Overal waar we komen

´NAC wil verlengen met Kramer´

DeWeesJr

Chiel Kramer is waarschijnlijk ook volgend seizoen tweede doelman van NAC. De club wil graag met de keeper door en is in gesprek met de Amsterdammer.

Kramer schikt zich zonder enig probleem als tweede man achter Olij. Hierdoor lijkt hij volgend jaar wederom de ideale tweede doelman. Derde doelman zou dan Bart Verbruggen worden. Verbruggen zou dan vooral nog zijn minuten maken bij NAC onder 21.

Voor Karol Niemczycki lijkt er dus geen plek bij NAC. De Pool is dit jaar uitgeleend aan Puszcza Niepolomice. De jonge doelman heeft al aangegeven het niet te zien zitten op de bank te gaan zitten. Een tweede verhuur lijkt dan ook een logisch gevolg. Niemczycki heeft nog een contract voor drie jaar bij NAC. 

In een ideale scenario heeft NAC volgend jaar met Olij, Kramer en Verbruggen een prima keeperstrio. De vraag blijft alleen of eerste doelman Olij volgend jaar nog in het NAC-shirt te bewonderen is. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
NAC bovenaan veldencompetitie 10 reacties
Terug naar overzicht
63 Reacties
46    
Ouwe Spionkop

Kramer is een prima ervaren keeper. Bij Almere lang de eerste keeper geweest en veel wedstrijden gekeept. Als Olij vertrekt kan hij zou 1e keeper worden.
Ik heb in hem veel meer vertrouwen dan in Niemczycki. Teken er wel bij aan dat ik hem al even niet meer heb zien keepen. Maar ik was niet onder de indruk.

13    
El Commandante

M.i. toch een vreemde keuze en misschien is mijn oordeel te voorbarig maar de beste man kan mij nauwelijks bekoren als er in de warming up op doel wordt afgewerkt.

Aangezien Verbruggen een dusdanig groot talent is en door meerdere clubs wordt gevolgd zou ik zeggen ``promoveer`` deze jongen tot tweede doelman i.p.v. Kramer.10    
oosterhout076

Er zal wel weer een ander verhaal achter deze verlenging zitten. Prima om te verlengen, want als je dat niet doet en zowel Olij als Verbruggen vertrekken, wat niet ondenkbaar is, heb je niks. En nu maar kijken wie er op 1 september allemaal nog over zijn. Pfff duurt lang nog lang mensen....

-26    
Gewoon Stroef man

Olij gaat naar Willem 2. Details volgen einde dag of direct na het weekend.

6    
Real Robert

Als je in technisch en sociaal opzicht tevreden bent over

deze man, dan lijkt mij dit een verstandige beslissing.

Er nu vanuit gaande, dat Olij dus vertrekt, en misschien

zelfs Verbruggen, kun je je in alle rust oriienteren op het

aantrekken van een 1e doelman.

Die Kramer kan in het ergste geval in de maand

echt wel wat wedstrijden onder de lat staan.

Uiteindelijk heeft hij dat bij Almere in het algemeen niet

onverdienstelijk gedaan.

26    
Eastwood

Een verrassende keuze, wellicht dat het te maken heeft met een eventueel vertrek van Olij.

Een seizoen ingaan zonder een "ervaren" keeper is nooit goed.

Mocht Olij vertrekken, dan zou ik er toch voor kiezen om Niemczycki de kans te geven. Heeft het in Polen prima gedaan als ik de reacties zo lees en met Kramer heb je een ervaren, niet zeurende, stand-in.
Kan Verbruggen mooi minuten maken in de -21 en Niemczycki in het eerste.

Op deze manier maken beide talenten hun minuten.
Wanneer Niemczycki het goed doet, zal hij voor best wat geld verkocht kunnen worden. Misschien aan een eredivisie club in Polen. Met Verbruggen heb je dan al een goede opvolger klaar staan.

Als nu blijkt dat Niemczycki toch tekort komt, heb je met kramer een ervaren keeper op de bank zitten. Verbruggen zou je dan het seizoen erop kunnen promoveren naar 1e of 2e keeper.

