Wij gaan niet opzij

Hyballa nieuwe trainer NAC

DeWeesJr

Het hoge woord is eruit. Peter Hyballa is de nieuwe trainer van NAC. Morgen staat de trainer voor het eerst op het trainingsveld. De trainer tekent voor 1,5 jaar in Breda.

Na het afbellen van Kees van Wonderen, was al snel bekend dat Peter Hyballa de droomkandidaat was. Peter Hyballa is in Nederland vooral bekend van zijn tijd bij NEC, waar hij in het seizoen 2016/17 trainer was. Zijn laatste klus was bij het Slowaakse FC DAC 1904. Daar werd hij eerder dit jaar nog ontslagen omdat hij en de ploeg het niet eens werden over contractverlenging. 

Uiteraard is Tom van den Abbeele (nu hopelijk écht) blij met de aanstelling van de trainer. "We zijn zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. We hebben met meerdere kandidaten gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat Peter Hyballa het beste bij de kernwaarden van de club past. We zijn dan ook erg blij dat we er uit zijn gekomen en kijken uit naar een mooie samenwerking."

Ook Hyballa kijkt uit naar de samenwerking. "NAC is een prachtige volksclub met fantastische supporters. Met dit jonge team wil ik graag aanvallend voetbal spelen. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan de slag te gaan."

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
NAC wil verlengen met Weijs 44 reacties
Volgend bericht
Uitnodiging forumavond 54 reacties
57 Reacties
134   3  
Boom

Herzlich Wilkommen!
Ik hoop dat het een goede match is.

7   60  
Brat

Wat een verrassing..

134   3  
Boom

Herzlich Wilkommen!
Ik hoop dat het een goede match is.

61   5  
Judge M.

Welkom Peter! Volgens mij wordt dat een heel interessante samenwerking met Willem Weijs en Jelle.

COME ON NAC!

44   5  
Scheids!

Supernieuws dit!
Wat hoop ik dat deze trainer NAC weer terug op het hoogste treedje krijgt en NAC weer het smoelwerk terug geeft wat het hoort te hebben!
Veel succes Peter !
Come on NAC!??

35   3  
drsMarcellus

Benieuwd of deze trainer het wel voor elkaar krijgt zijn contract uit te dienen.

In ieder geval succes Peter!!

24   4  
De Bolle Damen

Top!!!!
Ik ga mee met de woorden van Judge!

69   4  
Da Pope

Peter Hyballa lijkt op dit moment de ideale trainer voor NAC. Bevlogen coach met veel ervaring, die graag met jonge talenten werkt. In alles wat ik over hem gehoord en gelezen heb, komt het beeld van een verstandige coach met duidelijke ideeën naar voren. Ik ben enthousiast.

21   225  
JohanB

Waardeloze keuze, wat hebben wij een dramatisch bestuur. Schaam me kapot...

24   3  
Ivo

Welkom en veel succes!

32   8  
Da Huge

Da Pope is een kenner en hij vindt het een goede trainer dus ik ga met hem hierin mee. Herzlich Willkomen Herr Hyballa.

51   5  
NaccieNAC

Ik zie een grote vergelijking qua trainer tussen Hyballa en Vreven. Alleen is Hyballa tactisch een stukje beter denk ik. Mooie keus! Ik ben benieuwd.

Daarnaast ook slim van Hyballa/Bestuur om te starten tegen OSS ipv Excelsior.

34   8  
Bwienet

Net zo fanatiek als Vreven, maar tactisch beter en niet zo'n randebiel af en toe. Dat met het vernuft van Weijs lijkt me een goed duo.

Ik spring voor NAC!

26   3  
Peerke

Een keuze waar velen vrede mee zullen hebben. Heeft een visie en is net zo Fanatiek als Vreven, maar wel een betere controle over zijn emoties. Laat we hem wel even de tijd geven. Hoop wel dat Weijs blijft en over 1,5 jaar stokje kan overnemen.

61   4  
NACPB

Het is al vaker gezegd dit is trainer die kan bouwen. Dit is geen trainer die zoals ala Brood voor korte termijn gaat. Hyballa staat bekend als een ontwikkel trainer die bekend staat dat hij zijn spelers beter wilt maken. Maar ook intern meekijkt naar de ontwikkeling binnen de club. Dus geef deze man de tijd ga niet naar 10 wedstrijden roepen hij moet eruit. Nu met zijn alle de rijen sluiten en vol achter deze directie trainer en team staan! Dus achter onze club!

