Wij gaan niet opzij

Voorbeschouwing: TOP Oss – NAC

Thiestemberg

NAC speelt op vrijdagavond een uitwedstrijd in eigen provincie, TOP Oss is de tegenstander. Een ploeg die na het behalen van de play-offs vorig seizoen nu een dertiende plek bezet op de ranglijst. Toch heeft de ploeg wel degelijk de kwaliteiten om het NAC moeilijk te maken.

NAC Selectie

Slecht nieuws deze week, Nacho Monsalve zal op zijn minst een kleine maand uit de roulatie zijn. Zijn terugkomst zal dus ongeveer gelijkliggen met die van Huseyin Dogan. Ook vleugelaanvaller Joshua Bohui maakt naar verluid stappen vooruit in zijn revalidatie.

De Tegenstander

Plek dertien klinkt wellicht karig voor een play-off team, toch is de sfeer in Oss niet heel slecht. De ploeg heeft immers veel kwaliteit in moeten leveren en er staat een vrij nieuw team dat bij vlagen best aardig voetbal laat zien. Het verlies van Olij, Smeets en topscorer Dogan is zeker een aderlating maar er zijn genoeg ervaren namen binnengehaald om dit seizoen mee te strijden voor een plekje in de play-offs.

Lars Hutten, Pieter Langedijk en Cas Peters zijn in offensief opzicht allemaal gevestigde namen in de Eerste Divisie en zullen zeker in de gaten gehouden moeten worden. Achterin versterkte de Ossenaren zich verassend met ex-AZ talent Levi Opdam die na het opheffen van PSG U-23 zonder club zat. Met Danzell Gravenberch werd een fysiek sterke verdediger aangetrokken met ervaring in de Eerste divisie. Dat zijn avontuur bij het Engelse Reading geen succes was betekent niet dat het voormalig Ajax-talent al afgeschreven hoeft te worden. Naast de nieuwe aanwinsten zijn routiniers Sjoerd Overgoor en Lorenzo Pique ook gewaardeerde krachten. Captain Rick Stuy van den Herik (ex-NAC) heeft zich ook ontwikkeld tot een stabiele Eerste Divisie speler.  Ook Olivier Rommens heeft bij onder andere NAC aangetoond op dit niveau prima mee te kunnen.

Toch behaalde de ploeg slechts zeven punten uit evenveel wedstrijden. Dat is enigszins te verklaren door het pittige schema waarmee de ploeg uit Oss is gestart. TOP-Oss won knap van Jong Ajax en won ook van laagvlieger Helmond Sport. Tegen koploper De Graafschap werd met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg liep daarnaast tegen verliesbeurten aan tegen GAE, Roda JC, Jong AZ en Jong FC Utrecht. Allemaal geen makkelijke wedstrijden.

Echter zal de ploeg nog wel echt stappen moeten zetten om mee te strijden voor een play-off plaats. Daarom is het misschien wel positief dat NAC TOP Oss al in dit stadium van de competitie treft. De ploeg mag echter niet onderschat worden, zeker in een thuiswedstrijd hebben ze genoeg kwaliteit om NAC te verrassen. Wel mag (wederom) gesteld worden dat als je echt wil meestrijden voor directe promotie je deze tegenstander uit en thuis moet kunnen verslaan.

Vermoedelijke opstelling: Olij; van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart; Verschueren, I. Ilic, Stokkers; L. Ilic, van Hooijdonk, El Allouchi.

Bron:
B-Side Rats
32 Reacties
53   7  
Henktank

Flieg in Oss geboren in 1967. Maar van Flieg kon daar niet aarden, dus in 1969 de verhuizing naar Breda.

Eff wachten.. Dus op de leeftijd van 2 jaar was je bewustzijn al dusdanig ontwikkeld dat je toen al wist je in oss niet aarden kon?

Nobelprijs flieg!

7   5  
Scheids!

Uit of thuis, dit team is zeer matig en moet hoe dan ook overtuigend worden verslagen. Van Volendam “uit” zal inmiddels iedereen hebben geleerd, mag ik aannemen. 0-2 gok ik zo!

16   1  
Ouwe Spionkop

Weet iemand of de kroegen in Breda dit uitzenden?
Ze hadden toch toezegging voortaan een stream te krijgen voor de € 1500 die ze jaarlijks betalen aan Fox.
Het blijft onduidelijk!

27   34  
van Flieger

Speciale wedstrijd voor van Flieg, want in Oss geboren in 1967. Maar van Flieg kon daar niet aarden, dus in 1969 de verhuizing naar Breda.

Toch beschouwt van Flieg de Cluzona bus als verraders. Kan ook zijn dat het allemaal Feyenoorders zijn, dat zie je wel meer in die contreien.

17   3  
Denzz

@Flieg

Dat verklaart alles

10   9  
van Flieger

Dus met 076Radio aan en Fox1 schakel ?

