Wij gaan niet opzij

'Hyballa wisselt van systeem en zet Ómarsson in de basis'

Das Phantom

Peter Hyballa staat vanavond weer als trainer van NAC langs de lijn in het Rat Verlegh Stadion. De Duitser is een week aan de slag in Breda en voert gelijk een aantal wisselingen door. Zo wordt er weer omgeschakeld naar een 4-3-3 systeem.

NAC gaat dus weer met twee centrale verdedigers spelen. "Twee verdedigers geeft je meer verantwoordelijkheid in de as. Je kan dan beter indribbelen en hebt dan één man meer op het middenveld en de vleugels dubbel bezet", aldus Hyballa tegenover BN DeStem. Hij kiest voor Tijs Velthuis en Rowan Besselink op die posities. 

Zij worden in ieder geval bijgestaan door Boyd Lucassen. Links moet de keuze nog worden gemaakt tussen Anselmo Garcia Mac Nulty en Moreno Rutten. Aanwinst Victor Wernersson is nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, maar neemt plaats op de bank en zou een helfr kunnen spelen. 

Op het middenveld staat Casper Starring samen met Ody Velanas. Voor de derde positie moet de trainer nog een keuze maken tussen Sabir Agougil en Aimé Omgba, die een aantal dagen ziek is geweest. 

De IJslandse aanwinst Elías Már Ómarsson maakt vanavond naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut op de positie van linksbuiten. Hij moet om de centrale man Jort van der Sande gaan spelen. Jesaja Herrmann komt vanaf rechts en krijgt ook de vrijheid regelmatig naar binnen te komen. Tom Boere is wedstrijdfit en begint op de bank. De verwachting is dat ook hij minuten gaat maken vanavond. 

Vermoedelijke opstelling volgens BN DeStem: Kortsmit; Lucassen, Besselink, Velthuis, Mac Nulty of Rutten; Agougil of Omgba, Staring, Velanas; Herrmann, Van der Sande en Ómarsson.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Liveblog: NAC - Jong AZ 132 reacties
Volgend bericht
'NAC laat oog vallen op Matthew Garbett' 37 reacties
60 Reacties
238   6  
Das Phantom (BSR)

Ik zou de personen met de nicknames:

- Schijt aan NOAD1976
- Schijt aan Steven73

Willen adviseren een andere bijnaam te nemen. Ook deze reacties blijven we verwijderen.

We doen er veel aan om het hier gezellig te houden en deze provocaties of aandacht vestigen op onruststokers draagt daar niet aan bij.

Dankjewel!

238   6  
Das Phantom (BSR)

Ik zou de personen met de nicknames:

- Schijt aan NOAD1976
- Schijt aan Steven73

Willen adviseren een andere bijnaam te nemen. Ook deze reacties blijven we verwijderen.

We doen er veel aan om het hier gezellig te houden en deze provocaties of aandacht vestigen op onruststokers draagt daar niet aan bij.

Dankjewel!

22   52  
De nuanceman

Ben ik de enige die het gek vind om af te stappen van een opstelling, wanneer je ziet dat het steeds beter gaat lopen en je vervolgens gewezen KKD topscorers haalt én je eigen spits goed draait in een 4-4-2?

We gaan toch niet weer iedereen op een verkeerde positie zetten mag ik hopen?

47   2  
Koeieuier

Lijkt me een prima opstelling! Punten pakken vanavond, the only way is up!

Hup NAC

58   6  
Jan de Boer

Mac Nulty of Rutten in de basis? Beter gaat die maar voor Mac Nulty

26   14  
mmm

Aub niet Rutten.....................

13   130  
Mo

Liever geen velanas

52   6  
RaraNAC

Ik vind het wel weer een momentje voor Front, zoals tegen Excelsior.

Ik heb voor het eerst in tijden zin in NAC! De afgelopen 15 jaar kwam je dan altijd bedrogen thuis, maar ik voel een momentum en die moeten we pakken!
Is het niet dit jaar, dan wel volgend jaar!

26   4  
Benassi

Goed dat er nu al een duidelijke visie is. Goede basis en vanuit daar door bouwen en/ of wijzigen.
Ik heb er zin in!

Hup NAC!