16   3  
Breda

@Judge

Weijs gaat terug naar Jong NAC. (en is geen assistent meer volgens mij).

Van NAC:


PETER HYBALLA NIEUWE TRAINER NAC BREDA


Beste relatie,

Graag stellen we u op de hoogte van het aanstellen van Peter Hyballa als nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. Hieronder leest u het persbericht dat ook op de officiële kanalen van NAC verschijnt.

NAC Breda heeft in Peter Hyballa de trainer gevonden waar het naar op zoek was. De 44-jarige Duitser neemt de taken van interim-trainer Willem Weijs per direct over. Willem Weijs zal de rol van trainer van Jong NAC als verbinder tussen de jeugdafdeling en de eerste selectie weer op zich nemen. Hyballa tekent voor anderhalf jaar bij De Parel van het Zuiden en zal dinsdagochtend zijn eerste training leiden.

Peter Hyballa startte zijn trainersloopbaan als jeugdtrainer bij diverse Duitse clubs waaronder Arminia Bielefeld, VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund. In 2010 stond Hyballa voor zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Allemania Aachen, destijds uitkomend in 2. Bundesliga. Via verschillende tussenstappen bij Sturm Graz en Bayer 04 Leverkussen (als jeugdtrainer en assistent trainer) kwam hij in Nederland terecht bij NEC. Daar maakte Nederland voor het eerst kennis met de enthousiaste Peter Hyballa. Afgelopen anderhalf jaar was Hyballa trainer bij het Slowaakse FC DAC waarmee hij afgelopen seizoen de hoogst genoteerde eindrangschikking behaalde in de historie van de club.

Willem Weijs en Rogier Molhoek
Na het vertrek van Ruud Brood en Regillio Vrede nam Willem Weijs tijdelijk de functie van hoofdtrainer op zich. Door het aanstellen van de nieuwe trainer zal Willem Weijs zijn functie als hoofdtrainer van Jong NAC weer op zich nemen. Rogier Molhoek blijft bij de selectie als assistent-trainer.

Technisch directeur Tom van den Abbeele is erg blij met de aanstelling van de Duitse oefenmeester. “We zijn zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. We hebben met meerdere kandidaten gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat Peter Hyballa het beste bij de kernwaarden van de club past. We zijn dan ook erg blij dat we er uit zijn gekomen en kijken uit naar een mooie samenwerking.’’

“NAC is een prachtige volksclub met fantastische supporters. Met dit jonge team wil ik graag aanvallend voetbal spelen. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan de slag te gaan.”

13   1  
Becherovka

Alles valt of staat met resultaten natuurlijk. Ik hoop van harte dat dit een goede match wordt. In alles wat ik over Hyballa heb gelezen, spreekt toch dat hij een voetbaldier is in hart en nieren. Tegelijkertijd wel een wat modernere trainer, dan bijvoorbeeld een Ruud Brood. Hopelijk gaan we samen met Hyballa de weg terug naar boven vinden.

6   1  
bier en friet

Op voorhand erg blij mee. Lijkt me qua karakter goed bij de club te passen, moderne trainer en volgens mij had Weijs al eens aangegeven dat hij Hyballa wel bewonderde. Het lijkt me dat die twee wel kunnen samenwerken.

@bsiderats... er staat nu dat Hyballa deze maand is ontslagen, dat klopt niet.

13   3  
Vriendjespolitiek

Geen slechte keuze hoor.
Ik hoop dat hij WEL de kans krijgt.
Ik zelf vond hem destijds net Jurgen Klopp qua beleving en in omgang met spelers.

11   9  
Patje

Welkom peter, eerste wat je moet doen dogan op 10 te zetten, dst is de plaats waar hij thuis hoort.

20   3  
Tombola Breda

Yes, helemaal top! Hoe meer ik mij in Hyballa verdiep des te begrijpelijker wordt de keuze voor deze trainer. Een perfecte match voor NAC.

En het mag ook wel gezegd worden dat het een enorm moedig besluit is van zijn kant. Ik kan me voorstellen dat de situatie bij NEC een trauma is voor hem. Hoewel hij daar met de wetenschap van nu nooit had kunnen slagen heeft hij daar enorm veel pijnlijke momenten gekend. Situaties die in bepaalde mate ook vergelijkbaar zijn met de huidige situatie bij NAC. Maar wel met één essentieel verschil. Wij zijn namelijk de allermooiste club van NL!

Viel glück und Weisheit! Ik verheug mij nu al op zijn interviews. Geen ingestudeerde robot-praat vol open deuren maar een oprecht en menselijk dialoog.