3   4  
Scheppioni

De twee backs waren de laatste uitwedstrijd dramatisch, je zou met dit NAC tegen oss toch gewoon met drie sterke verdedigers kunnen spelen en dan Verschueren voor de verdediging !

8   10  
Buurman

De bende van Oss. Oss was vroeger de meest katholieke dorp/stad van Nederland en tevens de meest criminele. Schrijf een essay over de mogelijke verbanden hier tussen zou een aardige case opdracht kunnen zijn. Ons NAC heeft met Ivan - Luca - Olij en misschien SvH ere voetballers. Onze Spanjolen komen ook een heel eind denk ik. ElAl en Verschuren kun je in een sterke ploeg goed gebruiken. SvH heeft dezelfde vrije trap als zijn vader. Daarvoor moet je een grote maat schoen hebben en een beetje een speciale voet om de bal een extra swing te kunnen geven. So wie so gaat Sidney dus uit vrije trappen en penalty’s er nog een paar binnen schieten als hij ze mag nemen. Dit NAC gaat bij Oss niet zomaar winnen. Maar als er keihard wordt gewerkt en geconcentreerd wordt gespeeld moet een driepunter kunnen. Dat we ons nu druk maken over een wedstrijd bij Oss zegt wel iets. van Aalst heeft goed gezien dat mensen aan alles wennen en uiteindelijk in het tuig gaan. Zou mooi zijn als we met een overwinning op nummer 1 komen.

53   7  
Henktank

Flieg in Oss geboren in 1967. Maar van Flieg kon daar niet aarden, dus in 1969 de verhuizing naar Breda.

Eff wachten.. Dus op de leeftijd van 2 jaar was je bewustzijn al dusdanig ontwikkeld dat je toen al wist je in oss niet aarden kon?

Nobelprijs flieg!

2   3  
Buurman

Verschueren.

26   16  
ome cor

@Flieg
Hoe sneu dat jij jezelf zo belangrijk vindt dat je moet melden dat het voor jou een belangrijke wedstrijd is alleen omdat je moeder jou in Oss geworpen heeft en dat je 2 jaar later (tot ergernis van velen hier) naar Breda verkaste.
In die eerste 2 jaar had je vast ook al een mening over voorzitters, technisch directeuren, leden van de RVC.....
Flieg een eind op man. Opgeblazen kikker !

8   4  
RV

Gek genoeg zijn dit de wedstrijden waar ik wel voor vrees, in tegenstelling tot Excelsior of NEC thuis.

Dit zijn echt uitwedstrijden waarin bepaald wordt of je bovenin mee gaat doen. Dat geldt ook voor de uitwedstrijd met Eindhoven. NAC heeft het traditioneel in dit soort kut (klote) uit wedstrijden moeilijk. Dit zijn de wedstrijden waarin we normaal de spelers nodig hebben die juist niet zijn ingekocht door onze TD.

Ben het trouwens wel eens met de mening van een aantal anderen waarom juist teen Rosler of van Hecke niet gebracht worden zodat Noblejas naar de linksback kan. Mashhart heeft wel wat drang naar voren maar tegen Top Oss zal hij nog meer zelf aan de bal zijn en dat is momenteel juist zijn zwakte en onzekerheid.

Dit soort wedstrijden win je echt op teamspirit maar vooral ook ervaring en kracht. Ben er van overtuigd dat de concurrentie makkelijker dit soort uitwedstrijden wint en dat NAC het thuis makkelijker zal hebben.

Dit zijn echt de wedstrijden die promotie bepalen, niet de onderlinge duels. Hoop dat de ploeg dit na Volendam en Jong AZ beseft.

2   0  
Die ne gast

Dit zijn inderdaad de moeilijke potjes. De Graafschap kwam ook niet verder dan 0-0.
Hopen maar dat één van de broertjes Ilic met hun creativiteit en techniek een gaatje in de Osse verdediging weten te vinden en Olij weer een clean sheet houdt.

5   0  
Johan Apeldoorn

Moeilijke potjes...tegen Top Oss moeten er gewoon drie punten gepakt worden. Vol gas erop!

4   2  
Granada CF

@Buurman,

Mooi idee, dat zou dan een waardige opvolger zijn van het baanbrekende werk "De criminaliteit in Oss" van Willem Nagel uit 1949.

Hup NAC en hala Breda

9   19  
Los Pollos Hermanos

Heerlijke avond gehad en genoten van o.a. een fenomenaal stuk wagyu bij Okura in Amsterdam. Absolute aanrader voor iedere vlees liefhebber. Reken wel op €400,00 p.p. voor een complete avond met wijnen. Een schijntje als je ziet wat je daarvoor krijgt.