58   4  
RvMTraaie

Waarom denkt geen enkele trainer eraan om v/d Sande op 10 te zetten. Daar speelt hij toch al 80% van de wedstrijd. Als hij bij iedere aanval in de zestien moet komen ipv dat hij er al staat is hij volgens mij nog gevaarlijker. Maaaarrrrr... dat is slechts mijn bescheiden mening

11   2  
WillyG

Is de wedstrijd weer te volgen via 076 radio? Of is dat alleen bij uitwedstrijden?

Vorige week in de auto naar Sölden met veel plezier naar geluisterd. Dus hopelijk kan ik het nu weer op deze wijze volgen in het buitenland.

13   1  
Kopspion

Ook Kotzebue weer afwezig……die zit er af en toe bij, en mag soms even meedoen
Daarna telkens weer geblesseerd????

25   2  
Ivo

Velthuis en Besselink is nou precies het piepjonge centrale duo waarmee we er in Alkmaar met 4-0 van af gingen. Ik hoop dat ze een sportieve wraak nemen.

De opstelling maakt me verder niet zo veel uit, ik ben vooral benieuwd naar de instelling en hoe NAC speelt. Ik verwacht meer felheid in het spel, meer druk op de bal en snellere omschakelingen. Dan komt een speler als Herrmann ook beter uit de verf. Die gast is super snel.

Verder ben ik benieuwd naar de nieuwe spelers en ik hoop dat ze snel allemaal wedstrijdfit zijn.
Ook Vet en Bakker hoop ik nog terug te zien, wat mij betreft zijn dat de CV's die waarmee we de playoffs ingaan als het lukt. Tenzij er nog één bij komt natuurlijk.

21   1  
Krenk

@DE NUANCEMAN

4-4-2 hoeft niet zoveel te verschillen met 4-3-3.

Als vd Sande centraal start en zich wat in laat zakken dan ontstaat er ruimte voor Hermann en onze nieuwste IJslandse aanwinst. Is dus maar niet hoe je het bekijkt.

25   1  
Ginnekenees

Fijn dat Omarsson blijkbaar toch fit genoeg is!

Las eerder dat dat nog niet het geval zou zijn. Ben reuze benieuwd!

9   1  
Bakfiets

Met 2 spitsen op de buitenkant is het vooral belangrijk dat de zijkanten goed benut worden door Lucassen en toch Rutten denk (is toch wat aanvallender). Al zou het ook kunnen dat Velanas vanaf het middenveld de linkerkant op zoekt, Omarsson naar binnen trekt. Dan zou McNulty beter als back kunnen spelen.

We gaan het meemaken. Ik heb er zin in!

11   14  
scheppioni

@ Ivo
Zeer vreemd ja en nog het meest dat de meest talentvolle verdediger weer gepasseerd wordt, die vijf klasses beter is dan de twee cv's van vanavond !! Blijft merkwaardig bij ons NAC !

20   1  
Kaieschetter

@RVMTRAAIE ik verwacht juist dat Jort uit de spits zakt in balbezit en Omarsson en Hermann dan juist gaan knijpen, waar in feiten ook hun kracht ligt. In feiten speel je dan met een 10. bij balbezit tegenstander spelen ze dan 433 om goed druk te kunnen zetten (Hyballa kennende). We zullen het vanavond zien. Ik heb er zin in.

35   5  
Adriaan

11 afwezigen
Hoe is het mogelijk!
Vet
Kotzebue
De Rooij
De Wijs
Sanchez
Mashart
Cargo
Antonia
Bakker
Kosiah
Brandt
Ligeon
Hoe is het mogelijk.....
Er zitten er nogal wat tussen met een riant salaris dat ze helaas niet waar ( kunnen) maken op het veld

27   1  
Molenschot Loco

@ Adriaan.......klopt,,,en de meeste hiervan zijn na dit seizoen WEG!!!

10   7  
Das Phantom (BSR)

@ ADRIAAN

Van de namen die jij opnoemt zijn er een paar teruggeplaatst naar de jeugd en/of afgeschreven voor komend seizoen. Dus zo gek is het niet dat er zoveel bij staan.

28   3  
S’naccer naar eredivisie

Garbett schijnbaar gespot bij het stadion. Zie Twitter van Chris WM. Volgende transfer in aantocht?

