Wij gaan niet opzij

Interview: Dion Malone Na NAC - Jong Ajax

Praatpapegaai

NAC blijft maar winnen. Vandaag werd er weer gewonnen, ditmaal is Jong Ajax redelijk simpel aan de kant gezet door het team van aanvoerder Dion Malone. We spraken hem na de wedstrijd in onze matchcast!

Bron:
B-Side Rats
25 Reacties
82   1  
Thiestemberg (BSR

Ik vind Malone echt een verademing op het middenveld. Voor een nummer zes ook heel erg rustig en geconcentreerd aan de bal. Topper!

82   1  
Thiestemberg (BSR

Ik vind Malone echt een verademing op het middenveld. Voor een nummer zes ook heel erg rustig en geconcentreerd aan de bal. Topper!

77   16  
Ratkopf

Hij en haye zijn echt 2 klasse beter dan Verschueren de afgelopen seizoenen ooit is geweest. Echt een verademing op het middenveld

44   4  
Reflektor

Om maar niet te spreken over de broertjes ilic he.

36   4  
JN

Ik dacht dat hij de breker op het middenveld moest worden, maar hij is een breker, loopwonder en aanvallend van waarde.

Ook ik baalde van het vertrek van (één van) onze beste speler(s) vorig seizoen: Verschueren. Maar de waarheid is dat Verschueren in dit elftal gewoon op de bank had gezeten.

7   20  
geelzwartwit

ᴅᴀᴛ ʙʟᴏᴋ ɪɴ ᴅᴇ ᴀꜱ ɪꜱ ᴇᴄʜᴛ ᴛᴏᴘ. ɢʀᴀᴘᴘɪɢ ᴅᴀᴛ ᴅᴇ ꜱᴜᴘᴘᴏʀᴛᴇʀꜱ ʜɪᴇʀ ᴏᴘ ᴅᴇ ꜱɪᴛᴇ ᴀʟ ᴊᴀʀᴇɴ ʀᴏᴇᴘᴇɴ ᴅᴀᴛ ᴅᴇ ꜱᴇʟᴇᴄᴛɪᴇ ɢᴇꜰᴏʀᴍᴇᴇʀᴅ ᴍᴏᴇᴛ ᴡᴏʀᴅᴇɴ ᴠᴀɴᴜɪᴛ ᴇᴇɴ ꜱᴛᴇʀᴋᴇ ᴀꜱ. ɪᴋ ᴡᴇᴇᴛ ɴɪᴇᴛ ᴡᴀᴛ ᴅɪᴇ ᴛᴅꜱ ᴇɴ ᴛʀᴀɪɴᴇʀꜱ ᴀꜰɢᴇʟᴏᴘᴇɴ ᴊᴀʀᴇɴ ʜᴇʙʙᴇɴ ɢᴇᴅᴀᴀɴ ʜᴏᴏʀ

14   1  
Scheppioni

Sterkhouder ! Die we al een tijd miste in ons NAC ! Idd sterke as dit NAC !

25   1  
Cees

We zijn pas zes wedstrijden op weg, maar gisteren tegen Jong Ajax speelde “heel” NAC een perfect duel. In verdedigend opzicht stond het perfect. Telkens sloten de rijen zich op het juiste moment. Ajax moet er moedeloos van zijn geworden. Met de organisatie van “gisteren”, als men dat kan doortrekken, dan doen we 100 procent mee. Het volgende moet je wel in het “juiste” perspectief zien, ik vergeleek gisteren het spel zelfs met dat van Atletico Mardrid. Voetbal naar “mijn” hart. Een tegenstander he-le-maal het gevoel geven, jullie hebben vanavond geen schijn van kans. Ernie Brandts kon dat met zijn team in zijn tijd als een van de beste. Tja NAC, nu dit doortrekken, zo goed als kan. Pas dan?

23   0  
Nonkel Frans

Malone die heeft het en brengt rust inderdaad. Over alle spelers positief met uitblinkers apart te venoemen. Maar we zagen een Team - ja met hoofdletter - en dat hadden we en hebben we nodig.
Op eigen kracht zonder publiek!!!

Deze "Jongetjes categorie" waren makkelijke tegenstanders; we gaan het nog beleven tegen Cambuur en de Graafschap maar de basis en zelfvertrouwen zijn terug. Prima warming up voor het echte werk.

En ook daarom nog maar een keer Gotju: laat Riera blijven por favor!!!