Wellicht is bovenstaande situatie een beetje risicovol, maar dat was de komst van Olij ook. Een top speler bij Oss, wil namelijk niet zeggen dat het een topspeler bij ons is (zie Dogan).

10    
Nacbeest

Verbruggen als tweede doelman lijkt me nog onverstandig. Je stand in moet iemand zijn die er meteen staat en geen gekke dingen doet. Dat mag je van een jongen van nog geen twintig niet verwachten. Lekker laten rijpen in de O21.

Prima keus die geen gezeik in de kleedkamer gaat opleveren.

17    
Ric

Zou mij niets verbazen als Olij rond is. Kramer voor een tussenjaar eerste keeper wordt en dat ze Verbruggen klaarstomen om het seizoen daarna eerste keeper te worden.
Ik houd mijn hart vast voor komend seizoen met alle spelers die wegmogen en weggaan

46    
Ouwe Spionkop

Kramer is een prima ervaren keeper. Bij Almere lang de eerste keeper geweest en veel wedstrijden gekeept. Als Olij vertrekt kan hij zou 1e keeper worden.
Ik heb in hem veel meer vertrouwen dan in Niemczycki. Teken er wel bij aan dat ik hem al even niet meer heb zien keepen. Maar ik was niet onder de indruk.

15    
signase

Kramer is 28, heeft beste keepersjaren nog voor zich. Goeie investering, mits hij tot top KKD-keepers behoort en zich kan ontpoppen tot betrouwbare sluitpost.

5    
Semsi

Ik verwacht Olij naar Tilburg.

Kramer en Niemczycki concurreren voor 1e keeper.
Daarachter in de luwte Verbruggen laten rijpen...

10    
Chris W.M.

Als Olij blijft wordt Niemczycki verhuurd om speelminuten te maken. Lijkt mij dan logisch dat als Olij vertrekt Niemczycki de eerste doelman wordt. Ténzij ze hem ook weten te slijten.

22    
Bas

Ze kunnen beter zorgen dat Olij blijft

-11    
sNACks

Olij vertrekt, dat lijkt zo goed als zeker! Dat zag je wel in het interview. Zou zeggen Verbruggen 1e keeper, want die wil op een gegeven moment als international en potential ook speelminuten maken lijkt me. Anders is ie ook weg. Kramer als loyale bankzitter/mentor tweede keeper. Onze Poolse vriend zal ook hogerop willen maar heeft daar bij NAC dan te weinig mogelijkheden voor. Die zullen ze laten gaan. Derde keeper, uit de jeugd.

3    
mk

hetlijkt er inderdaad op dat Olij vertrekt. Wel jammer datNAC zo weinig vraagt ( 250 K is echt weinig).
ik zou zeggen : Geef Verbrugge ( contract aanpassen, anders gaat die ook voor een habbekrats weg) de kans, met Kramer achter de hand.

6    
scheppioni

Prima NAC !
Zeker in geval van keeper zeker bouwen met deze Chiel en/of Bart. Zolang we maar geen van leer meer binnen hengelen ...... !!!!

1    
Toontje1964

Dit kan er wel eens op duiden en dat word zo langzamerhand steeds duidelijker,dat nick nac gaaf verlaten.
Heb toch eerder ergens gelezen daf kramer mocht vertrekken.
Als dat niet zo is hoor ik dat graag

3    
L.

Goede zaak.
Niemczycki gaat nog een jaartje naar Polen (zowel voor zijn keepersvlieguren als voor Poolse clubs die verplicht jeugd moeten opstellen interessant).
Ik ga er dus van uit dat Olij blijft en niet bij de buren op de bank gaat zitten.

3    
Ivo

Ik denk dat Karol in Polen blijft. Misschien wel definitief. Olij naar W2 en dan heb je met Kramer en Verbruggen een ervaren én een talentvolle reservekeeper en kan je op zoek naar een eerste keeper.

2    
ome cor

Wanneer NAC zich niet als promotie kandidaat zou manifesteren zou Verbruggen direct de nieuwe nr 1 kunnen worden bij vertrek van Olij.

Maar juist vanwege deze doelstelling kiest NAC ervoor hem te laten rijpen in de 021. De vraag is of hij dat wil of dat hij een aanbieding krijgt die hij beter vindt.