6   13  
Hij gaat de Singel in

@ phantom BSR. Wordt er nu ook inhoudelijk door jullie mhoudelijk gereageerd op discussies zoals van Adriaan gereageerd ?

11   1  
Ivo

@Das phantom

Kan er misschien een nieuw overzicht komen van wie er nu wel en niet in de selectie zitten?
En een blessure update zou ook fijn. Wat een lijst is dat joh.

6   1  
GB

Kan erpas volgende thuiswedstrijd eindelijk weer bij zijn, maar potverdikkie heb er zin in. Nog maar zien of het allemaal goed uitpakt, maar ik heb het gevoel dat er nu gekeken wordt naar gasten met trackrecord en karakter.

U zijt gegroet!

17   3  
RV

Tsja we gaan het zien.
Voorin krijgen we wel meer smaken dus dat is goed om te zien.

Het centrale verdedigingsduo vind ik enorm wankel.
Misschien dat je daar vanavond nog mee weg komt maar niet tegen Ado, Heerenveen en de Graafschap. Dat is niet negatief bedoeld, maar spijtig genoeg een feit.

Ik hoop eigenlijk dat er ook weer eens voor Agougil gekozen wordt. Die was goed bezig in zijn ontwikkeling en heeft wel de drive die past bij het spel wat Hyballa graag speelt. Ik hoop eigenlijk dat zowel Agougil als Banzuzi nu hun contract willen openbreken én minuten blijven maken. Ik ben er van overtuigd als er wat spirit in de ploeg komt én een ervaren CV en CVM dat deze twee jongens echt potentie hebben.

8   5  
Bredaaaaa

Ik ben benieuwd. Ik heb Hyballa hoog staan als tacticus.

14   9  
Cool Hand

In de traditionele Nederlandse 4-3-3 opstelling had je een linksbenige linksbuiten en een rechtsbenige rechtsbuiten wiens taak het was om voorbij de back te dribbelen en dan de bal panklaar op het koppie van de spits te leggen. Het huidige 4-3-3 lijkt hier totaal niet op. 4-3-3 of 4-2-2 is derhalve een zinloze discussie. Bekijk het zo: vroeger had je jongens en meisjes. Nu heb je transgenders, cisgenders, pangenders etc. etc. en mensen die van dieren houden. Het is allemaal fluïde geworden, net zoals het moderne voetbal. En ja, vroeger was alles inderdaad beter.

2   2  
Cool Hand

Rectificatie: 4-4-2.

8   1  
Das Phantom (BSR)

@ HIJ GAAT DE SINGEL IN

Zo gek is dat niet toch? We reageren wel vaker in het gesprek hoor :)

13   0  
Das Phantom (BSR)

@Ivo

Na de tranferswindow komt er een update vanuit NAC met de selectielijst. Zijn al paar jongens weer gaan trainen bij O21 en denk een paar afgeschreven. Maar er zullen nog wel wat mutaties volgen, dus daarom later pas update.

5   43  
steven73

hermien laten staan ??? En ik hoop dat mc nulty de juiste schoenen aan heeft. die is na de winterstop elke wedstrijd uitgegleden waar gevaar uit kwam (lees doelpunt) . En is agougil in een vrije rol op het middenveld niet gewoon beter dan Starring. Starring heeft nog niet veel laten zien buiten de eerste wedstrijd. dus agougil en omgba als hij straks fit is op het middenveld samen met velanas. hoop creativiteit in ieder geval. hoeveel nieuwe spelers heeft nac nu al gehaald. 7 en dat maal 80k waar komt dat geld vandaan, versneld op weg naar de afgrond hup nac!!

5   2  
Lamington

Het Rat Velregh Stadion.
Hopsakeeeeeeee

5   1  
Reflektor

Adriaan zijn lijstje is inderdaad te veel van het goede ....
Van zijn lijstje vindt ik bakker-de rooij en vet jammer de rest kan ophoepelen .

5   0  
Wim

Mac Nulty kun je gebruiken tegen goede tegenstanders waarbij je weinig de bal hebt. Aan de bal een zeer matige speler… maar wel eentje die strijd levert

4   10  
fvf6

Ik vind dat Hyballa een groot risico neemt met Velthuis en Besseling als centrale verdedigers weg te zetten , ik zou kiezen om daar Velthuis en McNulty weg te zetten . en dan Rutten linksback en Lucassen op rechts .

