Wij gaan niet opzij

Hyballa zeer kritisch over beleid Van den Abbeele

Das Phantom

NAC-trainer Peter Hyballa windt er geen doekjes om in een openhartig interview mer BN DeStem: Hij en technisch manager Tom van den Abbeele zitten niet op een lijn als het gaat over het beleid dat wordt gevoerd bij de club.

Het grootste verschil tussen de twee lijkt te zitten in het type spelers dat ze naar de club willen halen. Volgens Hyballa kiest de Belg vooral voor jonge spelers uit Afrika, Oost-Europa, Frankrijk en België, terwijl hij zelf graag Nederlandse voetballers met ervaring ziet komen. "Met acht tieners word je geen kampioen. Een of twee tieners kan wel." 

Hyballa kiest ervoor om openhartig te zijn, omdat hij vindt dat supporters daar recht op hebben. "Ze betalen honderden euro's aan de club, als ze dan een elftal krijgen te zien dat niet voor promotie kan spelen, doet mij dat ook voor hen pijn", aldus de Duitser, die zich hardop afvraagt bij wie de schuld dan wordt gelegd. 

Volgens Hyballa was NAC in een vergevorderd stadium met de transfers van Jordy Bruijn en Elmo Liefink, maar heeft TvdA niet doorgepakt. "Dat is de waarheid." De trainer geeft aan dat die spelers, evenals Drost en Haye, niet uit de koker van de technisch manager komen. Dat het rommelt tussen de twee voormannen is geen geheim, legt Hyballa uit. "Wat ik nu vertel is intern allang geen geheim meer." 

Als Hyballa een selectie zou mogen samenstellen zou hij gaan voor een kern van zestien tot achttien veldspelers, twee goede keepers en jeugdspelers ter ondersteuning. Als het om de poppetjes gaat wil hij nog twee vleugelaanvallers, een dominante middenvelder en een linksbenige centrale verdediger. "Als van Hecke en Monsalve beiden vertrekken, dan waarschijnlijk nog een extra verdediger." 

Lees hier het volledige interview met Peter Hyballa in BN DeStem

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Column: Stop de zelfdestructie 52 reacties
Volgend bericht
´NAC wil verlengen met Kramer´ 63 reacties
Terug naar overzicht
138 Reacties
186   26  
Hiepballa

Dit is na Jelle ten Rouwelaar, Ruud Brood en Luuc Eisenga nu al de vierde persoon die zich openlijk uitspreekt tegen Tom van den Abbeele.

Lieftink en Bruijn zijn ook niet de minste spelers die je er zeer graag bij had willen hebben. Jammer van de onrust, maar de positie van Tom is nu denk ik toch echt onhoudbaar.

77   8  
Van bins

Van den abbeele ziet nac denk ik als een club die hij kan voorzien van spelers net als op Fifa. 18 jaar ophalen, trainen en hopen voor meer te verkopen. Dit is denk ik niet werkbaar voor een club als NAC, die moeten strijden om promotie.

186   26  
Hiepballa

Dit is na Jelle ten Rouwelaar, Ruud Brood en Luuc Eisenga nu al de vierde persoon die zich openlijk uitspreekt tegen Tom van den Abbeele.

Lieftink en Bruijn zijn ook niet de minste spelers die je er zeer graag bij had willen hebben. Jammer van de onrust, maar de positie van Tom is nu denk ik toch echt onhoudbaar.

74   3  
Maarten

Gaan we weer!

56   7  
fvf6

De volgende rel bij ons NAC is er weer geboren , het kon natuurlijk niet uitblijven het was alweer een paar weken rustig aan het front. Als het waar is wat Hyballa zegt is er een onwerkbare situatie . Tussen de regels door lees ik het is hij eruit of ik . Twee duidelijk van elkaar verschillende visie's , die samenwerking in mijn ogen onmogelijk maken.

43   14  
Johnny1912

Laat maar weer zien wat voor bord de meeste mensen die hier reageren voor hun kop hebben. Weken lang VDA de hemel in lopen prijzen, en nu na dit bericht zal iedereen wel weer tegen hem zijn.

49   21  
Real Robert

Dit interview is in elke organisatie ongehoord. De trainer moet backing hebben gehad om alle vuile was van onze frietbakker buiten te hangen. Of het is een vooraankondiging, dat hij het voor gezien gaat houden.
We wisten natuurlijk al langer, dat Van den Abeelen totaal ongeschikt is om als TM te functioneren.
Ik heb vanaf het begin het standpunt gehuldIgd, dat Van den Abeelen een ramp is voor NAC.
Hij zit lekker op een afkoopsom te wachten. Kan hij weer 2 jaar voort met het bedrijf van zijn vrouw.
Maar intussen gaan wij dus niet promoveren.

62   16  
Beest

Ik kan beide kampen begrijpen .

Hyballa moet dit jaar promoveren en wilt daarvoor een ervaren groep hebben. Klinkt logisch .

Maar van een lieftink word ik toch echt niet vrolijk . Gevalletje suk in mijn ogen. Geen marktwaarde en gaat je geen kampioen maken.

Tom wilt juist weer waarde creëren voor de club . Niet echt het moment om 18 jarige buitenlanders aan te trekken want je moet promoveren . Ze zullen best talent hebben en nac geld op kunnen leveren .

De dooddoener vind ik ook "Nederlandse spelers" . Reira, monsalve , verschueren zijn de betere spelers van ons team en zijn geen Nederlanders.

22   19  
Braze

Als ik TvA was zou ik snel vertrekken want dit interview is dodelijk.
Ik neem aan dat de positie van de trainer momenteel een stuk sterker is dan van de TD zonder tekenbevoegdheid.
Wel is het erg jammer dat het bij NAC in de top eindeloos een zootje is door een mengeling van gebrek aan leiding en onkunde. Is nu Manders aan zet? Of is die van hetzelfde kaliber als al zijn voorgangers?

27   14  
F4

Ah toen ik gisteren zei dat de twee elkaar niet lagen had ik van de voorzitter van de fanclub een hele verklaring waar ze allemaal mee bezig waren. Blijkt niks van al je goede ideeen waar te zijn Chrisje.

39   9  
Breda F2

Was ik toch even twee weken blij met rust aan t front. Jammer dat de pers opgezocht moet worden om dit kenbaar te maken.

Ik hoop dat beide de gulde middenweg vinden en begrijpen dat de supporters iedere x de duppe zijn van al die strijd.

Ongeacht de mening van vele heeft tvda wel degelijk goede dingen gedaan voor de club en ik hoop dat tie wil luisteren naar peter want ze gaan elkaar nog verdomd hard nodig hebben in die strijd voor promotie.

111   4  
Jantje2

Succes Mattijs Manders ! Welkom bij NAC !

73   24  
Bart

Hyballa vind ik in dit opzicht ontzettend onprofessioneel om dit zo openlijk in het nieuws te brengen. TVDA doet waar hij voor gehaald is en dat waarde creëren. Hyballa wist dit neem ik aan van te voren al en zullen toch samen een gesprek gehad hebben over hun visies voor dat hyballa hierin stapte. Zwak om dit nu opeens openlijk in het nieuws te gooien.. dit moet je intern oplossen en niet via deze weg. Ik vind de speel wijze van hyballa top en t zal vast een goede trainer zijn maar bij mij scoort hij geen punten met dit onprofessionele gedrag. TVDA zorgt in de tussentijd ervoor wat er van hem gevraagd werd. Teleurgesteld dat het weer zo moet lopen..

34   4  
Ratjeduneerste

Kunnen de beste mannen niet even hun haantjes houding opzij schuiven en werken voor het belang van de club! 'Juist nu' moet er samenwerking en overleg plaatsvinden.

Tuurlijk kan er nooit complete overeenstemming zijn. Maar kijk elkaar eens in de ogen, spreek uit wat je denkt en probeer tot overeenstemming te komen...

Het was alweer te lang rustig binnen NAC, zat eraan te komen.

19   18  
Guuske

Ik sta er niks van te kijken dat de journalist het verhaal gruwelijk heeft aangedikt. Om onrust te stoken. Van de vissie van beide heren valt wat te zeggen. Maar tvda heeft een opdracht gekregen om jonge spelers te zoeken en die voor meer geld te verkopen. En iedere trainer wil ervaren spelers. Naar een ervaren kkd club komen enkel ervaren spelers die wat mankeren.

27   11  
Chris W.M.

@ F4

Even voor de duidelijkheid, welke Chris bedoel je? Jij hebt gisteren enkel gereageerd op mijn suggestie dat Karol wellicht de nummer 1 wordt als Olij vertrekt. Dus ff geen idee waar je het nu over hebt.

On topic; Je hebt nu een situatie waarin een TM aangesteld is met de opdracht transferwaarde te creeeren, jonge spelers halen, doorontwikkelen en verkopen, en een trainer die het liefst ervaren jongens wil met 1 of 2 talenten. Dat is dus een fout in de aanstelling, en botsende belangen. Dat lossen ze zelf maar op. Maar als nu al de 4e persoon aangeeft niet met hem samen te kunnen werken....Heb hem lang de hand boven het hoofd gehouden (hoe vaak is het voorgenomen dat NAC zoals het er nu naar uitziet 3 spelers verkoopt in een transferperiode?) maar als het onmogelijk blijkt mee samen te werken dan wordt het toch tijd om afscheid te nemen vrees ik.

38   12  
ome cor

Als trainer ben je natuurlijk sowieso passant bij een club, al geldt dat bij NAC tegenwoordig voor vrijwel iedereen.

Het mooiste is wanneer TD en hoofdtrainer volledig op 1 lijn zitten, maar ieder heeft z'n eigen doel.
De trainer wordt afgerekend op zijn sportieve prestaties, maar als die behaald moeten worden op een Mommers-achtige manier, waarbij we straks een lege clubkas (+ schuld) en spelers zonder verdere handelswaarde over houden als kersverse promovendus..... Wat dan ?

Hoe ga je het dan doen in de eredivisie ? Weer overtuigend degraderen ? Weer het lachterje worden van de eredivisie ?

De trainer wil promoveren.
De TD wil dat ook, maar moet ook de eventuele after-Hyballa periode bewaken.
Roepen om vertrek van TvdA is in mijn ogen te primitief, maar goed...ik zit er niet met de neus bovenop.

