Wij gaan niet opzij

Immers stopt met voetballen

Raskolnikov

Het hing al even in de lucht, maar nu is het dan ook definitief: Lex Immers stopt per direct met voetballen. Dat laat de 35-jarige middenvelder aan De Telegraaf weten. Immers had bij NAC nog een contract tot de zomer van 2022, maar zal dat niet uitdienen.

Immers heeft de afgelopen periode gebruikt om na te denken over zijn toekomst: "Deze zomer heb ik goed nagedacht en in samenspraak met mijn gezin besloten om te stoppen met betaald voetbal. Het is mooi geweest en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit het moment is om te gaan stoppen met betaald voetbal."

Het vertrek van Maurice Steijn speelde een rol in zijn keuze te stoppen. "Laat ik eerlijk zijn, ik ben natuurlijk voor Maurice naar Breda gekomen", vertelt Immers. "Anders had NAC zich destijds ook nooit voor mij gemeld. Ik vond NAC wel een mooie club. Waar ik van baal is dat ik bij deze club nooit in een vol stadion heb gespeeld. Echt zo zonde, want uit het verleden weet ik hoe sfeervol het bij NAC met een vol huis kan zijn."

De middenvelder kende een mooie carrière, die hem langs ADO Den Haag, Feyenoord, Cardiff City, Club Brugge, opnieuw ADO Den Haag en NAC voerde. Immers kijkt met een bijzonder goed gevoel terug op zijn loopbaan: "Ik ben 35 jaar en iedere dag het maximale van mijn lichaam gevergd en het uiterste gevraagd van mezelf en mijn omgeving. Ik ben super trots en dankbaar op wat ik heb mogen bereiken en één voor één bij prachtige volksclubs gespeeld."

De beslissing om te stoppen betekent dat Immers zijn contract bij NAC opzegt. Hij krijgt dan ook geen salaris mee.

Bron:
B-Side Rats, Telegraaf
Volgend bericht
De klapper van BSR #4 66 reacties
72 Reacties
200   4  
Gilze

Van de ene kant meer van Immers verwacht, aan de andere kant toch af en toe wel zijn waarde laten zien door onzichtbaar vuile meters te maken. Jammer dat hij niet meer zijn stempel heeft kunnen drukken. Wellicht komt er zo wel geld vrij aan door deze weggestreepte salarispost voor nieuwe spelers.

26   170  
Lamington

Houdoe!

59   13  
Da Huge

De enige juiste beslissing.

200   4  
Gilze

Van de ene kant meer van Immers verwacht, aan de andere kant toch af en toe wel zijn waarde laten zien door onzichtbaar vuile meters te maken. Jammer dat hij niet meer zijn stempel heeft kunnen drukken. Wellicht komt er zo wel geld vrij aan door deze weggestreepte salarispost voor nieuwe spelers.

85   25  
Nonkel Frans

Daar kan Steyn een voorbeeld aan nemen. De eer aan jezelf houden.

108   4  
Wanny

Wijs besluit. Wel jammer want een fitte Immers was absoluut nog van meerwaarde.

42   7  
Bertus

Van een speler met deze staat van dienst hadden we zeker meer mogen verwachten.
Het Corona gedoe buiten beschouwing gelaten.
Maar daarvóór leek hij al ver op en als je daarbij optelt de lage trainingsintensiteit onder Steijn dan is het niet zo raar dat je niet mee meekan.
Ik verwonder me nog steeds over het lage aantal trainingsmomenten onder Steijn dat lag op 30 a 40% ten opzichte van Hyballa.
Vele amateurclubs trainden meer en vaker niet gek dat alles na een uur omviel.
Wat me ook opvalt is dat er blijkbaar weinig interesse in Elalouchi is, je hoort er niks over.