16   6  
Baosje

Hyballa gaat NAc via NACompetitie terug naar de ERE brengen , mark my words !!

14   9  
Mot van den Eleebba

Ben ik de enige die het raar vind dat Molhoek assistent blijft bij de selectie en Weijs word "gedegradeerd" tot Jong NAC?

Weijs werd zelf betrokken bij de aanstelling van de nieuwe coach toch? Om wat?

Desalniettemin van harte WELKOM Peter.

11   63  
Scheppioni

Maar maar maar, wat zijn we toch as club ver afgegleden, ik hoop dat mijn gevoel nu net zo mis is, net zoals toen vd Gaag en Brood aangesteld werden ! Maar dit moet wel haast een catastrofe worden, ik baal hiervan as NaCCer !

13   2  
sjef de gevulde koek

Hopen op een Vreven effect en zo door de plays heen brengt.

29   4  
ASf

Als je trainer bent van Jong NAC ben je ook assistent trainer van NAC.
Dus Weijs zal nauw betrokken blijven rondom NAC 1

22   5  
Ratjeduneerste

Ik lees op de site van NAC dat Weijs zal terugstappen als assistent. Hij neemt het trainerschap bij Jong NAC weer op zich. Molhoek zal aanblijven als assistent.

Zoals ik net las op Twitter heeft Eisinga bevestigt dat het de intentie is van NAC om met Weijs te verlengen en in de toekomst (misschien over 1,5 jaar) te promoveren tot hoofdtrainer.

Ik zie eindelijk weer een rode draad door het beleid heen lopen! Hopen op wat moois de komende tijd!

Welkom Peter!

9   7  
Arie

En nu.
Alle huurlingen buitenwerken, geen rare capriolen uithalen en de trainer gewoon 1,5 jaar laten bouwen. Promotie is toch al mijlenver weg dit seizoen, dus kunnen we hem mooi 2 seizoenen daarvoor de tijd geven.

13   2  
Sia

NEC.
DAC.
NAC.

Driemaal is scheepsrecht! Willkommen!

33   5  
Bertus

Give my hope hyballa, give my hope hyballa, fore the morning come

3   9  
gaoperd

@Sia

logisch vervolg is dan SAB of DSE ? hahahahaha

4   4  
Verlegh

Erg blij mee! Hyballa lijkt mij de perfecte trainer op dit moment.

Het enige wat wel bijzonder is (wat ik ook al hierboven las) is dat Weijs wordt geïnformeerd over de nieuwe trainer, maar zelf vertrekt hij naar onder-19... Zou Hyballa een eigen assistent meenemen?

8   4  
NAC4Ever

Past denk ik prima bij NAC. Hoop wel dat hij doorgaat waar Weijs mee bezig was (met natuurlijk het verschil dat de kansen benut moeten worden en er betere resultaten behaalt moeten worden).

Ben wel benieuwd waarom het lang duurde voordat het rond was. Maar het belangrijkste is dat het rond is.
Welkom bij NAC!

5   3  
Mart

Ik wacht maar eens
Ik wacht eerst maar eens enkele wedstrijden af , voor ik een oordeel geef , maar toch wil ik zeggen dat ik deze trainer alle succes toewens , en veel inzicht Waar spelers opgesteld moeten staan , we hopen maar weer het beste ervan ,

12   4  
Pietjebel

Veel reacties op andere sites voorbij zien komen
Allemaal best positief toch over deze trainer

Ben heel erg benieuwd

10   2  
Sp1

Persoonlijk verwacht ik veel van deze man. Hopelijk zorgt hij voor visie en stabiliteit.

27   10  
Fred1

Hoe kunnen er in hemelsnaam nu al mensen balen van deze trainer.
Dit is een vakman pursang.
Hoog opgeleid op elk niveau zijn sporen verdiend, zinnige voetbal boeken geschreven.
Geweldige oefenstof van deze tijd.
Hangt de Cruijff filosofie aan.
En nu lees ik teksten zelfs van lieden waarbij je dat het laatste verwacht.
Na de geselingen die we hebben moeten ondergaan met van de Gaag, Brood en Weijs zal dit een verademing worden.
Niks geen theoretisch geneuzel maar puur voetbal zoals het hoort.
Ik kan me niet voorstellen dat Hyballa ook een tandeloze voorhoede gaat wegzetten zoals nu het geval is.
Ik heb de brief van NAC ook gehad en begrepen dat Weijs weer ff een stapje terug doet, niet verkeerd in deze fase want hij was in mijn ogen de weg een beetje kwijt , heel dat spitsen gedoe maakte hem niet geloofwaardig meer.
Dat ging voor mij in de categorie waarin Brood Verschueren zijn beste back noemde. Je ziet nu hoe ongelijk Brood had.
Welkom Peter, bewandel je eigen weg en luister vooral niet naar de oudgedienden .