Ik hoop alleen dat dit niet een poging is van onze fanatieke Duitse trainer om de aftocht alvast voorzichtig in te dekken en de trap na nu alvast uit te delen.

Nee, ik hoop dat beide heren vooral met elkaar praten ipv met Yadran Blanco. Dat ze nader tot elkaar gaan komen zodat ze er allebei blij van worden en daarmee wij als achterban uiteindelijk ook.

9   0  
Hoge Vucht

Jammer!

Ik hoop van hete dat ze wachten met het ontslag van een van de heren totdat ze een vervanger hebben.

Misschien handig om naar iedereen hetzelfde verhaal uit te dragen naar Nac. Nederlandse ervaren jongens en waarde creeeren met jongen spelers ligt wel erg ver uit elkaar.

40   1  
Italo (BSR)

Dit is vrijwel een kopie van het verhaal met Brood afgelopen winter. Spelers worden ingebracht door hoofdscout Maas, Abbeele en de hoofdtrainer. Samen bespreken ze dan de opties. Uiteindelijk is het dan aan TvdA om door te pakken met de gekozen speler. Dan kan ik me voorstellen dat het zwaar zwaar klote is als je als trainer bepaalde spelers aandraagt, ze er doorheen krijgt, maar vervolgens ziet dat de technisch manager ze niet binnenhaalde.
Al met al; dit is natuurlijk geen gezonde basis voor een langdurige samenwerking. Gaat, denk ik, een vervolg krijgen.

13   3  
sjef de gevulde koek

Lachwekkend gewoon dit. Je ziet het van mijlen ver aankomen ook hoor je al weken deze verhalen en nog voor er maar 1 speler is aangetrokken en het seizoen is aangebroken kunnen we weer op zoek naar een nieuwe TD. HUP NAC

42   18  
Ivo

Hyballa is het typische voetbal alfamannetje binnen een club. Wil de macht en alles bepalen. Maar zo werkt het nergens en daarom is hij ook overal snel weer weg.

Qua selectie ben ik het met hem eens, geen Ilic-broertjes meer maar kerels op het veld die 90 minuten voor de winst gaan. Al vond ik Olij, Riera, Monsalve prima versterkingen. Dus was overdreven dat Tom alleen jongere spelers haalt.

En het geneuzel van "dat kwam niet uit zijn koker" is onzin. Je hebt een technische staf, scouts, daar zijn die mensen voor. Maar hij beslist of ze wel of niet komen.

Hyballa scoort hier geen punten en BN de Stemmingmakerij is de laatste maanden wel heel erg bezig. Was dit weer Blanco?

73   12  
signase

Lekkere timing Herr Hyballa... not. NAC is net als andere clubs op spelersjacht. Als je dan zo'n boodschap in de media etaleert, geef je potentiële nieuwe spelers een duidelijke boodschap: dat het rommelt bij NAC en dat, als ze tekenen, ze niet 100% weten waar ze aan toe zijn, omdat ofwel de trainer ofwel de TD wel eens op korte termijn pleite zou kunnen zijn. Die potentiële nieuwe spelers gaan dus rondkijken naar een club waar het wel rustig is.
'In het belang van de supporters', zegt Hyballa. Me reet. Dit is niet in het belang van NAC en dus ook niet in het belang van de supporters. Dat er binnen de technische staf een verschil van mening is: soit. Maar los dat godverdomme intern op.

9   6  
Nac

Het blijft onrustig.
Wat ben ik blij dat dit naar buitenkomt.
Als we willen promoveren zullen er goede spelers moeten komen .
Geen spelers van grote clubs die 2 wedstrijden in seizoen spelen of spelers die heel onbekend zijn.
Tom van den Aanbeeld moet zijn werk wel goed doen .
Anders ligt de trainer er na vijf wedstrijden eruit terwijl het niet zijn schuld is.
En we betalen geen seizoenskaart om een ploeg te zien om onderin mee te draaien.
Hoop dat dit goed komt

22   14  
Real Robert

Waarde creeren is het adagium. Maar de spelers, die op korte termijn waarde creeren zijn nu net toevalstreffers.
Dat Van Hecke plotseling zoveel geld gaat opleveren had niemand voorzien en Olij heeft zichzelf aangeboden bij NAC. Heeft dus niets met beleid te maken.
Het "beleid" van de TM heeft spelers als Bohui, Stokkers, Kudimbana, Vanacker, Dogan e.a. opgeleverd.
Ja, die vertegenwoordigen een hoop waarde!
Heeft dus niets met goed beleid te maken.
Hier in Belgie waren ze bij Sint Truiden al na een paar maanden klaar met hem.
Maar goed, daarom zijn we ook als 5e geeindigd afgelopen seizoen.

26   12  
Harrie

Exit Tom en Hyballa is de beste oplossing. Een trainer die de vuile was buiten gooit zal bij tegenvallende prestaties ook wild om zich heen gaan slaan, vraag maar in Nijmegen. Tom is niet capabel zoveel is wel duidelijk.

Maar wie gaan het dan doen? Na de onvermijdelijk snel aanstaande breuk kunnen we daar weer over speculeren.

11   5  
Semsi

Ptomotie is ver weg en dat terwijl de voorbereiding nog niet eens begonnen is.
NEC en Roda JC zijn zelfs beter bezig. Daarnaast ook nog Cambuur, Graafschap en Volendam....

16   22  
Mike076

Ik kies de kant van de trainer, NAC moet gewoon promoveren dit jaar! Dus moet er ervaring / directe versterkingen komen en geen spelers met potentie in de toekomst, op misschien 1 of 2 na. Dat is eigenlijk elk jaar het geval want mocht je promoveren naar de eredivisie moet je ook ervaring hebben en kun je ook elk jaar 1 of 2 spelers met potentie voor de toekomst aantrekken. Eigen jeugd dat is de toekomst en geen of een enkele jonge speler van buitenaf.

Verder ben ik altijd wel gecharmeerd van “Ted van Leeuwen” die gozer presteert het altijd om met weinig financiële middelen een leuk team neer te zetten. Hij is vrij op dit moment, als een van de beleidsbepalers zou ik hem eens gewoon een keer polsen achter de schermen. Een oriënterend gesprek en stel je zit op 1 lijn dan gewoon een geheim gesprek met de trainer erbij, zulke dingen gebeuren toch wel in het geheim.
Op het veld maar ook buiten het veld moet iedereen op 1 lijn zitten voor het sportieve aspect op en ook zeker buiten het veld. Een duidelijke visie!

38   13  
Ivo

@Real Robert

Totale bullshit. Je kan niet de mindere transfers op conto van de TM zetten en de gelukte tranfers niet. De TD/TM heeft het laatste woord bij alle transfers.

Er worden honderden spelers aangeboden via makelaars. Zoals Olij kwam komen er bij iedere club spelers binnen. En als het dan een geslaagde transfer is telt die niet mee voor het succes van de TD. Triest hoor.

Ik ben echt geen uitgesproken fan van Tom en heb een zwak voor de passoe van Hyballa. Maar het matennaaien bij NAC ben ik echt zat.

24   14  
BATI

Hyballa veegt hiermee ver voordat het seizoen begint al zijn straatje schoon. Als het niet lukt ligt het aan hem... Ik vind dit echt niet kunnen. Wederom onrust creëren. Houd het dan nooit op??

Als die 2 spelers niet komen en het ligt niet aan de financiën dat ligt het aan het technische gedeelte lijkt mij. En volgens mij speelt wat de trainer met je wilt daar ook een hele belangrijke rol in. Van Abeelen bepaalt de opstelling niet toch.

Jonge spelers maken je misschien geen kampioen, maar hoeveel ervaren spelers hebben we de afgelopen jaren niet voorbij zien komen die er ook geen reet van bakten?? Je hebt een team nodig. En daar is de trainer verantwoordelijk voor.

36   0  
Tja

Een interview die gelijk duidelijk maakt waarom we niet voorruit komen in Breda.

Het maakt niet uit wie gelijk heeft, maar men werkt elkaar en elkaars ideeen tegen. Zo ga je nooit voorruit komen.

11   10  
Pietjebel

Eindelijk weer eens iemand die op tafel sla
Jammer dat dadelijk weer een trainer de klos is van dit jarenlange rotzooitje bij onze mooie club

Zoveel steun zoveel supporters iedere wedstrijd weer ieder jaar weer veel verkochte ssc kaarten
Wanneer word er eens een x echt schoon schip gemaakt
Wij verdienen zoveel beter als die pannenkoeken die er nu voor zorgen dat het WÉÉR een zooitje is


BEDANKT DÁÁRVOOR

39   31  
nec nijmegen

en zo kennen we Peter weer.Alweer proberen de macht te grijpen door het technische beleid aan te vallen. Deze onruststoker pur sang slaat weer toe,het is hetzelfde liedje als bij ons destijds.
De opper demagoog slaat weer toe en roept wat de supporters willen.
Dit is een vreselijke man en het zal niet lang duren voordat jullie het daar ook door gaan hebben.Peter Hyballa geilt op Peter Hyballa en zal nooit bij clubs gaan werken waar ervaren mensen werken.Die hebben binnen no time zijn trucs door.Hij voelt als geen ander aan dat de positie van jullie TD wankelt en dan krijg je dit.Misselijkmakend mannetje.

14   3  
NuFfNie

Volgens mij is promoveren de beste manier om waarde te creëren. Niet alleen met spelers, maar ook met sponsoren. Hyballa en Manders zitten misschien wel op 1 lijn en is TvdA (ook) niet de keuze van Manders. Als je dit soort nieuws naar buiten brengt, dan moet je weten dat je breed gesteund wordt, anders is het zelfmoord. Dus dit waait niet zomaar over.

21   0  
Dun Kees

Nu moet de voorzitter zich laten gelden en laten zien wie de baas is. In iedere behoorlijke organisatie wordt dit niet gepikt.
Doet hij dat niet dan gaat dit verder etteren en barst binnenkort de bom. Wellicht is het al te laat.
Van afstand kun je niet beoordelen hoe de vork aan de steel zit maar ik ga er van uit dat er nu een crisisvergadering bezig is.