40   11  
JimGoose

Ik vind dat hij door zijn inzet in het veld wel wat credits verdient, maar objectief gezien is dit natuurlijk een aanfluiting. Waarschijnlijk heeft Immers door het tekengeld 2/3e van de waarde van zijn 2 jarige contract binnengehaald en daarvoor 10 wedstrijden iets toegevoegd.

82   6  
fanneke

Jammer had hem graag in een vol stadion zien spelen. Immers is een type spelers die in een vol stadion iets extra's brengt en zich laat opzwepen.
Succes Lex in je andere carrière.

56   5  
Frietjemet

Bedankt Lex!

Het was en kleine gok. Toch een aantal keer echt genoten van zijn strijdlust.

80   11  
Bonkige Barry

Heb begrip voor besluit van Immers.

Wat mij vooral steekt is dat op de nieuws sites (televaag, omroep brabant) nog steeds wordt aangehaald dat de vorige trainer op is gestapt vanwege bedreigingen.

Ik dacht dat dit juist via omroep Brabant uit de wereld was geholpen.

Hoe lang gaat het nog duren voordat NAC een officieel statement maakt dat er geen serieuze bedreigingen waren naar Steijn?

We worden zo elke keer opnieuw door het slijk gehaald.

21   25  
Wanny

@ JimGoose

Ik zou er ook niet van staan te kijken als ie voor het tweede contractjaar ook nog wat heeft ontvangen.

25   2  
zwampie

Door zijn ervaringen in het verleden was de druk/verwachtingen ook hoog bij Immers, die hij niet geheel heeft kunnen invullen, mede door omstandigheden.
Het siert hem wel dat hij niet nog een jaar blijft aanmodderen, dan wel ,dan niet beschikbaar is en zo zijn contract uit wil dienen. (er zijn diverse spelers hem voor gegaan waarbij NAC niks met deze spelers kon,maar dat ze wel bleven zitten tot einde contract)

Hij neemt naar mijn idee ook afscheid van het betaalde voetbal en van NAC via de voordeur en houdt de eer aan zijn eigen.
Succes met je toekomst ,wat deze ook mag wezen.

49   17  
PietP

Vanaf het interview waar hij aangaf zijn reet af te vegen met kritiek bleek wel dat hij volledig kamp Steijn was. Hij ging helemaal mee in het vijandbeeld dat was gecreëerd richting lokale krant en supporters.
Dan moeten we blij zijn dat hij gestopt is, zodat we het geld kunnen besteden aan spelers die wel positief willen bijdragen.

Olij denkt er overigens ook zo over, dat vertelde Blanco in de Gegenpresssing podcast. Om die reden zou ik het niet eens erg vinden als daar een club zich voor meldt.

6   3  
The Cosmic Gate

Dit hebben we natuurlijk al aan zien komen ! Vind het van de eene kant wel jammer want zoals hierboven al vaker aangegeven ik had hem graag zien spelen (in vol stadion), maar de andere kant heeft hij toch niet gebracht wat ik ervan verwachtte. En leeftijd zal vast een rol spelen daar is geen twijfel over mogelijk, maar dit zijn maar een klein rolletje spelen in zijn besluit. De grotere rol is (wederom) weggelegd voor Steijn zijn afwezigheid.
Neem aan dat dit een hoop ruimte geeft in de begroting en er dus een leuk speulerke voor in de plaat gaat komen.
Want eerlijk is eerlijk, echt missen zullen we hem niet (hij had echt een grote meneer kunnen zijn in Breda).

28   21  
Ouwe Spionkop

Hij heeft het wel slim gerekt. Deze truc heeft hem toch nog 3 maanden salaris opgeleverd, oftewel een kwart jaarsalaris.

22   39  
Gjoewie

Respect! Geef die man een seizoenkaart voor het leven. Dan kan ie altijd nog van de sfeer komen proeven.
Het ga je goed, Lex! En daggebedaanktzeitdewitte!

