellen alleen de punten.

1    
Van "taajlaand

Hoi Pedro,

Als persoon vond ik Willem heerlijk om te horen op BSR na de wedstrijden, kwam ook duidelijke taal uit.
Maar, het voetbal was aantrekkelijker om naar te kijken t.o.v. Brood, toch pakte ook hij TE weinig punten tegen Helmond en Excelsior.
De wedstrijd in Deventer zouden wij overigens ook niet gewonnen hebben, ook te weinig kansen daar, en 0-0 had voor Go-Ahaed wederom geen verliesbeurd opgeleverd.
Pingel tegen blijft jammer, maar ook één puntje daar was voor ons te weiniig, helaas.....

11    
Pedro

@Buurman
Thanks! Natuurlijk hoop ik ook dat het werkt en ik sluit het ook niet helemaal uit.
Alleen moet Peter goed uit kijken dat hij al zijn krediet(zijn enthousiasme bv spreekt de spelers vast aan en o.a. Olij was aanvankelijk heel enthousiast) niet verspeeld door zijn spelers af te vallen in de media . Ook kan hij zich beter op de vlakte te houden over WW want daar heeft de spelersgroep ook een zwak voor.
Hij gaat teveel als een olifant door de porceleinkast en dat kan hem op gaan breken. Zeker ook geziende zware aankomende wedstrijden waardoor succes misschien uit blijft op k.t. en waardoor je kans hebt dat de chemie binnen 1-2mnd al helemaal weg is.

10    
ouwe spionkop

Duidelijke taal van Hyballa. Hij is de trainer de komende anderhalf jaar (laten we hopen langer).
Alle hens aan dek nu. Geen ruimte voor lui die moeilijk doen. Alle neuzen dezelfde kant op.
Aanvallend simpel voetbal en geen tikkie takka meer.
Een trainer naar mijn hart!
Gas erop!

12    
Harrie

Yadran krijgt de laatste weken veel insite informatie. Het lijkt erop dat de directie hem wil gebruiken om "hun waarheid" naar buiten te brengen.

5    
Nacdictive

@los pollos: we zijn het af en toe oneens geweest maar als jouw woorden waar zijn (wat ik geloof) dan krijgen we gewoon een Moniz scenario: uren op het veld staan (kwantiteit boven kwaliteit)..
on topic: Ik geef Hyballa wel eerlijk de kans en brand WW niet af, waarschijnlijk zit de discrepancy bij NAC.. NAC heeft eea beloofd, ze zagen de deadline naderen, kozen eieren voor hun geld en voila, zie wat er gebeurt.

15    
De Bolle Damen

Wat ben ik blij met Peter Hyballa!
Allereerst een trainer die eindelijk ziet dat in het huidige voetbal ( en zeker in een competitie (lees KKD) waar het niveau laag is en vooral rennen en vliegen is) dat fitheid en de fysieke gesteldheid van groot belang zijn.

Het voetballend vermogen is aanwezig bij NAC (t.o.v andere KKD teams) dus is fitheid een must.
Onbegrijpelijk dat er spelers bijlopen die zichtbaar niet fit zijn. Vroegen kon je parasiteren op talent. Een luie nr 10 met een bovenmatig inzicht en dito trap techniek of een overgetalenteerde buitenspeler konden vroeger makkelijk mee komen. Maar zet bijv. Edwin Gorter, Rene vd Gijp eens in een willekeurige selectie en ze doen niet mee, garandeer ik je.
Het mooiste voorbeeld zijn bij NAC Verschueren, Riera en Van Hecke. Zij zijn onderscheidend omdat ze top fit zijn en niet per definitie de meest getalenteerde. Dogan, Luka Ilíc en vd Gaag zijn getalenteerder maar zakken door het ijs vanwege gebrek aan fitheid.

Weijs moet niet zeiken. NAC speelde prima onder hem en ik zie in hem een uitstekende trainer voor de toekomst. Maar wel van een elftal wat fit is en naar voren voetbalt. Ook wat dat betreft heeft Hyballa het goed gezien: het moet opportunistischer ; meer en sneller naar voren gericht en met meer mensen in de 16. Daar moeten we komen/zijn om te scoren.
Jammer dat Hyballa geen goede spits heeft. SvH en FS laten (nog) niks zien.
En zoals vriend JC al zei:”je moet schieten om te scoren”.
Dus hup Hyballa en hup NAC!

2    
DunErwt

Je moet adem halen Hyballa ander krijg je zon benauwde situatie

11    
Breda 1965

Dit zijn toch geweldige tijden hier op BSR.Ik vermaak me kostelijk....Ik denk dat Hyballa de enigste is die geen GEBAKKEN LUCHT verkoopt

3    
Johan Apeldoorn

Typisch NAC! Er wordt geen beleid uitgestippeld en het bestuur gaat voor de korte klap. Totaal geen regie.