17   40  
den hulk

HYBALLA HEEFT GELIJK ER MOETEN NEDERLANDSE SPELERS KOMEN EN JEUGD

24   23  
Tinus076!

TvdA lekker laten zitten, die man is binnen gehaald om waarde te creeren en dat lukt hem aardig.
Deze man heeft afgelopen seizoen de opdracht gekregen om dat brandhout van vorig jaar te slijten voor een groot gedeelte en kreeg er bij sommige ook nog geld voor!

Ja we stonden ver van directe promotie maar er stond meer een team dan vorig jaar en dat grotendeels met alleen maar contract spelers ipv de city huurlingen!

Laten we niet vergeten dat we het jaar van promotie ook 5de stonden en via nacompetitie bent gepromoveerd.

Laten we aub nu eens rust in de tent houden en als peter hyballa het allemaal niet zint gaat hij zelf maar weg want als we nu weer gedonder gaan maken en meneertje promoveert niet is hij zelf ook weg zoals hij zelf had aangegeven!

Dus TvdA laten zitten en hyballa moet gewoon zorgen dat we promoveren!

27   6  
geelzwartwit

Zoals Sjoerd Mossoe al aangaf.
Je moet op drie vier posities mensne hebben die allemaal de zelfde voetbalvisie en hetzelfde beleid van de club uitvoeren. Te beginnen met waar staat NAC voor en hoe voer je dat door in alle geledingen de komende 10 jaar.

Toen Hyballa net binnen was liet hij in een (volgens mij video interview met bsiderats) al weten dat een club ergens voor moet staan duidelijk herkenbaar moet zijn aan oa vaste speelwijze en type spelers etc. Hij gaf toen ook aan verbaasd te zijn dat die duidelijkheid er bij NAC helemaal niet is.

Je ziet nu dat je zijn verschil van mening met TvdA hier eigenlijk ook op berust. De TD denkt vanuit waarde creëeren en de trainer denkt vanuit NAC een sportief gezicht geven en daarmee een sportieve basis voor de toekomst bouwen en winnen.

Hyballa is zoals men bIJ Heracles zich opgewerkt heeft en TvdA werkt zoals een grijze muis satelietclub werkt.

34   3  
NAC-till-i-die

Wat Hyballa doet moet eigenlijk niet kunnen, maar ergens begrijp ik hem wel. Opleiden en doorverkopen is leuk, maar uiteindelijk wil je ook promoveren. Kijk naar de graafschap en Cambuur want daar staan wel kerels van tegen de dertig op het veld. Die ervaring is echt wel nodig wil je promoveren.

20   3  
Normaal

Het is om te janken. Hyballa is een ongeleid projectiel en TvdA is volstrekt onbekwaam. Wie ook vertrekt dit gaat weer geld kosten en we zijn geen steek verder. Hier wil toch geen enkel talent lang blijven. Hoelang blijven de supporters blind seizoenkaarten kopen bij een club die al jaren volledig ontspoord is? Is hopen op ooit betere tijden het enige?

2   4  
geelzwartwit

*edit Mossou

23   2  
Steefl

Hebben jullie ook dat moedeloze gevoel hierbij?
Zo’n potentie, nooit lang goed beleid.
GVD zeg.

7   1  
Des NAC's

Neem aan dat TvdA enkel het technisch meermalen plan uitvoert waar breed draagvlak voor is en de hoge heren hun krabbel bewust onder hebben gezet. Oh nee, wacht...

18   0  
Cool hand

Een serieuze BVO in Nederland moet in de Eredivisie spelen anders heeft het geen zin. Alles wat je doet moet dat als leidraad hebben. Het aankoopbeleid moet gebaseerd zijn op 1 uitgangspunt: kunnen we promoveren met de spelers die we contracteren? Jonge spelers contracteren en voor meer geld doorverkopen is leuk en aardig, maar als NAC in de KKD blijft hangen, wat heeft het dan allemaal voor zin?

19   1  
NAC-till-I-die

Maar met alle respect maar als je zo’n Lieftink kon halen moet je dat gewoon doen. Dat was typisch een speler voor Hyballas voetbal. Loopvermogen, kracht en lengte. Er wordt misschien sceptisch over hem gedaan, maar toen eagles bij ons kwam was die man zo goed. Onderschepte alle ballen en was goed in hoog drukzetten. Dit zou ook een typische nac speler kunnen zijn en hij is Nederlands. Helaas hebben we hem niet transfervrij gehaald. Natuurlijk zijn er nog zo veel meer spelers over heel de wereld, maar zijn profiel was echt wel goed voor nac

5   6  
DunErwt

*popcorn pakt*

28   18  
H.V.M.

Met TvdA ga je niet verder komen.
Lichtgewicht.
Heeft geen enkele kennis van het Nederlandse voetbal.
Haalt net iets te vaak jonge, onbekende 'exoten' binnen, die niet weten of er lucht, zand of lachgas in een bal zit.
Desbetreffende spelers worden trouwens net iets te vaak aangeboden door obscure zaakwaarnemers en/of spelermakelaars die snel even wat poen willen pakken.

De meeste nieuwkomers, behoudens Olij, hebben ook het afgelopen seizoen zeer matig gepresteerd.
Het bewijs is slechts een vijfde plaats in die waardeloze KKD divisie.
Als er met dít eindresultaat iemand hier tevreden is, moet hij/zij snel een andere hobby gaan uitzoeken.

Als NAC serieus voor promotie wil gaan, dan over enkele seconden vanaf nu, die incapabele Belg eruit knikkeren.
Wat mij betreft is de kuil op het 'NAC kerkhof' al gegraven!
Óók deze kan er nog wel bij!

12   15  
Jf

Ik vind het onprofessioneel van Hyballah en ik begin de Nac soap wel beu te worden. En het alleen bestempelen als dit is Nac altijd wat moet stoppen.
In mijn ogen kreeg tvda het voordeel omdat er best wel wat leuke spelers gehaald waren zoals Schouten, Dogan, Monsalve, Riera en Stokkers. In het begin allemaal enthousiast over deze spelers van wie Dogan en Stokkers niet uit de verf kwamen.

Ik hoopte op nieuwe spelers die zich ergens al bewezen hadden. Maar volgens Hyballah komen die niet. Daarbij moet Hyballah niet zeuren over teveel jeugdspelers want in de vacature stond dit duidelijk genoemd dus.

Maar wel jeugdspelers die niet allemaal afvallen bij Brugge maar geen gewoon een goed gescout talent dat een stap wil maken.

Al met al een rommelige bende.

8   8  
DunErwt

Sja beleid, hier al vaker negatief belicht.
Maar dan ben je een azijnzeiker, willem2er, dan moet je je laten opnemen, negatieveling.
En nu zegt de heilige Hyballa het en de schaapjes lopen in polonaise erachteraan te roeptoeteren met al hun wijsheden. De meesten hebben niet 1 dag in een BVO gewerkt.

Dit is goed voor NAC. Tijd voor een ander beleid en meer transparantie!

20   6  
Jante

Man die gaat over het geld, die begrijpt waar NAC financieel staat en vandaan komt en de erg onzekere periode waar we ingaan. En dat is zijn rol.

En dan een gepassioneerde trainer met een sportieve ambitie die aangeeft wat hij nodig heeft. En op korte termijn wil scoren/promoveren. Dit voelt als indekken voor het geval het niet lukt.

Ik wil zowel promotie als een financieel gezonde club. En volgens mij kunnen deze twee prima samen. Zeker als je in een divisie speelt waar je een financiele grootmacht bent. Dus ga lekker praten met elkaar, in plaats van met de pers, stelletje kleuters.

Of nog mooier: waarom regelen jullie niet een dubbelinterview waarin ze dit uitspreken.

23   8  
@NEC NIJMEGEN

Maak jij je nou maar druk om die Hans worst van jullie die de hema had

6   1  
Breda-Loyal

Zucht , de club zou je geld maar weer eens voor een oprotpremie gaan gebruiken...

8   2  
Harri

Snap nu haast niemand Hyballa geen zin heeft in nog een jaar eerste divisie.
Dit gaat NAC verlaten, let maar op. Dus NAC kan al op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Helaas maar het is niet anders.

34   6  
geelzwartwit

Even terug naar het duurzaam promoveren plan van Eisinga en TvdA. En dat doen met spelers die meteen in de eredivisie ook mee kunnen.

Dat plan vind ik meer stroken met de opvatting van Hyballa dan van de TD. Je hebt vorig jaar wel gezien dat als je wil promoveren een aantal ervaren spelers nodig hebt. Maar die heb je na promotie ook nodig. Hyballa zegt mijn inziens niks geks. En bij een elftal wat kampioen is geworden zijn zowel jong als oud meer waar geworden.

Ik vond de opmerking van Hellemons ook vrij schokkend. Komt er ene andere trainer die anders wil spelen zoals nu Hyballa met hoog druk zetten dan passen we onze trainingen bij de jeugd daar op aan...

Exact wat mossou zegt... Geen sportief beleid. Hoe de wind waait waait mijn jasje.

Zet Hyballa met Hellemons een weekend in een hutje op de hei. Zet daar Ronald spelbos bij en laat Henk Ten Cate een paar uur aanschuiven.
Onderwerp. Het sportieve karakter, gezicht, identiteit, speelwijze van NAC.
Waar staat NAC sportief voor en welke spelers horen daarbij. Op welke types wordt er dan gescout en opgeleid.

Leg dat vast en zorg ervoor dat je de komende tien jaar daar langs werkt. Dan heb je altijd hetzelfde trainers profiel en van spelers enz. Enz.

Mijn voorbeeld voor NAC zou Atletic Madrid zijn met hun Someone als trainer.

NAC heeft met Vreven en Hyballa voor vele supporters daar al eenzelfde soort style te pakken. Als dat typisch NAC is neem dat als start mee in je beleid en identiteit. Zorg voor de juiste invulling en bewaking en we hebben weer een club hier tussen Mark en Aa.

Ik zou Hyballa echt altijd als basis voor meerdere jaren aan je binden.

16   16  
Hb.Naccer.Hb

#TOMEXIT het is geen kinderdagverblijf bij ons!! Wij willen de eredivisie in en rap, hij maakt er een voetbalmakelaars huis van die mafkees.. hoe hij het bij seuntjes aan had gepakt moest bij ons alle alarmbellen afgaan

27   4  
H.V.M.