9   35  
steven73

@nonkel frans wellicht ook even de eer aan jezelf houden en stoppen met dat gezever opa frans

24   5  
Ouwe Spionkop

Voordeel is wel dat er nu meer ruimte komt in spelersbudget.
Ik vraag me wel beetje af waar de versterkingen blijven. Edwin de Graaf vertelde vorig weekend 'binnen enkele dagen' nieuwe spelers te kunnen verwelkomen. We zijn alweer een weekje verder.

17   11  
Gjoewie

Respect ook voor het feit dat ie van zijn hart geen moordkuil heeft gemaakt. Hij geeft aan dat hij speciaal om (en/of door) Maurice Steijn naar NAC is gehaald. Niet iedere speler was tegen Steijn. Klaarblijkelijk was er vanuit de groep wel waardering voor diens aanpak.
Maar andersom had Steijn natuurlijk wel een wat oudere selectie samengesteld, die liever geen duurlopen deden en ook geen conditietraining behoefden. Ik denk dat Immers daar ook wel invloed in had.
Nu krijg je een andere trainer, die wel ziet dat het conditioneel beter moet en dus meer eist van zijn spelers. Dat zal wel meegespeeld hebben bij de beslissing van Immers. Ook het niveau van de KKD zal hem tegengevallen zijn, hij had vast gehoopt wat meer zijn stempel op het spel van NAC te kunnen zetten.
Het was voor mij een grote verrassing toen hij in Breda gepresenteerd werd. Hij heeft gelijk dat niemand bij NAC ooit aan Lex Immers zou denken als versterking voor het elftal. Maar ik ben toch dankbaar dat hij het heeft gedaan.

32   16  
Willem 4,5

Succes Lex, maar als je de volgende keer stopt het graag eerst aan bn/stem of bsiderats melden ipv aan de Telegraaf. Zoals je weet zijn die koploper in het melden van foute berichtgeving (bedreigingen Steijn) onder leiding van leugenaar V.Driessen. of is dit ook een foutje?

40   15  
Pieter

Verdiende een buitensporig salaris.
Zijn hele hele dure doelpunten geweest 6 stuks en nog duurdere assist 4 stuks.

Paar ton over de balk gesmeten. Haha kwam voor Steijn hij kwam voor de poen en speel garantie geregeld door het duo list en bedrog ( Steijn en Manders )

17   6  
henk

@Pieter
Van die 6 goals en 4 assists was er maar één tegen een club uit het linkerrijtje.

20   7  
Ed

Wijs besluit. Voor beide goed. Lex was zeker een van de betere, maar he lichaam stopt. Suc6 verder en nu door!

15   20  
Keeske

Dat was hij een jaar geleden toch al?

21   9  
Scheids!

Groot respect voor deze voetballer , die ondanks het krijgen van het coronavirus , daarna een redelijk niveau op de mat legde! Thanks sexie Lexie !

21   3  
Belgische Naccer

Weinig potten kunnen breken bij NAC.

Een paar aardige momenten op een heel seizoen is gewoon te weinig. Voor NAC prima dat hij weg gaat. Verdiende waarschijnlijk een dijk van een salaris, waar we 2 of 3 jeugdspelers van kunnen betalen.

Conditie was ook niet optimaal. Na 60 minuten was het wel klaar, maar dat was bij de hele selectie onder Steijn.

Ik hoop dat De Graag (zelf ooit een loopwonder...) de conditie wel op peil krijgt. Want ook dit scheelt op een heel seizoen zomaar 12 punten.

Hup NAC!

29   5  
Sjef de gevulde koek

tja wat moet je er mee allemaal weer een net niet verhaal wat veel geld heeft gekost. Nu maar eens gaan kijken na jonge frisse gasten. Feit is dat deze 4 spelers El Allouchi, Kali, van Hooijdonk en Immers meer verdiende dan heel FC Volendam bij elkaar. Dat zegt genoeg lijkt me. Hopelijk word het goed geïnvesteerd en dat er niet weer 2 weken voor we beginnen een paar afgeschreven spelers gehaald worden die dan een vermogen verdienen en 8 weken nodig hebben om een beetje fit te worden en dan heel het seizoen lopen te sukkelen.