7   8  
Toontje

Welkom Peter, maar ook jij zult het moeten doen met een onevenwichtige selectie die nog vrij zwak is ook.
Succes. Maar ik blijf erbij dat het niet aan de trainer ligt.

5   6  
Guuske

Ik hoop dat Annie a.s. vrijdag een klasieker van de wc experience instart.
https://www.youtube.com/playlist?list=RDq32r0B6JWfM
Iets over een Duitser...maar veel succes voor onze nieuwe trainer. Kunnen we de komende tijd weer online over mopperen etc.

4   10  
TpT

Hoop niet dat het een gevalletje is van veel geschreeuw en weinig wol. Dit idee heb ik er toch een beetje bij. Werd als verfrissend gezien toen het Nederlands voetbal in een diep dal zat. Toch heeft die tendens maar heel kort geduurd.

Het zou kunnen passen. Hyballa is wel een zogenaamde persoonlijkheid, of je er nu vrolijk van wordt of niet. Beetje vergelijkbaar met Vreven wellicht. Dat pakte geweldig uit natuurlijk.

Ik heb wel wat twijfels bij Hyballa, maar ik begrijp het idee erachter wel, en dat is al heel wat tegenwoordig.

9   4  
naxioma

Hyballah past goed bij een club als NAC. Benieuwd of hij wel zijn termijn gaat volmaken. Waarschijnlijk niet. NAC wordt zo slecht en opportunistisch geleid dat wanneer er onrust ontstaat, er weer mensen worden ontslagen. Ook Hyballah moet het doen met een selectie die slecht en onevenwichtig is samengesteld. Hoe goed Hyballah of een andere trainer ook is, de kans is levensgroot dat resultaten achterblijven bij de altijd hooggespannen verwachtingen in Breda. Ik gun Hyballah bij NAC het allerbeste, maar meer nog gun ik NAC een nieuwe eigenaar die de club met voetbalkennis en gerichte investeringen terugbrengt naar waar ze thuishoort: de eredivisie.

8   2  
Krenk

NAC is een uitgesproken volksclub en Hyballa een uitgesproken trainer. Dit kan OF heel erg fout gaan, OF heel erg goed uitpakken! Hopen op het laatste!

Welkom Peter en godverdomme Hup NAC!

10   5  
Willem 4,5

Voor sommigen hierboven was v. Gaal of Koeman alleen goed genoeg geweest zo te lezen. Altijd dat negatieve!, sterke jongens de komende tijd en ga vooral door met negatief doozeiken!

12   3  
Ad B uit Roosendaal

Peter, veel succes bij NAC.

Hopelijk bouwt hij de jonge selectie uit naar een hoger niveau. Zorgen dat spelers beter worden. Er zit veel potentie in de groep.

Overigens: alle waardering voor Willem Weijs, die heeft het fantastisch gedaan als interim-trainer en hopelijk wordt zijn contract verlengd.

8   2  
Dun Kees

De toekomst zal het ons leren. Nu eens een trainer de kans geven het elftal op te bouwen. Wellicht promoveren we dit jaar niet maar dat zullen dan moeten accepteren.
Belangrijk is dat we Roda, NEC , etc. niet achteraangaan.
Nu proberen om een grote sponsor binnen te halen. Met zo’n achterban moet dat toch lukken.
RUST IN DE TENT

12   9  
Donadoni

Willem Weijs heeft het fantastisch gedaan lees ik hier. Zijn dat de mensen die alleen naar PSV hebben gekeken?

Weijs speelt met Dogan in de spits..
Ik hoop toch echt dat Hyballa dat als eerste gaat veranderen en gewoon Stokkers in de spits zet!

4   2  
Breda

@Bertus

Nou ben ik niet zo van de liedjes verzinnen via BSR. Maar deze is echt brilliant!!!
Die moet werken.

8   17  
Dutchbird

Ik vind het weggegooid geld en bovendien vrees ik voor het wegjagen van Weijs. Hyballa gaat NAC dit seizoen echt niet terugbrengen naar de eredivisie. Dus gaat de kritiek vanaf april al weer toenemen. Zo lang de Edelenbos knechtjes Eisenga en VDA een NAC directiestoel warm houden, blijft NAC prutsen.