Deze Soap krijgt ongetwijfeld nog een vervolg.
Te beginnen komende maandag bij de mannen van VI.
Kijken wie deze keer de zwarte Piet toegespeeld krijgt!

18   5  
Marti

Hyballa praat te veel en wil overal de boventoon voeren maar dit kan niet en dit mag niet , doe gewoon je werk , en ga niet de op deze manier De supportes bespelen , je prestaties zijn hier nog maar minimaal zichtbaar , laat het eerst maar zien , maar ga niet de grote jan uithangen , ieder moet gewoon zijn opdracht doen waarvoor hij aangenomen is , en dan kun je alles bespreken op een fatsoendelijke manier , maar niet via de openbare weg( BN de stem ) ,

4   0  
Breda-Loyal

@GEELZWARTWIT

Dat concept van een Simeone-achtige trainer moedig ik ook aan, maar bij NAC kan dat alleen maar fout gaan en je nog meer geld kosten.

Verschrikkelijk veel factoren wegen mee of dat dat succesvol kan worden of dat je je eigen grandioos voor voetballend Nederland weer eens voor lul zet.

Dat werkt als alles intern op één lijn zit en er geloof is dat de manier van spelen van NAC 1 een uithangbord is voor club en zelfs stad.


Hoe zou dat fout kunnen gaan bij NAC : Financieel de hand op de knip. Ego's intern die beweren dat zijn voetbalfilosofie beter is dan die van de hoofdtrainer wat leid tot geschillen. Wij als supporters die wel geloven in lange termijn visie , maar het liefste al op korte termijn resultaten zien.


Ook zou je intern echt dan van scratch moeten beginnen

20   8  
geelzwartwit

Ps. Welke waarde heeft TvdA tot op heden gecreëerd?

Spelers die TvdA gehaald zijn en die nu na een jaar alweer in de etalage staan?
Een keeper die hoort bij het niveau van NAC? En zichzelf heeft aangemeld?
Vd Hecke was al gescout en bij NAC voordat TvdA bij NAC werkte.

Een 5e plek in de eerste divisie en een trainerontslag en nu een trainer diet niet matched met de TD...

Als TvdA al waarde gecreëerd heeft dan zijn het wellicht de de contracten voor jeugdspelers maar die zijn niet door hem gescout en alles mbt jeugd komt op de credits van Hellemons en Dingsdag enz.

Nogmaals. Bouw je club met Hyballa en het blok van de jeugdleiding op

Haal een TD die met Hyballa en het jeugdblok de sportieve identiteit van de club vormt maakt bewaakt en uitvoert. Voor nu en de komende tien jaar. En dan zullen die twee talenten die bij de selectie zitten ook zo goed zijn dat ze of goed genoeg zijn om in het elftal belangrijk te zijn of dusdanig goed zijn dat ze a la Vd Hecke al na elf wedstrijden weggekocht worden.
Het jong 20 of - 20 is dan prima om alle andere talenten te stallen en te vormen.

TvdA is eigenlijk een - 20 TD als je het zo allemaal op een rijtje zet.

9   3  
Stoep

Hyballa wil natuurlijk een zo sterk mogelijk elftal. Maar zijn opmerking dat NAC al spelers moet halen, is te voorbarig. Als NAC Monsalve, Dogan niet kan verkopen voor een goede prijs dan moet je daarmee doorgaan en blijft hun salaris op de balans staan. Als je dan ook nog 2 andere spelers erbij haalt die ook nog hoge salaris willen dan heeft NAC direct weer een liquiditeitsprobleem. Volgens mij moet NAC eerst zekerheid dat spelers vertrekken voordat NAC spelers kan halen. In dat opzicht is de kritiek van Hyballa onterecht. Dat TvA vanuit de NAC supporters weinig kredit krijg kan ik gedeeltelijk begrijpen, echter heeft hij wel veel spelers vorig jaar voor geld weg kunnen krijgen. Denk niet dat veel andere TDś op dit niveau dat gelukt zou zijn. Blijft wel dat zijn netwerk beperkt is en een louche kant heeft. Ik blijf over met het gevoel dat beide heren niet geschikt zijn. Hyballa vind ik een goede veldtrainer, maar door dit interview wordt het onwerkbaar. Zelfde als hij bij NEC heeft gedaan. Ik denk dat dit ook niet los staat van het ontslag van Eisinga. Nu mag Manders laten zien of hij dit kan managen, hij heeft het niet kunnen voorkomen wat een slecht voorteken is.

15   3  
Ed

Ff de boel op scherp zetten. Hyballa wil gewoon promoveren en daar heb je materiaal voor nodig. TD dus aan zet.

36   2  
Hugo

Het interesseert me echt werkelijk geen reet meer hoe ze dit gaan oplossen. Maar als er bij de start van het seizoen, na zo'n seizoenskaartverkoop in coronatijd, 5e club qua supporters, géén promotiewaardig elftal staat dan ben ik er van overtuigd dat er een deel van de supporters gaat steigeren. Er wordt door de supporters een bak met geld in de club gepompt, zonder dat ze het stadion in mogen. Doe er dan eens één keer iets goeds mee g#dverd*mme. Elke keer hetzelfde gezeik. Ik begin deze langdurige ellende inmiddels kotsbeu te raken.

Hup NAC . Dat wel.

21   0  
geelzwartwit

@breda loyal

En daarom zeg ik het ook. Het is de manier waarop je het zou moeten doen en hoe het hoort te werken. Luister de podcast van afgelopen week met sjoerd mossou hier maar eens terug. Alle voorbeeld clubs werken zo. Je verschuilen achter ja maar het is NAC en ja maar bij NAC egootjes en geld enz. Is precies waarom het altijd een teringzooi is en blijft.

Waarom wilden supporters een overname omdat ze schoon schip wilden maken from scratch beginnen.. Waarom wilden anderen een overname door City of andere geldschieter omdat men hoopt of verwacht dat er dan from scratch de club met een identiteit wordt opgebouwd. Waarom ziet iedereen potentie in NAC en komt het er niet uit? Waarom zegt men NAC dat zijn de supporters of erger nog NAC is bier. Omdat je niet kan zeggen dat NAC een sportief imago heeft.

Mossou gaf het ook al aan. Als ze nou alleen al eens bepalen waar NAC sportief voor staat hoe is NAC hoe wil NAC zijn enz. Op sportief vlak maar ook op alle andere vlakken. Bijvoorbeeld communicatie daar is ook nul beleid in te bekennen. Als je supporters zo belangrijk zijn maak ze dan belangrijk.. Nee de supporters zijn belangrijk om spelers door aan te trekken en om gaten in de begroting te dichten. Zonder jullie geen NAC maar wat NAC dan is zonder deze supporters? Een tering bende zonder sportief beleid.
En nee jonge spelers opleiden en verkopen is geen beleid. Dat doet iedere club en is bij iedere club onderdeel van het beleid. Maar spelers opleiden specifiek gericht op hoe je sportieve identiteit en beleid is is wat anders. Nieuwe lurlingen scouten en opleiden omdat je in je sportieve beleid altijd met een type luring speelt op die positie. Altijd. Ieder jaar. En die haal je nu van buitenaf maar in je beleid. Ben je dan nu ook bezig ze uit eigen opleiding te halen. Waardoor je niet afhankelijk bent van het halen van spelers. Enz enz.

Types als simeone vreven Hyballa als dat past bij het sportieve imago van NAC dat moet dat het beleid zijn. Dan kan het nooit zo zijn dat er een Vd Gaag Dijkhuizen Brood als trainer komen.

Na de eerste periode van Spelbos zag je ook zo'n hoe de wind waait waait mijn jasje beleid.
Spelbos (winnen met 4-3) als trainer of Wim (winnen met 0-0) als trainer.
Laat NAC nou eens niet de supporters of sfeer zijn. Laat nou eens een voetbalclub zijn.

Men kwam met knikkende knieën naar Breda want avondje NAC het kon spoken.. En dat spoken kwam toch echt door de wisselwerking. Als NAC de passie inzet en gedrevenheid toonde aangevuld met techniek van de aparte figuren als averladze bogdanovic Leonardo dan ja dan spookte het in Breda dan sloeg de vlam in de pan. De vlam sloeg dan over van het veld naar de tribunes en terug. En zelfs het dak van de bside vatte dan wel eens vlam.

Het wordt tijd dat de holle slogan "wij zijn NAC" eens een sportief gezicht krijgt. En ja de supporters mogen best roepen wij zijn NAC maar helaas trappen die niet voor het tweede jaar duurzaam tegen een bal in de f*cking eerste divisie.

17   15  
Q

Ander geluid.

Ik vind dat TvA het goed heeft gedaan. Die gast moest 25 man ruimen en een bijna hele nieuwe selectie samenstellen zonder geld. M.i. is hij daarin meer dan geslaagd.

I love Hybala. Maar dit is ook zijn eigen straatje alvast schoonvegen. TD zit er voor de lange termijn. Trainer voor de korte.

4   0  
Italo (BSR)

Het wordt hier al even aangehaald; in de podcast van afgelopen week #22 gaat het met Sjoerd Mossou over het beleid van NAC. Mocht je direct naar dit stuk willen, dat start rond minuut 42.

13   5  
linksrechts

Ik werd hier 2 maanden geleden volledig afgefikt toen ik al melde dat iedereen die Belg helemaal zat is. Spelers als v Hecke en Olij hebben grote problemen met hem gehad en laat dat nou net 2 bepalende spelers zijn in de spelersgroep. Zeker Olij. Afin, die vertrekken beiden, maar Olij had behouden kunnen worden als je die eenfatsoenlijk aanbod had gedaan met de kerst van 2019 ipv een extra jaar met behoud zelfde salaris.

Ik zeg niet dat ik het soms niet eens ben met tvda, in tegenstelling. Maar feit is wel dat hij eigenlijk overal problemen heeft intern en waar hebben we dat eerder gehoord? Juist ja, in België. Exact dezelfde reden dat hij daar weg moest. Maar wij stonden te juichen. Lekker tegendraads. Kom maar.. dit is het resultaat. Een trainer die zichzelf openlijk uitspreek tegen een staflid. Het begin van het einde dus.