Hup NAC !!!

15   0  
The Cosmic Gate

Wat een verademing om dit soort spelers te hebben zeg !!
En dan wetende wat voor 🤡 we allemaal gehad hebben , die het wel even kwamen doen.
Malone en Haye zijn enorm belangrijk, en heerlijk om te zien.

Hup NAC !! 💛🖤

39   5  
ABC

Er staat nu weer een ploeg zoals het hoort. Jeugdig talent zoals SvH , hij doet het echt geweldig. En daar komt de Rooy nog bij. Ook jeugdig talent op de bank. Verder veel routine ervaring. In het veld en op de bank. Spelers waarvan je weet dat ze het kunnen. Dus een brede selectie. Eindelijk zijn alle posities weer eens dubbel bezet. Dat is nodig als je kampioen wilt spelen. Steyn kan kiezen. Met trainer Steyn speel je een systeem dat resultaat oplevert. Ik zie dit voetbal graag.
Ik denk twee belangrijke dingen voor ons als supporters. Er gaat vroeg of laat puntverlies komen. Dan aub niet panikeren. Gewoon een week later rechttrekken. En geen spelers afzeiken. Ook niet als ze op de bank zitten. De bank is net zo belangrijk. Steyn bepaalt wie er speelt. Er komen nog blessures en schorsingen, je hebt iedereen nodig.

Of Manders de juiste CEO is weten we over 1.5 seizoen. Maar ik weet wel dat hij tot nu toe geen fouten heeft gemaakt.
Wat er vorig seizoen al goed begon te gaan hebben we te danken aan TvdA. De Spanjolen en bv. Haye waren voor NAC prima aankopen. Dood jammer dat Noblejas en Monsalve vaak geblesseerd waren/zijn. Dat kun je niet voorzien. Verder was Tom de initiator achter de deal Monaco - van Hecke. Dat heeft ons uiteindelijk een vette 2.25 miljoen opgeleverd. Dat vdA door twee ongeleide projectielen in de krant werd afgemaakt zegt alles over de totaal verrotte sfeer vorig seizoen. Tom bleef zich desondanks professioneel en fatsoenlijk gedragen. Maar we kijken nu weer vooruit.

22   1  
Wanny

TVDA heeft zeker wel goede spelers gehaald, maar die was nooit met Malone, Rutten en Immers op de proppen gekomen. Die zocht het meer in jongere spelers.

En het grote verschil met andere jaren is juist de ervaring die nu op het veld staat.

20   1  
Hont

Ik heb geen zin om nu op TvdA nu af te gaan geven (heeft toch nog aardig wat onverwachte talenten binnengehaald met beperkt budget), maar Steijn heeft het erg goed gezien dat er ervaren eredivisiewaardige spelers bij moesten - net als wij vorig jaar ook massaal al riepen.
Dit team straalt in alles uit om voor de bovenste 2 plaatsen te gaan spelen en iedereen aan te kunnen. Erg volwassen. Fijn.

20   0  
Elf Meter

Ik vond Lex gisteren ook goed spelen, in dienst van het elftal en altijd aanspeelbaar voor zijn medespelers. Vorig seizoen hadden we een middenveld vol met postbodes, lopers die de bal gingen brengen. Dat ziet er nu een stuk beter uit. Kijk naar de wedstrijd tegen Ajax: balbezit zegt niks, als je niet in de 16 van de tegenstander komt.

9   1  
Nr. 20

Haye, Immers, Malone, Rutten....in 1 woord heerlijk. Noblejas ook weer goed erbij te hebben. Hopelijk blijft hij een keer blessurevrij. Goede voetballer. En dan ook niet de anderen te vergeten. Er staat eindelijk een TEAM en dat is na jaren eilandjes ook weleens lekker

6   2  
Fan uit Zevenbergen

Leigh is weg

7   0  
Marti

Dion malone is een echte aanvoerder , zag dat toen er een vrije trap moest worden genomen , hij lex immers bij de arm pakte en hem op z’n plaats zette , en lex ging daar staan , dit bevestigd wel noe de sfeer in de groep is ,natuurlijk van grote klasse . Dit draagt natuurlijk ook bij aan het goede resultaat .

3   10  
Nachoreca1

Wat een klasbak is dit zeg! Verschueren... laten we zeggen dat hij me 5 x positief is opgevallen in al die jaren... malone zit nu al op 6....
Come on nac!

