Wij gaan niet opzij

Invaller Boussaid haalt zijn gram

Italo

Zo zal hij het niet voor ogen hebben gehad. Tijdens de graadmeter met concurrent Excelsior was er geen basisplaats weggelegd voor Othmane Boussaid. Als invaller toonde hij zijn kwaliteiten en was hij met een assist beslissend.

De jonge huurling van FC Utrecht was er bij zijn invalbeurt tegen Excelsior dan ook op gebrand om het ongelijk van de trainer te bewijzen. Zijn mindere wedstrijd tegen Jong AZ kostte hem zijn toch al niet onbetwiste basisplaats. Eerder dit seizoen op bezoek bij FC Volendam was Boussaid ook al het kind van de rekening. Destijds bleef hij in de rust in de kleedkamers achter. ''Ik heb antwoord gegeven'' , is de reactie van Boussaid in gesprek met BN DeStem.

De aanvallende middenvelder viel tegen Excelsior uitstekend in en had tevens de allesbeslissende assist in huis waarmee hij van Hooijdonk in staat stelde om te scoren. Boussaid haalt het moment terug: ''Ik zag een paar mensen in de box én ik zag Sydney. Hij is toch degene die de meeste kans heeft om te scoren. Ik moest de bal daarom gewoon aan hem geven, hij maakte 'm goed af. Geweldig.''

Of hij met zijn sterke invalbeurt een basisplaats heeft afgedwongen zal komende vrijdag moeten blijken. Dan speelt NAC in Oss de competitiewedstrijd tegen TOP. ''Tegen Jong AZ was niet mijn beste wedstrijd, dus ik begrijp de keuze van de trainer. Dan is het aan mij om antwoord te geven, dat heb ik gedaan. Ik heb mijn voeten laten spreken. Ik moet zorgen dat zo'n wedstrijd (als tegen Jong AZ red.) niet meer voorkomt, dan komt alles in orde'' , besluit Boussaid.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
48 Reacties
247   6  
Geel/Zwart

Wat zegt Boussaid feitelijk? Hij erkent geen goede wedstrijd te hebben gespeeld tegen jong AZ. Dat het een terechte keuze van de coach is om hem er dan af te laten. Vervolgens is hij beslissend met een assist en goed spel, en erkent hij dat dat hetgeen is wat hij moet laten zien.

Als dan je reactie is dat hij kapsones heeft en ‘het blijft een allochtoon’, mag je wat mij betreft hier meteen van de site afgeflikkerd worden.

38   3  
MM

Echt een prima invalbeurt van een getalenteerde voetballer. Fysiek kan het nog wat beter, maar met zijn creativiteit brengt hij veel meer dan de falende Stokkers. Hopelijk tegen Oss in de basis, hij zal gebrand zijn om te knallen.
Hup NAC!

25   73  
van Flieger

De mug viel in zoals we mochten verwachten. Hij had al twee keer onder verwachting gepresteerd, dus het werd ook wel een keer tijd. Exceeding expectations is er bij niemand nog niet bij behalve bij Ivan Ilic.

Om Sydney alleen met Stokkers voorin te laten ronddolen is een slecht idee, er moet kortere aanvoer zijn vanuit het middenveld. Luca Ilic speelt ook al een aantal weken onder zijn niveau en El Allouchi werkt hard maar het blijft El Allouchi, het is geen Ziyech.

De sleutel voor de komende weken ligt op het middenveld.

10   100  
CobusNAC

Een reactie zoals gedacht van dit lichtgewicht. 1 aardig pot en alweer zoveel babbels.. pffff

21   3  
Henri

Mooie voorzet van Boussaid. Kijken tot het laatste momenten niet blind voorgeven. Hierbij toonde hij ook een echte teamplayer te zijn de wijze.dit itt Stokkers die weigerde de bal te geven aan Filipovic en Ilic aan Van Hooijdonk. Dit toont aan dat terwijl er wordt aangegeven dat dit team bereid is om voor elkaar te gaan sommigen op het moment suprême de egoistische modus aanzetten. Zo worden twee zekere goals door de neus geboord. Een voorval dat in het vervolg van de competitie niet straffeloos herhaalt kan worden. Voor superegoisten is geen plaats. Dit waren namelijk geen twijfelgevallen in deze situatie moest de bal worden afgegeven.
overigens mooi hoe SvH de kans met zijn lijker been benutte. Een goal identiek als tegen Jong AZ. Dit toont maar weer aan hoe fijn hetis om een tweebenige spits in de punt van de aanval te hebben staan.

