Wij gaan niet opzij

'NAC laat oog vallen op Matthew Garbett'

VamosNAC

NAC lijkt zich op alle fronten bezig te houden met nieuwe versterkingen. Volgens de Britse sportjournalist Peter O'Rourke zou NAC in gesprek zijn met Torino om de Nieuw-Zeelandse international Matthew Garbett op huurbasis over te nemen. Garbett is een aanvallende middenvelder van twintig jaar.

Garbett staat sinds 2021 onder contract bij Torino, waarvoor hij op achttien oktober debuteerde in het eerste elftal in een wedstrijd om de Coppa Italia. Vooralsnog is het bij dit optreden in de hoofdmacht gebleven; hij staat nu op de nominatie om elders meer ervaring op te doen. Voor zijn transfer naar Torino speelde Garbett zeventien wedstrijden bij Falkenbergs IF, waarmee hij degradeerde uit de hoogste Zweedse profcompetitie. Garbett heeft inmiddels twaalf wedstrijden voor het nationale team van Nieuw-Zeeland gespeeld, waarin hij éénmaal het net wist te vinden

De Nieuw-Zeelander wordt omschreven als een fysiek sterke speler (1.88 m) met een goede techniek en een gezonde dosis werklust, en wordt doorgaans als aanvallende middenvelder ingezet. Voor zijn debuut voor de All White's heeft hij meerdere nationale jeugdelftallen doorgelopen. Het is vooralsnog onbekend of NAC ook een koopoptie weet af te dwingen bij de huurconstructie.

Bron:
B-Side Rats, Pete O'Rourke
37 Reacties
97   4  
Gilze

Voor het eerst in tijden lijkt er naast op naam scouten ook op karakter g3acout te worden. Dit zijn spelers waar we blij van worden: Inzet, passie en zeker ook kwaliteit.

Hup NAC here we go!

97   4  
Gilze

Voor het eerst in tijden lijkt er naast op naam scouten ook op karakter g3acout te worden. Dit zijn spelers waar we blij van worden: Inzet, passie en zeker ook kwaliteit.

Hup NAC here we go!

14   1  
Michiel

Dat zou fantastisch nieuws zijn! Wie van die nieuwe kan en moet er eigenlijk nou nog die vrije trappen nemen ?

46   1  
Jan de Boer

Nou alleen nog Makkelie transfervrij ophalen en dan is het lijstje gevuld denk ik 💛🖤

41   0  
Jung-yoon Noh

Jongens die afkomstig zijn van Oceanië word ik heel blijven. Evenals jongens uit Scandinavië, zijn vaardig in Engels en kunnen de Nederlandse taal snel onder de knie krijgen. Tevens zijn het bikkels en gasten die goede temperament hebben. Deze vijvers zijn meer dan fijn voor ons Nac.

Zin in vanavond!

39   5  
Ivo

Ik ben blij dat ze hebben besloten om nog wat van het seizoen te maken. En dat NAC=Breda extra salarisbudget beschikbaar heeft gesteld om versterkingen te halen.

Maar een huurspeler als aanvallende middenvelder terwijl je al 3/4 aanvallers hebt gehaald en ook Velanas en een hele batterij andere middenvelders nog hebt, dan wordt het wel wat veel.

Ik zou zeggen: focus je nog op een goede centrale verdediger, liefst rechtsbenig, en maak daar het seizoen mee af.

23   3  
Arie

Dat men met versterkingen bezig is, dient geprezen te worden, maar we hebben ook vooral twee CV's nodig.

13   13  
Centrumse Rat

Zonder optie op koop, zie ik toch liever mekkaoui langzaam zien instromen in het 1e

28   1  
Tinus

Dit betekend waarschijnlijk dat KdR en Velanas hebben aangegeven niet te verlengen, dat is de enige reden die ik kan bedenken om zoveel middenvelders /aanvallers aan te trekken. Prima basis leggen voor komend seizoen.
Bij het gebrek aan het halen van verdedigers, lijkt het toch dat er vertrouwen is dat Danny Bakker daling die positie weer gaat vervullen.

1   0  
ELH

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

37   1  
Joachim Siwek

Denken de doemdenkers nu echt dat het Technisch Hart niet weet dat er centraal in de verdediging veel kwaliteit bij moet komen?
Natuurlijk wel.
En die komen er ok; let maar op.

Alleen als je de spelers die ze nu gehaald hebben op een presenteerblaadje (lees: transfervrij / goede leeftijd, eager, fit) krijgt aangeboden, dan moet je die pakken. Ook al zitten hier veel aanvallende spelers tussen.

Er wordt doorgeselecteerd (eindelijk!) en dan heb je met de aanvallende aanwinsten al een mooi geraamte staan voor komend seizoen.
Een seizoen waar waarschijnlijk de Rooij en Velanas en Kosiah geen deel meer van uit gaan maken.
Je hebt ook een stok achter de deur voor hen die motiverend werkt. De concurrentie wordt groter, dus zal er geleverd moeten worden.

Verdedigers komen er wel.
Hoe is het eigenlijk met Hendriks van Feyenoord? Die maakte bij ons een goede indruk en speelt volgens mij nooit in de Kuip.