10   5  
Braze

Dapper van Hyballa dat hij dit aandurft met deze spelersselectie . De verwachtingen van de achterban zijn torenhoog, maar de kwaliteit op het veld is middelmatig, zelfs voor KKD .
Ik verheug me er wel op dat er weer een enthousiaste trainer voor de groep staat.
En Weijs bedankt WANT JIJ HEBT JE NEK UITGESTOKEN IN BARRE OMSTANDIGHEDEN.

15   4  
nec nijmegen

Jonge spelers kijken in eerste instantie tegen Hyballa op. Daar moet hij gebruik van gaan maken.Jongens als Dogan,daar verwacht ik grote problemen mee.Een ding hoop ik niet.Dat ene Remco ten Hoopen straks als assistent/analist komt binnen wandelen.De grootste flapdrol ooit in Nijmegen gezien die de kont van Hyballa alleen maar heeft lopen likken en daarna weer trainer werd van een 4e klas amateur club. Hyballa wil meelopers geen tegenspraak.
Verder ben ik heel benieuwd naar de samenwerking tussen Hyballa en vd Abbeele,twee grotere tegenpolen zijn er niet te vinden gok ik zo.

1   3  
jimcp

Hartelijk welkom bij NAC!

Veel succes toegewenst bij de mooiste club van Breda. ;-)

Promotie via de NC?

2   6  
BreakMe

Hij kan revanche nemen voor het falen bij al zijn voorgaande clubs.

13   6  
Nachoreca1

Raar gedoe allemaal. Had godver die selectie maar versterkt op 3 posities. We winnen godver geen 1 uitwedstrijd en staan 12 punten achter op fucking cambuur.

9   7  
Real Robert

Deze trainer gaat gewoon door met een uiterst zwakke selectie, waar weinig uit te halen valt.
En het clowns-duo blijft gewoon het management vormen met Rotjeknor tuthola en de nep-wijnboeren op de achtergrond.
Eind van dit seizoen, 8e plaats en een leegloop van de weinige goede spelers.
Maar we blijven de polonaise dansen!
Weggegooid geld. Had liever een paar goeie spelers erbij gehad

5   3  
Bredafun

Denk je nou echt dat deze trainer (of wie dan ook) hier een winnend team van kan maken?
dream on...............................
Alle respect, maar deze spelers gaan dit niet redden op deze manier.
Wat we tot nu gezien hebben, is het huidige NAC gewoon BAGGER.
Mateloos irritant spel, spelers die totaal niet alles geven voor wat ze waard zijn.
Ben benieuwd met de nieuwe, ik hoop t allerbeste, maar de hoop is momenteel diep gezakt!
Vrijdag gaan we t zien.
Nu weer 'n hoop geld uitgegeven voor n vervangende coach, terwijl we een juiste vervangende hadden, had 't beter uitgeven voor ervaring in t veld)

2   2  
Kees F7

Geen verrassing, wel de lange tijd die het geduurd heeft. Ben blij met deze man, hij is in staat om een Vreven-effect te bewerkstelligen. Ook zijn hartstochtelijk karakter past bij NAC.
Peter, veel succes!

0   0  
The Cosmic Gate

Ff iets anders : is Leigh nu "al" verkocht ? Of gaat hij straks transfer vrij weg ?

0   1  
Jeff

Ben benieuwd naar de nieuwe trainer.. lijkt op zich een goede zet.

Echter als ik dan hoor dat hij niet wil samenwerken met Weijs? zakt de moed weer in mijn schoenen...

Dat de directie dit toelaat, een jonge trainer met potentie, waar je aangeeft te willen verlengen.. laten ze niet echt zien zo.. onvoorstelbaar en schandalig!!

Wanneer worden de RVC en aandeelhouders eens wakker?!
2 heren aan het roer die met iedereen meepraten en dan na psv staan te springen en niet snel genoeg het veld op kunnen rennen.. ondertussen iedereen een mes in z’n rug steken, alleen onrust zaaien, geen communicatie, veel onduidelijkheid en niet eerlijk!

Waar is de beloofde versterking in elke linie? Alle echte naccers worden weg gejaagd of weggepest. Een hoofd scout die handelt of hij de TD is.. gewoon Drama!!

Nee onder Weijs niet veel punten, maar zag wel duidelijk dat de spelers weer wisten wat er gedaan moest worden, plezier, strijd en NOAD!!

Bedankt daarvoor Willem!!

Laad alle berichten na dit bericht in