Reacties van een assistent en de nieuwe hoofdtrainer. Ik begrijp Hyballa best. Er worden op korte termijn resultaten verwacht en hij kiest met wie hij dat het best kan bereiken.

Maar gaan we daarin mee? Staat de visie van Hyballa de ontwikkeling van Weijs niet in de weg? Zomaar een paar vragen voor Eisenga en consorten.

Tien maanden Eisenga en Van den Abeele... Tja... NAC is er niets mee opgeschoten....

12    
Hugo

Los Pollos,

Mooi betoog, waarschijnlijk ook een kern van waarheid. Maar zo lang je zelf geen j-ajax bent ga je het in de kkd niet redden met 'ajax-voetbal'. Deze k#tcompetitie vraagt om rennen, beuken, vliegen en schaven. Het is niet anders. Echt niet. NAC heeft spelers die echt wel kunnen voetballen, maar deze spelers moeten ook (in)zien dat een wedstrijd tegen pak m beet oss of gae op inzet gewonnen kan worden, met een winnaarsmentaliteit. Laat dat beentje maar eens staan, jank er eens eentje over de boarding. Jaag ze op.

Hopend op een mirakel vanavond groet ik u.

HUP NAC.

4    
Pedro

@van Thaailand
Tegen Helmond Sport ga ik met je mee(al was dat zijn 1e wedstrijd en werd het daarna steeds beter).
Maar als je zag dat onder Brood elke moeilijke uitwedstrijd(Almere en Telstar) nergens op leek en de tegenstander veel beter was kun je toch niet verwachten dat WW ze gelijk allemaal won?
Tegen Eagles was je wel beter maar zou t waarschijnlijk idd een gelijkspel op hebben geleverd(al floot hij heel de wedstrijd wel tegen NAC met ook net ervoor die belachelijke vrije trap en geel voor JPvH).
Maar uit bij Excelsior ben ik ervan overtuigd dat ze hadden gewonnen zonder die belachelijk afgekeurde 0-1, want Excelsior creëerde eigenlijk niks maar nu viel de 1-0 bij de eerste echte aanval van ze.
Dat opgeteld bij thuisoverwinningen op PSV en jong AZ vind ik dat hij t goed heeft gedaan. T wachten was tot Dogan zijn zelfvertrouwen terug vond(als dat t was maar daar gokte WW ook duidelijk op omdat je niet echt een alternatief hebt).
En dat gelul dat je onder Brood nog mee deed want maar 3pnt achter stond op promotieplaats en hij dat verpest heeft.
Nou de laatste 2mnd voor de winterstop haalde Volendam ook al 13pnt meer dan NAC(1,5pnt per wedstrijd) dus was onder Brood niet anders geweest(en was je vast weer weg gespeeld bij Eagles en Excelsior met o.a. Verschuren op RB)

-27    
Dutchbird

Die Duitse Catweazle moet zijn bek houden. Het conflict met Weijs is een conflict van de directie. Zij hebben Weijs van alles beloofd en vervolgens niet waar kunnen maken. Dat ligt echt aan de directie en niet aan Hyballa want Hyballa heeft Weijs niets beloofd.

Maar dat die Catweazle dat nu zo breed uitdraagt in de pers, is koren op de molen voor de advocaat van Weijs. Het bewijst dat de directie haar afspraken niet is nagekomen. Hoe duidelijker Hyballa dat maakt hoe groter de kans dat NAC bij de rechter geen poot heeft om op te staan, want het is of zit heel dicht bij onrechtmatige daad.

Dit wordt een publieke schandpaal voor de directie van NAC of een nog kostbaarder onderhandse schikking met Weijs en zijn advocaat.

-1    
Willem 4,5

Misschien wordt het tijd dat we eens een psychiater inhuren bij de club om alle zaken eens te annaliseren. Er is elke dag wel wat aan de hand, dat kun je de leiding wel kwalijk nemen. We zijn toch een voetbalclub of zijn we een inrichting voor probleemgevallen?

9    
Zin An...

Hebben we dat ook weer gehad. Iedereen weet nu dat Hyballa de langste heeft, en terecht. En doorrrrr..

TvdA heeft nu de interne schone taak om WW en PH weer tot goede vriendjes te maken want als je hoofdtrainer en de belangrijkste persoon van je jeugdopleiding niet door 1 deur kunnen, dan is dat ‘ duurzaam promoveren met flink aandeel eigen jeugd’ natuurlijk bij voorbaat kansloos.