13   0  
den hulk

het zit in de kwaliteit van de verdedigers van nac

28   1  
JvdB78

Ramon Hendriks is door Utrecht van Feyenoord gehuurd tot einde seizoen. Hij heeft sindsdien geen minuut meer gespeeld. Jammer want vond hem inderdaad ook een goede indruk achter laten.

6   4  
Habe

Huur???
Alleen met optie tot koop neem ik aan!

14   0  
Breda83

@JvdB78

Klopt, de eerste training scheurde hij zijn kruisband af. Geloof dat hij nu wel weer meetraint met de selectie dus zal binnenkort zijn eerste minuten gaan maken.

4   2  
Fan uit Zevenbergen

😁😁😁😁

28   1  
Ouwe Spionkop

Vanavond Besselink en Veldhuis centraal.
Hou die bal maar ver van de eigen goal. Gegenpressung!

4   20  
Eastwood

Wanneer gaan we achterin nou eens versterken? Die Mac nuilty gaat vanavond weer cruciale fouten maken, zoals de vorige 4 wedstrijden. Dat voel je van ver aankomen

28   2  
Yellow Army ambassadeur

Ik zie ook dat MacNulty afgelopen tijd cruciale fouten heeft gemaakt, maar vind hem de meest NOAD verdediger van allemaal. Velthuis durft vaak niet in te stappen of te glijden en blijft mee lopen. Lijkt me een speler waar Hyballa ook van gecharmeerd zou worden!

9   9  
Eastwood

NOAD is belangrijk maar met alleen NOAD kom je er niet. Dan kun je mij ook neerzetten, ik blijf me ook inzetten maar bak er waarschijnlijk niks van. NOAD is goed maar een beetje voetbal talent is ook belangrijk en dat heb ik bij onze knaap van Wolfsburg nog niet gezien

9   0  
Italo

M.b.t. Ramon Hendriks: Hij raakte in juni zwaar geblesseerd. Sinds deze maand is hij weer fit. Deze week weer aangesloten bij de groepstraining van FC Utrecht. Vandaar zijn gebrek aan speelminuten dit seizoen.

4   0  
Andre vermeulen

grote selectie kan geen kwaad, vanavond weer 11 afwezigen door blessure en/of ziek,zwak, misselijk.

5   0  
Bou

@Tinus, dat is ook mijn gedachte als ik de geruchten hoor, Velanas en KdR gaan niet verlengen.

38   0  
Das Phantom (BSR)

Ik zou de personen met de nicknames:

- Schijt aan NOAD1976
- Schijt aan Steven73

Willen adviseren een andere bijnaam te nemen. Ook deze reacties blijven we verwijderen.

We doen er veel aan om het hier gezellig te houden en deze provocaties of aandacht vestigen op onruststokers draagt daar niet aan bij.

Dankjewel!

2   1  
mmm

Goed bezig Nac en nou vlammen!!!

1   2  
RaraNAC

Stop met zeuren om die verdedigers!

Goalen maken!!

3   1  
Ert

Zal geen optie tot koop op zitten of hij moet nog ergens een Europees paspoort hebben?

Het maakt niet uit wie er komt: Er zijn niet veel spelers die we wel kenden en trots op waren dat we deze konden halen, die het niveau inderdaad hebben gehaald.
Maar ook het vreemdelingenlegioen waarmee we de een na laatste keer zijn gedegradeerd is niets van terecht gekomen.

Maar laten we positief zijn: Lijkt een andere weg ingeslagen te zijn. Het lijkt ook dat 'lekkende' mensen buiten gegooid zijn, zo rustig is het. Is ook positief vind ik. Maar ja, wie ben ik :-)

3   0  
NAC Vooruit!

Centrale verdedigers met ervaring is wat we nog missen!

2   14  
De beul van Etten

Rienstra is al een half jaar transfervrij, jammer dat was een goede geweest voor ons mits z’n salaris mee viel. Tekent nu bij Cambuur.

3   4  
scheppioni

Dit gaat meestal ten koste met huur van eigen jeugd !
Dan bedoel ik in dit geval het meest voor Omgba !
Ik vind dit altijd best vreemd gewaagd !

6   0  
Aries

@Ert hij schijnt een Frans paspoort te hebben.

4   2  
Nelis

Toch wel een bietje veul middenvelders....
Maar goed eindelijk zijn we een keer op tijd bezig met het aantrekken van spelers voor volgend seizoen, hebben we ook al jaren niet gezien.
Toch weer zin in vanavond.

3   0  
Ert

@Aries
Dan zou dat een logische verklaring zijn. Bedankt!

3   2  
Ome Cor

Ben benieuwd welke verdedigers NAC gaat halen want Rutten is zo'n beetje aan het einde, Ligeon en Mashart moeten weg, de twee huurlingen ook, dus op dat gebied valt er nog wel wat te versterken.

3   1  
n@©

Niet huren, tenzij optie tot koop!

9   0  
GJ_NAC

ChrisWM heeft hem vandaag met zaakwaarnemer al gespot aan de stadionstraat!

3   2  
Ernie

Een centrale verdediger moeten we hebben.

1   1  
Martijn

Waarom niet shoppen bij Ajax ? Youri Regeer en Victor Jensen mogen allebei vertrekken

Laad alle berichten na dit bericht in