Karol heeft zich ontwikkeld afgelopen seizoen, dus de Karol van daar voor moeten we even vergeten. Karol wil graag eerste keeper zijn. Kan het niet bij NAC, dan graag in z'n vaderland.

Kramer is de stabiele factor en ideale reserve achter Bart of achter Karol, maar ik denk dat Hyballa mag kiezen tussen Chiel en Karol.

Net als met van Hecke is gebleken kun je ook te lang volhouden dat je een jonge speler eerst wil laten rijpen. Soms moet je gewoon durven kiezen om een talent de kans te geven.
Moeilijk, want het kan ook een foute keuze zijn, maar het enige juiste antwoord krijg je toch pas achteraf.

0    
F4

Niemczycki is gewoon te licht bevonden, Chris. Daar kan je iets heel moeilijks van maken, maar zo werkt het niet.

Olij is nummer één en als hij vertrekt dan komt een vervanger (die klaar staat). Kramer is een ervaren stand-in. Verbruggen gaat vast in u21 keepen en wordt stukken hoger aangeslagen dan onze Poolse vriend.

0    
Sjef de gevulde koek

Stillem 2 maakt net bekend dat ze hun reservekeeper verhuren aan Almere. Beide die vandaag nieuws over keepers uit brengen kan geen toeval zijn natuurlijk.

-4    
Gast

Sjef eet teveel gevulde koeken blijkbaar.Dat wisten we al een week.

-59    
TILBURGTILBURGSCHIJTAANIEDEREEN

OFF TOPIC

HALLO RATJES AANGEZIEN DE ZAAKWAARNEMER VAN OLIJ EN OLIJ ZELF DE MOND HOUDEN WAT STAND VAN ZAKEN ZIJN OLIJ IS ZO GOED ALS ROND MET HET MOOISTE CLUB VAN BRABANT 300K

NOU RATJES SUCCES MET NOG DIEPER DE AFGROND INGAAN

1    
Sjef de gevulde [email protected]

Dat is knap van jouw zeg helemaal omdat nac dat pas vandaag bekend heeft gemaakt zoals dit artikel knakworst.

13    
HenkTank4823

Die kruik. :)
Ik speel liever kkd in Breda, dan Europees in Tilburg.
Ik speel liever kkd met een vol stadion, dan Europees met meer lege stoelen dan supporters
Iedereen speelt liever op onze mat ipv dat stadion met z'n golfplaten dak.
Ik speel liever voor NAC zonder Olij, dan voor willem2 met Olij.

Gast, ga lekker naar je roze toe.

-3    
Sjef de gevulde koek

Feit is wel dat als Olij na onze buren gaat. Dit wel een dieptepunt is van de afgelopen 15 jaar. Onze beste speler verkopen aan de grootste rivaal. Dan weet je pas echt hoe diep we zijn weggezakt en wat voor wanbeleid we hebben gevoerd.

8    
ome cor

@sjef
Helaas is WII momenteel geen rivaal.
Maar als Olij zijn niveau tegen Fnerd doortrekt bij WII dan zie ik hem daar met plezier op doel staan.
Niet voor Nick maar wel voor die Stilburgse sukkels.

6    
Henri

Ervan uitgaand dat Olij vertrekt wordt Kramer gebruikt als loyale stand in tot dat Verbruggen klaar is voor het grote werk. Ontwikkelt hij zich goed en snel dan zal het al dit seizoen zijn. Hij zal in ieder geval minuten gaan maken als het kan.

30    
Rechtsback

@TILBURGTILBURGSCHIJTAANIEDEREEN

Je CapsLock blijft hangen..

-13    
KNAK

Heren zoals sjefke al aangeeft wat een wanbeleid indd voor 300k komt Olij richting Tilburg en weet je waarom omdat meneer Olij het minste verdiende terwijl die samen met die andere talent van jullie het beste waren nee dat kan niet en dan krijg je scheven gezichten en begrijpelijk want wie wil nu niet aan het EL ruiken en in het linkerrijtje voetballen van de eredivisie tuurlijk wil Olij dolgraag komen

0    
Jurgen

Nick, ik woon in Tilburg, verwacht niet dat je bij W2 aanbeden wordt, en je active coachen van je mannen in de 16 vergeet dat maar.