Kortom, iedereen binnen NAC dus nu verder z’n klep dicht en gewoon z’n werk doen en zie het eindelijk eens op de rails te krijgen. Het is echt te gek voor woorden dat een club met zo’n grote achterban en zo’n potentieel er zo beroerd voor staat. Zou gewoon standaard subtop ere moeten zijn, geen middenmoot eerste..

8    
Fox

Kees van Wonderen werd afgewezen omdat hij niet complementair is aan WW. Nee, dit past een stuk beter...

-10    
Los Pollos Hermanos

@NACDICTIVE

Niet eens zijn is net erg. Zolang e.e.a. maar met een beetje respect gebeurd, zijn dit soort discussies prima. Als we het allemaal eens waren, werd het hier ook maar een saaie bedoeling.

Gisteren werd ik massaal afgebrand als leugenaar en luchtfietser toen ik vertelde dat de groep alleen maar dubbele trainingen krijgt met rondjes rennen. Naar nu blijkt, is daar i.i.g. een gedeelte van waar. Ik bedoel maar, feiten liegen niet. Uiteindelijk komt de waarheid altijd boven tafel.

Zo ook hetgeen ik stel dat de spelersgroep deze man niet moet. Niet alleen vanwege zijn 'meester ren je rot' titel (ja, zo wordt hij echt genoemd) maar ook vanwege zijn openlijke kritiek op WW. De selectie mag WW graag. Zij staan volledig achter hem. Zij zijn niet blij met de kritiek die Hyballa levert op WW. Dit komt mede door de openlijke liefdesverklaring die de spelersgroep heeft gedaan m.b.t. WW aan het adres van onze frietbakkende zuiderbuur. Dat daar niets mee is gedaan, net zoals de roep om een winger en een spits vanaf November 2019, word Tom niet in dank afgenomen door de selectie. (Er werd namelijk toen al toegezegd dat er 3 versterkingen zouden komen) Kortgezegd: Ze moeten 'm niet. Net als trainer Hyballa.

Natuurlijk, ik ben het eens met de stelling dat spelers gewoon hun bek moeten houden in deze situatie en pas praatjes mogen krijgen wanneer daar prestaties van gelijke strekking tegenover staan, absoluut. Desondanks bevinden we ons in een spagaat waar Ebke Zonderland nog last van de lies zou krijgen. Waarom dan? Omdat we langzaam zakken tot het niveau dat er straks echt helemaal niemand meer voor NAC wil voetballen. Als trainer moest je al knettergek zijn hierin te stappen, omdat je sowieso nooit meer serieus wordt genomen door welke trainer dan ook (tadaaa, zie Peter Hyballa) maar ook als speler begint er nu een situatie te ontstaan waarin je NAC Breda liever niet meer op je CV hebt staan.

Het is een pijnlijk aanzicht voor ons allemaal, zoveel is zeker. De verdeeldheid binnen NAC en in onze eigen achterban is groter dan ooit. Grote voor- en tegenstanders. We gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik vrees het ergste.

0    
D'N Klaagmuur

Het is natuurlijk maar net hoe je iets doet. Je kunt als WW zijnde op een iets op een nette manier vragen of je kunt eisen gaan stellen. Iemand die zegt "is het mogelijk dat ik trainingen alleen leid" Of iemand die zegt "Ik wil trainingen alleen leiden". En dan nog is NEE een terecht antwoord van Peter, aangezien hij als hoofdtrainer is aangesteld.

Maarja we weten allemaal niet hoe de gesprekken zijn gegaan, dus we kunnen blijven gissen tot we een ons wegen.

17    
henk

@LPH
Sinds wanneer interesseer jij je voor respectvol omgaan met anderen? Jij gebruikt hier constant krachttermen en bijnamen voor allerlei lieden. Maakt mij verder niet uit. Anders zou het maar een saaie bedoening worden.

Verder vind ik die zwaardere/ langere trainingen juist erg goed. Onze spelers presteren, op een paar na, fysiek en conditioneel ondermaats. Als ze ooit een stapje hoger willen, dan zullen ze er daar ook aan moeten geloven. Verder neem ik de meninkjes uit deze spelersgroep totaal niet serieus. Het zijn allemaal ventjes die net komen kijken. Al geldt dit net zo goed voor de AD, TM en WW.

13    
aan de zijnlijn

Gisteren ook gehoord, in de krant weer: "de selectie is niet fit". Dat wat wij allemaal al 4 maanden zien en zagen met Dogan als stuitend voorbeeld heeft Peter in 3 dagen gezien.