Van genieten en luxe leven, naar de afvoerput van Brabant, Oss. Het kan verkeren. Dit is zo'n wedstrijd die je alleen maar kan verliezen. Vorige week dacht ik dat NAC eenvoudig ging afrekenen met Excelsior. Dit gebeurde niet, maar ze wonnen wel. Daar denk ik nu anders over, want we spelen uit. En uit, is NAC een middenmoter, at best.

Ik hoop dat ik ernaast zit, maar ik ga uit van een zwaar bevochten 1-1. Als ik een winnaar aan zou moeten wijzen, dan ga ik voor Oss. Ik zie het somber in voor morgen.

Fijne nacht allemaal.


1   0  
Matc

Hoeveel supporters gaan er vanavond naar Oss?

7   10  
Vreven

( ome cor ) COR DE JONG UIT BREDA ,is volgens velen heel veel gepest vroeger, WAAROM??? Omdat je altijd iedereen op afstand aanvalt op zijn ,( haar) spelfouten , en met alle winden meewaait, ben een vent en stop daarmee, LUL.........

3   1  
Buurman

Interessante aanvulling Granada CF. Nagel is inderdaad een indrukwekkende bron.

2   0  
Den Hoge

@Matc

400. Op de homepage heeft BSR een kopje gemaakt in de rechter column waar je dat voortaan terug kunt vinden.

6   8  
van Flieger

LPH - bourgondisch en tegendraads zijn begrippen uit een ver verleden. Uit een stoffig cultuurhandvest opgetekend door mensen die hoopten op een baantje bij NAC. Niet om in de praktijk te brengen. Als iemand een sigaret of sigaar opsteekt na een goede maaltijd of glas wijn is de wereld al snel te klein.

1   0  
Van "taajlaand

Jammer dat Dogan nog niet bij ons op het veld staat,.
Ik heb het vermoeden dat dit wel eens een dragende speler zal kunnen worden, en zéker in Oss wat extras had kunnen laten zien.
Maar NAC zal na zijn laatste twee potjes absoluut aan vertrouwen hebben gewonnen.
Als we geen enkele tegenstander van het 'formaat Oss' zullen onderschatten, moeten we deze absoluut kunnen winnen.

Nog meer on topic,

Kwalteit van de 'onder' shirtjes is niet al te best....

5   0  
BVV

Ik heb gehoord dat nr. 14 van Oss bier moet halen.

7   0  
TOP Oss

Mooi vol uitvak! Tot vanavond ;)

4   4  
willem 4,5

Er moet zonodig weer lekker gescholden worden door deze en gene wiens vocabulaire niet verder gaat dan scheldwoorden. Als je iemand uitscheld voor lul ben je er volgens mij zelf een, zielig hoor! Schelden is een voorbeeld van zwakte, zoek eens hulp!

1   2  
scheppioni

@ Van "Taaijlaandeke
Tsja fit zijn was al in het verleden een probleem blijkbaar op ene jaar oss na, maar ik ga vanavond van een sneakly 0-1 uit !

4   4  
Badeend

@Vreven, vind je dat zelf kunnen, iemand zijn volledige naam hier de(e)len terwijl hij of zij dat zelf niet doet? Ongeacht hoe hij achter een anonieme identiteit anderen achter eenzelfde anonieme identiteit verbaal behandeld? Niet sjiek, wat mij betreft.

Wat ook niet sjiek is, is Oss. Je zult het maar als geboorteplaats in je paspoort hebben staan. Dan moet je hard werken om die achterstand in te halen.

Verder moet NAC hier laten zien uit welk hout ze gesneden zijn. Ik ben heel erg benieuwd.

2   5  
willem 4,5

Hier de volledige naam van Vreven. Hij heet: Ceesje de Vreven, van beroep scheldpsycholoog. Woonplaats Breda, Galderseweg ergens, weet het nummer niet.

0   0  
matc

@HOGE, bedankt man, had ik even over het hoofd gezien.

3   1  
Optimist

Iedere uitwedstrijd is potentieel lastig, vooral in Brabant.
Hopelijk houdt NAC de stijgende lijn vast en kunnen ze in Oss de wedstrijd voldoende domineren om te winnen.
Als dat lukt gaat het er goed uitzien voor dit seizoen.

8   2  
Amarilla Negra

@Los Pollos

Wat heeft jouw etentje in Amsterdam met Oss - NAC te maken? Vertel dat soort onzin lekker aan je vrienden (of zijn wij dat hier) en hou je gewoon on topic.

Ik verwacht een lastig potje vanavond. Oss hield de Graafschap redelijk eenvoudig op 0-0, ik zie ons dus niet zomaar winnen vanavond. Toch hoop ik dat we een stiekeme 0-1 mee naar huis kunnen nemen.

1   0  
Keniet Peres

Iemand een stream voor top oss - NAC ?

1   0  
TvB

@ los pollos; je doet je naam geen eer aan door biefstuk te gaan eten?

Laad alle berichten na dit bericht in