18   5  
PraagseNaccer

https://www.facebook.com/FOXSportsnl/videos/662050650952050/?t=46 iedereen die zo lyrisch is over Ralf Seuntjens, is ook geen wonderspits hoor ;)

3   7  
Rechtsback

Zou hem idd. wel eens op de plek van Stokkers willen zien.
Fysiek is hij stukken minder maar is wel een rasvoetballer die met z'n acties wel e.e.a. open kan breken.

10   1  
Heksenketel

@CobusNAC

Is toch een prima interview!?

23   5  
Ivo

Boussaid is een jongen met een geweldige techniek die ook een actie durft te maken en snelheid in de aanval brengt. Daar ga je voor naar een wedstrijd kijken. Hij compenseert zijn mindere fysiek met veel bravoure.

Ik ben positief verrast door hem.

25   3  
Wolfmanjack

Toen hij erin kwam kantelde de wedstrijd. Voor mij DE man van de wedstrijd.

15   32  
Henkie

Tijd dat stokkers eruit gehaald wordt. Waardeloze “aanwinst”.

14   11  
Belgische Naccer

Ik heb tijdens de voorbereiding al geroepen dat het middenveld te licht is. Allouchi en ivan en Luka Illic is teveel van het goede. Boussaid brengt aanvallend wel veel meer dan Allouchi, maar je hebt in de omschakeling aan geen van beiden iets. Beiden te licht en laten gewoon hun man lopen. Verder is het middenveld ook verre van balvast.

We missen een stofzuiger op het middenveld. Iemand die ballen afpakt en tweede ballen oppakt. Dat zag je tegen Excelsior ook weer. Alle tweede ballen waren voor hun. Dat is toch een gebrek aan inzet, duelkracht en slimmigheid. Dat missen we gewoon. Van mij mag van der Leegte terugkomen. Hendriks bij PSV is ook zon type.

Of met andere woorden een middenvelder die de tegenstander pijn doet. We hebben nu alleen Verschueren die dit een beetje kan. Daar staat wel tegenover dat je met Ivan en Luka Illic en ook met Boussaid, wel 3 gevaarlijke aanvallende middenvelders hebt, die ook kunnen scoren. Noblejas was ook erg sterk aan de bal, die mag van mij ook best een linie naar voren als Monsalve weer fit is, ten koste van Allouchi. En als Dogan weer fit is mag die van mij ook een linie zakken achter de spitsen Stokkers en Hooijdonck.

Maar goed, als je kijkt naar de instelling van de ploeg en je vergelijkt dit met wat er vorig in het veld rondhobbelde. Dan vind ik dat vdA het een stuk beter gedaan heeft dan de buschauffeur. Het publiek kreeg vrijdag eindelijk weer eens wat het verdiende. 3 verdiende punten en 2 schitterende goals.

Hup NAC!

5   29  
Simon S

Hadden we nu Kali nog maar .....

14   10  
Brecht

Boussaid doet me denken aan Manu Garcia. Creatief en watervlug. Ik kan me voorstellen dat hij in Utrecht niet voor een basisplaats in aanmerking komt. Bij ons wel. Misschien toch maar eens proberen definitief over te nemen in de winterstop.

3   3  
Scheppioni

Goed om de concurentie en niveau van de ploeg hoog en scherp te houden, Boussaid moet er nu wel een gevolg aangeven, want wisselvalligheid is het meest dodelijk ! Over Stokkers is te hopen voor ons dat hij wel zijn niveau gaat halen, Finn kan zeker beter, maar zo als afgelopen vrijdag die bal niet breed leggen dan is het voetballen tegen je eigen ! Ik val Stokkers zeker niet af, hij heeft zeker waarde, maar het is enorm een boost voor de ploeg dat hij zijn vorm vindt zeker vanwege de nogal blessure gevoeligheid onder de NAC aanvaller(s) !