Hoe kan het dat zijn voorgangers dat niet zagen?? Allemaal leuk dat technische en tactische gebrei, maar het begint met fitheid en conditie.

Een verademing deze man, gelijk Dogan op de bank. Hopelijk krijgen ze hem op tijd fit voor de Play-offs, dan hebben we er wellicht nog wat aan.

12    
40jaarNAC

Peter zijn antwoord is eindelijk NOAD.
Hij moet inderdaad helemaal niks.

23    
Tombola Breda

@LPH, die geruchten deden zich ook voor bij de Ajax selectie in de eerste maanden van Ten Hag. Spelers zouden Ten Hag niet pruimen omdat hij werkelijk tot in de kleinste details als een perfectionist overal bovenop zat. En sommige spelers zouden een karikatuur van hem hebben gemaakt door hem stiekem te imiteren met zijn hese stem en accent. Dan zou je kunnen stellen, dat komt nooit meer goed. Maar uiteindelijk zijn ze daar een kampioenschap, bekerwinnaar en halve finale championsleage verder...

Wat ik daarmee wil zeggen is dat verandering van leiderschap in vele gevallen soms lastig te verwerken is voor een spelersgroep. In het bedrijfsleven is dat niet anders. Verandering geeft in eerste instantie onrust. Maar dat moet je gewoon tijd geven. Hyballa is een mix tussen menselijk/empathisch maar tegelijkertijd ook strikt. Ik kan mij vinden in de visie van TvdA die stelt dat juist die mix ervoor zorgt dat Hyballa het type trainer is die deze jonge ploeg nodig heeft.

Dus ik begrijp het sentiment wat wellicht bij sommige spelers in de groep heerst. Maar als je daar je oren naar laat hangen ben je verkeerd bezig. Want dan laat je een visie/strategie afhangen van, met alle respect, een groep jongens met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar die naar verwachting binnen 2 tot 3 jaar weer bij een andere club spelen. Luisteren naar signalen van de mensen die voor je werken is zeer belangrijk. Maar tot een bepaalde mate. Anders wordt het een ongezonde situatie.

Waar ik mij wel zorgen over maak is dat er in dergelijke situaties (volwassen) spelers horen op te staan die collega spelers durven aan te spreken en korte metten maken met opmerkingen als 'ren je rot trainer'. Meteen de kop indrukken. Maar dat type spelers heeft de huidige NAC selectie helaas niet. Hoewel ik dat wel enigszins zie in Monsalve, Riera en hoewel iets jonger nog, Olij. Zoals naar het schijnt Tadic ook achter Ten Hag is gaan staan en daardoor het negatieve sentiment heeft weten te keren.5    
Seuter

We moeten op Zoek naar types als Koos Waslander,Gerard den Haan en John Smit .
Maar bestaan zulke spelers nog wel?

-13    
Ernie

Hier gaan ze nog veel spijt van krijgen bij NAC.

14    
Belgische Naccer

Het enige wat Hyballa moet doen dit seizoen is dat er voor het begin van de Na-competitie een fitte vechtmachine staat, die voor elkaar door het vuur gaat en dan in de nacompetitie gewoon 2x van ADO winnen.

Zo moeilijk is het allemaal niet. De rest is BIJZAAK. Gezeik is er altijd bij NAC. Dat zal altijd zo blijven.2    
Zwampie

Ww doet hierbij niet onder t.o.v Peter.
Beide treden naar buiten en geven een signaal af, en ook in de media.
Dat Willem echter te kennen geeft nu niet teveel te willen zeggen ,zegt helemaal niks. Hij geeft wel aan dat de situatie nu niet goed is. In zijn onervarenheid denkt hij echter en meerdere doordat hij wel een signaal afgeeft maar niet open en duidelijk is dat hij het netjes doet.
Peter is wat hier betreft gewoon duidelijk in, willem gaat eerst eisen stellen en omdat Willem het niet mag ,laat hij zijn eigen kans schieten om ervaring op te doen, en zich te bedanken. Later als hij gaat nadenken wilt hij hier op terug komen en is dan weer ontevreden als Peter zegt hier nu niet in mee te gaan.
Wie de beste keuze is of was moet nog gaan blijken , ik heb hier nog geen voorkeur in, ook Peter verdient een kans en ondanks dat het bij Willem de betere kant in leek te gaan wil het nog niet zeggen dat Willem de oplossing was. Ook hier veel verliespunten en was ook niet alles goed.