15   3  
Fritske d'n Olifant

Ik had ook best wat verwachtingen van Immers en ik moet ook zeggen dat hij voor Corona en allerlei blessureleed best wel zijn stempel drukte op het spel bij NAC. En ondanks dat het lichamelijk niet meer voor 100% ging, zette hij zich wel volledig in voor onze club. Kortom ik kan Lex eigenlijk niets nemen. Wel de trainer die hem volledige wedstrijden liet spelen terwijl iedereen zag dat Lex al na 1 helft op was. En wat zijn uitspraken betreft weten we ook allemaal dat die volledig uit zijn verband zijn getrokken. Lex, jammer dat je stopt maar volledig te begrijpen. Bedankt voor je inzet en veel succes in je toekomstige carrière.

22   1  
Adriaan

Netjes dat hij zijncontract heft ingeleverd
We kennen o.a. ook nog Kali Zonneveld en Koning
Kostte zo veel geld

17   36  
Judge M.

@PietP:

Ik heb liever dan Blanco de eer aan zichzelf houdt. Scheelt een hoop onrust...

12   7  
Tip

Toen TvdA de scepter zwaaide stond het hier vol van reacties dat je er met alleen jeugd nooit ging komen. Er moest ervaring bij. Een seizoen later is het weer andersom. Het gaat er denk ik om een goeie mix te hebben. Uitsluitend jeugd van 'net niet' gaat ontiegelijk snel vervelen. Alleen jeugd opstellen die het ook aan kunnen. En uitsluitend uitgerangeerde oudere spelers is eveneens niet de juiste weg.
Ik vond Immers dit seizoen zeker van waarde. Corona heeft negatieve invloed gehad. Maar alles heeft zijn prijs, goud kun je ook te duur betalen, ik vond Immers voor NAC te duur. Verstandig dat hij stopt, NAC moet wel voor volwaardige vervanging zorgen. Lex ; bedankt en alle goeds !

Waar ik me druk om maak, zit het stadion in september wel vol ? Het gaat met Corona weer helemaal verkeerd en het is nu zomer (hoe wel.) NAC is geen club om zonder publiek te spelen. Dat werkt niet.

13   2  
DunErwt

Bedankt voor je inzet Lex, succes in het leven verder.

12   7  
Boxer

Goede voetballer maar voor dat salaris is beter te krijgen met restwaarde. Zat duidelijk in het kamp Steijn en de trainingstijden paste wel bij hem.
Het feit dat hij naar de telegraaf stapt, die vriendjes van Steijn, zegt genoeg.

Hij gaat door de voordeur maar het is goed zo.

Als het zo is, door iemand hierboven beschreven dat Olij ook in het kamp Steijn zit dan mag hij van mij voor een paar ton naar Sparta, wij hebben Kortsmit al klaar staan.
Dan zie ik liever zo'n de Graaf die blij is om voor NAC te mogen werken.

31   1  
Rolf

Als de sodemieter Luc Marijnissen
vastleggen, voor dat hij pleitte is.

21   3  
Nonkel Frans

De conclusie dat Olij in "kamp Steyn" lijkt overtrokken. Olij kan autonoom denken. Hij sprak over zijn toekomst.
Hoop dat hij blijft - hij verdient een vol NAC stadion en alle lof.

Zonder Nick s inzet van afgelopen 2 jaar zaten we nu allang ons verdriet te verzuipen in de kantine bij Baronie.

13   6  
Henri

Ik ben benieuwd of Manders zijn Haagse maat nog iets heeft meegegeven voor deze vroegtijdige contractontbinding.
Gezien de periode waarop het nieuws kenbaar is gemaakt en het moment dat de eerste signalen naar buiten kwamen, zo'n drie weken geleden vrees ik weer het ergste.
Tenslotte is stoppen, gewoon stoppen.....contract inleveren. Bovendien zou ik mezelf vreselijk vergissen als Lex niet financieel onafhankelijk is geworden dankzij Swansea, Feijenoord en FC Brugge.