Loods NAC DE Ered. In je bent een man die dat kan, manchester, maar ook spanje kijkt mee, laat je zien laat je gelden en volgend seizoen sta je onder de spaanse zon onder de lat. Gellof me.

Go for it Nick, dat is je doel en passie.
Ik heb alvleesklier kanker 20% overlevingskans. Mijn doel is om terug te gaan naar USA ik werkte voor Nike op het wereldwijde hoofdkantoor en daar zal ik weer komen.
We hebben veel gemeen qua vechten en toekomst.
Sparen mag zelfs bij mij in tilburg, ik ben NAC in hart en ziel 50 inmiddels ik zou graag ook omwille van mijn ziekte graag eens met je praten.
[email protected]gmail.com

7    
Rubenac

@knak

Interpunctie kneus.
Het niveau is zo laag in 013.
Jullie willen ales zijn wat wij zijn.
En dan heb ik het over het gene wat door supporters te beïnvloeden is als sfeer ,historie en aantallen.

9    
@boefjes uit Stilburg

Nou boefjes weer lekker stoer gedaan hier...
aankomend seizoen gaat jullie ''club'' Europa in...
Gefeliciteerd geniet ervan ( voor de tv) want jullie mogen toch niet afreizen ( corona maatregelen)

Maar ach wat maakt het uit.... Ze zijn er wel je hoort ze niet...(zonder capo zijn ze stil ,remember de beker wedstrijd vs hveen)

En de nickname '' tilburg tilburg schijt aan iedereen''

Stoer hoor .... daar op de kingside daar zijn ze 11 ze maken niemand bang alleen zichzelf!

Against Modern Ultras!


8    
Buddha

Vraag me serieus af of die Kruiken blij zijn met een kkd keeper van NAC of dat het gros van de supporters daar eerder iemand verwachten die zich al bewezen heeft in de eredivisie nu ze de Europa league niveau in gaan.

4    
Q

@Eastwood

Jij snapt het

6    
Bob

Top Chiel, mooie jaren bij onze mooie club in Almere gehad en nu een mooie club terug. Hoop dat je de kans krijgt om toch een plekje in de basis te veroveren. Succes👍👍👍👍👍

3    
Chris W.M.

@ BUDDHA

Juist. Vandaar dat nu ook de keeper van Fortuna daar steeds vaker genoemd wordt.

1    
Ivo

Ik denk dat je Kramer inderdaad moet halen. Een ervaren keeper, die je naar voren kan schuiven als het nodig is.

Stel je voor dat Olij eind augustus toch ineens vertrekt. Dan moet je wat achter de hand hebben.

Karol Niemzycky is een gok. We hebben ooit eerder gegokt met o.a. Noppert, Bertrams en Birighitti in een seizoen. Nooit meer doen. Je keeper moet onomstreden zijn, en als we willen promoveren, en dat willen we, moet deze keeper dat niveau aankunnen.

Olij - Kramer - Verbruggen aanhouden en Karol proberen te laten vertrekken naar een Poolse club. Dat zou mijn voorkeursscenario zijn.

En anders Olij vervangen door een keeper die er al wat meer staat.

0    
Molenschot Loco

Mocht Nick vetrekken? Dan wat mij betreft Kramer in het doel!! Waarom? Meer ervaring dan die andere 2 en vooral zijn lengte 1.95!!!

3    
TvB

Mocht olij vertrekken is het ook mogelijk dat de overige 3 keepers zich in de voorbereiding mogen bewijzen. Heeft Niemczyki zich genoeg ontwikkeld in Polen? Hij heeft niet voor niets nog een contract voor 3 jaar . Maakt Verbruggen reuzen stappen komende tijd? Misschien overbruggingsjaartje voor Kramer?
We zullen zien

6    
Tante Annie

Als oma komt, komt ze omdat haar eigen site niet goed genoeg is. Terug naar tilbo jij!

2    
Arie

Goed genoeg is oud genoeg. Mag hopen dat ze een lesje hebben getrokken uit de plotselinge opkomst van Hecke. Verbruggen of Niemcyzksi gewoon eerste keeper mocht het zo ver komen. We spelen maar in de KKD.