Een ding kan je van Peter in ieder geval niet zeggen, duidelijk is hij wel.
En wat zou je zelf doen. Als je collega vandaag niet wilt helpen om iets af te dwingen en dan daarna als hij het niet gekregen heeft dan maar weer wel je wilt helpen

1    
Bredafun

We horen t nu van 1 kant, Maar zitten we er op te wachten? Nee, belangrijker is voor ons dat NAC gehandhaafd blijft, en zich sterker ga maken. Bij de playoffs moet er een zelfverzekerd & sterk scorend NAC staan.

2    
Willem 4,5

@tombola. Wijze woorden!

2    
EN73

Hyballa gaf gisteren op de forumavond aan dat Molhoek er zelf voor gekozen heeft om terug te gaan naar onder-17 wegens privé redenen. Eisenga gaf aan in gesprek te zijn met Weijs over invulling volgend seizoen met in het achterhoofd de wijziging in opzet van de competitie voor jNAC. Wat zorgen baart is dat er geen lijn zit in voetbal idee tussen jeugdopleiding en eerste team.

3    
Harrie

Het enige medicijn is goede resultaten halen waardoor de aandacht op het voetbal komt en de rest achter de schermen recht gezet kan worden. De vraag is alleen door wie want Eisinga heeft geen enkel krediet bij het personeel.

5    
rijen

Sfeertje!

1    
Nacdictive

Mooi dat menigeen hier al 'geil' wordt van het feit dat het met de fitheid beter moet(aldus PH) (en dat het langer/meer trainen dus gerechtvaardigd is) maar het een heeft in feite weinig te maken met het ander.
Ik neem aan dat onder Brood (en ook WW) ism de inspanningsfysioloog hier voldoende aandacht aan besteed is om de normen die gewenst zijn te halen, anders is het zeer amateuristisch.. conditioneel/fysiek is veel eenvoudiger te trainen en meten dan het technisch/tactische verhaal
Stel dat de normen die PH hanteert hoger liggen (wat een keuze kan zijn), dan hoef je geen dubbele trainingen af te werken of ellelange sessies, simpelweg je trainingen anders inrichten (meer intensiteit icm de juiste oefeningen) kan al voldoende zijn. Bovenop het feit dat je fysiek/conditioneel altijd gefaseerd op moet bouwen, anders krijg je de rekening vroeg of laat gepresenteerd.

11    
Willemf5

Wordt er nog gevoetbald vandaag?

2    
Ivo

Natuurlijk is fitheid en het fysieke aspect ontzettend belangrijk, en in de technisch beperkte KKD misschien nog wel relatief belangrijker dan in de eredivisie.

We schieten hier ook qua selectie in te kort. Jongens als Van der Gaag, El Allouchi, Dogan, Boussaid, Bohui, dat zijn geen grote stevige kerels. En de broers Ilic hebben wel de fysiek, maar niet de mentaliteit om daar rendement uit te halen.

Toch heb je ook techniek in je ploeg nodig, en vooral spelinzicht. Want dribbelen kunnen de sommige jongens wel, maar nu nog de goede kant op. En met de wat houterige van Hooijdonk ga je het ook niet redden.

Afgelopen vrijdag, die pass op Stokkers, toen hij op de paal schoot. Dat soort ballen wil ik meer zien. Splijtende dieptepasses, Ipv dat ellenlange gedraaf met die bal. Haye gaf trouwens die bal.

1    
NuFfNie

Ik denk dat de mentale fitheit veel slechter is dan de fysieke fitheid. Dat heeft invloed op de speldiscipline.
Mentaal niet fit, minder scherp, minder zuivere passes, slechtere aannames, eerder bal kwijt, twijfel. Gevolg, spelers gaan forceren om het wel goed te doen, en maken dan wss verkeerde beslissingen. Weg speldiscipline.

10    
sjef de gevulde koek

Spelen wij vanavond niet de kwartfinale van de Beker ?

9    
Buurman

Beste LP. Wat je zegt is uiteraard wat je hebt gehoord. Het klopt weet ook ik. Jij bent helemaal geen man om te liegen. Je krachttermen kan ik dikwijls om lachen. Het moet niet saai worden.
Maar ken je het verhaal van de geliefde Meester met draagvlak maar wat minder resultaat. Voor hem komt plots de strenge Meester. Man de groep wil er niks van weten en gilt moord en brand. Tot na een paar weken de resultaten verbeteren. Langzaam maar zeker vindt de groep " de nieuwe" toch ook een fijne vent om voor te werken. En de "vorige" is snel vergeten.
Is dit een diskwalificatie van de "vorige" ? Helemaal niet want het is maar de vraag bij wie werd het meest geleerd voor de rest van hun latere leven. Het is echter hoe de harde praktijk werkt.