Hyballa wil kampioen worden. Tvda kijk naar geld en potentiële groei. Ik denk dat hyballa meer support zal ontvangen, maar het is een tijdelijke pleister op de wonden. NAC moet kapitaal genereren. Een goede financiële basis is essentieel voor een terugkeer naar dr eredivisie.

12   10  
Brecht

Het getuigt ook niet van een geweldige visie van Hyballa dat hij El allouchi en van Hooydonk wil houden. Vooral de laatste komt echt tekort

18   11  
NACPB

Tom is aangesteld voor de langere termijn 5 jaar of meer. En heeft vanuit de directie en eigenaren een duidelijke taak omschrijving gekregen. Met weinig middelen toch kapitaal op het veld opstellen wat ook nog is meer geld moet gaan opleveren.
De trainer is altijd een passant, de meeste trainers willen ook promoveren of kampioen worden voor hun eigen carrière. Het is inderdaad hetzelfde verhaald als met Brood, vorig jaar wilde Brood ook alleen maar ervaren rotten voor veel geld. De volop geprezen Ralf seuntjens. Jaar salaris 80/90 k per jaar. Wilde een contract voor 3 jaar ben je als werkgever 3,5 ton kwijt aan loon socialen lasten etc. En wat levert hij daarna op??? Helemaal niks. En dat zal altijd een tweestrijd tussen de trainer en een te opleveren. Een trainer is altijd opertuun zal altijd aan de korte termijn denken. Als wij graag van tom af willen prima, maar met het beleid van hyballa wilt kunnen wij Jeffrey van as wel weer aannemen. En dat betekend geen waarde op het veld. En kom je weer in dezelfde vicieuze cirkel, elke 2 jaar een verbouwing aan het team met geen geld. Nu verkoop je v Hecke 2,2 milj evt olij 3/4 ton Monsalve 4 ton. Kan je weer bouwen met een potje. Als je iemand van 32+ uit zijn contract laat lopen krijg je €0. En wat gebeurd er dan. Je degradeerd weer net zo hard als je met Seuntjes promoveert. Want je hebt geen cent om te investeren. De opdracht die deze TD heeft meegekregen is er 1 van de lange adem. Maar het zal er voor zorgen dat NAC zelfvoorzienend is en als wij dan dit jaar of anders volgend jaar promoveren wij met eigen kracht kunnen door groeien.
Waarom denken jullie dat NEC nadat geweldige seizoen onder Brood in de Jupiler Leauge staan waar ze nu staan. Geen waarde op het veld en geld uit geven aan duren krachten die geen return of investment hebben.
Dus ja kan tom eruit gooien, en dan???? Zeg het maar.
Ik lees hier een hoop geschreeuw voor de korte termijn maar wat over 2 jaar?
En de opvolger van Tom krijgt precies dezelfde taak en krijgt hetzelfde gezeik van de supporters en de trainers die hem passeren.
Wij hebben 3 opties als NAC.
1: zo door gaan en uit eindelijk als RBC eindigen.
2: dit beleid voortzetten en er duurzaam promoveren met klein beetje centjes in de zak zodat we in iedergevaal de komende 10 jaar eredivisie spelen. (Dit duurt nog een aantal jaar)
3: overgenomen worden door een rijke Rus en je identiteit verliezen.

Ik kies voor optie 2

11   12  
Dirk

is vreven nog vrij ??

11   15  
Wolfmanjack

Die aandeelhouders zijn de grootste schuldigen. Zij houden NAC in de houdgreep. Hup Hyballa. Weg frietenbakker.

10   6  
Hartstikke Betrouwbaar

In een onderling gesprek met TvdA eruit komen was beter geweest, maar toch erg blij met Hyballa die dit NU aangeeft. Als we de doelen van onze club prioriteren komen we op een kort en helder lijstje:
1. Promoveren
2. Promoveren
3. Promoveren
Een TD heeft meerdere belangen te behartigen, dat snap ik. Maar wel schikkend naar het hoofddoel en binnen dat kader het maximale levert qua borging van langere termijn doelen, zoals waardecreatie van spelers. Het probleem is dat Tom net niet genoeg snapt dat de in de KKD een ervaren ploeg altijd de titel pakt. Dus zonder te veel 18 -jarige broekies. Mannen ipv jongens, met dan op 2 of 3 posities een bijzondere speler. Afgelopen jaar heeft geleerd dat wij niet genoeg slimme spelers hadden die samen de wedstrijd “dragen”. Jongens die tijdens de wedstrijd het spel goed kunnen lezen en aanvoelen wat er moet gebeuren. En volgens mij wil Hyballa naar zo’n soort groep toe, die TvdA nu niet aan het bouwen is. Erg blij mee dat hij het nu op scherp zet, nu is er nog een bijstuurkans en dit getuigt van een absolute wil met NAC het maximale eruit te willen halen. TvdA, beetje beter luisteren naar Hyballa, en over de brug komen nu.

4   6  
Kipiani

Weer een klusje voor Edelenbos.
Crisis management a.i.
Cynisme opzij.
De waarheid en daarmee zeggen waar het uiteindelijk om gaat
(Eredivisie, technisch beleid, rust, ambitie, daadkracht, geen geprul met verwende lichtgewichten en snotapen van 18 jaar en de supporters geven waar ze recht op hebben)
mag niemand in Breda natuurlijk doen.
Ook Hyballa niet.
Zelden iemand zo exact de spijker bij NAC op de kop zien slaan. Perfect.
De namen Peter en Tom zijn inwisselbaar voor veel anderen.

12   18  
TheMode

Hyballa is zo'n doorzichtige manipulator. Altijd benoemen hoe geweldig het NAC publiek is, begint nu al behoorlijk afgezaagd te worden. Het viel al meerdere keren op dat als NAC een resultaat haalt, hij dan voorop staat bij de ereronde, bij verlies of gelijkspel zie je hem niet.

Blijkbaar lukt het hem niet om binnenskamers zijn zin te krijgen en probeert op via onze rioolreporter de supporters tegen een andere NAC-medewerker op te zetten. Dat dat bij Eisinga ook niet werkte, was hem nog niet opgevallen. Foute man op de verkeerde plek.

7   0  
Tico

Zucht.........

6   4  
RP

Toch zeer opmerkelijk weer en allesbehalve slim van Hyballa.
Dat hij akkoord is met de werkwijze van TVA is niet geheel onlogisch, de manier waarop hij dit naar buiten brengt des te opmerkelijker en mag/moet absoluut in vraag gesteld worden.
Dit vecht je binnenskamers uit en niet via de pers. In de weken dat NAC seizoenskaarten moet gaan verkopen dit naar buiten brengen, is een bom onder de club leggen. In deze tijden is elke seizoenskaart van grote waarde en dit brengt hij met deze uitspraken ernstig in gedrang!

Anderzijds zeker begrip voor zijn mening, waarop onderhand ook wel eens mag worden ingegrepen.
Kampioen wordt je inderdaad niet met enkel jonkies in het veld, hier moeten ervaren (Nederlandse) krachten aan toegevoegd worden.

Ben benieuwd hoe dit verder gaat verlopen...

HUP NAC

2   2  
Baosje

Vitesse heeft de naam Hollywood aan de Rijn

Maar mag ondertussen ook gerust door het leven gaan als Hollywood tussen Mark en Aa

Wanneer stopt het nou eens !!!????

10   6  
Karel Vrolijk

Eigenlijk is het in en in triest dat Hyballa zo over zijn collega uitspreekt in de pers, dat hij mogelijk gelijk heeft vind ik in deze niet zo belangrijk, maar dit doe je gewoon niet tegen je directe collega in het openbaar, heeft voor niemand geen resultaat en zeker niet voor NAC.
Weer een gigantisch bom onder herstelplan organisatie NAC.
Als directie moet je ingrijpen en maatregels nemen en dat hoeft geen ontslag zijn.
Enkele maanden geleden heeft Eisenga ook zich uitgelaten over Tom van Abeelen, en het resultaat weten we, ontslag van Eisenga.
Er moet eindelijk een baas (Manders) komen die weet te verbinden, want het is ontzettend moeilijk om bij NAC met het hoge verwachtingspatroon samen lege portemonnee een goede selectie te samenstellen, en dat is ook de reden waarom er zo veel directies en trainers sneuvelen.
Laat deze bom ontploffen want het staat al in de landelijke media en laat Manders zijn eerste crisis snel de kop indrukken.
Dus als Mattijs Manders dit goed oppakt, krijgt het positieve draai.

0   0  
Wim

Of iemand er voor de lange termijn zit of een passant is mag niet uitmaken. Als ze maar in het lange termijn beleid passen en dat uitvoeren.

Een trainer hoort voor direct resultaat te gaan. Elke keer weer. Een TM voor het resultaat op langere termijn. Daar zit een natuurlijke tegenstelling in. Daar horen de mensen daarboven duidelijkheid over te geven en consequenties aan te verbinden. De AD is net binnen maar de RvC en aandeelhouders zitten er al geruime tijd. Die kunnen dat zo in hun visie document opzoeken. Of zouden zij geen visie hebben?

Als je wil promoveren is daar extra geld voor nodig. Dan kun je niet tegen de AD zeggen dat hij maar extra inkomsten moet regelen. In elk bedrijf moet je eerst investeren. Als je niet wil promoveren maar met opleiden en handelen elk jaar een beetje van je investering wil terugverdienen dan is dat je goed recht, maar dan moet dat ook durven uitspreken. En kom alsjeblieft niet aan met Duurzaam Promoveren...

Als 4 personen aangeven niet met iemand te kunnen werken dan zal dat wel kloppen. Dan moet het wel een hele goede zijn wil je die laten zitten.

7   5  
Henri

Sjoerd Mossou zegt het in de al genoemde vlog perfect. Succesvolle clubs worden maar door een paar gelijkgezinde personen met visie en daadkracht aangestuurd.
Als eigenaren en RVC moet je dan wachten op het moment dat je een dergelijk drietal/viertal bij elkaar kunt brengen. Met het vertrek van Smulders en Goetzee was het zover. In de jeugd zaten Helmons en Gillissen die bewezen hadden goed met elkaar te kunnen werken. Had van Gillissen TD gemaakt en er een goede AD bij gezocht. Maar nee Gillissen was niet zwaar genoeg. Dat kan, maar als je dit argument gebruikt moet je natuurlijk wel met een zwaargewicht aankomen zetten en niet met iemand die geen enkele meerwaarde heeft dan je eigen Gillissen.
Voor de rest ben ik het volledig eens met de visie van GeelZwartWit. Alles begint met een visie en geld. Ik ben benieuwd wanneer onze CEO zich aan het volk presenteert en kenbaar maakt hoe zijn traject eruit ziet.
Maar dat we het met deze TM niet gaan redden is natuurlijk al lang duidleijk.