15   2  
Snipes

Immers is ook echt een vol stadion voetballer. Die kan net een stapje extra zetten met het publiek achter zich. Ondanks dat heeft hij me niet teleur gesteld en heeft echt wel waarde gehad vorig seizoen. En vergeet niet dat corona bij hem er ook heeft ingehakt.

Het ga je goed Lex

10   3  
Maarten

Was bij ADO al aan het " aftakelen". Ik snap het wel. Ik merkte ook op mijn 30e dat het moeilijker ging. Inleveren snelheid, conditie en herstel. Allejezus knap wat een Ibrahimovic nog doet. Ijzersterk lichaam. Toch bedankt Lex

13   14  
Pietjebel

Nou manders en malone nog

6   1  
n@©

Aan Immers heeft het niet gelegen.
Denk dat er nu toch wel een lekker salaris vrij komt voor nieuwe spelers?

24   4  
Enkhuizer rat

Na NOS teletekst rept nu ook de Telegraaf weer over de vermeende bedreigingen tov Steyn. Vd Telegraaf kun je het verwachten want die zijn uit op sensatie en hebben er belang bij wanneer wij in een slecht daglicht geplaatst worden. Van de NOS kun je wat objectievere journalistiek verwachten, maar ik vrees dat er vanuit politie en NAC wat luider gecommuniceerd mag worden om deze aannames en/of leugens uit de wereld te helpen.

8   4  
Geertruidenberg

Lex is 2 jaar telang door gegaan, bij ADO kon Lex het ook allemaal niet meer belopen, heeft NAC te veel geld gekost en te weinig op geleverd. Heeft wel een mooie carriere gehad en bij mooie clubs gespeeld.

12   6  
Theoden King

Goede beslissing lijkt me. Als voetballer is hij klaar en de klik met NAC is er nooit echt geweest.

20   7  
Henri

Het is echt onbegrijpelijk dat een Clubraad en een RVC lid van de supporters dit gewoon laten gebeuren en niet ingrijpen. Het maar blijven accepteren dat je eigen club in de media en de sportwereld constant te kakken wordt gezet. Welk belang dienen deze partijen. Toon eens daadkracht zeg. Onderneem eens actie en ontdoe NAC, onze club van dit, van deze smet. En wel actie nu of treed terug!!!

9   5  
Ome Cor

Bij andere clubs lijken spelers met zo'n verleden altijd iets mooiers te brengen dan bij ons. Jammer, want een vol stadion had die ouwe Lexie echt wel aan het rennen gekregen hoor.

Natuurlijk is hij een vriend van Steijn en zou voor een Brood, Vreven of Hyballa niet naar NAC gekomen zijn, maar dat geeft niet. Als zoiets positief uitpakt is dat de kracht van de trainer.

Goed voor NAC dat hij zonder zak centen vertrekt.
Ik ben benieuwd waar we zijn naam zien opduiken en in welke rol.

9   0  
Mr chin

Van dat geld kan er wel weer een leuke speler bij. Maar ik hoop dat azzagari de kans krijgt het waar te maken

15   6  
PietP

Zowel RTL Nieuws als Omroep Brabant nemen gewoon weer de tekst over van de Telegraaf:
"Toen hoofdtrainer Maurice Steijn na het missen van promotie naar de Eredivisie opstapte als gevolg van bedreigingen, besloot Immers ook te stoppen."

Bij de NOS en AD wordt het ontslag van Steijn niet benoemd.
Bij nu.nl houden omschrijven ze het beter: "en trainer Maurice Steijn ontslag nam vanwege interne onrust"

In heel Nederland weten mensen niet beter dan dat wij met duizenden supporters Maurice Steijn met de dood bedreigd hebben.
En Mattijs laat het gebeuren.