Kortom PH is zeer hoog in de boom geklommen. Als hij snel resultaten haalt komt het dik goed. Haalt hij geen of te weinig resultaten is hij einde seizoen gegarandeerd exit. Wat het wordt weet ik , en niemand weet dat, niet. Maar Ik hoop voor NAC, dus voor ons, dat het gaat lukken.

3    
Johan Apeldoorn

O ja... We spelen vanavond ook nog. Kansloze missie als we er niet vol op klappen!

1    
NuFfNie

Iedereen weet wie wat gezegd heeft. Iedereen heeft daar een mening over. Ook Peter. En die geeft hij dan ook. Verstandig? Voor wie? WW, PH, spelersgroep, directie, supporters? Maakt geen zak uit, meningen blijven toch verdeeld. Ik zie het meer als een reactie naar de directie. PH is nu 9 dagen trainer en dit is al een week aan de gang. Niemand, maar dan ook niemand heb ik van de directie horen zeggen, dat er een spreekverbod is, dat alle communicatie hierover via hun, de 2 opperclowns op Friesche doorlopers, noet verlopen. Zij zullen met een oplossing moeten komen en ondertussen geven wij onze ongezouten kritiek op alles en iedereen.

-2    
Kipiani

Het was een trieste, sombere avond. Dit ziet er niet goed uit, maar dat wisten we al.
Alleen al de enorme zelfgenoegzaamheid van Eisenga is verbijsterd. En Tom ? Die is gewoon te licht en niet heel slim.

2    
Vreven4President

Ik ga de buscombi met de Sv niet redden helaas. Iemand die nog wilt, kan zich zo melden bij de Sv en aangeven dat er een kaart is vrijgekomen. Indien je wilt ervoor wilt doneren, dan mag dat.

3    
Kiko

Bouwen op vervuilde grond werkt niet... Het ligt niet aan de poppetjes maar aan de organisatie. Die is ziek. Zolang de patiënt niet geholpen wordt blijft het op deze manier dooretteren. Helaas voor ons trouwe supporters.

-7    
Jeff

Zelfs de nieuwe trainer gaat al mee in de leugens van de directie.. ze doen er echt alles aan om hun eigen onbenul en giga fouten te verdoezelen...
Achterban opzetten tegen WW.. dan denken die domme supporters wel dat we juist gehandeld hebben... kansloos

Schaam je!!! Ze hebben WW schofterig weggemoffeld.. dat is wat er aan de hand is. Kost weer heel veel moeite tijd en geld!

Peter succes vanavond en pep iedereen op!

Maar laat je niet meer voor het zinkende karretje spannen anders trekken ze je mee.. dat is de ervaring van 25jr NACC’er zijn..

12    
11Olsen

Die 15 uitzendkrachten in ons favoriete shirt moeten niet zeiken. Als ze zouden presteren zag de wereld er anders uit en zou er geen Hyballa bij NAC zijn.

Weijs lag goed? Tja, bij de de graafschap en cambuur ook. Van 3 naar 10 punten achterstand. Maar moderne trainer, geliefd ook.

-1    
Henkie

Hyballa..
Brood..
De 8 ontslagen trainers voor brood..
Allemaal 1 pot nat. Niemand krijgt dit brandhout aan de praat.

Het gaat om de kwaliteit van de selectie. Een trainer maakt misschien 5-10% verschil.

Dus ja, weer lekker verstandig om het beperkte budget uit te geven aan een afkoopsom (en kudibamba, stokkers, filipovic, bohui, schouten, allouchi, Dogan) ipv aan een scorende speler (Vloet/Seuntjens bv).

Eisinga en Tommeke, prutsers.

6    
M.H. te R.

ICH MUSS HELEMAAL NIEKS !!

-10    
Ibio

Hyballa zou wel eens de NAC trainer kunnen worden met het kortste dienstverband ooit.

Ik vrees dat hij na NAC-Almere (carnaval) ermee stopt

-12    
1GroteGrap

Belachelijke aanstelling en zal niets dan ellende opleveren, al het klapvee is gewoon medeschuldig aan een decennia lang wanbeleid.

13    
NACPB

Wat ik wel bijzonder vind, is dat er figuren hier op alles en iedereen die binnen NAC werkt kritiek hebben. Iemand is nog geen week in dienst en krijgt nu al een bak stront over zich. Zeer waarschijnlijk was dit ook gebeurd als er iemand was aangenomen. Mag dit ook in dat cultuurhandvestje gelijk na het woord tegendraads ‘negatief publiek’. Laten wij nu eens gewoon met z’n alle achter het team en hyballa gaan staan.

Als ik de reactie zie van Hyballa misschien politiek niet slim, maar wel duidelijk en eerlijk. Dit missen wij al jaren iemand die zegt waar het op staat en wat er speelt.