8   2  
Praatpapegaai (BSR)

En we laten de hondstrouwe Gillissen met mega talent en kennis lopen omdat hij ‘te licht’ is voor de functie. Doet nu fantastisch werk bij Heracles. Laat NAC nou eens voor een keer een team samenstellen die op alle vlakken voldoende is op management niveau. En geef ze vijf jaar de tijd om daadwerkelijk van NAC een machine te maken in plaats van constant los zand. Het mag best eens rommelen op managementniveau na jaren, maar niet structureel en constant.

12   19  
Ernie

Dagen van Hyballa zijn geteld.
En terecht!

14   3  
Henri

Dit allemaal horend vrees ik in ieder geval met grote vrezen dat als de trainig weer begint de selectie nog niet compleet zal zijn. Ik vrees zelfs dat de selectie bij aanvang van de competitie nog niet compleet zal zijn. De Graafschap is al zo goed als klaar, Cambuur was dat vorig seizoen na de winterstop al en zo lopen we straks net als ieder jaar weer achter de feiten aan. Schande! Ze leren het bij NAC nooit.

5   3  
sjef de gevulde [email protected] (BSR)

Helemaal gelijk, Gillesen laten gaan een nuchtere man die eerlijk en oprecht is en verstand van zaken. Het lijkt wel of dit soort mensen niet mogen werken bij onze club en dat alleen maar debielen een fuctie krijgen. Lachwekkend als je dan gaat bedenken wie hier voor verantwoordelijk is blijft deze soap nog wel even duren.

8   0  
Henri

@Praatpapegaai
Goede ervaren of talentvolle managers, directieleden hebben in 6-12 maanden de zaak volledig op de rit staan. Daar hebben ze echt geen 5 jaar voor nodig. Alleen halen ze bij NAC nooit kwaliteit binnen. Wij krijgen de genen die bij andere clubs (nog) niets hebben gepresteerd en die niemand anders wil hebben. Mommers, Eskes, Oltmans, Rutjes, Eisenga, Smulders hebben volgens mij geen bestuurlijke functie meer in de sportwereld. Goetzee is dan nog AD bij een bodemclub zonder enig toekomstperspectief in de KKD. Kun je na gaan wat ze bij NAC allemaal hebben binnengehaald. Op zich zijn Vreijsen en Stewart de enige die na NAC nog wat stappen hebben gemaakt.

11   12  
Mo

Met Hyballa EENS!!!!!!!!!

Het is de hoogste tijd voor een eredivisie-waardige selectie!

Momenteel worden de supporters BELAZERD!

8   0  
Cambridge

Bizar. Je zou toch mogen hopen dat tijdens de gesprekken (rondom de aanstelling van Hyballa) tussen Hyballa en van den Abbeelen de visie van beide mannen is uitgewisseld. Wat gaat daar mis?

Hoe kan het dat onze TD een man aanstelt met een hele andere kijk op een selectie? Vreemd.

11   8  
Frits

Let op! Volgend jaren promoveren we WEER niet dankzij die KUTAANDEELHOUDERS!

Ons NAC is verworden tot een handelshuis!

7   14  
steven73

DAAAGGG hyballa net als eisinga alleen maar bezig met zichzelf te profileren. in plaats van te willen samenwerken om nac gezond te maken. zowel financieel als sportief. Volgens mij heeft VDA het tot nu toe prima gedaan. waarde toegevoegd op het veld. uiteraard was niet alles raak. Maar kijk eens naar een ajax of psv daar lopen ook miskopen rond. SAMEN aan iets bouwen egoist lijkt me een goed plan voor NAC.

6   12  
nec nijmegen

@themode , je hebt van a-z volkomen gelijk. Het lopen van de ereronde,het gek doen voor het vak van de harde kern,het manipuleren.Het is Hyballa ten voeten uit. NAC wordt de zoveelste club waar hij straks zijn biezen kan pakken en dan lult hij zich ergens anders wel weer naar binnen. NAC verdient zoveel beter dan deze schizofrene clown.

3   8  
Charles

Hyballa heeft mijn sympathie, maar de vuile was buiten hangen dat doe je niet. Dus Vreve voor hyballa en tommeke eruit, want das ook wel echt schandalig om zonder overleg een makelaar in te schakelen om spelers te verkopen. En alles snel zodat er in rust gebouwd wordt voor komend seizoen.

9   6  
Mark

Hyballa heeft groot gelijk en trekt zijn
conclusie:

Als er geen erediviewaardige selectie komt, ben ik weg.


En ik geef hem GROOT GELIJK!

Ik zou mijn naam ook niet te grabbel laten gooien!


2   1  
Praatpapegaai

@Henri, eens dat dat snel gaat, maar ik bedoel er meer mee te zeggen dat je die dan vijf jaar wilt aanhouden om stap na stap te kunnen zetten. Je wilt structureel middenmoot/subtop NL, dat betekent dat je ze echt een paar jaar door moet laten gaan op goed beleid, met de juiste mensen die pro actief bijsturen.

9   3  
Real Robert

@Cambridge. Omdat deze TM volstrekt onbekwaam is. Een telefoontje naar Sint Truiden had een hoop ellende kunnen voorkomen.
Enfin, ik ben benieuwd wie de nieuwe trainer gaat worden,
Wat een drama en wat zielig voor de aandeelhouders.

5   2  
Scheppioni

Gaat lekker zeg 🤨, kan weer zoals jaren alleen bij ons NAC ! Wat een puinhoop voor de zoveelste keer ..... dit is ook de reden waarom wij nooit een stabiele subtopper gaan zijn !?

3   3  
Molenschot Loco

Dit is een mentaliteit kwestie !!! Werk met veel Belgen en die werken liever met Nederlanders als met Belgen die zijn volgens hun achterbaks Nederlanders maken van hun hart geen moordkuil....en Peter is half Nederlands half Duitser....

10   6  
Toontje

PH loopt hier al tegen een muur aan. Hij is fanatiek en wil verder en dat gaat niet
met ten eerste die waardeloze Belg
en ten tweede een club die eerst de gaten moet dichten en dan nog niets te besteden heeft.
Dit wordt net als Sparta een 7 jarenplan en dan moet je nog geluk hebben.
De beste spelers zullen nog vertrekken en misschien PH ook wel, want hier kan hij niet tegen.

7   2  
Toontje

en dan is er nog het feit dat die Belg perse Kees v. Wonderen wilde hebben maar vollidig werd gepasseerd door LE. Het is wel een Belg maar dat is hij niet vergeten.

8   10  
Johnny1912

Wat Hybala doet kan overigens echt niet. Ook ik wil graag een promotiewaardig elftal en goeie spelers.
Maar hij moet het niet op deze manier spelen, ik begin steeds meer de NEC Hybala te zien met deze trekjes.
Als ik dit bij mij werk flik over een collega van mij kan ik een dag later op zoek naar ander werk.

5   3  
Die ne gast

Dat heet complementair zijn aan elkaar. TVDA voor de jeugdige talenten. Hyballa met kennis over de meer ervaren krachten. Samen sterker, samen weet je meer enzo.
TVDA is gehaald vanwege zijn kennis van jonge talenten dan moet je hem nu niet de laan uit gaan sturen, omdat hij met jeugdige talenten aankomt...
Al lijkt het profiel van TVDA meer geschikt als hoofd scouting dan als TM / TD.
Timing van Hyballa is wel opmerkelijk. Begroting is nog niet rond, tijd genoeg om goede spelers te halen. Wat wil Hyballa hier nu mee bereiken?
Wil hij zelf weg ofzo?

3   2  
Johan Apeldoorn

Jammer dat de emoties weer de boventoon voeren bij ons clubke. Dit soort dingen vecht je lekker intern uit en je gaat niet lopen spuien aan een journalist wat je allemaal dwars zit. Stap dan gewoon op als je het niet zint. Een technisch directeur zet de lijnen uit, een trainer heeft de taak om de spelers die je tot de beschikking hebt beter te maken en daarmee optimaal te functioneren. Ieder zijn rol, take it or leave it.

7   7  
Brat

Er is een Tilburger die de situatie bij ons NAC omschreven heeft... beetje jammer..

“Het dondert en het bliksemt
En het regent meters bier
Het wordt dus pompen of verzuipen
Dat is de enige manier
Om de juiste koers te varen
Met de wind in onze rug
Geniet met volle teugen
Zulk een tijd komt nooit terug
Behoed je voor het ergste
Wees zeer goed voorbereid”
Hou het hoofd maar boven water
In deez turbulente tijd

8   1  
since1912

Kan het nou nooit een keer normaal bij onze club?

4   2  
SjorsNAC

Zo de opbrengsten van de seizoenkaarten zijn weer binnen en de never ending soap kan weer van start gaan. Ik wordt er zo schijt en schijt ziek van.

Beter nu 1 van de 2 opbokken of beide want dit zal wel weer blijven rommelen. Ik vraag me echt af hoe ze het elke keer weer voor elkaar krijgen om er een bende van te maken.

Een ding is duidelijk, NAC moet promoveren aankomend seizoen, en dat zal met een mix van ervaren krachten op sleutelposities aangevuld met jeugd moeten zijn wat dat betreft volg ik Hyballa wel,

2   0  
Zwampie

Hyballa had deze situatie(niemand overigens) nooit voorzien en eigenlijk gedacht dit seizoen te promoveren en dat dan de belangrijke spelers al zouden blijven omdat ze in de eredivisie zouden spelen.
Daaropvolgend 1 a 2 nieuwe ervaren spelers erbij die eredivisiewaardig zijn en dan aangevuld met nog wat jonge spelers.
(Overigens is ook de vraag waar hyballa naar kijkt,betreffende de kwaliteiten van een speler. Hij wil zo graag Sidney behouden maar op basis van wat, de werklust of op de techniek. Want momenteel presteerde Sidney toch meer op werklust dan op techniek)
Nu hij niet gepromoveerd is en de kans groot is dat er basisspelers vertrekken, ziet hij zijn elftal niet sterker worden,en eerder gelijkwaardig of zelfs minder, en komt hij in het nauw en wil zijn naam hier niet aan vergooien.