-1    
ome cor

Iedereen bij stillem2 hoopt daar alleen maar als reserve zijn geld te kunnen verdienen.
Wie wil er nu voor de lol in zo'n lelijk shirt voor zulk dom publiek spelen ?

Club is kut
Publiek is kut
Stad is kut
En Willem de 2e was ook een kut.

-3    
@ome cor

Misschien Olij wel.
En wat zegt jouw opmerking dan over de vele supporters die hem graag in Breda willen houden.
Voor de onderlinge verstandhouding (geen rivaliteit, dat is op dit moment te hoog gegrepen voor NAC) zou ik het leuk vinden als hij naar WillemII gaat.
Ook al heb ik hem amper zien spelen. Kkd hè, daar krijgt de voetballiefhebber niet veel van mee

0    
Spionkop

Wat zijn ze toch sneu he die kruikjes. Lijken wel een stel kinderen.

-1    
B

Ik snap de kruiken niet. De oud keeperstrainer van NAC gaat naar een andere club en haalt de keeper van de kruiken weg.
Waarom nam hij Olij niet mee en kiest hij voor een kruik?

2    
Ric

Lekker artikel weer in De Stem.
Wat een drama weer zeg.

-2    
Semsi

@ Ric, wordt er weer onrust gestookt in De Stem?

3    
Guuske

Blanco strikes back....plaats met hyballa een bom

3    
Ikke

Tijd dat onze td opstapt voordat het weer een verloren seizoen gaat worden !!!

-1    
Jf

Kan het stuk in de stem gedeeld worden op de site. Kan het alleen maar lezen met premium.

0    
JN

Lijkt me een prima keeper!

Let wel op: Als je twee of drie (bijna) gelijkwaardige keepers laat concurreren voor een plek onder de lat, ben ik bang dat het tot ontevredenheid of onzekerheid leidt bij de keepers.

Ik hoop dat er bij een aanstaand vertrek van Olij een duidelijk plan ligt voor de keepers. Of Karol, Verbruggen of Kramer eerste keeper moet worden, kan ik niet over oordelen. Maar Noppert werd erg onzeker van de concurrentiestrijd (icm een paar eerste zwakke optredens), Birighiti ging er ook niet beter van keepen en tot slot kreeg Bertrams ook last van een bepaalde drang om zichzelf te bewijzen met Twente-thuis als dieptepunt. Ik denk dat alledrie de keepers veel beter hadden gekund.

Wie ook de eventuele opvolger wordt van Olij: in een vroegtijdig stadium duidelijkheid voor de keepers, graag!

5    
Willie nac breda

Trainer Peter Hyballa openhartig over sportief beleid: 'NAC is geen sociëteit of opvanghuis'

Trainer Peter Hyballa wil NAC een Nederlands gezicht geven met ervaren krachten en enkele eigen opgeleide talenten. ,,NAC moet kwaliteit aan zich binden, NAC moet presteren."

Yadran Blanco 20-06-20, 08:56

Bruisend van energie kwam Peter Hyballa begin dit jaar naar NAC, vijf maanden later is alles anders. Interim-trainer Willem Weijs kwam in conflict met de club, meldde zich ziek en vertrok. Beoogd assistent Rogier Molhoek ging op eigen verzoek terug naar de jeugd. Algemeen directeur Luuc Eisenga werd vervangen door Mattijs Manders, terwijl keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar is opgevolgd door Gábor Babos. En tussen Hyballa en technisch manager Tom Van Den Abbeele botert het allerminst.

NAC - TOP Oss (1-1) op 7 februari is zijn eerste wedstrijd. 8 maart coacht hij NAC, in Breda tegen Roda JC (4-1), voorlopig voor het laatst. Tussendoor kegelde hij met NAC verrassend AZ uit de beker. Inmiddels is Peter Hyballa drie maanden verstoken van voetbalwedstrijden.