-7    
Los Pollos Hermanos

Waarde Buurman,

Ik ben zeker geen figuur van liegen. Wat ik zeg is de waarheid. Dit zal de aankomende weken meer en meer duidelijk gaan worden. De rol van Hyballa moet niet onderschat worden in dit verhaal. Deze man drukt op zijn manier een stempel die als -niet prettig- wordt ervaren door de spelersgroep. En dan druk ik mijzelf nog heel mild uit. De bepalende spelers binnen de selectie (iedereen weet wie dat zijn) zijn juist de vaandeldragers in de campagne tegen PH. Als ook jij hiervan op de hoogte bent, ben ik dus niet de enige die zijn bron niet kan / wil vermelden. Er zijn hier vast meer mensen die op regelmatige basis zaken van spelers te horen krijgen.

Het nieuws wat mij, per toeval hoor, toegegeven, afgelopen weekend bereikte vond ik echter dermate schokkend en zover af van het verhaal wat speelt binnen de supportersgelederen, dat ik vond dat ik dit moest delen. Gevolg? Hoongelach. Een luchtfietser, een leugenaar, dat was ik.

Maar ik garandeer u op alles wat ik lief heb, de spelersgroep wil Hyballa weg. Samen met TvdA. De Fries heeft idioot genoeg wel krediet in de groep. Gebroertjes Illic worden al maanden genegeerd door de Belgische en Nederlandse kampen. Met een aantal van de bepalende spelers is door TvdA een verlenging/openbreken van het contract besproken. Zij hebben geweigerd. O.a. door de onzekere toekomst (veel beloftes, niets wordt nagekomen) en de komst van Peter Hyballa.

Geloof maar wat u wilt geloven allemaal, maar over een aantal weken zult u ook hier meer over horen. Wat dat betreft lijkt die Belg eindelijk goede stappen te zetten. Probleem is alleen dat de spelers welke het betreft, gewoon niet meewerken. En dan heb je een serieus probleem.

7    
Expert

Hyballa = Held

Mooi dat Hyballa zo duidelijk is in de communicatie. Wie denk WW dat hij wel niet is? Niks gepresteerd behalve eigen ruiten ingegooid nu. Houdoe en bedankt!

8    
De Bolle Damen

Ik hoop dat ooit we ALLEMAAL een keer juichen voor onze club. Dus ook die notoire negatieve bokhonden die ALTIJD lopen te janken en te zeiken. Ik ben ook kritisch maar oh wat hoop ik dat ze vanavond winnen. Ondanks, dankzij wie interesseert me geen ene dikke reet.
Een mededeling voor al die negatievelingen : jullie pakken never nooit mijn gevoel voor deze ( mijn) heerlijke kut club af!
Hup NAC!
Para siempre

-9    
Dos

Sluit me aan bij LPH.
Helaas spreekt hij de waarheid.

Hyballa is vooral geïnteresseerd in zichzelf, viel bij het eerste de beste interview de spelers af. Puur om zijn eigen hachje te redden.
Deze man is een bron van onrust helaas. De slechtste keuze die ze hadden kunnen maken is hem aanstellen als hoofdtrainer.

Weijs houdt zich juist op de vlakte en laat de conclusies aan anderen. Hyballa maakt hier dankbaar gebruik van en dat is gewoon stijlloos.

-8    
Ernie

Inderdaad Hyballa jij moet helemaal niks. Maar je moet wel je mond houden en gewoon presteren. Dan praten we eind van het seizoen wel verder!!!

1    
Buurman

Beste De Bolle Damen ( prachtige nickname trouwens)
Ik weet niet bij welke groep je mij indeelt , maakt ook niks uit, maar als NAC vanavond wint word ik ook hartstikke gek. NAC heeft in het verleden meer gepiekt als het water aan de lippen stond. De kans vanavond is klein, maar hoop is er altijd.
En geloof me, alle reageerders hier staan straks vet achter NAC. Zeker ook LP want die heeft net zoveel clubliefde als jij en bovengetekende.

Over de situatie met WW heb ik al genoeg geschreven, zeer slecht gemanaged door directie NAC. Schandelijk.

Hyballa kan het tij doen keren, maar hij zal resultaten moeten wegzetten. Of hem dat gaat lukken wordt hypothetisch heel verschillend over gedacht. En dat mag gelukkig ook. We gaan het komende weken zien.

Super benieuwd naar de opstelling direct.