1   4  
Toontje

IDD
Als je de komende 4 wedstrijden ook wint weet je meer wat de kansen zijn.

2   6  
Ernie

Maximaal aantal punten met zeer matig veldspel tegen de minste ploegen. Komende weken zal duidelijk worden waar we echt staan.
Maar is zie het positief in!
En die 18 punten zijn binnen.

6   1  
ABC

Het laatste wat ik erover zeg. Want we moeten nu genieten van plek 1, heerlijk.
TVDA haalde o.a. Riera en Haye, dus wel degelijk ook ervaring.
Maar, en dat vergeten we maar, zijn OPDRACHT was, van bovenaf bevolen , om transferwaarde te creëren. Ga er maar aanstaan.
Daarnaast kwam hij is een spagaat te zitten. Hij was TM, op zich de juiste functie, geen TD. Maar hij kreeg in het organogram wel de plaats van TD. Moest hij dus de baas zijn van Brood en Jelle, natuurlijk was dat vragen om vette problemen. Puur een fout van NAC zelf. Verder heb ik begrepen dat hij zich wat betreft de afkoopsom zeer schappelijk heeft opgesteld. Maar we kijken nu vooruit, over en sluiten wat bovengetekende betreft.

4   2  
Wanny

@ ABC

Riera en Haye zijn prima spelers, maar niet te vergelijken met Malone en Immers. Dat zijn Nederlands sprekende jongens die echt het voortouw nemen. Haye is geen leiderstype. Die zie je nu ook opbloeien met die 2 anderen naast hem. Dan kan hij zich concentreren op goed voetballen en dat kan ie prima.

Je ziet ook Mounir beter spelen. Heeft niet voor niks al 3 prima assists en een doelpunt achter zijn naam staan.

4   0  
Mister MG

Speelde een heerlijke pot. Samen met Haye zo rustig en belangrijk.

Wat ik niet begrijp is dat iedereen roept, het zijn maar de Jong elftallen.

Deze 'maar' jong elftallen winnen van z'n beetje alle andere kkd-ploegen. Er spelen jongens in jong-ajax die voor 3 miljoen gekocht zijn!

De Jong elftallen zijn juist lastige wedstrijden, deze wedstrijd zo degelijk winnen is een compliment waardig.

Nu komen we tegen ploegen die dezelfde druk als NAC voelen, die ook willen en moeten spelen. NAC zal veel beter voetbal spelen in deze wedstrijden.

0   1  
Cool hand

Je hebt een punt MG, maar niet wat het Jong Ajax van gisteren betreft. Dat was een jeugd team. Het zou me niet verbazen als de meesten nog A-spelers zijn. NAC moet zulke tegenstanders oprollen. Dat deden ze, zeer zakelijk, prima, maar ik zou er niet te veel conclusies aan verbinden.

3   0  
Belgische Naccer

Het NAC van gisteren was echt goed. Het wordt iedere week een beetje beter.

Deze wedstrijd geen enkele kans weggegeven. Er komt weer zoiets onoverwinnelijks in de ploeg, zoals we dat voor het laatst hadden onder Ernie Brandts.

Je geeft de bal aan de tegenstander, laat ze maar voetballen, laat ze maar denken dat ze beter zijn en gemakkelijk van je kunnen winnen...

En na 90 minuten zijn de 3 punten altijd voor NAC.
Dit NAC kan heel ver komen. Het zou mij niet verbazen dat wij van De Graafschap, Cambuur en NEC gaan winnen.

Het is gewoon erg lastig voetballen tegen dit solide middenveld en deze verdediging en niet te vergeten deze keeper. Ik hoop dat er niemand meer vertrekt. Deze selectie is kampioenswaardig!

Hup NAC!

2   0  
SanderH

Malone is samen met Immers, Haye, Rutten erg belangrijk voor het team. Brengen kracht, ervaring en de rust om wedstrijden te beslissen. Precies wat er de afgelopen jaren aan ontbrak. Belangrijk is de zet geweest om Steijn aan te stellen als trainer. Maar wat is het fijn om Olij in de goal te zien staan. Het verbaast me echt dat middenmoters in de eredivisie hem niet hebben opgepikt. Een goede doelman maakt de verdediging 20/30% beter en dat is precies wat olij al een tijd laat zien. Manders moet die jongen zsm een verbeterd contract laten tekenen.

Laad alle berichten na dit bericht in