12   10  
Karel de grote

@steven73

Jezus leer eens hoofdletters te gebruiken en duidelijke zinnen te formuleren. Hersendooie

16   3  
Nac

@STEVEN73

Staring niet veel laten zien?

Hij verzorgd de opbouw. Speelt de meeste ballen naar voren en onderschept veel ballen.

Wat moet een CVM nog meer doen?

23   1  
Willem 4,5

Heel erg grappig, Hyballa heeft nog geen wedstrijd gecoatst, is net een week in Breda en er zijn er die alweer die een betere oplossing hebben met andere opstelling Ik zou solliciteren als assistent, Peter kan vast nog wel goede raad gebruiken denk ik.

4   10  
Cees-2

Menigeen, dus niet iedereen, doet haast net, of "pas nu" het ei van Columbus, plots naar boven is gekomen. Dat zal nog moeten blijken. Onder Lokhoff was er echter wel duidelijk iets gaande, zie de reacties daarvan terug. Hyballa krijgt ten eerste, dat echt op de gong, veel teveel nieuwe spelers, om ook maar te kunnen denken, dat het nieuwe systeem daar ook goed op gaat draaien. Dat valt allemaal nog te bezien, zo denk ik. Beter had hij voorlopig op het oude systeem kunnen voortborduren, kijkende wat te doen, pas als je het nieuwe materiaal beter kan inschatten e.e.a aanpassen in overleg met de overige verantwoordelijken. Nu loop je mogelijk te hard voor de fanfare uit. Weer plots iets anders, terwijl er al progressie te zien was! Dus zeker geen zekerheid, vastigheid en zichtbaar spelpatroon. Nee gewoonweg weer iets totaal
anders, maar voor hoe lang dat nu weer?

10   9  
Karel de grote

@nac

Joh kom op.

Jij ziet toch ook in dat steven73 gewoon dezelfde dorpsgek is als de die doorgesnoven Noad1976.

Dezelfde debielen zinsopbouw. Het creatieve onvermogen om een fatsoenlijk stuk te schrijven. En altijd NAC=Breda te kleineren of aangestelde daarvan.

Gewoon negeren en hopen dat de crew eindelijk eens gaat luisteren naar zijn bezoekers. En dat stuk ellende eindelijk eens structureel van de site haalt.

3   12  
Cees-2

Willem 4,5: Daar kun jij enigzins sarcastisch over doen, maar ken jij de voetbalkwaliteiten van alle inzenders? En hoe goed zij NAC volgen, ook hoe lang al? Zij weten misschien de algehele situatie bij NAC inderdaad beter dan Hyballa? Dat kan zomaar.

11   2  
RV

Ik vind Staring geen verkeerde speler, maar ook niet degene die op zo'n belangrijke positie het verschil gaat maken denk ik. Maar goed, hij verdient die kans in die rol te groeien. Als we volgend jaar echter mee willen doen voor promotie moet die driehoek achterin (2 x CV en 1 x CVM) echt aanzienlijk beter.

Volgens mij heeft Agougil in de jeugd ook altijd op de nummer 6 positie gespeeld.
Weet me nog te herinneren dat hij vorig jaar in de beker tegen VVV de positie van Haye moest innemen en het super goed deed op die positie. Feitelijk zou ik in Agougil ook echt die agressieve afjager zien op de nummer 6 (met een goede voortzetting naar voren).

8   3  
Beultje

Cees 2...
Wordt jij niet moe van je zelf ?

11   1  
SjorsNAC

met vd sande, Ómarsson, Boere en hermann heb je voorin wel wat keuze nu. Mooi.
Verdediging nog versterken en dan heb ik er wel weer vertrouwen in.
Hopelijk vanavond 3 punten erbij.

17   0  
Das Phantom (BSR)

@karel de grote

“Gewoon negeren en hopen dat de crew eindelijk eens gaat luisteren naar zijn bezoekers”

Ik wil hier toch op reageren:

1. Grappig dat jij zegt negeren. Je bent namelijk óók degene die heel lang reageerde (vandaag nog zelfs) met de nickname ‘SchijtaanNOAD1976’ en hem uit de tent probeerde te lokken.