Daar in tegen wisten beide heren wat de intensie was bij het tekenen en aannemen van een nieuwe trainer, dus zou menverwachten dat ze meer op 1 lijn zouden zitten.

Tom daar in tegen moet aan de toekomst denken, maar ook aan het heden. Want als je in het heden te ver afglijdt is er wellicht geen toekomst meer en komt er weer een ander op zijn stoel te zitten. Dus ja ,Tom moet waarde binnen halen, maar ook nu met een volwaardig elftal komen en niet alleen maar met jonkies of spelers die NAC niet naar een hoger plan kunnen brengen.
Ook ervaren spelers die goed presteren kunnen nog verkocht worden.
Afgelopen seizoen zijn er teveel (jonge) spelers gehaald waarvan er nu ook al van weg moeten, en zo goedkoop mogelijk weggaan .
Wat is hier dan de waarde van geweest?

3   1  
Zwampie

En het is ook wat sjoerd vertelde ,het is nu nou is nooit dat alles klopt.
Is de trainer goed,is de selectie niet in evenwicht. Staat de verdediging goed,hebben we geen aanvallers, en zo idem met het middenveld etc.

Gilissen laten we gaan omdat hij geen ervaring heeft en wil men een zwaar gewicht. Welk zwaargewicht wilt er in zo'n organisatie instappen.
En wie betaald dat dan?

Bij NAC krijgen we niet (zomaar) een zwaargewicht en moet je het juist van slimme mensen hebben, en als je die dan in je organisatie (Gilissen en weijs) rond hebt lopen had je toch beter daar 1 jaar mee aan kunnen kijken. Nu worden ze ook (bijna) per seizoen eruit geschopt

2   2  
J nac

Ik snap iets niet bij de gesprekken met hyballa is toch gesproken over de werkwijze van onze td.
Dat de td graag jonge gasten contracteert en hyballa graag met wat oudere werkt.
Wat gaat er dan fout.
Wat een amateur organisatie heeft nac.
Diep triest.
Wie zijn kop gaat dit kosten.
Zeg het maar

4   2  
Elstar

Heb mij al vaker geërgerd aan reacties over spelers die NAC maar ff moet aantrekken. NAC is niet meer die subtopper uit de eredivisie waar voetballers graag baar toegaan. Spelers geven nu zelfs de voorkeur aan De Graafschap en NEC.

6   4  
Soulfinger

Gaan we weer, was er bang voor, lang getwijfeld om de kaart te verlengen. Toch gedaan, maar krijg er nu alweer spijt van. Weer geld geflikkerd in die bodemloze beerput, geld dat we dan weer kwijt zijn aan de zoveelste blunder van het managment ipv dat het geinvesteerd wordt in het elftal.

13   3  
Belgische Naccer

Als dit waar is, mag TvdA per direct vertrekken!

We hebben bikkels nodig.

Die typetjes, als Ilic, Allouchi, Boussaid, vd Gaag, Stokkers etc. die kennen we onderhand wel. Daar word je GEEN kampioen mee in de KKD!

Graag ACTIE, want de tijd tikt en de goede spelers vertrekken en er is werkelijk nog NIKS!!! terug GVD.

HUP NAC!

11   4  
Dutchbird

Mooie kans voor Manders om meteen te laten zien dat er met hem niet valt te sollen. VDA eruit, of Hyballah eruit, of beiden. Als hij dit niet krachtdadig aanpakt krijgt Manders na drie weken NAC al het predikaat "aangeschoten wild". Dan zijn we nog verder van huis.

Neemt niet weg dat het een lastig dilemma is voor Manders. Hyballa is hier immers mee naar buiten gekomen en die deed dat niet per ongeluk. Maar als Manders de trainer ontslaat blijft hij achter met de incompetente Belg en wordt hij zelf chantabel omdat hij VDA dan voorlopig niet kan ontslaan.

Uitpraten is ook geen optie. Je kunt Hyballa niet de mond snoeren.

Ik zou VDA de deur wijzen omdat hij zelf een trainer heeft geselecteerd en onvoldoende heeft geborgd dat die trainer na zeven wedstrijden nog steeds op dezelfde lijn zit. Hij had moeten voorkomen dat Hyballa na zo'n korte tijd al naar de pers zou stappen met zijn onvrede over de TM (of was het TD?).

3   0  
Een ander geluid

Alle berichten even grofweg bezien. Niemand heeft het, dacht ik, al gehad over de rol van Mattijs Manders. Als Alg. Directeur zal hij nu aan de bak moeten ! Of de mannen verzoenen zich in een goed gesprek of één van de twee vertrekt ...en dan aub zonder afkoopsom.
Het klassieke probleem ligt op tafel. Een bloedfanatieke trainer die ervaren en duurdere spelers wilt hebben en de TD die op langere termijn via jongere spelers transferwaarde wil opbouwen.
De waarheid ligt in het midden waarschijnlijk.
Nou kom op haantjes, op één lijn komen en een promotie kansrijke selectie realiseren !

12   2  
H.V.M.

Laten we enigzins opgelucht zijn dat dit duel ( PH-TvdA) nu naar buitenkomt!
Nu kun je nog maatregelen nemen om er desnoods één de deur te wijzen.
De competitie begint pas over ruwweg drie maanden.
Tijd genoeg dus om orde op zaken te stellen!
Alhoewel, daar zijn ze bij NAC al ruim een eeuw mee bezig en het is nog steeds een puinhoop.
De duels op leven en dood vliegen je om je oren!
Helaas zien we dit zelden op de groene grasmat terug en juist dáár moet het toch echt gebeuren.
Desondanks, beter nu dan dat de competitie net enkele speelrondes onderweg is.
Dan heb je namelijk helemaal een giga probleem dat op het hele seizoen van invloed blijft.
Een ding is zeker!
PH en TvdA door een en dezelfde deur gaat sowieso niet meer lukken.
Dus nú snel doorpakken en jawel die incapabele Belg nu buiten flikkeren.

2   0  
The Cosmic Gate

Phoe ....ik sta hier van de eene kant niet van te kijken, maar is wel jammer.
Pak het aub samen op , want als de eene links en de andere rechtsaf wil ...kom je er niet

Kak zoooi

7   3  
NAC4Ever

Goed dat Hyballa zijn mond open trekt. Hopelijk heeft het het gewenste effect.

5   7  
Dun Diëe

Ondanks dat ik me best kan vinden in de woorden van Hyballa: hij is de trainer en geen beleidsbepaler dus hij moet in het openbaar gewoon zijn bek dicht houden. Wat heeft dit nou voor zin? Is het nou of ik eruit of hij eruit? Al slaat hij intern net zo lang met zijn vuist op tafel tot ie doormidden is, maar een bermbom als deze planten doe je niet.

En de mensen die hier denken te kunnen bepalen wie wel en wie niet bekwaam of capabel is ben ik intussen ook meer dan zat. Manders, Hyballa en van den Abeele zijn alle drie professionals dus ze komen hier zelf maar uit. En als je niet op één lijn zit probeer je maar een middenweg te vinden. Lijkt me overigens niet zo verkeerd, niet alle ervaring en risico die Hyballa wil en niet enkel alle jonkies die Abeele wil. Maar een weg er tussen in.

1   6  
Ratje

@ Van flieger ;

listen carrefully i only ask this ones.

we gaan van de zomer naar Cannes nog adviezen voor wat betreft restaurant bezoek, ben op zoek met iets van een manager met ervaring hoog geschoold en weet dat t vloeken in de kerk is maar weet hoe de hazen lopen type van Geel met een collega a la Mathijesen staat erom bekend de juiste bielateraaltjes te sluiten met top clubs als bv bayern hebben nu weer een top spits in huis van horen zeggen hoe pijnlijk ook ,doen in stilte hun werk etc .
Of zeg je nie doen nie aan beginnen blijf dit jaar maar thuis ?

Ik zou graag snel jou advies horen.

Het muzeum met de madona with the big boobies aan le rue disfunctionelle de moeite waard ?

Of zeg je laat die maar aan je voorbij gaan.

Van flieger laat wat van je horen.

3   2  
TvB

Weet niet wat Hyballa hiermee wil bereiken. Misschien zelf een vertrek forceren? Of de boel eens wakker schudden? De koers die NAC vaart is eigenlijk sinds de komst van Smulders toch meer gericht op het halen van jonge talenten met het oog op winst bij verkoop. Dat dit niet echt lukt is een ander verhaal.
Ik ben wel van mening dat je enkele ervaren spelers ertussen moet zetten om die talenten beter te laten spelen en ontwikkelen. Dit was en is nog te weinig.
Straks met Haye, evt Drost en hopelijk Verschueren op het middenveld is dat meer in balans denk ik als afgelopen jaar. En als je Alleen spelers als Lieftink enzo haalt creëer je ook geen transferwaarde waar je op hoopt om stappen te maken. Misschien beter 3 talenten die een gokje zijn dan een ervaren Lieftink zal TvdA denken waarschijnlijk.

2   1  
Henri

@TvB
Echte professionals in de topsport nemen geen gokjes. Kijk maar naar Dick Advocaat.
Als TvDA talent serieus neemt en in het eerste team goed wilt laten begeleiden zal hij moeten zorgen voor een team met een sterke as van ervaren spelers, daarbij minder ervaren spelers, maar die wel bewezen hebben het niveau aan te kunnen. Daar kun je dan één of twee talenten kans(en) in geven. Waarom ontwikkelde Schouten die afkomend van Telstar als een komet omhoog ging bij Excelsior en die nu in Italié speelt zich bij de Rotterdammers zo enorm goed en snel? Omdat er op dat middenveld ook spelers als Koolwijk en Bruijns rondliepen , die hem sturing gaven.

4   5  
ome cor

TvdA te onervaren noemen en Gillissen als TD neerzetten was ook een enorme gok geweest.