247   6  
Geel/Zwart

Wat zegt Boussaid feitelijk? Hij erkent geen goede wedstrijd te hebben gespeeld tegen jong AZ. Dat het een terechte keuze van de coach is om hem er dan af te laten. Vervolgens is hij beslissend met een assist en goed spel, en erkent hij dat dat hetgeen is wat hij moet laten zien.

Als dan je reactie is dat hij kapsones heeft en ‘het blijft een allochtoon’, mag je wat mij betreft hier meteen van de site afgeflikkerd worden.

8   7  
willem 4,5

Bousaid viel goed in, slimme pass naar Sydney, daardoor hebben we gewonnen. Behalve een paar altijd negatievelingen en de onverbetelijke verstandelijk gehandicapte die zichzelf tot intellectueel heeft benoemd, maar gewoon een is, gaan we de goede kant op, heb er alle vertrouwen in. We hebben een paar goede voetballers en een trainer mét lef. Die heeft in ieder geval het lef om vroeg te wisselen en niet zoals de vorige trainer 10 min. voor tijd nog een spits in te brengen als we al met 3 -0 achterstonden.

6   5  
Henri

@Praagsenaccer
Erg makkelijk en tendentieus om dit te plaatsen. Iedere spits mist in zijn carriere wel een paar joekels van kansen. Ik ben niet lyrisch van Seuntjens maar kijk gewoon naar de feiten en zie dan dat hij meer dan 1:2 loopt, 4 goals in 7 wedstrijden en 1 assist. Als ik dan naar Stokkers kijk dan zie ik 2 goals in 7 wedstrijden en 1 assist. Bovendien kan Seuntjens nog een bal vasthouden en heeft hij zich in de eredivisie ook bewezen Dat heb ik Stokkers nog niet zien, want ze springen al meteen van zijn schoen en in de ere kwam hij bij FSC niet meer aan de bak. Ons geluk is in ieder geval dat SvH zich positief ontwikkelt.

7   6  
DunErwt

@willem2 4,5

" Behalve een paar altijd negatievelingen en de onverbetelijke verstandelijk gehandicapte die zichzelf tot intellectueel heeft benoemd"

Liever dat dan je zelf met volle verstand benoemen tot een "speciale positie" op deze site terwijl je alleen maar onzin uitkraamt.

5   29  
Vreven

Praagsenaccer,, Seuntjens is zo slecht dat tie ons thuis tegen graafschap de das omdoet en dan loopt tie richting brood en steekt tie zn middelvinger op, Seuntjens gaat tegen NAC scoren , man man man , seuntjes had gewoon n goeie speler geweest voor NAC en toch zeker voor het middenveld, n bijter, n werker met scorend vermogen

7   24  
van Flieger

Zijn gram halen betekent overigens "zijn wraaklust bevredigen, zijn woede koelen".

29   5  
Hugo

Geef Toontje een ban. En rap. Hup NAC

24   2  
Klaver6

# toontjelager

19   2  
Tombola Breda

@Toontje, schaam jezelf man.

Thumbs up for Boussaid. Wat ik tot nu toe van hem heb gezien is positief. Ook een echt kuitenbijtertje. Ik vraag me wel af of hij die felheid juist kan doseren. Als invaller kon hij volle bak blijven gaan. Maar als je zo een hele wedstrijd moet spelen kunnen ze je in de 70ste minuut opvegen lijkt me.

'zijn gram gehaald' is misschien wat te voorbarig. Daarvoor moet hij het toch wel wat meer wedstrijden waar maken. Maar ik geloof in hem. Hij en Dogan samen op het middenveld moet toch wel wat vuurwerk opleveren lijkt me.

8   0  
David

Vond tot de invalbeurt van Boussaid vooral dat Nac heel erg diepgang miste. De 2 spitsen zijn hier niet snel genoeg voor dus daarvan kan je het niet verwachten. Luka en El Allouchi willen de bal altijd in de voeten en brachten veel te weinig.