2. Weren gaat niet zo makkelijk. Soms zijn we hele avonden ip’s aan het blokken en reacties aan het verwijderen, maar dat gaat niet 24/7. Andere maatregelen zijn namelijk enorm drastisch en hebben invloed op iedereen. Binnenkort plannen we een sessie met de websitebouwer op opties te bespreken.

3. Steven73 & NOAD1976 zijn niet dezelfde persoon

14   0  
Ivo

Steven73 heeft een punt mbt de glijpartijen van NAC spelers in eigen stadion. Je kan daar op trainen met verschillend schoeisel en noppen, een echt prof glijdt niet 5x per wedstrijd uit. Als met name Velanas en MacNulty weer vaak uitglijden moeten ze op hun flikker krijgen. Draag de goede voetbalschoenen op je eigen thuisveld!

12   1  
Tonn

Voor t eerst in lange tijd weer met een goed gevoel naar t stadion. De verdienste van Hyballa. Hoop op agressief voetbal in de goede zin van t woord en een vol stadion wat achter t elftal gaat staan.

7   2  
PietP

@Das Phantom / Thijs
Je kan eens beginnen met het blokkeren van de reactie-mogelijkheid als een (bekende) vpn server wordt gebruikt. Dan loop je niet een hele avond ip-bans uit te delen.
Er zijn externe diensten die je hiervoor kan inzetten. proxycheck.io is een voorbeeld, maar er zijn er vast meer.
Ook als je een registratieverplichting instelt kan zo'n dienst helpen.

Je hebt trouwens al vaker gezegd dat er 'iets' aan zat te komen om dit probleem op te lossen.
Maar als je nu nog een sessie moet gaan plannen, zal dat nog wel even duren.

12   2  
Das Phantom (BSR)

@Piet P

Omdat we eigenlijk hoop hebben dat we het op een andere manier kunnen oplossen. En dat proberen we ook steeds. Dat je niks ziet wil niet zeggen dat we niks doen.

De meest drastische oplossing is een inlog waardoor het voor iedereen lastiger wordt te reageren en je weet wat dat doet met het bezoek en het aantal reacties.

Geloof me, we zijn er echt mee bezig.

7   2  
PietP

@Das Phantom
En het eerste punt uit mijn reactie, is dat iets waar jullie wat mee kunnen?

Als proef op de som heb ik even snel een VPN server gebruikt die ook door proxy.io als zodanig wordt herkend.

10   1  
Das Phantom (BSR)

@Piet P

Dat kan wel eens interessant zijn. Dat leg ik voor aan de slimme koppen. Dank voor het meedenken!

3   0  
Bredafun

Helaas werken…
Iemand misschien n stream?

10   13  
steven73

@iedereen omdat mijn mening anders is mag ik hier blijkbaar niet reageren. erg vreemd niet of leven we in een dictatuur.

1   0  
Ron N

Is er ook een stream om deze wedstrijd live te volgen.

11   3  
Henj

@Steven73
Geen idee of je mening afwijkt. Kan me ook weinig schelen verder. Je meeste reacties zijn in dermate gebrekkig Nederlands dat ik ze niet ontcijferd krijg.

5   2  
Dutchbird

@steven73 een cursusje "gebruik leestekens voor dummies" kan de leesbaarheid van je teksten vast een beetje bevorderen.

6   1  
Ert

Dacht dat dit een topic was over de wedstrijd van vanavond.. had ik het mis eeh

8   2  
Karel de grote

@steven73

Iedereen mag een mening hebben.

Maar het maakt geen donder uit wat er gebeurd. Je zeikt alles en iedereen af bij NAC.

Je bent actief sinds het gezeik met city begonnen is . Dus je zat duidelijk in het kamp city . En je matige aanpassingsvermogen kan het niet verkroppen dat het jou geliefde city niet is geworden.

Er is nog niet 1 positieve reactie vanuit jou kant gekomen en dat is de reden dat velen walgen van jou.

Je staat Al maanden niet achter de club . Dus wat doe je hier nog?

7   0  
Karel de grote

Dan spreken we elkaar over 2 jaar.

Zullen we tot die tijd radio stilte doen dan?

2   0  
PatjeR

@ mo.-> Liever geen volants

That did not age wel... maar het collectief... vooruit pressen.. creativiteit.. heb genoten van het hyballa effect

Laad alle berichten na dit bericht in