Bij de eerste de beste misser was iedereen het er over eens geweest dat Tim nog geen ervaring genoeg had.
Maar nu hij bij Heracles succesvol is kunnen we natuurlijk makkelijk roepen dat het fout is om hem niet te houden.

Achteraf is het zo makkelijk oordelen.

Ik lees hier nog steeds mensen die alleen maar over promoveren roeptoeteren, maar niet over hoe het daarna dan moet.

En Steuntjes..... prima gepresteerd bij De Graafschap, maar past niet in het beleid van NAC. Dus goed gedaan Tom. Beleid is meer dan hard naar de promotie lopen om daarna door je hoeven zakken en kansloos degraderen.

1   0  
@ratje

MuZeum ? Serieus ?
Gewoon lekker Allo allo blijven kijken.

2   1  
TvB

Klopt Henri, dat zei ik net ook.
Die jonge voorhoede bij ons had mi ook beter uit de verf gekomen met bv een Seuntjens erbij.
Feit blijft wel dat we afgelopen jaren veel jonge talenten en nauwelijks ervaring hebben gehaald .en met die talenten te weinig geld Hebben verdiend.
Je zou zeggen dat ze het aankoopbeleid een beetje aanpassen want als je het voetbal afgelopen jaren zie, is het terugkerend dat je ervaring mist

0   0  
Cool hand

Moet je wel snel zijn Ratje, Allo Allo zal binnenkort niet meer uitgezonden worden, vrees ik.

5   5  
Charles

Toch wel triest hoe demagoog hyballa de supporters weet te manipuleren. Dirk kuijt 2.0.

Derksen we love joe

10   2  
RV

Ook Hyballa is een gevaarlijke man en iemand om mee op te passen. Een half jaartje leuk gepresteerd. Denkt nu het beleid van een hele club te kunnen bepalen.

Ongeacht waar de rotte plek zit dit is zeer onprofessioneel gedrag. Er werd veel gesproken over Vreven maar die stond altijd voor zijn club en voor zijn spelers (ook al was het brandhout).

Nee ik mag Hyballa graag maar het getuigd van de intelligentie van een gedroogde garnaal. In wie zijn belang spreekt hij überhaupt? Duidelijk in zijn eigen belang, echt niet in het belang van die 9.000 supporters die hij aanhaalt in zijn interview. Hij hoopt versterkingen te krijgen of dekt zich alweer in voor zijn eigen afgang.

Helaas, we gaan alle 9.000 voor NAC maar binnen de BVO zelf zijn er weer 10 BV's die allemaal een andere richting op denken. Nog een dramatisch kut seizoen en de club is op sterven na dood, niemand beseft het we zijn allang blij als we weer naar NAC kunnen.

Flikker al deze passanten allemaal maar buiten dan! Wat heeft het voor nut met deze eigen gerijmde, ongepolijste en schreeuwlelijkerds binnen de club? De enige hoop is dat die groep investeerders uit de regio nog eens wil door pakken.

Of dat de supporters eens in opstand komen, het oldskool ouwe rauwe NAC, jezus wat mis ik dat. Toen hadden we de trainer en beleidsbepalers wel even terecht gezet. Nu zijn we al lang blij als we op 1.5 meter afstand van elkaar een potje matig voetbal kunnen kijken en schijtlollig kunnen doen.

Ik wil wel eens weten wat er nu echt speelt. De nieuwe algemeen directeur is aan zet! Laat je maar eens horen met inhoudelijke teksten.

2   2  
Ad B uit Roosendaal

Een zeer kritisch interview.

Hyballa en TD Van den Abbeelen kunnen blijkbaar niet meer door één deur.

Samenwerking tussen TD en trainer is echter essentieel om het komend seizoen succesvol te maken en die samenwerking ontbreekt helaas.

Eén van de twee dient NAC daarom te verlaten en ik hoop dat het niet de trainer is.

Wat gaat het toch allemaal stroef bij ons NAC.......

0   2  
Fan uit Zevenbergen

Duitsland en Belgie ligge elkaar niet da is al jaren zo !!!

5   1  
10Diego

Inhoudelijk ben ik het met Hyballa eens, maar zijn actie is ontslagwaardig. Als een speler zo met een trainer omgaat wordt hij uit de selectie gezet.


Na het vertrek van Eisinga jankt Hyballa dat er geen rust is binnen NAC

Nu stelt hij dat iedereen binnen NAC op de hoogte is van zijn mening.

Waarom dan naar de krant rennen? Hij is verdomme 10 wedstrijdjes coach geweest, mag God op zijn blote knieën dank dat hij met zijn brokkenpiloten cv trainer mag zijn van NAC.

Leek de juiste man maar blaast nu de boel op. Een club met knaken zet een dergelijke egotripper buiten.

Tuurlijk is TVDA een flapdrol als TD, maar onze egotripper en passant, dwingt de club nu iets te doen. Stel dat TVDA eruit gaat. Van de afkoopsom betaal je het salaris van 3 transfervrije echte versterkingen.

3   3  
Melis Boonstoppel

NAC zal spoedig afscheid nemen van Hyballa. Opvolger staat al klaar: Maurice Steijn. Als het aan mij ligt hadden ze één personality als Dirk Heesen of Wil Boessen voor de groep gezet. Geen gezeik, die bal in de kist pompen en op die kooi hengsten!

6   2  
StijnBreda

Hyballa moet plaats maken voor Steijn.
Als dit waar is zou ik dit echt schandalig vinden!
We hebben eindelijk een trainer met ballen, passie en een visie.
In mijn ogen voor dit moment de juiste man op de juiste plaats

https://www.veronicainside.nl/nieuws/in-de-wandelgangen-peter-hyballa-moet-plaatsmaken-voor-maurice-steijn-bij

5   2  
Aaike

Hyballa heeft ws een aanbieding van een andere club gekregen en wil hiermee zijn ontslag forceren. Wil nog even een veer in de reet vd supporters steken en dan zo snel mogelijk vertrekken bij NAC. Helaas, weer een trainer naar het NAC kerkhof

3   0  
Bas

Zie hieronder het illustere overzicht van 20 jaar trainers bij NAC...

03.02.20- ??-??-?? Peter Hyballa
01.01.20-02.02.20Willem Weijs
22.03.19 - 31.12.19Ruud Brood
01.07.18 -18.03.19M.vd Gaag
01.01.17 - 30.06.18Stijn Vreven
26.10.15 - 22.12.17M.Dijkhuizen
07.10.15 - 25.10.15E. Hellemons
02.01.15 - 06.10.15R. Maaskant
14.10.14 - 01.01.15 E.Hellemons
22.11.12-13.10.14 Nebojša Gudelj
24.10.12- 21.11.12 Adrie Bogers
01.07.11- 23.10.12 John Karelse
21.08.10-30.06.11Gert Aandewiel
01.07.08 - 20.08.10 R. Maaskant
01.07.06 - 30.06.08 Ernie Brandts
01.01.06 - 30.06.06 Cees Lok
01.07.03 - 30.12.05 Ton Lokhoff
01.07.00- 30.06.03 Henk ten Cate

0   0  
Melis Boonstoppel

Gijs Wanders wordt hoofd communicatie btw.

0   1  
Melis Boonstoppel

Hoe een conflict over schoenlepels en steunzolen in zo’n slagveld kan ontaarden! Ongekend! Je vraagt je af of er aangifte wordt gedaan....

0   5  
Melis Boonstoppel

In de wandelgangen schijnt men Hyballa de ‘Rimmende Mof’ te noemen. Zegt genoeg!

3   5  
[email protected]©

TvdA is technisch manager.

Technisch: Ik geloof niet dat TvdA op deze manier een kampioenswaardig elftal gaat samenstellen. Afgelopen seizoen is het alvast niet gelukt. Dus hij zou op zijn minst zijn tactiek moeten wijzigen.
Manager: Hij heeft waardeloze management kwaliteiten en kan niet communiceren.

[ ] Geschikt
[X] Ongeschikt

1   4  
10Diego

Steijn? Dan mag je blij zijn dat er zonder publiek gespeeld wordt. Ontslagen bij ADO, baggervoetbal met VVV en na 3 potjes weggestuurd uit de zandbak.

1   1  
aderB

Mijn enige vraag is: Waarom breng je dit zo naar buiten. De logische eerste stap is NAC contacteren. Die hebben er (blijkbaar) niks mee gedaan. Waarom probeer je dan toch nog op deze manier je gelijk te halen. Je weet dat het bestuurlijk niet goed gaat. Je ontwricht heel de club.. Ik vind het tegenover de club vrij jammer dat je dit moet lekken om aandacht te krijgen.

Weet niet waarom, maar bij NAC gaat het gewoon nooit goed....

2   0  
De baviaan

Daar gaan we weer voor de zoveelste keer.
Het kan nou een keer afgelopen zijn met de kleuterschool bij NAC. Hou het aub binnenskamers! Bij elk bedrijf zijn discussies en verschil van inzicht etc.
Waarom dan weer met pers hierover babbelen?

Zijn de belangen zo tegengesteld tussen trainer en TD?
Ik neem aan dat de doelen gelijk zijn. Of in ieder geval gelijk behouden te zijn.

Een nieuwe trainer lijkt me geen oplossing.
Vind Hyballa verfrissend spelen.
Spanning, sensatie en actie.

Hoop dat dit overwaait en de bal snel weer mag rollen met publiek erbij!

1   0  
ome cor

Vanuit Hyballa gezien heeft de beste man gelijk.
Echter is alleen het team voor komend seizoen en de promotie niet voldoende.
Daarvoor is TvdA aangesteld.
Als je promoveert moet je ook iets in de eredivisie te zoeken hebben.
Niet 1 haar vlammen en feesten om daarna meteen om degradatie te gaan spelen.

Het zou mooi zijn als de trainer en de TD nader tot elkaar kwamen.
En het zou mooi zijn wanneer Blanco een beetje afstand opgedrongen krijgt.

0   1  
A

In elke organisatie zou een figuur als Hyballa ontslag hebben gekregen. Dit kost echter geld dus blijft hij. Het is toch van de gekke dat een trainer zich zo in een krant uitlaat. Kan nog veel leren van de technisch directeur!!!

Laad alle berichten na dit bericht in