Wij gaan niet opzij

Jeugd: O19 onderuit tegen AZ, O17 wint voor derde keer op rij.

Masthow

Ook deze week blikken we weer terug op de uitslagen van de jeugdelftallen. De jeugdopleiding van NAC beleefde een wisselvallig weekend met 4 overwinningen en 3 nederlagen.

NAC O19 heeft de goede start van het seizoen geen gevolg kunnen geven. Thuis op Sportpark Heksenwiel leed de ploeg van Michael Dingsdag een 1-3 nederlaag. Bij rust stond het al 0-2 voor de Alkmaarders, mede door een eigen doelpunt van Verburgt, die de bal ongelukkig in eigen doel gleed. Invaller Kestens scoorde na ruim een uur de nog de 1-2, maar tien minuten voor tijd gooide AZ het duel in het slot door uit een counter de 1-3 binnen te schieten.

Net als het eerste elftal ontving NAC O17 Excelsior. De O17 wisten met ruime cijfers te winnen: 5-2. Bij rust stond het 3-1 door goals van Joannes, Marijnissen en De Jonge. In de tweede helft liep de ploeg door goals van Weeland en Mahamed uit naar de 5-1, om in de laatste minuut nog een tegentreffer te incasseren. Door de overwinning staat NAC O17 met 9 uit 3 op de gedeelde eerste plaats.

NAC O15 ging voortvarend van start tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. In de tweede en derde minuut scoorden respectievelijk Simons en Rached voor NAC. Na ruim een half uur werd het zelfs al 3-0 door opnieuw Simons. Voor rust scoorde FC Twente nog en na een uur viel ook de aansluitingstreffer, maar de drie punten bleven in Breda.

Uit bij FC Utrecht O14 ging NAC O14 flink onderuit: 3-0. Alle goals vielen in de tweede helft.

In een doelpuntenfestijn wist NAC O13 de uitwedstrijd tegen Almere City te winnen. Binnen tien minuten was het al 1-1, bij rust 2-2. In de tweede helft liepen de Bredanaars uit naar 3-5. De goals kwamen van Németh (2), Bakx, Alexandrov en Hiensch.

NAC O12 en NAC O11 speelden allebei vrijdag uit bij Excelsior. De O12 verloor met 14-6, O11 won met 6-9.

Vorig bericht
Invaller Boussaid haalt zijn gram 48 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Bart Verbruggen na NAC O19 - AZ O19 4 reacties
19 Reacties
24   5  
The fly

Pffff.
Het is de schuld van de incapabele budgethalveerders. De leugenaars hebben het veroorzaakt. Het is echt schandalig dat de wedstrijd van de koploper live wordt uitgezonden en niet NAC.
NAC doet het echt heel slecht en bakken er niks van. Oja, dat Doan geblesseerd is, is de schuld van Tom.
Ik denk dat we Eisinga ook maar moeten ontslaan want die Stokkers kan er niets van terwijl Seuntjes blijft scoren.
Ik wil dat de Flieger aan de macht komt. Die is echt goed. Met aan zijn rechterhand jvt en Bril.

Eigenlijk probeer ik te zeggen pleur op Flieger met je herhaaldelijk gezeik.

6   43  
van Flieger

Nog meer bescheiden nieuws: FOX heeft zojuist besloten vrijdag NAC niet uit te zenden maar wel Roda-Graafschap. Zo diep zijn we inmiddels al gezakt.

16   5  
Babosje

Ja man! We staan 2e!
Hoe diep kan je zinken pfff

16   5  
Breda-mike

@bsr ik dacht dat van flieger beterschap had beloofd maar hij blijft gewoon vrolijk verder gaan??

24   5  
The fly

Pffff.
Het is de schuld van de incapabele budgethalveerders. De leugenaars hebben het veroorzaakt. Het is echt schandalig dat de wedstrijd van de koploper live wordt uitgezonden en niet NAC.
NAC doet het echt heel slecht en bakken er niks van. Oja, dat Doan geblesseerd is, is de schuld van Tom.
Ik denk dat we Eisinga ook maar moeten ontslaan want die Stokkers kan er niets van terwijl Seuntjes blijft scoren.
Ik wil dat de Flieger aan de macht komt. Die is echt goed. Met aan zijn rechterhand jvt en Bril.

Eigenlijk probeer ik te zeggen pleur op Flieger met je herhaaldelijk gezeik.