7   7  
scheppioni

Het ga je goed Lex !
Ik had er ook meer van verwacht en ik denk hij zelf ook ........, al kon je zijn leepheid op momenten natuurlijk wel terug zien. Thanks !
Goed betreft ons NAC qua financieel, dus nu moet er toch echt ruimte zijn voor een paar daadwerkelijke basis versterkingen, in ieder geval in elke linie 1 !

6   5  
jvt

Geld dat vrijkomt is hard nodig voor afkoopsommen, minder seizoenkaarten inkomsten, minder sponsorinkomsten, meer salariskosten overig personeel waaronder pendelkosten, verblijfskosten en een AD en commercieel manager die veel te weinig new business binnen halen.

Salaris Immers bezuinigd, tekengeld kwijt of betaalt Immers afkoopsom aan NAC? Salaris hoofdtrainer bezuinigd. Salaris TD bezuinigd. Wordt er openheid gegeven omtrent het spelersbudget tov afgelopen seizoen en verhouding spelersbudget tov overige kosten? Tenslotte is het product dat wat op het veld staat.

7   8  
Cees-2

Ik citeer Immers, “ ik ben topfit, leef voor het voetbal, kan no goed mee.” Dat was Immers, amper tien maanden terug. Hij kwam omdat Steijn trainer was bij NAC. Dat laatste zegt genoeg over het beleid van NAC. Wie komt er nu, nu De Graaf trainer is? Passanten bepalen mede het beleid. Daarom speelt NAC KKD. Verder heb ik absoluut niets tegen Immers, hij kan niets kwalijk genomen worden hoe NAC vaart.

6   5  
Ivo

Dit is part of the game als je 34-jarige spelers vastlegt. Met Seuntjens kan zo maar hetzelfde gebeuren, een paar blessures, je raakt moeilijk wedstrijdfit, en na 60 minuten staan ze naar adem te happen. Anco Jansen was nog erger, die kon nog maar 30 minuten mee.

Netjes van Immers dat hij zelf inziet dat hij het niet meer op kan brengen, dit geeft NAC ruimte voor versterkingen. Geen kwaad woord over Immers hoor, hij heeft zijn best gedaan, en we wisten dat dit kon gebeuren.

6   5  
Nr. 20

Ik vind het jammer. Had Lex inderdaad graag gezien in vol stadion. Knapte veel vuil werk op op het middenveld van de hier als mister NAC benoemde El A. wat mi werd onderschat. Ga je goed Lex en kom gerust keer de sfeer proeven in vol stadion.

6   3  
NAC4Ever

Logisch besluit. Als je lichaam je steeds vaker in de steek laat kun je beter stoppen.

Waardeerde hem door zijn inzet.
Heeft veel vuilen meters gemaakt en scoorde bij ons af en toe.

Succes met wat je nu gaat doen!

6   3  
Toontje

Heel jammer een fitte Lex hadden we nog zeer goed kunnen gebruiken. Hij knapte ook veel heel vuil werk voor anderen op.
Groot gemnis
Maar je moet wel zien wat hij doet en kan.

9   6  
Dutchbird

Zou hij de helft van het tekengeld (voor een transfervrij contract van twee jaar) ook hebben ingeleverd. Denk het niet. Maar goed hij is gelukkig van de payroll af en maakt er geen Kali situatie van. Per saldo heeft hij meer gekost dan opgeleverd.

4   14  
Cool hand

Ik was al afgehaakt toen hij wegens kapotte tanden zich liet wisselen.

16   8  
RaraNAC

Manders biedt excuses aan…

Paar weken te laat en waarschijnlijk meent hij er niks van en denkt hij er nu een streep onder te zetten.

Noem mij pessimistisch op een azijnzeiker. Ik vergeef het hem nooit. Rotte appel binnen NAC

6   4  
Nep Han

Tja, passant. Paar leuke potjes gespeeld, verder niks. Een van de vele.