NAC-trainer Hyballa in Alkmaar, tijdens het bekersucces tegen AZ © BSR Agency

,,Ik heb het gevoel dat ik met pensioen ben, haha. Mijn grootste hobby is weggevallen, mijn baan bepaalt voor een groot gedeelte mijn levenskwaliteit. Ik adem voetbal. De eerste drie weken heb ik veel gelopen en veel en lang geslapen. Daarna ben ik meer gaan chillen, boeken lezen, af en toe bij moeder langs en nog steeds veel slapen. De belangrijkste reden om voor NAC te kiezen, is het volle stadion. Dit is echt een grote club... Door corona zijn de supporters weg en door corona mis ik de kick van het weekend. Spijt van mijn keuze heb ik niet. Soms heb ik wel gedacht: man man man, de eenvoudige weg bewandel je niet, Peter. Weer een jaar eerste divisie. Dat was niet het plan. Het plan was om te promoveren."

Ben je tevreden over het sportieve beleid dat gevoerd wordt?

,,De technisch manager en ik hebben een andere kijk op voetbal, onze visies komen niet overeen. Hij komt met jonge buitenlandse spelers van 18, 19 jaar uit Afrika, Oost-Europa, Frankrijk en België waar intern nog nooit iemand van gehoord heeft. En in algemene zin heeft die categorie voetballers last van heimwee, omdat ze uit hun directe omgeving worden getrokken. Nog geen twintig jaar, de eerste keer zonder hun moeder, alleen in een onbekend land, een andere taal en uitgescholden door een vol stadion. Daar worden de spelers en NAC niet beter van. Hij biedt ons ook spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. 'Ze komen van grote clubs', zegt hij dan. Wat interesseert mij dat nou? Nieuwe spelers moeten in ieder geval direct van waarde zijn. NAC moet kwaliteit aan zich binden. NAC is geen sociëteit of opvanghuis. NAC moet presteren."

De technisch manager en ik hebben een andere kijk op voetbal, onze visies komen niet overeen

Peter Hyballa

Heeft Manchester City nog interessante talenten in de aanbieding?

,,In principe sta ik altijd open voor de echt grote talenten, die heeft City ook. Maar de technisch manager komt steeds met dezelfde lijst waarvan wij al tien keer hebben gezegd dat die spelers niet goed genoeg zijn. Twee City-spelers, die door ons live bekeken zijn, waren zeker interessant voor ons. Maar in het gesprek dat volgde, miste ik nederigheid bij die spelers. Je mag best weten dat Breda in Nederland ligt en NAC in de eerste divisie uitkomt."

,,Een speler van City komt naar NAC en dan zeg ik: dit moet beter, dat gaat niet goed. Zoals ik dat bij alle NAC-spelers doe. Maar bij City hebben die talenten alleen maar gehoord hoe goed ze zijn. Als wij niet de spelers krijgen die we willen, waarom zouden we dan wel die andere spelers van City nemen? Alleen maar om een relatie in stand te houden? Je moet als NAC altijd onafhankelijk denken, anders ben je verloren."

Je moet als NAC altijd onafhanke­lijk denken, anders ben je verloren

Hyballa

Waarom kies je ervoor om zo openhartig te zijn?

,,Bijna 9.000 supporters hebben hun seizoenkaart verlengd, maar ze hebben geen idee wat er zich achter de schermen afspeelt. Ze betalen honderden euro's aan de club, als ze dan een elftal krijgen te zien dat niet voor promotie kan spelen, doet mij dat ook voor hen pijn. En als dat dan gebeurt, wie legt dat de supporters uit? En wie is de kop van Jut als NAC drie keer op rij verliest?"

,,Een aantal voorbeelden. We waren bezig met Jordy Bruijn (van Heerenveen naar NEC, red.), Elmo Lieftink (van Go Ahead Eagles naar De Graafschap, red.) en nu Jesper Drost. De technisch manager pakte helaas steeds niet door, want het is bij Bruijn en Lieftink niet op de financiën afgeketst. Dat is de waarheid. Die spelers zijn evenals Thom Haye overigens niet door Van Den Abbeele ingebracht. Ik speel geen spelletjes. Wat ik nu vertel, is intern al lang geen geheim meer. De technisch manager, de oude en de nieuwe algemeen directeur, de mensen in de raad van commissarissen, mijn technische staf; allemaal weten ze wat ik van de huidige situatie vind. Dat heb ik ze tijdig en vaak genoeg verteld.”