5    
The fly

Ten eerste moeten we eerlijk zijn en allemaal vinden dat een assistent zich moet schikken naar de hoofdtrainer.
Ten tweede kan ik het heel goed begrijpen dat de hoofdtrainer bepaald wie wat doet binnen zijn staf. Al vind ik dat echte clubiconen die iets durven te zeggen behouden moeten blijven voor de club.
Ten derde: who the fuck is weijs om dingen te eisen.

Trainertje had misschien wel niets in d media moeten zeggen, maar dan roept iedereen hier dat ze weer eens iet geinformeerd worden.

kort om: niet zo zeiken. voetballen..

5    
Statler

Opmerkelijk dat door een aantal mensen de directie als zondebok wordt bestempeld in deze kwestie. Het is toch echt WW die zich zelf onmogelijk maakt door deze rol op te eisen? En vervolgens weigert hij om een andere rol op te pakken. Dat is toch echt waar het allemaal mee begint

Ik ben het niet vaak eens met Adrian blanco, maar ik kan me prima vinden in het statement ‘hij is toch geen pep guardiola’.

Ken je plek als assistent. Precies wat Hyballa zegt.

-5    
NAC Support

Nou mensen lopen hier te zeggen dat een megafoon niks is want dat past niet in onze belevingswereld.
Teveel een ultras gevoel en ook reacties zoals “ja ik heb geen zin om naar iemand aan te horen om hem dan na te moeten zingen “

Hoe zit het dan met f7 daar staat toch ook iemand als “capo” en dan volgt derest ( met zingen )
Nee dat is anders?

6    
De Bolle Damen

Beste Buur
Hoe het met Willem W. is geregeld is christal clear. Lees de teksten van Hyballa in de Stem en ik begrijp hem helemaal. Alle trainers zijn passanten en kunnen we binnen no time uitgeflikkerd worden. Dan moet je doen wat je denkt dat nodig is om succes te halen. En uiteraard is Hyballa ook met Hyballa bezig. Hij goed, NAC goed en vice versa. Hij heeft naar mijn bescheiden mening 100% gelijk. Doe maar Hyballa , doe maar wat je denkt dat je moet doen. Je bent tenslotte trainer van NAC. En zijn 3 bevindingen zijn helder:
- spelers niet fit om 90 min gas te geven
- sneller vooruit voetballen / opportunistisch
- meer mensen in de 16
En verkapt ( wat wij ook zien) de spitspositie bij ons clubke is waardeloos bezet !

9    
Klets

Het is nu al een verademing deze trainer. Niet er omheen lullen maar direct en duidelijk!. Als dit de maatstaf is voor wat dit op het veld gaat worden kijken we uit naar nog een paar hele mooie momenten.

-10    
Ernie

Ik durf hier te voorspellen dat deze trainer einde seizoen wordt uitgekotst!

-4    
De Bokke Damen

Gelukkig hoeven we daar bij jouw opmerking geen 4 maanden meer op te wachten.

0    
NACPB

Ik lees hier dat Hyballa alleen met zich zelf bezig is. Kan kloppen heb er geen idee van. Maar is geen enkele trainer dat? Als je kijkt naar Ruud Brood dan heb je duidelijk een voorbeeld. Heeft in het verleden geen speler gemaakt. De successen die hij behaalde bijvoorbeeld NEC was met een team vol oud gediende die boven alles en iedereen uitstak. Nadeel er van was dat de top spelers te oud werden en geen enkele transfer waarde had voor de toekomst. Dit wilde Ruud Brood bij NAC weer doen. Door bijvoorbeeld r seuntjes via ten rouwelaar te benaderen en er zo voor te zorgen dat tva hem wel moest halen. Helaas moet onze Belg zich houden aan wat de geldschieters willen. Jonge spelers halen die in de toekomst geld kunnen opleveren. Dus de grootste egoïst hebben wij dit seizoen al gehad.

4    
SKNL87

Ik hou wel van die no-nonsense recht door zee mentaliteit van Hyballa. Iemand die niet met zich laat sollen, duidelijkheid schept, en hoogst waarschijnlijk zijn eisen en wensen duidelijk heeft gemaakt bij de directie. Een veel benodigde frisse wind naar mijn mening.

Mbt verantwoordelijkheid voor deze situatie zal de waarheid in het midden liggen. Persoonlijk denk ik dat Weijs te hard heeft ‘gebluft’ en heeft verloren - en stuurt daarom nu aan op een vertrek met zakcentje. Vanuit directie meer duidelijke communicatie en ‘accountability’ verwacht ik Om dit soort situaties te voorkomen, uiteindelijk zijn zij verantwoordelijk voor het management van de organisatie. Maar goed, wat mogen we in deze tijden eigenlijk ‘verwachten’...?

Laad alle berichten na dit bericht in