14   5  
Harri

3 ton uitgegeven voor een handjevol goals en 4 assist. Veel en veel te weinig gebracht.
Kapitaal vernietiging.

17   32  
Tip

Beste mede supporters. Mag ik wat betreft de roep om rectificatie bedreigingen een paar nuances plaatsen ? Veel mensen ,ook binnen NAC maar zeker buiten NAC, denken als volgt.
1. Een supporters manifest prima. Een supporters manifest met eisen ontslag trainer gaat te ver.
2. Een supporters manifest zeker met naast eis ontslag ook een ultimatum kan niet.
3. Dat men bij " passende aktie" bij het ultimatum niet direct iedereen denkt aan een geweldloze of ludieke actie is begrijpelijk. In het verleden namelijk zijn mensen door supporters van NAC persoonlijk op hun privé bedreigt. Die historie is er.
4. Net voor maar vooral net na het manifest ontstond een stroom van veelal emotionele en ander soortige reacties , zoals hysterische reacties, op de NAC supporterssites. Een behoorlijk deel daarvan was zonder meer dreigende taal.
5. Ik heb begrepen dat Steijn wel degelijk enkele dreigende privé mails, telefoontjes en kaartjes heeft ontvangen. Ik kan dat niet bewijzen. Maar kan iemand hier bewijzen dat hij ze niet heeft gehad ? Stel dat het klopt dat privé bedreigingen, naast de andere genoemde zaken, er wel zijn geweest , dan kun je maar beter dat vragen om rectificatie laten voor wat het is. Het spreekwoord "....zwijgen is goud" is er niet voor niks.

Ik denk dat de zaak laten rusten en het zelf niet steeds weer ophalen de beste weg is. Gedane zaken nemen geen keer ! Ik wil maar zeggen, dat we de schijn tegen hebben, ik vind dat ook hartstikke rot, komt niet zomaar uit het niets. Gewoon weer positief verder en wat zelfkritiek tonen is het beste meen ik. We krijgen nog genoeg voor onze kiezen weet ik zeker, die nieuwe eigenaar/eigenaren zijn er niet zomaar.

17   3  
Ivo

@Tip

Steijn is ook een ervaren trainer die weet hoe dit soort dingen gaan. Hij kent ook de emoties bij volksclubs als NAC en ADO. Diep van binnen weet hij ook wel dat het onvoldoende was. Maar zelf ontslag nemen kost geld, veel geld, ook als je er zelf geen vertrouwen meer in hebt.

Dus wacht je tot je ontslagen wordt en een goede afkoopsom meekrijgt, hij had nog een contract voor 2 volle seizoenen. De top van NAC wilde daar niet aan, dus dat supportersmanifest was de redding. Anders had dit ongelukkige huwelijk nog een seizoen geduurd, zonder succes.

En ach, mensen zeggen en schrijven soms ongenuanceerd en bot. Hoe denk je dat het was gegaan als dit seizoen met publiek werd gespeeld, bijvoorbeeld na de 0-1 thuisnederlaag tegen Dordrecht, dan word je ook uitgefloten en worden er dingen geroepen. Als je daar als trainer niet tegen kan, heb je het verkeerde beroep gekozen.

25   4  
DunErwt

@TIP

Ik kan bewijzen dat ik onschuldig ben inzake bedreigen en met mij nog duizenden supporters, maar de club NAC geeft een persbericht uit alsof ALLE supporters bedreigingen hebben geuit. En dat is zeer zeer kwalijk!

14   2  
NAC4Ever

@Tip
Ben het niet helemaal met je eens.
Waarom denk je dat Manders wel excuses heeft aangeboden via omroep Brabant? Blijkbaar zien ze toch dat ze een fout hebben gemaakt.