2   14  
willem 4,5

@ erwtje. probeer eens te reageren op het onderwerp, hopelijk kraam je dan minder onzin uit, lijkt me sterk want je verstandelijke vermogens en je scheldpartijen doen het ergste vrezen. en voor de rest bekijk het lekker op je gemakje. Veel succes als supporter van Almere, ja ja, ons bedonder je niet met je grapjes. p.s Fijn dat je nog even herhaalt wat ik zelf geschreven heb, dat getuigt precies het bedenkelijke en domme niveau van jouw reacties!

19   6  
ome cor

Die jongen weet hoe het werkt: als je slecht speelt raak je je basisplaats kwijt en moet je op de training en tijdens je invalbeurten het ongelijk van de trainer aantonen.
Terecht gepasseerd en tijdens de invalbeurt de beslissende assist gegeven.

Dan kun je van alles van deze jongen vinden, maar zo werkt het toch gewoon in de voetballerij, of niet soms ?

@Toontje
Dat jij in geen enkel opzicht gehinderd wordt door enige mate van fatsoen is al erg zat, maar jouw discriminerende opmerking slaat totaal nergens op. Ik schaam me dood dat er zulke idioten onze club aanhangen. Bahbah


14   3  
Bou

@toon, je hebt zeker niet in de gaten dat je jezelf compleet voor lul zet met deze post?

3   8  
DunErwt

@willem2 4,5

Jou reactie vertaald in het Nederlands :

Blabla onzin blabla onzin

Je hebt het over schelden je scheld zelf in je bericht. In mijn bericht staat scheldwoord alleen jouw geciteerde scheldwoorden.
Je ziet dingen die er niet zijn tis weer tijd voor je pilletje denk ik jongetje

10   12  
Los Pollos Hermanos

Heb niet veel te melden over dit stukje met bouss. Maar vond het gewoon vermakelijk om te lezen hoe onze zelfbenoemde "speciale bezoeker van BSR" andere mensen wijst op hun domheid. Jij, Willem 4,5 ben echt oprecht het grootste stuk verdriet op deze hele site. Wat een ontzettende domme lul ben jij zeg haha. Echt met geen pen te beschrijven. Eng mannetje.

11   2  
Beatrix92

Toontje, eindelijk heeft je leeftijd je IQ ingehaald. Bagger .............

2   8  
willem 4,5

Erwtje, Amen!

21   3  
Henktank

Als ik m'n Kleine op bed leg lees ik tegenwoordig een stuk voor uit de reacties. Vermakelijk!

Vuist tegen racisme!

3   13  
willem 4,5

@ Pollo Urbanis, Schelden is het enige wat je kunt en is ook zielig, ik heb medelijden met je, Afz. een speciale gast op deze site, die zalvende woorden kan spreken, deze zijn alleen niet aan jou besteed, daar heb je te weinig niveau voor!

8   1  
Ojee

Lekker niveau weer hier. Man man man.
On topic: prima voetballertje. Gaan we nog veel plezier aan beleven als hij er zo in gaat als vrijdag.

9   2  
Michel

@Toontje

Gisteren speelde ik met het idee op jouw bijdrage te reageren omdat ik het geen niveau vindt hebben maar dacht ik ‘laat ik de discussie niet op Marokkanen brengen’. Nu gaven anderen al aan dat ze je alle perken te buiten vinden gaan, en dat is maar goed ook.

Othmane, net zoals zoveel andere Belgisch / Nederlands-Marokkaanse spelers loopt over van techniek. Dat gekoppeld aan een gezonde mentaliteit is de basis voor wereldtop. Ik hoop zo dat er meer van dat soort talenten voor Nederland (of in Othmane’s geval België) kiezen. Deze debiele houding die jij laat zien is de reden dat het niet altijd loopt tussen groepen in de samenleving. Ik hoop toch zo dat Mo van PSV voor Nederland durft te spelen, naast een super talentvolle speler is het daar echt tijd voor.

