Wij gaan niet opzij

Brood: "Het zit wel goed met de strijd en energie die ze leveren"

DeWeesJr

Ruud Brood stond in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Oss voor de camera van NAC TV. De trainer verwacht een lastige wedstrijd morgen maar maakt zich in ieder geval geen zorgen over de instelling van zijn ploeg.

"Vooralsnog zit dat wel goed met de strijd en energie die ze leveren. Daar begint het mee. Het is mooi om te zien." Brood weet maar al te goed dat de supporters in Breda graag deze strijd zien en geniet ook van deze wisselwerking. "Ze gaan met de goede intentie een wedstrijd in en dat heeft ook zijn wisselwerking met het publiek. Dat is prachtig om te zien, zeker als je de wedstrijd dan ook nog winnend afsluit."

NAC moet het morgen wel doen zonder Monsalve en Dogan, twee belangrijke spelers voor De Parel van het Zuiden. Gelukkig voor de oefenmeester worden deze gaten prima ingevuld door Noblejas en Van Hooijdonk. "Het is belangrijk dat deze groep jongens zich ontwikkelen, en er dan ook in belangrijke wedstrijden te staan. Dat is fijn voor een trainer dan heb je een stukje stabiliteit en concurrentie."

De tegenstander van morgen draait nog niet al te best dit seizoen. De verrassing van vorig seizoen verloor natuurlijk zijn sterkhouders (aan o.a. NAC). Dessalniettemin verwacht de trainer een lastige wedstrijd. "Ze spelen een ander systeem, 442 of 532, vanuit de omschakeling. Dat moet je meenemen in tactisch opzicht. Ook dat elftal wilt heel graag. Het zijn wat jongens die al wat langer meelopen en uit bepaalde goede opleidingen komen zoals PSV. Het is een lastige tegenstander, je hebt te maken met het kunstgras. Maar het neemt niet weg dat we heel graag willen winnen."

Bron:
B-Side Rats, NAC
4 Reacties
7   0  
Gjoewie

Ik ben het helemaal met Von Flieger eens: we gaan voortaan alleen nog maar twee tweede helften spelen! 8-)

5   2  
7Hills

NAC zal geduldig moeten zijn, Oss is een erg taaie ploeg. Niet voor niets heeft de Graafschap daar met 0-0 gelijk tegen gespeeld. Denk echter wel dat wij met Luka en Boussaid technisch vaardigere spelers hebben die wél een opening kunnen vinden, dus zolang NAC blijft voetballen moet er wat te halen zijn.

7   10  
van Flieger

Ruud - we zouden toch kappen met die waardeloze eerste helften ? Te beginnen vanavond aub.

7   0  
Gjoewie

Ik ben het helemaal met Von Flieger eens: we gaan voortaan alleen nog maar twee tweede helften spelen! 8-)

1   0  
Sp1

Sydney hoeft niet goed te spelen om toch te scoren, daar hou ik me maar aan vast.

Laad alle berichten na dit bericht in