Jesper Drost heeft een aanbieding van NAC op zak © BSR Agency

Hoe moet de selectie van NAC er volgens jou uitzien?

,,De kern moet bestaan uit Nederlandse voetballers met ervaring, met daarachter jonge spelers. Wij moeten een familie zijn. Nick Olij, Pele van Anholt, Roger Riera, Arno Verschueren en Thom Haye nemen een jonge speler onder de arm, maar zijn ook hard als het moet. Dat zijn de leiders binnen deze groep van twintig. Mensen beseffen niet hoe de kleedkamer werkt: spelers zitten soms huilend in een hoekje of depressief in hun appartement. Supporters, zeker die van NAC, zijn veeleisend. Terecht. Een type als Van Anholt spuugt een keer naar links, spuugt een keer naar rechts en gaat verder. Met acht tieners word je geen kampioen. Een of twee tieners kan wel. Als een jongere speler beter is dan een oudere, gaat die oudere speler er uiteindelijk toch wel uit. Dan heb ik het over de echt grote talenten; die er fysiek en mentaal klaar voor zijn. Een logische verversing mits het talent groot genoeg is. Bij NEC stelde ik Ferdi Kadioglu op met 16 jaar omdat hij de beste was. Van Hecke is een groot talent met een topmentaliteit. Fysiek sterk, goed indribbelen. Hij is een machine en wil echt wat bereiken."

Peter Hyballa met Pele van Anholt. De trainer maakt zich sterk voor een nieuw contract van de verdediger. © bsr agency

Wat heeft NAC nodig om volgend seizoen voor promotie te gaan?

,,Dat NAC zestien punten achter Cambuur en twaalf punten achter De Graafschap is geëindigd, ligt echt niet alleen aan de trainers Ruud Brood, Willem Weijs en Peter Hyballa. Voor het nieuwe seizoen hebben we twee vleugelaanvallers nodig, een dominante middenvelder en een linksbenige linkercentrale verdediger, omdat we dan creatiever zijn in de opbouw van achteruit. Als Van Hecke en Monsalve beiden vertrekken, dan waarschijnlijk nog een extra verdediger."

,, De kern moet uit 16 tot 18 veldspelers bestaan, plus twee goede doelmannen en daarachter een aantal eigen talenten die het zelf afdwingen in de onder 21. In de as moet NAC ervaring en zekerheid inbouwen, pas dan kunnen de jonge talenten nog beter renderen. Aan Olij en Verschueren wordt getrokken, ik hoop dat ze blijven. Ik maak me ook sterk voor een nieuw contract van Van Anholt en wil dat ook Mounir El Allouchi en Sydney van Hooijdonk blijven. Kijk, vanaf het begin is het mijn missie om met NAC te promoveren. Iedere dag in coronatijd heb ik in vier groepen getraind, in totaal zeven uur. Omdat deze jongens fantastisch zijn. Breda, NAC; ik vind het echt, echt top. Als trainer wil ik spelers motiveren, individueel beter maken en van daaruit een team ontwikkelen dat successen kan vieren en NAC terugbrengt naar de eredivisie. Dat verdient deze club."

Technisch manager Van den Abbeele: ‘We verschillen soms van mening’

,,We zijn beiden professionals en praten iedere dag over de beste selectie voor NAC om te kunnen promoveren”, reageert technisch manager Tom Van den Abbeele op het interview met trainer Peter Hyballa. ,,Natuurlijk verschillen we weleens van mening als het gaat om posities en spelers. Daar hebben we dan inhoudelijk een discussie over. Uiteraard is het ook mijn taak om naast de korte termijn ook de lange termijn te bewaken. Daarom willen we ook talenten, idealiter uit de eigen opleiding, een kans geven om minuten te maken in ons eerste elftal. Maar laat ik duidelijk zijn, ons primaire doel is een selectie samen te stellen, binnen de financiële mogelijkheden, waarmee we kunnen strijden voor promotie.”