6   3  
Cees

Ook op deze pagina weer behoorlijk wat reacties die aangeven met wat voor soort publiek je van doen hebt. Ten eerste onbegrijpelijk dat deze blijven staan op deze site! Onlangs was er nog gewaarschuwd voor dit soort reacties, echter de letters zijn amper opgedroogd, of het is weer hetzelfde liedje.

Veranderen gaat dat helaas nooit, maar aan de redactie, gooi de bevuiling zo snel mogelijk van de site af, dat ontmoedigd.
Ik haast me om te zeggen, dat er ook mooie reacties opstaan.

Verder Boussaid is voor NAC een leuke, zeer nuttige speler, als hij op deze manier doorgaat. Daar ga je voor naar het stadion.

8   15  
van Flieger

Naast de mug zijn er blijkbaar nog wel meer gramhalers onderweg.

4   6  
leeuw

Een vliegende luis in de BSR-pels wellicht _

2   5  
7Hills

@van Flieger

"Naast de mug zijn er blijkbaar nog wel meer gramhalers onderweg."

Leg eens uit? Ik lees erin dat er een nieuwe speler op komst is, maar dat zal wel niet?

4   0  
Prager

Off topic,

Ik vraag mij hier toch echt af wie PRAAGSENACCER is? Dacht toch bijna alle NACcers te kennen hier in Praag. Maakt u zelf bekend, kunnen we samen NAC kijken.

2   7  
Thiestemberg (BSR)

Door een storing in ons beheersysteem van de website hebben wij enkele bovenstaande reacties nog niet kunnen verwijderen/bewerken, we zijn er mee bezig!

5   1  
Sorpio

@CEES @Redactie mss wordt het eens tijd om de reacties gewoon te laten staan, zodat eenieder kan zien dat wat er soms geschreven wordt niet door de beugel kan (zie tegenreacties). Zie het als een kwestie van opvoeden van een mede bsiderats reageerder. Wegkijken/wegstoppen is mijns inziens daar waar het fout gaat in het huidige NL. Of sla ik nu volledig de plank mis?

1   1  
NAC!!!

Prima invalbeurt, bewijs het ongelijk van de trainer maar... ?..

En seuntjes? ??.. wakker worden man. Kunnen we niks mee de komende jaren.

2   2  
Optimist

@Thiestemberg

Fijn dat je eindelijk iets gaat doen tegen de discriminatie op deze site, die al jaren geleden begon;
https://www.bsiderats.nl/mathijsen-komt-nooit

Dat gescheld op spelers en staf zoals in die thread wordt ook al jaren gedoogd. Termen als idioot, debiel, laffe homo's, IS enz. horen hier toch niet thuis, hoe bijzonder degene die ze bezigt ook is.

3   0  
DunErwt

@optimist

Ook in 2014 waren @ome cor en @willem2 4,5 keurige niet scheldende reaguurders.
Niks veranderd, verdienen hun zelfbenoemde "speciale positie" op deze site helemaal.

6   0  
Toontje

Sorry had inderdaad zijn achtergrond er niet bij mogen halen. Maar ik heb het helemaal gehad met deze generatie voetballers (in het algemeen) die gelijk in het verweer komen als ze er een keertje naast staan. Gewoon keihard trainen en zorgen dat de trainer niet om je heen kan. En niet alleen in het voetbal hoor maar tijdens studie, werk , solliciteren enz. enz. Eerst zelf in de spiegel kijken zou meer moeten gebeuren.
(ik dus ook)

2   1  
gvd

on topic, de pass van Mashart op Boussaid wordt nergens genoemd, ook niet door deze jongen.
Dat vind ik best vreemd, dat was nl prima gevoetbald.

2   0  
@optimist

Geweldig dat artikel uit 2014.
Veelal de zelfde mensen. Ome cor, flieg Henktank, johan0, willen 4,5. Naccer, nachoreca scheppioni. Maar ook vergeten gasten zoals cortaxi wolfmamjack zwampi enz enz
Appart om je eigen reactie van toen terug te lezen.

Laad alle berichten na dit bericht in