11   5  
Beest

Blijf nou toch is van die drugs af vliegertje.

12   4  
Beest

@breda- Mike


Neejoh iedereen mag hier het bloed onder de nagels van nac supporters halen die gewoon over nac willen praten.

Als we verliezen zijn we chagerijnig maar we hebben sinds jaren de beste seizoenstart . Of dat nu met goed spel is of niet.

Als je aankomt met " de haler van kapuadi" en " nac wordt niet uitgezonden, we zijn gezonken " dan zijn je punten beetje bij beetje aan het afbrokkelen.

Vliegertje zit wanhopig om zich heen te slaan maar is gevangen in het goede werk van tom, Eisinga en het personeel.

Maar de redactie laat het allemaal toe en kijkt weg. Voor eigen mening of zou het voor de klicks op de site zijn ? Wie zal het weten

10   5  
NAC4Ever

@ van Flieger
Vind heel begrijpelijk dat Fox ons niet uitzendt. De Graafschap kan de periode al winnen. Bij ons zou dat mogelijke feestje pas volgende week gevierd kunnen worden.

5   18  
van Flieger

Nac4 - tienduizenden NACmensen blijven op deze wijze verstoken van NAC live, in binnen en buitenland. In de kou mogen die staan van de begripvolle colonne volgers. Wie van de aandeelhouders, commissarissen, directieleden voelt zich er eigenlijk verantwoordelijk voor om dit fatsoenlijk te regelen voor de supporters en de sponsoren (weer geen exposure) ?

10   5  
Beest

Tom gaat ons terug naar de eredivisie leiden samen met brood en Eisinga.

Van jeugd tot aan het kantoor worden overal stappen gemaakt .

Jeugd draait op volle toeren ( grote clubs komen steeds meer naar nac kijken) .

Brood en spelers zorgen voor de beste seizoenstart van deze eeuw . Er wordt weer geknokt en voor elke bal gestreden. Dat is wat we wouden

Tom heeft met onze Spaanse vrienden en de keeper uitstekende aanwinsten binnen gehaald . Dogan mis je nu eigenlijk al dus ook een goede zet . Filipovic en bohui wil ik even afwachten (van bohui verwacht ik veel).
Daarnaast heeft hij goed werk geleverd door al die bloedkoppen van vorig jaar weg te werken . Heel goed begonnen deze Tom.

Eisinga heeft het financieel ook prima op orde.


9   4  
NAC4Ever

@ van Flieger
Hier is NAC niet verantwoordelijk voor (dadelijk geef je NAC ook nog de schuld van de oorlog in het midden-Oosten) maar Fox.
Ik begrijp Fox wel. Als ik niet voor NAC zou zijn zou ik ook liever naar Roda-De Graafschap kijken dan naar Oss-NAC.
En zoals ik als zei, in Kerkrade kan er al iets gevierd worden door De Graafschap.

Wel vind ik dat mogelijk moet zijn iedere profwedstrijd live te kunnen zien, desnoods via internet. Maar dat is een andere discussie.

7   3  
NAC4Ever

@ van Flieger
Begrijp mij niet verkeerd, als NAC supporter hoop ik natuurlijk dat Fox ons zoveel mogelijk uitzendt. Zeker de uitwedstrijden (omdat we de thuiswedstrijden in het stadion kunnen zien).
Maar dit zal denk ik minder het geval zijn dan dat wij zouden willen, omdat Fox met NAC thuis meer neutrale kijkers kan trekken dan met NAC uit.

Ben overigens wel benieuwd of er afgelopen vrijdag nog iets is uitgekomen. Fox zou bij ons langs komen, i.p.v. NAC supporters naar hun.

7   4  
Ivo

On-topic dan maar. Want Flieger heeft weer eens een topic gekaapt. Voor de zoveelste keer.

Bedankt bsiderats voor de jeugd-update.

Wie zijn op dit moment de grootste talenten in de jeugdopleiding? Wie heeft daar een beetje zicht op?

6   4  
Badeend

"tienduizenden NAC-mensen". Nu sla je écht door, Hans. Hoeveel mensen denk jij (oprecht!)(wees eens een keer oprecht) dat er vrijwillig gaan zitten kijken naar Top Oss - NAC op vrijdagavond, en dan ook nog omdat ze NAC willen zien en niet Top Oss, of zomaar alles kijken wat achter een bal aanholt?