5    
Rubenac

Hybala kan je een goede of slechte trainer vinden.
Deze man bevestigd in 1 interview, wat wij (bijna)allen vreesden.
Onze td is een zacht ei, met best wel voetbal know how.
Maar geen know how van een elftal smeden.
Talenten zal hij zien, hij zal ze kennen.
Maar waar het omdraaid, is dat deze gecombineerd word met mentaliteit.
Waarom krijgen wij nooit meer eens iets op orde ?
Jarenlang verkeerde td aanstellen.
Het begint pijn te doen om keer op keer voor de gek gehouden te worden.
De liefde voor je club is te groot, maar het voelt wel of Ze keer op keer vreemd gaat.
Tom u bent gewogen en te zwak bevonden.
Meneer t van leeuwen kom er maar in en red ons.

3    
J nac

Wat een verhaal weer zeg in de krant.
Wie is de volgende die weg gaat want op deze manier kunnen we niet een nieuw seizoen in.
Triest zeg wat voor vereniging zijn we toch geworden.
De mooiste club van Nederland met zoon waardeloos beleid.
Ongekend.

2    
Molenepoef

Even helemaal off topic, maar goed stuk in de stemmingmakerij van onze trainert. Benieuwd hoe daar intern op gereageerd gaat worden....

0    
Harrie

De RVC/Aandeelhouders zullen nu, in overleg met Manders, moeten laten zien wie bepaald bij NAC.

Tom overleefde de aanvallen van Brood en Eisinga waardoor die beide vertrokken met hoon gelach. Ondertussen werd Tom geprezen door de supporters op de verschillende fansites en komt er een keiharde aanval van Hyballa die er met gestrekt been in gaat. Die kunnen nooit meer op vertrouwen samenwerken.

Benieuwd of Tom 3 aanvallen op rij word gesteund word door de clubleiding of dat nu zijn kop gaat rollen.

5    
Ivo

Weer een karaktermoord op TvdA, Eisenga deed dit ook en moest weg. Dit via de pers doen vind ik niet chique. MAAR hij heeft wel gelijk.

Kijk naar Cambuur, De Graafschap en ook naar Volendam en Go Ahead. Daar staan kerels op het veld. Bij ons vorig jaar te veel jongetjes. Dat heeft te veel punten gekost. En met de arrogantie van sommige City spelers zijn we ook klaar.

Is dit exit voor Hyballa of TvdA? Hyballa wil overal waar hij komt de opperbaas zijn. Dat lijkt me trouwens ook niet gezond.

2    
JeePee

Over wederom een bommetje gesproken.

Sowieso houd ik van het type trainer dat Hyballa is, begeistert, drive en vooral open in de communicatie. Maar hoe kan dit zich zo in godsnaam weer ontwikkelen? Hyballa is nog geen 4 maanden binnen, algemeen directeur is geofferd voor deze technisch manager en dan liggen nu de visies al zover uit elkaar? In een beetje professionele organisatie waar oog en toezicht is op de informele verhoudingen en macht kan dit niet.

De realiteit is dat we vooralsnog niet zeker van een onbetwiste nummer 1 onder de lat zijn, de kans reëel is dat we sterkhouders als van Hecke en Verschueren verliezen, we 2 serieuze middenvelders onder contract hebben per 1 juli of augustus met Haye en El Allouchi en de voorhoede is nog verre van compleet. De basis om mee op te bouwen is weer heel smal. Zo'n Drost moet nu ook wel denken, naar dat gekkenhuis kan ik altijd nog.

Om wanhopig van te worden.

2    
sjef de gevulde koek

Wat ik al eerder heb gezegd eerst over Eisinga en ook over onze Tom die gaan het niet redden. Eisinga weten we en Tom zal binnen een paar weken ook klaar zijn. Dit gaat al langer rond gewoon missie kansloos weer.

1    
Chris W.M.

Neem aan dat, aangezien het artikel nog steeds niet hier te lezen is, de redactie heel druk bezig is met een interview met Hyballa en/of Tom. Erg benieuwd naar.

0    
Arjan

Leuke gozer! Fijn dat dit soort mannen bij de groep zit!

0    
Rade

Waarom moet Jordan vd Gaag eigenlijk weg? Daar zat toch nog flink wat groei in?

Laad alle berichten na dit bericht in