Ik denk dat Manders de excuses niet via nac.nl maakt uit eigen belang (zijn naam niet willen schaden). Toegegeven, dit is een aanname.
Maar juist om de naam van de supporters te zuiveren vind ik wel dat een algemeen directeur via dezelfde weg excuses zou moeten maken als via de weg waar de fout is gemaakt (nac.nl).

Over punt 3.
Steijn kon voordat hij opstapte weten dat met 'gepaste acties' geen geweld is bedoeld. Dit hebben de groepen die de 'gepaste acties' aankondigde nog voor het vertrek van Steijn uitgelegd.
De uitleg wat de 'gepaste acties' exact in hielden (klaagmuur) is na Steijn's vertrek gegeven.

28   6  
PietP

@Tip
Dagelijks steek je met een belerende toon een verhaal af over hoe het de schuld van de supporters is dat we in deze situatie zitten. Nu ook weer.
Je negeert consequent een deel van de tijdlijn waarin Steijn en Manders fout op fout hebben gestapeld door onder andere zaken niet te communiceren of anders voor te doen dan ze waren. Zij hebben zichzelf eerst onhoudbaar gemaakt, hebben daar zelf geen conclusies aan verbonden, en pas daarna zijn er statements gemaakt door supportersgeledingen.
Jij draait de boel bewust of onbewust om.

6   3  
Geelzwartwit

Veel meer van verwacht dan er uit kwam. Kwam volgens mij mede door de speelwijze waardoor hij teveel meters moest maken en niet slim net achter en in de spits kon spelen. Uiteindelijk zal het een opluchting ook voor Edwin de Graaf zijn want nog een jaar Immers erbij kan echt lastig zijn voor de ideeën die je als trainer hebt en ook als je jonge spelers wil laten doorgroeien.
Het geeft ruimte in de speelwijze en het geeft ruimte in de financiële huishouding ik zou zeggen.

Contracten voor marijnessen en Ayouba en kotsenbue herzien en liever investeren in het echt 1 op 1 begeleiden en doorontwikkelen van die gasten. Zoals Kotsenbue al aangaf leert hij het meest van Seuntjens wat mij betreft trainen de twee jongen spitsen apart met Lurling als spitsentrainer wat extra uren per week.

4   3  
Samson

Dit soort spelers zijn gewoon op op latere leeftijd. Hij kwam helaas gewoon afbouwen, terend op zijn verleden. Hij heeft wel pech gehad met blessures en ziekte.

11   6  
Nonkel Frans

PietP er zijn mensen die moeite hebben met oorzaak/gevolg denken..........
Tip is hierin erg hardnekkig.


5   3  
Tonn

Jammer had een fitte Immers graag nog in een vol stadion zien spelen, maar als de fysiek het niet toelaat dan zij het zo. Ik vraag me af hoe men in bovenstaande berichten aan salarissen en tekengelden van spelers komt? Ik zou hier niet mee speculeren.

0   5  
SpongeBob

Odysseus Valenas van Utrecht waarschijnlijk naar ons NAC!!!

3   2  
den hulk

en maarwachten met nieuwe spelers aan te trekken we staan al ver achter met andere clubs wat een lakse houding op deze manier word men zesde

4   7  
Tip

@Nonkel Frans en @PietP. Als ik een belerende toon heb is dat zeker niet mijn bedoeling. Mijn reacties zijn oprecht! Ik meen dat we als NAC supporters een en ander niet zo verstandig hebben aangepakt. En dat is netjes uitgedrukt. Ik zie geen enkel voordeel van de huidige situatie t.o.v. vroeger. Ik denk ook dat NAC als BVO veel grotere financiële risico's loopt nu. Maar laten we hopen dat ik (deels) ongelijk heb en dat het allemaal goed uitpakt. De tijd zal het leren. Uiteraard heb ik respect voor ieders mening.

3   3  
SpongeBob

Welke dombo geeft nu duimpjes omlaag????

Echt 90% van de supporters die op dit forum zitten zijn nog dommer dan dom

Laad alle berichten na dit bericht in