Ik heb nieuws voor je: dat zijn er géén "tienduizenden".

Verder gaf je vanochtend zelf al een deel van het antwoord: we hebben in deze last van "Top Oss". De nummer 2 tegen een dorpsclub die nog nóóit Eredivisie heeft gespeeld is gewoon minder aansprekend dan de nummer 1 (ruim 700 wedstrijden Eredivisie) uit bij een club die nog altijd meer Eredivisiewedstrijden heeft gespeeld dan ons NAC - en waar die nummer 1 ook daadwerkelijk kan winnen. Elke zichzelf respecterende voetbalvolger snapt deze keuze van Fox 100%. Dat mogen we jammer vinden, en we mogen vinden dat alle wedstrijden "gewoon" via internet te zien zouden moeten zijn. Maar hierover huilie-huilie gaan doen en er weer eens directie of commissarissen op aanspreken.... ik kan er eigenlijk maar 1 ding op zeggen:

https://youtu.be/svJiFfdZ4Yo

3   4  
Nestor

@ivo

Groot gelijk. Zeer irritant dat off-topic gal spugen!

On-topic, O19 heeft ook dit jaar een prima lichting om mee te doen in de eredivisie. Vitesse verslagen en jl zaterdag gelijkwaardig aan AZ. Potentie genoeg, maar nog te vroeg om te oordelen over mogelijk A-selectie ‘materiaal’.

4   5  
van Flieger

Ivo - hoeveel mensen denk jij zijn er werkelijk geinteresseerd in de jeugdopleiding ? Daar waar al 15 jaar niks gepresteerd wordt, maar wie daar iets van zegt onmiddellijk op nogal onbeschofte wijze wordt aangevallen. De afgelopen jaren hebben we steeds het zelfde patroon gezien: pseudo doorbraken van jeugdspelertjes, soms ook nog in slow-motion, en dan maar weer tweederangs meuk gehaald door de TD van dienst, al dan niet met een carte blanche.

Alleen Mats Seuntjens en Gudelj hebben ons NAC bedragen opgeleverd die substantieel waren. Waar een groot gedeelte van die bedragen gebleven zijn is tot op de dag van vandaag niet duidelijk geworden.

Sydney was nu 2x binnen 1 week MVP, maar heeft het simpelste contractje van iedereen. Zou er bij ons NAC al iemand op het idee.... oh wacht...

2   4  
Nestor

@Flieger

Ik denk dat er wel degelijk belangstelling is voor de jeugdopleiding. Vanuit supporters (jeugd speelt tenslotte ook met ons logo op de borst), maar zeker ook vanuit Zeist en de diverse scouts (helaas?).

En als je dan pas interesse hebt wanneer er, in jouw ogen, voldoende gepresteerd wordt, waarom maak je je dan zo druk om NAC 1?

3   4  
NAC4Ever

@ van Flieger

Sinds wanneer bepaal jij of andere NAC supporters ergens wel/geen interesse in hebben?
Ik vind de artiekelen over onze jeugd wel interessant. Ik geef toe dat ik het eerste elftal interessanter vind. Maar de jeugdopleiding heeft invoeld op de toekomst van het eerste elftal.

Verder vind ik het best grappig dat toch best wat schrijft over wat niet interessant zou zijn.....

0   4  
Voske

Zoals de meeste echte NAC-supporters vind ook ik het leuk om over onze jeugdelftallen te lezen. NAC O19 heeft grote stappen gemaakt. Onder andere dankzij de City-deal. Van AZ verliezen is geen schande. Die zijn hard op weg van de top 3 een top 4 te maken.

Verder is Fliegermans' continue roep om aandacht - wat voor aandacht dan ook - inmiddels in en in triest geworden. Iemand uit zijn inner circle (indien aanwezig) zou deze man tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Om maar in voetbaltermen te blijven: de tegenstander geel aan proberen te naaien (met een ban), zelf bij een schopje overdreven over de grond rollen terwijl je al seizoenen lang op enkelhoogte afzaagt en last but not least bij elke kans je eigen club zwart maken is op geen enkele manier des NAC's. Ooit wist Fliegermans dat zelf ook. Maar das war einmal. Best tragisch eigenlijk. Zijn enige hoop is een interventie.

4   0  
Harrie

@Voske: Wat is het (positieve) aandeel van de City deal op NAC jeugd?

Laad alle berichten na dit bericht in